Ten Hag kan tegen Getafe mogelijk weer beroep doen op succesduo

Dinsdag, 25 februari 2020 om

Ajax speelt donderdagavond de belangrijke return tegen Getafe en de Amsterdammers zullen in de eigen Johan Cruijff ArenA minstens twee keer moeten scoren om Europese uitschakeling te voorkomen. Trainer Erik ten Hag kan voor dat duel mogelijk weer beschikken over Quincy Promes, die de afgelopen weken ontbrak vanwege een blessure. De Telegraaf weet dinsdagochtend te melden dat de Oranje-international de laatste stap in zijn herstel heeft gezet.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Ajax Getafe uit gaat schakelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door gaalmeister)

Promes gewoon buiten de selectie laten tegen die schopploeg, kampioenschap is veel belangrijker dan de europa league.

25 februari 2020 om 07:40

Dus je wint liever het kampioenschap dan de Europa Leauge?

25 februari 2020 om 07:56

Zijn jullie mensen nou echt serieus? Denken jullie echt dat ajax de europa league kan winnen?

25 februari 2020 om 08:01

Dus vorig jaar hadden ze ook moeten opgeven? Want toen ging het bij Ajax nog slechter als nu ze stonden toen 2e achter PSV?

25 februari 2020 om 08:13

Ik vind het kampioenschap ook belangrijker dan de EL, die gaan we toch niet winnen, dit elftal is ook als iedereen fit is wel een klasse minder dan vorig seizoen.. Daarbij zitten er nog genoeg clubs in die dit seizoen beter zijn dan wij.. Zondag winnen van Az is op dit moment belangrijker, het zou wel heel toevallig zijn als overmorgen ineens de vorm er weer is die we al 3 maanden kwijt zijn

25 februari 2020 om 08:14

@mickey12, ben jij nou echt serieus? Had er iemand gedacht dat Ajax een paar jaar geleden de finale zou halen? Had er iemand gedacht dat Ajax vorig jaar de halve finale Champions League zou halen?het blijft een cliche, maar hij is wel waar: de bal is rond. Dat het een lastige wedstrijd gaat worden is zeker, maar er zijn de afgelopen jaren veel gekkere dingen gebeurd.

25 februari 2020 om 08:15

@Mickey,Nou, vertel. Waarom zou het niet kunnen? En graag een serieuze, uitgebreide reacties. Aan simpele oneliners om duimpjes te scoren heb ik weinig. Leg mij even uit waarom het niet zou kunnen.

25 februari 2020 om 08:17

@mickey12, in de huidige vorm gaan ze de Europa league echt niet winnen. Als ze de vorm van vorig seizoen plus net een mazzeltje hier en daar kunnen hervinden is dit zeker mogelijk.

25 februari 2020 om 08:29

@dr Mario Zolang ze nog in het toernooi zitten hebben ze kans om te winnen. Want de bal is rond. Alleen niks wijst erop dat ze een serieuze kanshebber zijn. Het spel is beroerd sinds een wedstrijd of 10. Dat is geen incident maar duurt inmiddels al 3 maanden. Daarnaast scoren ze te weinig en krijgen ze er teveel tegen. De flow die er vorig jaar was en 3 jaar geleden is er nu niet. Dat merk je aan alles. Toen hing er positiviteit, nu hangt er een negatieve vibe

25 februari 2020 om 08:55

@gloryunited, ben het met je eens, maar als je nog een kans hebt moet je er wel voor gaan. Tuurlijk is de kans klein en steek je zachtgezegd niet in je beste vorm je doet nog mee en dan heb je nog altijd een kans. Nu opgeven is natuurlijk belachelijk, 1 wedstrijd en hopen op het beste en de volgede ronde begint weer op 0-0. Ik acht de kans niet groot dat we Getafe uitschakelen maar met nog 90 (of 120/penalties) is het nog wel mogelijk. Wat Promes en Ziyech geldt, als ze kunnen spelen is dat mooi, maar breng ze niet te vroeg. Ze moeten wel fit blijven in de loop van het seizoen.

25 februari 2020 om 08:58

@Gloryunited, Volledig eens hoor. Ajax zit op dit moment even in het negatieve. Maar laten we niet vergeten dat Ajax vorig seizoen werd weggespeeld door Feyenoord om vervolgens Real in Madrid met 1-4 kapot te spelen. Zodra Ziyech en Promes fit zijn en fit blijven kan het ook zomaar weer omslaan in de positieve vibe die er hing toen er bijvoorbeeld tegen Chelsea werd gespeeld. Maar goed, ik zelf zie Ajax er uit vliegen tegen Getafe donderdag.

25 februari 2020 om 09:28

In de huidige vorm niet, maar als je de komende weken Ziyech, Promes en Neres weer fit krijgt kan het maar zo weer is leuk gaan lopen.

25 februari 2020 om 10:19

@lucasandersendat kan zomaar eens gebeuren maar tussen wedstrijdfit zijn en weer in vorm komen zit ook een periode en het is nu niet een kwestie van ' komende weken' maar ' komende dagen' . Getafe is al over 2 dagen

25 februari 2020 om 10:49

@mickey12..... had iemand vorig jaar rond deze tijd,na die slechte resultaten, gedacht dat Ajax bijna de finale van de CL ging halen en Juventus real en ja ook Tottenham van de mat zou spelen? Nee. Dus ja, Ajax kan de Europa League winnen. Punt.

25 februari 2020 om 11:47

@frankly87 vorig jaar had je Frenkie, Schone en De Ligt nog in de selectie. sinds die weg zijn zie je veel minder voetbal op het middenveld bij Ajax en veel minder defensieve zekerheid achterin bij Ajax. tegen Chelsea speelde Ajax wel echt fenomenaal maar in de andere Europese wedstrijden dit seizoen vond ik Ajax echt een pak minder als vorig jaar. als ik dan kijk naar een hoop andere teams die nog in de EL zitten zie ik Ajax niet winnen. zeker niet met de RCV positie waar Veltman, Schuurs en Alvarez tot dusver alle drie tekort komen en geen verdedigende zekerheid bieden. in Europa word dat afgestraft wat we o.a. tegen Chelsea, Valencia en Getafe zagen

25 februari 2020 om 11:57

@japie niet dat ajax doorgaat maar als ze doorgaan dan hebben ze de lastigste tegenstander op utd na al uitgeschakeld. Alvarez maakt op mij een heel volwassen indruk als rcv. De spits positie is het probleem.

25 februari 2020 om 12:02

De vorm kan heel snel omslaan. Als ze donderdag goed presteren kan alles anders gaan in 1 keer

25 februari 2020 om 12:05

Waarom zou niet kennen. Als ajax door publiek weer het gevoel kan krijgen dat het kan. Dan kan het helemaal veranderen 1 goeie overwinning kan de vertrouwen veranderen

25 februari 2020 om 12:11

Voor Europa heb je dit jaar nog one shot, voor kampioenschap nog vele...

25 februari 2020 om 07:44

Whut? Een eerste Europese prijs sinds 1995 lijkt me altijd veel belangrijker dan een kampioenschap. Juist met hem is dat kleine wonder nog mogelijk dus ze moeten proberen hem klaar te krijgen voor donderdag.

25 februari 2020 om 07:50

Blijkbaar heeft ie het al opgeven wat ben je dan voor supporter je haalt vorig jaar op een haar na de finale van de Cl,en nu gooi je al de handdoek in de ring sorry maar dan ben je geen echte supporter

25 februari 2020 om 08:08

Ik vind de competitie ook belangrijker, kampioen worden verzekerd je van 30 miljoen extra aan CL inkomsten en daarmee kan je zorgen om de ploeg sterk en goed te houden. Plus het feit dat je in Nederland aan de macht blijft. Stel je wordt geen kampioen maar gaat een ronde verder in de EL heb je nog geen garantie dat je hem wint en als een Promes donderdag speelt en daarna weer een maand eruit is dan mis je hem helemaal in de duels die nog gaan komen en dan is het zeker lastiger om bovenaan te blijven. Als hij niet 100% zeker kan spelen dan zou ik ook zeggen doe maar niet, geef dan Danilo maar de kans om zich te laten zien of zo’n Hansen. Promes is zondag en daarna tegen Utrecht meer nodig dan donderdag in mijn ogen.

25 februari 2020 om 08:18

Sebas je hebt ook geen garanties als je uit de El ligt dat je dan kampioen word,waarvoor wil je kampioen worden om de beste te zijn en om daarna in Europa te spelen toch leuk al dat geld daar hebben jullie toch wel genoeg van op dit moment,als je presteert in Europa daar krijg je status en weet je hoelang jullie al niets hebben gewonnen in Europa sinds 95

25 februari 2020 om 08:23

Fijn dat er nog iemand met functionerende hersenen is opgestaan vanochtend. Deelname aan de CL is van levensbelang. Als we onszelf daar de komende jaren van kunnen verzekeren, is alleenheerschappij in Nederland op termijn mogelijk. Korte termijn denken (EL winnen want och we snakken zo naar een Europese prijs) is voornamelijk gebaseerd op gevoel. Stel het was de halve finale, ja natuurlijk neem je dan risico met Promes. Maar van Getafe winnen geeft geen enkele garantie op meer. Spelers komen daarnaast eerder naar Amsterdam als daar CL-voetbal wordt gespeeld, dat moet altijd leading zijn. Zeker gezien de aanstaande leegloop komende zomer, wil je spelers iets te bieden hebben. En als daar een EL-uitschakeling voor nodig is terwijl we met z'n allen weer zitten te kleumen in 3 graden in de Arena komende donderdag, dan zij het zo. En ik snap dat we ook geen garantie op de landstitel hebben met Promes, maar daar zou alles voor moeten wijken in mijn optiek. Ik zag laatst een filmpje voorbij komen van Jorgen Colin in actie tegen Heracles in 2008. Wat een schrikbeeld is dat zeg, never again!

25 februari 2020 om 08:48

Een leegloop zoals de afgelopen jaren ook werd voorspeld dankzij een gepushte media storm? Ik verwacht hooguit nog een transfer voor Donny maar zelfs dat moet ik nog maar even zien...

25 februari 2020 om 09:00

Keyboard Onana,Taglafico en Ziyech die al weg is?

25 februari 2020 om 09:07

Ziyech is al weg ja. Maar die steekt ook mry kop en schouders boven de rest uit. De andere gaan echt niet weg voor een plek op de bank een sevilla, of een gevallen glorie club die in de problemen zit ofzo. Dan zou de absolute top zich moeten melden. En deze top heeft het bereik voor veel betere spelers. Begrijp mij niet verkeerd, ik zeg niet dat ze slecht zijn, er zijn alleen betere spelers.

25 februari 2020 om 10:49

Volgens mij speelt de kampioen volgend seizoen zeker CL dus dat vind ik iets belangrijker dan een kans op een Europese prijs.

25 februari 2020 om 11:17

Altijd die keuzes... Een club als Ajax moet gewoon voor elke prijs gaan. Dat wil zeggen nu alle pijlen op Getafe..

25 februari 2020 om 08:15

Als je zondag verliest is het kampioenschap echt niet ineens uit zicht hoor, als je donderdag niet wint is de EL wel een gesloten boek. Ik zou wel weten in welke wedstrijd ik risico met Promes zou willen nemen.

25 februari 2020 om 10:38

Als je een niet fitte Promes donderdag opstelt weet je 1 ding zeker, en dat is dat hij de komende tijd weer langs de kant staat

25 februari 2020 om 10:10

dat kampioenschap gaan ze heus wel halen hoor. Gewoon promes erin. Ajax stond zwaar voor lul in europa. ze hebben wat goed te maken.

Vannacht gedroomd over een 3-0 voorsprong, waarna Getafe sneaky in min 90 3-1 scoorde. Wat hierop volgde was een schoppartij met een hele hoop rode kaarten voor Ajax. Vrij maffe droom. Quincy deed overigens niet mee xD

25 februari 2020 om 06:58

Realistische droom. Zou een oud Hollandsche wijze van uitschakeling zijn iig.

25 februari 2020 om 06:59

Hahaha, paragnost. Ik vul de toto gelijk even in!

25 februari 2020 om 07:01

Je verwerkt Ajax - spurs nog denk ik

25 februari 2020 om 10:07

Nachtmerrie-materiaal inderdaad. Als het magische duo weer speelt verwacht ik overigens wel een 3-0 voorsprong, maar of we het achterin tot het laatste fluitsignaal dicht kunnen houden, daar ben ik niet zeker van... brrr

25 februari 2020 om 07:45

Heb zowel op 3-1 als 4-2 een duit met geld ingezet. Ik hoop zeker niet dat 't gebeurt, maar het is ons al vaak genoeg overkomen waardoor ik graag nog wat meer overhoud aan die wedstrijd buiten een trauma.

25 februari 2020 om 07:55

Een vraagje als Ajax doorgaat ben je dan blij of ziek ervan dat je een duit met geld verliest

25 februari 2020 om 11:00

Heel blij. Ik hoop iedere keer weer dat ik geld verlies, sterker nog, het is mijn bijgeloof geworden.

25 februari 2020 om 08:24

Ik gok zelf nooit of iets dergelijks, maar als ik zo'n droom had, zou ik een totootje gooien xD.

Geen risico nemen met promes.. Ziyech verwacht ik eigenlijk wel weer in de basis, hopelijk kunnen we dat verschrikkelijke getafe slopen donderdag, als is dit meer hoop dan een verwachting.

25 februari 2020 om 07:55

Ik wil ook niet dat er een risico wordt genomen met Promes, maar ik denk wel dat we hem goed kunnen gebruiken tegen Getafe. Hij is iemand die altijd kan scoren.

25 februari 2020 om 10:46

Risico nemen is onverstandig. Niet alleen voor het verdere verloop van de competitie maar hij wordt ook zo maar voor de leeuwen gegooid tegen een harde ploeg zonder enige vorm van wedstrijdritme. Ziyech deed vorige week mee zonder ritme en was slecht. Daley Blind deed tegen Heracles mee zonder ritme en was niet best. Promes moet gewoon rustig weer gebracht worden. Misschien kan hij 20 minuten voor tijd invallen donderdag. Gelijk een hele wedstrijd lijkt mij onverstandig.

Dat zou al een stuk schelen. Tadic in de spits, van de Beek op 10. Ziyech en Promes op de flanken. Maar Ten Hag kennende begint die met Huntelaar in de spits

25 februari 2020 om 10:51

Ten Hag kennende zet je idd weer allemaal spelers op andere posities waardoor alle automatismen er uit gaan. Dat zien we al weken. Tadic wordt steeds ergens anders neergezet terwijl het gewoon heel simpel is.

Scheelt een slok op een borrel als Promes erbij zou zijn, maar hoe komt hij terug na zijn blessure? Als Neres ook beschikbaar zou zijn, had ik de kansen van Ajax heel anders ingeschat.

Neres een terugslag. Lekker dan. Wat hebben we nou aan hem gehad dit seizoen? Voordeel is misschien dat hij blijft en dat het volgend jaar herres wordt met Neres en Antony.

25 februari 2020 om 07:46

Ja. Ik hoop ook daarom dat Neres nog een jaartje blijft. Om beide redenen. Plus dat er al genoeg weg gaan en het ergens toch moet ophouden.

25 februari 2020 om 07:50

Het lijkt me niet dat Ajax Neres nog gaat verkopen komende zomer. Dat zou een gigantische kapitaalvernietiging zijn. Zijn waarde daalt op deze manier met de dag, we hebben zelf niets aan hem gehad en hij heeft nie de mogelijkheid om beter te worden op dit moment. Laat 'm maar lekker sterkhouder van Ajax 20-21 worden. Bij een vertrek van Ziyech, Donny en eventueel een Onana, Dest of Tagliafico (ik denk zeker nie alledrie) blijft die leegloop ons ook een beetje bespaard.

25 februari 2020 om 08:16

Bovendien wordt Neres vader, kan me ook voorstellen dat ze hiermee niet in de hectiek van een transfer willen komen.

25 februari 2020 om 11:10

Die gaat echt niet weg hoor na zo'n jaar

25 februari 2020 om 10:53

@kraanvogelaar.... Serieus? Kom jij er nu pas achter dat neres een terugslag heeft gehad? Dat wisten we in de winterstop al

25 februari 2020 om 12:05

Ja serieus. Heb een baan en ben vader van 3 kleine kinderen. Dan mis je wel eens iets.

Het droomduo dat nauwelijks wedstrijd ritme heeft , beide terug van een blessure. Leuk en aardig maar om gelijk na je blessure zo'n wedstrijd spelen lijk me niet ideaal

3-0 is verre weg van haalbaar denk ik tegen dit nare irritante ploegje.. Maar niks is natuurlijk onmogelijk. Maar dan moet ik wel bij zeggen dat clubs tegen of in nadeel van Ajax altijd wel geluk hebben... Denk bijvoorbeeld aan de knipoog kroaat Vida van Dynamo Kiev, In de egen Chelsea in de CL.. En dat soort voorbeelden.. Ajax zal heel heel heel veel geluk moeten hebben donderdag. Laten we het beste hopen. Maar het is niet erg als we eruit vliegen. Dan kan er vol gefocust worden op het kampioenschap. En beginnen we volgend seizoen weer met waarschijnlijk een splinternieuw elftal. Ik ben trots op mijn cluppie maar ook soms teleurgesteld door hun spel net als afgelopen zondag tegen Heracles bijvoorbeeld.. Man man man.. Niet Ajax waardig!

Normaal gesproken zou ik zeggen knallen er boven op tegen Getafe en voor de 3-0 gaan, alles of niets maar het kan zomaar verkeerd aflopen. Alles of niets tegen Getafe er uit liggen en veel geblesseerde en dan moet je wel as zondag tegen AZ dus wat is wijsheid

25 februari 2020 om 11:14

wijsheid is je moet helemaal niet met AZ bezig zijn. En wijsheid is je moet niet alles of niets gaan spelen, want dan gaat het zowieso mis. Ajax heeft 90 minuten om 2 doelpunten te maken. En dan zien we wel verder.

Als het kan zeg ik doen, maar geen risico nemen want er komen belangrijke wedstrijden aan. Tuurlijk wil je graag presteren in de EL en moet alles kloppen donderdag. Toch denk ik dat de kans erg klein is en je niet alle risico moet nemen met geblesseerde spelers. Als ze weer geblesseerd raken doordat ze te vroeg zijn begonnen ben je verder van huis. AZ, Feyenoord, PSV en FC Utrecht (beker) vinden het maar al te prachtig deze vormdip van Ajax en hopen toe te slaan als het kan. Champions league voetbal volgend seizoen is ook belangrijk en dat begint steeds meer iets op de tocht te staan.

Graag zsm Neres en Promes in het team. Ten hag heeft het team in een paar weken getransformeerd van jong, fris en dynamisch voetbal naar oud, traag en statisch. Snelheid, diepgang en bravoure zijn allemaal verdwenen uit de aanvallen en het is nog voorspelbaarder dan in laatste maanden van Frank de Boer.

Too little, too late; als je het mij vraagt. We staan nu 2-0 achter tegen een ploeg die niet wilt voetballen. Die gaan 90 minuten lang voor de goal hangen, zuigen en proberen spelers uit de kast te lokken. Ik hoop natuurlijk op winst en ik hoop dat Promes er bij is zodat je weer gebruik kan maken van het tandem Promes en Ziyech, maar ik zie ons niet door de muur van Getafe heen voetballen.

25 februari 2020 om 09:15

Als Promes mee doet hoeft het ook niet door de muur heen maar over de muur, waarbij Promes op geniepig momenten weet te ontsnappen aan de verdediging.

25 februari 2020 om 10:21

was het maar zo'n simpele wiskunde. Promes heeft een tijdje geen wedstrijden gespeeld dus ben benieuwd.

Als ie Babel iig maar buiten de lijnen laat, spelers die mentaal wat sterker zijn aub

25 februari 2020 om 10:10

Ja past totaal niet bij het spelletje dat Ajax wil spelen. Al heb ik dat spelletje al een tijd niet gezien...

Een momentje van onachtzaamheid van Ajax en je moet er al vier inschoppen. Zie ik niet gebeuren. Ajax scoort de laatste tijd gewoon niet makkelijk meer. Drie of misschien vier goals lijken me uitgesloten. Alles maar op AZ dus.

25 februari 2020 om 11:11

alles maar op AZ. Als iedreeen die instelling had...

De aanstelling van de scheidsrechter is allesbepalend voor de keuzes die Ten Hag gaat maken. Als er weer zo'n zielige Fransman of Portugees wordt aangwezen voor deze wedstrijd dan ben je donderdag kansloos tegen dit Madrileense theatergezelschap. Dan kun je beter Jong Ajax laten spelen, en iedereen fit houden/krijgen voor AZ. Mocht de scheids een Brit of Scandinaviër zijn dan zie ik Ten Hag er nog wel vol voor gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

39 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Lof voor ‘trendsetters’ Bosz en Ten Hag: ‘Het begint vaak wel bij Ajax’

Henk ten Cate luidde in 2017 de noodklok wat betreft het opleidingsniveau in Nederland. De onlangs bij Al-Ittihad vertrokken coach was destijds van mening dat veel clubs in de Eredivisie het...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 3 april
Alexis Sánchez kan zijn loopbaan vervolgen bij Atlético Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren