John van den Brom kookt van woede na late ontknoping: ‘Wat een lul, joh’

Zondag, 16 februari 2020 om

John van den Brom is woedend na de wedstrijd tussen Willem II en FC Utrecht (1-1). De bezoekers leken de volle buit mee te nemen, maar in de blessuretijd bepaalde Paul Gladon anders door in de drukte raak te schieten. Het doelpunt was controversieel vanwege een vermeende overtreding van Mike Trésor Ndayishimiye op Simon Gustafson die eraan voorafging. Arbiter Siemen Mulder keurde het doelpunt goed.

Ndayishimiye tikte Gustafson van achteren licht aan en de middenvelder ging daardoor naar het gras. Siemen Mulder liet het spel evenwel doorgaan en uit de daaropvolgende aanval kwam Willem II op gelijke hoogte via Paul Gladon. Het moment leidde tot grote woede bij Van den Brom, die na het laatste fluitsignaal fel van leer trok tegen de arbitrage. ‘Je bent een schijterd, jij’, snauwde hij vierde official Marc Nagtegaal toe; arbiter Siemen Mulder kwam er niet veel beter van af. “Wat een lul, joh”, riep de trainer, nadat hij zich omdraaide naar zijn eigen staf.

Voor de camera van FOX Sports legt de geëmotioneerde Van den Brom uit waarom hij zich liet gaan. "Je ziet dat het een overtreding is, klaar. Het gebeurt voor mijn neus. Dingen die je niet in de hand hebt, blijven het moeilijkst als trainer", stamelt hij. Arbiter Mulder blijft echter achter zijn besluit staan om het doelpunt goed te keuren. Hij vindt het bovendien terecht dat de videoarbitrage ervoor koos om niet in te grijpen. Omdat het spel niet voortvloeide na het moment tussen Ndayishimiye en Gustafson, was er immers sprake van een 'nieuwe aanval'.

"Het is een heel lichte overtreding. Ik heb in de wedstrijd veel kleine overtredingen laten gaan en dat kwam het spel volgens mij ten goede", geeft Mulder aan. "Hij wordt volgens mij licht op zijn hak getikt, maar de bal gaat eerst breed en wordt nog een keer teruggespeeld. Dan komt er een aanval. In dat geval mag de VAR niet ingrijpen. Om te kunnen ingrijpen, moet de bal direct doorgaan en moet er snel gescoord worden. Dat is hier gewoon niet het geval." Mulder is niet blij met de manier waarop Van den Brom reageerde. "Ik heb via via gehoord wat er is geroepen en gezegd. Ik moet de beelden nog terugzien, maar als ik meerdere keren voor ‘dikke lul’ word uitgescholden... Volgens mij is dat niet de manier waarop we met elkaar om moeten gaan."


Poll

Had het doelpunt van Willem II afgekeurd moeten worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door curtazimo)

Heer-lijk! Het vaatje buskruit dat John van den Brom heet, die wederom weer eens liet zien waarom topclubs geen trek in hem hebben. Lekker erop los schelden, jezelf volledig verliezen! Maar het blijft vermakelijk. Never a dull moment, never change John!

16 februari 2020 om 20:24

Op zich wel begrijpelijk toch? Blijft heel beschaafd en reageert oprecht, denk niet veel anders dan de meeste supporters zouden doen. Valt hier niks op hem aan te merken, houdt zich heel erg in.

16 februari 2020 om 20:40

Blijft heel beschaafd? Hij scheldt de ene official uit voor schijterd, de andere voor lul. Heet dat tegenwoordig beschaving? Dat hij na afloop haast met tranen in de ogen de pers te woord staat vind ik al kinderachtig, maar dat hij zich verliest in scheldpartijen is pas echt een volwassen man onwaardig.

16 februari 2020 om 22:04

Oprecht is het altijd met Van der Brom, maar over wat beschaafd is verschillen we van mening. Denk dat duizenden kinderen met het bord op schoot luid en duidelijk vernamen dat het prima is om officials voor schijterd en lul uit te maken.

16 februari 2020 om 20:57

Never a dull moment met van den Brom? Jij hebt FC Utrecht niet zien voetballen dit jaar zeker? ;-)

Heeft ie ook de 0-1 van Utrecht nog eens bekeken.......Nee dacht ik al

16 februari 2020 om 20:31

Wat was er bij de 0-1 dan? Was 1 van de mooiste counters denk tot nu toe dit seizoen!

16 februari 2020 om 20:37

Zeker vooral dat Emanuelson met twee gestrekte armen Köhlert weg duwt. Net als bij de 1-1 een overtreding waar voor gefloten had moeten worden.

16 februari 2020 om 21:23

Man was een schoudersduw, willen we fluiten voor alles of voetbal zien

16 februari 2020 om 21:48

Dan hier ook niet om janken

Tja, als ik naar de beelden kijk, is het een overtreding. Daarnaast staat me bij dat de regel is dat het pas een nieuwe voetbalsituatie is, als de tegenstander "in vrijheid" de bal heeft (dus niet als de bal een keer geraakt wordt, bijvoorbeeld in een kopduel). Tenminste, dat was ooit de regel in de proefperiode van de VAR toen Willem II een keer de mazzel had dat ze een doelpunt van Roda (in de verlenging) in de beker afgekeurd zagen worden.dat alles meewegend kan ik v/d Brom dus op zich begrijpen in zijn ontevredenheid, maar dan nog moet hij zich toch echt een keer wat beter onder controle houden langs de lijn en niet gaan lopen schelden, want dit is al jaren en jaren zijn makke. En zijn ploeg wordt er echt niet door geholpen dat hij als een malloot reageert en zo meteen weer geschorst wordt.

16 februari 2020 om 21:29

Ik moet eerlijk zeggen dat ik heel goed snap dat er niet voor gefloten wordt. In mijn ogen echt zo'n moment van 'je kan er voor fluiten, maar het hoeft niet'. Dan mag de VAR ook niet ingrijpen.

17 februari 2020 om 07:30

Ik vond het zelfs helemaal geen overtreding en zou het onbegrijpelijk vinden als de goal hierom wel zou worden afgekeurd

Ben ik de enige die dit niet vind kunnen? Ik snap dat je woedend bent, maar zullen we ons nou eens een keer gedragen richting de arbiters? Ik vind het niet gek dat niemand scheidsrechter wil worden als er a) 15000 man op de tribune je uitschelden, b) er 22 man constant staan te zeuren om een overtreding, penalty of kaart en c) als dan ook nog de bank van beide kanten zich niet kan gedragen bij een twijfelachtige beslissing.

Dat je het er niet mee eens bent, prima. Maar dit gaat gewoon te ver! Je bent een publiekelijk figuur en dan hoor je niet zo tekeer te gaan tegen de scheidsrechter. Hij mag aangeven dat hij het er niet mee eens is, maar wel met fatsoenlijk normen en waarden. Overigens had FC Utrecht allang met meerdere doelpunten voor moeten staan en duurt het zeker nog een 0,5 minuut voor dat de bal erin zit. Wat overigens nog steeds betekent dat de scheidsrechter het af moet fluiten, maar hij moet niet zo naar de scheids wijzen.

Wat een contrast met de gentleman koster zeg......... Komt er nooit die vd Brom

16 februari 2020 om 20:41

Ik zal Koster wel eens zien als hij in de blessure tijd de 1-1 tegen krihgt

16 februari 2020 om 20:48

Ik heb Koster al gezien in zo’n situatie, die deed gewoon zeer correct in tegenstelling tot v/d Brom.

16 februari 2020 om 20:48

Vd brom stond do. Met een 0-1 voorsprong ook al als een idioot te keer te gaan in de beker in Deventer na 30 min. die man moet zich leren beheersen als het tegenzit... het is een schandalig voorbeeld voor alles wat om voetbal geeft!

Vd Brom moet zich inhouden, maar Mulder is wel een verschrikkelijk slechte scheidsrechter en de var was niet best. Vond de arbitrage bij Vitesse ook al twijfelachtig met een buitenspelgoal en een pingel (heb t maar 1 keer terug kunnen zien) die net buiten de 16 leek. Fortuna wordt een pingel ontnomen en psv en Ajax kregen de pingel juist heel makkelijk.

16 februari 2020 om 21:02

De pingels van Ajax en PSV waren allebei gewoon terecht, Fortuna had inderdaad wel een kunnen krijgen

17 februari 2020 om 08:10

Die van PSV heb ik niet gezien maar die van Donny was een schwalbe waar die in mijn ogen zelfs geel voor had moeten krijgen. Hij ziet een been staan en duikt er opzichtig overheen.. wordt niet eens geraakt maar zoekt gewoon helemaal zelf het contact.

Er is maar 1 lul de die moet een schorsing krijgen voor wangedrag! Knvb moet echt ingrijpen en ook het bestuur van FC Utrecht moet hem te verantwoording roepen.

Ach. Heb een keer niet zo ver van Van Seumeren gezeten op de tribune. Als ik dan de uitlatingen van Van den Brom naast die van Van Seumeren leg denk ik, ja die twee zijn wel een goede match.

Ik vind Brom een slechte trainer, maar hij is hier terecht boos. Je wordt weer een oor aangenaaid en het is om moedeloos van te worden. Ik begrijp zijn woede volledig! Schaf die var maar eens af met zijn pure willekeur. Zonder var had de goal ook geteld, maar dan was het makkelijker te accepteren. Als je zo opzichtig een overtreding maakt en de var grijpt nog niet in in, schaf hem dan maar gewoon af!

16 februari 2020 om 21:29

Kom op zeg. Laat hij boos zijn op zijn eigen team. Het was een overtredinkje van niks. Zijn spelers hadden nog 4, 5 momenten om in te grijpen maar verdedigen waardeloos. Die goal komt niet door de scheidsrechter maar door waardeloos verdedigen en slecht ingrijpen. Vd Brom jankt altijd over de scheidsrechter en het ligt nooit aan hem.

"Het is een heel lichte overtreding. Ik heb in de wedstrijd veel kleine overtredingen laten gaan en dat kwam het spel volgens mij ten goede" Dat is toch raar? Als het een overtreding is, dan is het een overtreding. Misschien kan je voordeel geven, maar een overtreding negeren omdat ie klein is slaat in mijn ogen nergens op

16 februari 2020 om 23:30

Zo las ik t ook... Net zoals je geen pingel geeft voor ‘een klein duwtje’ of niet fluit bij vasthouden of een tackle omdat de speler niet valt. Overtreding is overtreding en niet fluiten is marchanderen...

17 februari 2020 om 00:44

Oneens als je voor ieder klein dingetje gaat fluiten word voetbal net hockey. Lekker door laten gaan worden de mooiste wedstrijden.

17 februari 2020 om 09:29

Op zich ben ik het met je eens, maar een overtreding volgens de letters van de wet (spelregels) blijft een overtreding en moet dan/dus bestraft worden. Het vervelende is dat dit soort dingen niet consequent gebeurt...en nogmaals, eens dat niet altijd fluiten soms de mooiste potjes opleveren.

Wat een irritante kwal die vd brom. Stond Al de hele wedstrijd te zeuren. Een overtredingkje was het ja, maar ondertussen is de bal Al door 7 andere spelers geraakr en zelfs even op de helft van Willem II geweest. Die vd brom moet gewoon zijn Valium pilletjes innemen.

"het is een heel lichte overtreding. Ik heb in de wedstrijd veel kleine overtredingen laten gaan en dat kwam het spel volgens mij ten goede". Ben ik de enige die dit een heel erg rare uitspraak vind van de arbiter? Dus je geeft toe dat je expres niet voor overtredingen fluit. Staat er in het het Knvb reglement dat je niet hoeft te fluiten voor een lichte overtreding? Want naar mijns inziens is een lichte overtreding nog steeds een overtreding. Ook wat is een lichte overtreding? Staat dat ook expliciet beschreven in de regels?

Prima beslissing. Waar de var vorig jaar bij elke wissewasje ingreep laten ze dit seizoen meer aan de scheidsrechter over. Je kunt voor een overtreding fluiten maat zoveel was er niet aan de hand. Prima beslissing. Fc Utrecht anti liedje lekker deksel op de neus. Willem II prachtig seizoen

Haha direct kinderen erbij halen als voorbeeld.Waar leven we in man stel pampers! Wij zaten de samenvatting te kijken met me zoontje van 8 en die krijgt het ook mee. Wij leggen uit dat hij misschien niet de beste man moet uitschelden maar dat we zijn woede heel goed begrijpen. Want het was overduidelijk en recht voor zijn neus en dat kost hem wel 2 punten. Mensen doen net alsof kinderen door emotie getraumatiseerd worden! Ik probeer hem altijd mee te geven dat voetbal ook een beetje emotie is en mag zijn! En dat je keihard moet werken en willen winnen. Deze wereld wordt alleen maar erger zo en het voetbal wordt nog meer theater en verwijfd door mijn generatie. Als je je kind wil weren voor emotie en af en toe een scheldwoord moet je ze niet in aanraking met voetbal laten komen!We zijn zelf groot geworden met ruigere mannen die ook gewoon vloekte in de emotie!Zo dat moest ik even kwijt. Go John3em je hebt gewoon gelijk! Laat ze dat falen in dat korps maar is bestraffen! KNVB is zo ziek en karakterloos als wat! Meer ex profs in die bond!

Reactie van van de brom is overdreven maar Siemen Mulder is wel een van de slechste scheidsrechters die er bij lopen. Kan me voorstellen dat je je aan die man ergert. Hij noemt het een kleine overtreding dus is het wel een overtreding en moet hij fluiten

Hoe gaat de Knvb om met zulke uitspraken? Dit gaat neem ik aan een grote schorsing worden, niet?

17 februari 2020 om 00:59

Ik denk wel een hele grote schorsing, Want je mag een scheids niet zo noemen, zeker niet een scheids die bv kort geleden in een wedstrijd uit tegen de Graafschap een speler van de thuis ploeg een standje geeft voor een opzichtelijke handsbal en daarna voor precies het zelfde een Utrecht speler zijn tweede geel geeft. dat zelfde seizoen geeft deze geweldenaar Haller een rode kaart voor na trappen bij Willem 2 tegen Utrecht en vergeet ineens een speler van Willem 2 voor precies hetzelfde een rode kaart te geven. Nee we moeten een trainer straffen voor dit terwijl een Arbiter gewoon door mag gaan met het benadelen van zijn gehate club.dus straf van den Brom maar voor zijn woorden naar die LUL toemaar dat is mijn mening

Wat een onzin. Elke scheids beoordeelt de overtredingen en weegt af of die stevig genoeg zijn om het spel daadwerkelijk voor af te fluiten.als hij zoals jullie willen werkelijk overal voor gaat affluiten heb je na anderhalf uur pas drie kwartier werkelijk voetbal gezien. Eens kijken hoe snel jullie daar dan weer tegen tekeer gaan. In elke contactsport komen "dubieuze" situaties voor en je mag altijd maar hopen dat elke situatie daarin ook wordt afgefloten. v.d. Brom had eens iets over de manier moeten zeggen waarop zijn team de 1-1 toeliet. Er stonden gewoon een paar verdedigers van zijn team te slapen. Dat kostte hen de overwinning. Uiteraard hoop ik dat juist niet steeds wordt afgefloten als een situatie dubieus is

Mulder geeft toch toe dat het een overtreding was. Al dan niet een lichte. Dat vind ik vreemd. En nieuwe aanval? Wie bepaald er wanneer een aanval begint? VAR is zooo inconcequent en Mulder zelf vind ik altijd erg matig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.AZ50
11.Willem II5-4
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. SağlamMiddenvelder61
M. TrésorMiddenvelder61
M. KöhlertAanvaller60
V. PavlidisAanvaller63
R. RuiterKeeper60
J. YeboahAanvaller51
C. NunnelyAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

34 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren