Ten Hag neemt pupil apart: ‘Het was niet goed, dat weet hij zelf ook’

Woensdag, 19 februari 2020 om 19:49Dominic Mostert • Laatste update: 22:14

Erik ten Hag wil daags voor het Europa League-duel met Getafe weinig kwijt over de precieze invulling van zijn opstelling. De trainer van Ajax hoopt in de zestiende finale van het toernooi te kunnen beschikken over Daley Blind en Hakim Ziyech, maar het is de vraag of beide spelers de gehele wedstrijd kunnen spelen. Blind, teruggekeerd nadat hij kampte met een ontstoken hartspier, speelde de afgelopen twee wedstrijden als invaller en hetzelfde geldt voor Ziyech na zijn kuitblessure.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door sirius)

In Portugal neemt niemand deze man serieus. Onbegrijpelijk dat Ajax niet gewoon een ervaren Nederlandse Reserve doelman heeft.

19 februari 2020 om 19:59

Alle Benfica fans waren iig erg blij dat we hem overnamen. Kan er denk ik ook helemaal niks van eerlijk gezegd

19 februari 2020 om 20:07

Hij zal vast beter zijn dan Scherpen en van Leer, anders was hij geen 2e keeper. Dit is gewoon het beste wat er nu voorhande is denk ik. Hoop vooral dat Overmars al een stapje verder is voor volgend jaar.

19 februari 2020 om 20:21

Scherpen is volgens mij 20 en heeft 2 seizoenen betaald voetbal erop zitten toen Ajax hen kocht. Dat mag je toch niet vergelijken met deze keeper.

19 februari 2020 om 23:16

@ superfarmers prima verhaal over Scherpen maar in principe was vorig seizoen Telgenkamp de eerste keeper, Scherpen werd echter in het doel gezet en heeft dus één seizoen betaald voetbal erop zitten, een tweede bij Ajax nu, maar niet twee alvorens Ajax hem kocht.

19 februari 2020 om 20:06

Noem er eens een op die vorige winter beschikbaar was dan ? Ik kan ze niet vinden.

19 februari 2020 om 20:51

Vorm, die kan je makkelijk wegkrijgen bij Tottenham.

19 februari 2020 om 20:08

Lekker boeiend wat men in Portugal denkt over Ajax haha. Ten Hag traint er dagelijks mee en zal vast weten wat hij doet - spelers staan niet stil in hun ontwikkeling. Daar doet een potje met jong Ajax niks aan af en daar is onana het perfecte voorbeeld van

19 februari 2020 om 20:23

we zullen het morgen wel zien hoe veel hij gegroeid is in deze paar weken. Maar voetballers worden vaak beter die wedstrijden te spelen, en dat doet deze man heel weinig.

19 februari 2020 om 20:27

Maar wie dan? Er lopen momenteel kwalitatief geen sterke doelmannen rond in Nederland, althans (nog) niet voor dat niveau die betaalbaar zijn als tweede doelman.

19 februari 2020 om 21:18

Tja na Lamprou wederom gewoon wanbeleid. Niet meer, niet minder

Varela-Dest-Alvarez-Blind-Nico-Donny-Martinez-Ziyech-Tadic-Traore-Babel. Is gewoon een CL waardige opstelling

19 februari 2020 om 20:00

Varela is sowieso geen CL waardige speler, Babel niet, Dest & Traore ook (nog) niet. Ook heeft Alvarez dat niveau niet.

19 februari 2020 om 20:05

Bedoelde maar al met al

19 februari 2020 om 20:09

Waar baseer je dat op dan?

19 februari 2020 om 20:13

De 25 jarige ex 3e keeper van Benfica lijkt me niet een speler die je ver gaat brengen in de Champions League. Dest, Alvarez, Traore & Babel zien we natuurlijk wekelijks spelen in de Eredivisie daar basseer ik het op. Maar Ajax speelt in de Europa League niet in de CL, misschien zouden ze wel in de EL het verschil kunnen maken.

19 februari 2020 om 20:30

Ajax is natuurlijk ook Champions League waardig. El Guaje, het is goed om te weten dat we jou als voetbalencyclopedie met PSV-bril kunnen gebruiken om te bepalen wie Champions League waardig zijn en wie niet. Dest wordt in verband gebracht met Bayern Munchen voor een bedrag rond die van Bergwijn. Dat gebeurt als je in een team speelt die in de CL teams als Chelsea en Valencia wegspeelt. Dan ben je dus Champions League waardig. Babel heeft 47 Champions League wedstrijden op zijn naam staan. En een 3e keeper van Benfica boeit me niet zoveel omdat Ajax vorig jaar Benfica aardig de les heeft gelezen. Dat je iedere keer loopt te provoceren dat Ajax EL speelt is een beetje sneu, gezien iedereen weet hoe dat gekomen is. 4 punten door de neus geboord en met 10 punten alsnog de EL in.

19 februari 2020 om 20:34

myvision sorry als je Babel een Champions League waardige speler vind en mij beticht dat ik het bekijk door een PSV bril laat alleen maar zien dat jij alles door een Ajax bril bekijkt. Je gaat mij niet vertellen dat een simpele back als Dest CL waardig is.

19 februari 2020 om 20:38

Ik kijk ook alles door een Ajaxbril. Het verschil is alleen dat ik niet puur uit afgunst wil benadrukken dat een PSV of Feyenoord niets in Europa te zoeken heeft. Ajax wint bijna de CL, speelt na vertrek van Frenkie en Matthijs alsnog Chelsea van de mat. Dest is dus helemaal geen simpele back. Een van de grootste talenten op die plek van Europa, nauw in de gaten gehouden door de absolute Europese top. Maar daar zal je het vast ook weer moeilijk mee hebben.

19 februari 2020 om 20:56

Dus je baseert het op onderbuik gevoelens dat hij niet CL waardig is. Niet op basis van wat jij gezien hebt, zoals verwacht. Thanks voor wederom de bevestiging dat we jou zelden serieus hoeven te nemen over Ajax topics. Dest heeft het blijkbaar zo CL onwaardig gedaan dat er serieuze interesse is.

19 februari 2020 om 21:33

'voor een bedrag rond die van BergwijnⴠDe ergernis druipt er weer van af myvision. Een soort van ´ja maar hij begonⴠspelletje. Dat heb je toch niet nodig joh. Als hij wil provoceren laat em lekker, als je er op ingaat maak je zulks alleen maar erger en ben je onderdeel van het probleem. Voor de rest, zonder pech had Ajax gewoon CL gespeeld. Met Varela en al die andere namen, maakt geen bal uit of iemand ze CL waardig vindt of niet.

19 februari 2020 om 21:42

Tsja Dominee, ik ben niet Roomser dan de Paus. Ik heb nog een giga frustratie door die CL uitschakeling en de manier waarop. Dan met droge ogen zeggen dat Ajax dan niet meer CL waardig is, is zwaar irritant. Maar jij verwoord 't goed!

20 februari 2020 om 12:57

Niemand zegt dat Ajax als club niet CL-waardig is, alleen wordt er gesteld dat bepaalde spelers van Ajax niet CL-waardig zijn en daar ben ik het gedeeltelijk mee eens. Die Clown op doel komt zelfs te kort in de KKD, dat hebben we laatst kunnen zien.

19 februari 2020 om 20:07

Voorlopig acht ik Varela niet EL waardig, laat staan CL waardig.hij mag mijn ongelijk tegen Getafe aantonen.

19 februari 2020 om 20:11

Varela daar gelaten natuurlijk. De rest vind ik gewoon een uitstekende opstelling

19 februari 2020 om 20:21

Snap alleen de meerwaarde van die laatste zin niet. Je hebt niet voor niets net een pouleronde in de Champions League gespeeld.

Tja.. Je kan mentaal nog zo sterk zijn maar ik denk dat een wereld pot of een dramatische pot uit bij Jong Utrecht wel degelijk verschil maakt m.b.t. zijn voorbereiding op wedstrijd van morgen. Hopelijk weet hij zich te herstellen. Ik ben dan toch wel benieuwd hoe Ten Hag zich communicatief manifesteert tijdens zon gesprek met Varela en ook hoe Varela daar over denkt. Met alle respect; het is toch altijd wat onwennig of ongemakkelijk hoe hij praat. Vind ik toch wel een belangrijke eigenschap om te hebben als (top) trainer. Zie bijvoorbeeld een Dick Advocaat. Die heeft dat wel. Overigens staan zijn trainers capaciteiten buiten kuif. Daar draait het uiteindelijk allemaal om. Op naar een mooi resultaat morgen!

Vrij frappant dat blijkbaar niemand Onana verwijt dat hij als keeper zoveel onnodige kaarten pakt Europees dat hij op het moment suprême in afwezig schittert. Als trainer zou ik hier echt woedend om worden want het zijn ook alleen maar kaarten voor commentator richting de leiding (als keeper die geen aanvoerder is hoor je uberhaupt niet in de buurt van de scheidsrechter te komen, doet me gelijk denken aan Victor Valdes) en tijdrekken.

19 februari 2020 om 20:16

En dan loopt hij met al het tijdrekken vaak nog kans op nog meer kaarten.

19 februari 2020 om 20:24

Onana is een uitstekende keeper, maar weet zich geen houding te geven als de druk echt hoog ligt. Kwalitatief heb je aan hem altijd een sterkhouder, maar als het er echt om gaat doet hij merkwaardige dingen die je punten, wedstrijden of finales kunnen kosten, zo ook in de laatste minuut tegen Tottenham waarin hij het tijdrekken enorm verdreef en het helemaal verkeerd aanpakte. Ik hoop dat hij van die fouten leert.

19 februari 2020 om 23:34

Iedereen blijft het hebben over dat tijdrekken tegen de Spurs. Allereerst hebben we als Nederlanders jarenlang gezeurd dat buitenlandse ploegen constant op slinkse wijzes van ons wonnen. Door irritant te zijn. Door tijd te rekken. Dus als Onana dat doet en het werkt, prima. In de laatste seconde tijdrekken tegen de Spurs boeide niets, want het doelpunt viel ook gewoon nog in de blessuretijd. Niet in de extra extra tijd. En als Magallan niet was uitgegleden en die steekpass gewoon had geblokt, was Ajax doorgegaan en had iedereen Onana geroemd. Ik ben het ermee eens dat hij onhandig veel kaarten pakt. Maar dat tijdrekken van hem komt zo onder een vergrootglas te liggen en dat vind ik persoonlijk enorm overdreven.

20 februari 2020 om 15:25

Niet voor niets is er veel kritiek op dat specifiek punt. Die kritiek was er al voor de wedstrijd tegen Tottenham. Dat hij tijd wou rekken is mijn probleem ook niet. Echter moet je het dan wel goed doen en dat trucje heeft Onana simpelweg nog niet goed door. Hij maakt op die momenten de verkeerde beslissingen waardoor je A) vaak nog 1-2 minuten extra speelt en B) eigenlijk altijd direct de bal kwijt bent aan de tegenstander. Als je iets niet wilt tijdens het tijdrekken, is dat de tegenstander snel de bal terug heeft.

19 februari 2020 om 20:57

Hoe hard het ook klinkt, ik denk nog steeds dat Ajax de champions league finale niet heeft gehaald door Onana. Dat tijdrekken is echt ongekend en hij blijft het maar doen! Dat stamp je er toch uit??

19 februari 2020 om 21:54

Ajax heeft de finale gemist door de typisch Nederlandse naive aanvalsdrang. Je hebt verdomme een kussen van 3 goals voorsprong en gaat met je verdedigers druk zetten op de 16 van de tegenstander.

19 februari 2020 om 22:08

Altijd zo simpel lullen, hetzelfde voetbal bracht ze zo ver.

19 februari 2020 om 23:40

@Migi niet mee eens. Spurs speelden in de tweede helft gewoon heel goed. Ajax verloor alle duels. Dat had niets met aanvalsdrang te maken. Die aanvalsdrang zorgde er juist voor dat er nog momenten waren, zoals van Ziyech, waarop Ajax de wedstrijd kon beslissen. Spelen als Atletico kan Ajax simpelweg niet. Dat zag je in de slotfase tegen Spurs ook. @BramThijs kun je ook uitleggen wat het verband is tussen de uitschakeling en het tijdrekken van Onana? De blessuretijd was er echt niet alleen omdat Onana zoveel zou hebben tijdgerekt. Vervolgens gaat hij veel tijdrekken in de blessuretijd en valt het doelpunt gewoon in de blessuretijd. Dus had ook niets met het tijdrekken te maken. Geef dan Magallan (blokt niet) of De Ligt (houdt in bij een sliding) de schuld van die laatste goal en de uitschakeling

20 februari 2020 om 10:32

Mede door hem krijgen ze 5 minuten blessuretijd, omdat hij vervolgens weer gaat treuzelen komt er nog een minuut bij. En wat gebeurt er in die minuut?

20 februari 2020 om 16:34

@BramThijs dat zeg ik net: er gebeurt helemaal niets in die minuut. Er was vijf minuten blessuretijd en na precies 95 minuten scoort Lucas. Niet na 96 minuten, niet na 97 minuten, nee, gewoon na 95 minuten. Precies zo lang als de extra tijd is. Daarnaast heeft Onana langer tijdgerekt dan dat er wegens hem tijd is bijgetrokken. If anything had hij met zijn tijdrekken ajax juist bijna behoed voor de uitschakeling. Nogmaals prima als er commentaar op hem is vanwege tijdrekken. Maar doe het dan wel over relevante momenten. Tegen de Spurs was Onana niet de hoofdschuldige

Ik denk dat ajax donderdag heel zakelijk moet gaan voetballen en het vervolgens in eigen huis afmaken. Succes.

19 februari 2020 om 20:18

Vloog Ajax er de laatste tijd juist niet in de thuiswedstrijden eruit ? Laat Ajax ook maar oppassen dat ze niet tegen nog meer schorsingen aan lopen.

Hij heeft 1 ED duel gespeeld en ook maar 2 KKD duels. Normaal ook daar spelen Scherpen en Kotarski. T scheelt ook wel of hij met Blind en Martinez voor zich speelt ipv Kemper en Timber

19 februari 2020 om 20:19

Heb jij de blunders gezien ? Dat had niets met verdedigers te maken maar e uur met zijn eigen onkunde.

Het wordt sowieso billenknijpen met welke tweede keeper dan ook. Nogmaals hoe slecht Ajax af en toe anticipeert op het vertrek van sommige spelers. Had een ervaren keeper gehaald achter Onana, dan had je dit probleem niet. Dan lees ik ook dat Ten Hag met Eiting oo het middenveld wil spelen. Dit idee bezorgd mij nu al een onrustige nacht, want die jongen wordt totaal overlopen. En vooral tegen een agressieve tegenstander als Getafe. Maar Ten Hag is liefhebber van deze jongen. Net als van Labyad en Marin. Dan heb je niet zoveel kijk op spelers.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Feyenoord4322
5.Vitesse4211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2210
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

42 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Beeldvorming rond Ajacied wekt ergernis: ‘Tot stand gekomen door papegaaien’

Edson Álvarez heeft na anderhalf jaar eindelijk een vaste plaats op het middenveld van Ajax en ook de publieke opinie lijkt zich in het voordeel van de 34-voudig international van Mexico...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren