‘Mourinho zei precies zoals ik het nu zeg, ik was in shock, het raakte me’

Vrijdag, 14 februari 2020 om

José Mourinho kan spelers op verschillende manieren motiveren, zo weet Chelsea-verdediger Kurt Zouma. De huidige manager van Tottenham Hotspur was eerder actief bij the Blues en werkte op Stamford Bridge samen met de stopper. Zouma vertelt in gesprek met RMC Sport dat de Portugees bikkelhard kon zijn tegenover zijn spelers.

"Ik kan me niet herinneren welke wedstrijd het was, maar we verloren met 1-3. De volgende dag sprak Mourinho me aan en nam hij me mee naar zijn kantoor. Hij vroeg of alles goed was met mij. Ik zei van wel. Hij vroeg toen of ik dat zeker wist. Ik zei wederom 'ja'. Hij antwoordde met: ik vraag het omdat je waardeloos was dit weekend", zo memoreert Zouma.

Mourinho pleit voor naamsverandering VAR: 'Scheidsrechter op het veld beslist niet meer'

"Hij zei precies zoals ik het nu zeg, zo direct. Ik was in shock, maar het zorgde er wel voor dat ik op het veld hem meteen van repliek wilde dienen. Ik herinner me nog dat het me echt pijn deed, het raakte me. Maar ik wilde hem laten zien dat ik er goed op zou reageren", aldus Zouma, die het niet eens is met het beeld dat Mourinho niet voldoende gebruik maakt van jonge spelers.

"Hij houdt gewoon van overwinningen. Hij gebruikt alles wat er voor handen ligt om dit te bewerkstelligen. Ik kwam bij Chelsea toen ik negentien jaar was en ik speelde onder hem. Ik kreeg kansen en speelde mijn wedstrijden. Ik weet niet wat de buitenwereld denkt, we hebben allemaal een andere mening, maar ik ben die mening niet toebedeeld", besluit de 25-jarige Fransman.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Jeetje, mag je als coach niet zeggen dan dat je waardeloos was? Moeten spelers nu altijd met een aai over de bol behandeld worden? Het is toch te gek voor woorden dat spelers tegenwoordig steeds meer willen verdienen en als je als coach zijnde zegt dat je waardeloos was dat je dan meteen in shock bent?als mensen op hun werk fouten maken vinden ze dat ook waardeloos en kun je zelfs ontslag verwachten als je een tijdelijke contract hebt. Wat een aanstellerij zeg en dat verdient nog miljoenen per jaar...….schei toch uit

14 februari 2020 om 10:52

Ja ik vraag mij dat ook af. Gelukkig voor dit soort mensen dat zij met het talent zijn geboren, dat zij profvoetballer konden worden. In het bedrijfsleven zouden dit soort gasten haast niet kunnen functioneren. Daar wordt namelijk nog wel wat hardere taal gebruikt.

14 februari 2020 om 10:52

Buiten dat ene zinnetje over dat hij in shock was, geeft hij toch alleen positieve dingen aan over Mourinho? Het deed hem bijvoorbeeld pijn, maar wilde wel laten zien dat hij er goed op zou reageren.

14 februari 2020 om 10:54

Hij heeft het over dat Mourinho het zo DIRECT zei. Ik denk dat de meeste trainers zouden zeggen, je speelde slecht of iets in die richting. Heeft verder niks te maken met dat spelers een aai over de bol moeten krijgen of wat dan ook. Daarnaast is hij verder alleen maar positief over hem....

14 februari 2020 om 10:56

Leuk verhaaltje van je. Maar de realiteit is gewoon anders. Als coach moet je het beste uit je spelers halen, en spelers verschillen. Sommige reageren beter op zo benaderd worden als Zouma, en andere reageren er beter op als ze een aai over de bol krijgen. En ja, ook in het dagelijks leven werkt dat zo en goede werkgevers spelen daar ook op in.

14 februari 2020 om 11:22

Wat breng jij dingen toch altijd kortzichtig, zwart/wit en vol aannames die buiten het topic om gaan op dit forum.. Het enige dat deze gast aangeeft is dat hij niet verwacht had dat het gesprek zo'n wending zou nemen, en dat hij daarom in shock was. Overal binnen ieder bedrijf werken verschillende type mensen die -als je een beetje een fatsoenlijke manager bent- verschillende aanpakken vereisen om ze te kunnen blijven prikkelen/motiveren. Verdiep je in wat management boeken over karaktereigenschappen, wie weet leer je nog eens wat.

14 februari 2020 om 11:56

Slaat echt nergens op wat je zegt. Als jouw manager zegt dat je waardeloos bent, zou je toch ook eventjes in shock zijn. Of ga je dan je salaris vergelijken met mensen in 3e wereld landen om aan te geven dat je niet mag klagen? Doe normaal joh, hij is verder helemaal positief over Mourinho en geeft alleen een enkel ding aan dat hem verbaasd heeft.

14 februari 2020 om 14:16

Hij zei: “ik vraag het omdat je waardeloos was dit weekend" gericht op in de wedstrijd. Niet dat hij waardeloos is. Dat is nogal een verschil. Ook is het van de zotte dat een trainer dat niet mag zeggen. Het is verdomme je werk dus je baas mag gewoon eerlijk tegen je zijn als je waardeloos was in de wedstrijd, vooral als hij/jij weet dat je beter kunt. Grow up.

14 februari 2020 om 14:37

Jij mag de tekst nog wel een keer lezen. Je heb hier je eigen draai aan gegeven. Kurt levert totaal geen kritiek aan het adres van Mourniho.

14 februari 2020 om 17:55

Dat jij 27 duimpjes hebt op t moment. Je hebt de gehele essentie van dit bericht volledig gemist. Wat ik lees is t volgende: Mourinho zoekt een manier om je te trickeren. Bij de een aai over de bol, bij de ander direct en hard. Ieder mens is anders, ieder mens is op een andere manier te motiveren. Mourinho kreeg wat hij wou van Zouma door direct en hard te zijn. Hij wilde zijn ongelijk bewijzen. Ookal maak je fouten, krijg ke geen ontslag bij tijdelijk contract. Veels te diur. Ze laten je uit contract lopen, iets heel anders dan ontslag. Probeer t nog een x zou ik zeggen.

Wie een beetje op niveau heeft gevoetbald weet dat coaches in de kleedkamer soms heftig te keer gaan..... De ene coach geeft zijn mening rustig beheerst aan , de andere doet het verbaal sterk, op het randje af.... Als ik dit verhaal lees lijkt het me , straight to the Point..... Niets mis mee. Ik heb al verhalen over Conte gehoord, die gaat als een gek te keer .

14 februari 2020 om 16:32

Ergste is totale stilte en een blik van teleurstelling hahaha. Geschreeuw kan ik makkelijker hebben. Maar bij stilte dacht ik altijd van shit, dit kan niet.

Persoonlijk hou ik ook van direct aanpak maar misschien is dit de reden dat Mourinho niet meer hetzelfde uit zijn ploegen haalt als in zijn glorie tijden. Hij had toen beschikking over spelers zoals Terry, Lampard, Deco bji Porto die toch van de oude stempel zijn en gewoon zijn om met directe keiharde kritiek iets te doen.terwijl zulke aanpak zeker en vast niet werkt bij een Martial bijvoorbeeld en de rest van de jonge United team, los van het feit dat er ook veel minder kwaliteit voorhanden was.

Mourinho heeft sportwetenschappen gestudeerd dat helpt een klein beetje. Daarnaast zijn de media persoonlijkheid Mourinho en de trainer heel verschillend. De meeste spelers zijn gek van hem omdat hij ze weet te raken en dat doe je echt op individueel gebied meer dan als groep.

14 februari 2020 om 17:31

dat vraag ik me af. in zijn laatste periodes bij Chelsea en United waren de spelers hem op een gegeven moment flink beu

Salah kan dit beamen en zat te huilen in de kleedkamer. De een zegt ik hou van deze aanpak, de ander kan er niet tegen. Een goede manager/coach/leidinggevende in het voetbal of waar dan ook past zijn aanpak aan de persoon tegenover hem. Mourinho laat mensen zichzelf aanpassen aan hem. Dat kan, maar weet dat het dan soms botst of niet zijn vruchten afwerpt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Chelsea1912
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
T. WernerAanvaller104
M. MountMiddenvelder91
T. AbrahamAanvaller93
H. ZiyechMiddenvelder61
E. MendyKeeper60
O. GiroudAanvaller50
AzpilicuetaVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren