De Boer: ‘Zoals het nu gaat zijn ze nog niet eens het lachertje van Nederland’

Dinsdag, 18 februari 2020 om

ADO Den Haag staat er momenteel niet al te best voor en pakte sinds de winterstop pas vier punten, waardoor de ploeg van de nieuwe trainer Alan Pardew momenteel de zeventiende plaats bezet in de Eredivisie. Ronald de Boer en Aad de Mos slaan in gesprek met het Algemeen Dagblad een zorgelijke toon aan als het over de club uit de Hofstad gaat.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Weet ADO Den Haag zich te handhaven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door fr-rkc)

Je haalt acht nieuwe spelers en twee weken na de transferperiode draait het nog niet meteen goed? Opmerkelijk.

18 februari 2020 om 08:37

Er zijn nog 11 wedstrijden, echt veel tijd is er niet om lekker ingespeeld te raken. Als je dan een trainer hebt die roept dat hij net zo lang gaat wisselen totdat ze een keer winnen zou ik me zorgen gaan maken.

18 februari 2020 om 08:46

En ik weet niet of de verhalen bij VI gister uit betrouwbare bron kwamen maar dat belooft anders ook niet veel goeds. Dat ze 2 dagen vrij kregen na een nederlaag, en dat Pardew een training cancelde nadat iedereen al op het veld stond. Mocht dat waar zijn komt dat eerder over als een trainer die dit als bij baantje ziet.

18 februari 2020 om 09:23

Je staat 5 punten achter op een nacompetitie plek en al 7 op directe handhaving. Alle ploegen boven je sprokkelen overal de puntjes mee en winnen af en toe ook een wedstrijdje. Voor Ado is er toch al wel snel reden tot paniek want het wordt al een aardig gat met de andere ploegen en ik zie de overige ploegen ook nog wel her en der de puntjes sprokkelen. Daarnaast ziet het veldspel er nog niet uit bij Ado. Tuurlijk moet een team op elkaar ingespeeld worden maar er is ook niet echt een idee in het spel. Beetje de lange bal naar voren trappen en dan maar hopen op het beste. Er moet snel wat gebeuren met Ado als ze niet willen degraderen.

18 februari 2020 om 14:20

Daarnaast heb je bij een degradatie nog niet de kwart van de inkomsten en je moet hevig snijden in de kosten. Dan mag je je afvragen of die eigenaar garant wil staan voor de kosten die daarbij komen kijken en de daarbij behorende gaten die opgevuld moeten worden. Je hebt dus ook zomaar kans dat die eigenaar z'n handen er dan vanaf trekt, al blijft dat natuurlijk (nog) gissen. Niet voor niets hadden ze een eigenaar nodig, dus dat kan ook voor enorme problemen gaan zorgen.

18 februari 2020 om 15:50

Idd, een degradatie is natuurlijk een sportieve ramp, maar ook een financiele ramp. Vooral voor een club als Ado die waarschijnlijk weinig tot geen rekening heeft gehouden met degradatie. Daarnaast zullen veel spelers weg gaan bij een degradatie van Ado.

18 februari 2020 om 10:41

@Hangover, het verleden heeft wel uitgewezen bij vele clubs die in de winterstop veel buitenlanders halen dat het 9 van de 10 keer wel klaar is, aangezien je meestal kwantiteit haalt ipv kwaliteit, ADO heeft de pech dat er 2 degraderen, maar zelfs nacompetitie gaan ze niet overleven imo

18 februari 2020 om 14:22

Zelfs als je kwaliteit haalt, is het gewoon heel moeilijk om het tij te keren. De ploeg is mentaal al heel erg kwetsbaar en zakken vaak als een kaarthuis in elkaar na het eerste beste mentale tikje. FC Twente haalde in het degradatiejaar bijvoorbeeld Maher in de winter en die wist werkelijk niets klaar te spelen op 1 bekerwedstrijd tegen Cambuur na. Het enigste wat je in zo'n geval kan redden is een mazzeltje en twee ploegen die het nog slechter doen. In het geval van ADO zie ik dat niet gebeuren.

Na de wedstrijd ADO-RKC zei ik dat dit ADO de slechtst voetballende ploeg is in de Eredivisie die ik ooit gezien heb. Het is dat wij nog in de Eredivisie zitten, anders waren ze kansloos laatste geworden. Ik kreeg na de wedstrijd veel ADO supporters over me heen, want de patronen van Pardew worden vanzelf zichtbaar, Mick van Buuren is een spits voor het linkerrijtje, Duffy zou te goed voor ADO zijn, De Bock zou een verademing zijn ten opzichte van Meijers en over Baluta nog maar niet te spreken. Die wedstrijd zei helaas veel over beide clubs. RKC speelt met een idee, een duidelijke visie maar heeft simpelweg te weinig kwaliteit (wat niet gek is, met het meerendeel van de selectie werd je vorig jaar 8e in de KKD) maar bij ADO ontbreekt het naast kwaliteit ook aan enig idee. Ballen naar voren hossen, hopen dat je een corner binnenkopt.

18 februari 2020 om 08:48

Emmen werd ook 8ste of zoiets maar voetballen gewoon naar hun mogelijkheden en kijk ze nu ipv Rkc dat zogenaamd mooi voetbal wil spelen

18 februari 2020 om 12:21

Emmen speelt ook hartstikke leuk. Daarbij heeft RKC ook veel pech gehad en vaak recht gehad op de punten. ADO is niet eens leuk om naar te kijken, ik hoop dat er nog een wonder gebeurt en RKC ADO en VVV nog gaat inhalen.

18 februari 2020 om 14:17

You win some, you lose some. RKC staat laatste omdat ze naief spelen. Als je weinig kwaliteit in de selectie hebt, kun je wel aanvallend gaan spelen, maar dan moet je er niet raar van staan te kijken als je aan het einde van de rit degradeert. Ik zie ook liever aantrekkelijk voetbal, maar dat moet wel resultaten opleveren. Het is uiteindelijk topsport en dan pas entertainment.

18 februari 2020 om 14:45

Precies dit en omdat we soms domme keuzes maken en het om DE wedstrijden hebben laten liggen

18 februari 2020 om 20:36

Met de bus had rkc niet veel meer punten gehaald hoor. Dan moet je een paar brekers in de verdediging hebben die geen muis doorlaten en voorin een paar die dodelijk zijn in de counter en van de 2 kansen die ze krijgen er minimaal 1 maken. Beide heeft rkc niet. Ik denk dat rkc met een beetje mazzrl wel 6 tot 8 punten meer had kunnen hebben waarmee ze lekker in de strijd om plek 16 15 zouden zitten

19 februari 2020 om 10:50

Als RKC verdedigend was gaan spelen dan had het nu misschien 1 puntje gehad. Hier hebben ze de spelers helemaal niet voor. Wij wisten voorafgaand aan dit seizoen al dat er een wonder moest gebeuren om erin te blijven, en dat de enige mogelijkheid was om dit te bewerkstellen om lekker onszelf te blijven en de aanval te zoeken. Met iets meer geluk had je er nu dichter bij gestaan. Zo zijn er bijvoorbeeld al twee punten door je neus geboord in de wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord. Verder is een wedstrijd kunnen doodmaken net zo goed een kwaliteit binnen een selectie als bijvoorbeeld de kwaliteit bezitten om goed op te kunnen draaien. RKC bezit deze kwaliteit niet, en gaat daarom terecht degraderen. Toch kunnen alle RKC-ers positief terug kijken op dit seizoen, omdat we heel veel leuke wedstrijden gezien hebben en geen betonvoetbal gespeeld hebben. Dat heeft niks met entertainment te maken, dat is net zo goed topsport: spelen vanuit je kwaliteit. RKC bezit twee voetballende backs en drie echte voetballers op het middenveld. Het geld om even spelers te halen zoals Emmen dat kan heeft RKC niet en dus moet je dus kijken naar welke kwaliteit je wél hebt in de selectie.

19 februari 2020 om 10:56

Dat heeft verschillende oorzaken. Emmen speelt op kunstgras, en hebben thuis 23 punten gehaald t.o.v. 3 punten in uitduels. Dat lijkt me een behoorlijk verschil. Daarnaast kan Emmen spelers halen die RKC nooit kan en wil betalen. Ik durft te stellen dat die twee Peruanen samen meer verdienen dan de gehele RKC-selectie. Neem een Kerim Frei, die wordt gehaald van een topclub uit Turkije. Die gozer verdiende daar tonnen, en kon naar heel veel andere clubs in Turkije waar hij ook prima kon verdienen. Die gaat bij een FC Emmen echt niet voor 80k voetballen hoor, geloof me.

18 februari 2020 om 10:14

Moet je nagaan hoe mijn vitesse loopt tegen deze ploegen. We hebben onverdient 1 punt gehad tegen ado en emmen dit seizoen.

De kritiek is wel heel erg overdreven in de media. Alsof er een Nederlandse trainer is die PSV effe zou oprollen met dit ADO.

Ik ben Ajacied maar woon in Den Haag en draag dus ADO een warm hart toe! Maar wat nu gebeurt is totale waanzin de coach maakt belachelijke keuzes gaat tegen psv dat nog altijd top4 Nederland is met een team staan waarvan er volgens mij 5 nooit hebben samen gespeeld! Wat verwacht je dan? Tegen Sparta sta je 3-1 achter bij rust dan ga je een back voor een back wisselen en je brengt olchick terwijl je agressie nodig hebt en dat zit op je bank met kramer en van buren (of van burik ben z’n naam kwijt) die achterhoede van Sparta heeft zich dood gelachen. Tuurlijk is kramer niet het niveau wat je nastreeft maar als je zo diep zinkt als nu heb je juist dat soort ettertjes nodig... ik zie het somber in en geloof mij dat is echt zonde voor de op 2 na grootste stad van het land!

Toch zonde voor zon mooie volksclub als ADO wanneer het degradeert. Kan iemand mij vertellen wat u precies het doel is van de Chinezen die de club hebben gekocht?

Dat is ook wel een goede analyse. Zoveel Engelsen halen, terwijl in Engeland heel anders gespeeld word dan hier. Bovendien pas je ze in op het moment dat de rest van de selectie totaal het vertrouwen is verloren. Ook worden er ineens spelers naast gezet die achteraf toch niet slechter leken. Het is gewoon een recept, een totaalbeeld waar niets positiefs uit te halen is. Je had er dan nog beter wat jeugdspelers in kunnen brengen om ze alvast voor te bereiden. Dan creeer je misschien nog wat waarde. Ik ben ook wel nieuwsgierig wat die eigenaar gaat doen, mochten ze degraderen. Ik denk niet dat hij erop zit te wachten om al die gaten te dichten.

Ik denk dat mensen de PL overschatten en de ED onderschatten. Dat middelnatige spelers hier wel even Komen laten zien hoe het moet. Zo een Cattlemore bij VVV ook. Ja leuk 300 wedstrijden PL ervaring. Maar Danny Post is gewoon beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.FC Emmen0-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GoossensMiddenvelder20
L. KoopmansKeeper20
D. RigoMiddenvelder20
J. ArweilerAanvaller20
A. ĆatićAanvaller20
P. BijenVerdediger20
M. KramerAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

50 jaar
53 fans

In de wandelgangen

Maandag 21 september
Indien Sergiño Dest, Max Aarons én Héctor Bellerín onhaalbaar blijken, haalt Barcelona een nieuwe rechtsback mogelijk uit de eigen gelederen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren