Erling Braut Haaland gaat bij rentree Bas Dost door waar hij gebleven was

Borussia Dortmund overnacht op de tweede plek in de Bundesliga. Het team van trainer Lucien Favre bleek vrijdagavond veel te sterk voor nummer negen Eintracht Frankfurt: 4-0. Erling Braut Haaland kwam weer tot scoren, nadat hij zaterdag voor het eerst in vijf duels niet het net wist te vinden (4-3 nederlaag bij Bayer Leverkusen). Inmiddels staat de sensatiespits op acht doelpunten in vijf officiële wedstrijden. Dortmund heeft evenveel punten als nummer drie RB Leipzig en een punt achterstand op koploper Bayern München; beide concurrenten komen dit weekend nog in actie.

Bas Dost miste de laatste drie officiële duels van Eintracht door fysieke klachten en begon in Dortmund op de bank. Aan het begin van de tweede helft maakte de aanvaller als invaller zijn rentree. De hoop was gevestigd op de spits, want Eintracht keek aan tegen een 1-0 achterstand. Het enige doelpunt van de eerste helft kwam na 32 minuten van Lukasz Piszczek. Vanbinnen het strafschopgebied legde Achraf Hakimi de bal terug op de rechtsback, die met zijn linkerbeen de rechterhoek vond met een schuiver: 1-0.

Dortmund domineerde in de eerste helft en zodoende was de 1-0 ruststand verdiend te noemen. De score had voor rust hoger kunnen uitvallen en dat gebeurde in de tweede helft alsnog. Vier minuten na de pauze werd Jadon Sancho weggestuurd door Axel Witsel, nam hij de bal knap mee in het strafschopgebied en vond hij de linkerhoek. Kort daarna sloeg Haaland toe: de aanvaller was het eindstation van een vlot lopende aanval en werd uiteindelijk in stelling gebracht door Achraf Hakimi. Raphaël Guerreiro bepaalde de eindstand met een venijnig schot in de rechterhoek, net buiten het zestienmetergebied.

1
2

Toch echt knap dat hij op de laatste wedstrijden tegen Leverkusen na gewoon ieder match minstens 1 doelpunt heeft gescoord. Dortmund altijd aanvallend zo heerlijk spel, maar moeten enorm veel veranderen in verdedigende opzicht willen ze tegen PSG winnen in de CL straks.

14 februari 2020 om 22:45

Die verdediging van Dortmund is echt niet opgewassen tegen Di Maria, Mbappe, Neymar en Icardi. Op 60% winnen die nog in Duitsland.

14 februari 2020 om 22:49

Haha alsof de verdediging van PSG zo goed is. Met een fitte Neymar zie ik PSG wel aan het langste eind trekken maar ze zullen tot het gaatje moeten gaan

14 februari 2020 om 22:54

De verdediging van PSG is gewoon degelijk die staat gewoon, van Dortmund is zwaar onder de maat zoals afgelopen weekend wel duidelijk werd.

14 februari 2020 om 23:04

De verdediging van PSG wordt niet serieus op de proef gesteld in de Ligue 1. Ik vind beide defensies op papier gelijikwaardig. Wel heeft PSG een betere keeper

14 februari 2020 om 23:11

Ja maar is de verdediging van PSG opgewassen tegen Haaland en Sancho?

15 februari 2020 om 04:04

Beide clubs hun aanval is wereldklasse. De verdediging is beide zeer ondermaats. Ik kijk raar op als dit geen doelpuntenfestijn word. Hoop op dortmund als uiteindelijke winnaar. Wat is dat een juweel van een club zeg.

14 februari 2020 om 22:56

Dortmund is zeker niet kansloos. Ik verwacht een mooie partij. Als Psg verliest dan ploft de bom in Parijs en gaan er koppen rollen. Dortmund kan ieder team pijn doen

14 februari 2020 om 23:13

Maar ieder team kan Dortmund ook pijn doen en zeker grote ploegen met sterren in het elftal. Dortmund heeft een goed middenveld en een geweldige aanval, maar verdedigend is het echt een gatenkaas. Bovendien moet je altijd maar afwachten in wat voor periode Burki zit.

14 februari 2020 om 23:50

Het probleem met Dortmund is ze krijgen teveel doelpunten tegen, ze kunnen zeker doorgaan maar dan moeten ze vaker scoren dan Psg. Dat PSG gaat scoren staat vast maar hoe vaak ? Niet erg natuurlijk zo is Dortmund al een tijdje geweest, de team die meer moet scoren dan de tegenstanders om door te gaan.

15 februari 2020 om 10:37

Haaland mag natuurlijk niet mee doen toch? Heeft al CL gespeeld met Salzburg

15 februari 2020 om 11:25

Die regel is aangepast, dat mag sinds vorig jaar of het jaar daarvoor wel.

15 februari 2020 om 11:56

Jackieboy10 geeft het al aan. Die regel is inderdaad aangepast, een club mag maximaal 3 nieuwe spelers inschrijven voor de CL.

Dat is ook het probleem met Dortmund. Sinds Subotic en Hummels vertrokken, is het achterin een gatenkaas. Ze krijgen de laatste jaren veel te veel doelpunten tegen. Burki blijft een hele wisselvallige doelman die periodes erg goed keept en periodes heeft waarin hij fout na fout maakt, terwijl de verdediging kwalitatief niet sterk genoeg is in vergelijking met de rest van de selectie.

19 jaar en dan al een superspits! Deze jongen hoort gewoon altijd in de basis, doet de trainer dat niet dan heeft hij stront in zijn ogen.

14 februari 2020 om 23:14

Voorlopig is hij de perfecte invaller toch?

14 februari 2020 om 23:26

Staat gewoon al 2 wedstrijden op basis hoor

Bedoel dat hij überhaupt niet eens op de bank hoort te zitten.

Haaland speelde vandaag wel echt enorm matig hoor, terecht gewisseld ook. Uitblinkers vandaag waren mijn inziens Zagadou, Witsel en Hummels. De absolute uitblinker vond ik Sancho, zonder hem hadden we niks gecreëerd. Zo’n enorm goeie speler op die leeftijd al, nu even naar de Alte Markt en fijn bezatten!

Ik vond Sancho nog best slordig in de eerste helft, tweede helft tot zijn wissel inderdaad fenomenaal. Ik vind die Guerreiro elke wedstrijd beter worden, vandaag ook weer top. Ook vond ik Can goed voetballen, deed mij als Liverpool fan ook wel goed.

15 februari 2020 om 08:41

Inderdaad en zijn goal is ook wel wat geflatteerd. Als je ziet hoe die Abraham stond te verdedigen, oprecht sneu. De beste man maakt een sliding terwijl Sancho de bal nog aan het aannemen was.

15 februari 2020 om 10:47

Ik ben niet eens met jou beoordeling over Haaland. Vanaf Block 12 kon ik het volgende zien: Met zijn enorme fysiek en snelheid is die altijd in staat twee tegenstanders te neutraliseren en ruimte voor de medespelers te creeren. Die meedogenloze sprints in de diepe spits vanuit het midden hadden we sinds Lewandowski niet meer. Ok, de dribbels waren gisteren wat minder, dat klopt dan weer wel. Naast Sanco vond ik Can, Pisczek en vooral Gurreiro uitblinkers gisteren.

15 februari 2020 om 16:53

Dan zou ik de pot nog maar eens terugkijken als ik jou was, talloze mislukte kaatsen en teruggelegde balletjes van hem die tegen een sterkere tegenstander voor veel meer gevaar hadden kunnen zorgen. Hij legt veel energie in de wedstrijd en daar zal ik ook niet over horen zeuren maar als iets slecht is dan hoor je dat ook te benoemen. Piszczek vond ik gister gewoon degelijk hoor, scoorde dan natuurlijk wel maar voor de rest heeft hij weinig gedaan.

15 februari 2020 om 17:37

Waarschijnlijk hebben we het niet over dezelfde wedstrijd. Kan gebeuren, soms zien mensen alleen wat ze willen zien. De toekomst zal uitwijzen wie van ons tweeen hier last van heeft. Waar sta je op Süd?

15 februari 2020 om 12:43

Hakimi?

Hoe zit dat nou mag Haland Champions League spelen tegen Psg? Of niet omdat hij dit seizoen al voor een ander team gespeeld heeft? Pff wordt een interessante wedstrijd. Op Dortmund staat in aanvallend opzicht bijna geen maat

14 februari 2020 om 22:53

Ja Haaland mag CL spelen. Een totaal van drie nieuw aangekochte spelers mogen ingeschreven worden. Dat hij al voor Salzburg gespeeld heeft maakt niet meer uit

14 februari 2020 om 22:55

Mag gewoon spelen. Is nieuw van dit jaar.

Heerlijk dit. Na de verliespartij tegen Leverkusen moesten we hier winnen en gewoon vertrouwen tanken richting PSG en dat hebben we gedaan. De nul gehouden en weer veel gescoord. Kan niet meer vragen. Gaat een hels karwei worden om PSG uit te schakelen maar thuis is toch waar we het moeten doen. Nu rusten en dan voorbereiden.

Ik denk niet dat B.Dortmund kansloos is tegen PSG.Voorin is B.Dortmund sterk en backs van Dortmund vind ik beter dan PSG.PSG heeft beter keeper en wat betere middenvelders. Verwacht de leukste wedstrijd van alle 1/8 finales.