Van der Gijp: ‘Hoe kun je die gozer kopen? Perr Schuurs is drie keer zo goed’

Vrijdag, 14 februari 2020 om

Edson Álvarez stond woensdag negentig minuten op het veld in de bekerwedstrijd tegen Vitesse (0-3 zege), maar maakte weinig indruk op de analisten van Veronica Inside. De verdediger van Ajax, die dit kalenderjaar alleen nog in actie is gekomen in de TOTO KNVB Beker, vormde een centraal duo met Lisandro Martínez. De Argentijn zag er beter uit dan zijn partner, vindt René van der Gijp.

Álvarez oogde onrustig in de eerste helft en veroorzaakte bijna een strafschop, toen hij twee handen om het middel van Bryan Linssen had. Na de pauze groeide Álvarez in de wedstrijd. Hij won uiteindelijk 9 van zijn 12 tackles, maar Van der Gijp was niet onder de indruk. "Die Álvarez kan er gewoon echt niks van", stelt de analist vrijdagavond bij Veronica Inside. Johan Derksen is het daarmee eens. "Dat roep ik al vanaf de eerste dag, maar dan krijg ik de hele goegemeente over me heen, want: ze winnen toch?"

Ajax betaalde afgelopen zomer vijftien miljoen euro aan Club América om Álvarez over te nemen. In zijn eerste weken behoorde hij veelal tot de basiself, maar dit kalenderjaar bestaat het centrale duo in de Eredivisie uit Martínez en Joël Veltman. Daar zal verandering in komen door de blessure die Veltman begin deze maand opliep tegen PSV (1-0 zege). In dat opzicht komt de rentree van Daley Blind goed uit voor Erik ten Hag; de verdediger kwam tegen Vitesse veertien minuten voor tijd binnen de lijnen en maakte zijn eerste minuten na een afwezigheid van ruim twee maanden.

"Hoe kun je zo’n gozer kopen?", doelt Van der Gijp op Álvarez. "Die andere jongen (Lisandro Martínez, red.) vind ik nog niet zo slecht. Die heeft nog wel een soort dynamiek in zijn spel. Maar die Álvarez kan niet eens lopen. Onze vriend van Fortuna Sittard, Perr Schuurs, is drie keer zo goed: aan de bal, maar ook qua uitstraling. Álvarez past toch helemaal niet bij Ajax?" De Mexicaan is echter niet de enige speler die tekortschoot tegen Vitesse, vindt Wim Kieft. Hij vindt middenvelders Carel Eiting en Ryan Gravenberch 'te langzaam'. "Ze hebben geen enkele handelingssnelheid. Die Eiting kan wel balletjes neerleggen, maar je moet het ook kunnen doen als je onder druk staat."Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

En dat zegt alles over Alvarez .... want ook Schuurs heeft ook nog lang niet het niveau voor Ajax.

14 februari 2020 om 21:40

mwa ben toch blij dat ze er zijn. nee ze kunnen niet De Ligt één op één vervangen. En inderdaad Alvarez stond er niet meteen zo solide als een Sanchez. Maar denk dat Schuurs echt de toekomst heeft en Alvarez een prima twaalfde man is. Dat hij voor zo’n aanschafprijs meer zou mogen brengen is waar, maar om hem op basis daarvan helemaal af te schrijven gaat me vooralsnog wat ver. Hij heeft goede wedstrijden gespeeld, belangrijke goals gemaakt. Misschien geen basismateriaal en misschien te duur in dat opzicht, maar wat kan het roesten — onder de streep gaat het Ajax voor de wind. En ik hoorde op het moment dat hij werd aangetrokken eigenlijk niemand die een beter idee had. Ajax heeft — blessures daargelaten — toch gewoon een erg sterk team en zowel Schuurs als Alvarez hebben daarin hun bescheiden rol die gezien hun leeftijd nog prima kan groeien.

14 februari 2020 om 21:58

Ik zie zowel schuurs en alvarez uitgroeien tot hele groten. Wat een fysiek hebben die 2 al op jonge leeftijd. Voetballen kunnen ze ook allebei nou dan ben je al een heel eind. Beetje makkelijk om alvarez na 1 wedstrijd als cv waar hij al 3 jaar niet gespeeld heeft af te rekenen. Hij heeft alles om de opvolger te worden vam die mexicaanse CV van Barca. Het beste voor ajax is als Schuurs gaat knallen komend half jaar en dan door city ofzo gekocht word. Dan volgend jaar in met Blind Alvarez em Botman als de wissel CV.

15 februari 2020 om 00:23

Als Schuurs naar City gaat, zie ik Veltman wel bij Liverpool in de basis komen. Laatste is transfer vrij op te halen.

14 februari 2020 om 21:44

Schuurs heeft zeker wel het niveau voor Ajax. Hij is bovendien nog erg jong plus er zit een goede kop op. Heeft dit seizoen meerdere goede wedstrijden gespeeld maar word op zijn Vi's afgebrand op een foutje in de timing met windkracht 8 ofzo tegen AZ. Was tot dat moment veruit de beste speler op het veld. Ook heeft schuurs in de afgelopen 12 maanden meerdere kilo's aan spiermassa gewonnen en is hij bovendien nog een stuk sneller geworden ook. Die jongen komt er wel.

15 februari 2020 om 09:57

Windkracht 8 en je tegenstander voor je laten komen die vervolgens scoort zijn twee totaal verschillende dingen. Je opmerking dat hij de beste speler van de gehele wedstrijd laat ik maar onbeantwoord.dat hij stappen zet ben ik met je eens. Maar dat sjakie swart gehalte moet echt omlaag.

Amateuristisch analisten zijn het. Dit riepen ze ook over Neres, Depay, de Ligt etc. Aandachttrekkerij is het.

14 februari 2020 om 21:30

Dat klopt wel maar betekent niet dat ze in dit geval geen gelijk hebben.

14 februari 2020 om 21:37

Betekent ook niet dat ze wel gelijk hebben. Meestal roepen ze maar gewoon wat. Alvarez kan wel degelijk voetballen. Dat heeft hij in de voorrondes van de CL al laten zien.

14 februari 2020 om 21:43

Ik denk niet dat hij volgend seizoen nog een echte rolin de selectie speelt maar we zullen zien.

14 februari 2020 om 21:44

Maar het betekent wel dat het een volstrekt oninteressante mening is. Kapotte klok staat ook twee keer per dag goed.

14 februari 2020 om 21:48

Dat zullen we inderdaad zien want dat is gewoon heel lastig te voorspellen. Wat wel makkelijk in te schatten is hoe moeilijk het voor iemand moet zijn om in een andere cultuur te gaan leven zonder zijn vrouw en kind. Als je dan ook nog met teleurstellingen te maken hebt (gebrek aan vertrouwen en speeltijd) heb je je gezin nog harder nodig dan normaal. Hopelijk krijgt hij zijn thuissituatie zo snel mogelijk in orde zodat randzaken hem niet meer bezighouden. Speelde gister overigens een onthutsend slechte eerste helft en ik vind het knap dat hij zich de tweede helft herstelde. Hopelijk is Schuurs snel weer fit en veroverd hij zijn plekje, in die jongen zie ik echt veel potentie.

14 februari 2020 om 21:49

Die andere jongen die is best aardig? Soort van dynamiek? Ga ff snel fietsen. Die Martinez is makkelijk top 3 cv van de eredivisie. Bikkelhard, zonder domme overtredingen, fantastische ingrepen, slim positioneren, en dat wordt omschreven als best aardig soort van dynamiek. Ze hebben dus echt gewoon geen gelijk. Vervolgens verwijten ze eiting en Gravenberch dingen die koopmeinders precies ook heeft, maar dat is een fantastische speler......

15 februari 2020 om 01:02

Hahaha mooi eah, over Martinez. Martinez is serieus een geweldige aankoop. Zit zoveel pit in die jongen en kan fantastisch voetballen en op meerdere plekken spelen. Alvarez kan je eigenlijk nog niet oordelen. Heeft naar mijn idee nog niet genoeg gespeeld en zijn plek is ook nog niet bekend lijkt het.

15 februari 2020 om 17:11

dat ligt toch echt aan het tijdstip waar die op staat en welke dag het is.

14 februari 2020 om 21:57

Over De Ligt? Derksen roepr steevast dat die al beter is dan Van dijk.

14 februari 2020 om 21:58

@isco1 dat kan je wel zeggen maar hij heeft 15 miljoen gekost en wat heeft hij dit seizoen dan laten zien bij Ajax om dat bedrag te rechtvaardigen? ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook niet veel vind tot dusver

14 februari 2020 om 22:14

Nee maar die gasten van vi neem ik zeker niet serieus want die roeptoeteren er lustig op los , Alvarez en ook Schuurs gaan het gewoon redden bij Ajax hoor , het is tegenwoordig mode om mensen gelijk af te branden terwijl ze zelf amper weten of er lucht of zand in een bal zit .

14 februari 2020 om 23:18

analisten oordelen normaliter op de actualiteit. dan zou je nooit meer iets over een speler kunnen zeggen omdat hij misschien over 2 jaar onverwachts wel goed gaat spelen. je geeft gewoon een oordeel op wat je op dit moment van hem ziet en daar vind ik weinig mis mee. als een speler wel goed presteert krijgt hij ook de credits dus waarom zou er geen kritiek mogen zijn als een speler niet goed speelt?

15 februari 2020 om 00:30

Zijn goals in de Cl.

15 februari 2020 om 00:32

@woutersl Rosario heeft ook wel eens gescoord in de CL maar dat maakt hem niet meteen 15 miljoen waard imo

15 februari 2020 om 08:32

@japie_krekel Rosario heeft 1 x gescoord in de CL en is ook rond de 15 mil waard Alvarez heeft wel iets meer belangrijke goals gemaakt, is op meer posities te gebruiken en Mexicaans international. Ik vind dat hij al waarde heeft door zijn belangrijke goals en dr CL gehaald. Ook op training door niveau hoger te trekken. Ook al zou bij 12e man blijven en Schuurs en Eifting scherp houden door concurrent te zijn, dan is aankoop geslaagd. Je hebt ook sterke bank nodig en grote selectie voor goed trainen. Daarnaast door zijn status zou Ajax hem zo weer voor boven de 10 miljoen kunnen verkopen. Dus onderaan de streep, het is geen miskoop geweest.

15 februari 2020 om 12:15

@mrkrillin ik zelf verwacht toch wel wat meer van iemand van 15 miljoen dan een ideale twaalfde man maar dan verschillen we daarover van mening

15 februari 2020 om 13:21

Wat boeit het hoeveel hij gekost heeft eigenlijk? Waarom moet je zonodig elke keer de prijs erbij noemen? De Ligt vertrekt en nog niet eens de helft van zijn opbrengst wordt geherinvesteerd in 2 spelers.. de een is een knaller van de jewelste en de ander wat minder.. wellicht komt het nog, wellicht niet.. hij is hier pas een half jaar.. kan nog van alles gebeuren.. hij heeft trouwens nog steeds een marktwaarde, dus doe niet of die 15 mln weggegooid is

15 februari 2020 om 13:47

@feelingood een prijs is toch wel relevant om de prestaties aan af te meten imo. anders kunnen we nu ook niet meer gaan zeggen dat bv een United teveel heeft betaald voor Mcguire. Alvarez heeft net zoveel gekost als Blind en ik zie toch duidelijk een verschil in sportieve waarde voor Ajax tot dusver

Bij Vi zeggen ze ook maar wat,Derksen zegt gewoon letterlijk dat Atalanta een verdedigende ploeg is en niemand aan tafel zegt er wat over dan kijk je dus letterlijk geen voetbal en roep je maar wat

14 februari 2020 om 21:36

Die opmerking over Atalanta was extreem pijnlijk, ja. Over Valencia daarentegen zeggen ze niets.

14 februari 2020 om 22:33

Ik kijk alles van VI, volgens mij kijken ze buiten engelse competitie en Spaanse competitie, geen buitenlandse voetbal. Wellicht hooguit wat hoogtepuntjes. Wel jammer want zou ze graag discussies zien voeren over Serie A. En dan ook clubs buiten alleen Juve.

15 februari 2020 om 08:33

@maurootje ik betwijfel of Dsrksen ook Engels voetbal kijkt. Hij beweert dat die gasten amper trainen, dat ze nog leven in de jaren begin 90.

Alvarez speelde een dramatische eerste helft, maar tweede helft was best aardig. Daarnaast is het voor die gozer ook niet makkelijk voor het eerst ver van huis ook nog helemaal alleen (zonder zijn dochter en vriendin) vind dat zo'n externe factor altijd wel onderschat word en te vaak belachelijk gemaakt. Heb ook nog weinig gezien in Alvarez waar ik blij van word, maar de negativiteit rondom hem is ook wel heel sterk overdreven.

14 februari 2020 om 21:37

Alvarez is duidelijk iemand met weinig vertrouwen. Net als marin trouwens. Mochten ze dat meer hebben dan is t beter te oordelen. Tegelijk ook weer niet want de wereld is nu eenmaal hard en je bent veelal op jezelf aangewezen.

14 februari 2020 om 21:48

Dat zelfvertrouwen komt ook niet als ten hag ze steeds in een rol duwt waarin ze dus niet goed tot hun recht komen. Alvarez nu eindelijk eens als verdediger maar marin wordt totaal niet op de juiste manier gebruikt

14 februari 2020 om 21:57

Heb bij Marin wel meer het idee dat hij ook niet binnen het systeem van Ten Hag past. Is meer een wat vooruitgeschoven speler dan een controleur. Vertrouwen doet daarnaast inderdaad ook hartstikke en als je slecht begint zoals deze jongens kom je daar vaak moeilijk overheen. En je moet ook gewoon accepteren dat je zo nu en dan wat misperen ertussen hebt zitten. Betekent niet dat die jongens niks kunnen soms past een land, een trainer zijn visie, club of wat dan ook gewoon niet.

14 februari 2020 om 21:59

@downwards we zeggen toch ook met zijn allen dat die Baumgartl bij PSV niet veel is. waarom zouden we dat ook niet mogen zeggen dan over Alvarez die net zo weinig laat zien en ook een flink bedrag van 15 miljoen heeft gekost?

14 februari 2020 om 22:34

Dat mag zeker wel. Maar in Alvarez zijn geval buigen ze alles naar het negatieve toe. 3 duels verliest hij en dat zenden ze dan uit, terwijl hij ook een aantal goede dingen deed! Zendt dat dan ook uit. Want dit is totaal niet objectief! Geld natuurlijk ook voor Baumgartl. En Alvarez heeft ook nog eens een belangrijk aandeel gehad in het plaatsen voor de CL.

14 februari 2020 om 23:15

Baumgartl wordt ook te snel neergesabeld, maar Duitsland Nederland is natuurlijk wel een iets andere overstap dan Mexico inclusief visum-problemen voor je familie.

15 februari 2020 om 04:54

@maykel24 dat zijn vervelende dingen idd maar dat haalt toch niet opeens alle kwaliteit uit een speler lijkt mij. misschien presteer je dan wat minder, maar meestal zie je dan af en toe nog een glimps van iets bijzonders bij zo een speler. ik heb Alvarez echter nog nooit echt op iets bijzonders of speciaals kunnen betrappen als ik hem zie spelen. niet op een geniale tackle, interceptie, voortzetting of wat dan ook

Net als marin nog niet heel gelukkig, maar schrijf ze nog niet af. Als ze goed gebruikt worden dan kunnen ze zeker wel slagen naar mijn idee. Alvarez wordt meestal als middenvelder gebruikt wat hij niet is. Makkelijk om iemand binnen het eerste jaar af te schrijven. Zeker voor alvarez compleet andere wereld, vaak andere positie en dat zonder gezin. Niet gek dat hij dan niet top speelt.

14 februari 2020 om 21:47

En dat is het. Als ze goed gebruikt worden en dat worden ze beide niet. En dan worden ze meteen al afgeschreven.

14 februari 2020 om 21:48

We schrijven spelers hier echt veel te snel af, ook bij onze 'miskopen'. Wanneer een Nederlander het moeilijk heeft in het buitenland zeggen we dat ze de tijd moeten krijgen, maar we schrijven ze hier al na een handje vol wedstrijden af?

14 februari 2020 om 22:26

Zonde om te zien. Net als bij frenkie soms bij barca of een amrabat bij feyenoord bijv. Als je een speler haalt, gebruik dan zn specifieke kwaliteiten

Serieus die gasten van vi, de ligt in Italië moet de tijd krijgen om zich aan te kunnen passen, maar andersom geldt dat weer niet? Eigenlijk zouden ze er gwn een comedy show van gaan maken en de serieuze inhoud achterwegen laten

Misschien kan vd gijp ook eens beginnen met spelers even een aantal wedstrijden de tijd te geven op een bepaalde positie en dan pas een oordeel te vellen. Is maar een idee. Niet na 1 wedstrijd als verdediger al miepen.

Dat riepen ze toch ook over Senesi, inmiddels las ik van de week dat hij al niet is weg te denken uit de basis? Hwedt allemaal ook met wedstrijdritme, of te wel vertrouwen te maken,

14 februari 2020 om 23:59

en kwaliteit ...ook niet belangrijk.ik zie het ook niet bij Alvarez.

15 februari 2020 om 00:03

Ik zie het eerlijk gezegd wel bij Alvarez, maar in een veel meer defensief opgesteld team. Met ruimte in zijn rug is hij (nog) niet goed genoeg en anticipeert eigenlijk vrij slecht.

Wat zeiden deze Muppets wel niet over Senesi? En kijk de Feyenoorder nu. Echt, snappen die twee niet dat ze extreem dom overkomen? Alvarez heeft z'n plek niet bij Ajax gevonden. Dat kan je nooit van af dag één zien, maat Derksen wil slim doen. Tijd dat deze clowns van de tv verdwijnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
E. ÁlvarezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
22 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 7 augustus
Napoli zit om de tafel met de zaakwaarnemer van verdediger Kalidou Koulibaly. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren