FC Twente geeft duel met FC Utrecht in drie minuten volledig uit handen

Zondag, 23 februari 2020 om

Het is FC Twente niet gelukt om de verrassende overwinning op AZ van vorige week een passend vervolg te geven. De ploeg van trainer Gonzalo García García stond tien minuten voor tijd nog met 0-1 voor tegen FC Utrecht, maar gaf de wedstrijd in een tijdsbestek van drie minuten volledig uit handen. Jonas Arweiler, die als invaller debuteerde in de hoofdmacht van FC Utrecht, tekende vier minuten voor tijd voor de winnende treffer, waardoor de Domstedelingen met 2-1 wisten te winnen.

FC Twente rekende vorige week verrassend af met AZ en werkte zodoende met een goed gevoel toe naar de ontmoeting met FC Utrecht. Bij de Domstedelingen zat Dennis Haar op de bank, omdat John van den Brom een schorsing uitzat wegens zijn uitspattingen richting de arbitrage in het slot van de uitwedstrijd tegen Willem II (1-1). De eerste grote kans in De Galgenwaard was voor de bezoekers, toen Haris Vuckic vrij opdook in het strafschopgebied en het leer niet kon breedleggen richting Queensy Menig. Kort daarna kwam FC Utrecht-doelman Jeroen Zoet goed weg, nadat hij over de bal heen maaide. Vuckic kwam weliswaar in balbezit, maar kon niet optimaal profiteren.

Nadat Vuckic opnieuw een kans onbenut had gelaten, werd FC Utrecht in de slotfase van de eerste helft gevaarlijker. Kristoffer Peterson dook tot drie keer toe op voor het doel van FC Twente, maar de beste mogelijkheid was voor Sander van de Streek. Zijn inzet ging maar net langs de paal. Ook Giorgi Aburjania had de openingstreffer voor rust nog op zijn schoen, maar de eerste helft bleef uiteindelijk doelpuntloos. Kort na rust waren Gyrano Kerk en Noa Lang dicht bij een doelpunt, maar het was uiteindelijk Vuckic die twintig minuten voor tijd op aangeven van Menig de score opende.

Kort na de openingstreffer kreeg Menig een goede mogelijkheid op de 0-2, maar zijn inzet werd gekeerd door Zoet. Waar FC Twente de wedstrijd in handen leek te hebben, keerde het duel in de slotfase volledig om. Met nog zeven minuten op de klok tikte Kerk de gelijkmaker binnen, nadat hij de bal door geklungel in de defensie van FC Twente via de rug van Julio Pleguezuelo voor de voeten had gekregen. Vier minuten voor tijd bezorgde de ingevallen Arweiler FC Utrecht de overwinning vanuit een hoekschop. Vuckic leek in blessuretijd nog de gelijkmaker aan te tekenen, maar zijn treffer werd geannuleerd wegens buitenspel.Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door juweel)

Ziek van. Echt ziek van. Hadden hier moeten winnen. Kan de boys niks kwalijk nemen vandaag.

23 februari 2020 om 14:16

Nou dat gepruts bij de 1-1 van drommel en die verdediger kan je ze best kwalijk nemen. Als ze die bal gewoon goed wegwerken dan had je gewonnen. Voor de rest speelde twente gewoon sterk.

23 februari 2020 om 14:19

Oké akkoord, maar hij viel na dat duel ook echt precies voor de voeten van de enige Utrecht speler in de 16 met 5 Twente spelers er vlak bij. Vaak valt ie nog net goed. Maar het zat allemaal net tegen vandaag. 2x nipt buitenspel, 2 Lucky goals Utrecht, telkens net niet voorin..

23 februari 2020 om 14:23

Telkens net niet vind ik onzin, gewoon afronden, helemaal abjudjadina, lang en menig hadden MOETEN scoren.

23 februari 2020 om 14:22

Maar Twente gaat zonder punten naar huis toe. Twente was efficiënter dan Utrecht, Utrecht daarentegen was slordig, ongemotiveerd en gewoon slecht.

23 februari 2020 om 14:25

Efficiënter? Misten kans na kans

23 februari 2020 om 15:00

Nou ja, FC Twente was juist helemaal niet efficient. Waren ze dat wel geweest, wordt het waarschijnlijk 0-3. Maar goed, afronden is ook een kwaliteit en daar schoot FC Twente zich vandaag in de voet. Erg jammer, maar als ze dit spel in ieder geval doorzetten, moet je je veilig kunnen spelen voor er echt druk op de onderste ploegen komt. Het is alleen wel zaak dat ze blijven werken en blijven creeeren. Het heeft ons ook weleens meegezeten dit seizoen, dus zolang dit een incident blijft, kan ik 'm wel hebben.

23 februari 2020 om 15:22

Niet normaal hoe Twente dit weggeeft. Twente is toch wel een leuk team om naar te kijken en met Noa Lang en Quincy Menig voorin kunnen ze het veel ED teams heel lastig maken.

Wat zuur dit.. 2 tegengoals tegen uit klungelige momenten. Voorderst dikke prima, volgende keer kansen afmaken. Op deze manier pakken we nog genoeg punten! Trots.

23 februari 2020 om 14:15

Jaa dit Twente gaat er echt niet uit , leuke ploeg om naar te kijken met Lang en Menig op de flanken. Pleguezuelo ongelukkig , maar ook een prima speler.

Bizar dat FC Utrecht hier de 3 punten pakt , hadden helemaal nergens recht op.

23 februari 2020 om 14:25

Ik moet wel bekennen dat zo'n gestolen overwinning echt heerlijk voelt.

Bizarre wedstrijd, zwaar onterecht maar o zo lekker. Had wel het gevoel dat het bij de 0-1 net buitenspel was.Ik heb medelijden met de Twente supporters maar ben er uiteraard zelf wel blij mee. Maar Utrecht moet echt beter gaan spelen want dit sloeg nergens op.

23 februari 2020 om 14:18

Ach we spelen het hele seizoen al matig. Hoogstens 5 wedstrijden speelde we echt goed. Des te mooier dat we vandaag op valreep winnen en erg belangrijke punten pakken. Ook mooi dat Artweiler eindelijk z'n kans heeft gekregen en het gelijk laat zien met een goal. Bij jong Utrecht is hij een topper en scoort hij regelmatig.

23 februari 2020 om 14:22

Klopt, met dit materiaal moet er toch meer mogelijk zijn. Wel onutrechts om zo'n wedstrijd dan toch nog te winnen. Vaker is het andersom. Al met al blij met de punten maar niet met het spel

23 februari 2020 om 23:11

Samenvattingen gezien, alle beide de doelpunten waren terecht vanwege buitenspel afgekeurd.

Zo. Geen voetbal meer voor mij dit weekend. Echt ziek van weer, voetballend zag het er echter niet slecht uit. Deze kan onder de noemer pech gezet worden

23 februari 2020 om 14:15

Vind het echt lullig voor jullie. Snap ook niet dat jullie maar 14e? Staan.

23 februari 2020 om 14:16

Dit is de 2de week met deze formatie en opstelling. Werpt gelijk zijn vruchten af.

23 februari 2020 om 14:18

In speelronde 24 he.... mind you

23 februari 2020 om 14:42

Ze staan 14e omdat ze heel weinig kwaliteit hebben. Utrecht stelt ook niet veel voor, al dachten ze daar aan het begin van het seizoen nog dat ze beter waren dan Feyenoord.

23 februari 2020 om 14:56

De laatste twee weken pas met deze opstelling en spelers gaan spelen, uit nood geboren. Garcia is nog erg onervaren waardoor je heel lang met een gehavende ploeg moest spelen. Ik denk wel dat 'we' staan waar we momenteel horen, maar de afgelopen twee weken is wel gebleken dat het collectief en de kwaliteiten van een aantal spelers hoger is dan verwacht werd. Ik ben in ieder geval blij als we erin blijven. Dan is het seizoen voor mij eerlijk gezegd geslaagd. Eerst maar twee jaar Eredivisie overbruggen zodat het ergste van de sanering dan achter de rug is en er financieel weer mogelijkheden zijn.

23 februari 2020 om 19:08

Haha nee want Feyenoord heeft nu opeens wel de kwaliteit en een half jaar terug niet? Is ook een selectie met weinig kwaliteit die het nu aardig doen door Dickie.

Bizar dit... Maar goed, met deze eerste 11 (muv Busquets) instelling en opstelling degradeer je niet lijkt me. Ziek van, hoe is het mogelijk soms...

23 februari 2020 om 14:16

Jaa die jongen is echt bizar slecht. Valt week in week uit door de mand.

23 februari 2020 om 14:17

Doet busquets het zo slecht dan? Ik vond hem tegen az best goed vorige week.

23 februari 2020 om 14:22

Is echt te zwak en te traag, te makkelijk van de bal en speelt niet snel genoeg.

23 februari 2020 om 14:53

Tja, als dit de maatstaf is voor een op papier groot talent, snap ik wel dat Barcelona momenteel niet graag naar de eigen kweek kijkt. Busquets is niet wat men er vooraf van gedacht had inderdaad.

23 februari 2020 om 14:58

Ja dat geloof ik best, maar tussen groot talent van Barcelona en een goede speler voor twente zit nog wel wat verschil.

23 februari 2020 om 14:58

Maar akkoord. Geloof best dat hij tegenvalt.

23 februari 2020 om 17:04

Traag, risicoloos, slechte aanname maar vooral heeeel erg slappe jongen Busquets. Wat mij betreft Roemeratoe voor hem erin.

Man , dit was echt niet om aan te gluren. Misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen voor Utrecht. Echt zoveel geluk gehad. Kan niet anders zeggen. Verder niks meer over zeggen als Utrecht supporter en blij zijn met de punten. Als brommetje ballen heeft haalt die nu echt Maher eruit en zet die overeen erin. Samen met Gustafson en Ramselaar.

23 februari 2020 om 14:15

Dat zeiden ze vorige week ook over Az, tegenstander kan ook goed spelen.

23 februari 2020 om 14:45

Niks aan te merken op Twente waren absoluut de betere ploeg vandaag. Maar ik ben Utrecht supporter dus kijk voornamelijk naar me eigen ploeg. Maar in mijn reactie wellicht te weinig credit naar Twente.

23 februari 2020 om 14:18

Geluk zeker. Kansen maken we niet af. Buitenspel goal. En natuurlijk jullie 2 goals dat was ook groot geluk.

23 februari 2020 om 14:30

Ik heb dit seizoen veel meer slechte wedstrijden gezien. AZ en VVV thuis bijvoorbeeld.

23 februari 2020 om 14:46

Mee eens. Maar vond dit echt erbarmelijk. Schaamde me kapot.

Hier krijgen we echt veels te weinig...2/0 moeten maken dat is het enige wat ik de ploeg kan verwijten. Voor de rest prima gevoetbald onder voor mij de grote leider Aburjania op het middenveld. Ongelooflijk dat een bal die op de schouder valt erin gaat en een rare corner. Ontzettend zuur dit, eindelijk een goede pot gespeeld en krijg je niet wat je verdiend.Op naar Heerenveen thuis.

Ik kan niet meer zeggen dat Utrecht deze punten niet verdiende Twente veel beter en dan krijgt Utrecht 2 lucky balletjes hou toch op man

Echt wat heb ik een slape Utrecht gezien, geen idee aan de bal dat eeuwig breed spelen word je niet goed. Hier heb je echt geluk gehad. Laat aub die René haken naar 1e komen want jong Utrecht spelt nog leuker en beter voetbal man man man

23 februari 2020 om 14:19

Enige wat goed was vandaag was het wisselbeleid door Arrweiler en Abass in te brengen. Die Arrweiler zie ik nog wel een goede pinchhitter worden voor als het niet loopt. Was toch een paar keer belangrijk in de duels voorin.

Ik heb niks tegen Utrecht maar wat vind ik van de Brom een nare meneer. Hele wedstrijd kijkt hij alsof hij een flinke kater heeft. En bij de 2-1 doet hij alsof ze winnen door hem. Voor de rest is dit ongelooflijk zuur maar als we zo blijven spelen komen de punten.

Ongelooflijk hoeveel pech. Twente moet gewoon met 3-0 winnen hier. Het spel geeft wel vertrouwen maar die 3 punten waren wel heel goed uitgekomen.

Zeer matig Utrecht. Overwinning onverdiend, maar niet onterecht. Onterecht vind ik het als ze scoren uit buitenspel of iets dergelijks. Overigens had Twente eerder al veel kansen kunnen benutten. Goal van Twente waa overigens wel buitenspel volgens mij. Zijn linkervoet staat net buitenspel. Zeer matige wedstrijd.

23 februari 2020 om 14:22

Een overwinning is terecht als je, gezien het spelbeeld de gehele wedstrijd, de betere bent en de tegenstander geen kans hebt gegeven. Vind je de overwinning nog steeds niet onterecht? Wees blij met de punten, want als er 1 iets onterecht is vandaag is het wel de overwinning van Utrecht!

23 februari 2020 om 14:25

Terecht is als je vaker scoort dan de tegenstander... meer hoef je niet te doen...

23 februari 2020 om 14:28

Ik vind de overwinning onverdiend, op de manier zoals je het beschrijft. Onterecht vind ik het als het niet volgens de spelregels gaat. Twente had meer verdiend, maar is niet bestolen. Bovendien moeten ze zelf de kansen benutten. Maar Utrecht wint zeker onverdiend en heeft mazzel.

Heerlijk op z’n Duits winnen.. Dat zijn de beste overwinningen! Onterecht, slap spel.. Lekker boeiend!

Op papier heeft Utrecht een prima selectie, maar het komt er al het hele seizoen niet uit. Ook vandaag win je weer en camoufleer je dat het voor geen meter loopt. Twente vond ik op bepaalde momenten leuk spelen vooral die nummer 11.

Erg zonde, want Twente speelde tot de 80e minuut een sterke wedstrijd. Vervolgens nogal wat geklooi in de defensie en Utrecht die gebruik maakt van deze wanorde achterin. Was geen beste wedstrijd van FCU, maar uiteindelijk levert deze uitslag 3 punten op.

23 februari 2020 om 14:38

Wanorde bij de eerste goal, waar de bal wel heel ongelukkig goed valt voor Kerk, je kunt ook zeggen dat Drommel hier had moet blijven staan. Hele wedstrijd stond het verdedigend juist organisatorisch goed. 2 Dikke pechmomenten die ook beide binnenvallen.

23 februari 2020 om 14:45

Drommel stond zeker goed te keepen, maar bij die 1e goal had hij daar helemaal niks te zoeken. Genoeg verdedigers aanwezig om de situatie enigszins te stabiliseren en het doel was door zijn actie leeg.

23 februari 2020 om 14:51

Mag ook wel gezegd worden dat Plegezuelo die bal nooit terug mag koppen. Dat ging helemaal nergens over. Drommel heeft wel vaker dit soort fouten, maar helaas werd het vandaag afgestraft.

Tja, Drommel had weer eens een Drommeltje. Kan er verder niets anders over zeggen. Nu moet wel gezegd worden dat ik werkelijk geen idee heb wat Plegezuelo dacht op het moment dat hij de bal weer naar achteren kopte, want de wind leek bij die actie nauwelijks een factor. Toch zal Drommel echt moeten zorgen dat hij eens 90 minuten z'n concentratie vast kan houden. Elke wedstrijd heeft hij zo'n fout. Soms wordt het afgestraft, soms niet. Echter kost het je vandaag weer drie punten. Hij is een goede doelman, maar zolang hij dit soort fouten blijft maken, blijft hij een onbetrouwbare doelman.

Wat een bar slechte wedstrijd van utrecht zeg, twente had hier met ruime cijfers moeten winnen, maar omdat ze de kansen niet afmaken blijft utrecht hoop houden.heerlijk hoor deze 3 punten, maar als je met dit spel de halve finale van de beker wil winnen dan mag er wel een wonder gebeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper100
T. EbuehiVerdediger100
Julio PleguezueloVerdediger100
J. BoschMiddenvelder100
V. ČernýAanvaller104
DaniloAanvaller109
W. BramaMiddenvelder91
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

2 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Utrecht 9 2 0 0
2019/2020 FC Utrecht 24 10 1 0
2018/2019 FC Utrecht 37 8 2 0
2017/2018 FC Utrecht 34 6 5 0
2016/2017 FC Utrecht 18 4 4 0
Laatste voetbalnieuws

Gyrano Kerk laat Ajax buiten top drie: ‘In De Kuip hoor ik mezelf niet eens’

FC Utrecht-aanvaller Gyrano Kerk denkt dat Feyenoord de meest fanatieke aanhang heeft van alle clubs in de Eredivisie. Dat vertelt de aanvaller in gesprek met Soufiane Touzani in zijn televisieprogramma Tiki...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 30 november
Benfica wil Jean-Clair Todibo in januari alweer terugsturen richting Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren