Ruud Gullit leeft mee met landgenoot: ‘Hij zal de Ballon d’Or nooit winnen’

Dinsdag, 18 februari 2020 om

Virgil van Dijk gold eind vorig jaar als een van de grote favorieten voor de winst van de Ballon d’Or. De verdediger van Liverpool moest de trofee echter met slechts een kleine achterstand aan Lionel Messi laten en de Player of the Year-award van Europese voetbalbond UEFA werd daarmee de enige belangrijke individuele prijs die hij mee naar huis mocht nemen. Ruud Gullit vreest dat het er niet meer van gaat komen voor zijn landgenoot.

“De boodschap bij de Ballon d’Or is dat hij hem nooit zal winnen”, legt Gullit uit voor de camera van JOE. De oud-speler van onder meer Feyenoord, PSV en AC Milan is het hier overigens niet mee eens: “Ik vind dat hij wel had moeten winnen. Maar weet je, je kan ook niet zeggen dat Messi het niet verdiende. Als er echter ooit een moment was om een verdediger te belonen, was dat dit jaar.”

Gullit: 'Van Dijk is de sleutel tot het succes van Liverpool'

Het verbaast Gullit niet dat er uiteindelijk een aanvaller met de prijs aan de haal is gegaan: “Arrigo Sacchi (zijn oude trainer bij AC Milan, red.) heeft al een keer gezegd dat Van Dijk niet kan winnen, omdat de prijs dan eerder al naar Franco Baresi had moeten gaan. Als Baresi niet gewonnen heeft, waarom Van Dijk dan wel? Dat is wat hij zei.”

“Hij heeft niet gezegd dat Van Dijk het niet verdiende, maar hij zei wel dat ze de prijs nooit aan een verdediger gaan geven. Dat was zijn boodschap en dat is jammer. Daarom is het wat mij betreft net alsof er gezegd wordt: ‘Kijk, je zal nooit meer een serieuze kanshebber voor de Ballon d’Or zijn.’” Messi mocht met zijn eindwinst zijn zesde Gouden Bal in zijn prijzenkast bijzetten en is daarmee recordhouder. Cristiano Ronaldo volgt hem op de hielen met vijf Ballons d’Or.


Poll

Vind jij dat Virgil van Dijk eigenlijk had moeten winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Mocht liverpool kampioen worden,de cl winnen en nederland Europees kampioen worden,dan gaat de gouden bal gewoon naar virgil...

18 februari 2020 om 18:44

Dus als je zo redeneert kan ik het ook. Als Trent Alexander Arnold kampioen word cl pakt en EK wint gaat de gouden bal naar hem?

18 februari 2020 om 18:54

Virgil is belangrijker voor zijn ploegen dan trent,virgil stond niet voor niks op het podium afgelopen seizoen en werd uitgeroepen tot Europees speler van het jaar,trent niet..

18 februari 2020 om 19:15

Prima, maar zullen we dan ook afspreken dat Messi en ieder andere hem dan ook pas krijgt als die de CL wint en Europees/Zuid Amerikaans kampioen wordt? Punt is, Ronaldo en Messi waren vorig jaar niet zo bepalend voor hun team als Virgel was. En de teams van Virgel waren ook nog eens (kampioen en finale) succesvoller.

19 februari 2020 om 13:03

In 2019 Messi has scored 41 goals in 44 games, and he is just one behind Lewandowski (45), besides setting up 15 assists. He has 3 hat tricks and 7 braces. Ff gegoogleld...De stats van Messi. Hoezo minder bepalend geweest voor zijn team? Betrokken bij 56!! doelpunten afgelopen seizoen. Van Dijk was misschien succesvoller, maar bepalender? Ik vraag het me af.

18 februari 2020 om 18:52

Zeker als hij ook nog eens scoort in 1 van de finales.

18 februari 2020 om 19:31

Daar ben ik niet mee eens. Waarom zou het meteen naar van Dijk gaan? Het ligt vooral aan de inbreng van een speler als virgil een hele slecht toernooi speelt en nl wordt europees kampioen wat totaal niet zo gebeuren dan gaat virgil van dijk echt niet de gouden bal winnen hoor. Dus dat.

18 februari 2020 om 19:56

Ja hehe dat snapt @marieke90 ook wel. Het gaat erom dat wanneer Van Dijk dezelfde inbreng heeft dit seizoen als afgelopen seizoen en ook nog eens deze prijzen pakt met zijn teams hij de prijs wel zal winnen. Als Van Dijk als een krant speelt maakt hij uiteraard nooit kans

18 februari 2020 om 20:03

Als virgil een HELE slechte toernooi speelt,wordt Nederland geen Europees kampioen...

18 februari 2020 om 21:52

Als zij het zou verwoorden zoals jij dan is het een andere verhaal. Maar zo lees ik het niet. Je kan iets wel anders bedoelen maar verwoord het dan zo duidelijk dat er geen misverstand bestaat.

18 februari 2020 om 22:00

Ook daar ben ik niet mee eens. Het hoeft niet zo te zijn als 1 van je beste spelers slechte toernooi speelt dan je dan meteen geen kampioen kan worden , zolang maar andere toppers maar zijn niveau halen en zelfs overstijgen. Voorbeeld wk 2010 had Nederland bijna wereld kampioen kunnen worden maar 1 van de beste spelers robin van Persie speelde een zwaar ongelukkige toernooi mede dankzij uitstekende Sneijder en een waanzinnige robben haalde nederland alsnog de finale.. Dus dat. En laat jou held virgil van dijk maar eerst met liverpool van Atletico winnen dat is geen a b c tje.

18 februari 2020 om 20:07

Premier league winnen is genoeg. Wat Van Dijk elke week presteert is van de zotte. Als ze ook nog is het record verbreken van vroegst kampioen in Engeland, zie ik de ballon d or alsnog naar VVD gaan.

18 februari 2020 om 20:46

@marieke90 afgelopen jaar won Van Dijk de CL en kreeg hij hem ook niet waar voor Messi het landskampioenschap voldoende was om die prijs te winnen. ik zou er dus niet al te veel op rekenen

18 februari 2020 om 21:15

Ik zeg toch ook als hij de cl wint,landskampioen wordt en Europees kampioen wordt met nl!

18 februari 2020 om 21:30

Ten eerst win je geen prijs als individu en ik mag hopen dat jij ook wel snapt dat een Messi meer doet dan met zijn ploeg een prijs pakken? Dit is dan ook de reden dat een aanvaller bijna altijd deze prijs pakt. Echter als je je zo kan onderscheiden als individu dan is er best eens een kans dat een verdediger hem wint. Is ook al eens gebeurt.

19 februari 2020 om 00:34

@marieke90 dan gaat hij die prijs nooit winnen waarschijnlijk

19 februari 2020 om 00:35

@thamike maar een grote speler hoort toch ook zijn team aan de grote prijzen te helpen? anders kunnen we die prijs dit jaar ook aan Haaland geven omdat hij in 7 CL wedstrijden 10 keer heeft gescoord

Cannavaro heeft hem gewonnen

18 februari 2020 om 18:52

Wat dik onterecht was overigens. Ronaldinho was schitterend in 2006

18 februari 2020 om 19:07

Het WK is, achterlijk genoeg, leidend.

18 februari 2020 om 19:13

Hoezo achterlijk? Dat is het hoogste podium waar je als speler jezelf kan bewijzen en tevens maar 1x in het 4 jaar. Het WK trekt veel meer kijkers dan de Champions League. Zelfs mensen die niks met voetbal hebben kijken dan voetbal, een hele natie staat dan achter je land. Volkomen begrijpelijk!

18 februari 2020 om 19:20

Kijk nou eens naar je redenering en realiseer dat je je volledig op randzaken focus. Het wk zijn 7 wedstrijden op een jaar. Het is belangrijk, maar feitelijk ligt het niveau lager dan in de CL of in een topcompetitie. Daarnaast gaat het om individuele prestaties. Wie speelt het beste is iets anders dan wie wordt wereldkampioen. Als je zo gaat redeneren is charisteas een uitstekende spits geweest.

18 februari 2020 om 19:25

Ik weet niet hoor, maar WK herinner je over 50 jaar nog steeds. Dat is zo iets magisch en unieks. En CL is ook maar gemiddeld iets van 10 potjes voor een topclub en als je eerder uitgeschakeld bent kan het zelfs na 6 potjes ook al afgelopen zijn.

18 februari 2020 om 19:37

Behalve in 2010 natuurlijk. Sneijder won de treble en finale wk maar hij ging naar Messi. Niet eens naar een Spanjaard, want dat had ik dan nog enigzins kunnen begrijpen.

wat een onzin. Van Dijk heeft op 7 punten verloren. Dus feitelijk 1 stemgerchtigde kon verschil maken door in plaats van 5 aan messi en 1 aan van Dijk, dit om te keren.

18 februari 2020 om 18:54

Ja en er was ook nog gesjoemeld met de stemformulieren maar dat zal volgende keer weer gebeuren ben ik bamg door d3 invloed vam de nikes en de adidassen van deze wereld die liever een aanvaller de prijs zien winnen.

Lijkt me onzin aangezien hoe dichtbij die kwam vorig jaar. Jammer voor hem draaide messi een absurd seizoen. Echter zoals het nu uit ziet. Gaat virgil hem misschien wel winnen, als liverpool de league pakt en de champions league. Of het zal naar neymar gaan als hij europa verovert

18 februari 2020 om 18:57

Ik ben bang dat als liverpool de CL pakt en frankrijk het EK wint dar ze dan voor mbappe kiezen. Als Nederland het EK pakt dan moet ie toch wel naar Virgil gaan? Zeker als virgil ook de CL pakt. Maarja bij zo e3n verkiezing spelen hogere krachten altijd mee.

18 februari 2020 om 19:02

Vergeten we 2010 niet? Sneijder won de treble, 2e op het WK en mede topscorer. Bal ging alsnog naar Messi. Ik zie de Fifa weer dezelfde streken uithalen.

18 februari 2020 om 19:11

Liverpool.gaat die cl.nooit pakken dit.jaar

18 februari 2020 om 19:19

Dat was ook compleet belachelijk. Messi liep er op het WK onder Diego Maradona als een verdwaalde zombie erbij en had in de halve finale van de CL ook niks in te brengen tegen Cambiasso, Zanetti en co.

18 februari 2020 om 19:40

Carlos Bravo won treble in 2015 en ook Copa America. Had hij hem moeten krijgen ipv Messi?

18 februari 2020 om 19:57

Nee want hij was niet beslissend genoeg. Dat was een Sneijder in 2010 bijv wel vond ik.

18 februari 2020 om 19:00

Voorlopig ziet het er goed uit voor Virgil. Ronaldo kan ook nog alles winnen en dat geldt ook voor Messi. De CL winnaar zal veel uitmaken deze keer.

Als ie zijn spel van het afgelopen jaar kan continueren voor nog eens 9 maanden, dan kan ie hem zomaar wel winnen dit jaar. Messi lijkt toch wat minder op schot voorlopig en het is geen zekerheidje dat hij dit seizoen zilverwerk gaat pakken. Ze gaan hem echt niet aan Messi geven als ie met zijn club geen prijs wint en daarbij ook nog eens qua productie achterblijft. Van Dijk zit als sterkhouder van Liverpool nog steeds in een hele bijzondere reeks, terwijl een Messi toch vooral naar stabiliteit in de kwaliteit van het spel bij Barca zoekt. Dat weegt allemaal mee.

Ik heb een scoup; graag gedaan VZ. Van Dijk won vorig seizoen de Ballon D'or niet omdat HIJ zelf op Messi stemde. Zo eerlijk, oprecht en lief is Virgil zijn karakter en geweten. Hij had ook op een andere kandidaat stemmen maar koos er zelf voor om op Messi te stemmen. Niet heel slim misschien maar ik vind het van klasse getuige van VVD zelf.

18 februari 2020 om 19:45

Ballon D'or wordt alleen door sportjournalisten bepaald.fifa wordt door spelers, aanvoerders, trainers en journalisten bepaald. Hier won Messi ruim (alleen journalisten gaven voorkeur aan Van Dijk).dus Ballon D' Or winst van Messi komt niet door vote van Van Dijk.

Als er echter ooit een moment was om een verdediger te belonen, was dat dit jaar.” Blijkbaar was dat moment er al in 2006.

Ruud Gullit, Marco Van Basten etc allemaal grote spelers maar wat lullen ze veel poep man. Als Van Dijk 1 of 2 stemmen meer had gehad had die hem zelfs al gewonnen. Dit jaar is die kans alleen maar groter, want Liverpool wordt kampioen en Oranje kan zomaar het EK winnen.

18 februari 2020 om 20:50

@elphenomeno dat Liverpool kampioen word geloof ik wel maar dit Oranje zie ik het EK niet winnen. we hebben best een paar hele zwakke plekken in het elftal waar landen als Engeland, Frankijk en Belgie overlopen van de kwaliteit. over een heel toernooi verwacht ik daarom ook dat 1 van die drie het EK gaat winnen. Oranje, Portugal, Spanje en Italie zijn leuke outsiders imo

18 februari 2020 om 20:55

Ik vind Engeland ook genoeg zwakke plekken hebben. We gaan het zien. Met een fitte Depay maken we gewoon kans.

Ik vind het zeer jammer dat Messi de gouden bal heeft gewonnen. Het klopt dat ik hem als voetballer en mens niet hoog heb zitten, ondanks dat het natuurlijk een fabelachtige voetballer is. Neemt niet weg dat ik het wel prima vond dat het tijdperk Messi / Ronaldo zou eindigen met beiden vijf gouden ballen. Precies in balans. In een seizoen waar dan ook nog eens een persoon als van Dijk zoveel impact maakt op een team dat met een bizar hoog punten aantal tweede eindigt, alsmede de Champions League wint en een prominente rol speelt in het wederopstaan van Nederland als voetbalnatie, dan vind ik dat je die prijs gewoon moet winnen. Maakt hem geen betere voetballer dan Messi. Bij lange na niet, maar het was uiteraard wel Virgil zijn jaar. Het krampachtig vasthouden aan de hegemonie van Messi en Ronaldo is om van te kotsen!

Dit was wel het moment ja. Die man heeft echt een giga impact gehad. Sinds hij er is staat het als een huis en 2x CL finale in 3 jaar tijd. Een nieuwe speler die ergens binnen komt en meteen zo zijn stempel drukt zie je niet vaak. En te bedenken dat hij 3 jaar geleden "nog maar" bij Southampton speelde. Als je toen had gezegd dat hij kanshebber gouden bal zou worden dan hadden ze direct de politie gebeld.

Cl winnen, kampioen worden en in de 119e minuut van de EK finale uit een corner de 2-1 binnen koppen. Doe dan!

Spelers als Maldini, Puyol, Ferdinand, Terry kwamen ook nooit in aanmerking. Gaan we nu echt met droge ogen beweren dat ene Virgil Van Dijk hem dan wel moet winnen? Hou toch aub op man!!

18 februari 2020 om 20:14

Maldini kwam vaak genoeg in aanmerking, is gewoon 2de en 3de geworden na mijn weten.

18 februari 2020 om 20:21

Bedoelde de 1e plaats natuurlijk.

18 februari 2020 om 20:26

Ik weet dat je Messi hoog hebt zitten, en dat zal wel een reden vormen voor je cynische reactie. Of de verdedigers in kwestie indertijd beter waren dan Virgil maakt niet uit. Het gaat om vorig seizoen en daarin was de impact van van Dijk erg groot. Ik vind het ook een beetje kinderlijk van je. Alsof je afgelopen seizoen geen voetbal hebt gezien. Kom nou!

18 februari 2020 om 20:45

Jij geeft zelf in een eerder reactie aan dat jij messi niet hoog hebt zitten als voetballer dus enorm ironisch dat jij iemand bekritiseerd van het omgekeerde.

18 februari 2020 om 20:53

Iedereen heeft Messi hoog zitten, dus bij deze irrelevant. Ben totaal niet cynisch, misschien jij beledigd? We weten dat zijn impact groot was en hoe belangrijk hij was voor het elftal van Liverpool, maar dat waren die van de media ook enorm en dan vooral de PL kenners die hem groter maken dan hij is. Ballon d'or winnaars zijn artiesten, echte balgoochelaars en die krijgen altijd voorrang bij mij. Het is slechts mijn mening, je doet er mee wat jij wil.

18 februari 2020 om 21:01

Je hebt gelijk, ik heb Messi niet hoogzitten en dat heb ik inderdaad eerder in dit artikel gereageerd. Snap echter niet wat die reactie, deze zo ironisch maakt? Ik vind het namelijk belachelijk dat je het argument gebruikt van gepensioneerde top verdedigers die de prijs ook niet hebben gewonnen, dat Virgil hem ook niet kan winnen. (en ik vermoed dat deze kul in het leven is geroepen door een blinde liefde voor Messi, vandaar dat ik het benoem in mijn reactie.) Leg me de ironie uit. @millonario. De meeste hebben hem hoog zitten, maar de meeste zijn ook wel zo realistisch om in te zien dat de impact van van Dijk op bij Liverpool groter was als die van Messi, velen malen groter. Los daarvan, ben ik gelukkig niet beledigd. Ik vind je beargumentatie echter kinderlijk, vandaar mijn tegenreactie. Dat je vervolgens een voorkeur hebt voor een balgoochelaar lijkt me prima, dat is naar mijn idee meer een gegrond argument dan wijzen naar grote verdedigers uit het verleden die de prijs ook niet hebben gewonnen, waardoor deze man hem ook niet heeft moeten winnen. Dat is slechts mijn mening, je doet er mee wat jij wilt.

19 februari 2020 om 02:16

Ik vind jou nogal kinderlijk omdat je zo kleinzerig reageert op mensen die gewoon niet akkoord gaan met de stelling dat Van Dijk het verdiende, want dat is echt niet het geval. Het zou te belachelijk voor woorden geweest zijn. Ongeloofwaardig. En ik gebruikte dat argument omdat die ex-verdedigers 1 voor 1 betere verdedigers zijn dan Van Dijk is. En omdat hij (nog) niet in dat rijtje past.

19 februari 2020 om 13:18

De hele discussie is sowieso nutteloos, of de prijs eigenlijk. Het is de prijs voor de beste voetballer ter wereld. Dat is er maar 1. Als de prijs ging om het meest succesvol met je team oid, dan had v.Dijk een kans gehad, nu is die prijs gewoon een klucht, want Messi zou hem eigenlijk altijd moeten winnen zolang hij voetbalt. Het is gewoon de beste voetballer die er is! Mijn stelling is ook dat Messi de afgelopen 10/15 jaar had moeten winnen, maar ja, dan is die prijs commercieel ook niet meer intressant.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool8245
4.Chelsea4812
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Mohamed SalahAanvaller2616
J. KloppUnknown
D. OrigiAanvaller223
AlissonKeeper200
C. KelleherKeeper00
A. LonerganKeeper00
AdriánKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

76 fans

In de wandelgangen

Zaterdag 28 maart
Erling Braut Haaland staat open voor een transfer naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren