Ron Jans reageert: ‘Ik voel me niet schuldig, want ik bén geen racist’

Zaterdag, 15 februari 2020 om

Vrijdagavond werd bekend dat Ron Jans voorlopig terug is getreden van zijn spelersgroep bij FC Cincinnati. De oefenmeester heeft volgens The Cincinnati Inquirer het ‘N-woord’ meegezongen toen er in de kleedkamer een liedje werd gedraaid en zijn club is inmiddels een onderzoek begonnen naar het voorval. In een eerste reactie aan het Algemeen Dagblad laat Jans weten ‘kapot’ te zitten.

“Ik denk alleen maar: ‘Is dit echt wat er momenteel allemaal gebeurt?’ Ja, het is echt. De zomer is opeens een winter voor mij geworden”, beantwoordt hij zijn eigen vraag tegenover de ochtendkrant. Jans geeft toe dat hij beter niet op een dergelijke manier mee had kunnen zingen: “Ik ben inderdaad wat onhandig geweest door een stukje tekst mee te zingen. Maar nu wordt van iets onhandigs iets heel groots gemaakt.”

Vanwege het lopende onderzoek kan hij verder niet inhoudelijk ingaan op de zaak. Jans benadrukt wel alles wat te maken heeft met slavernij, discriminatie en racisme te ‘haten’: “Als ik kan helpen dat te bestrijden in de samenleving, dan doe ik heel graag mee. Ik heb onder meer het Apartheid Museum bezocht, heb veel films en boeken over dit onderwerp gekeken en gelezen.”

Jans, die zelf veel naar hiphop-nummers luistert, kende het liedje in kwestie niet. “Ik voel me niet schuldig. Want ik bén geen racist. Wat ik heb gedaan is in Amerika toch enigszins onhandig. Maar tussen een onhandige actie en wat er nu allemaal gebeurt, dat is niet te bevatten.” De oefenmeester betreurt de gang van zaken dan ook, aangezien hij het goed naar zijn zin heeft in de Verenigde Staten: “Deze hele situatie voelt gewoon zó vreemd aan.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door janh)

Dus als ik het goed begrijp, zong hij een liedje mee waar het woord nigger/nigga in voorkomt? Waar ligt de grens jongens? Als mijn aanname klopt dan is het wat mij betreft hypocrisie ten top.

15 februari 2020 om 08:12

Ja ik vind dit zo'n apart ding aan america, donkere mensen roepen dit te pas en te onpas, maar zodra een blanke het meezingt is de wereld te klein. En ik weet wel dat er een geschiedenis achter zit, maar dit slaat alles.

15 februari 2020 om 08:57

Kendrick Lamar haalde ooit een blank meisje op het podium, hij begint zijn nummer en zij mocht meezingen, zij zingt Alles mee, en hij stopt het optreden omdat ze het N-woord zei.wtf....en dan beginnen mensen te boeen.

15 februari 2020 om 09:20

Ja echt een droeftoeter van de bovenste plank die Kendrick Lamar. Hoe zielig ben je als je een fan, die jouw eigen lyrics van Maad City, perfect meerapt volledig af gaat branden voor duizenden mensen publiek. Terwijl je haar zelf hebt gevraagd om het podium op te komen om mee te doen... Kendrick, en al die boeh-roepende donkere mensen in het publiek, zijn racistisch en dit meisje wat de tekst van haar idool mee zingt niet. Hypocrieten zijn het...

15 februari 2020 om 13:40

Ooit je weleens verdiept in slavernij, rassenscheiding en discriminatie?rassenscheiding is nog niet zo lang de wereld uit (1955-1956) en daarnaast heb je trouwens net als de bontkraagjes in Europa rednecks die nog steeds ronduit discrimineren.

15 februari 2020 om 13:59

Je bedoelt rassenscheiding is nog niet zo lang America uit. In Nederland gebeurde dit al ergens in 1800. Maar Amerikanen zijn gewoon rare mensen, lekker laten lullen en negeren.

15 februari 2020 om 08:28

Het is Amerika, hypocrisie is daar gemeengoed lijkt t... Ongelooflijk dat dit kan; de zwarte man t wel meezingen, maar de witte (of gele of bruine) niet, want dan zou t racistisch zijn...? Only in America...

15 februari 2020 om 09:07

curtazimo: dat 'only in America' is helaas niet meer zo. We hebben ons best gedaan om de goede dingen over te nemen. Waardoor we ook het slechte zijn gaan kopiëren. Helaas

15 februari 2020 om 10:16

Echt bizar dit, nou ik zing lekker mee. Dat hokjes drukken is pas racisme en juist dat moet een keer gaan stoppen. Hopelijk staat er eens een keer iemand op die hier dan vol tegen in gaat want het slaat werkelijk nergens op!

15 februari 2020 om 11:16

Dat is idd zo @formus, maar in dit specifieke geval doelde ik op t zingen van het "n-woord' in n liedje. Vooralsnog heb ik die verhalen hier niet gehoord. Of Sylvana Simons moet iets geroepen hebben waar ik niets van heb meegekregen... ;-)

15 februari 2020 om 08:34

misschien moeten ze zelf maar eerst eens beginnen met het woord zelf niet elke 10 seconde te gebruiken.. ongelooflijk dit... maarja. Het is USA he.

15 februari 2020 om 08:36

@RyanBabel8: blijkbaar mogen blanke mensen dus niet een heel liedje meezingen. Volgens mij is dat pas echte discriminatie!

15 februari 2020 om 09:15

Daar sla je de spijker op zijn kop.

Ik blijf het toch een ander geval vinden wanneer iemand in een liedje dit meezingt. Als je nou iemand op straat aanspreekt en dan het woord zou gebruiken dan snap ik het. Maar met een liedje meezingen? Kom op

15 februari 2020 om 09:09

Ik zag het eerst op Twitter en dacht echt dat hij iemand met dat woord had geroepen/uitgescholden. Op dat moment zat ik echt vol onbegrip te denken waarom Ron Jans iemand zomaar zo zou bejegenen. Nu lees ik dat het om het meezingen met een nummer gaat en dan begrijp ook ik de ophef totaal niet. Ik vraag me ook af wie in de kleedkamer met dit nieuws naar buiten is gekomen.

Toch een beetje het gevoel alsof ik een Speld artikel lees..

15 februari 2020 om 10:08

Dat heb ik continu... Pedofielen op de Npo, het jeugdjournaal dat make-up voor jongetjes probeert te normaliseren, bakkerijen die het nodig vinden om de “moorkop” te verbieden want Racistisch!!#!, D66 die nog eens duizenden extra Afrikanen wil importeren (dit keer de variant die wel wil werken en geen homoseksuelen van daken wil gooien), een stel wappies in Islamsterdam die excuses wil maken voor het slavernijverleden. Het wordt steeds gekker joh.

15 februari 2020 om 12:54

ik heb een beetje het gevoel dat ik je welkom moeten heten in Nederland, het land waar altijd alles bespreekbaar mocht worden gemaakt.

Tja, hij riep het woord tijdens het meezingen van een liedje. Dat is heel iets anders dan een zwarte speler uitschelden met het woord. Is het handig? Nee, zeker niet in Yankkkee. Had hij beter kunnen weten? Ja. Maar zijn hoofd hoeft wat mij betreft, gezien de omstandigheden, niet onder een hakblok te eindigen.Overigens moeten bepaalde mensen stoppen met doen alsof hun neus aan het bloeden is. Met hun ‘als een blank persoon het roept, dan is het verkeerd, maar onderling mogen ze elkaar wel zo noemen.’Gebruik die draden in je hoofd. Als je de geschiedenis niet kent en begrijpt, zoek dan een goed boek, graaf op het internet of stel de vraag aan een donker persoon (in je directe omgeving 😉) waarom het woord ‘nigga’, ‘nigger’, ‘nikker’ of ‘neger’, door NIEMAND gebruikt moet worden. Dus ook niet door zwarte mensen onderling en witte mensen moeten het ook niet willen* gebruiken, omdat er zwarte mensen zijn die elkaar wel zo noemen.*Ik gebruik bewust het woord willen, want het lijkt wel alsof bepaalde mensen met opzet en in volle bewustzijn dat woord willen blijven gebruiken, ook al weten ze dat het woord neger / nigger back in tha good old days door witte mensen werd gebruikt om mensen van Afrikaanse komaf als slaaf, gebruiksvoorwerp (in de breedste zin van het woord), minderwaardig te portretteren... Dus waarom zou je dat woord nog willen gebruiken?

15 februari 2020 om 08:43

Wat heel veel mensen niet weten of hun ogen voor sluiten is dat vele slaven ook zijn verkocht door Afrikaanse stammen. Slavernij maakt geen onderscheid tussen huidskleur. Het gebruik van het woord nigger zou in Amerika ook niet door afro Amerikanen gezegd mogen worden. Ten eerste is het een slechte geuzennaam te tweede hun voorouders hebben er juist hard tegen gestreden.

15 februari 2020 om 08:53

Dat weten de mensen wel. Onder andere daarom werd de trans-atlantische slavernij mogelijk gemaakt en kom het ongeveer 400 jaar lang duren. Wilde je dit even horen? Zeg jij dit, omdat jij als witte man je aangevallen voelt om wat er in die tijd gebeurde? Voelt het alsof jij hoogstpersoonlijk verantwoordelijk wordt gehouden vanwege je witte huidskleur? Want ik begrijp inhoudelijk gezien echt niet waarom dit je reactie naar mij toe is.Lees je reactie eens door en kijk waar jij je focus op legt.

15 februari 2020 om 08:57

‘ Het gebruik van het woord nigger zou in Amerika ook niet door afro Amerikanen gezegd mogen worden.’ Dat schreef ik in mijn eerste reactie ook 😕.

15 februari 2020 om 09:13

@Futures: wat veel mensen niet weten, waren blanke mensen in Europa vroeger ook bijna allemaal slaaf. In die zin heeft bijna iedereen op de wereld wel een slavernijverleden. Maar blanke mensen mogen tegenwoordig helemaal niets meer en worden bepaalde topics volledig door anderen gekaapt (in mijn ogen niet terecht, maar vooral niet nodig). Iemand die nu nog last heeft van het slavernijverleden van zijn of haar over-over-over-overgrootouders kan bijna niet. Dan zou ik echt even een bezoekje doen aan de psycholoog. Ik heb zelf ook geen trauma overgehouden dat mijn opa en oma (en de rest van mijn familie) zijn gemarteld in een jappenkamp tijdens de 2e Wereldoorlog.

15 februari 2020 om 09:32

‘Maar blanke mensen mogen tegenwoordig helemaal niets meer‘ Gezien het onderwerp: Waar doel je precies op als jij en anderen dit zeggen? Wat mochten witte mensen vroeger wel wat ze nu niet meer mogen doen? Even gekscherend gezegd: Wil je wat schwerte Afrikaantjes oppikken, hun landsgrenzen kaderen, beroven van hun identiteit, verkrachten, brandmerken, distribueren zoals in de goede oude gouden tijd? Wil je met opzet en in volle bewustzijn discriminerende en racistische teksten over je tong laten rollen zonder dat hiervoor represailles worden opgelegd? Wat is het toch verschrikkelijk om tegenwoordig een blanke man te zijn in deze samenleving.

15 februari 2020 om 09:42

Man man calm down. Wat hij aangeeft is zo raar niet, de tenen worden steeds langer en het wijzende “jij mag niet “ vingertje gaat bijna automatisch naar de witte man. Ik moet straatnamen veranderen en nog steeds excuses voor van alles maken waar ik geen reet mee te maken heb. De discussie is terecht maar is zijn doel allang voorbij gestreefd richting hysterie net als jouw overdreven aanvallende respons op alles,

15 februari 2020 om 09:59

Jij hebt het over overdreven aanvallende responses, maar noemt mij Sylvana? Jongen toch, ik deel niet eens haar denkwijze, dus hoe jij erbij komt om mij zo te noemen is mij een raadsel. Ik ben kalm. Ik stel de vragen op cynische wijze. Als jij denkt dat ik nu als een of andere heethoofd aan het reageren ben, dan heb je het echt mis. Hierom kan ik niet boos zijn of geïrriteerd raken of hysterisch worden. Misschien ben jij het niet gewend, maar niet iedereen schiet uit z’n slof als het op dit onderwerp aankomt... Waar wijs ik in mijn eerste post naar witte mensen? Ik zeg nota bene dat zowel zwarte als witte mensen het woord niet moeten gebruiken. Daarmee steek ik dus ook de hand in ‘eigen’ boezem. Dus ik stel ook aan jou deze vraag: Voel jij je aangevallen aangezien jij het over vingertjes wijzen hebt?

15 februari 2020 om 10:10

@apocalyps: Als een blanke man of vrouw zomaar iemand nigger zou noemen, sta ik vooraan om dat te gaan bestrijden, omdat dat inderdaad racisme is. Echt racisme moet ook gewoon keihard bestreden worden. Waar ik alleen een enorme hekel aan heb, is het pseudo-racisme waar tegenwoordig iedereen maar van beschuldigd wordt. Ron Jans zingt nota bene een liedje mee en zou dus af en toe z'n mond moeten houden als het woord nigger er in voorkomt? Dat is toch het meest krankzinnige wat er bestaat? Als je niet wil dat iemand dat woord zegt, zorg dan dat het niet in de lyrics terecht komt. En ja, tegenwoordig als blanke man moet je inderdaad zo enorm op je woorden letten, omdat (ook al is je intentie alleen positief) er wel een minderheid kan zijn die een opmerking als beledigend of racistisch opvat. Daar maken we de samenleving echt niet beter van. En ja, ik houd ook van hiphopmuziek en zing/rap ook alles mee. Ben ik dus nu een racist?

15 februari 2020 om 10:54

@4ever4ajax: ho ho niet blank maar wit he. Wel je braaf door de NPO laten indoctrineren.

15 februari 2020 om 11:22

Heeft niets te maken met zogenaamde indoctrinatie... Als je zwart zegt en je hebt het over het tegengestelde, dan is dat wit en niet blank. Net zoals het donker en licht is en niet donker en blank... Daar heb je de NPO niet voor nodig lijkt me :-)

15 februari 2020 om 12:32

MitchM, Als je puur naar semantiek kijkt, dan is het zwart en wit. Blank en zwart zijn niet elkaars antoniemen. Dat is het woord neger. En ook daar heb je de NPO niet voor nodig...

15 februari 2020 om 13:55

@futureshet moet toch duidelijk zijn dat het gebruik van deze/bepaalde woorden door instanties dan wel mensen met een voorbeeldfuncties dat is waar het om draait.stel dat je een vriend of vriendin hebt en je fluistert deze persoon bepaalde woorden in het oor tijdens een vrijpartij, dan betekent dit toch niet dat je dit soort woorden vervolgens ook maar in het openbaar gaat bezigen?

15 februari 2020 om 22:08

Sterker nog, tijdens de Amerikaanse burgeroorlog werden slaven die van het Zuiden naar het Noorden waren gevlucht, naar Siera Leone gestuurd. Weet je wat die voormalige Amerikaanse slaven daar deden? De lokale bevolking onderdrukken en zelf een elite vormen door alle rijkdommen toe te eigenen van hun Afrikaanse broeders en ook zelf slaven gaan houden. Ik vind dit altijd zo’n onderbelicht onderwerp in de hele Amerikaanse discussie over slavernij.

17 februari 2020 om 07:36

‘ Het gebruik van het woord nigger zou in Amerika ook niet door afro Amerikanen gezegd mogen worden.’ Dat schreef ik in mijn eerste reactie ook 😕Dus met dat punt was ik het met je eens.

15 februari 2020 om 10:29

Ik ben het bijna volledig met je eens, maar de Europese variant van het n-woord heeft echt wel een andere achtergrond en connotatie dan de Amerikaanse variant. Het was eerst gewoon een aanduiding van mensen uit Afrika (voornamelijk sub-Sahara). Ook de Romeinen gebruikten al varianten van het woord “niger” (betekent gewoon “zwart”) voor mensen met een zwarte huidskleur. Dit was ook absoluut niet altijd en een slavernij-context aangezien er vele zwarte koningen als bondgenoten optraden. In de VS leeft deze geschiedenis natuurlijk niet door (omdat ze amper eigen geschiedenis hebben, en de geschiedenis die ze hadden hebben ze uitgemoord of in parken gezet), en daar was er al veel eerder sprake van een slavernij-context. Ik ben zelf niet voor het gebruik van de Europese variant, maar er wordt vaak vergeten dat deze een veel langere geschiedenis heeft dan de Amerikaanse.

15 februari 2020 om 11:21

Daarom schrikken Amerikanen ook altijd van paas processies in Spanje. Ze projecteren alles op hun eigen geschiedenis

15 februari 2020 om 11:31

Inderdaad een vrij groot probleem. Anderzijds is het ook wel te begrijpen, de Amerikaanse geschiedenis (het huidige Amerika natuurlijk) begint pas echt in de 16e Eeuw, en niet veel later was slavernij alomtegenwoordig. Dan is het volkomen logisch dat je er heel anders naar kijkt dan een Europeaan, waar die geschiedenis duizenden jaren teruggaat. Maar het probleem met de Amerikanen is dat ze hun eigen visie als de enige juiste zien, terwijl ze op bepaalde vlakken gewoon ronduit bekrompen zijn.

15 februari 2020 om 11:57

En nu importeert Sylvana dat weer naar Nederland . En dat levert dan weer hele grappige situaties op😂. Zo mag ik dan weer geen cultuur toe eigenen van anderen want dan ben ik racist. Maar nu zag ik toch van de week Lauren Verster bij een groep Rastafari en daar liep een blanke vrouw rond. Werd door hen ‘sister’ genoemd en was geen probleem - maar voor Sylvana is dit dus onacceptabel . Hoe lossen we dit nu weer op wat een moderne problemen allemaal hahaha

En degene die het liedje heeft gemaakt gaat natuurlijk wel vrijuit. Wat een bizar land.

15 februari 2020 om 08:48

Yup, want dichterlijke vrijheid of zoiets..

15 februari 2020 om 09:00

@futures: Degene die het liedje gemaakt heeft zal ongetwijfeld zelf een donkere huidskleur hebben. Dat is het lastige aan het n-woord: het is voor blanken een doodzonde om het te gebruiken, maar sommige Afro-Amerikanen gebruiken het zelf dus wel als een geuzennaam. Op zich prima, maar volgens mij beseffen mensen (doorgaans rappers) die dat woord in hun muziek gebruiken zich niet voldoende dat ze ook blanke fans hebben die gewoon graag meezingen met nummers.

Ik heb er absoluut alle begrip voor dat donkere Amerikanen het stuitend vinden als een blanke het n-woord gebruikt. Wat het echter wel een lastige situatie maakt, is dat sommigen van hen, en zeker rappers, het woord zelf wel regelmatig gebruiken. Ik zou het n-woord nooit zomaar uit mezelf gebruiken, maar ik zit ook wel eens in de auto mee te schreeuwen met NWA of Cypress Hill en die gebruiken dat woord nogal vaak, dus ja... Dan floept het er inderdaad zo nu en dan wel eens uit...

15 februari 2020 om 10:53

Het grappige is dat het woord nigga nu ook tegen iedereen gebruikt kan worden door zwarte Amerikanen. Ze noemen iedereen nigga. Ik snap het niet, je wil zelf dat ze je niet zo noemen.

15 februari 2020 om 13:03

Het ironische aan alles is dat jij dus (en ik ook) met hun teksten meeleeft, mogelijk begrip voor toont en zeker een connectie voelt, waardoor je zou kunnen zeggen dat rap muziek wit en zwart verbindt.. En dan komt het hypocriete gelul om het n-woord en voel je weer de distantie.

15 februari 2020 om 14:04

@ Regulatorhet is niet hypocriet. De scheiding is flinter dun. Sta je het toe dan zul je direct volksstammen zien die het continu gebruiken. Door zo op te treden behouden wij de rust.dat jij wel weet wanneer wel en wanneer niet betekent echter niet dat een ieder maar deze keuze denkt te kunnen maken.voorbeeld is Wilders die als politicus juist in een multiculturele samenleving tot verbroedering moet aansturen en dit met zijn uitlatingen continu tot haat en nijd aanzet.volgens mij staat Wilders tegenwoordig in de coulissen en als een aandachtsgeil mannetje blijft hij maar ageren tegen het OM. Gratis publiciteit. Net zoals die oranje baby in de Usa. Narcisten tot en met. Het heeft niets met het land te maken. Het gaat om de 'ík'.

15 februari 2020 om 14:21

Ik ben zelf niet blank, ben van Afrikaanse komaf deels. Maar het kan me geen moer schelen wie dat woord zegt, het doet me niets. Wie zich beledigt voelt daardoor, staat gewoon niet sterk in zijn schoenen en heeft vooral een probleem met zichzelf.

15 februari 2020 om 15:48

@ Tres: Het is in de muziek wel hypocriet: Als je kijkt hoe er in de hip hop naar vrouwen en homoseksuelen wordt gerefereerd. Groepen dus die op basis van sekse en geaardheid altijd het onderspit hebben gedelft. Je legt dus het moreel op als het komt tot huidskleur, maar tegelijkertijd discrimineer je zelf andere groepen.

Als hij daadwerkelijk een liedje mee zong waarin dit woord voorkomt dan vind ik dit hele verhaal echt nergens op slaan. Moeten de blanke mensen dan maar op die momenten stoppen met meezingen?dat je het niet moet uitspreken als je gewoon aan het praten bent mag duidelijk zijn natuurlijk.

15 februari 2020 om 14:05

Dat is wat het betekent als je een voorbeeldfunctie hebt.

17 februari 2020 om 15:46

@tres Wat een onzin. Ook in een voorbeeldfunctie moet je gewoon met een bestaand liedje mee kunnen zingen zonder dat je ontslagen wordt. Zeker als het liedje hoogstwaarschijnlijk gedraaid werd door een speler van zijn team. Of moet ie dan voortaan zeggen, deze muziek mag je niet draaien want dat is oneerlijk voor de mensen die blank zijn, of oneerlijk voor de mensen die een voorbeeldfunctie hebben of.....in dat geval krijg je ook discriminatie of racisme naar je kop gesmeten.

15 februari 2020 om 14:46

Dat is wat veel gekeurde mensen tegenwoordig verwachten, zij mogen meezingen, blanken niet. Puur gebaseerd op basis van ras wordt bepaald of je wel of niet mag meezingen.

Niemand stelt hier de juiste vraag: Om welk liedje gaat het nou eigenlijk ? 🤣

15 februari 2020 om 10:56

Ja daar ben ik ook wel benieuwd naar maar dat heb ik nog nergens kunnen terugvinden!

15 februari 2020 om 13:05

Zou grappig zijn als het om ni**a, ni**a, ni**a van Gangsta rap zou gaan.

Wacht, Ron Jans luistert naar hiphop? Buiten het feit dat ik dit humor vind, zou je zeggen dat als je je verdiept, je zou moeten weten dat je met dit soort acties in de problemen komt in Amerika. Hier zijn we wat makkelijker erin, maar daar vooral met nigga dus niet. Kan je er alles en nog wat van vinden, maar ben je slim, dan ga je dat soort situaties sowieso uit de weg. Nou ja, fout is gemaakt, dan moet hij maar hopen dat het met een sisser afloopt.

15 februari 2020 om 14:18

Breng dan geen nummers meer uit met dit woord..... enorme onzin dit hele verhaal

15 februari 2020 om 16:45

Met dat argument kom je niet ver, dat kan ik je alvast vertellen.

Zelf liedjes maken en dat de wereld insturen, maar wel kwaad worden als iemand van een andere huidskleur dat woord zegt. Wie is nu de echte racist?

Ron kan er heel makkelijk mee weg komen, in een toch al rare wereld zou hij kunnen zeggen dat hij 'non binair' is en dan is hij ook een kwetsbare minderheid.

Vroeger hadden de Britten een scheldnaam voor Nederlanders in New York - die werden Yankee genoemd (jan-kees). Dit woord heeft een negatieve connotatie. Ik vind dan ook dat alleen Nederlanders dit woord mogen gebruiken en nu roept iedereen het maar te pas en te onpas. Dit is erg kwetsend

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Nederland
67 fans
Coach, 61 jaar
SeizoenClub
2019-2020 Cincinnati
2013-2017 PEC Zwolle
2012-2012 Standard Luik
2010-2012 sc Heerenveen
2002-2010 FC Groningen
Laatste voetbalnieuws

Stam reageert op onthulling van Derksen: ‘Ik moet afwachten wat het wordt’

Johan Derksen kwam vrijdagavond tijdens Veronica Inside met het nieuws dat Jaap Stam bij FC Cincinnati de opvolger moet worden van de vertrokken Ron Jans. Gerard Nijkamp laat tegenover het programma...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 26 februari
Liverpool biedt Timo Werner een vijfjarig contract, tegen een jaarsalaris van acht miljoen euro plus bonussen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren