PSV klopte nog niet aan in Alkmaar: ‘Nee, ik ben niet gepolst’

Vrijdag, 14 februari 2020 om

PSV heeft Arne Slot niet benaderd om de nieuwe trainer in Eindhoven te worden, zo heeft de oefenmeester van AZ vrijdag verklaard op de persconferentie. Er gaan al langere tijd geruchten dat Slot in beeld is om bij PSV interim-trainer Ernest Faber op te volgen, maar desgevraagd ontkent eerstgenoemde de speculaties.

"Nee", reageert Slot op de vraag of PSV hem al gepolst heeft. "Ze zijn daar toch met een buitenlandse trainer bezig? Maar oké, sommige mensen, zeker in deze regio, zien het oosten een beetje als het buitenland”, doelt de trainer op zijn geboorteplaats Bergtenheim in Overijssel. Slot wordt overigens ook met Ajax in verband gebracht, dat hem zou zien als toekomstige opvolger van Erik ten Hag.

Slot voelt zich wel gestreeld door de vermeende belangstelling. "In het verlengde van wat ik eerder in de week over Calvin Stengs heb gezegd heb: het is alleen maar mooi dat allerlei spelers, de trainer, de assistent-trainers en van mijn part de materiaalman in de picture staan. Het is een bevestiging dat we het allemaal heel erg goed doen." AZ werd donderdagavond door NAC Breda verrassend uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker (1-3), hetgeen Slot uiteraard ontevreden stemt.

"Normaal gesproken bespreken we de dag voor de wedstrijd ook de tegenstander", doelt Slot op de wedstrijd bij FC Twente van zaterdagavond. "Dit keer heb ik het bij onszelf gehouden. Dat leek me beter. Ik heb de spelers uitgelegd waar de pijnpunten liggen. Het ene is meer rendement in de eindfase van de aanval, het andere punt betreft de omschakeling. Als wij vier of vijf tegenaanvallen op ons af krijgen, dan kan het niet zo zijn dat de verdedigers in de steek worden gelaten. Je hoeft bij AZ maar een paar keer per wedstrijd terug te sprinten, maar dat moet dan wel gebeuren."

Slot benadrukt dat hij opperste concentratie van zijn elftal blijft vragen. "Dit seizoen worden we terecht geprezen vanwege ons mooie spel en de vele keren dat we in het strafschopgebied van de tegenstander komen. Net zo belangrijk was dat geen enkele club in de Eredivisie harder heeft gewerkt dan wij in de eerste seizoenshelft. Dat moeten we blijven doen. Ik heb de jongens gezegd dat we geen jojo moeten worden."Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

Leuke trainer. Maar als ik PSV was zou ik is een keer gaan voor een trainer met de nodige ervaring. Een trainer die goed met jonge jongens om kan gaan en tegen een stootje kan.

14 februari 2020 om 14:45

Precies. Ik moet altijd wel een beetje lachen als mensen hier absurde namen roepen als Maurice Steijn en Adrie Koster. En Arne Slot is er ook zo eentje. Leuk presteren in de subtop is andere koek dan presteren in de top. PSV moet gewoon een ervaren en gerenomeerde coach aanstellen en niet van die halfbakken koorknaapjes die het leuk hebben gedaan met Vvv.

14 februari 2020 om 14:50

Bosz was ook een redelijk 'vreemde' naam toch wat dat betreft? Ik ben niet zo zeer op zoek naar pure ervaring, maar naar iemand die het elftal weer leuk voetbal laat spelen. Dat betonvoetbal van de laatste 5 jaar is onderhand niet meer aan te zien. Een combinatie van die twee aspecten (ervaring + aanvallend/ dominerend voetbal) zou perfect zijn, maar waar vind je zo iemand?

14 februari 2020 om 14:51

Tja het probleem is dat PSV nou niet echt de naam heeft die even een ervaren en gerenomeerdr coach kan gaan aanstellen. Ik kan er op dit moment geen 1 verzinnen die haalbaar en beschikbaar is.

14 februari 2020 om 15:10

Bosz had natuurlijk wel al een paar jaar ervaring itt Slot die nog geen 1 jaar hoofdcoach is.

14 februari 2020 om 15:12

Nee je moet goed kijken naar de profielen, alles vergelijken, en dan alsnog de 'gok' wagen. Je weet immers nooit hoe het uit gaat pakken. @downwards je hebt inderdaad gelijk. Laten we rustig aan doen met beginnende coaches naar de top van het Nederlandse voetbal te torpederen.

14 februari 2020 om 16:21

puntnaarachter. Leuke troll hoor, maar PSV heeft niet alleen een uitstekende naam, reputatie en uitstraling als topclub, het is ook een club waar een topcoach met een grote naam thuishoort. Overigens prima als jij het anders ziet, maar dat is net zoiets als roepen dat wat jou betreft Valentijnsdag op 15 februari valt. Slaat óók nergens op.

14 februari 2020 om 17:19

Kom dan met een naam? Het is makkelijk roepen dat het een club is waar er een grote naam thuishoort, maar bij mij komt er echt geen 1 naar boven. Met alle respect, welke gerenommeerde coach met ervaring wilt een club coachen in de eredivisie voor een maximaal salaris van 1 a 2 miljoen? Ben benieuwd met welke namen jij gaat komen. Dat jij hieronder al met een onhaalbare kandidaat (wat jezelf ook al beaamt) komt, maar het toch moet benoemen zegt al genoeg.

Slot doet het leuk met Az al was de bekeruitschakeling wel erg slecht natuurlijk. Maar PSV heeft meer een ervaren trainer nodig en ik vind een Henk Ten Cate wel geschikt om PSV wel op het juiste spoor te brengen.

14 februari 2020 om 14:29

En wat heeft Henk Ten Cate zoal bereikt, naast het binnen harken van oliedollars? Je kan veel ervaring hebben, maar als dat vooral bestaat uit niet presteren heb je dus de verkeerde ervaring. Ook heeft hij het haast nergens langer dan 1 jaar volgehouden als hoofdcoach, en het lijkt mij dat PSV nu wel even een coach nodig heeft die rust brengt.

14 februari 2020 om 14:48

Nee, Ten Cate past totaal niet bij Psv. Past in het rijtje Co Adriaanse en Marco van Basten. Die hebben zich in het verleden onnodig laatdunkend én respectloos uitgelaten over de club en de mensen die daar werkten. Bovendien is Henk ten Cate een bewezen leugenaar en intrigant. Die hoort niet bij een nette en fatsoenlijke club als Psv. Dat diskwalifieert dit soort mensen om voor de club te werken. Louis van Gaal gaat het niet doen, maar dã¡t zou echt de droomkandidaat zijn. Okay, het betekent wel dat je je kapot schaamt zodra hij interviews en persconferenties geeft, maar het vakmanschap van die man staat buiten kijf. Hij zou wel raad weten met deze groep. En hij heeft zich wel altijd netjes geuit over PSV als club en instituut.

14 februari 2020 om 16:14

Dat nette en fatsoenlijke mogen ze na dit seizoen wel weglaten zeg.

14 februari 2020 om 16:22

Mee eens. Ik vond het ontslag van Van Bommel echt totaal niet bij PSV passen inderdaad. Laat staan de manier waarop dat gebeurd is. Ga maar na, PSV ontslaat nauwelijks hoofdcoaches.

14 februari 2020 om 16:24

@puntnaarachter; volgens mij is juist door de jaren heen gebleken dat ten cate een prima trainer is. Wanneer je alleen prijzen telt wil dat wel eens tegenvallen, maar bij go ahead, vitesse, sparta, ajax (binnenland) en in griekenland presteerde hij naar behoren. De vraag wat ten cate heeft gepresteerd vind ik dan ook niet een juiste, want je gaat weinig beschikbare trainers vinden met een grotere staat van dienst.dat hij eigenlijk al 10 jaar niet meer op niveau traint vind ik een sterker argument.

14 februari 2020 om 14:57

@miaauw, Henk "bla bla" Ten Cate lijkt mij uitermate ongeschikt als trainer van Psv. Een man die structureel ontevreden rond loopt en eigenlijk in de Eredivisie ook nooit wat heeft gepresteerd.misschien dat de Jong vanuit zijn uitgebreide netwerk nog wel een ervaren buitenlandse trainer kent??

Het spelersmateriaal van PSV op dit moment past totaal niet bij het haast Ajax-achtige voetbal dat Arne Slot met zijn AZ laat zien. Op een enkeling na (malen, Ihattaren), zijn het vooral houten klazen of voetballers die te beperkt zijn om dat spel goed uit te kunnen voeren. Dan zie ik Slot liever nog een jaar met die talenten van AZ werken en wellicht een jaar later naar Ajax vertrekken als Erik ten Hag vertrekt. PSV moet nu vooral een trainer hebben die erop gericht is om resultaat te halen. Dat mooie voetbal kan altijd later nog, maar resultaat moet op dit moment de prioriteit hebben. Het is natuurlijk een utopie, maar Van Gaal heeft bij Oranje laten zien dat hij van een destijds zeer matig elftal een geoliede machine kon maken die het tot de halve finale WK schopte. Zo'n soort trainer heeft PSV nodig. Geen Arne Slot die graag mooi en verzorgd voetbal wil spelen, maar iemand die met beperkt materiaal goed kan puzzelen en vanuit de kracht van die spelers iets leuks neer kan zetten.

14 februari 2020 om 16:25

Een goede trainer past z'n speelstijl aan aan z'n materiaal en niet andersom. Spelers tegen hun natuur laten spelen is een garantie voor ellende.

14 februari 2020 om 20:11

Daar ben ik het niet mee eens, trainers hebben een bepaalde visie en als je als club een trainer haalt die graag aanvallend wil voetballen, moet je ervoor zorgen dat hij dat ook kan met de selectie die hij tot zn beschikking heeft.

Slot heeft ff leuk brutaal materiaal ter beschikking, das ff een gelukje dat van ttt zich voordoet, als er een paar uitvallen dan stort het daar ook in, dus geen Slot voor Psv.

14 februari 2020 om 16:00

Vdbrom had vorig jaar nagenoeg gelijk materiaal. Toen was het voetbal vaak niet om aan te zien. Ik denk wel degelijk dat Slot een verschil maakt

14 februari 2020 om 20:13

Maakt hij ook, er is een stuk meer rust en vertrouwen. Daarbij heeft AZ het halve seizoen in Den Haag gevoetbald en speelden ze tot deze week op drie fronten mee. Dat is gewoon klasse. Bij elke club stort het in als er blessures zijn, dus dat vind ik een slecht argument. Met het beschikbare materiaal doet hij het ontzettend goed, dat mag best gezegd worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5346
2.AZ4729
3.Feyenoord4613
4.PSV4224
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller2212
C. StengsAanvaller225
M. BakkerKeeper00
M. BizotKeeper210
R. de BoerKeeper20
P. HatzidiakosVerdediger111
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

12 fans
Coach, 41 jaar

In de wandelgangen

Zondag 23 februari
Barcelona maakt werk van de zomerse komst van Lautaro Martinez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren