‘Als Overmars verstandig is laat hij Ten Hag niet meer met transfers bemoeien’

Dinsdag, 25 februari 2020 om

Marc Overmars staat een drukke transferzomer te verwachten, zo verwacht Mike Verweij. De Ajax-clubwatcher van De Telegraaf laat in een podcast weten dat de club een grote leegloop te wachten staat in de zomer. Behalve Hakim Ziyech zullen er volgens hem nog zeker minimaal vier vaste basisspelers vertrekken. Jan Vertonghen wordt in de wandelgangen genoemd als mogelijke versterking, maar dat ziet Valentijn Driessen, chef voetbal van de krant, niet zitten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door berkel69)

ETH heeft het altijd gedaan. De miskopen zijn de schuld van ETH en de top aankopen het werk van Overmars.

25 februari 2020 om 15:57

Zo gaat het altijd, Ten Hag wilde ook graag Promes en die doet het ook gewoon goed.. Overmars doet ook miskopen, Alvarez is ook geen pareltje gebleken, waar Overmars wel heel sterk in is is jeugd aantrekken

25 februari 2020 om 17:01

Alvarez is echt wel een parel. Potentieel 1 van de beste centrale verdedigers ter wereld. Zowel defensief als opbouwend op jonge leeftijd erg goed. Dat ten hag hem niet altijd liet spelen daar is niet aan Marc.

25 februari 2020 om 17:14

Dan weet hij dat aardig goed te verbergen, Guttierez zou ook zo'n geweldenaar moeten zijn toen die naar PSV kwam, krijg bij Alvarez een beetje hetzelfde gevoel

25 februari 2020 om 16:02

Maar het is toch ook zo dat de spelers die op verzoek van Ten Hag kwamen gewoon niet slagen? Denk bijvoorbeeld aan Labyad en Marin. Beiden zijn voor veel geld aangekocht, maar hebben bij elkaar nog maar amper wedstrijden gespeeld. Natuurlijk maakt Overmars ook fouten, denk bijvoorbeeld aan Magallan. Toch vind ik het een fijner idee als een speler gekocht wordt naar intensief scouten door verschillende scouts dan dat een trainer zegt: doe mij die maar.

25 februari 2020 om 16:09

Deels eens. Vind dat die spelers inderdaad nog niet hebben gebracht wat is gehoopt. Maar is het de fout van Ten Hag dat hij die spelers interessant vindt na twee wedstrijden of de fout van de scouting en Overmars dat ze die spelers vervolgens halen? Daarnaast: het is grotendeels te danken aan Ten Hag dat Promes naar Ajax is gekomen. Zijn inbreng maakt drie miskopen dan meteen weer goed wat mij betreft.

25 februari 2020 om 16:38

Ja dit is iets wat de Telegraaf nu ineens roept, toen Marin gehaald werd zeiden ze bij VI nog dat zowel de scouting als de technische staf hem al lang in de gaten hield en dat van beide kanten een positief oordeel kwam.

25 februari 2020 om 16:39

Toch viel Labyad wel positief op dit seizoen, erg jammer dat hij ook geblesseerd is geraakt, hadden hem prima kunnen gebruiken.

25 februari 2020 om 16:53

Hij heeft 3 wedstrijden gespeeld. Labyad is gewoon een goede speler maar naar Ajax gaan is toch ook wel wederom een hele domme keus van hem. Echt zonde dat hij uiteindelijk op deze leeftijd nog in de eredivisie speelt! Gewoon een compleet overbodige aankoop. Hij was nog redelijk op de goede weg terug maar hij kan gewoon weer overnieuw beginnen, die blessure speelt ook nog wel een rol.

25 februari 2020 om 16:56

Mwaa, Labyad presenteerde zich dit seizoen als de ideale vervanger voor op de vleugels. Neres geblesseerd, Labyad erin en het bleef een goed draaiende machine. Na de blessure labyad werd het minder tot aan nu het dramatische. Dat vind ik iets anders dan Magallan die na een half seizoen alweer kon vertrekken. Marin vind ik dan weer dramatisch. Tot nu toe voegt die zelfs in de breedte niets toe. Dat is dan weer meer een Magallan.

25 februari 2020 om 17:10

@miccoli, waarom ga jij er zomaar vanuit dat Marin sowieso moest komen van EtH en Magallan van Overmars? Het is precies die aanname die Driessen doet die echt uit de lucht gegrepen is.

26 februari 2020 om 15:21

Ik snap het Labyad gebash ook niet. Hele bruikbare speler als 12de man en eventuele 11de man. Speelde bij Utrecht alles kapot, zeer technisch, overzicht, goed schot, dynamisch en kan goed mee met het Ajax spel.volgens mij hebben sommige supporters het idee dat Ajax Barca is naar vorig seizoen en dat we Messi in ons team hebben. Flikker lekker op naar Barcelona. Ajax is niet eens subtop in Europa.

Lijkt me toch wel handig als de trainer ook invloed heeft op de transfers. Hij weet wat hij wil en welke spelers hij hievoor nodig heeft. Zou echter even wachten met aantrekken, aangezien ik er ook vanuit ga dat Ten Hag vertrekt.

25 februari 2020 om 15:44

@gooner4 een trainer moet zeker inspraak hebben in het aankoopbeleid, maar taak aan de scouting om te bepalen of zo een speler ook echt bij de club past en een aanwinst gaat kunnen worden. een scout is daarin een specialist, een trainer niet

25 februari 2020 om 15:52

In mijn ogen moet een trainer wel aangeven wat voor type speler en wat voor specifieke kwaliteiten hij nodig heeft, maar is het aan de scouting om vervolgens die speler te identificeren en de TD om die voor de juiste prijs vast te leggen.

Typische reactie van de T. Alsof Overmars zelf geen aankopen heeft gedaan die zijn mislukt. Die oliebol begrijpt kennelijk niet dat aankoopbeleid geen exacte wetenschap is en dat er ook het nodige geluk bij komt kijken. Overmars is heus niet zo achterlijk om miljoenen uit te geven spelers die hij niet zitten en had Marin en Kristensen nooit gekocht als hij ze niet goed genoeg had bevonden. Hij verkoopt bovendien nog onzin ook omdat Christensen is aangedragen door Henk Veldmate, die hem in zijn tijd bij FC Groningen al volgde, en John Steen Olsen. Kan je gewoon opzoeken op de website van VI. Het is al erg genoeg dat die gieren van de T. al jaren aan de stoelpoten van Ten Hag zitten te zagen, dat ze dat ook nog eens voornamelijk doen op basis van leugens en halve waarheden, toont aan hoe geobsedeerd ze Van Ten Hag zijn. Labyad werd overigens al aan Ajax gelinkt lang voordat Ten Hag daar trainer was. Die heeft in die tijd echter voor een stap naar het buitenland gekozen.

25 februari 2020 om 15:55

@scepticus38 die kritiek zal er altijd zijn. PSV krijgt die kritiek toch ook omdat ze dure spelers als Guti, Baumgartl en Bruma hebben gehaald die niet presteren. waarom moeten er voor Ajax dan opeens andere regels gelden?

25 februari 2020 om 15:58

Voor de, inmiddels denk ik 400e keer, is je vergelijking volkomen scheef. Bij PSV is er geen enkele goede aankoop gedaan. Ajax heeft met Martinez en Promes goede zaken gedaan. Zoals laatst bij studio voetbal al door ten hag werd aangegeven, 50% van de aankopen mislukt.

25 februari 2020 om 15:59

Kritiek is altijd goed, een klopjacht op Ten Hag die de Telegraaf al voert tegen hem slaat nergens op, met als hoogtepunt dat de zogenaamde topspelers een hekel aan Ten Hag zouden hebben en dat soort geneuzel, de Telegraaf is wat dat betreft meer een roddelkrant dan dat ze met feiten komen

25 februari 2020 om 16:00

Kritiek is altijd goed, een klopjacht op Ten Hag die de Telegraaf al voert tegen hem slaat nergens op, met als hoogtepunt dat de zogenaamde topspelers een hekel aan Ten Hag zouden hebben en dat soort geneuzel, de Telegraaf is wat dat betreft meer een roddelkrant dan dat ze met feiten komen

25 februari 2020 om 16:10

Ja dat die Driessen niet ontslagen wordt is mij een raadsel. Ik ken niemand die zijn collums graag leest of het met hem eens is. Dat moeten de bazen van zo een krant toch ook zien. Er was een tijd dat de Telegraaf de beste sport catern had. Dat is helaas lang geleden. Vreselijk dat Driessen elke maand minimaal 10 k op zijn bankrekening gestort krijgt.

25 februari 2020 om 19:20

De bazen zien dat iedereen hier weer over 'm aan het praten is. Slechte publiciteit is ook publiciteit.

25 februari 2020 om 21:05

@feast een dure miskoop is toch een dure miskoop dus waarom is de vergelijking scheef? Ten Hag kan wel zoveel zeggen maar van welke bron komt die statistiek dan dat bij elke club 50 procent van de aankopen mislukt? dat Ajax kapitaal heeft vernietigd aan Marin en Alvarez is toch gewoon zo? dat PSV meer miskopen heeft gedaan doet niets aan het feit af dat je opeens geen kritiek meer mag hebben als een club een paar miskopen doet

26 februari 2020 om 08:43

" die kritiek zal er altijd zijn. PSV krijgt die kritiek toch ook omdat ze dure spelers als Guti, Baumgartl en Bruma hebben gehaald die niet presteren. waarom moeten er voor Ajax dan opeens andere regels gelden? ". Met kritiek is natuurlijk helemaal niets mis zolang die op feiten is gebaseerd. Deze kritiek is dat niet, die is gebaseerd op aannames en leugens. Overmars is bij Ajax verantwoordelijk voor de transfers en die is mans genoeg om zijn eigen beslissingen te nemen. Hier wordt beweerd dat hij zijn oren zou laten hangen naar zijn coach, terwijl men daar geen enkel bewijs voor kan leveren. Overmars geeft niet heel veel interviews, maar heeft zich al meermaals laten ontvallen dat hij zijn oren te luister legt bij alle technische instanties van Ajax voor hij een beslissing neemt over transfers, maar dat hij die beslissing uiteindelijk zelf neemt. En hij is ook de enige die daarvoor verantwoording heeft af te leggen. Dit verhaal is dus het zoveelste broodje-aap-verhaal dat de " journalisten " van de T. produceren om Ten Hag in een kwaad daglicht te stellen. Willem Vissers is ook behoorlijk kritisch, maar dat is een echte journalist die ook iets positiefs over Ten Hag heeft te melden als het goed gaat en als het niet goed gaat zijn kritiek op feiten en argumenten baseert.

Als TD is het vind ik jouw taak om in overleg met de hoofdtrainer aankopen te doen. Jij dient voor de hoofdtrainer een goede, representatieve selectie neer te zetten en de hoofdtrainer moet er dan het uiterste uit persen. Ten Hag mag een lijstje indienen, maar dan is het aan Overmars om te kijken wat hij zelf het beste vindt voor de club. Ook doorverkoop is daar belangrijk in natuurlijk. Overmars heeft het tot nu toe gewoon goed gedaan, heeft zijn miskleunen gehad maar ook enkele goede transfers. Je moet je als TD nooit kunnen verschuilen achter de hoofdtrainer, anders heb jij geen functie!

26 februari 2020 om 09:22

" Als TD is het vind ik jouw taak om in overleg met de hoofdtrainer aankopen te doen ". Is niet zo omdat een coach in de meeste gevallen een passant is en een TD ook oog moet hebben voor de lange termijn. Het zal niet de eerste keer zijn dat een TD op verzoek van zijn coach een bepaalde speler koopt en zijn opvolger het niet in die speler ziet zitten en hem niet opstelt. Het verschilt dus per situatie. In dit geval hebben de coach en de club dezelfde visie en als de opvolger van Ten Hag die visie ook deelt, zal hij gewoon gebruik maken van de spelers die zijn voorganger heeft gehaald en kan je de trainer dus gewoon in de besluitvorming betrekken. Het verhaal dat trainers een wensenlijstje zouden indienen met de namen van spelers daarop, is ook een fabel. Zo werkt dat niet. Op het wensenlijstje van de coach staan geen namen van spelers, maar de positie waarop hij versterking behoeft en het type speler dat hij zoekt, bijv. iemand met ervaring, leiderscapaciteiten of mentale hardheid. De namen vult Overmars samen met de scouting in, maar het lijkt me voor de hand liggen dat hij zijn coach vraagt of hij iemand op het oog heeft. Dat is ook helemaal niet erg omdat twee altijd meer weten dan 1 en je als TD wel gek zou zijn als je geen gebruik zou maken van de enorme know-how die er in een organisatie als die van Ajax aanwezig is. Maar dat neemt niet weg dat het niet meer dan adviezen betreft en die kan je als TD ook naast je neerleggen als de situatie daarom vraagt.

Mee eens. Ik ben fan van onze trainer en hij heeft het vorig seizoen geweldig gedaan, maar tot nu toe zijn de transfers van Ten Hag maar matig of gewoon slecht. Zo kwamen Labyad en Marin op zijn verzoek. Nu wil ik Marin eigenlijk nog niet opgeven, maar het feit dat hij nooit aan spelen toekomt en Eiting en Gravenbergh wel zegt toch wel veel. Nee, laat de transfers maar over aan de scouting en aan Overmars. Alhoewel daar ook nog genoeg fouten gemaakt worden (magallan, Orejuela, Cassierra, Bandé, etc.).

25 februari 2020 om 17:12

'tot nu toe zijn de transfers van Ten Hag maar matig of gewoon slecht'. Dan loop je echt blind achter Driessen aan. Natuurlijk wil hij de wereld in zwart en wit opdelen maar die transfers worden toch echt in goed overleg gedaan en daar zullen alle betrokkenen verantwoordelijkheid voor nemen.

Als Valentijn Driessen Vertonghen niet ziet zitten betekent dat dus dat Ajax dus juist wel Vertonghen moet terughalen haha Grote kans dat Ajax wel een goede aanwinst terughaalt met Vertonghen. Zet hem net als Blind als lcv neer en hij moet nog prima mee kunnen in de eredivisie. Blind is ook niet bepaald de snelste meer. Maar wordt als een goede aankoop gezien. Ik wil Jan nog wel de kans geven.

25 februari 2020 om 16:18

Alhoewel ik ook instinctief B roep als Valentijn A zegt ben ik het wel eens dat je aan Verthongen je handen niet moet branden. Verthongen is klaar, dan kun je beter Veltman neerzetten.. Hij is te traag voor Europese wedstrijden, hij zal ongetwijfeld wel waardevol zijn in de Eredivisie, en dat is juist waar je zulke dure, oudere spelers voor aantrekt! Qua sentiment zou het leuk zijn voor Ajax, maar je neemt een Heitinga 2.0 in huis!

25 februari 2020 om 16:38

@youricfc "maar je neemt een Heitinga 2.0 in huis!" Beetje onzin de vergelijking. Voordat Heitinga kwam speelde hij al heel weinig. Seizoen 13/14 15 matches bij Fullham en 14/15 13 maar bij Hertha. Was al op en klaar. Vertongen speelt nog best veel in de zwaarste competitie van Europa. Tm afgelopen weekend 18 matches in de PL alleen al. van de 1620 totale minuten ruim 1454 gespeeld. Ook laatste topper tegen Chelsea 90 minuten gespeeld. In de CL 3 wedstrijden tot nu. Mocht Blind weggaan - wat ik absoluut niet verwacht - zou hij zowel in de Eredivisie als in de CL gewoon van waarde kunnen zijn als LCV naast een Schuurs of Alvarez.

25 februari 2020 om 16:52

Met Heitinga 2.0 bedoel ik dat je een speler in huis neemt die niet het niveau heeft wat de club nodig heeft en dat ze een speler in huis nemen die op top niveau niet meer mee kan. Verthongen speelt ook gewoon niet goed he?! Dat hij meedoet is natuurlijk leuk en zorgt ervoor dat de statistieken enigszins met hem mee werken, maar kijk een naar de 2-0 van Chelsea afgelopen week daar wordt Verthongen kinderlijk eenvoudig omspeeld en eruit gelopen door Mount! En Mount staat niet echt bekend om zijn enorme snelheid!

25 februari 2020 om 16:57

@yoericfc ik ben met je eens dat een Vertongen normaal gesproken niet het niveau meer heeft wat we moeten nastreven. Daarom gaf ik aan, als Blind - die momenteel gewoon veel beter is dan hem - weggaat, dan zou het wel een goede optie zijn. Kans bestaat natuurlijk dat er meer spelers weggaan zoals Onana, Dest, Veltman, Nico, vb Beek en Ziyech. Dus hoop spelers die ook gelijk vervangen moeten worden. Je mist ook stuk ervaring en spelers die Ajax kennen. Dan zou Jan wel voorlopig een goede keus zijn, vooral met Schuurs naast hem die snel is en werk opknapt voor hem. De ervaring komt dan van spelers als Mazzroui, Vertongen, Martinez, Neres, Promes en Tadic. Best een mooie kern van spelers met goede leeftijdsopbouw.

25 februari 2020 om 17:26

Het idee van zo’n ervaren rot erbij nemen is dat hij beter is dan je jeugdspelers en je team op moeilijke momenten bij de hand neemt. Niet dat je een jeugdspeler ernaast moet vragen om de fouten/tekortkomingen van je rot op te ruimen! Ik hoop voor jullie dat je gelijk hebt, maar van wat ik van Verthongen zie dit seizoen denk ik dat je van een koude kermis thuis gaat komen..

25 februari 2020 om 18:47

@yoericfc wat ik ook had moeten vermelden is dat Ajax uiteraard Botman en Piere heeft voor die positie (Piere kan ook linksback). Zij zijn op dit moment nog niet ver genoeg om 50 wedstrijden te spelen op hoog niveau voor Ajax. Daarom zou Vertongen ideaal zijn -nogmaals mits Blind weg zou gaan - om hen te begeleiden en af te wisselen. Een grote aankoop voor die plek zou betekeken dat je 1 of 2 van die spelers afschrijft. Dat kunnen we niet veroorloven bij Ajax en hebben op andere posities meer behoefte aan directe versterking zoals keeper positie.

Grappig, Driessen houdt John de Jong graag verantwoordelijk voor de troep die hij in huis heeft gehaald, maar wanneer Overmars zijn handtekening onder de komst van Marin, Alvarez, Scherpen en Pierie zet is Ten Hag de gebeten hond?

25 februari 2020 om 17:07

Overnars is sws verantwoordelijk voor alle aankopen dus je kan ten Hag daar niet op aankijken ook al zegt hij die wil ik perse hebben dan moet marc mans genoeg zijn om te zeggen nee erik dat word hem niet. Ik vind wel degelijk dat ajax afscheid moet nemen van ten Hag. Eric kan het spel niet meer objectief zien anders zou hij niet elke keer weer tadic opstellen.

Ze hebben toch wel ergens een punt met Vertonghen.als die jongen net zo fit is als Hunterlaar in zijn eerste twee seizoenen is hij zeker nog van toegevoegde waarde, zelfs als hij niet altijd speelt. Maar als ik de verhalen over Vertonghen lees zowel hier als in Nederland, dan krijg ik meer het idee dat hij net als Heitinga een paar jaar terug de snelheid mist om nog mee te kunnen.

Ik ben bang dat de ajax supporters weer een aantal lastige seizoenen gaan krijgen. Overmars heeft aangetoond fantastisch te kunnen verkopen, maar qua inkomende transfers vind ik het over all vrij matig. Een aantal aankopen zijn top zoals Tagliafico en Ziyech, een aantal voldoende tot goed zoals Martinez, Blind, Promes en Neres, maar ook een aantal zeer matig tot slecht zoals Varela, Bandã©, Alvarez, Magallan, Marin, Aurejuela, Kristensen. Laat deze laatsten bij elkaar nu ook een vermogen hebben gekost.bij Schuurs, Pierie en Scherpen moet het nog maar blijken. De topspelers komen uit eigen jeugd of zijn zeer jong aangekocht en hebben het elftal afgelopen jaren gedragen. Voor dat vele geld is matig materiaal teruggehaald, als dat nu weer gebeurd met de vervangers van Onana, Tagliafico, vd Beek en Ziyech zie ik het somber in.

25 februari 2020 om 17:02

Als je tot orujeala teruggaat, dan wordt het lijstje voldoende tot goed veel en veel langer. Younes, Viergever en Millik zaten daar ook tussen, om nog maar te zwijgen over Onana.....

Ik heb alvast wat tips voor Overmars welke spelers hij kan halen: Vancrombrugge is een prima vervanger voor Onana, Alderweireld is een prima vervanger voor Veltman, Vertonghen is een prima vervanger voor Blind, Pröpper is een prima vervanger voor Vd. Beek, Ihattaren is een prima vervanger voor Ziyech en Boadu kun je prima laten concurreren met Traore voor de eerste spitspositie. Ajax kan dan bijvoorbeeld zo gaan spelen: Vancrombrugge, Dest, Alderweireld, Vertonghen, Martinez, Ihattaren, Pröpper, Promes, Antony, Boadu, Tadic

25 februari 2020 om 16:44

Van Alderweireld, Vertonghen en Pröpper zou ik er maar 1 halen. Zijn dure klanten qua salaris en hebben geen restwaarde. Overigens zou ik Pröpper in een Schone rol een fantastische versterking vinden. Dat is de verbindingsspeler die ze nu missen. Ihattaren is denk ik niet haalbaar voor Ajax, los van of hij voor Ajax zou willen spelen. Zeker als hij op het ek gaat spelen gaat psv +40 miljoen voor hem vragen van Ajax.

25 februari 2020 om 16:55

Valt nog best mee denk ik. Vertonghen zal gezien zijn leeftijd genoegen nemen met flink minder salaris bij Ajax, Alderweireld wordt lastiger maar misschien mogelijk met een topsalaris voor eredivisie begrippen, Pröpper idem dito, Ihattaren moet je eerder zien te overtuigen en vastleggen voordat het EK begint. Heeft nu maar een tweejarig jeugdcontract.

25 februari 2020 om 16:57

@cheesie sterker nog alleen Vertongen zou haalbaar zijn. Zowel Alderweireld als Propper hebben onlangs gewoon bij getekend.

25 februari 2020 om 17:02

Dan kan Ajax ze alsnog kopen toch in de zomer? Toby is wellicht voor ongeveer 25 miljoen te kopen na de onderhandeligen, Pröpper is wellicht voor ongeveer 15 miljoen te kopen. En als Ihattaren echt een jeugdcontract heeft en hij zet zijn zinnen op een transfer naar Ajax kan hij voor een paar miljoen de deur uitlopen. En Boadu heeft een vaste transferclausule van 20 miljoen. Kost dan ongeveer 85 miljoen plus salarissen om Van Crombrugge, Alderweireld, Vertonghen, Ihattaren, Pröpper, Boadu en Antony vast te kunnen leggen. Maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de verwachte verkoop van Onana, Veltman, Tagliafico, Vd.Beek, Ziyech en Neres. Eventueel hoeft Boadu ook niet gehaald te worden omdat Ajax ook nog Traore en Brobbey heeft. Maar toch zou ik hem er wel graag bij willen hebben. Groot talent en een toekomstige Oranje spits.

25 februari 2020 om 19:04

85 lijkt me behoorlijk aan de optimistische kantanthony is ongeveer 20, Alderweireld 30 (of nog veel meer door zijn nieuwe contract, het zal nu eerder 40 of 50 zijn) en Propper 15 (als dat klopt), dat is al 65. Het lijkt me niet dat Boadu, Ihattaren en van Crombrugge bij elkaar voor maar 20 miljoen komen. Ihattaren zal niet voor minder dan 30 op te halen zijn en Boadu zal ook minimaal 20-25 miljoen moeten kosten (zie de bedragen die AZ al ving voor spelers die de afgelopen jaren weg gingen). Ik denk dat je voor die spelers eerder richting de 120-130 miljoen gaat als je geluk hebt en de clubs willen meewerken aan een transfer.

26 februari 2020 om 11:19

Antony is voor 15 miljoen overgenomen. Bonussen worden later betaald. Denk dat Ajax na onderhandelingen Toby wel voor 28 a 30 miljoen kan overnemen. Propper 15 miljoen lijkt mij een prima bod. Ihattaren heeft geloof ik een jeugdcontract. Daar kan Psv niet veel voor vragen. Boadu heeft een vaste transferclausule van 20 miljoen. Van Crombrugge is voor een paar miljoen te kopen. Dus onder de 100 miljoen moet wel haalbaar zijn voor deze spelers denk ik.

25 februari 2020 om 18:45

Er spreekt wel erg weinig vertrouwen in de eigen jeugd in jouw opstelling. Daar staat maar 1 echte jeugdspeler, Dest, die mogelijk ook nog weg gaat. Maar Traore, Eiting, Gravenberch en Schuurs gaan allemaal (terug) naar de bank terwijl aankomende talenten als Taylor, Timber & Timber, Brobbey en Familia-Castillo geen kans krijgen. Vertonghen is oud en wil een hoog salaris. Als hij nog fit is kan hij best van waarde zijn. Alleen krijg ik op basis van de verhalen hier in Engeland en in Nederland steeds meer het idee dat hij net als bijvoorbeeld Heitinga een paar jaar terug te langzaam is voor Ajax . Daarnaast lijkt zijn salaris mij een behoorlijk struikelblok, ik denk niet dat hij van 5 miljoen ineens voor 1 of 2 miljoen wil gaan spelen. Alderweireld heeft net een nieuw contract tot 2023 voor 5 miljoen per jaar, los van of hij wil komen is hij daarmee veel te duur. Hij was afgelopen zomer op te halen voor 30 miljoen maar die clausule is uit zijn nieuwe contact en dus zal hij meer moeten kosten. Ajax gaat geen 30 of meer miljoen betalen voor een speler van 31.propper als vervanger voor Martinz als die eventueel linksback wordt is mogelijk een aardig idee, als vervanger voor vd Beek lever je wel heel veel goals en assists in (propper in de PL 2 goals en 7 assists in 90 wedstrijden, leuk voor de eredivisie, maar die gaat in de CL niet ineens wel scoren). Net als Alderweireld heeft hij net een nieuw contact tot 2023. Hij is ook al 28, dus zijn restwaarde zal heel beperkt zijn en heb je wel een speler die voor eredivisie begrippen een heel hoog salaris heeft. Ajax gaat geen 20 of 30 miljoen uitgeven voor Boadu als je Traore en Tadic al hebt met daar achter eventueel Huntelaar en Brobby en Hansen. Ajax kan het zich niet veroorloven om 20 of 30 miljoen op de bank te zetten. Ihattaren lijkt me ook een lastig verhaal. De prijs die PSV wil zal veel hoger zijn wat Ajax neer wil leggen voor een talent van 18. Daarnaast lijkt een middenveld zoals jij dat hebt met Ihattaren en Promes me behoorlijk uit balans, leuk als je de bal hebt, maar je wordt wel constant overlopen.

25 februari 2020 om 18:55

Met Dest, Toby, Jan en Promes staan er wel 4 door Ajax opgeleide spelers in en Boadu is ook in zijn jeugd in Amsterdam opgegroeid en opgeleid. Traore, Eiting, Gravenbergh en Ekkelenkamp vind ik op dit moment ook nog niet basisplek waardig dus op zich geen probleem om ze op te bank te zetten voorlopig. Maar dat kan wel veranderen natuurlijk mochten er wisselingen nodig zijn in het elftal. Er zijn veel verschillende opstellingen mogelijk met zo'n selectie. Een middenveld met Gravenbergh, Propper en Ihattaren zou bijvoorbeeld ook kunnen of een middenveld met Propper, Martinez en Ihattaren. Aan de trainer om uit te vogelen op de trainingen wat het beste middenveld dan is.En een aanval met Ihattaren, Tadic en Antony is ook mogelijk of een aanval met Antony, Tadic en Promes. Veel verschillende mogelijkheden dus.Toby, Jan en Propper zullen duur zijn maar ik denk zeker dat ze van toegevoegde waarde zullen zijn voor Ajax.

Achteraf toch echt doodzonde hoe het met Wober is gelopen, vond ik altijd een hele goede verdediger met potentie. Zit nu bij Salzburg volgens mij? Ik maak me geen zorgen over volgend seizoen. Ik denk dat Anthony een uitstekende aankoop is, verder zullen er idd een aantal jonge jongens op moeten staan, maar dat gaat ook wel gebeuren en dat hoort gwn bij Ajax.

25 februari 2020 om 16:47

Ik verlang naar een verdediger zoals in je nickname verwerkt. Alex, wat een tank was dat zeg zo zie je ze niet meer in de eredivisie helaas.

Ik neem aan dat Ten Hag niet de eind vernatwoordelijke is of een veto heeft. Was Promes ook niet op zijn advies gehaald?

Beter laat marc ten hag zich ook niet meer bemoeien met de opstellingen want als tadic donderdag weer een basisplek krijgt is al mijn vertrouwen in ten Hag weg. Doe mij maar Arne Slot.

Copy-paste! Dit verhaal heb ik vorig jaar ook gelezen en 2 jaar terug ook... onana, tagliafico, vd beek, Veltman, Ziyech en Neres zijn allen al 2x vertrokken en blind ook al 1x... ze zitten er allemaal nog! Overmars laat ze echt niet allemaal gaan. Ziyech gaat en verder wil ik het voorlopig wel zien... denk dat, hoe lullig t ook klinkt, niet veel clubs meer op blind zitten te wachten na wat er gebeurd is! Neres is geblesseerd geweest en krijgt er een vriendje bij. Nico heeft onlangs gezegd het top te vinden in Amsterdam! Hou je onana dest en vd beek over.. en Veltman is geen probleem als die gaat. Ik denk zelf dat dest blijft, is pas 1 seizoen bij t eerste. Sinds dat promes bij Ajax zit is vd beek vervangbaarder dan voorheen! Het grootste probleem zal onana zijn in mijn ogen!

"volgens hem nog zeker minimaal vier vaste basisspelers vertrekken. " - Tot zover Verweij. Hij is een Ajaxwatcher, dan zou hij toch moeten weten dat Ajax nooit Ziyech + 4 andere basisspelers gaat laten gaan. Ziyech is weg, Donny gaat zeer waarschijnlijk. Ik denk dat Overmars daarna nog maar 1 speler gaat laten gaan; of Dest, of Tagliafico, of Onana. Die speler zal wederom voor de absolute hoofdprijs gaan. Neres kan wel de ambitie hebben om weg te gaan, maar dat zit er niet meer in omdat hij ontzettend veel heeft gemist en Ajax daardoor niet meer de hoofdprijs gaat kunnen krijgen.

Valentijn zou eens bij een voetbalclub moeten gaan werken. Hij weet altijd precies wie wat moet doen. Hopelijk ontstaat er binnenkort een vacature. Maar los daarvan. Ik ben ieder jaar weer zo verbaasd over diverse aankopen die zo ongelooflijk tegenvallen. Als er dan tussen de 2-6 miljoen voor wordt betaald ok, maar Marin, Alvarez, Magallan, Bruma, Guttuérrez, Doan en Baumgartl kosten allemaal een hoop geld en laten weinig tot niks zien. Voor al dat geld verwacht je toch dat iemand redelijk kan voetballen en in jouw team past??

Na vorige week en de week daarvoor Varela te hebben zien keepen zeg ik Marc AUB direct Onana een topcontract geven voor minimaal nog 1 jaar. Ajax heeft absoluut geen vervanger klaar staan. Of weet iemand of Kjell er al klaar voor is?

En Overmars ook daarvan uitsluiten. Ik weet nog dat eind zestiger jaren er een begin gemaakt werd door Michels om Ajax om te bouwen naar een Europese topclub. Ook toen was er een prachtig geraamte van jonge toptalenten i.c.m. ervaren spelers met meer dan doorsnee kwaliteit. Daar werden spelers bij gezocht die een prima aanvulling waren. Wat ik hiermee wil zeggen is dat er toen bijna geen enkele miskoop tussen zat. Om een paar namen te noemen: Rijnders, Neeskens, Muhren, Vasovic. Wat impliceert dat men toen bij Ajax een veel betere kijk op spelers had. En de financiã«le armslag was zeker niet groter dan nu. Uiteindelijke conclusie is dat de huidige verantwoordelijk TD de coach beiden een onvoldoende verdienen voor de rits aankopen. Er is wel degelijk verschil tussen goed scouten en weten wat nodig is, en schieten met een schot hagel, hopende dat van de gehaalde spelers er toch een paar zullen slagen en complementair zijn aan de medespelers. Dus is het tijd bij Ajax om een andere TD aan te stellen. Vanzelfsprekend moet de coach ook vertrekken.

Eerst koopt Ajax alleen talent en dan miepen ze dat er geen ervaring komt. Dan willen ze ervaren spelers kopen dan miepen ze dat je beter jong talent kan aantrekken. Wat wil je nu.... Ik denk dat het op zich nog wel meevalt deze zomer. Ziyech, Onane, Tagliafico, Veltman en van de Beek zullen vertrekken. Neres niet want die heeft amper gespeeld daar gaat echt geen club 50+ miljoen voor betalen. Blind zie ik ook nog wel blijven naar wat er gebeurt is zullen clubs eerst afwachten. Dest zou ik persoonlijk voor 30 miljoen ook verkopen. Ik zou daarom wel Vertonghen terughalen en Blind op de 6 zetten. Op zich kan je redelijk wat opvangen al en hoef je een aantal spelers te kopen maar er komt genoeg geld binnen dus kunnen ze echt wel de goede talenten aankopen, aangevuld met de eigen jeugd doorstromen om ook je bank goed sterk te houden.

26 februari 2020 om 11:14

Er moet inderdaad wel ervaring komen, met alleen talenten win je het niet. Alleen heb je weinig aan ervaring als die in het veld niet meer mee kan (zoals bijvoorbeeld Heitinga een paar jaar terug). Die ervaring hoeft dan ook niet direct iemand van 30 te zijn. In Tadic en eventueel Blind en Huntelaar als die blijven heb je die spelers al. Daarom zijn ze een paar jaar geleden ook bewust op zoek gegaan naar spelers van midden twintig. Ik ben bang dat Vertonghen zo’n speler wordt die “belangrijk” is in de kleedkamer maar die eigenlijk niet meer mee kan in het veld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

283 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Overmars haalt vernietigend uit naar KNVB: ‘De Eredivisie is dood’

Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, vindt dat er per direct een punt gezet moet worden achter het huidige seizoen in de Eredivisie. Het directielid van de Amsterdammers is van mening...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 3 april
Alexis Sánchez kan zijn loopbaan vervolgen bij Atlético Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren