Johan Derksen zou ontslag Guardiola begrijpen: ‘Doet het aantoonbaar slecht’

Vrijdag, 14 februari 2020 om

Manchester City is de komende twee seizoenen uitgesloten voor deelname aan de Champions League. The Citizens worden door de UEFA bestraft voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels bij het aantrekken van jonge spelers. Er zouden ongeoorloofde betalingen zijn gedaan aan derden. Naast de uitsluiting volgt een geldboete van dertig miljoen euro. Manchester City komt via de clubsite met een eerste reactie op de harde beslissing van de Europese voetbalbond.

"In december 2018 liet de hoofdonderzoeker van de UEFA al weten wat hij graag als uitkomst zag, zelfs nog voordat het onderzoek was gestart. Het proces dat daarop volgde, dat gebrekkig was en waarover steeds werd gelekt, zorgde ervoor dat er weinig twijfel was over het verdict dat hij zou uitspreken. Manchester City heeft een officiële klacht ingediend bij het onderzoeksorgaan van de UEFA." De nummer twee in de Premier League geeft verder aan dat het sporttribunaal CAS de klacht inmiddels heeft goedgekeurd. Daarnaast wordt benadrukt dat Manchester City veel waarde hecht aan een eerlijk oordeel van een objectieve rechter. Derhalve wordt de zaak aanhangig gemaakt bij het hoogste sporttribunaal in Europa.

Mocht de uitspraak van de UEFA ook in hoger beroep blijven staan, dan komt er een plaatsje vrij in de groepsfase van de Champions League. Manchester City zou zich met de huidige tweede plaats normaal gesproken kwalificeren voor het miljardenbal. De nummer vijf in de Premier League zou in dat geval een toegangsbewijs krijgen. Momenteel bezet promovendus Sheffield United die positie op de ranglijst. Nummer zes Tottenham Hotspur, afgelopen seizoen verliezend finalist in de Champions League, volgt op vier punten. Manchester United en Arsenal hebben een achterstand van respectievelijk vier en acht punten.

City twee seizoenen uitgesloten van Champions League-voetbal

Lees artikel

René van der Gijp denkt niet dat Manchester City echt wordt uitgesloten voor de Champions League. "Dat wordt wel weer teruggedraaid, joh", zegt de analist in Veronica Inside. "Die UEFA kan toch niet meer zonder die Arabieren, joh. Als die Arabieren er in een keer uitstappen met zijn allen ligt het hele voetbal op zijn gat." Tafelgenoot Johan Derksen spitst het probleem toe op manager Josep Guardiola. "Ik las van de week dat de trainer ook onder druk stond als hij niet wint van Real Madrid (in de achtste finale van de Champions League, red.). Dat hij er misschien uitvliegt bij Manchester City."

Derksen is geen liefhebber van het ontslaan van trainers, al blijkt dat niet direct uit zijn uitleg. "Ik ben er nooit voor om trainers te ontslaan, want ze zijn net zo goed als het materiaal dat ze hebben. Maar hij heeft het allerbeste materiaal en staat een straatlengte achter op Liverpool (22 punten). Als hij dan ook wordt uitgeschakeld in de Champions League, dan kan ik mij voorstellen dat de geldschieter zegt: 'Een hele hoop babbels, maar wanneer ga je nou eens winnen?' Als er iemand in aanmerking komt voor ontslag, is Guardiola het. Je hoeft ook geen medelijden te hebben, want hij is financieel onafhankelijk. En hij heeft morgen weer een andere club. Maar hij doet het aantoonbaar slecht bij Manchester City."

Het nieuws over de uitsluiting van Manchester City slaat in als een bom in Engeland. Gary Lineker, presentator van Match of the Day vraagt zich gelijk af wat er gaat gebeuren met de Champions League-plaats van de regerend landskampioen. "Gaat de nummer vijf daarmee aan de haal of houden we drie clubs over in de Champions League?", vraagt de oud-international van Engeland zich af. De in het buitenland opererende voetbaljournalist Jurriaan van Wessem weet niet zeker of Manchester City de enige club is die wordt bestraft door de UEFA. "Welke club is de volgende? Paris Saint-Germain?"

Jim White, presentator van Sky Sports, werpt gelijk een belangrijke vraag op: Is Guardiola volgend seizoen nog manager van Manchester City, nu zijn elftal na de zomerstop niet in Europa actief zal zijn? "Hij is naar de club gehaald om onder meer de Champions League te veroveren. Blijf hij na dit seizoen aan als manager? Dat is momenteel de grote vraag. Een zware, echt loodzware straf is er uitgedeeld door de UEFA aan Manchester City vanavond."


Poll

Denk jij dat Josep Guardiola volgend seizoen nog manager is van Manchester City?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door alstublafmag)

Als dit daadwerkelijk wordt doorgevoerd, dan zou het beste gevolg zijn om het vrije ticket te geven aan een ploeg uit het land die de fair play ranking aanvoert (geen idee welk land dat is).

14 februari 2020 om 20:59

De premier League heeft toch gewoon recht op vier plekken volgens het huidige systeem? Waarom zou dat naar een ander land moeten gaan? In het geval de Pl niet de fair play ranking aanvoert natuurlijk.

14 februari 2020 om 21:36

Mijn redenatie: de Man city plek is blijkbaar behaald door niet acceptabel beleid, dus Engeland levert die plek in voor een land die hoog scoort in fair play. Ik weet dat het niet gaat gebeuren, maar zou het wel prachtig vinden. Dan moet de FA er ook eens wat strakker op gaan zitten.

14 februari 2020 om 22:12

Dat vind ik een slechte redenering. De clubs in de competitie kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor de financiële huishouding bij City. Ik ben sowieso tegen vier ploegen uit een competitie in de cl, maar de regels op deze manier manipuleren vind ik belachelijk.

14 februari 2020 om 22:28

@Andonis Je kan er ook anders naar kijken. City heeft met ongeoorloofd beleid Europese punten gesprokkeld voor Engeland en wordt daar nu voor bestraft door de UEFA. Ik.vind het dan niet geheel onterecht als Engeland, dat coëfficiënt-technisch profijt heeft gehad van de punten van City, daar dan ook de consequenties van treft. City is een Engelse ploeg, waarom zou een doorgeschoven 5e club opeens punten voor het land mogen vergaren nu City op de strafbank zit? Ik vind dat je club en land waarvoor de club uitkomt (en coëfficiëntpunten scoort) niet los kunt zien.

14 februari 2020 om 22:32

@Andonis Andere oplossing zou zijn om alle punten die City Europees heeft vergaard in de tijd van het wangedrag, met terugwerkende kracht worden afgenomen van Engeland. Dan staan ze ook quitte vind ik.

15 februari 2020 om 01:40

We weten nog helemaal niet precies waar City nu precies schuldig aan is bevonden. In hoeverre kun je dat vertalen naar behaalde punten in Europa en wat voor invloed heeft dat op het gemiddelde? Ik vind dat een beetje zoeken.

15 februari 2020 om 04:23

@marcore Engeland staat verreweg bovenaan in die ranking dus dat maakt echt niks uit. Ik neem aan dat plek 5 gewoon de plek krijgt.

15 februari 2020 om 05:45

Zo raar is de redenering niet. Zoals gezegd de punten van City tellen wel mee in hun coefficient. En na het Heizel drama werden alle Engelse clubs ook uitgesloten van Europees voetbal terwijl daar alleen Liverpool bij betrokken was. En dat heeft vijf jaar geduurd....

15 februari 2020 om 17:26

het gaat om en speler waarvan de zaakwaarnemer betaald werd terwijl de speler nog geen 18 was. hij werd aangetrokken toen die 14 was dus ik denk niet dat city Europees veel profijt van hem heeft gehad 😂het ging om Sancho.

14 februari 2020 om 21:12

Onzin, Engeland heeft recht op 4 teams.

14 februari 2020 om 21:39

@AjaxCunian Waarom onzin? Ja, Engeland heeft recht op 4 teams maar als 1 van die teams Manchester City is en die club is uitgesloten vind ik het helemaal niet zo logisch dat er dan opeens een 5e Engelse club recht krijgt op Europees voetbal. City wordt bestraft, dan kan het toch niet zo zijn dat een ander team alsnog punten voor Engeland gaat sprokkelen?

14 februari 2020 om 21:51

De PL heeft gewoon recht op 4 tickets. De eindklassering maakt niet eens uit voor de verdeling van die tickets denk ik, als de FA ze zou willen verdelen per loting zou dat an sich mogen. De eindklassering van City is dus niet echt relevant.

14 februari 2020 om 22:00

Al die punten wat City heeft verdiend moeten eraf getrokken worden en waarom worden ze pas volgend seizoen eruit gegooid stel ze winnen de Cl dat kan toch niet

14 februari 2020 om 21:48

En waarom is dat het beste? Ik vind het de grootste onzin. Engeland heeft recht op 4 teams, punt.

Ik denk dat Pep’s laatste uurtje wel geslagen heeft als hij dit seizoen niet de Champions League niet weet te winnen. Ik verwacht zelfs dat hij gewoon op straat gezet zal worden als ze er al uit gaan tegen Real Madrid.. De vraag is wie er dan in wil stappen? De onderzoeken van de UEFA zijn niet echt betrouwbaar en het CAS heeft al vaker de straffen gehalveerd of zelfs helemaal kwijtgescholden. We gaan het zien!

14 februari 2020 om 21:18

Dat lijkt me wat overdreven. Ik kan weinig trainers bedenken die niet zouden instappen. Je hebt het materiaal en de budgetten om nationaal 3 prijzen per jaar te pakken in de grootste competitie van de wereld.

14 februari 2020 om 21:36

Dat is voor City natuurlijk niet genoeg. Het gaat juist om de internationale prijzen. Stel je voor dat Simeone instapt, twee jaar de tijd heeft om een elftal te bouwen en dan niet meteen in jaar 3 de Champions League wint. Dan krijg je dit zelfde probleem weer opnieuw.

14 februari 2020 om 22:21

Hoe kan dat nou niet genoeg zijn? Zo eenvoudig is het niet om een internationale prijs te winnen. Man united onder Ferguson heeft twee? Drie keer de cl gewonnen? In 27 jaar? Het hoofddoel is toch je eigen kampioenschap winnen?

14 februari 2020 om 22:29

Ik ben het met je eens hoor. Maar de media, de fans en de club zelf zijn hier vrij duidelijk over. De binnenlandse prijzen zijn gewoonweg niet het grote doel bij die club. Bij Chelsea werd ook alles aan de kant geschoven om die eerste Champions League maar te winnen.. Mourinho in 2007 en vooral Ancelotti, na het winnen van de dubbel in zijn eerste seizoen dmv geweldig voetbal, zijn daar echt de dupe van geworden

14 februari 2020 om 21:21

Zoals Derksen al zei; een trainer is zo goed als z’n materiaal. Pep heeft het beste materiaal, zeker in de breedte en Liverpool staat op 22 punten voorsprong. Pep gaat naar Juve en daarna nog een keer naar PSG. Heeft ie overal een keer een kampioenschap gewonnen. Kiest altijd de weg van de minste weerstand. Heeft Spanje dan een leuk elftal word ie nog een keer bondscoach en gaat ie met pensioen. Vond het altijd een leuke en goede voetballer maar als trainer, na Barca vind ik het niet zo meer. Dat ie bij Barca zat is logisch, borduurde overigens verder op Rijkaard z’n werk. Maar daarna altijd de makkelijke weg kiezen. Vind ik jammer.

14 februari 2020 om 21:34

Als je vindt dat hij op Rijkaard’s werk doorborduurde dan denk ik niet dat je weet hoe die elftallen er uit zagen. Hij heeft Barcelona compleet gerenoveerd en een hoop dikke, dure vedettes de deur gewezen. Bij Bayern geef ik je gelijk, maar ook bij Man City heeft hij het elftal flink anders neer gezet en compleet anders laten spelen! De weg van de minste weerstand kiezen beticht ik hem niet van, want ook bij de clubs waar hij zat zijn gewoon bepaalde verwachtingen. Bij Bayern telde het kampioenschap niet echt mee, daar heeft hij het gewoon niet goed gedaan! Maar bij City en Barca heeft hij alle verwachtingen overtroffen denk ik!

14 februari 2020 om 21:37

Je hebt waarschijnlijk Barça niet gevolgd onder Rijkaar want dat ging echt bergafwaarts met een Ronaldinho voorop

14 februari 2020 om 22:00

@yoericfc wat voor verwachtingen heeft hij overtroffen dan bij City? hij is kampioen geworden met de duurste selectie van Europa. zo heel bijzonder is dat toch ook weer niet?

14 februari 2020 om 22:04

@Japie op zich niet zo bijzonder maar deed het wel met mooi voetbal en record aantal punten

14 februari 2020 om 22:27

@Japie_krekel, zo’n beetje alle verwachtingen! Er werd gezegd dat Pep niet zijn voetbal zou kunnen spelen in de Premier League. Hij heeft het record aantal punten behaald, hij heeft het record aantal goals verbeterd en heeft gewoon gedomineerd in “de zwaarste Competitie ter wereld”.. Ja, hij heeft de Champions League niet gewonnen maar ik kan je in de afgelopen 20 jaar 12 teams noemen die sterker waren dan de uiteindelijke winnaar. In Europa heb je nu eenmaal enorm veel geluk nodig om te winnen!

15 februari 2020 om 04:31

Klopt helemaal maar het pep truukje heel hoog druk zetten met een 41221 systeem en profiteren van voetballend onvermogen van de tegenstander is nu wel uitgewerkt. Alle teams weten precies wat city gaat doen en zijn er 100 procent op ingestelt. Pep kent maar 1 systeem en het word hoog tijd dat hij weggaat. Met deze speelwijze word je trouwens makkelijk kampioen omdat je alle kleine ploegen pakt maar toppers verlies je door veel te veel ruimte achter de verdediging en topclubs kunnen onder die druk uitvoetballen. Daaron zal pep nooit de CL winnen.

15 februari 2020 om 08:42

@yoericfc "tegen alle verwachtingen! rrcords gepakt" Kom op meen je dit? Pep staat bekend voor aanvallend voetbal. Zo verrassrnd was het toch niet? Helemaal als je bij je aankomst al kon beschikken over de Bruyne, Sterling, Aguero, Ferndandiho en je mag nog eens daarop 750 miljoen investeren. Een Foden die daarbij uit de jeugd komt. Dit is toch super uitgebreid bedje waarin hij kwam. Als het nu net als Klopp was, die raakte ervoor zijn beste spelers kwijt zoals Suarez, Sterling en tijdens zijn periode Coutinho. Die gericht is gaan kopen en waar mensen twijfels hadden of ze het zouden halen zoals Wijnaldum. 2 echte grote aankopen met v Dijk en Alisson maar dat moest want die 2 plekken waren dramatisch. Die bijna ieder seizoen meer verkocht dan kocht. Dat is pas knap!!

16 februari 2020 om 05:11

@MrKrillin Er werd al jaren geroepen dat je met het voetbal van Pep niet de Premier League zou kunnen winnen. Of dat je de Premier League zou kunnen domineren. Of dat je 100 punten zou kunnen pakken. Ze zijn alle 3 uitgekomen. Heb de afgelopen 10 jaar denk ik (nu op Liverpool na) geen Premier League zo'n niveau zien behalen. Natuurlijk is het nice wat Pep met City heeft gedaan. Tel daar de prijzen bij op. We vergeten echter snel als het minder gaat of een ander team het opeens ook laat zien.

16 februari 2020 om 05:08

Dat Guardiola is gehaald om puur de CL te halen is een mythe van de media. Het bestuur is altijd duidelijk geweest: we vereisen de CL niet te winnen. Dat kan je van geen enkele coach vereisen. Het voetbal dat Guardiola City laat spelen heeft het bestuur ook hoog in het vaandal zitten. Ze spelen nog steeds goed; maar missen dit seizoen die killer mentaliteit en scherpte. Volgend jaar weer beter! Zie het volgend jaar weer spannender worden.

UEFA geeft hiermee een sterk signaal af dat de grote clubs ook eindelijk het haasje kunnen zijn. Ik heb totaal geen medelijden met Engelse clubs en Man City met hun financiele mogelijkheden. Geef dat plekje van City maar aan een ander Europees land dat dit plekje goed kan gebruiken. Ben wel benieuwd of City de komende 2 jaar nog echte topspelers kan aantrekken.

Sheffield straks nog de CL in (mochten ze 5de worden). Zou wel een prachtig verhaal zijn.

"als die arabieren er uit stappen ligt het hele voetbal op zn gat"dat valt wel mee toch? Dan valt City om, en Psg. Dan is voetbal weer waar het in 2009 was en dat ging prima. Je zou Everton nog kunnen noemen maar dat is wel een ander verhaal. Volgens mij kan het voetbal dat prima hebben, en zou het er zelfs beter van worden. Wat mij betreft wordt in elke competitie de duitse 50+1 regel ingevoerd.

14 februari 2020 om 21:22

Wat is die Duitse regel?

14 februari 2020 om 21:26

Heel kort gesteld houdt die in dat een club voor minstens 50+1% in handen moet zijn van de supporters. Rijke eigenaren kunnen zo dus nooit het absolute zeggenschap in een club krijgen.

14 februari 2020 om 21:30

Wel als ze zich gaan voordoen als supporters

16 februari 2020 om 05:13

Dan vallen City en PSG ook niet om. Die zijn ondertussen financieel zo sterk gegroeid dat ze niet meer afhankelijk zijn van een eigenaar. Hetzelfde geldt voor eem Chelsea of Juventus. Het zou wel voor tijdelijke chaos en onrust in het bestuur zorgen.

Als ze in overtreding zijn is een straf uiteraard terecht. Echter vraag ik mij af of UEFA clubs als Barcelona of Real Madrid dezelfde straf zou opleggen bij gelijke overtreding. Mijn gevoel zegt van niet......

14 februari 2020 om 21:32

Barça en Real zijn ook gestraft met transfer bannen en Milaan ook maar denk dat ze in Milaan niet rouwig zijn dat ze geen Europa leauge hoefde te spelen

14 februari 2020 om 21:34

De kritiek van Manchester City gaat over 'het proces' haha, geen enkele ontkenning van de strafbare feiten. Dan weet je eigenlijk wel genoeg. Vraag me ook af of ze bij Barca en Real ook zo hoog zouden straffen, maar City is ook een hele grote vis in de voetbalvijver. Eens moet er een eerste zijn.

16 februari 2020 om 05:16

City heeft de strafbare feiten vanaf het begin juist ontkent en beweert goed onderbouwt bewijs te hebben om het tegendeel te bewijzen. We zullen zien wat de CAS erover te zeggen heeft. Ben het overigens eens met de kritiek van City op het proces.

14 februari 2020 om 21:46

Er is een verschil tussen regels overtreden inzake aantrekken van jonge spelers en fictieve contracten opzetten en door een staat gesponsord worden. Voor de eerste krijg je een transferban zoals Barça en Chelsea, voor combinatie van de twee moet je logischerwijze strenger zijn.

Nog wat extra druk om de CL eindelijk eens te winnen. Voorts denk ik niet dat ze effectief uitgesloten zullen worden. Een transferban is toch veel minder uitgesproken, naar mijn mening niet minder drastisch. Het zou dus wel een mooi voorbeeld zijn. Los van het feit of de straf nu terecht is of niet.

Ik vind 2 jaar uitsluiting van europees voetbal een belachelijke straf. Hier word de supporter mee gestrafd die hier niks aan kan doen. Wat een betere straf zou zijn is dat de spelers waarbij geld naar derden is gegaan het contract niet rechtsgeldig verklaren zodat deze speles transfervrij zijn. En de verantwoordelijken voor deze ongein uit het voetbal bannen door straffen aan clubs op te leggen als ze deze personen in dienst nemen of zaken mee doen.

Misschien een extra motivatie om er het beste van te maken voor ze twee jaar geen Europees voetbal meer mogen spelen? En de titel is toch al voor Liverpool.

Er is nog een grote kans dat dit teruggedraaid gaat worden. Geld regeert.

16 februari 2020 om 05:19

Nouja geld. Misschien denkt een onafhankelijke partij gewoon anders over een zaak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool7646
4.Chelsea448
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Rodri HernándezMiddenvelder253
İ. GündoğanMiddenvelder242
Bernardo SilvaMiddenvelder235
Gabriel JesusAanvaller2310
R. SterlingAanvaller2311
R. MahrezAanvaller227
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

55 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2013-2016 Bayern München
2008-2012 Barcelona
2007-2008 Barcelona B
1992-2001 Spanje

In de wandelgangen

Zondag 23 februari
Barcelona maakt werk van de zomerse komst van Lautaro Martinez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren