Berusting ondanks ‘naaipraktijken’ Barcelona: ‘Moet ik dan gaan huilen?’

Vrijdag, 21 februari 2020 om 17:22Rian Rosendaal • Laatste update: 17:46

Martin Braithwaite mag zich voortaan speler noemen van Barcelona, dat de transfer van de Deense aanvaller donderdag wereldkundig maakte. De Catalanen activeerden de ontsnappingsclausule van achttien miljoen euro in het contract van de spits bij Leganés. Bij de laagvlieger in LaLiga is men ondanks de miljoenentransfer absoluut niet blij met de deal met Barcelona.

"Ik denk dat ze ons flink hebben genaaid, maar wat kan ik doen? Moet ik gaan huilen?", verklaart trainer Javier Aguirre vrijdag op een persconferentie. "Zolang de zon 's morgens nog opkomt en wij elf spelers mogen opstellen hebben we een kans om ons te handhaven." Barcelona maakte gebruik van een speciale regeling, waardoor er buiten de transferwindow alsnog een speler kon worden aangetrokken. Vanwege de blessure bij Ousmane Dembélé, die langer dan vijf maanden uit de roulatie is, gaf de Spaanse voetbalbond toestemming aan de titelkandidaat.

Barcelona laat spierballen zien: 18 miljoen euro voor 14 wedstrijden

Lees artikel

Aguirre zag in januari ook al een belangrijke kracht tussentijds vertrekken bij het ploeterende Leganés. Na de verkoop van Braithwaite aan Barcelona is de frustratie bij de Mexicaanse coach zo mogelijk nóg groter. "Ik ben behoorlijk van slag door het vertrek van Martin (Braithwaite, red.), maar dat was ik zeker ook door de transfer van Youssef En-Nesyri naar Sevilla van vorige maand."

De keuzeheer van de nummer negentien in LaLiga staat niet alleen in zijn kritiek. Algemeen directeur Martín Ortega liet kort na het vertrek van Braithwaite al weten dat hij de hele gang van zaken zeer onwenselijk vond voor een kleine club als Leganés. "Barcelona profiteert optimaal van deze oneerlijke regel. De benadeelde partij is uiteindelijk Leganés."


Poll

Vind jij ook dat Leganés oneerlijk behandeld is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Wat een KU* regel zeg slaat echt nergens op. Barcelona mag kopen en de ander niet ze moeten heel die regel weghalen. Het zou ook onzin zijn als de andere club dan ook weer iemand mocht kopen en zo zou het door blijven gaan wat ook weer niet oké is, daarom moet heel die regel gewoon verdwijnen.

21 februari 2020 om 17:55

Hoop ook dat ze deze regel afschaffen. Of op zijn minst aanpassen in de zin dat clausules niet tellen buiten transferwindows. Dan is het nog altijd de verkopende club die kan beslissen. Hoop dat Leganes zich kan handhaven, maar zie het somber in.

21 februari 2020 om 18:05

De regel is juist voor buiten transfer window. In een transfer window mag je shoppen hoeveel je wilt, maar daarbuiten alleen in noodgevallen.toen men de regel bedacht ging men er vanuit dat de club die verkoopt ook instemt. Maar je kan ook een speler overnemen door zijn afkoopsom te voldoen. Dat is inderdaad een oneerlijke regel als de andere club niet ook mag shoppen.regel moet aangepast worden dat het alleen mag met instemming. Niet door afkoopclausule. Clubs die niet meer kunnen degraderen en ook niet in race zijn voor Europees voetbal, of een overbodige speler hebben zullen misschien dan wel willen verkopen.

21 februari 2020 om 19:07

Ik snap dat de regel er is voor buiten de transferwindow. Mijn punt is dat clausules, die in Spanje verplicht zijn en waardoor er niet moet onderhandeld worden met de verkopende club, niet van toepassing dan zouden moeten zijn buiten de transferwindows. Zo kan een verkopende club bepalen of ze hun speler overpriced verkopen of het risico nemen, en in dit geval mogelijks, te degraderen.

21 februari 2020 om 17:55

Eens maar wat mij stoort is dat mensen hier Barça gaan aanvallen omdat ze van een vage regel gebruik maken. Elke andere topclub had zelfde gedaan. Barça har echter in de winter niet 2 aanvallers moeten wrg doen die naar mijn idee niey minder zijn maarja het bestuur is.. naja daar is genoeg over gezegd

21 februari 2020 om 18:01

Andere topclubs hebben hun selectie wel op orde. Het lijkt meer op een paniekaankoop op. Je zou verwachten dat er wel een jeugdspeler klaar zou staan om minuten te maken. Misschien Lieke Martens af en toe laten spelen 😜

21 februari 2020 om 18:01

@barcalover, Dat is toch niet gek? Het is ook een naaistreek van Barcelona, omdat Leganes hun andere spits (En-Nesyri) in januari zag verkassen. Ze strijden nu tegen degradatie en omdat Barcelona zo hopeloos is besluiten ze om de clausule van Braithwaite te activeren. Ze hebben totaal niet meegedacht met Leganes en de gevolgen van deze tranfer voor deze club. De kans is groot dat Leganes nu gaat degraderen. Ik denk dat in Spanje aardig wat clubs klaar zijn met Barcelona en hun manier van handelen.

21 februari 2020 om 18:08

De regel is gemaakt voor onverwachte langdurige blessures. Elke club kan dat. overkomen. E.g stel dat je 2 linksbacks geblesseerd raken. Dan heb je misschien nog een 3e linksback in de jeugd selectie, maar niet nog een 4e.

21 februari 2020 om 19:50

Ja maar het is toch onzin dat Barcelona dan een blessuregeval mag opvangen maar dat leganes geen vervanging mag halen

21 februari 2020 om 21:15

Barcelona moet niet aan Leganes gaan denken. Ze moeten aan zichzelf denken. Hoe kut het ook is, zij profiteren van deze domme regel en ze staan volledig tot hun recht. Echter is dit weer een paniek aankoop die helemaal nada zal toevoegen aan dit Barcelona.

22 februari 2020 om 00:23

Wat ik eerder al zei, clausule lichten gewoon ongeldig maken. In een geval als dit enkel een transfer mogelijk als beide clubs een overeenstemming bereiken. Leganes zou het heus oke hebben gevonden als Barca pakweg 60 miljoen had betaald. Op deze manier is het inderdaad wel heel lullig allemaal

Mag Leganés nu ook een vervanger halen? Zij zijn immers ook een speler kwijtgeraakt. Mocht dat niet het geval zijn, is het natuurlijk je reinste competitievervalsing.

21 februari 2020 om 17:58

Neen, alleen als Leganes ook een langgeblesseerde speler in de rangen heeft en een aanvraag doet. Maar net omdat het een algemene regel is kan er niet over competitievervalsing gesproken worden. Het is gewoon een ongelukkige samenkomst van twee afzonderlijk (relatief) steekhoudende regels.

21 februari 2020 om 18:00

In mijn optiek is het niet steekhoudend, je hebt transferwindows of de jeugdopleiding voor blessure gevallen. Ik vind het ook kwalijk van Barca

21 februari 2020 om 18:06

Andere clubs leegroven, terwijl deze geen vervanger kunnen halen is wel degelijk competitievervalsing. Dat er een regel is die het mogelijk maakt, sluit het ander niet uit. Ik denk dat je hier alleen maar verliezers gaat krijgen. Braithwaite zal niet veel spelen, Barca gooit 18 miljoen weg en Leganés komt een aanvaller tekort.

21 februari 2020 om 18:02

Hebben ze wel een verzoekt tot gedaan, maar is afgewezen.

21 februari 2020 om 18:05

En mag dan de club waar Leganes de speler vandaan heeft ook een nieuwe speler halen? En die club? Volledig eens dat het eerlijk is als Leganes nu ook een 'noodaankoop' mag doen. Maar het eerlijke laat een bizarre situatie achter. Mooi teken dat de hele regel bullshit is.

21 februari 2020 om 18:09

Niet elke speler is even belangrijk voor een elftal. Leganés zou prima een Mariano Diaz kunnen huren bij Real Madrid. Dan is iedereen blij.

21 februari 2020 om 18:28

Goed punt. Is zeker wat voor te zeggen. Probleem blijft echter dat zonder die regel je deze discussie uberhaupt niet zou hebben. Ik vind het de verantwoordelijkheid van de club om het team klaar te hebben voor het sluiten van de transferperiode. Blessures hoor je op te kunnen vangen zonder dit soort vreemde constructies.

21 februari 2020 om 19:08

Leganes kan Diaz zijn loon nooit betalen. En dan moet Madrid ineens maar het loon dragen van een verhuurde speler.

21 februari 2020 om 19:17

Al is het 20%, Diaz speelt nu niet en verdient 100%. Als hij toch nooit speelt, kan je hem beter verhuren. Wellicht wordt hij nog meer waard.

21 februari 2020 om 20:12

Dat is niet slim voor real madrid. Want dan betalen ze de loon van een speler die niet ter hun beschikking staat.... diaz speelt weinig maar madrid kan wel een beroep op hem doen als nodig. Anders heeft real madrid dadelijk deze regel ook nodig

21 februari 2020 om 18:10

Leganes heeft overigens zelf ook een spits verkocht in januari window, zonder eentje te halen.

21 februari 2020 om 18:33

Waarschijnlijk omdat Braithwaithe er nog was..

Ik geef Leganes groot gelijk nu wordt Barça's probleempje voor Leganes een heel groot probleem

Met deze regeling is wat mij betreft weinig mis, maar men moet gewoon een kleine aanpassing gaan maken waardoor clausules in dergelijke situaties niet geactiveerd zouden kunnen worden. Nu verleg je het probleem gewoonweg naar Leganes die feitelijk ook gewoon een speler voor de rest v/h seizoen kwijt zijn, maar geen toestemming krijgen om een vervanger aan te trekken. Als de clausule er niet was geweest had Barcelona moeten gaan onderhandelen met eender welke club en dan creëert die club zelf het probleem door de speler te verkopen, nu zijn ze compleet machteloos. Dat gezegd hebbende hoop ik ergens nog wel dat Valencia de clausule van Salisu activeert en nog snel een vervanger haalt voor Garay

Die regel moet je echt direct schrappen. Geen weldenkend, objectief mens kan dit rechtvaardig vinden.

21 februari 2020 om 20:04

Je kan hem ook simpel aanpassen als je 3 seconden nadenkt. Je kunt zeggen dat de clausules niet van toepassing zijn onder deze regel en dus kan een club alleen kopen als de verkopende club akkoord gaat.

Deze issue speelt niet alleen bij noodaankopen. Doordat de transfer windows van verschillende landen niet gelijk lopen kan een ploeg uit e.g Spanje een speler uit Engeland nade sluiting van de PL transfer window kopen. Zij kunnnen dan niet meer een andere speler kopen. in 2015 was omgekeerd en was transferwindow van PL later. Er was toen een reele kans dat Cilessen werd weggekocht door Manu van Ajax nadat window in NL al gesloten (als De Gea naar Madrid zou gaan) en Ajax geen kans meer zou hebben om een nieuwe keeper te kopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

CD Leganes SAD Madrid

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Sabin MerinoAanvaller268
Juan MuñozAanvaller112
BrandonAanvaller10
Diego CondeKeeper30
Pablo LomboKeeper00
Asier RiesgoKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina CD Leganes SAD Madrid.

0 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren