Overmars verwacht na binnenhalen Antony meer spektakel op transfermarkt

Zaterdag, 22 februari 2020 om 20:35Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:52

Ajax heeft zaterdagavond de transfer van Antony wereldkundig gemaakt. De Amsterdammers, die minimaal 15,75 miljoen euro overmaken aan São Paulo, sorteren volgens directeur voetbalzaken Marc Overmars met het aantrekken van de negentienjarige Braziliaan voor op komende transferzomer.

Overmars verwacht een drukke transferperiode, waarin Ajax opnieuw een aantal spelers zal gaan verkopen. "Het staat vast dat ook komende zomer spelers van ons gaan vertrekken", zo laat de directeur weten op de officiële website van Ajax. "Daar moeten we op vooruit lopen, dus is het mooi dat het gelukt is deze transfer af te ronden." Hakim Ziyech gaat in ieder geval vertrekken uit Amsterdam: de 26-jarige Marokkaan vertrekt voor minimaal 40 miljoen euro (en maximaal 44 miljoen euro) naar Chelsea.

Met het aantrekken van Antony is Overmars uiteraard in zijn nopjes. "We moeten nog een aantal maanden geduld hebben voordat Antony hier kan beginnen, maar we hebben met hem een creatieve speler in huis gehaald die voorin op alle posities uit de voeten kan." Bij São Paulo speelt de linksbenige jeugdinternational overigens meestal als hangende rechtsbuiten.

Antony heeft in de Johan Cruijff ArenA voor vijf seizoenen getekend, zo blijkt uit het eerdere persbericht van Ajax. De koploper van de Eredivisie betaalt minimaal 15,75 miljoen euro, een bedrag dat door bonussen kan oplopen naar 21,75 miljoen euro. Daarnaast neemt Ajax voor een niet bekendgemaakt bedrag de laatste twintig procent van de transferrechten van David Neres over van São Paulo, maar naar verluidt gaat het om zes tot zeven miljoen euro.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Er zullen spelers vetrekken, en miljoenen binnenkomen. Marc zal echt wel weer goede spelers kopen. Ongekende luxe...

22 februari 2020 om 20:47

Alle 3 je zinnen zeggen eigenlijk helemaal niets. Alleen maar clichezinnen. Ik denk namelijk dat hij helemaal niet in een luxe positie zit met het vertrek van minimaal 4 basisspelers, en misschien wel 5. Het geld komt wel binnen maar probeer nog maar gelijk met een minimale voorbereidingstijd een gelijkwaardig elftal te hebben. Gelukkig hoeft Ajax geen voorrondes te spelen (vooruitlopend op de zaken). Daardoor is er misschien 2 weken meer tijd om alles op een rijtje te hebben.

22 februari 2020 om 21:10

Als je berghuis haalt heb je er in iedergeval 1 die er direct staat. Vooral de keeperpositie maak ik me zorgen om. Vind maar eens een goede keeper voor minder dam 30 miljoen.

22 februari 2020 om 22:02

Hij zou perfect bij Ajax passen qua spel. Zal wel duur worden en weet niet of hij zelf wil.

22 februari 2020 om 22:38

Hahahahahaha. Wel komisch dat je berghuis een linksbenige speler die op de rechtsbuiten positie speelt wil kopen maar net Antony voor 15 miljoen hebt gekocht die een linksbenige speler is die op de rechts buiten positie speelt

22 februari 2020 om 22:40

Ik denk dat op dit moment elke speler incl Berghuis naar Ajax wilt. Het is groter, meer druk, er wordt tegen grotere clubs gespeeld en er wordt op een hoger niveau getraind. Buiten het feit dat spelers het naar de achterban niet kunnen maken om naar de rivaal over te stappen is er eigenlijk weinig reden om het niet te doen. Uiteindelijk voetbal je voor je eigen carrière en probeer je altijd het maximale uit je carrière te halen.Maar ik denk buiten dit dat Ajax berghuis niet nodig heeft. Er zijn niet heel veel mutaties te verwachten in de voorhoede. Misschien dat Neres nog weggaat, maar die moet eerst maar eens fit worden en een paar maanden knallen, en die tijd is er helemaal niet...

22 februari 2020 om 23:29

@martijnovic. De keeper van Trabzonspor. Zijn naam is Cakir en hij is 19 jaar. Ze spelen om het kampioenschap en hij is de keeper die op het punt staat om het doel v/ h nationaal elftal van TR over te nemen. Hij staat op de wensenlijst van Liverpool, die 20 miljoen hebben geboden. Spurs en Everton houden hem ook nauwlettend in de gaten. Zeer talentvolle en serieuze jongen die keihard werkt en er altijd staat. Hij pakt zeker punten voor de ploeg en kan zich verder ontwikkelen. Hij past bij Ajax door zijn durf en stabiliteit. Denk dat Trabzonspor een bod van 25 miljoen accepteert. En Ajax heeft een geweldige keeper voor jaren en kan hem dan zelfs met winst verkopen. Deze keeper is het scouten meer dan waard. Hij is niet meer te houden voor Trabzonspor en het zou goed zijn voor Ajax als ze hem zouden halen voordat hij vertrekt naar de Premier League.

23 februari 2020 om 10:46

" Hahahahahaha. Wel komisch dat je berghuis een linksbenige speler die op de rechtsbuiten positie speelt wil kopen maar net Antony voor 15 miljoen hebt gekocht die een linksbenige speler is die op de rechts buiten positie speelt ". Volgens mij kan Antony op alle posities in de voorhoede uit de voeten en misschien zelfs wel als nummer 10. Ik denk dat Berghuis ook genoeg kwaliteiten heeft om op andere posities uit de voeten te kunnen. Ik begrijp de grap dan ook niet zo. Ik zou Berghuis een logischere aankoop vinden dan bijv. Stengs, maar de vraag is inderdaad of hij er open voor staat. Stengs heeft als voordeel dat je het hele transferbedrag niet hoeft af te schrijven en hij over een paar jaar nog wat oplevert, maar Ajax heeft inmiddels zoveel geld op de bank staan dat het een enkele keer ook het sportieve element kan laten prevaleren boven het financiele element, zoals de club dat met de aankopen van Tadic, Blind en Promes ook heeft gedaan. Het ligt voor de hand dat ook PSV zich na dit seizoen weer zal melden voor Berghuis en het lijkt me sterk dat de club niet bereid zo zijn hem aan Ajax te verkopen als die aanmerkelijk meer wil betalen. Feyenoord zit er op dit moment niet zo warmpjes bij dat het principes boven inkomsten kan laten prevaleren.

23 februari 2020 om 10:53

" Hij past bij Ajax door zijn durf en stabiliteit. Denk dat Trabzonspor een bod van 25 miljoen accepteert ". Dan is hij niets voor Ajax omdat die maximaal 20 miljoen voor een speler op tafel kan en wil leggen. Dat hebben Overmars en Van der Sar al zo vaak uitgesproken, dat het opmerkelijk is dat er zoveel mensen zijn die nog steeds met spelers aan komen zetten die een aanzienlijk hoger bedrag moeten opbrengen. En dat bedrag gaat de club al helemaal niet betalen voor een onbeschreven blad uit de Turkse competitie. Ik geloof best dat Trabzonspor bereid zou zijn om met dat bedrag genoegen te nemen, wat ik echter totaal niet geloof is dat Ajax bereid zou zijn om dat te betalen. Waarschijnlijk nog niet eens de helft.

22 februari 2020 om 21:00

Absoluut ongekende luxe,voor een Eredivisieclub die altijd steunt op een mix van eigen jeugd,toptalent en enkele ervaren spelers.

23 februari 2020 om 00:57

Even off topic. Het valt me op dat Ajax, maar eigenlijk elk team dat vorig jaar goed was in Europa dit jaar slecht presteert in Europa. Zelfs Liverpool gaat het lastig krijgen. In topic ik kijk uit naar deze transfer zomer. Vers bloed hoeft niet verkeerd uit te pakken. Het maakt het ook leuk om voor Ajax te zijn. Goede spelers vertrekken en nieuwe spelers gaan zich weer ontwikkelen tot toppers. Kijk al uit naar Anthony en ben benieuwd wie Overmars nog meer gaat halen.

23 februari 2020 om 11:12

" Er zullen spelers vetrekken, en miljoenen binnenkomen. Marc zal echt wel weer goede spelers kopen. Ongekende luxe... ". Dat denk je omdat je geen kennis hebt van financiele bedrijfsvoering en veronderstelt dat een club iedere Euro die er binnen komt ook weer kan uitgeven. En dat is een misvatting omdat dat uitsluitend geldt voor de transfersom en een investering ook structurele " kosten " met zich meebrengt zoals salaris en fiscale afschrijving. Het bedrag dat gemoeid is met fiscale afschrijving is een club weliswaar niet kwijt, maar kan het ook niet uitgeven omdat het op de begroting aan de uitgavenkant komt te staan. Hoe meer geld je uitgeeft aan spelers hoe hoger de afschrijfpost en hoe hoger de afschrijfpost hoe minder een club aan ander dingen zoals de aankoop van spelers kan uitgeven zonder in de rode cijfers te komen. En Ajax heeft de afgelopen jaren heel veel geld uitgegeven aan spelers waardoor de afschrijfpost al heel erg hoog is. Ik kan je dus nu al vast adviseren om je verwachtingen niet al te hoog te stellen omdat je anders wel eens teleurgesteld kon gaan worden. Ajax zal best wel wat spelers bij gaan kopen, maar niet zoveel als de supporters denken en ook niet voor zoveel geld als ze denken. Ik denk dat een aantal plekken opgevuld gaat worden door spelers uit de eigen jeugd en uitsluitend de transfermarkt wordt opgegaan voor ervaren spelers. Dat is ook wat ik hoop omdat het zonde zou zijn als je zoveel grote talenten hebt rondlopen en daar niets mee zou doen. Vooral als Ajax deelname aan CL zou weten veilig te stellen en zich daarvoor niet eerst zou behoeven te kwalificeren, lijkt het me een ideale situatie om jeugd in te passen. Als de spelers van wie dat wordt verwacht, ook daadwerkelijk hun heil over de grens gaan zoeken, zal dat normaliter zoveel kwaliteitsverlies opleveren dat de club haar international ambities sowieso tijdelijk iets moet inperken. En als dat toch zo is, kan je beter van de nood een deugd maken en zoveel mogelijk talenten inpassen.

Ben zeer benieuwd naar de uitloop. Welke spelers volgen Ziyech? En zal een uitschakeling donderdag juist leijden tot nog meers splers die vertrekken? Denk dat Onana het wel heeft gezien, Dest zal vertrekken en denk ook dat Donny nog wel tabee zegt. Laten we hopen dat het hierbij blijft. Hopelijk ziet Neres in dat hij beter nog een seizoen kan knallen en dan kan vertrekken. Dan is er nog zoveel kwaliteit voorin en zal het probleem vooral op het middenveld liggen.

22 februari 2020 om 22:28

@ Maradungatje, mochten de geruchten omtrent Bayern waar zijn is Dest weg, dit vang je op met Mazraoui/Timber. Veltman schat ik in welke Alvarez/Schuurs als vervanger er zijn. Onana welke vervangen word door Scherpen. Tagliafico welke vervangen zal worden door Familia-Castillo/aankoop. Ziyech-Antony, vd beek word vervangen door ????

22 februari 2020 om 22:50

Onana moet vervangen worden door een keeper die er gelijk staat. Hij heeft ongelooflijk veel punten gered voor Ajax

22 februari 2020 om 22:55

Dat zei men destijds ook toen Onana naar voren werd geschoven om Cilessen op te volgen.

22 februari 2020 om 23:02

Maar niet iedere blunderende keeper groeit uit tot een Onana. Neem aan dat Varela ook vertrekt (is gehuurd en toch niet de betrouwbare 2de keeper gebleken), dus er mag sowieso een keeper bij. Al is het een degelijke Nederlandse Eredivisie keeper zoals bizot of padt waar je op kan terug vallen.

23 februari 2020 om 08:56

Speedy, er werd een ervaren keeper gehaald: Krul.. Alleen Onana keepte iedereen de moeder en groeide in razend tempo door tot een echte toppert.

23 februari 2020 om 11:33

" mochten de geruchten omtrent Bayern waar zijn is Dest weg, dit vang je op met Mazraoui/timber. Veltman schat ik in welke Alvarez/schuurs als vervanger er zijn. Onana welke vervangen word door Scherpen. Tagliafico welke vervangen zal worden door Familia-Castillo/aankoop. Ziyech-Antony, vd beek word vervangen door ???? ". Je redenatietrant kan ik goed volgen omdat ik ook denk dat Ajax volgend jaar wil gaan oogsten in de opleiding. Daar zou het volgend jaar ook een ideale situatie voor zijn omdat er zoveel sterkhouders weg gaan dat je die sowieso niet 1 op 1 kan vervangen via de transfermarkt en het een utopie is om te verwachten dat de spelers die van buitenaf zouden worden gehaald er allemaal direct staan. Er vanuit gaande dat Van der Beek een 10 is, is hij de speler wiens vertrek wat positie betreft het eenvoudigst zal zijn op te vangen. Alleen al in de huidige selectie kunnen Tadic, Marin en Promes daar prima uit de voeten ook vullen ze die allemaal op een andere manier in zoals Bergkamp en Litmanen dat in het verleden ook deden. In Jong Ajax en O19 zitten ook diverse spelers die prima op 10 kunnen spelen, vooral van Alex Mendez heb ik op basis van hoe ik hem heb zien spelen in het Amerikaanse jeugdelftal, hele hoge verwachtingen. Dat Scherpen volgend jaar eerste keeper zal zijn, waag ik echter ten zeerste te betwijfelen, dan geef ik Varela meer kans. Dat die zo opzichtig in de fout ging bij Jong Ajax hecht ik niet zoveel waarde aan omdat hij dit seizoen zou weinig gespeeld heeft dat hij zelfs de kleinste vorm van wedstrijdritme ontbeert en je daarom onmogelijk een objectief oordeel over hem kunt vellen. Ik denk dat Ten Hag en Overmars hun aankoopbeleid zullen afstemmen op de bezetting van de posities. Daarom zal er m.i. in ieder geval keeper en een links- en rechtsback bijkomen als Dest daadwerkelijk mocht vertrekken. Bij een vertrek van Neres verwacht ik ook nog minimaal 1 extra buitenspeler en wellicht nog een creatieve middenvelder. De rest zal m.i. worden opgevuld met eigen jeugd.

Wordt hopelijk niet zo een drukke periode! Als na Ziyech alleen Dest, Veltman en Onana gaan dan ben ik zeer blij. Zou geweldig zijn als Ajax vd Beek, Nico en Neres kan overhalen nog een seizoen te blijven. Jongens als Eifting, Schuurs, Alvarez, Marin, Traore, Lang zijn weer een jaaar verder. Toptalent als Anthony erbij. Botman die goed ontwikkeld heeft bij Heerenveen. Mooie tijden

22 februari 2020 om 20:49

Vd beek, Nico en neres waren vorig seizoen ook al overgehaald om te blijven. Dat neres blijft lijkt mij logisch wegens de vele blessures maar Nico en vd beek zullen echt wel weggaan.

22 februari 2020 om 20:51

Eerlijk gezegd denk ik dat Botman teveel slordigheid in ze spel blijft houden voor het niveau van Ajax

23 februari 2020 om 11:36

" Eerlijk gezegd denk ik dat Botman teveel slordigheid in ze spel blijft houden voor het niveau van Ajax ". En dat hadden bijv. De Ligt en De Boer in het begin niet?

22 februari 2020 om 20:51

Eiting, Schuurs, Marin, Botman en Lang. Echt, ben je daar blij mee?

22 februari 2020 om 21:02

Eiting, Schuurs en Lang hebben gewoon een prima potentie. Als ze zich ontwikkelen kunnen ze een prima waarde worden voor Ajax, a la Veltman bijvoorbeeld.

22 februari 2020 om 21:19

Schuurs wel, lang en eiting niet. Lang is een beetje een kip zonder kop en eiting mist gewoon fysiek om Europees mee te kunnen.

22 februari 2020 om 21:36

Van ‘waarde zijn a la veltman’, oftewel de zwakste schakel van het team zijn? Als je steeds goed wil presteren in Europa moet je de Veltmans eruit proberen te werken.

22 februari 2020 om 21:37

Blij zijn niet, maar je hebt nou eenmaal 18 spelers nodig en een Nl-se club is niet in positie om spelers als Neres, Nico, Ziyech op de bank te hebben, dat zijn een paar potentiële spelers aangevuld met jeugd.

22 februari 2020 om 23:05

Persoonlijk vind ik dat Ajax niet moet blijven aanklooien met talenten zoals Pierie, Ekkelenkamp, botman, etc. Daarvan weet je al dat het niks gaat worden.

23 februari 2020 om 00:03

Schuurs heeft zeker potentie. Ideale opvolger centraal achterin. Je hebt hem gewoon in huis. Verder denk ik dat je beter afscheid kan nemen van jongens als Eiting, Ekkelenkamp, Lang, Pierie en Botman. Geen van allen hebben ze het in zich om belangrijk voor Ajax te gaan worden. Snap de hype rondom Botman ook totaal niet. Pierie speelde basis bij Heerenveen en speelt nu KKD met Jong Ajax. Bizar. Verder denk ik dat Ajax gewoon ruim schip moet maken voor de jongere generatie met jongens als Unuvar, Brobbey, Hansen, Gravenberch (die al wat wedstrijdjes heeft meegepikt) en nog een paar van die jonge gastjes.

23 februari 2020 om 11:27

Helemaal meeens. Schuurs, ondanks dat hij een domme fout maakte tegen Getafe wat de counter voor de 2-0 inleidde toont hij zeker potentie. Zeker Lang ben ik niet zo'n fan van. Denk wel dat volgend jaar enigszins een overgangsjaar zal worden. Ondanks dat het waarschijnlijk te duur zou zijn zou ik toch erg graag een Ihattaren bij Ajax zien. Daarnaast denk ik dat als Tagliafico vertrekt dat Martinez naar linksback schuift en dat je dan een ervaren middenvelder nodig hebt voor de balans. Ihattaren is denk ik in potentie beter dan Ziyech, maar hij zal wel wisselvalliger zijn. Daarnaast las ik dat iemand het hier over Krul had... vind ik nog niet eens zo'n slechte optie. Denk wel dat je een jasje uit doet aangezien ik Onana, Ziyech, v d Beek, Tagliafico sowieso zie vertrekken en Dest & Neres ook niet zeker zijn voor volgend jaar.

Krul
Veltman/Mazr
Schuurs/Velt
Blind
Martinez
Ihattaren
Prop./Ginkel
Gravenberch
Antony
Tadic
Promes
23 februari 2020 om 11:47

" Schuurs wel, lang en eiting niet. Lang is een beetje een kip zonder kop en eiting mist gewoon fysiek om Europees mee te kunnen ". Lang is geen kip zonder kop, maar een 19 jarige jongeling die nog wat druistig is. Dat gaat er door veel te spelen vanzelf af en daarom is het goed dat hij aan Twente is uitgeleend. Ook Blind moet het niet van zijn fysiek hebben en blijft desalniettemin ook in de grote wedstrijden moeiteloos overeind. Als dat het uitgangspunt zou zijn, zou je Unuvar ook wel kunnen verkopen, die moet het ook niet hebben van zijn fysiek. Als je het als speler niet van je fysiek moet hebben, moet je er gewoon voor zorgen dat je niet teveel in de duels komt en dat doe je door de bal het werk te laten doen en die zo snel mogelijk van voet tot voet te laten gaan. Daar is spelinzicht voor nodig en dat heeft Eiting in voldoende mate. Het enige dat hij duidelijk nog mist, is ervaring en dat kan een talent alleen opdoen in wedstrijden. Het gras is niet altijd groener aan de overkant en het spelconcept dat Ajax hanteert, zie je niet terug bij veel andere club waardoor je bij een speler die van buitenaf wordt aangetrokken altijd maar moet afwachten of en hoe snel hij dat onder de knie krijgt. Spelers in de eigen opleiding wordt dat vanaf jonge leeftijd bij gebracht en die zullen in ieder geval wat dat betreft weinig tot geen aanpassing nodig hebben.

23 februari 2020 om 12:16

Propper gaat niet komen omdat die er geen enkel misverstand over heeft laten bestaan niet uit Engeland weg te willen en net een jaar heeft bijgetekend. Ihattaren is over een paar jaar een klein vermogen waard als hij zich blijft ontwikkelen en dat zal PSV niet in de kas van het rijke Ajax willen laten vloeien, maar in eigen zak willen steken. En geef ze eens ongelijk als je ziet hoeveel Ajax al op de bank heeft staan. Ihattaren gaat niet komen omdat Overmars en Van der Sar al meermaals hebben laten weten dat Ajax hooguit 20 miljoen voor een speler kan en wil betalen en Overmars zich daar tot nu toe keurig aan heeft gehouden. Als je een opstelling wilt maken, kan je dat beter doen met spelers die beschikbaar zijn en niet meer dan 20 miljoen hoeven te kosten. Met spelers die toch niet gaan komen, heeft dat niet zoveel zin. Bovendien heeft Ten Hag een duidelijke voorkeur voor het spelen met de punt naar voren, terwijl jouw opstelling er 1 is met de punt naar voren. Als er zoveel spelers weg gaan, zou hij kunnen overwegen om zijn systeem aan te passen, maar aan de andere kant is het niet logisch om het laatste beetje vastigheid dat je dan nog hebt, ook overboord te gooien.

Weggaan denk ik Onana, tagliafaco, vd beek en dus Ziyech. Misc ook nog Veltman en Dest dan. Neres kunnen ze hopelijk dan nog een jaartje houden. Dat hij graag met z’n grote vriend nog kan spelen.

22 februari 2020 om 22:30

@Onelovechris, ik verwacht hetzelfde rijtje inderdaad. Het vervangen van Ziyech (Anthony) VD Beek en Onana word het moeilijkste. Voor Dest, Veltman, Tagliafico, hebben we goede vervangers

Leuke speler die Antony alleen lijkt die me geen goeie vervanger voor Ziyech . Als vervanger van ziyech zie ik liever Stengs natuurlijk die zowel op de flanken kan en langzamerhand ook als een 10 kan spelen bij Ajax . Hagi ( momenteel uitgeleend aan Rangers ) lijkt me ook een goeie versterking .

22 februari 2020 om 20:55

Stengs kan helemaal niet als 10 uit de voeten. Ik zou toch Anthony, Neres en Promes op de flanken zien volgend jaar. Tadic, Traore in de spits. En Ihatarren als nummer 10. Blind doorschuiven naar het middenveld met Gravenberch en Martinez linksachter zetten. Hoef je alleen een linker centrale verdediger halen en wie weet zou een Vertonghen daar geschikt voor zijn. Lijkt me allemaal toch wel haalbaar en dan haal je een heel goed elftal bij elkaar voor volgend seizoen.

22 februari 2020 om 20:59

Klopt inderdaad . Hoop dat Ihatarren verstandig is en de overstap durft te maken van Psv naar Ajax .

22 februari 2020 om 21:24

Helemaal gelijk met jouw reactie, zou zelf graag klaasen huren. Met optie tot koop en lasse sschone terug halen om de jeugd te begeleiden. daarbij stopt Huntelaar eigenlijk, ( Marin en Labayd net als Bande verkopen ) Huntelaar spitsen trainer laten worden.

22 februari 2020 om 21:29

En waarom zou dat verstandig zijn? Die jongen zit daar prima op zijn plek met Afellay die voor hem bijna zijn grote broer is. Ook heeft hij voldoende speeltijd bij PSV. Alle jongens waar die nu mee voetbalt hebben hem gesteund op het moment dat hij zijn vader is verloren. Ihattaren lijkt mij een jongen die daar een hoop waarde aan hecht. Het is denk ik ook een jongen met een helder beeld van zijn carrière en ik denk dat hij er alles aan gaat doen omdat waar te maken. Denk bijvoorbeeld aan de Marokkaanse bond die de uitvaart van zijn vader betaalde maar hij desondanks toch voor het Nederlands elftal koos. Overigens heeft hij ook al meerdere malen gezegd dat hij de duurste speler van PSV wilt worden. Ook moeten we nu niet ineens gaan doen omdat Ajax vorig jaar Europees een goed seizoen heeft gehad dat het voor elke speler een goede stap is om naar Ajax te gaan.

23 februari 2020 om 12:01

" Klopt inderdaad . Hoop dat Ihatarren verstandig is en de overstap durft te maken van Psv naar Ajax ". Heeft helemaal niets met durven te maken. Ihattaren gaat niet naar Ajax komen omdat hij het grootste talent van PSV is en die dat niet zal willen laten gaan. Daar zal PSV een bedrag van boven de 20 miljoen voor vragen en dat kan en mag Overmars niet betalen. Stengs staat nog een jaar langer onder contract en voor hem geldt exact hetzelfde. PSV heeft natuurlijk het grootste gelijk van de wereld omdat Ihattaren 1 van de spelers is waarvan je weet dat die in de toekomst een astronomisch bedrag kan gaan opleveren als hij zich blijft ontwikkelen. Het lijkt me vrij logisch dat PSV dat bedrag zelf wil gaan incasseren en dat zeker niet in de kas van het steenrijke Ajax terecht zal willen laten komen. Bovendien heeft Ajax Ihattaren helemaal niet nodig omdat er geen positie in de jeugd zo goed bezet is als de positie waarop Ihattaren speelt. In de selectie alleen al heeft Ajax met Tadic, Marin en Promes al drie spelers die daar prima uit de voeten kunnen en wellicht geldt datzelfde voor de lichtvoetige Antony. Dan is Berghuis van Feyenoord een veel betere optie, vooral omdat die ook de nodige ervaring aan de selectie zou toevoegen en hoe meer ervaring in een team, hoe eenvoudiger het is om grote talenten in te passen. Spelers van de leeftijd van Ihattaren heeft Ajax genoeg en als je er nog 1 bij haalt terwijl je hem niet nodig hebt en je eigen opleiding uitpuilt van het talent, neem je die eigen opleiding niet erg serieus.

22 februari 2020 om 20:56

Anthony lijkt juist een type Ziyech, veel meer dan Stengs. Hangend op rechts, technisch maar stijf links met uitstekende passing en scorend vermogen

22 februari 2020 om 21:13

Doe mij maar berghuis. Een beetje ervaring is altijd wel handig. Plus hij is in bloedvorm en gaat misschien wel knallen op het EK. Beter haalt Marc hem zsm.

22 februari 2020 om 21:49

Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Hoeft voor mij trouwens ook niet.

22 februari 2020 om 21:51

Wat een open deuren trap je in, JohnSmith. Dat Hagi daar speelt zegt genoeg en Stengs is geen nummer 10.

Anthony zie ik niet als speler die Ziyech 1 op 1 kan vervangen. Ik zie een hoop gelijkenissen, maar hij lijkt de creativiteit van Ziyech niet te hebben. Ik zou daarom nog verder kijken naar een creatieve speler die ook meer vanuit het centrum kan spelen. Ihattaren kan dat in de Eredivisie het beste.

23 februari 2020 om 00:22

Anthony is niet 1 op 1 de vervanger. Het is de nieuwe invulling. Stel Neres blijft. Voorhoede Neres, tadic, Anthony met Promes op 10 is echt een reële mogelijkheid. In plaats van meer creativiteit, zou Ajax opzoek moeten naar meer en betere centrale middenvelders.

23 februari 2020 om 15:54

Natuurlijk gaan we anders spelen, maar we hebben wel creativiteit nodig in de Champions League of überhaupt in Europees verband. Geweldige voorhoede op papier, maar in praktijk is dat te min voor het niveau dat we nu nastreven. We hebben met Frenkie veel creativiteit ingeleverd en zo ook met Ziyech. Een middenveld met Van de Beek, Martinez en Promes is op papier fantastisch, maar niet creatief genoeg. Daar moet meer voetbal bij.

Voor volgend seizoen moet Ajax deze spelers halen:Vlachodimos van Benfica halen voor Onana, Alderweireld en Vertonghen terughalen, Propper halen voor op het middenveld als vervanger van Vd.Beek, Ihattaren halen als vervanger van Ziyech en Boadu halen als vervanger van Huntelaar. Dan kan Ajax zo gaan spelen volgend seizoen: Vlachodimos, Dest, Alderweireld, Blind, Vertonghen, Propper, Martinez, Ihattaren, Antony, Tadic, Promes Bank: Varela, Mazraoui, Schuurs, Botman, Castillo, Gravenbergh, Alvarez, Ribeiro, Traore, Boadu, Babel

Vind het vergeleken met vorig jaar steeds meer tegen vallen, nu zie je pas echt goed hoe goed die twee zijn en waren. In mijn ogen de beste voetballer in de Eredivisie Hakim Ziyech vervangen voor iets wat in de buurt komt wordt een uitdaging, maar deze recordtransfer belooft veel goeds!

23 februari 2020 om 09:40

Ook niet gek dat het steeds meer tegenvalt, want we missen telkens veel basisspelers. Vorig seizoen hadden we nauwelijks last van blessures, we verliezen 3 basisspelers in de zomer en kampen de laatste maanden met de afwezigheid van relatief veel bepalende spelers. Dan daalt het niveau. Dat zou bij elke club gebeuren.

Dit word Marc zijn grootste uitdaging samen met Ten hag deze zomer. Er vertrekken zeker 'n stuk of 4, 5 spelers. Als deze berekening inclusief Ziyech is zullen we dan pas weten. Onana, Tagliafico, van de Beek zijn spelers waarvan ik denk dat die wel zullen vertrekken. Dat samen is denk ik meer dan 100M bij elkaar. Als je die van Ziyech er nog bij rekent en misschien nog een x bedrag van een andere speler. Dan zit je qua inkomsten zeer goed dit seizoen. Nu is het zaak om het niveau van ons doen en denken minimaal zo te houden. De juiste kwaliteitspelers aantrekken en opleiden. Het moeilijkste zal zijn om een goeie keeper te vinden. Maar deze transferperiode word zeker interessant.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

2 fans
21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren