Bazoer incasseert dreun bij Vitesse en kan niet leunen op reputatie

Vrijdag, 14 februari 2020 om

Riechedly Bazoer moet beter presteren bij Vitesse om in aanmerking te komen voor een basisplek, zo stelt Edward Sturing. De middenvelder werd afgelopen zomer voor anderhalf miljoen euro overgenomen van VfL Wolfsburg, maar de coach van de Arnhemmers zegt in gesprek met de Gelderlander dat deze transfersom niets zegt over het aantal speelminuten van Bazoer bij Vitesse.

'Om een worstelend Vitesse op de rit te krijgen, is eenheid nodig. En volledige overgave. De zesvoudig international van Oranje laat dat in de ogen van de trainer niet zien', aldus de krant. "Op dit moment is Bazoer niet goed genoeg op de positie waar hij graag wil spelen", zo laat Sturing weten aan het dagblad. “Ik maak een andere keuze. Dat is topsport."

Dat er sprake zou zijn van kapitaalvernietiging zegt de trainer weinig. "Ik kijk niet naar reputaties. Iedereen heeft dezelfde eisen. Kwaliteit telt. Je reputatie moet je elke dag weer waarmaken", aldus Sturing. Bazoer kwam eerder in conflict met Leonid Slutsky, die inmiddels is vertrokken uit Arnhem. Sturing geeft aan dat hij geen frictie heeft met Bazoer.

"Dat was de hitte van het moment. Frustratie, omdat het voetbal slecht was", aldus Sturing over de confrontatie tussen Slutsky en Bazoer, die tot de zomer van 2022 vastligt bij de huidige nummer zes van de Eredivisie. "Ik ben absoluut niet klaar met Bazoer. We gaan aan de slag om hem terug te brengen. Dat ligt grotendeels bij hem. Als technische staf willen wij hem helpen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

Deze man kan je toch niet anders dan gelijk geven. Bazoer teert nog teveel op zijn reputatie bij Ajax als 'groot talent'. Tuurlijk is er nog tijd om dit te veranderen, maar dan moet hij ook mentaal veranderen en dat zie ik niet gebeuren zoals bij Depay. Van gescout worden door Barcelona naar niet goed genoeg voor Vitesse, denk dat het zeker niet alleen aan kwaliteit ligt.

14 februari 2020 om 10:47

Ik denk dat het wel aan kwaliteit ligt. Iedereen blijft maar zeggen dat het zo’n groot talent is, maar dat is gebaseerd op napraten niet op feiten. Bij iedere club waar hij komt komt hij tekort. Persoonlijk zou ik hem nog wel eens als rechts achter willen zien, zoals ze nu ook Luckassen bij Anderlecht gebruiken, maar ik ben bang dat zijn ego hem daar teveel voor in de weg zit

14 februari 2020 om 11:37

Ik denk dat het dit keer niet per se over na praten gaat. Elke keer dat hij mee doet bij Vitesse zie je dat hij qua balgevoel en visie op het middenveld meer voetbal in z'n kleine teen heeft dan de rest. Hij heeft een prachtige techniek en een geweldig schot in de benen. Maar je ziet hem ook hooguit twee sprintjes terug trekken per wedstrijd. Erg ver van de middencirkel komt hij niet tenzij hij kan scoren... Ik zou hem dus absoluut niet als rechtsachter willen zien. Bij Ajax liep hij veel over rechts en was het een leuke back geworden. Nu laat hij 1x per wedtsrijd een prima schot van afstand zien en zet een keer een mannetje interessant vrij.

14 februari 2020 om 11:17

dat is niet altijd mentaliteit natuurlijk. als elk talent ter wereld echt zijn potentie zou inlossen dan hadden we nu een overschot aan internationale topspelers in het voetbal. in de ene speler zit meer rek dan in de andere speler. sommigen groeien door en sommigen hebben gewoon een lager plafond en zitten sneller aan hun top. kan zijn dat het bij Bazoer een mentaliteitsprobleem is gezien zijn incidenten uit het verleden maar het is niet zo dat elk groot talent dat de top niet haalt een slechte mentaliteit heeft

Carriere gaat uit als een kaars, als je het mij vraagt een kwestie van instelling en houding. Jammer

14 februari 2020 om 12:07

Ik weet het niet hoor. Als vitessesupporter hem genoeg zien spelen, maar uitzonderlijk talent herken ik niet. Wilskracht is ook een kwaliteit he (waar je alleen al heel ver mee kan komen, Hansie?). Die jongen heeft ook geen inzicht, verliest tich keer per wedstrijd de bal nonchalant in levensgevaarlijke situaties. Oogt vaak ook traag (of is het makheid?). Zal best een talent zijn geweest, maar heeft zich regressief ontwikkeld lijkt het wel. Hij is gewoon echt niet goed genoeg voor ons. Dat is best bijzonder, want we hebben echt niet een bovengemiddelde eredivisieselectie dit seizoen.

Die jongen kan echt wel voetballen, heeft alleen maar 1 ding voorop staan en dat is: Bazoer. Eigenlijk gaat dat als rode draad door zijn carrière. Hij was altijd een verdediger bij Psv, bij Ajax wilde hij daar niet spelen want hij wilde graag aanvallen. Prima, hij brak door als verdedigende middenvelder, schoot een paar keer van afstand en scoorde. Ging steeds verder naar voren spelen. Het probleem is echter, daar heeft hij de handelingssnelheid niet voor. Hij was een groot talent als verdedigende middenvelder, nu wil hij zich als 10 profileren. Beetje hetzelfde verhaal als Royston Drenthe, die had als linksback jaren in oranje kunnen spelen. Maar wilde maar wat graag voorin staan. Dit soort jongens moeten doorhebben dat ze als dienende spelers een stuk verder kunnen komen. Echter is dat hun eer te na.

14 februari 2020 om 10:23

Als verdedigende middenvelder kwam hij ook creativiteit/handelingssnelheid tekort, daarom wisselde Bosz hem voor Schone.

14 februari 2020 om 10:33

In principe wel mee eens ja. Maar ik vond in zijn periode bij Ajax eigenlijk ook dat hij als verdedigende middenvelder te traag was in de omschakeling en soms gewoon terug sjokte.in balbezit prima als verdedigende middenvelder, maar bij balverlies was het soms wel schrikken.

14 februari 2020 om 11:27

@ Jorisdijk. Je slaat de spijker op zijn kop. Ik kan hier alleen maar aan toevoegen. The man with insight enough to admit his limitations comes nearest to perfection (johann Wolfgang von Goethe)

14 februari 2020 om 12:52

Hij voetbalt niet voor Vitesse, Wolfsburg, Utrecht, Ajax, Sporting Portugal of Psv. Hij speelt voor FC Bazoer.

14 februari 2020 om 12:54

Ja, maar ja, het is ook oké als je besluit "dan kom ik maar niet verder dan Vitesse zolang ik maar speel hoe ik wil spelen". Vroeger had je in Jay-Jay Okocha ook zo'n eentje. Wou niet gedisciplineerd spelen en ging liever naar ploegen zoals Bolton dan dat hij zich moest aanpassen op een hoger niveau.

Is gewoon niet goed genoeg. Heb zijn talent nooit gezien. Wellicht een aardige back bij een middenmoter

14 februari 2020 om 10:39

Speelde vorig seizoen erg sterk vond ik, was enorm verbaasd dat hij wissel stond.

14 februari 2020 om 10:48

Je hebt z'n talent nooit gezien? Dat vind ik toch wel vreemd om te lezen. In zijn periode toen hij bij Ajax de basisplek begon te krijgen, was hij voor zijn leeftijd enorm goed. Een zeer talentvolle speler en erg compleet voor z'n leeftijd. Dat hij vervolgens z'n kop er niet bij heeft kunnen houden en constant met alles behalve goed voetbal bezig is, dat is iets anders. Enorm zonde, hij had met de juiste instelling een geweldige loopbaan kunnen hebben.

14 februari 2020 om 11:22

Nee eigenlijk niet. Ook niet in zijn begintiid bij Ajax, hoewel je Dan natuurlijk nog hoopt dat het jonge talent zich doorontwikkelt. Hij heeft niet het inzichr voor een middenvelder en eigenlijk niet de killers mentaliteit voor een verdediger. Als zo een speler de top niet haalt wordt altijd gewezen naar de mentaliteit en gebrek aan inzet Maar ik denk dat gewoon de kwalitwiteit ontbreekt.

14 februari 2020 om 11:47

Nouja, de mentaliteit was tot dusver vrij duidelijk toch? Op het moment dat ie het voor het eerst was lastiger kreeg bij Ajax omdat niet alles meer vanzelf ging, begon hij moeilijk te doen en koos hij voor de makkelijke weg ipv vechten voor z'n plek. Hij ging naar Duitsland waar het ook niet lekker ging, daarna maakte hij problemen bij Porto en Utrecht en nu zie je bij Vitesse dat ie wederom niet lekker gaat (ruzie met Slutzky, mekkeren en openlijk discussieren met teamgenoot vorige week).... Waar Bazoer komt, is elke keer onrust om zijn persoon. Dat kan 1 keer gebeuren en in een hele loopbaan misschien hooguit nog een tweede keer. In zijn relatief korte loopbaan is dit ongeveer het enige wat je leest. Dat laat naar mijn mening zien dat hij veel te druk is met randzaken en z'n eigen ego in plaats van optimaal presteren. Hij doet qua talent echt niet onder voor een Donny van de Beek hoor. Het verschil is dat die jongen een topmentaliteit heeft. Alles geeft op elke training en in elke wedstrijd en over lijken gaat om te winnen, waardoor hij beter en beter wordt. Bazoer is niet beter geworden dan het moment van z'n debuut.

14 februari 2020 om 12:09

Mwa die jongen is natuurlijk op jonge leeftijd de hemel in geschreven en international geweest. Dus verwacht een club en ook hij zelf dat hij een team op sleeptouw neemt en excelleert. Als dat niet lukt , lijdr dat tot frustratie bij zichzelf en de trainer en het publiek. Kan echter ook gewoon een te hoog verwachtingspatroon zijn. Precies wat jij zegt : hij is niet beter meer geworden Dan sinds zijn debuut. Het kan echter ook zo zijn dat hij toen Al aan zijn plafond zat daar waar in andere leeftijdsgenoten nog rek zat

14 februari 2020 om 12:32

Als je op die jonge leeftijd aan je uiteindelijke plafond zat, heeft dat mijn inziens voornamelijk te maken met het feit dat je niet hard genoeg hebt gewerkt aan verbetering. Als je voor je 20ste bij Ajax basis speelt en zelfs het NL elftal haalde en vervolgens op je 23ste bij Vitesse op de bank komt te zitten, dan klopt er gewoon iets niet.

ik heb hem ook nooit echt super goed gevonden. kon altijd maar net ajax aan mist inderdaad handelingsnelheid en ook wat creativiteit. de mensen die zeggen dat hij het zelf heeft verpest klopt deels maar hij is ook nooit goed genoeg geweest maar vind het wel makkelijk om de schuld van Vitesse op bazoer af te schuiven zo slecht speelt die de laste weken nu ook weer niet is bij Vitesse wel gewoon een van de betere speler en is na mijn mening beter gaan spelen naar zijn conflict. het nadeel van Vitesse is dat ze niet echt een creatieve middenvelder hebben en daarom bazoer dat te veel moet doen wat hij ook niet echt kan. maar Vitesse gaat echt niet beter voetballe van jay jay grot erin

14 februari 2020 om 12:40

Als Vitesse-supporter heb ik het genoegen om zo goed als wekelijks naar Bazoer te mogen kijken. Ik kan je vertellen dat Bazoer geen stap teveel zet, loopt sjokkend over het veld. Hij blijft constant rondom Matavz hangen en weigert mee te verdedigen of druk te zetten. Daar kwam dat hele conflict ook vandaan, Slutsky zag in hem een centrale middenvelder maar meneertje Bazoer wou enkel als aanvallende middenvelder spelen. Dat wilt hij nog steeds alleen maar. Zonder belast te hoeven zijn met verdedigende taken. En om daarvoor in aanmerking te kunnen komen moet je aanvallend echt wel een stuk sterker zijn dan Bazoer. Hij verpest het gewoon voor zichzelf dankzij een complete gebrek aan zelfinzicht en arbeidsethos. Als hij iets bescheidener zou zijn had hij gewoon bij Vitesse kunnen slagen, nu is hij een stoorzender.Overigens kan Vitesse ook Tannane gewoon op 10 zetten. Die is creatief zat en wil wel gewoon zijn best doen om het team helpen. Bazoer speelt alleen voor Bazoer.

14 februari 2020 om 14:32

Ik vind Tannane ook niet echt uitblinken als ie niet in balbezit is. Geeft vaak een geniale bal en heeft een mooie actie in huis, maar als we het balbezit niet hebben vind ik het maar zozo

Die Bazoer heeft gepiekt bij Ajax en daardoor een transfer kunnen krijgen. En sindsdien gaat het steeds minder met hem. Zulke spelers zijn er nu eenmaal en niet iedere speler gaat beter presteren of blijft stabiel. Deze jongen zit in een neerwaartse spiraal en een middenmotor in de eredivisie is waar hij hoort.

14 februari 2020 om 13:16

Maximaal een midden moter. Ik zou hem bij mijn club niet willen in het elftal. Vervelend mannetje, lui, arrogant. Betaald voetbal onwaardig

Hoe ik het middenveld van Vitesse zag spelen tegen Ajax in de beker dan had Bazoer het met 1 been en 1 arm nog beter gedaan!

14 februari 2020 om 12:27

Volgens mij heb je gewoon dit seizoen Vitesse nog amper zien spelen, want in alle periodes in het seizoen draait het elftal gewoon niet goed. Ik kan je dan ook met zekerheid vertellen dat Ajax met alle gemak van de wereld had gewonnen (en zelfs makkelijk in het spel was gekomen) als Bazoer was gestart. Er zit talent in die jongen maar dit seizoen (tot dusver) absoluut geen werklust. Dit kan je niet gebruiken tegen een topclub, overigens ook de reden waarom Bruns ook al eerder door de mand is gevallen bij Vitesse. Het enigste wat Bazoer doet in verdedigend opzicht is alibi-verdedigen. Op het moment dat de tegenstander een aanval opstart dan loopt hij hier met een drafje op vier meter afstand achteraan, zodat hij zeker weet dat hij nooit echt in hoeft te grijpen maar voor zijn gevoel ook niet het verwijt kan krijgen dat hij niet meeverdedigd. Laat dit nou net dodelijk zijn tegen een team als Ajax, als je weigert met zijn allen te verdedigen (en dit is overigens ook een van de grote redenen waarom Vitesse al het hele seizoen niet op een fatsoenlijke manier druk kan zetten, omdat een van de middenvelders in de vorm van Bazoer altijd weigert er op tijd aan mee te doen (hier is Grot overigens ook geweldig in om daar altijd te laat in op te starten)). Nu ben ik nooit echt fan van dit gedrag maar kan ik er mee leven als een speler aanvallend zoveel brengt dat het op die manier gecompenseerd wordt, echter heeft Bazoer eigenlijk het hele seizoen al bijzonder weinig toegevoegde waarde. Het is een beetje zoals velen hier al hebben gezegd, Bazoer is in de essentie meer een dienende speler, echter voelt hij zich de spelmaker van het elftal. Wanneer hij dat vervolgens gaat proberen te zijn grossiert hij in verwijten richting medespelers en lutteloze balletjes breed. Waar een Tannane (die vooral richting de 70ste minuut in de wedstrijd vaak steeds minder begint mee te verdedigen) zich heeft geprofileerd als echte spelmaker die ballen ophaalt, steekpassen verstuurd, het spel breed houdt, eigenlijk de rol vervuld waarin Bazoer zich graag zou zien. Ik had echt heel graag gezien dat Bazoer zich dit seizoen zou herpakken, en zich weer zou profileren in zijn beste vorm als moderne Box-to-box middenvelder, echter zag het er helaas al snel uit dat hij zich hier te goed voor voelde. Ik hoop nog steeds dat hij zich herpakt en hij ook maar de helft van de werklust van Bero in zijn spel krijgt (dan zit je al snel op een normaal niveau), echter ben ik er bang voor gezien een kort verblijf op de bank hem eerder ook niks deerde. Ik acht de kans dan ook groter dat hij binnenkort zodanig teleurgesteld is met zijn positie op de bank terwijl hij zichzelf zo geweldig vindt dat hij zich niet meer kan motiveren om nog een wedstrijd te spelen in de komende tijd.

uiteindelijk toch jammer. zo een speler heeft vertrouwen nodig van een trainer, maar als je zo omgaat met anderen verdien je die niet.

14 februari 2020 om 11:59

Dat vertrouwen moet je zelf winnen natuurlijk. Hard werken is dan vereiste nummer 1, maar ik heb zomaar het idee dat dat niet diep in zijn genen zit geworteld.. Zonde, want voetballen kon hij al ernstig goed in Eindhoven en Amsterdam

Een hele logische beslissing!! Bazoer loopt te sjokken in balbezit en in de omschakeling blijft hij staan kijken hoe de anderen het opknappen.

Stoorzender in elke groep. Snel afscheid van nemen.

Bazoer's grootste probleem is Bazoer zelf. Als het loopt kan hij wel ballen, maar het ontbreekt aan (voetbal)intelligentie, mentaliteit en inzicht. Ik heb begrepen dat hij ook een licht verstandelijke beperking heeft (IQ van 50-70), dan kan je zelfreflectie niet verlangen van hem. Denk daarom ook dat een geslaagde profcarrière te hoog gegrepen is voor hem. Leuk ballen en professioneel topsport bedrijven zijn wel twee heel verschillende dingen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.PSV138
4.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper50
E. DasaVerdediger50
M. WittekVerdediger50
R. BazoerMiddenvelder51
A. BrojaAanvaller53
O. DarfalouAanvaller52
L. OpendaAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren