Rivaldo hekelt handelswijze Barcelona en wijst naar La Masía

Donderdag, 20 februari 2020 om

Rivaldo is het niet eens met de handelswijze van Barcelona. De club maakte donderdag de komst van Martin Braithwaite bekend. De Deense aanvaller is voor achttien miljoen euro overgenomen van CD Leganés, nadat de Catalanen in aanvallend opzicht in de problemen kwamen door blessures van Luis Suárez en Ousmane Dembélé. Rivaldo zegt niets te begrijpen van de tussentijdse aankoop.

De voormalig aanvaller van Barcelona had liever gezien dat de clubleiding een speler uit de eigen jeugdopleiding had doorgeschoven naar het eerste elftal. “Eerlijk gezegd ben ik het er niet mee eens”, wordt hij geciteerd door AS. “Ik begrijp deze aankoop niet. Ik vind het helemaal niks, vanwege diverse redenen. Ze kopen hem buiten de transferperiode om en bovendien had de club in deze situatie terug moeten grijpen naar een speler uit La Masía.”

Barcelona laat spierballen zien: 18 miljoen euro voor 14 wedstrijden

Lees artikel

Rivaldo vindt het onnodig dat de nummer twee van LaLiga achttien miljoen euro op tafel legt. “Het team liet de afgelopen weken verbetering zien. Ik zie geen belangrijke reden om een extra spits te kopen. Ik heb mijn twijfels of dit de speler is die Barcelona op dit moment nodig heeft.” Rivaldo had graag gezien dat Barça voor een jongere speler had gekozen. “Kies dan voor een jonge speler met ruimte voor verbetering. Ze halen nu een speler weg bij een club die vecht tegen degradatie. Zij worden hier enorm door beschadigd.”

De 28-jarige Braithwaite, ex-speler van onder meer Esbjerg fB, Toulouse, Girondins Bordeaux en Middlesbrough, zette donderdag zijn handtekening onder een contract tot medio 2024 in het Camp Nou. In zijn verbintenis is een ontsnappingsclausule van driehonderd miljoen euro opgenomen. Mogelijk maakt hij zaterdag al zijn debuut, als SD Eibar op bezoek komt in Barcelona.


Poll

Ben jij het eens met Rivaldo?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door japser)

Makkelijke mening dit natuurlijk van Rivaldo. Iedereen is het hiermee eens. Vind het overigens wel lullig voor Braithwaite. Die start nu bij Barca met een 1-0 achterstand. Het is niet echt een hart onder de riem steken dit.

20 februari 2020 om 15:52

Extra makkelijk omdat hij geen namen noemt. 'een speler uit La Masia'. Welke dan? Wie is dat talent uit La Masia die er voor zorgt dat Barca meedoet om de prijzen? Ik vind het altijd zo makkelijk om naar de jeugd te wijzen, want zoals je zegt wil iedereen graag jeugdspelers zien doorbreken. Maar als je dan niemand bij naam noemt zoals Rivaldo is het lastig discussiëren.

20 februari 2020 om 15:58

De laatste jaren worden jeugdspelers wel erg snel en makkelijk van de hand gedaan. Misschien zit daar het probleem wel. Want ik geloof best dat er momenteel niets beters voor handen is maar ze hebben pas nog afscheid genomen van meerdere talenten zoals de wel vaker genoemde Carles Perez. Misschien dat die Alex Collado dat plekje wel kon innemen of dat Puig een linie naar voren geschoven kon worden. En zelfs als dit allemaal onmogelijk was en er een speler nodig is dan is een matige speler een contract voor 4,5 jaar aanbieden volstrekt kansloos beleid.

20 februari 2020 om 16:03

Je kunt wel spelers gaan schuiven alsof het FIFA is, maar dan vermoordt je die jeugdspelers. Puig heeft amper het lichaam voor het middenveld, laat staan als puntspeler. Perez vind ik een dertien in een dozijn buitenspeler, maar had nog wel van waarde kunnen zijn om hem te brengen om de last van Fati z'n schouders te halen.

20 februari 2020 om 16:04

Ewoud. Met braithwate doe je wel mee om de prijzen zeker. Na dit seizoen zitten ze opgescheept met zijn 4,5 jaar contract. Dus ja beide richtingen zijn niet Barcelona waardig. Denk dat je toch beter gewoon een jeugdspeler kon laten spelen en die rouleren met Fati waardoor je genoeg ervaring voorin hebt met Messi en grizi waardoor die jeugdspeler dan een soort extraatje is waar ook niet veel van word verwacht. Want met griezman hebben we ook gezien hoelang die moest wennen en laat braithwate nou ook eens uit zo een ultra verdedigend counter team komen. Dus daar heb je tot aan de zomer waarschijnlijk ook niet veel aan, daar je hem na de zomer niet meer echt nodig hebt. Dus ja relatief onnodige aankoop

20 februari 2020 om 16:07

@Ewoud, zo’n opmerking slaat natuurlijk nergens op! Als ze die niet hebben dan moeten ze is heel goed na gaan denken waarom. Het is wel fc Barcelona daarvan mag je toch echt wel verwachten dat ze minimaal 1 spits hebben in de a1 of het tweede die als reserve spits ingezet zou kunnen worden.

20 februari 2020 om 16:08

@skeuomorf Wat vind je dan van deze aankoop van 18 miljoen euro met een 4,5 jarig contract?

20 februari 2020 om 16:35

@marcel: Zeg ik dat? Het enige wat ik zeg is dat zo'n opmerking van Rivaldo heel erg makkelijk is. Ik heb geen idee of Braithwaith beter is dan de jeugdspeler waar Rivaldo op doelt, omdat die jeugdspeler niet bij naam wordt genoemd. Hoe kan ik dat dan vergelijken? Daarom is het makkelijk scoren met zo'n opmerking. @memphis: Ik ben het helemaal met je eens dat Barcelona zich af zou moeten vragen waarom er niks in de jeugd loopt, maar waarom slaat mijn opmerking dan nergens op? Het enige wat ik zeg is dat het makkelijk is om te roepen dat je beter een jeugdspeler kunt doorschuiven als je vervolgens geen voorbeelden kunt noemen. Dan kan je die discussie niet aangaan.

20 februari 2020 om 16:55

Wie van die jeugdspelers die makkelijk van de hand zijn gedaan hebben nu een niveau waarvan je zegt dat die een basis plek in barca hadden of van meerwaarde zouden zijn

20 februari 2020 om 17:15

Dan ga je er dus al vanuit dat deze aankoop wél een basisplek of van meerwaarde gaat zijn. Dat zie ik niet gebeuren dus dan denk ik dat 18 miljoen euro plus 4,5 jaar aan salaris een dure kostenpost is voor een modale voetballer die waarschijnlijk niet meer dan een zes maanden oplossing is. Het strookt ook totaal niet met het beleid wat de club zo enorm succesvol maakte nog niet zo heel lang geleden.

20 februari 2020 om 17:19

Nee nee. Ik ga daar niet vanuit. Je zei dat barca jeugdspelers te snel van handen doet. Dus wil ik graag weten wie dan wel van waarde had kunnen zijn die te snel van handen is gedaan. Naar mijn mening zijn er recentelijk op fatti na geen jeugdspelers geweest die het potentiele barca niveau hebben om door te breken. Dat barca nu deze braith moet halen is enorm ongelukkig door het aantal blessures. Ook wel hun eigen fout want dembele had in de zomer al verkocht moeten worden. Maar over het verhaal van jeugdspelers ben ik niet mee eens

20 februari 2020 om 17:36

Net als velen is dit een reactie van niets zoals die Rivaldo. Elke leek die weleens wedstrijden van Barca bekijkt ziet dat Ansu Fati als jeugdspeler is doorgebroken en Riqui Puig zijn eerste minuten heeft gemaakt. Dat zijn dus twee jeugdspelers. Momenteel heeft Barca maar 3 fitte aanvallers waarvan jeugdspeler Ansu er 1 van is. Als je dan 4-3-3 speelt en voor alle prijzen moet strijden ben je we heel kwetsbaar in je bezetting. Vervelend is dat Dembele keer op keer geblesseerd is. Ja, Barca moet naar La Masia kijken wat ze dus al doen en Nee niet iedereen is goed genoeg om zo maar bij Barca aan te sluiten vanuit La Masia.

20 februari 2020 om 18:10

Het is een reactie over het totale beleid. Overigens kijk ik al een jaar of 12 bijna iedere wedstrijd van Barcelona, niet dat dat zoveel uitmaakt. Ik weet niet of het Cruijff was of Guardiola die zei dat je ideale selectie 16 basis waardige spelers diende te hebben en de rest aangevuld moest worden met jeugd. Dát is waar ik me momenteel zo aan stoor. Ja Fati is aan het doorbreken en dat is geweldig, maar is hij niet de eerste sinds Sergi Roberto?! Misschien loopt er nu geen enkel talent voor in de aanval, dat zou kunnen. Maar is dat dan geen gevolg van wanbeleid en afstappen van een visie die ze zichzelf aangepraat hebben in de tijden van Puyol, Xavi, Iniesta en Messi? Er word al jaren lang middelmaat en spelers voor de breedte aangekocht die je gewoon uit eigen jeugd hoort te halen. Als dit niet lukt deugt je jeugdopleiding gewoon niet. Iets wat talenten bij Barcelona schijnbaar zelf ook weleens denken aangezien meerdere de afgelopen jaren zijn overgestapt naar andere clubs. Twee naar Dortmund bijvoorbeeld en Dani Olmo die zijn geluk ergens anders ging beproeven en zo zullen er nog wel een aantal zijn. Ze hebben de visie van Cruijff en Guardiola volledig laten vervagen en je ziet de gevolgen steeds duidelijker, straks stopt Messi en dan wil ik dezelfde supporters nog wel eens over het beleid horen.

20 februari 2020 om 19:54

Dat ze de visie van guardiola achter hebben gelaten is wel dik duidelijk. Ik stoor me er echter gewoon aan als iemand naar de jeugd wijst zonder namen te noemen thats it. Ik weet niet welke visie zij nu volgen maar het brengt ons nergens naartoe dat is waar

20 februari 2020 om 15:54

Van de andere kant wist Braithwaite dit zelf ook voordat hij zijn handtekening onder 4,5!! jarig contract zette. Zoveel medelijden hoeven we dus ook weer niet met hem te hebben. Dat zoveel mensen deze "makkelijke mening" delen komt natuurlijk ook omdat er zoveel waarheid in zit. Barcelona heeft tijdens hun gouden periode best wel gepronkt met het opleiden van eigen spelers. Dus wanneer er dan jaren niets doorbreekt en dit soort aankopen gedaan worden mag je daar best op afgerekend worden vind ik.

20 februari 2020 om 16:03

Wanneer hij op zijn rekening kijkt staat hij met 1-10 voor....ik vind het voor een grote club ook schandalig dat ze dit nodig achten!je moet echt dan afvragen wat je jeugdopleiding nog waard is als je in noodsituaties er geen beroep op kunt doen

20 februari 2020 om 16:41

Iedereen is het hiermee eens? Nou, dat denk ik niet. Laat Rivaldo maar eens namen en rugnummers noemen als hij met zulke algemene termen gaat smijten. Wie moet er dan doorgeschoven worden?

20 februari 2020 om 16:43

Braitwaite's kinderdroom komt uit, bij een club van dat kaliber mogen spelen. Dus niet al te veel medelijden hebben hoor.

Hoop heel erg dat Braithewaite barca naar prijzen schieten. Beetje oneerlijk maar is volgens de regels gegaan. Hou ervan als een underdog verrast, Suárez eruit spelen

20 februari 2020 om 15:40

Hahahah, nooit, never nooit gaat dit gebeuren. Suarez heeft veel krediet en zelfs in slechte doen meer talent in z'n kleine teen. Ook vind ik Braithwaite veel beter op de vleugels waar je tenminste nog iets aan z'n snelheid hebt.

20 februari 2020 om 16:14

Ik hoop nu alleen maar des te meer dat Leganes weet te handhaven na hun sterspeler op deze manier te verliezen. Heel oneerlijk allemaal. Vrees dan ook dat het ze niet gaat lukken..

In La Masia lopen geen goede spitsen rond op het moment. In Barca B wordt een buitenspeler als valse negen opgesteld. Je zou verwachten dat iemand met zo'n uitgesproken mening als Rivaldo weet wat de situatie is. Desalniettemin is deze uitzonderingsregel natuurlijk belachelijk, maar Barcelona doet mijn inziens niets fout (behalve dat ze een betere speler dan deze Braithwaite hadden kunnen vinden)

We zijn het allemaal met je eens Rivaldo, maar alles wat het Barca was van toen jij er nog speelde is verkloot door Bartomeu en co. Martin Braithwaite heeft letterlijk niks te zoeken in t shirt van Barcelona, is alleen een snelle speler, maar die jongen hoort niet eens bij de Spaanse middenmoot, en zou in Nederland t misschien nog net redden bij Utrecht. Schandalig dat je dit een club aandoet die tegen degradatie vecht, het is een vieze regel die echt alleen maar profijt geeft aan grote clubs met grote zakken.en nog het idiootst is dat je net Carles Perez hebt verkocht aan Roma, terwijl die niet slechter zou zijn dan zo'n Braithwaite. Nee hoor, ben nog nooit fan van Barca geweest, maar t zwak een respect die ik had voor de club vanwege de traditie, cultuur, opleiding, en bepaalde spelers is helemaal vernietigd. Ik kijk voor Frenkie en Messi en de rest zal wel.

Vond het eerst goed dat Barça gebruikmaakte van deze wet maar de spits van een laagvlieger weghalen vind ik dan best laag als club. Deze club strijdt tegen degradatie en jij neemt hun topspeler van ze af. Haal dan gewoon een spits van een subtopper. De mogelijkheid was er en deze zouden veel minder verzwakt worden als Leganes. Heel laag als club!

ik weet niet of er een goede spits rond loopt in de jeugdopleiding maar of Braithwaite nou een echte versterking is daar heb ik wel mijn vraagtekens bij

20 februari 2020 om 15:57

Super leuk voor Braithwaite zelf toch. Iemand die alleen maar bij , met alle respect , middenmoters heeft gespeeld , in 1x de stap naar Barca. Prachtig

20 februari 2020 om 16:06

voor hem wel inderdaad

20 februari 2020 om 16:39

Daar kan ik je een antwoord op geven. Nee, er loopt geen spits rond die op dit moment al van waarde had kunnen zijn. En nee, Braithwaite lijkt me ook geen echte versterking. Had liever Ángel Rodríguez gezien. Goedkoper, beter en had toekomstige versterkingen niet in de weg gelopen.

Wat houd ik van deze man. Rivaldo komt altijd met snedige, maar objectieve kritiek. Heb hem nooit op iets onzinnigs kunnen betrappen en komt op mij over als een intelligente man. Hoop dat hij na de Bartomeu-tijdperk warm te maken is voor een plek in het bestuur. Eventueel als technisch directeur ipv Abidal, want die deelt mee in de malaise van Bartomeu helaas.

Abel Ruiz scheen altijd een groot talent te zijn, waarom krijgt hij geen kansen?

20 februari 2020 om 16:37

Abel Ruiz heeft inderdaad het talent om van waarde te zijn voor Barcelona, maar hij leek last te hebben van de enorme druk die op zijn schouders rustte net zoals Bojan Krkic dat ook eerder had. Het is niet voor niets dat hij de netten lek schoot in de Spaanse jeugdelftallen om vervolgens bij Barcelona B toch relatief mindere cijfers te overleggen. Denk dat je hem qua profiel kan vergelijken met Karim Benzema, dat is ook een speler die degenen om hem heen beter laat voetballen. Maar zo'n speler heeft de tijd en ruimte nodig om zich (mentaal) te ontwikkelen, dus daarom is hij uitgeleend aan Braga.

Waarschijnlijk zijn alle spitsen waardeloos in la masia. Hoop dat Braithwaite nog wat laat zien want zonder dat hij er wat aan kan doen staat hij al 1-0 achter bij zijn aankomst bij Barcelona.

ik vind wel dat Real dit handiger doet. die trekken een hoop grote talenten (reinier, Rodrygo, Hakimi, Vinicius, Valverde, Kubo, Odegaard etc.) al aan voor de toekomst en dan ben je niet alleen meer afhankelijk van de aanwas uit je jeugdopleiding en paniekaankopen waar ik Braithwaite wel een beetje onder schaar. Ajax doet dit ook vaak met succes wat we hebben kunnen zien met spelers als Frenkie, Dolberg, Eriksen, Traore en Fischer bv.

20 februari 2020 om 16:05

Real Madrid doet het zeker beter dan Barcelona met aankopen op dit moment. Die van Barcelona slaan vaak helemaal nergens op. Bijvoorbeeld Dembele, Griezman, Matthieu, etc. Allemaal heel duur en niet precies wat ze nodig hadden. Al ben ik niet zo onder de indruk van de talenten van Real. Vincius blijft dreigend maar niet veel meer dan dat. Jovic is evenmin nog top. Het lijkt top, maar het is het gewoon niet. De speler die wel opvalt is Valverde. Topspeler is dat. Maar in totaal is de jeugd van Madrid nog niet voldoende.

20 februari 2020 om 16:07

@stommylee dat klopt wel maar je hebt iig nog opties om spelers te vervangen. je kan beter zo een jonge speler in dat geval de kans geven die misschien nog kan groeien dan een Braithwaite halen die niet veel beter meer zal worden. ze zullen niet allemaal slagen maar zo een Odegaard of Reinier bv kunnen straks zomaar voltreffers blijken te zijn

20 februari 2020 om 19:00

Mee eens. Griezman is ook al 28. Ondanks dat ik zijn inzet voorin wel het gemis vond voorin kaart je toch een terugkerend tekort aan voor Barca: Talenten krijgen geen kans en de aankopen zijn lik op stuk beleid. Haalt niet weg dat ik een goede dosis aan toekomstige spelers ook bij Madrid mis. Wel beter, maar niet afgedekt. Reinier is ook wel een topper ja trouwens

20 februari 2020 om 16:08

@japie_krekel "die trekken een hoop grote talenten (reinier, Rodrygo, Hakimi," Alleen Hakimi is niet aangetrokken als grote talent zoals de rest. Hij komt vanuit de jeugd (ja ja ook eens aangetrokken vanuit amateurs). Hij heeft dus traject doorlopen van jeugd naar onder 19 naar Castilla naar 1e. Verder eens dat RM veel beter beleid voert dan Barca. Die doen maar wat. Ongelooflijke domme transfers.

20 februari 2020 om 16:20

@mrkrillin ok, dat wist ik niet maar het aantrekken van jonge talentvolle spelers is wel een model dat gebruikt word door veel clubs en wat zeker zijn vruchten kan afwerpen

Ik geef Braithwaite groot gelijk. Als een topclub als Barca aanklopt, dan zeg je geen nee. Als ik Griezmann was, zou ik wel achter mijn oren krabben. Je bent spits en ze kopen uit nood een spits bij een degradatiekandidaat (geen vleugelspeler). Vind het een tegenvaller van Barca. Ze staan bekend om hun jeugdopleiding met La Masia, maar deze aankoop is Barca onwaardig. Durf dan terug te vallen op je tweede elftal, kan me namelijk niet voorstellen dat er geen speler rondloopt die gelijkwaardig is aan Braithwaite. Zo niet, dan zit het in je jeugdopleiding echt niet goed.

20 februari 2020 om 16:44

Griezmann is geen spits. Dat is al langer bekend dan vandaag...

21 februari 2020 om 10:16

Als je hem afrekent op zijn prestaties bij Barca (op de linkerflank) dan niet. Geef hem wat meer tijd en hij kan gewoon in de punt spelen.bij Atletico speelde hij ook als spits (in een 4-4-2 systeem)

20 februari 2020 om 22:20

Abel Ruiz is in januari uitgeleend en Carles Perez is feitelijk verkocht.. dus iedereen en alles weg omdat ze 100 miljoen bijeen moeten sprokkelen voor de ffp en Coutinho die niet gaat bezorgen. Ja de aankoop is Barca onwaardig, ja het is 15 miljoen weggesmeten maar kon jij voorspellen dat Suarez en Dembele beiden een half jaar geblesseerd gingen zijn?

21 februari 2020 om 10:21

Nee, maar je kan wel makkelijk inzien dat je spoeling erg dun is voorin. Ook met fitte Suarez en een extreem blessure gevoelige Dembele. Als je gaat voor de treble, moet je zorgen dat je selectie breed genoeg is (en ook goed genoeg) om op alle fronten mee te kunnen strijden.het is gewoon verkeerd beleid. Suarez sukkelde al heel lang met deze blessure. Dembele is sinds zijn komst meer geblesseerd dan fit.... dan moet je niet de spelers daarachter wegdoen en nu een "prince Boateng" kopen.

Zullen we vanaf nu afspreken dat iedereen die gooit met de term 'ze zouden iemand uit de jeugdopleiding door moeten schuiven' ook meteen even namen en rugnummers geeft? Ik ben namelijk wel erg benieuwd welke speler Rivaldo denkt dat er doorgeschoven moet worden. Want voor zover ik het kan beoordelen moet je terug naar de leeftijdscategorie van 17-jarigen voordat je een speler zal vinden met de potentie om later in hun carrière van waarde te zijn voor het eerste elftal.

20 februari 2020 om 16:49

neen dat gaan we niet afspreken. Rivaldo doelt niet op een specifieke speler. hij heeft commentaar op het beleid. er zou in de jeugd al een speler klaar moet staan of in elk geval het talent moeten hebben om deze overbodige paniek aankopen te voorkomen. bovendien vind het belangrijkste punt , wat Rivaldo aangeeft, dat het voor de club waar deze speler vandaan komt, een niet zo lekkere regel is. Schandalig zegt hij en daar ben ik het mee eens. die club kan geen vervanger halen...

20 februari 2020 om 21:34

Ah, dus in het vervolg mogen we gewoon met algemene termen smijten zonder dat er van ons gevraagd wordt om specifieke aanbevelingen of oplossingen aan te dragen? Leuk. Dan heb ik er nog wel een paar. Barcelona had een betere aanvaller aan moeten trekken... Als ze gewoon beter zouden verdediger was er weinig aan de hand... Kom nou. Natuurlijk moet hij naam en rugnummer noemen als hij dit soort specifieke kritiek heeft op deze situatie. En ja, met dit soort algemene uitspraken kan je het bijna niet oneens zijn. Daar gaat het ook niet om.

20 februari 2020 om 22:12

Ja het is onzin wat Rivaldo zegt want er is niemand, maar je kan zn kritiek dan ook net zo bekijken: je had potentiele toppers in de jeugd in huis moeten hebben voor gevallen zoals nu.

Paar wedstrijdjes gezien van Leganes, die jongen is niet verkeerd, maar geen absolute top. Barca haar transfer beleid is buiten een paar uitzondering de laatste jaren zeer wisselvallig en ondoordacht geworden. Vind het voor Leganes helemaal sneu want die jongen was echt belangrijk voor ze en nu mogen ze zelf geen spits aan trekken

20 februari 2020 om 22:14

Die mogen blijkbaar ook een vervanger aantrekken.. binnen Spanje

Hij heeft ook groot gelijk. Als je deze kneus gaat halen van Leganes om je spitsen probleem op te lossen, zegt dat genoeg over de staat waarin Barcelona verkeert. Voorheen werd dat intern met een jong talent opgelost, tegenwoordig wordt er een Boateng of deze prutser binnen gehaald bij een team dat prentendeert veel eigen jeugd te implementeren. Lachwekkend gewoon. Onder het bewind van de huidige voorzitter draait Cruijff zich om in zijn graf. En de teksten als ‘ noodgreep vanwege blessures’ slaat kant nog wal, aangezien je afwezige spitsen (Dembele en Suarez) ook aankopen waren. Eigen jeugd staat al jaren lang niet meer op 1 bij de tot koopclub gezonken club Barcelona.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4915 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona5832
3.Sevilla4710
5.Getafe4612
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller268
A. VidalMiddenvelder226
L. MessiAanvaller2219
M. ter StegenKeeper260
L. SuárezAanvaller1711
Jordi AlbaVerdediger171
Ansu FatiAanvaller164
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

Brazilië
67 fans
Middenvelder, 48 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 28 mei
Moussa Wagué is op de radar verschenen van Sevilla, dat een geschikte kandidaat voor de rechtsbackpositie zoekt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren