‘FOX en NOS weigerden mij een interview, dus vandaar deze tweet’

Zondag, 16 februari 2020 om 07:28Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:04

Fortuna Sittard moest zaterdagavond genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel tegen FC Emmen (0-0). In de eerste helft claimde de ploeg van trainer Sjors Ultee tot tweemaal toe een strafschop, maar scheidsrechter Jeroen Manschot noch de VAR ging niet mee in de smeekbedes van de Limburgers. Het leidde na afloop tot onbegrip bij Ultee en woede van Fortuna-eigenaar Isitan Gün, die via sociale media kritiek uitte.

In de eerste helft ging Amadou Ciss over het been van de inglijdende Michael Chacón en Felix Passlack leek gehaakt te worden door Glenn Bijl zonder dat de bal in de buurt was. Ultee keek de beelden na afloop terug. “In de rust hoor je zelf van Fortuna-mensen dat het een penalty was, maar ook van de scheidsrechters. Dat ze eigenlijk niet echt snappen waarom de VAR niet ingreep”, zei een verbaasde Ultee na het laatste fluitsignaal, in gesprek met FOX Sports.

“Dan vraag je tijdens het oplopen: ‘Heb je het ook teruggekeken?’”, legt Ultee het gesprek uit. “Dan zeggen ze, heel correct: ‘Hij had hem kunnen geven’.” Ultee bekeek de beelden terug en gaf aan dat niet gezegd kan worden dat Chacón de bal speelde. “Echt bizar, echt heel slecht.” Bij het tweede moment gaf hij aan ‘het veel moeilijker te vinden’. “Hier snap ik dat er twijfel over is. Maar bij het andere moment… Als de scheids zelf al aangeeft dat het een penalty had kunnen zijn, dan zegt dat denk ik al genoeg.”

Isitan Gün was vol onbegrip. De eigenaar van Fortuna wilde graag zijn mening geven in een interview bij FOX Sports of de NOS, maar kreeg nul op het rekest. “Dit is een schande voor het voetbal. Een scheidsrechter die aangeeft dat hij er een penalty in zag, maar deze niet gaf omdat de VAR niet aan de bel trok. FOX en NOS weigerden mij een interview, dus vandaar deze tweet”, gaf hij het op sociale medium aan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Logisch dat Fox en de Nos niet op commando na de wedstrijd de voorzitter/directeur voor de camera laten reageren op de wedstrijd. Dat is aan de spelers en technische staf. Die Var blijft gewoon een probleem qua bemensing. Ze zullen het zogenaamd geen duidelijke fout hebben gevonden.

16 februari 2020 om 08:39

Inderdaad en dan ook nog social media gebruiken om verongelijkt te zijn dat je niet voor de camera mag verschijnen. Als je iedereen na elke wedstrijd de ruimte geven voor zijn of haar mening, kan je dagen televisie vullen. Als het daadwerkelijk zo is gegaan is het vervelend voor Fortuna, maar zullen al die voetbalprogramma's het wel oppakken, daar hoeft de voorzitter niet extra zijn best voor te doen tegenwoordig.

16 februari 2020 om 08:56

Het betreft de voorzitter he ? Niet de materiaalman die zijn zus de groeten wil doen voor de camera. Desondanks vind ik het fantastisch. Die man dacht even pressie te kunnen zetten, maar ze gaven hem deze kans niet. Heerlijk. Dit is geen Turkije meneertje.

16 februari 2020 om 10:55

Hij wou alleen een interview geven als t live op beeld was en wou de regisseur niet van te voren vertellen wat hij precies ging zeggen.

Ik vind persoonlijk de tweede gele kaart van Ninaj het meest belachelijke van de avond. Penalty is nog wel uit te leggen met dat het geen overduidelijke fout was, en dat daarom de VAR niet ingreep.

16 februari 2020 om 08:35

Geen overduidelijk fout? Manschot zegt dat de bal wordt gespeelt, wat niet het geval is. Dat is gewoon een fout. Had gewoon een penalty moeten zijn, klaar. VAR had moeten ingrijpen. Over Ninaj geef ik je gelijk

16 februari 2020 om 09:52

Ik vind dat als je zo theatraal en overdreven reageert met een kaart op zak, je wel een risicotje neemt. Ik vond m wel terecht, gewoon normaal doen..

Het moet niet gekker worden dat de media niet even hun eigen tijd willen besteden aan de o zo belangrijke eigenaar van Fortuna Sittard.... Los van zijn eigen ego, is het natuurlijk wel zo dat er door de VAR alleen maar meer discussie is gekomen. Ik hoop dan ook dat de KNVB, uefa en of Fifa binnenkort besluiten dat de VAR weer afgeschaft gaat worden. Enkel doellijntechnologie, terugkijken of iemand buitenspel stond (met een kleine foutmarge er in) en eventueel terugkijken van overtredingen die rode kaart waardig zijn.

16 februari 2020 om 10:41

Dus alles op strafschoppen na? Dan kan je hem net zo goed houden.

16 februari 2020 om 11:48

En het afkeuren van doelpunten omdat er een lichte overtreding ergens gemaakt zou zijn. Dat is allemaal veel te subjectief helaas.

16 februari 2020 om 15:08

Alle scheidsrechters zijn uiteindelijk subjectief, dan kan je alles afschaffen. Objectiviteit bestaat nauwelijks in voetbal.

16 februari 2020 om 11:27

Ik vind ‘m leuk: VAR afschaffen behalve voor de elementen waarvoor hij aangeschaft is. Top idee!

16 februari 2020 om 11:47

Beter lezen misschien. Ik zie regelmatig doelpunten afgekeurd worden door de VAR omdat er na bestudering van de beelden een kleine overtreding gemaakt is, of dat de speler 0.5mm buitenspel stond op het geschatte moment van spelen. Dit zijn de elementen waar veel discussie over is en zou er mijn inziens ook uit moeten.

17 februari 2020 om 12:39

Heb mt nog even teruggelezen, maar ben blij dat je het nog even toelicht. Ik kon het er niet uithalen. Met je laatste reactie kan ik het wel eens zijn. Maar sat is dus niet afschaffen van de VAR, maar AANpassen van de VAR.

Die vent moet op de achtergrond blijven, logisch dat Fox en NOS zelf bepalen wie zij interviewen... Tja dan zet je het maar op social media.. Who cares

Raar hé, die beker wedstrijd thuis tegen ado toen Fortuna de arbitrage mee had met als hoogtepunt een onterechte penalty mee hadden ze het niet zo druk om te melden dat de scheids ruk was... Bijzonder..

16 februari 2020 om 13:50

Buiten het feit dat ADO 90 minuten tegen onze reserves niks te vertellen had, maar oké.

Dus omdat er minder mensen naar kijken hanteren we er maar andere regels ?En dit heeft niets met Calimero te maken,maar jou reactie wel met arrogantie.regels worden namelijk niet op basis van kijkcijfers gemaakt.

Waarom denkt deze man dat hij geïnterviewd moet worden na een wedstrijd? Normale gang van zaken is dat de spelers en trainer voor de camera komen en niet de voorzitter. Ik vind het sowieso apart dat iemand met zo’n functie binnen de club niet het vermogen heeft om te relativeren ipv als een idioot tekeer te gaan.

Het bij voortduring claimen van strafschoppen door Fortuna Sittard beschouw ik persoonlijk als een teken van zwakte. Het zou de club uit het Zuiden van Limburg sieren als ze voetballend doelrijpe kansen hadden gecreëerd en benut. Als je met vallen en opstaan probeert strafschoppen te versieren dan is er, naar mijn bescheiden mening, iets fundamenteels mis bij de thuisclub.

16 februari 2020 om 13:50

Ach. Als jij structureel benadeeld wordt dan zou jij ook anders gaan reageren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.PEC Zwolle32-8
14.RKC Waalwijk26-16
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Lisandro SemedoAanvaller297
S. UlteeUnknown
M. AnghaVerdediger280
G. CoxVerdediger285
T. TekieMiddenvelder280
Z. FlemmingAanvaller288
E. HanssonAanvaller282
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

0 fans
21 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren