‘Barcelona handelt razendsnel en activeert clausule van twintig miljoen’

Dinsdag, 18 februari 2020 om

Barcelona heeft toestemming gekregen van de Spaanse voetbalbond om een aanvaller aan te trekken, nu blijkt dat Ousmane Dembélé langer dan vijf maanden uit de roulatie is. Volgens Marca is Martin Braithwaite de topkandidaat in het Camp Nou om hem voorlopig te vervangen. Barcelona heeft naar verluidt een bod van twintig miljoen euro neergelegd bij Leganés.

Met voornoemde bod activeert Barcelona gelijk de ontsnappingclausule in het contract van Braithwaite, die bij Leganés nog vastligt tot medio 2023. Saillant detail is dat de aanvaller van de nummer negentien in LaLiga wordt bijgestaan door Ali Dursun, die ook de zaakwaarnemer is van Frenkie de Jong. Laatstgenoemde is bezig aan zijn eerste seizoen in het shirt van de Catalaanse grootmacht. Dursun is volgens RAC1 al in Barcelona voor de onderhandelingen omtrent zijn cliënt.

Luis Figo: 'Clásico zal gaan uitmaken wie kampioen van Spanje wordt'

Braithwaite, met 8 doelpunten en 1 assist in 27 wedstrijden voor Leganés, is niet de enige aanvaller die in de afgelopen periode in verband is gebracht met Barcelona. Ook Lucas Pérez (Deportivo Alavés), Ángel (Getafe), Willian José (Real Sociedad) Luis Suárez (Real Zaragoza) en Loren (Real Betis) werden genoemd als mogelijke aanwinst voor het elftal van trainer Quique Setién, die er bij de clubleiding op heeft aangedrongen om de aanvalslinie te versterken. Naast Dembélé is ook Luis Suárez langdurig geblesseerd, waardoor voorin alleen Lionel Messi, Antoine Griezmann en Ansu Fati overblijven.

Vanwege de personele problemen diende Barcelona een verzoek in bij de Spaanse bond om de selectie na het sluiten van de transfermarkt alsnog te versterken. Maandag werd wereldkundig gemaakt dat de aanvraag vanuit het Camp Nou was goedgekeurd door de medische commissie van de bond. De technische leiding van Barcelona heeft nog twee weken om de deal met Braithwaite of een andere optie rond te krijgen. Men hoopt het contract met de spits van Leganés nog deze week rond te komen, zodat de international van Denemarken speelklaar is voor het duel met Eibar van zaterdag.


Poll

Zie jij Martin Braithwaite als een aanwinst voor Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door stua)

Dit is toch niet een juiste speler die Dembele moet gaan opvangen? Ik vind dit weer te paniekerig ze konden beter Carlos Perez niet verkopen als je het zo bekijkt.

18 februari 2020 om 09:47

Ze zijn naarstig op zoek naar een spits en Carles Perez is geen spits. Daarbij was Perez al weg toen Dembele een terugslag kreeg. Als ze wisten dat Dembele er 6 maanden uit zou liggen hadden ze Perez heus niet verkocht dus dat kun je ze niet kwalijk nemen.

18 februari 2020 om 09:50

er staat letterlijk in de tekst 'nu blijkt dat ousmane dembã£â©lã£â© langer dan vijf maanden uit de roulatie is'. het maakt niet uit dat perez weg was daarvoor. je moet ook aan je bank denken, dat ze nu geen vervanger hebben komt mede doordat carlos weg is. met blessures moet je altijd rekening houden, vooral bij dembele.

18 februari 2020 om 09:58

Braithwaite is een spits en kan Dembele niet vervangen, wel kan hij Suarez vervangen. Daarbij nogmaals op het moment dat ze Perez verkochte (die trouwens niet voorkwam in de plannen van Setien) stond Dembele op het punt terug te keren. Als ze in de toekomst konden kijken, hadden ze Perez heus niet verkocht.

18 februari 2020 om 10:02

nee maar je moet toch wel rekening houden met blessures? wanneer dembele, griezmann, messi geblesseerd zou raken zou je ook een vervanger moeten hebben. dus is het zoiezo niet logisch dat ze een wisselspeler hebben verkocht. en ook kwam die niet voor in de plannen dan is wel zo slim om een vervanger te halen.

18 februari 2020 om 10:09

Dus omdat hij een spits is kan hij Dembele niet vervangen. Hij vervangt gewoon zijn plek in de selectie en door zijn komst heb je meer mogelijkheden in de aanval. Die ene nr 9 die er nu instaat kan dan naar de zijkanten. En Barcelona speelt alles behalve statisch , die 3 voorin zijn constant aan het rouleren .

Verkoop je een Perez voor 15 miljoen, terwijl die toch een alternatief was voor de meer geblesseerde dan fitte Dembele , om dan vervolgens 20 miljoen euro te verbranden aan een speler die je volgend seizoen niet meer gaat gebruiken en die überhaupt kwalitatief niet beter is dan Perez. Hulde!

18 februari 2020 om 09:48

Precies wat ik dacht. Dit is zonde voor Barca en voor Carlos. Dit zou een mooie kans zijn voor hem.

18 februari 2020 om 11:21

hij is nooit verkocht hij is verhuurd tot juli maar Barcelona moet vervanging hebben, dus activeren ze de clausule. Achteraf gezien is het geen slimme actie maar dat konden ze natuurlijk niet voorspellen in de transferperiode.

18 februari 2020 om 11:47

Is Perez niet verhuurd met verplichte optie tot koop?

Dit is wel een rare regel ze kunnen dus andere clubs hun speler kopen maar hun kunnen geen speler terug halen,waar is dan een transfer periode voor

18 februari 2020 om 10:01

Misschien een vreemde regel inderdaad maar het is een regel in het Spaanse voetbal, die is niet net even voor Barcelona gemaakt. Een andere club 'hoeft' ook niet te verkopen...

18 februari 2020 om 10:11

Die andere club “moet wel” meewerken. Er is namelijk een clausule. Die andere club wordt hier dus buitenspel gezet. Als dit soort acties mogelijk zijn heb je toch niets meer aan een transfer window.

18 februari 2020 om 10:13

Behalve als zoals nu de contractuele clausule wordt geboden. Dan heb je geen keuze en raak je buiten de transferperiode een speler kwijt zonder iets terug te kunnen halen. Laat in Spanje het nu verplicht zijn om zo’n afkoopclausule in het contract op te nemen.

18 februari 2020 om 10:15

Frjc, een andere club moet WEL verplicht verkopen als de contractueel vastgestelde afkoopclausule op tafel gelegd wordt. En clausules zijn ook verplicht in Spanje. Dit zijn dus 2 wetten die op zich geen probleem zouden vormen, maar de optelsom van deze 2 wetten is volgens mij wel nadelig voor kleinere clubs. Misschien toch iets waar men eens over na moet denken. Sowieso toch een rare regel dit. Een speler van club X raakt geblesseerd en die club raakt daardoor in personeelsmoeilijkheden, dus mogen ze een speler bij club Y weghalen die dan op haar beurt in moeilijkheden raakt. Maar club Y mag niemand halen. Je verlegt het probleem van de grote naar de kleine club.

18 februari 2020 om 10:17

Het is een uitzonderlijke situatie, daarnaast weet elke club in Spanje af van die verplichte clausules, daar wordt dus ook gewoon bijna altijd rekening mee gehouden (lees belachelijke bedragen). Als Leganes de controle wilt behouden moeten ze maar een hoger bedrag in zijn contract zetten.

18 februari 2020 om 10:22

Heren: Inderdaad, als het afkoop bedrag van de clausule word betaald is de club de speler kwijt. Dit had ik in mijn eerdere reactie erbij moeten zetten. @bon Jovi; Ik begrijp precies wat je bedoelt, het is gewoon een kwalijke zaak dat een relatief kleine club een voor hen belangrijke speler gaat kwijtraken. Maar wij kunnen de regelgeving niet veranderen, het geldt voor iedere club.

18 februari 2020 om 10:24

Lierse; Clausules kunnen tussentijds niet verhoogd worden?

18 februari 2020 om 10:29

Ik doelde dan ook bij het opstellen van het contract zelf. Hoe vreemd het ook mag klinken, 20 miljoen is tegenwoordig niet zo veel meer.

18 februari 2020 om 10:35

Klopt deels wel wat je schrijft maar een speler is in eerste instantie natuurlijk maar zoveel waard. De clausules worden voor zover ik weet al hoger ingezet als wat een speler waard is. Maar 20 miljoen is tegenwoordig inderdaad een 'schijntje'.

18 februari 2020 om 10:54

Lierseeen club kan niet zomaar 500 miljoen afkoopsom in elk contract zetten. De zaakwaarnemer en speler zullen daar niet zomaar mee akkoord gaan. Om hen te overtuigen zal je dus wellicht een hoger loon oid moeten uitbetalen. Allemaal nadelig voor kleinere clubs met minder middelen. Dat elke club er van af weet, betekent trouwens niet dat een regel correct en eerlijk is. De ridicule puntenhalvering in play off 1 is vooraf ook bij iedereen bekend. Die is in het leven geroepen omwille van de spankracht en aantrekkingskracht. Maar ze druist in tegen alle sportiviteit en eerlijkheid. De coexcistence van deze 2 regels in het Spaanse voetbal lijkt voor mij nadelig voor de kleinere clubs. Ik zou dit dus eens herbekijken, uitzondlijk ftof niet.

18 februari 2020 om 11:27

Dat ben ik zeker met je eens, de combinatie van beide regels is niet wenselijk.

18 februari 2020 om 10:01

Ik denk niet dat Leganes hier rouwig om is. 20 miljoen voor zo'n matige speler is gigantisch veel geld.

18 februari 2020 om 10:10

Maar wel een belangrijke speler kwijt in de strijd tegen degradatie.

18 februari 2020 om 10:11

Als trainer, speler en supporter van de club baal je wel even. Wat boeit hen die twintig miljoen nou? Het is echt een waanzinnige regel, zeker als de spelers ook nog eens gelimiteerde bedragen in hun contract hebben staan.

18 februari 2020 om 10:38

De zoveelste miskoop op komst. Wat een wanbeleid.

18 februari 2020 om 10:13

Volgens mij mag Leganes nu wel een speler halen toch?

18 februari 2020 om 10:19

Ja en die andere club ook weer zo heb je dus niets aan een transfer window

18 februari 2020 om 10:20

Als er een langdurige blessure voorvalt wel ja (of er al 1 is).

18 februari 2020 om 10:28

Lierse Hij bedoelt als er speler word weggekocht mogen ze dan ook een speler terug halen

18 februari 2020 om 10:31

Voor zover ik weet geldt deze regel alleen voor langdurig geblesseerde spelers, op het eerste zicht zou ik dus denken van niet (maar ik ben zeker geen La Liga bondsreglement-kenner).

Ik weet dat het geen basisspeler wordt, maar ik ben er toch trots op dat een voormalig jeugdspeler van Esbjerg nu een speler van Barcelona kan worden !

18 februari 2020 om 17:42

Maar kom op, hij is niet eens goed genoeg om de tribune warm te houden, laat staan de bank.

waarom kopen ze niet isak alexander en in de zomer martinez dan hebben ze de spitspositie volledig ingevuld met een targetman a la suarez en een meevoetballende tiki taka lange spits in de persoon van isak , maar ja dromen zijn bedrog

Eerlijk is eerlijk. Bartomeu krijg het telkens voor elkaar om de meest lachwekkende beslissingen te nemen wat betreft transfers, maar ook Abidal is een grap. Je laat Perez vertrekken om nadien zelf 20 miljoen te betalen voor een speler die niet beter is dan Perez. Hopelijk zijn die beschuldingen juist, kan het hele bestuur oprotten.

18 februari 2020 om 10:02

De grootste fout die het bestuur heeft gemaakt in de winter is Todibo weg doen waardoor je nu maar 2,5 centrale verdediger over hebt waarbij Umtiti met zijn kapotte knie een halve verdediger is. Ook Carles Perez had Barcelona nu niet kunnen helpen uiterst beperkte voetballer.

18 februari 2020 om 11:49

Nee maar het had Barcelona wel 20 miljoen en een deze zomer overbodige speler uitgespaard!

Bij Leganes liggen ze in een deuk van het lachen. Hoe haal je het in je hoofd om 20 miljoen te betalen voor zo'n matige speler. Je kunt net zo goed die jeugdopleiding ook opdoeken als je zo'n spits niet zelf op kunt leisen.

18 februari 2020 om 10:50

Een club kan niet opleiden wat er niet in de opleiding rood loopt. Want welke spitsen heeft Barcelona bij de jeugd? (Die door kunnen stromen op dit moment?)

Dat een Spaanse bond dat weer toestaan, nu gaat de rijke club Barca een speler bij een ander team weghalen die in dit geval zal strijden om degradatie en dus een kracht ineens ziet verdwijnen terwijl ze zelfs niets meer kunnen halen. Het zou Barca toch sieren om gewoon een jeugdspeler voor de leeuwen te gooien en het te doen met de spelers die ze hebben. Jammer dat een Spaanse bond zoiets toelaat je vergooit de kansen van zo’n laagvlieger helemaal met dit soort acties en de speler die aangetrokken wordt is volgend seizoen de eerste die mag vertrekken.

18 februari 2020 om 10:12

Het is gewoon een regel van de bond, dus daarom staan ze dit toe. Als Leganes in deze positie had gezeten hadden zij ook gewoon een speler mogen kopen. Ik snap alle ophef rond deze transfer van Barca niet echt.

18 februari 2020 om 11:10

Velen denken (doen net alsof) dat deze regel zojuist ingevoerd is, special voor Barcelona

18 februari 2020 om 13:56

Maar Leganes mag geen speler kopen om deze speler te vervangen. En deze regel is juist wel bedoeld voor de grote clubs. Elke speler ziet Barca of Real als een stap hogerop , dus zullen ze graag ja zeggen. En als Leganes in deze positie had gezeten, dan zal het nog een hele toer worden om een speler over te halen om voor hun te komen spelen.

En Leganes dat nu beroofd wordt van hun beste aanvaller kan lijfsbehoud nu al helemaal vergeten.

Gevalletje Prince Boateng.... Nu kopen voor 20 miljoen. Volgend seizoen tijdens de winterstop verhuren aan een subtopper Eind volgend seizoen verkopen aan de subtopper met een verlies van dik 10 miljoen. Ja, niet alleen het technisch beleid faalt, ook het financiã«le beleid slaat nergens op

Dus Leganes mag nu zelf geen vervanger terughalen? Dat zou me wel zo eerlijk lijken. Ze kunnen denk ik elke speler gebruiken in de strijd om lijfsbehoud.

Ik vind dit een goeie en faire regop zich. Mits een club toestemming moet geven. Nu is leganes genaaid omdat ze geen inspraak krijgen en zelf geen mogelijkheid hebben om zen vervanger te halen. Zo is leganes nadelig behandeld omdat clausules in Spanje verplicht

Ik begrijp eigenlijk die hele uitzondering regel niet. Dus mag feyenoord nu bijvoorbeeld een vervanger halen voor sinistera die er langer uitzit of hoe zit dat? Zijn er ook zulke uitzonderingen bijvoorbeeld in het amateurvoetbal?

18 februari 2020 om 10:26

Dit is alleen in Spanje

18 februari 2020 om 10:33

Voor zover ik weet geldt dit ook voor de Premier League en de Belgische competitie. Daarnaast is het in uitzonderlijke gevallen, dus als er door een blessuregolf een tekort aan spelers is voor een bepaalde positie. Meestal wordt deze regel dan ook toegepast op doelmannen.

18 februari 2020 om 10:34

Hoe kan dit alleen in spanje zijn? De fifa bepaalt toch hierover?

18 februari 2020 om 10:38

Heb dit nog nooit gehoord in de premier leauge,misschien bedoel je dat ze transfervrije spelers hebben gehaald,volgens mij mogen alleen die Russen en Chinezen nog spelers halen

18 februari 2020 om 11:54

Naar hoe ik het interpreteer is dit een UEFA-reglement en moet de bond van een land er expliciet toestemming voor geven aan een club uit zijn competities. Dat je er nog niet van gehoord hebt betekent natuurlijk ook niet dat het niet bestaat. Maar dat het echt geen uitzondering is die alleen op de Spaanse competitie slaat, staat vast.

Wanbeleid ten top. Je gaat mij niet vertellen dat Braithwaite kwaliteiten heeft die niet rondlopen in de jeugdopleiding van Barcelona. Indien dit wel het geval is, moeten ze daar eens kritisch naar kijken, want dan is Barca nog verder gezakt dan ik dacht.

wat was het toch een mooie tijd toen laporta de president was. Toen hadden ze een hele goede lichting uit de jeugd (messi, Iniesta, xavi, busquets) aangevuld met veel goede aankopen (pique teruggekocht, Alba, Alves, Eto'o, Ronaldinho, neymar).nu zijn het toch bijna allemaal zeer slechte aankopen waar ze toch minimaal 500 mlj hebben weggegooid aan verkeerde spelers voor Barca(coutinho, dembele, griezman, alcacer, aleix vidal, etc etc). Denk niet dat mijn baas blij met me was geweest als ik zoveel geld verspeeld had.

Pfff dan had je liever Boateng kunnen behouden, die kan ten minste nog voetballen. Die Braithwite is een speler van niks en daar ga je 20 mil voor betalen????? Heel de club is naar de knoppen.

Dat is vreemd. Omdat Barca teveel geblesseerden heeft kunnen ze de sluitingstermijn van de transfermarkt omzeilen?normaliter moet een club haar eigen boontjes doppen en moet je maar creatief zijn bij het wegvallen van spelers.

18 februari 2020 om 11:11

Omdat er een speler langer dan 5 maanden geblesseerd is. Reglement in het Spaanse voetbal.

Ik zie een aantal reacties die deze regeling vreemd vinden. Vergeet niet dat transfer windows en regels gewoonweg anders zijn per competitie. Ook zijn al deze regels in zijn geheel een uitzondering op Europese regelgeving omtrent contracten tussen werkgevers en werknemers.

Dit is toch onsportief naar andere teams. Gewoon oplossen met de selectie die jezelf maakt. Ieder team heeft met blessures te maken. 2 geblesseerde aanvallers is niet speciaal. Nu word Leganes of wie dan ook bedreigt

Beter Dembele in de etalage doen, want hij bakt er niet veel van met al die blessures... Trainingsadvies inwinnen bij Robben, die deed er tenminste nog van alles aan.

Zou weer een rare actie zijn, maarja. Gwn een opvulling en meer is het niet. Tegenwoordig betaal je daar 20 miljoen voor haha, te gek voor woorden eigenlijk. Leganes zal een feestje bouwen.

Oké 20 miljoen euro. Maar ik geloof niet dat deze speler überhaupt in de basis zal starten? Dus waarom haal je hem? Ter decoratie?

Ik zou zelf niet eens willen als voetballer zijnde, hij heeft toch niet de ilusie dat hij ook maar een seconde gaat spelen wanneer Dembele terug is?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4915 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona5832
3.Sevilla4710
5.Getafe4612
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller268
A. VidalMiddenvelder226
L. MessiAanvaller2219
M. ter StegenKeeper260
L. SuárezAanvaller1711
Jordi AlbaVerdediger171
Ansu FatiAanvaller164
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

0 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 28 mei
Moussa Wagué is op de radar verschenen van Sevilla, dat een geschikte kandidaat voor de rechtsbackpositie zoekt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren