García verrast en neemt Brama ‘in het belang van de club’ op in selectie

Vrijdag, 14 februari 2020 om 13:38Yanick Vos • Laatste update: 13:49

FC Twente-trainer Gonzalo García heeft een opvallend besluit genomen na de commotie van deze week rondom Wout Brama. De middenvelder zit voor het eerst sinds de winterstop weer bij de wedstrijdselectie. De keuze van García is opvallend omdat hij en keeperstrainer Sander Boschker de speler eerder deze week nog met de grond gelijk maakte, zo bleek uit een uitgelekt audiofragment van een gesprek tussen de technische staf en een aantal supporters.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat verwacht jij van FC Twente - AZ?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door sirius)

Sportief gezien hoort hij ook gewoon bij de selectie te zitten. Of hij in de basis moet staan is een tweede, maar geloof er niks van dat hij minder is dan degene die afgelopen weken op de bank zaten.

14 februari 2020 om 13:53

Met Brama behaalde FC Twente 1 punt tot nu toe, zonder hem 22. Wat hoop ik dat AZ aan FC Twente een ongelofelijk pak slaag geeft met Brama in de basis. Garcia kon het nu toch niet meer goed doen. Haalt hij Brama erbij zoals nu, dan krijg je de reacties dat hij geen ruggengraat heeft. Laat hij hem buiten de selectie, dan krijg je idioten die de spelersbus opwachten. Tsja...

14 februari 2020 om 13:56

Hou maar op. Cijfers tellen niet als het om Brama gaat, puur emotie. Maar wie weet krijgt hij een kans om het te laten zien en verrast ie ons allemaal.

14 februari 2020 om 14:21

Alsof dat gebrek aan punten louter en alleen aan Brama te wijten is. Dit gaat echt veel te kort door de bocht.

14 februari 2020 om 14:27

Alsof Brama de verlosser is en altijd moet spelen. Gaat ook veel te kort door de bocht.

14 februari 2020 om 14:34

Er wordt gesteld door diverse leden hier dat Brama de beste speler is voor de positie van verdedigende middenvelder. In de laatste potten waarin hij speelde werden ze door de as vernederd door respectievelijk Go Ahead en Rkc. Brama werd volledig de wedstrijd uitgespeeld door Spierings van Rkc.

14 februari 2020 om 14:46

Dat pak slaag gaat ook gebeuren. Wordt een complete afslachting van de hoogste orde. Twente heeft echt een waardeloos team en een waardeloze trainer (tacticus)alle spelers zijn individualisten en daar is de trainer schuldig aan. 0-6

14 februari 2020 om 15:05

Garcia werd hier tactisch overklast door De Gier en Grim bedoel je. Zoals Garcia wekelijks overklast wordt door trainers van Eredivisieclubs. Die man heeft volgens mij geen idee wat hij doet, en daardoor zijn spelers ook niet. Voor iedere ploeg is het heerlijk voetballen tegen Twente, omdat ze niet als collectief spelen en er dus legio ruimtes liggen voor tegenstanders om door Twente heen te voetballen.

14 februari 2020 om 16:10

FR-RKC nu ben ik echt niet zo'n Brama fan, maar tegen Go Ahead speelde Brama niet op zijn eigen positie en tegen RKC met een zwakke Aburjania. Niet helemaal eerlijk om die potten erbij te pakken. Een middenveld met Brama, Selahi en Bosch zou ik echter wel willen zien met daarvoor Vuckic in de spits. Ik denk nog steeds dat Brama de betere verdedigende middenvelder is omdat ik hem nu nog sterker acht dan Roemeratoe en omdat Busquets brandhout is.

14 februari 2020 om 16:43

Twenteov, helemaal mee eens. Maar natuurlijk denkt Garcia daar weer anders over. Geen speler weet waar het aan toe is en er zit geen automatisme in in omdat Garcia elke week weer anders wil spelen.

14 februari 2020 om 17:33

Ja klopt met een Brama op 8 ja, maar Wout Brama hoort op 6, dat is zijn positie. Als je Messi linksback neer gaat zetten moet je ook niet gaan zeuren als hij een paar wedstrijden niet meer scoort. Garcia is een meester om spelers op posities te zetten die ze niet gewend zijn. Ga nu gewoon 4-3-3 spelen met Brama op 6 als verdedigende middenvelder. Samen met Selahi en Bosch (of Lang) op het middenveld. En voorin met Vuckic, Nakamura ( of Zekhini) en Menig (of Lang). En achterin met Verdonk, Bijen, Plegezuelo en Troupee. En dan dit een wedstrijd of 6 a 8 laten staan, dan blijven we echt wel in de Erdivisie. Maar als Garcia vast blijft houden aan zijn 5-3-2, dan verwacht ik hetzelfde als onder Gertjan Verbeek. Volgend jaar weer op vrijdag- en maandagavond.

14 februari 2020 om 20:38

Alsof dat aan Brama te wijten is. 1 speler is niet zo belangrijk in negatieve zin...

Een sterke persoonlijkheid in je team is vaak beter dan 11 tamme jaknikkers die geen beslissing durven te nemen.Een goed trainer weet hier mee om te gaan.Maar ja, je hebt het dan ook over een goede trainer.......

Zwakke trainer. Aan de andere kant, wellicht kan Brama het een keer laten zien dit seizoen. Volgens de meeste Twente supporters is hij de verlosser......laten we het in godsnaam hopen.

Kan mij het verrotten. Deze club is groter dan Brama of Boschker die ik na dit hele gedoe allebei een stel ijdeltuiten vind, mocht hetgeen Boschker zegt waar zijn tenminste. Als dat waar is dan is Brama een huilebalk en Boschker een judas. Het draait maar om 1 ding, niet degraderen, niet om die 2 zijne koninklijke hoogheden. Nu voel ik aankomen dat we zaterdag verliezen, wat geen schande is tegen AZ, en dan wordt het weer rellen buiten en via het home van supportersvereniging de Vriendenkring gaan de nodige doorgesnoven leeghoofden weer proberen bij de trainer en spelers te komen om daar cool te doen. Het is allemaal zo voorspelbaar. Maar toch heb ik er gek genoeg weer zin in om naar de tempel te gaan.

14 februari 2020 om 13:57

Heb je gelijk in. Hopelijk blijft het rustig zaterdag.nog meer ellende helpt de situatie totaal niet.

14 februari 2020 om 14:11

Daarom is Brama ook weer bij de selectie gehaald om rellen te voorkomen denk ik.

14 februari 2020 om 16:12

Denk ook dat dat de enige reden is inderdaad. Dat kunnen velen hier slap van Garcia vinden, maar ik vind het een goed idee om hiermee de rust te bewaren, ook al is het geveinsd.

14 februari 2020 om 16:45

Waarschijnlijk wel idd. Maakt de trainer met zn verhaal natuurlijk wederom volledig onvolgbaar.

De fans hebben hun zin gekregen en Brama zit er weer bij. Goed besluit van Garcia om Brama er weer bij te halen omdat het hopelijk de rust terug brengt. Ik zou Brama ook meteen basis geven en eens kijken hoe het dan gaat.

Goedzo, je oren laten hangen naar de buitenwacht. Ik vind hem overigens niet per definitie zwak door dit besluit, ik weet niet hoe het gegaan is, maar als hij nu tegen Brama zegt: laat iedereen maar zeiken om jouw afwezigheid, ik haal je terug en laat t maar zien. Als het je niet lukt is het gewoon over en sluiten.

Haha, wat een zwakte. Eerst kan je niet met een speler omgaan, dat komt al niet sterk over. Dan laat je je gaan zoals eerder deze week. Maar omdat de fans zich roeren zet je hem weer bij de selectie met reden een platitude als “in het belang van de club”. De beste man is de grip volledig kwijt.

Hoe moet Brama zich nu voelen? Wat gaat zijn bijdrage aan het resultaat zijn? Hij weet dat de trainer hem niet wil. Er zal spanning zijn. Spelers zullen moeite hebben de trainer als onbetwiste leider te volgen. Dit kan bijna niet goed gaan zo.

14 februari 2020 om 14:13

Misschien zit Brama er wel bij omdat Garcia een strategisch plan heeft waarbij de kwaliteiten van Brama de doorslag kunnen geven. Brama is een wereldspeler en niet voor niks scanderen ze zijn naam.

Haha, wat een zwakte. Eerst kan je niet met een speler omgaan, dat komt al niet sterk over. Dan laat je je gaan zoals eerder deze week. Maar omdat de fans zich roeren zet je hem weer bij de selectie met reden een platitude als “in het belang van de club”. De beste man is de grip volledig kwijt.

Hoe moet Brama zich nu voelen? Wat gaat zijn bijdrage aan het resultaat zijn? Hij weet dat de trainer hem niet wil. Er zal spanning zijn. Spelers zullen moeite hebben de trainer als onbetwiste leider te volgen. Dit kan bijna niet goed gaan zo.

Wat een zwak figuur zeg
Zelfde week de speler nog afbranden om vervolgens poeslief hem toch bij de selectie halen
Garcia out zou in mijn ogen terecht zijn!

Wat een clown die garcia. Nu mag brama er weer bij. En dan na de 0-6 zeggen dat het verlies weer door brama komt.

14 februari 2020 om 15:22

Hoe kun je afgelopen week zo'n commentaar geven op deze speler en nu enkele dagen weer bij de selectie halen. De geloofwaardigheid van deze trainer is nu helemaal weg.

Ongelooflijk onbetrouwbare trainer, helemaal de weg kwijt!

Ah de bekende knikkende knieen. Begint erop te lijken dat of de trainer of Boschker het slachtoffer gaat worden ( beide wellicht beter )zal wel van resultaat komende wedstrijden afhangen. Hoe dan ook criccis bij FCT

Dat dit hele gedoe uberhaupt zo opgeblazen werd zegt al wat over de onkunde van de technische staf. Verder is het lachwekkend dat dit uberhaupt zoveel aandacht kreeg gezien de situatie van de club. Er zijn wel wat belangrijkere zaken dan een clubicoon die buiten de selectie gehouden wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. DumićVerdediger
M. HilgersVerdediger
J. OosterwoldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

32 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Alphonse Aréola ruilt Paris Saint-Germain op huurbasis in voor West Ham United, dat tevens een optie tot koop heeft bedongen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren