Derksen: ‘Bezopen dat Oranje, de KNVB en de media die jongen pushen’

Zaterdag, 15 februari 2020 om

Memphis Depay raakte in december zwaar geblesseerd aan zijn knie en niet lang daarna werd duidelijk dat er een streep kon door de rest van zijn seizoen bij Olympique Lyon. Meteen na deze diagnose werd ook gevreesd dat de aanvaller niet van de partij zal zijn op het EK, dat niet lang na het einde van de reguliere voetbaljaargang afgewerkt wordt. Depay lijkt er echter alles aan te doen om alsnog deel te kunnen nemen aan dat toernooi en houdt de rest van de wereld middels regelmatige updates op zijn social media-kanalen op de hoogte van de vorderingen in zijn revalidatie.

Johan Derksen vraagt zich af of Depay niet te hard van stapel loopt: “Hij slaat niet als enige door, maar ik vind dat vooral de media doorslaan. Die jongen wordt een beetje opgejaagd. Hij traint hard en dat helpt wel, versterking van je spieren in je bovenbeen zorgt ook voor stabiliteit in je kniegewricht. Maar dat neemt niet weg dat de pezen in zijn knie gewoon moeten herstellen en dat heeft zijn tijd nodig”, vertelt hij bij Veronica Inside.

Derksen is dan ook kritisch op de gang van zaken: “Ik vind het bezopen dat het Nederlands elftal, de KNVB en de hele Nederlandse media die jongen een beetje pushen. Als ik de baas was van Lyon zou ik zeggen: ‘We hebben je een paar keer geblesseerd terug gehad. We willen verder met jou en we willen je volgend seizoen fit aan de start hebben. Dan is het heel onverstandig om daar met het Nederlands elftal te gaan voetballen, want dat komt jouw revalidatie niet ten goede.’”

Derksen is dan ook van mening dat Depay voor zijn eigen bestwil afgeremd moet worden. De aanvaller zou zich er volgens de journalist volledig op moeten richten om weer fit aan de start van het aankomende seizoen te verschijnen: “Hij is ooit eens half geblesseerd bij Koeman gekomen en toen ging hij helemaal geblesseerd weer terug.” Derksen begrijpt daarom de zorgen bij Lyon, dat hem elke maand zijn salaris betaalt: “De KNVB heeft dus de macht om spelers op te eisen, maar je bent wel moreel verplicht om verantwoord met spelers om te gaan. Ik begrijp ook niet dat de dokter van de KNVB een half geblesseerde speler voor Oranje laat spelen.”


Poll

Ben jij het eens met Johan Derksen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door messibarca.)

Hij is bij dezelfde dokter in behandeling die Strootman heeft gehad. Die heeft er wel voor de volle termijn tegen moeten strijden. Het kan ook zo zijn dat Memphis gewoonweg sneller hersteld. Die jongen hoort die verhalen ook wel en zal echt niet tegen het advies van zijn artsen ingaan, hij is een voetballer, hij weet wat hij op het spel zet als hij dat niet doet. Laten wij het gewoon afwachten, luisteren naar de mensen die ervoor gestudeerd hebben en hopen dat Memphis zelf ook weet wat hij doet.

15 februari 2020 om 09:45

Ik vrees dat Memphis het toch forceert. In zijn laatste seizoen bij PSV kwam hij ook eens veel eerder dan verwacht terug van een blessure. Maar daarna heeft hij bij PSV zijn niveau van voor die blessure niet meer gehaald en bij Manchester United ook niet.

15 februari 2020 om 12:06

Ik snap zeker dat er angst is dat jointje vroeg terug komt. Snap alleen Derksen zijn beschuldigingen richting KNVB niet. Werd hem gisteren ook gevraagd maar had hij geen antwoord op alleen dat hij eerder bij Oranje geblesseerd is gaan voetballen. Maar nergens is bekend dat de KNVB hem pushed.

15 februari 2020 om 13:54

Helemaal eens Thamike, daarnaast begrijp ik de bemoeienissen sowieso niet. Laat die jongen rustig revalideren en aan het einde van de rit kunnen de echte specialisten en trainers wel bepalen of hij kan spelen. Dat Memphis nu zo hard traint moet alleen maar positief gestimuleerd worden, toch erg knap dat hij dit kan opbrengen!

Ik moet eerlijk toegeven dat ik het ook te snel vind gaan met de revalidatie van Depay. Neem je tijd, rust en revalideer goed ipv te snel willen gaan en straks met een grotere blessure moet uitvallen. Maar goed er zullen ook wel fysio’s en artsen zijn die hem begeleiden.

15 februari 2020 om 09:22

Depay is volgens mij een type dat gewoon sneller hersteld door zijn sterke spieren en bouw. En ik weet nu dat ik met mijn knieklachten ook terecht kan bij dokter Derksen. Die man heeft ook overal verstand van ;-)

15 februari 2020 om 11:20

Dit vind ik altijd zo makkelijk over Derksen. Geen fan van hem hoor, maar die man is wel prof geweest. Heeft zelf blessures gehad, teamgenoten misschien ook. Daarna nog jaren journalist. Dus die heeft daar dus meer ervaring mee dan wij. Dus om nou te doen alsof hij gewoon maar wat lult is niet terecht vind ik.

15 februari 2020 om 11:49

Ik heb de blessure ook gehad en Derksen niet. Daarnaast is zijn "carriere" natuurlijk van een totaal ander niveau , hij was een veredelde amateur in een totaal andere tijd. Sterker nog, door deze "carriere" als referentie te gebruiken slaat hij de plank nogal mis. Hij denkt dat voetbal nog altijd bestaat uit 2 uurtjes trainen per dag en verder lekker stappen, roken en zuipen

15 februari 2020 om 14:32

Probleem is dat je bij een kruisband blessure niet sneller kan herstellen omdat de kruisband zelf geen spier is. Dat herstel is een natuurlijk proces dat minimaal 6 maanden duurt en wat je niet kan versnellen. Sterker nog, op 5 maanden is de kruisband ongeveer op zijn zwakste punt dus dan loop je nog het meeste risico.

Derksen pusht,clubs pushen,de Knvb pusht,wij pushen...en Memphis pusht. We zien wel of ie het EK haalt of niet. niks mis mee met al dat gepush. hoop doet leven toch ?

Ik begrijp Derksen in dezen wel. Ik gaf eerder aan dat ik mij enigszins zorgen maak over het herstelproces van Memphis, omdat ik vind dat hij zich als een blind paard focust op het behalen van het EK. Daarmee bedoel ik dat hij niet onverantwoord of verkeerd of slecht traint, maar dat alles (enerzijds begrijpelijk) moet wijken voor het EK. Als buitenstaander mis ik een stukje langetermijndenken, maar dat komt omdat ik de ins en outs niet ken. Ik hoop dat hij eerlijk genoeg tegen zichzelf gaat zijn als hij ook maar 0.01% twijfel heeft over zijn knie en algehele conditie. Want een tweede terugslag kan op fysiek en mentaal vlak funest zijn voor zijn carrière.

15 februari 2020 om 10:53

Ik begrijp Derksen ook wel. Hij vergeet echter elke keer te vermelden dat als hij het wel haalt en de medische staf hem groen licht geeft, de marktwaarde van Memphis bij een goed ek ontzettend wordt verhoogd. Hier heeft Lyon dan toch juist profijt van..

Volgens mij is het vooral Depay zelf die de buitenwereld gek maakt met al die filmpjes die hij deelt

15 februari 2020 om 09:22

Absoluut. Maar ook eenprogramma als Jinek besteest er vol item aan met een dokter erbij. Het meest schrijnende is dat Lyon hem nog een aanbieding doet ook. Bedoel als je club kan het volkomen misgaan en ben je je beste speler nog langer kwijt. Maar wel meneer wilt wel dat zijn salaris wss wordt overgemaakt.

15 februari 2020 om 09:41

En omdat Minsk er een item van maakt is omdat depay filmpjes post. We zien t wel of hij t ek haalt maar ik denk dat vooral hijzelf t ek niet wil missen

15 februari 2020 om 11:53

Precies wat ohwowwow zegt. Iedereen ging we meteen van uit dat Depay het EK niet ging halen. Door de filmpjes voedt hij zelf toch hoop en daarom is het een item. Als hij had gezegd ik die sowieso niet Mee aan het EK, Dan zou echt niemand hem pushen.

15 februari 2020 om 09:23

Haha dus dat. Begrijp dat hele geblaat van derksen niet over pushen. Memphis zit zichzelf te pushen, niemand dwingt m om zo snel te revalideren en als een show off die filmpjes te uploaden

15 februari 2020 om 09:23

Precies.. niemand die aan pushen is. Depay wil gewoon laten zien dat hij "hard werkt" en die filmpjes doen het goed op social media. Kijk alleen naar de reacties: Young King, beast, "youre truly a lion". Depay is eel iemand die op die aandacht wel geilt

Volgens mij pusht niemand hem. De verwachting is dat hij het niet haalt, zijn herstel gaat wel sneller dan verwacht. Elke minuut die hij na de groepsfase maakt is meegenomen denk ik. AL zal Lyon daar terecht niet blij mee zijn ..

Eh Memphis doet dit toch ook zelf? Hij post die filmpjes vast niet onder dwang van de KNVB. Dat ie rustig aan moet doen is natuurlijk wel een feit.

Wat een onzin allemaal zeg. Hij wordt helemaal niet gepushed. Hij pushed zichzelf. Hoezo snappen die gasten niet dat voor een voetballer een EK of WK iets is wat ze gewoon niet willen missen. Zo’n toernooi is er niet elk jaar. Nu is oranje er eindelijk weer bij en dan zij Depay weer een toernooi missen. Dat wil hij zelf niet. Ze gooien allemaal dingen de wereld in die helemaal niet waar zijn. Depay doet dit allemaal zelf. Hij doet z’n stinkende best om erbij te kunnen zijn en dat komt allemaal vanuit hem zelf. En hoe ver hij komt, dat is gewoon afwachten en dat ziet de knvb ook. Die pushen hem totaal niet. Hij brengt zelf alles de media in dus dan kan je verwachten dat die media zn revalidatie met veel interesse volgt.

Zijn werkgever Lyon , wat zegt die er over. Ik neem aan dat Lyon , die miljoenen voor hem heeft betaald , zijn salaris betaald en ook tijd investeert in hem , die zal toch ook wel.wat te zeggen hebben. Hiet lees of hoor je weinig van .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2209 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

805 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0

In de wandelgangen

Zondag 23 februari
Barcelona maakt werk van de zomerse komst van Lautaro Martinez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren