Johan Derksen ziet uitblinker in Eredivisie: ‘Die draait bij Ajax zomaar mee’

Maandag, 17 februari 2020 om

Joey Veerman valt dit seizoen positief op bij sc Heerenveen en dat is ook Johan Derksen niet ontgaan. De analist van Veronica Inside denkt dat de 21-jarige middenvelder, die afgelopen zomer van FC Volendam naar Friesland werd gehaald, moeiteloos mee zou kunnen spelen bij een ploeg als Ajax.

Heerenveen verloor zondag vrijwel kansloos van Vitesse (4-2), maar dat lag volgens Derksen niet aan Veerman. "Heerenveen speelde héél erg slecht, maar Joey Veerman speelt zijn eigen wedstrijd", zo stelt de oud-voetballer. Veerman viel met name bij de 2-1 van Rodney Kongolo op met een prachtige assist, waarbij hij de bal na een paar kapbewegingen feilloos klaarlegde voor zijn ploeggenoot. "Hij is eigenlijk een Ajacied. Hij legt de ballen panklaar neer, doet altijd iets goeds. Er zit altijd een gedachte achter. Ik denk dat Veerman bij Ajax zomaar meedraait."

René van der Gijp maakt de vergelijking tussen Veerman en Carel Eiting, die de laatste weken een basisplek heeft op het middenveld van Ajax. "Ik denk dat Veerman en Eiting niet zoveel uit elkaar ligt. Het is maar net wie er binnen nu en twee jaar de grootste stap kan maken", zegt Van der Gijp, die benadrukt dat het bij een transfer vanuit de subtop naar een topclub altijd afwachten is hoe het uitpakt. "Marko Vejinovic van Vitesse naar Feyenoord was eigenlijk hetzelfde. Die redt het dan net niet. De ene redt het wel en de andere niet."

Derksen denkt dat Veerman ook voor AZ een geweldige speler zou zijn. "Ik zag het middenveld van AZ. Dat is dan Teun Koopmeiners, Jordy Clasie en dat ventje van Ajax dat gekomen is (Dani de Wit, red.). Dat is gewoon een heel zwak middenveld. Dan is deze jongen gewoon een uitblinker." Valentijn Driessen roept in herinnering dat FC Utrecht meermaals de kans heeft laten lopen om Veerman over te nemen van FC Volendam. "Aan de bal is-ie geweldig. Onbegrijpelijk dat FC Utrecht toen 'nee' heeft gezegd, natuurlijk", zegt Driessen.


Poll

Is Joey Veerman goed genoeg voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door clarkkent2)

Analist zijn is de mooiste baan van de wereld. Je roept wat, maar het maakt niet uit of het uitkomt of dat je 2 week later wat anders zegt. Volgens van der gijp was eiting een paar wedstrijden terug echt top en nu vergelijkbaar met een speler van Heerenveen.

17 februari 2020 om 21:42

Idd, soms heb ik het idee dat ze aan die tafel bij vi niet eens voetbal kijken en maar wat blind roepen.

17 februari 2020 om 21:42

@Jeroen-AMF Odegaard speelde ook bij Heerenveen en die vind ik persoonlijk top

17 februari 2020 om 21:49

Verhuurd zijn is wel heel wat anders hé japie? Zijn echte club was toen volgensmij ook al real Madrid.

17 februari 2020 om 21:54

dus elk talent dat bij Heerenveen onder contract staat kan nooit een grote voetballer gaan worden in de toekomst?

17 februari 2020 om 21:54

En Ziyech dan...?

17 februari 2020 om 21:57

@maurootje Ziyech inderdaad ook, die vergat ik even. Frenkie kwam van Willem II ook niet de grootste club in de Eredivisie en Schuurs van Fortuna Sittard. Pierie kunnen we sowieso ook al afschrijven dan bij Ajax want die komt ook van Heerenveen

18 februari 2020 om 08:38

Sulejmani heeft bij Ajax ook op een verschrikkelijke manier met zijn talenten gewoekerd en had genoeg talent om het tot wereldvoetballer kunnen schoppen. Alleen had hij een mentaliteit die geen gelijke tred hield met zijn talent. De lijst van topspelers die bij een kleine club zijn begonnen, is eindeloos. Het is dan ook inderdaad aantoonbare onzin dat een speler die bij een kleinere club speelt, niet zou kunnen uitgroeien tot een wereldvoetballer. Jaap Stam is daar misschien wel het mooiste voorbeeld van. Die speelde op 23 jarige leeftijd nog bij Cambuur in de Eerste divisie en op 24 jarige leeftijd bij Willem II. Dat heeft hem er niet van weerhouden om een uiterst succesvolle internationale carriere op te bouwen. Joey Veerman is pas 21 en de talentenstatus dus nog niet eens ontgroeid. Die kan inderdaad al heel goed spelen, terwijl hij nog niet eens is uitgeleerd. Natuurlijk mankeert er nog wel het een en ander aan hem anders zou hij nu niet eer bij Heerenveen spelen. Maar op zo een jonge leeftijd zit er nog heel wat in het vat. Of hij Ajax aankan, hangt niet perse af van zijn voetbalkwaliteiten, maar net zo goed hoe het tussen de oren zit bij hem. Sulejmani is de boeken in gegaan als de grootste miskoop van Ajax en dat had niets te maken met zijn voetbaltalent. Hij staat nog 3 jaar onder contract bij Heerenveen en zal dus niet goedkoop zijn, maar ook niet overdreven duur en ik zie hem dan ook eerder door Ajax worden aangekocht dan bijv. Ihattaren en Stengs.

17 februari 2020 om 21:54

Ziyech speelde eerst ook bij Heerenveen dus niet zo kortzichtig aub... Gijpie zei niets verkeerd. Eiting kan toch top spelen zonder dat dat Gelijk wereldniveau is, of zeg ik nu wat geks?

17 februari 2020 om 21:55

@maurootje ik ben het helemaal met je eens. misschien vind Gijp zowel Eiting als Veerman leuke talenten en schat hij ze redelijk gelijkwaardig in

18 februari 2020 om 09:04

" Ziyech speelde eerst ook bij Heerenveen dus niet zo kortzichtig aub... Gijpie zei niets verkeerd. Eiting kan toch top spelen zonder dat dat Gelijk wereldniveau is, of zeg ik nu wat geks? ". Ajax heeft na het vertrek van De Ligt en De Jong geen spelers meer die van wereldniveau zijn. Zyech is door zijn exceptionele kwaliteiten de enige die daar eventueel nog in de buurt kan komen, afgezien van de jonge talenten die nog veel te jong zijn om daar een objectief oordeel over te kunnen vellen. Carel Eiting is een prima speler die nog voldoende doorgroeimogelijkheden heeft als je hem de tijd geeft om zich verder te ontwikkelen. Maar een wereldspeler zal het in de toekomst met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid nooit worden. Ajax is in het hoofd van veel van haar supporters echter veel groter dan het team in werkelijkheid is. Omdat ze zelf idolaat van die club zijn, kunnen ze zich niet voorstellen dat er mensen zijn voor wie dat niet geldt en er spelers zijn die niet voor de club zouden willen spelen. En ze hebben zichzelf wijs gemaakt dat PSV en AZ een soort veredelde buurtsupers zijn en dat Ajax alleen maar een zak geld op de toonbank hoeft neer te leggen om de grootste talenten mee naar huis te nemen. En zo steekt de wereld natuurlijk niet in elkaar. Maar onder de supporters bevinden zich vreemde vogels, die liever de kop diep in het zand steken dan de realiteit te aanvaarden. En de realiteit is dat Ajax er financieel weliswaar warmpjes bij zit, maar dat de bomen lang niet zo ver in de hemel groeien als zij denken. Ondanks dat Overmars keer op keer herhaalt dat Ajax niet meer dan 20 miljoen aan een speler kan en wil uitgeven en zich tot nu toe steeds aan dat plafond houdt, zijn er supporters die liever de kop in het zand steken en zichzelf wijs maken dat Ajax bedragen die de 20 miljoen ver overstijgen op de tafel zal leggen voor een speler uit de eredivisie. En daarin ieder jaar opnieuw worden teleurgesteld. Eiting is een prima speler voor Ajax omdat hij van het niveau spelers is waar de club zich voornamelijk op zal moeten richten. Spelers van het niveau De Ligt en De Jong zijn voor een club als Ajax alleen haalbaar als ze in een heel vroeg stadium worden weg gekocht en dan nog moet de club er weer afstand van doen voordat ze van heel veel waarde zijn geweest. Als Antony zijn belofte waar maakt, zal er ook binnen de kortste keren aan hem worden getrokken en is hij net zo snel weer verdwenen als dat hij binnen gekomen is. Dat is het lot van een club als Ajax en dat zal zo blijven zolang de club aan de nationale competitie vast zit.

17 februari 2020 om 21:55

Dus het één sluit het ander uit? Als een speler bij Ajax top is, kan een speler hij Heerenveen niet vergelijkbaar zijn? Ik snap die redenering niet helemaal. Leg uit!

18 februari 2020 om 08:57

Toegegeven ik zie niet alles van Heerenveen, maar is die Ejuke met enige bijschaving niet een pareltje in de dop?

18 februari 2020 om 09:20

Dit zei ik letterlijk van de week ook tegen een maat. Als het wat minder een blind paard zou zijn zie ik Ejuke graag bij Feyenoord

17 februari 2020 om 22:08

Normaal gesproken mag je als analist de waan van de dag volgen. Het nu duiden. Veel mensen lachen een analist later uit als de realiteit verandert en zijn uitspraken van gisteren niet meer gelden. Maar een analist is natuurlijk geen voorspeller. Alleen hier gaat Derksen inderdaad op glad ijs. Je kunt hier gerust de datum op 2015 zetten en het woord Veerman voor Sinkgraven vervangen. Nog maar zes maanden weg bij FC Volendam en hem nu al richting Ajax schrijven op zijn 21ste? Laat me niet lachen zeg!

18 februari 2020 om 00:29

Laat nou net Kevin Strootman vanuit de Eerste Divisie na een half jaar Eredivisie bij FC Utrecht al de overstap maken naar Psv. Op zijn 21ste...

18 februari 2020 om 05:01

Toch is die Joey een groot talent. Zou het leuker vinden als Feyenoord hem oppikt. Komt uit die regio

18 februari 2020 om 06:08

Heeft in een interview in zijn volendamtijd ook aangegeven een gezonde hekel aan ajax te hebben. Schijnt ook echt uit een Feyenoord gezin te komen.

18 februari 2020 om 12:41

Misschien vind ie die speler van Heerenveen ook wel top. Met wel de reservering dat het altijd afwachten is of iemand echt doorbreekt.

18 februari 2020 om 13:16

wowow...jeroen zegt hier iets heel waars, en wortd daarom aangevallen? Het is toch werkelijk van een abominabel niveau wat veel analistetn tegenwoordig doen. Echt vanit de heup opmerkingen maken waarbij Derksen er vaak nog een extra tintje afzeiken aan toeveogt. Valentijn driessen verzint gewoon dingen en kijkt wat er geeurd. De hele vraag naar elke minuut nieuws en analsye over voetbal heeft het toch helemaal verneukt. Het is zoveel en zo gratuite dat ik letterlijk 90% niet meer serieus neem.

Het is een leuke speler voor Heerenveen, maar heeft bij lange na niet het tempo en kunnen om bij Ajax te spelen.

Veerman is een leuke speler maar niet een speler die Ajax meteen naar een hoger niveau tilt verwacht ik

18 februari 2020 om 00:34

Komt denk ik ook een beetje door de spelers die hij bij Heerenveen om zich heen heeft. Je ziet vaak bij hem de goede bedoeling wel maar dan weten de overige spelers niet wat ze er mee aan moeten. Mooi voorbeeld was dat wel tegen Feyenoord vorige week daar geeft hij een steekpass die ze daar de afgelopen jaren nooit hebben gezien, maar dan is er geen enkele speler die daar op loopt. Als je die bal op een Tadic of een Huntelaar had gegeven was het 100% een schot op goal geweest.

18 februari 2020 om 07:34

Aan de bal mag het allemaal er wel leuk uit zien. Vraag is wat hij doet als hij de bal niet heeft. Ik weet dat er nogal eens commentaar is geweest op zijn spel zonder bal maar daar kijken de heren analisten niet naar. Die roepen te snel dingen...maar ja. Zij moeten telkens een programma vol praten en als je daarvoor echt onderzoek moet gaan doen lijkt het wel werken... Volendam is hem tijdens dit seizoen kwijt geraakt en draaid nu beter dan alle tijd met hem. Dat is niet toevallig!

Laat hem eerst maar langer dit niveau vasthouden. In potentie kan hij zeker naar Ajax, maar op dit moment echt nog niet. Hij speelt nog maar net eredivisie. Laat hem eerst lekker voetballen zonder de druk die je bij Ajax hebt.

Het is de beste speler van Heerenveen, maar dat was Larsson ook en Sulejmani ook en Alfonso Alves ook. De stap naar een grotere club is niet altijd een garantie op succes op het hogere niveau

17 februari 2020 om 22:35

Wel een beetje een dooddoener dit... Joh. Geen garantie op succes. Lijkt mij niet dat dit heel erg nieuw is. Moet ik nu voorbeelden noemen waarbij het wel een succes was? Huntelaar bv? Of Ziyech? Schone misschien? Het is gewoon een feit dat je pas weet of iemand het niveau van een topclub aankan, als ie er daadwerkelijk speelt.

18 februari 2020 om 06:40

Klopt ook helemaal, maar Derksen weet het al weer zeker dat hij zo meedraait bij Ajax. Nou, ik denk dat een Kik Pierie ook wel een beetje spijt heeft van zn overstap. Dit soort jongens moeten eerst eens 2/3 jaar de man zijn bij clubs als Heerenveen en zelfs dan is het maar de vraag of ze het redden.spelers als Ziyech en Schone hebben zich bovendien eerst al langer bewezen in de eredivisie, dus die vindt ik niet vergelijkbaar. Natuurlijk hebben we ook voorbeelden zoals Robben, van Nistelrooij en Huntelaar, maar degene die zomaar aanhaken zijn er gewoon heel weinig. Spelers als Stengs en Boadu zie ik in de toekomst wel op dat niveau maar ook voor hen moet de stap niet te groot zijn

Ik geniet echt al een tijdje van Ejuke. Leuke speler is dat. Kan echt wel mee met de top! Veerman vind ik nog niet het niveau top. Misschien over een paar jaar...

18 februari 2020 om 00:38

Wel een moment voetballer. Soms zie je hem ook 2 wedstrijden achter elkaar niet en kom je er door het programmaboekje achter dat hij mee deed. En plots in de 89e minuut speelt hij op de achterlijn 2 mensen uit. Ik denk niet dat ze dat bij de top accepteren.

In potentie is Veerman wel een Ajax type speler. Maar laat hem eerst maar slagen bij Heerenveen en daarna de overstap maken naar AZ of Vitesse. Als hij daaook slaagt is hij misschien wel rijp voor een overstap naar Ajax. Maar dat kan nog jaren duren.

18 februari 2020 om 00:18

Az of vitesse gaan veerman niet kunnen betalen als hij zo doorgaat. Vlap ging voor 8 miljoen weg en vind veerman veel meer potentie hebben.

18 februari 2020 om 07:45

Goed idee, wijzen naar transfersom Vlap....

18 februari 2020 om 08:40

Doan was duurder.. ik had t wel geweten als ik in Eindhoven zat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. VeermanMiddenvelder62
H. VeermanAanvaller65
M. van BergenAanvaller50
C. DriouechAanvaller40
E. MulderKeeper60
P. BochniewiczVerdediger61
I. DresevicVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

0 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 27 oktober
Warner Hahn traint vanaf maandag mee bij PEC Zwolle. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren