Gullit begrijpt worsteling Guardiola: ‘Die prijs na Barça niet meer gewonnen’

Dinsdag, 25 februari 2020 om

Manchester City is door de UEFA voor de komende twee seizoenen uitgesloten van deelname aan de Champions League. Hierdoor zijn er in de Engelse media twijfels over het aanblijven van Josep Guardiola in het Etihad Stadium. De Spaanse manager denkt zelf niet na over een vertrek bij the Citizens, maar Ruud Gullit zou het begrijpen als Guardiola na dit seizoen afzwaait bij de nummer twee in de Premier League.

"Dat sluit ik zeker niet uit", verklaart Gullit in een interview met Goal en SPOX. "Pep is vastbesloten om de Champions League te veroveren, dat is zijn heilige graal. Na zijn tijd bij Barcelona heeft hij die prijs nooit meer gewonnen. Guardiola was er een aantal keer dichtbij, maar om een of andere reden ging het steeds mis." Guardiola slaagde er bij Bayern München niet in om het miljardenbal te winnen en in zijn eerste drie seizoenen bij Manchester City greep de Spanjaard ook steeds mis.

Josep Guardiola looft selectie Manchester City: 'Wij zijn zó goed'

Gullit is desondanks zeer te spreken over de kwaliteiten van Guardiola als trainer. "Ik mag hem, omdat hij bij elke club iets achterlaat. Met Bayern won hij de Champions League weliswaar niet. Hij veranderde de manier van spelen echter wel zodanig dat er op het internationale toneel grote indruk werd gemaakt. Pep heeft zijn eigen stijl en iedereen loopt weg met zijn voetbalfilosofie, zelfs bij Manchester City."

De sensationele start van Erling Braut Haaland bij Borussia Dortmund is ook Gullit niet ontgaan. "Wat een ongelooflijke speler", jubelt de oud-aanvaller. "Hij is sneller dan je in eerste instantie zou verwachten. Het is pas zijn eerste jaar op dit niveau, maar de doelpunten blijven maar komen. Haaland heeft er goed aan gedaan om naar een technisch vaardig en speels elftal als Dortmund te gaan."


Poll

Denk jij dat Josep Guardiola volgend seizoen nog manager is van Manchester City?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

als hij nu zou weg gaan zou ik dat persoonlijk niet correct vinden. hij is 3 keer op rij niet eens voorbij de kwartfinale van de CL gekomen met de duurste selectie ter wereld en die sjeiks zijn hem toch altijd het vertrouwen blijven geven en hebben hem dure spelers laten kopen naar hartenwens. dan zou het Guardiola sieren als hij nu niet bij de eerste de beste tegenslag eieren voor zijn geld kiest. de heilige graal van die sjeiks is ook de CL winnen, anders hadden ze geen selectie neergezet van 1,5 miljard en die investeringen hebben zich nog niet uitbetaald

25 februari 2020 om 15:09

Guardiola heeft al heel duidelijk aangegeven dat hij deze zomer hoe dan ook blijft bij Man City en niet zal vertrekken. Zelfs als Man City zou degraderen naar Championship als straf, zal Guardiola niet vertrekken. Dit zei hij pas nog in een interview. Hij zal dus gewoon blijven.

25 februari 2020 om 15:13

@zermatt_person als dat zo is en hij echt blijft dan vind ik dat idd netjes en correct van hem en dat zou hem sieren

25 februari 2020 om 15:14

Die vertrekt naar mijn mening echt wel als City degradeert hoor. Dat zijn gewoon woorden voor de buhne. Hij kan moeilijk zeggen dat hij twijfelt. Dan heb je direct iedereen binnen en buiten de club om de stoep staan om uitleg te vragen. Daar zit niemand op te wachten. Ik geloof overigens wel dat hij blijft, want ik moet nog maar zien hoe zwaar de straf daadwerkelijk uit zal vallen. Bovendien heb je met de Premier League nog steeds veel om voor te spelen.

25 februari 2020 om 15:28

Wauw. 'Luister niet naar Pep, de leugenaar, maar luister naar mij.' De arrogantie.

25 februari 2020 om 16:32

We weten toch allemaal dat Pep vooral mooie praatjes verkoopt? De gespeelde gentleman, kom kom. As if hij zou blijven in zo’n scenario.

25 februari 2020 om 18:51

Wat ga je eten zodra hij wel blijft?

25 februari 2020 om 15:10

Nouja Guardiola kan er niks aan doen dat die eigenaren er een potje van hebben gemaakt toch? Dat hij die 3 jaar ervoor hem niet heeft gewonnen staat daar vgm los van.

25 februari 2020 om 15:14

@ajax01-95 hij bepaald voor het grootste deel het aankoopbeleid en daarom hebben die sjeiks zoveel miljoenen afgetikt voor spelers die in zijn spelvisie pasten. ze hebben alles gedaan om aan zijn wensen te voldoen en daar mag dan imo ook wel wat loyaliteit tegenover staan

25 februari 2020 om 15:17

Hij kan er niets aan doen, maar hij maakt wel dankbaar gebruik van de financiele stootkracht die daaruit voort is gekomen. Hij is natuurlijk geen schuldige, maar nu het schip verlaten zou naar mijn mening een beetje zwak zijn als je honderden miljoenen uit hebt mogen geven en zelf ook astronomisch veel verdient. Daar mag je wel een beetje loyaliteit voor terug verwachten (al denk ik dat City hem wel moeiteloos zou ontslaan als hij een dip met de ploeg zou krijgen waardoor CL in gevaar zou komen buiten de potentiele straf om).

Veranderende het spel zodanig dat Bayer München op internationaal toneel indruk maakte? Volgens mij maakte Bayern indruk toen zij de Champions league wonnen met hun type voetbal. Daarvoor (pin mij er niet op vast) ook nog een Champions league finale verloren. Toen Pep kwam ging hij proberen om Barcelona te kopiëren, maar dat resulteerde toch alles behalve in indruk op het internationale toneel? Pep is een coach die je niet voor een willekeurige selectie kan zetten en er rendement uit kan halen, daarom vind ik hem ook zo overschat. Hij kijkt niet naar de selectie wat die ermee kan bereiken, hij kijkt naar de selectie met het oog welke spelers de weg moeten en welke erbij moeten komen.

25 februari 2020 om 15:24

Dat ben ik met je eens. Het Bayern van 2012 en 2013 doet mij heel veel denken aan Liverpool van dit jaar. Er stond geen maat op Bayern omdat ze alles konden! Counteren, op balbezit spelen en aanvallend voetballen! In heel Guardiola’s carriere denk ik dat hij het dat eerste anderhalf jaar bij Bayern het slechtst gedaan heeft. Hij is er niet volledig schuldig aan, maar kijk eens naar Gotze?! In mijn optiek 1 van de leukste spelers om naar te kijken voor Pep met zijn handjes die jongen ging proberen te boetseren in iets wat hij veel minder kon en wat de complete glans van die jongen afhaalde! Robben, Ribery en Lahm liepen met Pep weg vanwege zijn oog voor detail en manier van denken over het spel, maar ik vind echt dat hij dat Bayern team compleet aan gort geholpen heeft

25 februari 2020 om 18:52

Wordt drie seizoenen achter elkaar ruim kampioen, heeft procentueel gezien de meeste overwinningen gehaald en zijn opvolger heeft het nog geen twee seizoenen volgehouden. Maar toch heeft Pep het "compleet aan gort geholpen". Knap.

25 februari 2020 om 19:01

Best wel ja, van een heel divers elftal wat op allerlei manier heel goed kon spelen heeft hij een elftal gemaakt wat op maar 1 manier heel erg goed kan spelen. Je kunt je afvragen wat het beste is, maar in mijn optiek ben je er altijd bij gebaat om op verschillende manieren te spelen. Zijn prestaties waren goed, dat wel maar je bent wel heel erg afhankelijk..

Ik kan me nog herinneren dat men ook kritisch was op Guardiola in zijn tijd bij Bayern Munchen. Dan zul je toch zien dat dat soort zaken verbloemd worden omdat de man nu al een tijd aantrekkelijk speelt met City. Je kunt het nu niet maken om de deur achter je dicht te gooien als je honderden miljoen uit hebt mogen geven om de club volledig naar de hand te zetten.

25 februari 2020 om 15:14

Ik ben nooit zo negatief geweest over Guardiola bij Bayern om eerlijk te zijn - dat was een geweldig voetballende ploeg die er destijds op ontzettend lullige manier uitvloog tegen Atletico (gemiste penalty plus ballen op de paal), dat had echt niks met Pep zijn trainerskunsten te maken.

25 februari 2020 om 15:25

Idd. 3x op rij halve finale is ook gewoon top, dat doet bijna niemand hem na - op Zidane na uiteraard. Misschien Klopp dit jaar. Bayern heeft sinds het vertrek van Pep Europees ook gewoon veel minder gepresteerd. Het moet gewoon wat mee zitten om uiteindelijk te winnen.

25 februari 2020 om 15:26

Jij misschien niet, maar er was destijds wel degelijk kritiek op Guardiola.

City moet het dan maar dit jaar doen, ze hebben samen met PSG op het moment denk ik de best voetballende ploeg van Europa. Dat is geen garantie (er zijn nog andere goed voetballende ploegen, en je kan altijd een taaie counterploeg tegenkomen waar de bal er niet in wil, of een complete off-day draaien) maar veel groter wordt de kans niet om te winnen.

25 februari 2020 om 15:18

volgens mij vergeet je Liverpool die 25 punten los staan in de competitie. dat is imo de best voetballende ploeg in Engeland en daarna idd City

25 februari 2020 om 15:33

Heb PSG zien voetballen tegen Dortmund, was toch verre van indrukwekkend. Echt geen team voetbal, Neymar zakte tot het middenveld voor het spel te gaan verdelen, wat hij overigens ook nog eens niet goed deed.

25 februari 2020 om 20:42

Dortmund was idd een zaadpot maar tegen Real Madrid was het wel indrukwekkend.

Ik heb er echt gemengde gevoelens over. Iedereen mag ambiteus zijn en Pep staat natuurlijk volledig in zijn recht als hij vertrekt na dit seizoen bij City. Hij heeft zich in mijn optiek volledig dubbel en dwars bewezen in de Premier League en dat gebrek van een Champions League verandert daar niet veel aan. Daarbij zijn de overtredingen van Man City begaan voor hij manager werd bij de club, dus mag hij daar dan best door zeggen dat hij niet langer bij Man City wil werken, zij hebben hem immers toch een beetje een vette worst voorgehouden door te beweren dat hij mee kan doen op het Europese top niveau. De enige reden waarom hij niet in de Champions League uit zou komen zou zijn als HIJ met met Man City niet bij de eerste 4 zou eindigen! MAAAR, hij heeft wel een carte blanche gekregen bij City. De TD heeft aan elke vraag voldaan en elke eis voor een speler in een positie heeft hij ingewilligd. Er zijn ondertussen honderden miljoenen uitgegeven om Pep “zijn” elftal te bezorgen. Het zou hem sieren als hij nog drie jaar bij City blijft. Maar dat is het dan ook in mijn ogen, het zou hem sieren maar ik geloof niet dat men het hem kwalijk kan nemen als hij na dit seizoen vertrekt!

25 februari 2020 om 15:19

het zou ook wat zijn als je geen kampioen werd als je bizar veel meer geld hebt uitgegeven als je directe concurrentie. die sjeiks pompen niet 1,5 miljard in een selectie om alleen een landstitel te pakken natuurlijk. PSG word ook jaarlijks kampioen met de rijkste selectie van de competitie en dat zijn ze ook aan hun stand verplicht maar die moeten natuurlijk net als City ook eens een keer wat gaan laten zien in Europa

25 februari 2020 om 15:29

Dat ben ik met je eens, maar het is natuurlijk niet het be all and end all voor City. Dat moet je ook snappen natuurlijk, want de Champions League win je niet alleen op basis van je kwaliteiten of financiele kracht. Je moet ook een flinke dosis geluk hebben. Er zijn jaarlijks heel veel teams die beter spelen/rijker zijn dan de uiteindelijke winnaar. Uitzonderingen vind ik alleen Bayern in 2013 en Barca in 2011 en 2015. Verder was er (zeker in mijn ogen) altijd wel een ploeg te vinden die het spel completer beheerste dan de uiteindelijke winnaar.

25 februari 2020 om 15:34

@yoericfc dat is wel zo maar het gaat niet perse om de CL winnen in dit verhaal maar het 3 keer op rij niet eens overleven van de kwartfinale met de duurste selectie ter wereld. dat moet echt beter. geld niet alleen voor City overigens maar ook voor een club als PSG

25 februari 2020 om 15:42

Tegen wie hebben ze in die jaren gespeeld dan? Ik kan me Monaco en Spurs herinneren. Tegen Monaco had hij zeker door mogen gaan zou je op voorhand zeggen, maar dat Monaco was een beetje vergelijkbaar met Ajax. Een geweldige ploeg met hele leuke jonge spelers! Ik neem het Real en Juve van vorig jaar ook niet kwalijk dat ze van Ajax verloren hebben. Op papier zeg je het een, maar de realiteit was gewoon dat het er echt niet in zat! Tegen Spurs hadden ze echt heel veel pech vind ik. Dat is sneu, maar daar zit dat beetje geluk in mijn ogen.

25 februari 2020 om 15:43

Japie; Sorry dat ik je weer moet verbeteren omtrent de uitgaven die City onder Pep heeft gedaan. Dat is dus niet 1.5 miljard Euro, dat is om precies te zijn 762 miljoen Euro. Ieder topic kom je erop hameren dat de selectie van City meer als 1 miljard kost en dat ze daarom de CL moeten winnen... Een zak geld maakt geen goals zei een wijs man ooit eens, nog zorgt een zak geld ervoor dat je zomaar alles kan winnen.... Ik weet natuurlijk wel hoe jij bij 1,5 miljard komt maar dat is ook niet accuraat. Onder alle clubs die Pep trainde is om precies te zijn 1.37 miljard uitgegeven. Dus alsjeblieft hou eens een keer op met enkel te schrijven over een uitgave patroon, want het is namelijk niet correct. Ik zal voor jou de gehele aankopenlijst bij City plaatsen. --- .rodri Hernandez (70 million euros) --- Joao Cancelo (65 million euros)--- Zack Steffen (8 million euros) --- Angelino (12 million euros) --- Riyad Mahrez (67.8 million euros) --- Philippe Sandler (2.5 million euros) --- Daniel Arzani (0.8 million euros) --- Ante Palaversa (6.3 million euros) --- Ko Itakura (1.1 million euros) --- Aymeric Laporte (65 million euros) --- Benjamin Mendy (57.5 million euros) --- Kyle Walker (51 million euros) --- Bernardo Silva (50 million euros) --- Ederson (40 million euros) --- Danilo (30 million euros) --- Douglas Luiz (12 million euros) --- Jack Harrison (4 million euros) --- Olarenwaju Kayode (3.8 million euros) --- Ivan Ilic (2.5 million euros) --- John Stones (55.6 million euros) --- Leroy Sane (50 million euros) --- Gabriel Jesus (32 million euros) --- Ilkay Gundogan (27 million euros) --- Nolito (18 million euros) --- Claudio Bravo (18 million euros) --- Marlos Moreno (5.5 million euros) --- Geronimo Rulli (4.7 million euros) --- Oleksandr Zinchenko (2 million euros) --- Pablo Mari (0.2 million euros) --- Aaron Mooy (free) ---

25 februari 2020 om 15:51

dat klopt maar de selectie waarmee hij werkt heeft dat wel gekost. o.a. Aguero en De Bruyne bv zijn gehaald voor zijn komst maar spelen toch ook gewoon onder Pep? dus de selectie die hij voor handen heeft ongeveer dat bedrag wel gekost. Liverpool heeft tussen de 400 en 500 miljoen uitgegeven ter vergelijking en wel twee keer de CL finale gehaald dus ook al was er "maar" 750 miljoen uitgegeven aan de selectie had het uiteraard veel beter gemoeten als drie keer stranden in de kwartfinale

25 februari 2020 om 15:52

@yoericfc dat was toch niet echt pech tegen de Spurs? Laporte geeft ze twee goals cadeau en Aguero miste een penalty die hij van de scheids cadeau kreeg, waar de Spurs wel optimaal hun kansen benutte en achterin geen rare dingen deden

25 februari 2020 om 16:01

Ligt er aan hoe je het bekijkt. Ik vind het voor de coach heel erg pech hebben als je zo’n goede verdediger (en dat is Laporte natuurlijk wel gewoon) twee van die fouten ziet maken. Ik geloof niet dat hij daar wat aan kan doen en dat betekent ook zeker niet dat hij zijn werk “slecht” gedaan heeft. Je mag iemand er best op afrekenen, en ik weet ook wel dat het gebeurt om voetbal nu eenmaal een keiharde business is, maar Mourinho won ook nooit de Champions League met Chelsea terwijl dat wel de verwachting/eis was. Toch hoor je er bijna niemand over omdat hij in 3 jaar tijd 1 ghost goal tegen kreeg en twee maal op strafschoppen verloor. Shit happens en soms doe je er als coach echt helemaal niks aan!

25 februari 2020 om 16:09

Japie; Jij rekent voor het gemak even mee wat er ook is uitgegeven aan de selectie voordat hij kwam? Dat is ridicuul want jij hamert er keer op keer op dat de city selectie meer als een miljard heeft gekost onder Pep en ik weerleg dit heel erg simpel dit keer, met de juiste cijfers, de juiste aankopen die er onder 'pep' zijn gedaan. En zelfs dan klopt het niet jouw aanname. "total Cost Of Squad =eur 765.5 Million" --- Liverpool doet het geweldig met minder uitgaven maar nogmaals, de beste selectie hebben is fictief. Liverpool draait als een tierelier, zonder veel uitgave. Of ben jij ons kampioenschap vergeten? Wij draaiden ook een geweldig jaar, met vele malen minder uitgaven dan de anderen.

25 februari 2020 om 16:13

Japie, ik bewonder jou om het feit dat je zo standvastig bent, maar tegelijk is het een enorme valkuil voor je. Een uitschakeling in de CL kan om details gaan. Mocht Liverpool tegen Atletico eruit vliegen, dan zou het komen door een goal waar een ingooi die eigenlijk voor Liverpool was aan Atletico gegeven werd. Er kan eens een bal op de paal vliegen en er net niet in gaan. Zoveel factoren kunnen het verschil betekenen tussen doorbekeren of met lege handen naar huis gaan. Al die dingen neem jij voor je eigen gemak niet mee in je verhaal, omdat je punt dan niet meer zo sterk staat. Hetzelfde over het geld, nobody gives a fuck hoeveel er uitgegeven is en niemand koppelt dat aan resultaten. Alleen jij en de (overige?) niet-fans van Pep. Je wilt zo graag dat mensen de prestaties van Pep niet bijzonder vinden, dat je er een persoonlijk iets van gemaakt hebt...zo lijkt het althans. Het komt op mij in ieder geval redelijk obsessief over ondertussen.

25 februari 2020 om 16:25

@Samcro dan mogen we het nu ook een schande vinden dat FC Emmen nooit kampioen word van de Eredivisie aangezien het budget dat je hebt niks te maken heeft met je prestaties

25 februari 2020 om 16:42

Japie, lekker alles om blijven draaien kerel.

25 februari 2020 om 16:56

Een miljard of 0,7 miljard. Het is om het even. Als Ajax op dit moment een derde van dat bedrag mag uitgeven, dan spelen ze City zoek. Met gerichte aankopen. Of niet, dan is er verkeerd geïnvesteerd. Het blijft natuurlijk koffiedik kijken, maar feitelijk is er voor en na Guardiola , niet veel veranderd bij Barca en Bayern. Barca draaide voor Guardiola ook al fenomenaal. En na Guardiola wonnen ze ook alle prijzen..bayern deed het zelfs beter voordat Giardiola kwam. Daarna wel iets minder, maar dat rijmt niet met de verhalen dat hij altijd iets achter laat. Ja het is een goede trainer, maar wel een trainer die altijd met het beste materiaal heeft gewerkt. De Chanpions League had ik ook gewonnen met dat elftal die hij ter beschikking had bij Barca. Ik vind zelfs dat hij met dat Barca , nog 2 Keer meer had moeten winnen. Ok, je. Moet ook wel een beetje geluk hebben, maar met een Messi en Busquets en een Xavi en een Iniesta, heb je al sowieso al het geluk van de wereld, als trainer...

25 februari 2020 om 18:59

En jou hadden we niet gehoord over "twee finales"een één overwinning, als Dembele en Suarez wél een van de drie 100% kansen hadden gemaakt, die Messi hen voorschotelde. Ja, het blijft een als-verhaal. Maar dat laat ook precies zien dat je nu eenmaal een flinke dosis geluk nodig hebt tijdens de laatste fase van zo'n toernooi.

25 februari 2020 om 19:00

Da's een verschil van 300 miljoen. Maar dat klopt eigenlijk ook niet, want hij had het daarvoor over 1,5 miljard. Wat het dubbele is. Barça draaide vóór Guardiola kut. Je bent jong of hebt een vreselijk geheugen.

25 februari 2020 om 21:07

@samcro wat draai ik om dan? jij bent degene die hier beweerd dat prestaties niet mogen worden afgemeten aan het geld dat een club heeft geinvesteerd in spelers

Je hebt toch werkelijk helemaal niets aan zo'n koekenbakker, he? Trapt open deuren in of laat duidelijk merken geen flauw benul te hebben van de stand van zaken. Media-geil en geen donder waard na zijn imposante voetbalcarriere. Het zou tof zijn om Gullit niet meer op TV te zien of gequote te zien worden in de overige media.

Iedereen verwacht de CL van Guardiola. Ik kan me geen enkele andere trainer herinneren waarvan dit werd verwacht. Je wint de CL niet zomaar. Ferguson won de CL 2x tussen 1992 en 2013. Ancelotti in al die jaren aan de wereldtop 3x. Mourinho 2x. Zidane heeft het bijna makkelijk doen lijken, maar heeft hier en daar ook het nodige geluk gehad. Bayern speelde onder Guardiola Europees sterk en had hem zomaar kunnen winnen. City zijn Europees in de knock out zelden hunzelf geweest. Durften nooit te voetballen totdat het te laat is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool8245
4.Chelsea4812
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Rodri HernándezMiddenvelder263
İ. GündoğanMiddenvelder252
Bernardo SilvaMiddenvelder245
Gabriel JesusAanvaller2410
R. SterlingAanvaller2411
R. MahrezAanvaller237
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

In de wandelgangen

Zondag 29 maart
Liverpool heeft alle vertrouwen in een deal van zestig miljoen euro voor Timo Werner. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren