Wim Kieft: ‘Hij heeft het allemaal en is rijp voor de overstap naar Ajax’

Zaterdag, 15 februari 2020 om

Hakim Ziyech kon in het verleden al eerder naar het buitenland, maar de spelmaker besloot niet in te gaan op de interesse van clubs als AS Roma en Sevilla. Een aanbieding van Chelsea kon de Marokkaans international echter wel bekoren en eerder deze week werd bekendgemaakt dat Ziyech na dit seizoen naar Londen zal verkassen. Wim Kieft denkt dat de aanvallende middenvelder er goed aan heeft gedaan zo lang in de Eredivisie te blijven.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Calvin Stengs volgend seizoen voor Ajax speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door janta)

Ik ben het hier dus totaal niet met Kieft eens. Ik zie in Stengs juist helemaal geen Ajax speler en al helemaal niet als vervanger Ziyech. Stengs heeft 2 a 3 momenten in een duel waarin hij kwaliteit laat zien en voor de rest is het meestal gewoon heel matig. En dan zegt hij ook nog dat Stengs eerder de stap aankan dan Ihattaren alsof Ihattaren niet al op zijn 17e een van de leidende spelers bij een topclub is.

15 februari 2020 om 08:46

Maakt niet uit of ie 2 a 3 momenten zn kwaliteiten laat zien. van mij part laat ie dat altijd 1 keer zien,besllssende momenten. Stengs is nog jong,en Ajax is een logische stap in zn ontwikkeling.

15 februari 2020 om 09:29

Nee hoor. Laat AZ maar zijn eigen boontjes doppen. Ajax gaat lachend 30 miljoen in Brazilië spenderen. Beter dan de zuurverdiende centjes naar alkmaar brengen, voor overhypte spelers.

15 februari 2020 om 09:32

En je hebt de statistieken gezien van Anthony? Dat is eerder een overhypte speler gezien zijn statistieken in een niet al te beste competitie. Maar daarnaast denk ik dan Anthony wel een veel betere aankoop zal zijn dan stengs.

15 februari 2020 om 10:01

Uiteindelijk is het hele nationale team ooit in de Braziliaanse competitie begonnen, en toch zijn het geen koekebakkers. Stengs moet het nu gaan bewijzen, als de druk hoger wordt en het team in een dip begint te belanden. Mo daarentegen is in mijn ogen een can de uitblinkers in een erg stroef elftal, en dat op die leeftijd. Zie hem (Mo) qua speelstijl en talent vele malen liever bij Ajax dan Stengs

15 februari 2020 om 10:54

" Nee hoor. Laat AZ maar zijn eigen boontjes doppen. Ajax gaat lachend 30 miljoen in Brazilië spenderen. Beter dan de zuurverdiende centjes naar alkmaar brengen, voor overhypte spelers ". Ajax spendeert niet lachend 30 miljoen in Brazilie. Antony heeft 20 miljoen gekost, de 7 miljoen zijn om de overige transferrechten van Neres af te kopen. Dat is dus geen uitgave omdat dat geld bij de verkoop van Neres gewoon wordt terugverdiend. Ajax heeft anderhalf jaar over Antony onderhandeld en met dat lachen valt het dus alleszins mee. Overmars heeft zelf aangegeven dat hij maximaal 20 miljoen aan een enkele speler mag uitgeven. Hij is niet de alleenheerser bij Ajax, maar gewoon 1 van de directeuren en hij kan dus geen geld uitgeven zonder de toestemming van de overige. En dan heeft hij ook nog toestemming nodig van de Rvc. Dat hij zomaar met geld zou kunnen smijten dat niet van hem is, maar van de aandeelhouders is dan ook kinderlijk naief. Ajax heeft ook maar een begroting van 100 miljoen terwijl aankopen daar ook structurele gevolgen voor hebben. Dus iedere cent die Overmars uitgeeft, zal hij moeten verantwoorden bij zijn mededirecteuren en de Rvc. Als hij 30 miljoen voor Stengs op tafel zou willen leggen, zal hij haarfijn moeten uitleggen hoe hij dat denkt te betalen en moeten aantonen dat de risicos beheersbaar zijn. Ajax is een beursgenoteerde onderneming en daar gaat het er heel wat anders aan toe dan bij de gemiddelde " normale " voetbalclub.

15 februari 2020 om 13:18

Behalve als Neres transfervrij de deur uit loopt

15 februari 2020 om 13:44

@Ardenal890, ja die heb ik gezien en als je niet weet waar je over praat zijn de statistieken van Anthony niet goed te noemen. Als je bedenkt dat ze pas op plek 14 staan qua doelpunten voor in de competitie. En wel de minste (met afstand) van allemaal. Dan begrijp je al dat Sao Paolo speelt vanuit een gesloten verdediging ipv op de aanval. Geeft wel enige nuance..

15 februari 2020 om 17:47

Stengs heeft in iedergeval meer kwaliteiten dan een speler als bijvoorbeeld donny vd beek die is pas overhyped

15 februari 2020 om 09:10

Ik heb de aflevering gekeken. Kieft bedoelde meer van waarom zou Ihataren naar Ajax gaan. Hij zei niet dat Ihataren her niet aankan. Psv heeft Mo geholpen in de zware tijd met zijn vader en interland keuze. Als je het seizoen erop direct naar Ajax gaat ben je wel achterbaks. Verder is de stap van AZ naar Ajax wel groot. Dan mogen de Az fans hoogmoed waanzin hebben maar dat zijn de feiten. De stap van PSV naar Ajax is ook een stap maar kleiner.

15 februari 2020 om 09:30

Nog niet zo lang geleden had Ziyech nog in veel grotere mate veel balverlies. Pas vorig jaar had ie het licht gezien.

15 februari 2020 om 11:13

" Ik ben het hier dus totaal niet met Kieft eens. Ik zie in Stengs juist helemaal geen Ajax speler en al helemaal niet als vervanger Ziyech. Stengs heeft 2 a 3 momenten in een duel waarin hij kwaliteit laat zien en voor de rest is het meestal gewoon heel matig. En dan zegt hij ook nog dat Stengs eerder de stap aankan dan Ihattaren alsof Ihattaren niet al op zijn 17e een van de leidende spelers bij een topclub is ". Zyech is niet te vervangen, zoals dat ook voor Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt gold. Als je Stengs zou binnen halen als de vervanger van Zyech leg je daarmee zo een zware last op zijn schouders, dat de kans groot is dat hij daaronder gaat bezwijken. Zonder Zyech zal Ajax anders gaan spelen, al is het alleen maar omdat de kans uitermate klein is dat zijn vervanger(s) net zoveel risicos in hun spel leggen als hij deed. Als coach moet je daar ook rekening mee houden en veiligheden inbouwen om te voorkomen dat de gevolgen te groot zijn als het een keer mis gaat. Met Zyech in je elftal heb je als coach andere spelers nodig dan zonder Zyech. Het vertrek van Zyech zal ook gevolgen hebben voor de achterblijvers en wellicht ook voor het spelconcept. Zoals Ajax ook duidelijk anders speelt sinds het vertrek van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Stengs is een zeer talentvolle speler met veel mogelijkheden en nog erg jong. Die is nog lang niet uitontwikkeld en kan nog genoeg leren. Ik denk dat hij prima bij Ajax zou passen en normaal gesproken denk ik dat Ajax hem best zou willen kopen, maar niet voor de prijs die AZ in het hoofd heeft. Er worden bedragen van 25, 30 miljoen genoemd en zelfs nog hoger. Dat gaat Ajax nooit op tafel leggen, hooguit de helft. Ik betwijfel of een buitenlandse club wel bereid zou zijn om dergelijke bedragen op tafel te leggen. Voor Zyech is 40 miljoen betaald en voor Bergwijn 30, terwijl die zich inmiddels voldoende hebben bewezen, ook internationaal. Een dat geldt natuurlijk niet voor Stengs. Voor 15 miljoen met een flink doorverkooppercentage zou Ajax wellicht nog te porren zijn, maar voor de bedragen die worden genoemd, is dat een utopie. Ik verwacht dan ook dat Stengs naar het buitenland zal vertrekken en het zou me niet verbazen dat hij als hij dat zou doen, de zoveelste AZ revelatie gaat worden die zijn belofte niet weet waar te maken.

15 februari 2020 om 11:57

Omgekeerd zou ook ik liever Ihattaren naar Ajax zien komen dan Stengs. Maar misschien hoopt Kieft dat de eerste bij PSV blijft (de wens is de vader van de gedachte). Voor wat betreft het middenveld van Ajax, ben ik het wel eens met Kieft: Eiting en Gravenberch zijn veel te traag als middenvelder. Van Eiting is ook al bekend dat zijn handelingssnelheid - vooral onder druk - veel te laag is. En dat aan Gravenberch toegeschreven grote talent heb ik nog nergens kunnen ontdekken. Dus werk aan de winkel voor Overmars en Co.

15 februari 2020 om 14:30

@pinko bril nodig? Jij zei een tijdje geleden ook zeker dat dest nooit wat zou worden. On topic. Berghuis is pas klaar voor de stap naar ajax die speelt 3 keer zo goed als stengs die als je het mij vraagt stil staat in zijn ontwikkeling. Als Berghuis zo blijft spelen moet hij basis oranje hij speelt nu even goed als zyech. . Met promes op links Bergwijn in de spits en Berghuis op rechts heb je een wereld voorhoede. Frenkie ginnie en donny op het middenveld is ook top. En die rechtsback van psv speelt laatste tijd ook super. Dit elftal kent geen zwakke plekken.

15 februari 2020 om 14:50

Dest niets zou worden? Waar haal je dat vandaan? Daarnaast: Berghuis is een leuke speler voor Feyenoord, maar niet voor Ajax...

Ajax zou het zomaar eens heel moeilijk kunnen krijgen komende seizoenen. Afgelopen zomer met De Ligt, De Jong en Schone al afscheid genomen van twee toppers en een sterkhouder voor de balans. De aankopen van afgelopen seizoen zijn zeer matig met Alvarez, Marin, Magallan en hebben een klap geld gekost. Dan loopt er ook nog Bandã© die volledig afgeschreven kan worden. Martinez gaat zichzelf nog wel terugverdienen.zonder de genoemde vertrekkers is Ajax dit seizoen toch een stuk minder, zeker als ook Ziyech, vd Beek en Onana nog vertrekken. De vervangers zijn minder, en de jeugdige spelers als Schuurs, Pierie, Scherpen, Eiting, Ekkelenkamp zijn gewoon (nog) niet goed genoeg. Daarnaast vind ik het vrij armoedig dat ze geen echte spits achter de hand hebben, behalve een 36- jarige.

15 februari 2020 om 08:34

Zolang de concurrentie zelf zo blijft ploeteren met het transferbeleid zal Ajax het op nationaal niveau wel overleven met dit soort aankopen. Als club in de eredivisie lijkt het mij ook gewoon lastig om op structureel Europees succes in te kopen.

15 februari 2020 om 08:36

Met dat geld wat ze hebben binnen geharkt moet je toch wel een leuk team kunnen samenstellen? Dat in combinatie met de aanstormende lichting toptalenten, gaan er voor mij zeker geen alarmbellen rinkelen.

15 februari 2020 om 08:41

Voor de Ajax-fans zal zo'n achteruitgang inderdaad tegenvallen. Als neutrale kijker ben ik er niet rouwig om, ik vind een spannende Eredivisie leuk. Liever niet één team dat er bovenuit steekt. Alleen Europees zal het dan ook minder worden, dat is jammer. Overigens sluit ik niet uit dat Ajax ook na het vertrek van deze toppers met overmacht kampioen gaat worden: met het geld dat zij in het laatje brengen, kan Overmars leuke dingen doen.

15 februari 2020 om 09:14

Ben het niet helemaal met je eens. Zoals je nu kan lezen op vz heeft Ajax die eerste versterking al bijna binnen om ervoor te zorgen dat er ook volgend jaar weer een sterke voorhoede staat. Daarnaast is Traore echt een groot talent die prima back up is voor Tadic, en is Gravenberg ook een groot talent van nog maar 17 jaar. Als vd beek zou vertrekken zou ik wel graag nog een extra middenvelder zien, maar heb er alle vertrouwen in dat Marc die wel weet te vinden. Zelfde geldt voor Onana. En dan staat er volgend jaar gewoon weer een sterk team.

15 februari 2020 om 09:44

Cheesie, vrij armoedig van jou de hele analyse. Schuurs is beter dan veel van de CV die bij de andere (sub)topclubs in Nederland lopen. En niet zo zuinig ook. Viel prima in op de momenten dat het nodig was en presteerde ook gewoon Europees. Hij heeft af en toe een foutje door voornamelijk onervarenheid. De aankopen van dit seizoen zijn ook Martinez en Promes. Spelers die het ook Europees wisten te brengen en daarin beslissend waren. Ajax is inderdaad een stuk minder met 4 a 5 geblesseerde basisspelers. Echt heel grappig hoe dat werkt. Ajax is al heel lang Neres kwijt, merkte je niets van omdat dit uitstekend werd opgevangen door Labyad. Die raakte ze ook kwijt, werd wat minder, maar liep nog heel behoorlijk. Vervolgens Promes. Tja geen diepgang meer over. Toen ook nog eens Blind ja dan wordt het langzaam een moeilijk verhaal. Ten Hag zoekende en de oplossing voor het probleem gevonden in Traore. Je weet wel die 20 jarige, brok spieren, met diepgang, snelheid en overzicht, die in de punt van de aanval staat ipv die 36 jarige spits. En een de jongere kopie van Traore wordt inmiddels klaar gestoomd in Jong, waarbij tegenstanders nog harder omver geblazen worden als dat lichaam ingezet wordt. Kort om Ajax is echt keihard in de basisopstelling. Zo hard dat ploegen in de eredivisie vooral bezig waren met niet te hard te verliezen. Zelfs Europees werden clubs weggeblazen. Door blessures kwam er steeds meer klad in.

15 februari 2020 om 11:20

" Ajax zou het zomaar eens heel moeilijk kunnen krijgen komende seizoenen. Afgelopen zomer met De Ligt, De Jong en Schone al afscheid genomen van twee toppers en een sterkhouder voor de balans. De aankopen van afgelopen seizoen zijn zeer matig met Alvarez, Marin, Magallan en hebben een klap geld gekost ". Je maakt jezelf volstrekt ongeloofwaardig door een voorspelling te doen zonder dat je de omstandigheden kent. Waarschijnlijk is bij jou zoals bij zovelen, de wens de moeder van de gedachte. Zolang niet duidelijk is wie er allemaal weg gaan en wie er worden aangetrokken, is je voorspelling helemaal niets waard. Dat is hetzelfde als een paardenrace voorspellen zonder dat je weet of die uberhaupt wel gehouden gaat worden. Het is hetzelfde als het weer voorspellen van de volgende maand.

Kijkt Kieft wel eens hele wedstrijden van AZ ? Stengs is met afstand de minst constante speler van AZ , af en toe echt om gek van te worden. Ja natuurlijk lukt er wel eens wat en dan ziet het er prachtig uit , maar voor elke goede actie krijg je 8 x onnodig balverlies terug. En dan betreft het vooral slechte aannames , domme keuzes. Maar goed Stengs is om de een of andere reden een enorme hype, maar ik zie het totaal niet.

15 februari 2020 om 09:09

Ik ben het eens met wat je zegt. Misschien is het voor hem wel goed om die stap te maken aangezien hij bij AZ deze fouten ook mag maken. Bij Ajax wordt er meer gepusht om constanter te spelen en vaker beslissender te zijn. Maarja dat kan ook weer averechts werken als hij het niet in zich heeft.

Antony is bijna binnen, dus Stengs niet meer zo interessant voor Ajax. Denk ook niet dat ie nu al goed genoeg is. Moeten wel op zoek naar nieuwe middenvelders.

15 februari 2020 om 09:13

Want? Je zoekt nog steeds naar creativiteit vanuit de passing en iemand die op de 10speelt/kan komen. Stengs past vrij goed in dat plaatje. Anthony is eerder een vervanger van Neres

15 februari 2020 om 10:24

Ok, dacht dat Stengs vooral van rechts speelde

15 februari 2020 om 11:34

" Want? Je zoekt nog steeds naar creativiteit vanuit de passing en iemand die op de 10speelt/kan komen. Stengs past vrij goed in dat plaatje. Anthony is eerder een vervanger van Neres ". Je gaat natuurlijk niet een vervanger kopen voor een speler van wie je helemaal nog niet zeker bent dat hij weg gaat. Dan is Antony als vervanger van Zyech veel logischer. Dat is hij echter ook niet, aangezien Ajax al veel langer met hem bezig was en hij eerder is gehaald als uitbreiding van de selectie. Of Stengs in dat plaatje past, is afhankelijk op welke positie Zyech speelt. Zyech heeft bij Ajax relatief weinig wedstrijden op het middenveld gespeeld, de meeste wedstrijden stond hij in een vrije rol op de vleugels geposteerd. De vaste nummer 10 bij Ajax was Van de Beek en ook Promes heeft laten zien op die positie uit de voeten te kunnen. Ook voor Marin komt de 10 positie dichter bij zijn natuurlijke positie, terwijl ook Ekkelkamp, Victor Jensen en Alex Mendez er hun beste wedstrijden hebben gespeeld. Het is nog maar zeer de vraag of Ajax voor die positie een nieuwe speler gaat halen, terwijl de spoeling op andere posities veel dunner wordt als er spelers gaan vertrekken, terwijl die niet allemaal van buiten kunnen worden vervangen en er dus keuzes gemaakt zullen moeten worden. Het is zelfs mogelijk dat Ajax weer met de punt naar achteren gaat spelen als Zyech er niet meer is. Zonder een Zyech die zoveel risico in zijn spel legt, wordt dat een stuk realistischer. Stengs zou prima bij Ajax passen op meerdere posities, maar die heeft wat dat betreft zijn eigen glazen ingegooid door bij te tekenen op het moment dat Ajax interesse in hem toonde. Inmiddels is hij vanwege het afbreukrisico ook voor Ajax niet meer te betalen en dus zou hij er inderdaad goed aan doen om nog 1 of 2 jaar bij AZ te blijven. Hij zou zeker niet de eerste speler zijn die door verkeerde keuzes zijn carriere in de waagschaal zou stellen.

15 februari 2020 om 13:36

Gaat veel meer over de invulling van de rol. Anthony is een dribbelaar wat Ziyech natuurlijk ook kan maar zijn grote toegevoegde waarde is de passing, het creeeren van kansen door de rest 1-1 te zetten. Dat type is Stengs meer. De spelers die je opnoemt zijn veelal lopers en ik denk meer de spelers die op de plek van vd Beek moeten vechten. Maar je hebt gewoonweg echt creativiteit in de passing nodig

Stengs nog minimaal jaartje bij AZ blijven, die kan daar nog voldoende stappen zetten en is mijn inziens nog niet klaar voor stap hogerop. Ihattaren moet gewoon bij PSV blijven. We moeten niet doen alsof Ajax al het Bayern of PSG van Nederland is. Het gat is (nog) niet zo groot.

Ik zie niet in waarom Ajax voor Stengs en Boadu zou moeten gaan. AZ zal waarschijnlijk 20 miljoen per speler vragen en ik denk niet dat ze Ajax beter maken. Vooral Stengs vind ik zwaar overschat en heeft een hele slappe instelling. Ihattaren zou ik wel willen zien bij Ajax, maar dat gaat niet gebeuren. Wel blij dat Ajax Anthony gekocht heeft.

15 februari 2020 om 11:47

" Ik zie niet in waarom Ajax voor Stengs en Boadu zou moeten gaan. AZ zal waarschijnlijk 20 miljoen per speler vragen en ik denk niet dat ze Ajax beter maken ". Je moet eerder denken aan bedragen tussen de 25 en 35 miljoen. Helemaal voor Ajax, dat Az maar wat graag een poot uit zou draaien. Stengs en Boadu zijn vooral interessant voor Ajax omdat het Nederlanders zijn en Ajax de basis graag Nederlands wil houden. Ajax zit echter ruim in de spitsen met Tadic, Traore, Danillo, Brobbey en Hansen, al is de laatste nog wat jong. Huntelaar is nog steeds topfit, dus die zou er ook nog makkelijk een jaartje aan vast kunnen knopen als breekijzer. Nog een spits erbij uit de leeftijdscategorie van Danillo en Traore lijkt mij niet heel erg logisch, dan zou een spits van een jaar of 25 veel logischer zijn. Persoonlijk ben ik heel erg onder de indruk van de ontwikkeling van Traore en ik denk dat het niet lang zal duren voordat hij veel beter is dan Boadu. Het gras is niet altijd groener aan de overkant en meestal wel veel duurder.

Ik zie eerder Boadu slagen bij Ajax dan Stengs. Stengs is een sierlijke voetballer, maar mist power. En hoe houdt zijn knie het als hij meer topwedstrijden moeten spelen ?mooi dat Antony er schijnbaar gaat komen, een geweldige technicus.en met zijn komst zou je Neres absoluut moeten houden, dan kan Neres Antony mooi wegwijs maken. En hebben we nog meer samba op de vleugels. Voorin kan je dan rouleren met Neres / Antony rechtsbuiten - Boadu / Traore / Tadic in de spits - Promes / Neres / Antony linksbuiten en op 10 Tadic / Promes. Dat wordt smullen !

En ik maar hopen dat dit artikel over Van Rhijn ging! stengs heeft wel een duidelijke terugslag. Grossiert momenteel ook in balverlies. Is lang niet zo beslissend als dat hij voorheen was. Momenteel laat Idrissi meer zien op de flank. Hij gaat er wel komen en ik zie hem zeker wel voor het niveau van Ajax, maar nu verder opleven in je eigen vertrouwde omgeving ( het lijkt me ook wel een bescheiden jongen ) en wekelijks laten zien wat hij kan lijkt mij eerst het belangrijkste. En dan over enkele jaren een grotere stappen maken dan, met alle respect, naar Ajax. De potentie is er.

Oneens met Kieft. Strengs en Boadu zijn leuke jonge talentvolle voetballers waar AZ trouwens de hoofdprijs voor vraagt maar niet overtuigend en constant genoeg. Vanaf vorig jaar is er een enorme hype ontstaan over Stengs. Als je vergelijkt hoe overtuigend bv Ziyech was bij Twente waar die jongen al de kar trok is Stengs gewoon middelmaat met enkele mooie uitschieters. Boadu is een bewegelijke spits ietwat lichte spits. Hij komt veel in scoringspositie en scoort makkelijk. Meer iets voor PSV?? Niet echt een Ajax spits. Ajax gaat nu vol voor Traore en zal hem een kans geven om te rijpen. Hij is fysiek enorm sterk, goed aanspeelbaar, voetbalt mee en scoort makkelijk. Traore is nog jong en kan een explosieve tank worden met hele bewegelijke spelers als promes neres tadic etc. om zich heen. Zal heel mooi zijn als deze investering goud wordt.

Wat zien ze toch allemaal in die Stengs. Ja leuke voetballer maar naar mijn mening wordt hij wel erg gehyped.

15 februari 2020 om 12:14

Hij moet nu worden omringd met spelers die hem beter gaan maken. Ajax is daarvoor de aangewezen club. En ik hoop dat schoonvader Ronald de B. hem daarmee gaat helpen!

15 februari 2020 om 13:21

En spelers van Ajax worden nooit gehyped?

Ik ben ervan overtuigd dat voor zowel Stengs als Itaharen een vervolg bij Ajax een flinke verbetering zal zijn. Als deze spelers echt willen zal een vertrek naar Ajax ook tot de mogelijkheden behoren. Goed voor hen en goed voor Ajax omdat ik zeker weet dat beide spelers van echte toegevoegde waarde zullen zijn.

Boadu zou perfect bij PSV passen. Iets meer ruimte omdat vaker vanuit de omschakeling wordt gespeeld dan bij Ajax. Financieel waarschijnlijk niet haalbaar voor PSV, maar hij zou daar veel meer leren dan bij AZ.

15 februari 2020 om 17:17

Ik reageer als Psv'er, maar van AZ moet je rechtstreeks naar het buitenland gaan. We moeten een beetje af van ons naar één of twee topclub(s) toepraten. Liever een leuke en spannende competitie dan een Bayern situatie hier, want land eerst dan Europa.

Als Anthony daadwerkelijk naar Amsterdam komt en Donny (zoals verwacht) ook gaat vertrekken dan is mijn gedroomde opvolger toch echt Ihattaren voor op de 10 positie. Ik acht de kans alleen nihil dat dit daadwerkelijk gaat gebeuren. Wie deze jongen een beetje heeft gevolgd tijdens zijn interviews beseft dat hij een loyale gozer is (zit een goeie kop op), dat is uit zijn keuze voor Oranje wel duidelijk naar voren gekomen. Ik verwacht dat hij dit ook naar PSV toe zal zijn ondanks dat ze nu een waardeloos seizoen draaien. Die hebben hem per slot van rekening de kans geschonken om zich te ontwikkelen tot de speler die hij vandaag de dag is. En als hij slim is blijft hij sowieso nog een tijdje in Nederland, nog tijd zat om de overstap naar het buitenland te maken, eerst maar eens vlieguren maken. Is nog lang niet uitgeleerd.

He wat?? Motje is nu al een heel stuk verder dan Stengs. Hij is zowel mentaal als fysiek een heel stuk verder en de technische aspecten hoeven wij helemaal niet te vergelijken toch? Het enige waar ik mij zorgen om maak is of ihattaren geen rugklachten gaat krijgen... Door het dragen van PSV week in week uit.

AZ is groot genoeg om vandaar de stap naar het buitenland te maken. Zelfde als Psv en Feijenoord. Laten we nu niet denken dat Ajax de enige club in Nederland is en alle leuke spelers daar aan linken.Als ik Stengs was bleef ik nog een jaartje bij AZ of ging ik naar een top 10 club in Spanje, Italië of Engeland (vind ik persoonlijk leuke competities).

De zoveelste voetbalanalist is Stengs linkt aan Ajax terwijl er helemaal niets speelt en eerlijk gezegd heb ik twijfels met zijn komst. Als er een leuke buitenlandse subtopper komt, mijn zege heeft hij.

Dit ziet Wim toch wel verkeerd. Denk dat mo eerder rijp genoeg is voor Ajax. Al zal dat natuurlijk niet gebeuren. Vind stengs al maanden niet in vorm en ver onder het niveau. Die jongen is nog geen 30% meer van voor de winterstop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

306 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 3 1 0 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

Ziyech schittert met doelpunt en assist bij basisdebuut in Premier League

Na zijn succesvolle basisdebuut in de Champions League voor Chelsea heeft Hakim Ziyech zaterdag óók een fantastisch basisdebuut in de Premier League achter de rug. De aanvallende middenvelder was tegen Burnley...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren