Ajax krijgt met nieuwe blessure te maken op weg naar duel met Getafe

Maandag, 17 februari 2020 om

Noussair Mazraoui is maandagavond geblesseerd geraakt tijdens de wedstrijd tussen Jong Ajax en NAC Breda. Met nog een kleine twintig minuten op de klok moest de rechtsback het veld verlaten met een enkelblessure. Mazraoui kon de kleedkamer niet op eigen kracht opzoeken en moest ondersteuning krijgen van de verzorger.

Mazraoui moet de laatste weken genoegen nemen met een plek op de bank bij Ajax. Maandagavond kreeg hij in de Keuken Kampioen Divisie de kans om weer een speelminuten op te doen. Hij begon vanuit de basis, maar zou het einde van de wedstrijd niet halen. In de tweede helft raakte hij geblesseerd aan zijn enkel en hij had zichtbaar veel pijn. Strompelend ging hij naar de kant. Mazraoui werd vervangen door Liam van Gelderen. Eerder in de wedstrijd moest Brian Brobbey al noodgedwongen vervangen worden.

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft momenteel meerdere spelers in de ziekenboeg zitten. Quincy Promes verscheen maandag weer op het trainingsveld, maar trainde nog niet met de groep mee. Behalve Promes moet Ajax het donderdag ook zonder David Neres moeten doen, terwijl Perr Schuurs de laatste twee wedstrijden door een blessure in de wedstrijdselectie ontbrak. Ook Zakaria Labyad is nog altijd niet hersteld van een knieblessure. Hakim Ziyech en Daley Blind zijn daarentegen wel weer inzetbaar.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door peterdokters)

Waarom doet hij mee met Jong Ajax als Ajax gister al heeft gespeeld?

17 februari 2020 om 21:41

Hij heeft gisteren geen minuten gemaakt en voldoet nog aan de vereisten om voor JA uit te komen.

17 februari 2020 om 21:43

Niets zeggen jongens, laat Frankly voor zichzelf denken

Kom op man, het zit wel lekker mee dit seizoen zeg. Met goede bedoelingen meedoen bij jong Ajax en nu dit. Schuurs is volgens mij ook niet dit, neres, promes, labyad ook niet. Pff, dan maar schade beperken donderdag denk ik

17 februari 2020 om 21:42

Alsof Mazraoui bepalend is in het resultaat. Dest zal sowieso spelen. Dit is net zo’n ramp als dat bijvoorbeeld Ekkelenkamp afhaakt.

17 februari 2020 om 21:57

@messibazoer, wat een vergelijking. Ekkelenkamp heeft nog meerdere middenvelders voor zich die op de bank zitten. Mazraoui is de eerste vervanger van Dest. Dest kan ook geblesseerd raken of in de 80e minuut kapot zijn. Ekkelenkamp heeft nog Eiting, Gravenberch en misschien Marin voor zich

17 februari 2020 om 21:59

Behalve als Dest ook uitvalt of kaarten krijgt. Je mist dan de opties mazraoui en Veltman.

17 februari 2020 om 21:59

Nou ben ik verre van een Nous fan maar die vergelijking gaat behoorlijk mank. Nous heeft al veel meer vlieguren in het eerste gemaakt en is een betrouwbaardere keuze dan Ekkelenkamp.

17 februari 2020 om 22:02

Dan zet je Alvarez op rechtsback. Heeft ie vaak genoeg gespeeld in Mexico. Mazraoui is totaal niet relevant als 2e back. Speelt het hele seizoen al matig, alleen Chelsea uit was hij top.

17 februari 2020 om 22:08

@messibazoer, en wie staat dan op CB als Alvarez RB staat? Veltman en Schuurs zijn ook geblesseerd.

17 februari 2020 om 22:19

@Primtetime, Blind en Martinez?

17 februari 2020 om 22:29

Alvarez is een houten Klaas. Hij is veel te statisch voor een rechtsback.

18 februari 2020 om 00:06

Vorig seizoen heb jij volgens mij liggen pitten tijdens de wedstrijden van ajax of heb een persoonlijk dingetje tegen Mazraoui? Deze jongen verdient meer krediet dan die krijgt. Speelde voor hem op een onatuurlijke positie en deed het gewoon heel goed, zelfs in de CL, of ben je zijn goals en werkethos van die wedstrijden vergeten? Ik snap gewoon niet waarom sommige jongens veel meer moeten doen, en veel minder fout mogen doen dan anderen? Was bij Ziyech ook zo altijd maar op zijn tekortkommingen hameren, totdat je er gewoon weg niet meer omheen kunt. Alleen een blinde zal Ziyech nu nog niks vinden.

18 februari 2020 om 00:28

Mazraoui is echt veel beter dan Dest. Dest kan totaal niet verdedigen en maakt veel te verl douten

18 februari 2020 om 06:00

Mazraoui staat toch wat hoger in de pikorde zou ik denken al staan ze beide op 2 verschillende posities. Maar inderdaad het is geen ramp.

17 februari 2020 om 21:48

Nou met Blind en Ziyech terug verwacht ik toch wel meer dan schade beperken. Het is inderdaad zuur dat je zowel Neres als Promes mist en daardoor op 1 flank minder gevaarlijk kan zijn. Wel niet zeggen dat het met blessures heeft meegezeten maar tot nu toe valt het eigenlijk ook wel mee.

17 februari 2020 om 22:01

Tot nu toe valt het wel mee? We hebben dit seizoen als enige Eredivisie club nog nooit twee wedstrijden op rij met dezelfde elf spelers aangetreden. En dat is niet omdat Ten Hag zo graag rouleert..

17 februari 2020 om 22:10

Ik zal je op je woord geloven want ik heb geen idee waar ik die statistiek kan vinden, en ik weet ook niet wat gebruikelijk is en dus hoe abnormaal het is om regelmatig een wijziging te hebben. Al begrijp ik dat nooit 2x dezelfde 11 raar is. Meende dat van Bommel daar voor de winterstop ook al over klaagde.hoe dan ook heb ik het idee dat behalve bij het wegvallen van Ziyech en in mindere mate blind de schade door blessures en ook de duur van de blessures niet tegenzit.

17 februari 2020 om 22:18

Bijzondere statistiek inderdaad. Vorig jaar hebben ze vrijwel geen enkele blessure gehad, heb zelf toch ook nog steeds het idee dat het misschien wel te maken heeft met de uitschakeling in de CL. Dat het mentaal toch net wat minder is dan voorgaand seizoen.

17 februari 2020 om 22:31

Zag een stat voorbij komen dat Ajax nu al 30 (!) wedstrijden op rij niet met dezelfde 11 gestart, dat is toch wel opvallend te noemen inderdaad..

17 februari 2020 om 22:42

Was inderdaad een een vreemde statistiek die ze bij Fox Sports voorbij lieten komen tijdens de wedstrijd. Nou zijn er voldoende trainers die gewoon veel rouleren maar Ten Hag staat erom bekend weinig te rouleren en vrij stug vast te houden aan dezelfde namen. We hebben dit seizoen Neres al 17 wedstrijden moeten missen door blessures. Promes al twee keer geblesseerd geraakt (in totaal een week of 6 gemist). Toen zijn vervanger Labyad kwijtgeraakt voor de rest van het seizoen. Veltman zijn seizoen is klaar. Blind uiteraard met zijn hartspier langdurig afwezig geweest en ook Ziyech lag er een tijdje uit. Nous is nu ook geblesseerd en ook Schuurs heeft kuitproblemen momenteel. Niet voor niets dat Jong Ajax minder presteert momenteel, ze hebben meerdere sterkhouders aan Ajax 1 verloren.

Mis je niks aan op dit moment, speelt echt heel zwak dit seizoen.

17 februari 2020 om 22:00

En als Dest uitvalt ? Wie ga je daar dan neerzetten

17 februari 2020 om 22:12

Alvarez.

17 februari 2020 om 22:22

Alvarez is nodig op CB aangezien ook Veltman en Schuurs geblesseerd zijn

17 februari 2020 om 22:30

Alvarez is veel te statisch voor een back.

17 februari 2020 om 22:40

Met 3 man achterin...op dit moment gewoon even geen Nous.

17 februari 2020 om 22:43

Jurien Timber is de eerste rechtsback na Dest en Mazraoui geloof ik.

17 februari 2020 om 22:44

tot je straks met Pieri op de bank zit, dan wensen we allemaal weer dat Nous erbij was. Je kan wel voor iedere speler een makkelijke vervanger aanwijzen maar als er een stuk of 6 geblesseerd zijn houd je op den duur weinig meer over.

18 februari 2020 om 10:34

wanneer dan wel? dus na een paar mindere wedstrijden schrijf jij iemand af? Vergeten dat Nous vorig jaar ons zo zo zo veel gegeven heeft? ben je de jaren tussen 1998 t/m 2018 vergeten waarin we alleen middelmaat hadden en niks in europa hebben gepresteerd? als je echt een ajax fan bent, dank je god op zijn knieen dat we nu voetballes zoals nous hebben, en zal je die altijd steunen, tenzij je weer naar 20 jaar middelmaat wil, dan mag je klagen!

Jammer voor mazraoui.Gelukkig hebben we Dest nog.Offtopic: waar is David Neres en waarom hoor je geen updates van hem. Zelfs Promes staat al op het veld?!

17 februari 2020 om 23:15

Snap het ook niet, hij zou na de winterstop eigenlijk terug zijn en het is nu onderhand al maart

Ekkelenkamp en Mazroui wat doen die überhaupt in deze kkd competitie? En volgende week weer net zo gemakkelijk in de eredivisie laten spelen. Knvb wat is je rol hierin?

17 februari 2020 om 22:44

Ekkelenkamp zie ik nog als jong Ajax speler. Zo veel wedstrijden heeft hij nog niet in Ajax 1 gespeeld.

17 februari 2020 om 22:46

Knvb heeft hier duidelijke regels voor waar Ajax zich netjes aan houd. Overigens is Ekkelenkamp duidelijk een speler die in Jong Ajax thuishoort.

Wauw, Mazraoui heeft ons vorig seizoen zoveel gegeven en gewoon aangetoond europese topniveau aan te kunnen. Zo goed vorig jaar en samen met hem iets bereikt wat ajax al 25 jaar niet heeft bereikt. en dan hier lezen dat mensen en geen fan zijn en hem zwak vinden etc etc! wauw ongelofelijk gewoon. als je ajaxcied bent en dit over hem zegt en denkt, dan wens ik je weer 20 jaar middelmaat toe zoals vanaf 1998 tot 2018. Mazroui is een enorme goede voetballer die zicht tegen europese top heeft bewezen die je gewoon altijd gaat missen als ie geblesseerd is, punt!

18 februari 2020 om 00:10

Maar we kunnen toch niet ontkennen dat Dest momenteel minimaal gelijkwaardig presteert? Natuurlijk is Mazraoui gewoon een goede voetballer en mis je hem op zich wel, maar het was afgelopen seizoen denk ik wel de minst goede basisspeler samen met Schöne.

18 februari 2020 om 00:31

Minst goede? Dan doe je hem zwaar tekort. Mazraoui heeft vorig seizoen echt een topseizoen gedraaid. Ze presteren gelijkwaardig puur om het feit dat Veltman op cv staat, en die twee elkaar totaal niet begrijpen. Zet daar een goede stabiele cv neer en Mazraoui is weer de oude.

18 februari 2020 om 08:39

Wie was volgens jou afgelopen seizoen dan minder goed als Mazraoui van de basisspelers? Voor zijn doen was het inderdaad een redelijk topseizoen, maar alsnog vond ik hem toch wel de minste van de basisspelers denk ik hoor.

18 februari 2020 om 10:30

Dat ontken ik ook niet, ik vind dest op dit moment de beste rechtsback van nederland, dus ook beter dan mazroaui en dus terecht in de basis. Ik vind alleen dat mazraoui een goede voetballer is die je gewoon altijd zult missen als ie geblesseerd is en het stootte mij tegen het borst dat er velen zijn die nu vinden dat ie er niks meer van kan, das gewoon niet waar, is gewoon een goede voetballer en heeft dat echt al bewezen.

18 februari 2020 om 01:25

Waar blijkt het dan uit dat Mazraoui een enorm goede voetballer is?

18 februari 2020 om 10:28

Heb je vorig jaar naar de champions league gekeken? Als je tegen Fc bayern, real madrid, benfica zo een wedstrijd op de mat kunt leggen, ben je voor mij een goede voetballer! was zeker aan de bal, verdedigde sterk, je kon de bal altijd aan hem kwijt ook onder zware druk voetbalde hij zich er elke keer uit. Kom op, als je dat kan tegen dergelijke tegenstanders dan kan je gewoon goed voetballen!het kan dat hij nu minder draait en ook dat dest er terecht in staat, want dest speelt ook gewoon erg goed. maar dat mazraoui er opeens niks meer van kan volgens sommigge, dat vind ik ongelofelijk, vooral als dat ajax fans zijn die dat zeggen.

Mazraoui is ook gewoon te blessuregevoelig. Kan je totaal niet op bouwen, met het waarschijnlijke vertrekt van Dest en wellicht Veltman moet Ajax echt een andere back aantrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

3 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Jong Ajax 1 0 0 0
2019/2020 Ajax 13 0 1 0
2018/2019 Ajax 28 1 2 1
2017/2018 Jong Ajax 22 6 2 0
2017/2018 Ajax 8 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Jonk: ‘Daardoor onderscheidt De Ligt zich nu van andere verdedigers’

Matthijs de Ligt speelde in de jeugdopleiding van Ajax jarenlang als middenvelder. Wim Jonk, destijds hoofd jeugdopleidingen in Amsterdam en tegenwoordig hoofdtrainer van FC Volendam, legt in gesprek met Voetbal International...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 4 april
Bayern München mengt zich in de strijd om de handtekening van Wolverhampton Wanderers-revelatie Adama Traoré. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren