García haalt schouders op en springt in de bres voor Boschker

Vrijdag, 14 februari 2020 om

Gonzalo García heeft Wout Brama voor het eerst sinds de winterstop weer bij de wedstrijdselectie van FC Twente gehaald. Het besluit is opvallend, daar de trainer en keeperstrainer Sander Boschker zich eerder deze week nog bijzonder negatief uitlieten over de middenvelder. In een uitgelekt audiofragment hadden García en Boschker geen goed woord over voor Brama. “Het is jammer dat het gebeurd is, maar het is gebeurd”, reageert de trainer vrijdag.

Tegenover FOX Sports zegt García de situatie te betreuren. “Het is voor niemand mooi, zeker ook niet voor Sander. Ik ken hem en hij houdt van de club. Voor Sander is het het moeilijkst. Maar ja, dat is de situatie”, aldus de trainer, die de woorden van Boschker niet als ‘niet slim’ wil omschrijven. “Het is gevoel. Moet hij tricky zijn dan? Is het slim om tricky te zijn?” García wil niet te diep in gaan op de situatie. “De club heeft een statement gemaakt en we gaan nu weer verder. Wat wij besproken hebben? Dat blijft binnenskamers. Wij gaan verder met elkaar en proberen daarin de beste weg te vinden.”

Na de woorden van Boschker en García eerder deze week leek het erop dat Brama zijn laatste wedstrijd voor Twente had gespeeld. Tegenover Tubantia liet de coach vrijdag weten dat de middenvelder in het belang van de club weer bij de wedstrijdselectie is gehaald. “Wij moeten op dit moment doen wat het beste is voor de club. En dus moeten we proberen de rust terug te krijgen”, aldus de trainer. “Of dit mijn beslissing is geweest? Ja, ook van mij. Als ik nee had gezegd, was het niet gebeurd.”

"Ik moet doen wat ik moet doen”, aldus de trainer. "Wat er in het statement staat, was de inhoud van het gesprek dat wij woensdag hebben gehad en wat wij naar buiten wilden brengen. Al het andere is speculatie. Ik snap dat dat jullie (de pers, red.) werk is, maar dat is niet aan ons. Of ik de zaak Brama goed heb aangepakt? Dat is moeilijk om te zeggen. Of het nu goed gedaan is of niet, we praten er nu al teveel over.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door ikweetalles07)

Was een kerel geweest en had hem helemaal uit de selectie gezet en had dit dan ook zo gecommuniceerd. Zoals ze nu handelen laten ze diepe wonden na, en is het te belachelijk dat je hem als technische staf eerst deze week zo afbrand en nu weer bij de selectie haalt. Dan krijg ik toch al snel het gevoel dat je totaal onbetrouwbaar bent.

14 februari 2020 om 15:30

Gênant inderdaad. Iemand vergif voor de selectie noemen, maar hem er wel in opnemen. Ze zijn de regie totaal kwijt, wordt zelfs wat zielig voor die hakkelende Spanjaard. Zal best een goede trainer kunnen worden, maar Twente is een veel te moeilijke club om mee te beginnen. Wel domme keus van van Leeuwen, dat mag ook gezegd na al die complimenten aan zijn adres

14 februari 2020 om 15:40

je kunt je langzamerhand wel afvragen in hoeverre de laatste jaren de complimenten terecht waren. De huidige selectie valt tegen. Vorig jaar met een veel te dure selectie (twente had veruit de hoogste spelersbegroting maar ook een verlies van 3 miljoen en was technisch hierdoor zonder hulp van de gemeente failliet) en ook geregeld geluk met de scheidsrechters (wel penalty's voor en weinig tegen) wel kampioen geworden. Maar ze hadden zeker niet het beste elftal.

Kan Boschker zelf sinds dinsdagavond niet meer praten? Laat hem zelf uitleg geven over de situatie, want deze trainer is zo ongeloofwaardig als het maar kan.

14 februari 2020 om 15:33

ik snap niet dat mensen zich druk gaan maken dat 1 persoon namens de club het woord voert.

14 februari 2020 om 15:41

Ik denk dat Boschker tijdens het gesprek met de supporters de mening van Garcia heeft verwoord, omdat hij de hoofdtrainer niet wou afvallen. Ik denk namelijk niet dat wat hij heeft gezegd, echt de mening van Boschker is. De enige die daar het antwoord op weet is Boschker zelf.

14 februari 2020 om 18:18

Misschien moet Brama dan ook eens zijn mond open doen. En zich inzetten voor de club ipv de BV Brama.

Nu allemaal de trots opzij zetten en samen werken aan het grote doel, handhaving. Gewoon 433 met Brama op de bank, want daar hoort hij. Zaterdag zullen we er wel gewoon afgaan, als er echter maar wat beleving in zit met een fatsoenlijke opstelling en tactiek.

Dit wordt natuurlijk door het bestuur zo ingegeven en niet door Garcia. Die mag blij zijn dat hij zijn baan mag behouden. Je dit als Twente supporter toch niet meer serieus nemen?

Het zou wat zijn als het publiek tijdens de wedstrijd de naam van Brama scandeert en dat Brama er dan in komt en de winnende maakt.

14 februari 2020 om 17:24

@miaauw, ik denk niet dat Brama erin zal gaan komen. Garcia doet dit nu alleen om het morgen niet helemaal uit de hand te laten lopen met het publiek als FC Twente weer zo'n zaadwedstrijd op de mat gaat leggen en geconfroteerd gaat worden met een forse nederlaag. Wel is het zo dat als Woutje scoort voor FC Twente altijd wint, dus het zou wel heel erg fantastisch zijn als hij toch minuten gaat krijgen en de winnende zou maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Emmen32-13
13.VVV-Venlo28-27
14.FC Twente27-12
15.PEC Zwolle26-18
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. ZekhniniAanvaller211
K. NakamuraAanvaller174
Q. MenigAanvaller111
J. DrommelKeeper250
J. BrondeelKeeper20
P. BijenVerdediger201
J. LatibeaudiereVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

Nederland
32 fans
Keeper, 49 jaar

In de wandelgangen

Zondag 29 maart
Liverpool heeft alle vertrouwen in een deal van zestig miljoen euro voor Timo Werner. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren