‘Nieuwe gesprekken lonken bij PSV door te hoge transfersom van vijf miljoen’

Vrijdag, 14 februari 2020 om

Anderlecht overweegt Derrick Luckassen definitief over te nemen van PSV, zo meldt Het Nieuwsblad vrijdagochtend. Momenteel wordt de verdediger gehuurd van de Eindhovenaren, waarbij Anderlecht een koopoptie van vijf miljoen euro heeft. Dit bedrag is echter te hoog voor de Belgische club, waardoor nieuwe onderhandelingen met PSV worden verwacht.

Luckassen is aan een goed seizoen bezig bij Paars-Wit. De verdediger verdween sinds oktober niet meer uit de basis en kon op verschillende posities in de defensie van waarde zijn voor de huidige nummer negen van de Jupiler Pro League. Luckassen ligt nog tot medio 2022 vast bij PSV, maar eerder gaf de stopper aan dat hij een terugkeer naar de club niet zag zitten.

Toon Gerbrands: 'We moeten het met z'n allen doen'

De 24-jarige verdediger was vooral ontstemd over de wijze waarop Mark van Bommel, inmiddels ex-trainer van PSV, met hem omging. "Ik zeg je hier en nu dat ik niet meer terugkeer. Van Bommel zit daar nog wel even en zolang hij daar zit, keer ik zeker niet terug. Dat is geen wrok, hij ligt me gewoon niet. PSV is een afgesloten hoofdstuk", aldus Luckassen eerder tegenover Voetbalkrant.

Bij Anderlecht moet men flink 'slikken' als er gekeken wordt naar de aankoopoptie, vervolgt Het Nieuwsblad. 'Aanvankelijk zagen de Brusselaars Luckassen ook maar als een tijdelijke oplossing voor één seizoen, maar gezien zijn prestaties is die mening wel bijgesteld.' Tot op heden speelde Luckassen twintig duels voor Anderlecht, met een goal als resultaat.


Poll

Verwacht jij dat Derrick Luckassen ooit nog in het shirt van PSV zal gaan spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door constant kante)

Luckassen past met zn fysiek veel beter in Belgie dan in de Nederlandse competitie. Lekker blijven daar, want voetballen kan hij niet zo goed.

14 februari 2020 om 09:58

Hmm, ik denk dat Luckassen erg onderschat wordt als voetballer. Bij AZ liet hij zien een goede verdediger/mandekker te zijn en kon hij prima meekomen op niveau. De overgang naar PSV was ‘m gewoon niet. Maar of hij in potentie minder is dan een Schwaab, een Viergever of een Baumgartl betwijfel ik. Ik denk dat Luckassen een laatbloeier is met nog doorgroeimogelijkheden. Hij is niet de typische Nederlandse cv, is wat ongepolijst, maar wel een echte, grote en fysieke type verdediger die in Nederland vaak minder waardering krijgt dan dat zo’n type eigenlijk verdient.

14 februari 2020 om 10:05

Ik ben het niet helemaal met je oneens. Luckassen is voor Nederlandse begrippen een a-typische verdediger. Die past niet zo goed in Nederland en veel beter in een competitie waar fysiek belangrijk is: Belgie dus. Of hij ooit goed kan leren voetballen en tactisch intelligent wordt betwijfel ik ten zeerste. Ik denk ook niet dat hij ooit het Nederlands elftal zal gaan halen. Al helemaal niet als je kijkt naar de concurrentie in oranje.

14 februari 2020 om 10:08

Het helpt natuurlijk ook niet dat Dumfries naast hem stond. Dan heb je 2 spelers die fysiek in orde zijn, maar voetballend redelijk beperkt. Voor de rest eens met je reactie, dit is een speler die ik wel in de PL zie eindigen, want het (verdedigende)talent is aanwezig.

14 februari 2020 om 10:43

NL_Modric - In 2017 speelde Arias op die positie en toen dwong hij ook geen basisplaats af..

14 februari 2020 om 10:46

Oranje zit er voor Luckassen natuurlijk niet in onder normale omstandigheden, dat klopt. Met De Ligt en de Vrij op rechts in het centrum, is hij uiteraard geen serieuze concurrent. Maar hij kan natuurlijk ook nog altijd Ghanees international worden, wanneer hij zich goed gaat ontwikkelen bij Anderlecht.

14 februari 2020 om 10:51

@LionelGap; soms liggen club en speler elkaar niet zo goed als vooraf gehoopt. Dat gebeurt overal. Een speler is ook zwaar afhankelijk van de zittende trainer(s), die het wel of niet ziet zitten in de man’s kwaliteiten. Zie als voorbeeld spelers al Sofyan Amrabat en Ruud Vormer. Die wisten het in Rotterdam niet af te dwingen, maar maken nu furore in respectievelijk Italië en België.

14 februari 2020 om 10:55

@buitenspelval 'ij AZ liet hij zien een goede verdediger/mandekker te zijn en kon hij prima meekomen op niveau." Mogelijk vergis ik mij, maar speelde hij juist niet veel als verdedigende middenvelder bij AZ? Ik zie ook meer middenvelder in hem dan CV. Ik denk dat hij bij PSV dit seizoen meer op het middenveld had kunnen betekenen dan Rosario. Die is echt een zwak speler. Lucassen heeft meer body, kan beter bikkelen en laat zich niet zo makkelijk wegzetten of speelt verstoppertje zoals Rosario. Die man zou sws beter zijn dan Hendrix, Rosario en Sadilek. Naast hem Guti/thomas en voor Ihattaran zou beter in elkaar steken dan met die slappe jochies van nu.

14 februari 2020 om 10:55

Dat zou natuurlijk heel leuk zijn voor Luckassen en Ghana.

14 februari 2020 om 10:58

Luckassen speelt rechts achter bij Anderlecht en die positie past veel beter bij hem als centraal achterin. Hij lijkt wel wat op Dumfries wat dat betreft. Mocht Dumfries vertrekken deze zomer dan zou ik Luckassen houden. Dus als PSV zijnde zou ik wachten met de onderhandelingen met Anderlecht en voorlopig verwijzen naar de overeengekomen transfersom.

Dit komt denk ik wel goed. Zal wel ergens op een bedrag van 2,5 en 3,5 miljoen uitkomen. PSV zit denk ik ook niet meer echt op hem te wachten.

14 februari 2020 om 09:44

Inderdaad, voeg daar ook nog eens een doorverkooppercentage aan toe, en je hebt de oorspronkelijke aankoopprijs weer terugverdiend. Ik zie Luckassen in de toekomst nog wel een transfer van minimaal tien miljoen naar Engeland of Italie maken. Overigens was dit weer zo'n typische aankoop van Brands. Gewoon snel maar even de meest voor de hand liggende optie voor de cv positie kopen. Pas met de aankoop van Moreno leek hij eindelijk de ernst van de achterhoede te erkennen. Als hij dit eerder had gedaan, dan had ik wel eens willen zien waar PSV als club nu zou staan. Sowieso dat Ajax dan niet vier keer achter elkaar kampioen was geworden.

14 februari 2020 om 10:08

Gelukkig gaat het met John de Jong een stuk beter

14 februari 2020 om 09:57

Hij is daar basisspeler en daar zou je geen 5 miljoen voor willen betalen?gewoon poot stijf houden en laten aftikken die volle mep. En anders ga je maar lekker op zoek naar wat anders.

Ene kant begrijpelijk van Anderlecht dat ze een lagere prijs willen bedingen. Maar wat een schooierclub als je eerst akkoord gaat met een optie en nu het daadwerkelijk een versterking lijkt te zijn ze opeens moeilijk gaan doen. Het is dat PSV hem kwijt wilt anders zou ik mooi hebben gezegd dikke vinger.

14 februari 2020 om 09:45

Klopt. Zo'n handelswijze van een club als Anderlecht komt op mij ook heel armoedig over. Ze hebben toch met Couke een eigenaar die de rijkste man van Belgie is? Zonde ovrigens ook dat de grootste club van Belgie eigendom is van een rijke stinkerd die zijn geld heeft verdiend in de farmaceutische industire.

14 februari 2020 om 10:17

Inderdaad, neem dan geen koopoptie. Als PSV zijnde zou ik nooit met Anderlecht onderhandelen totdat de koopoptie is afgelopen. Tot die tijd heeft Anderlecht de touwtjes in handen, daarna staat de deur open voor andere clubs. Eventueel zou je kunnen proberen Anderlecht aan het lijntje te houden en op de achtergrond met andere clubs praten en dan zodra de optie afloopt hem aan een andere club verkopen voor 5 mln (of meer). Kan Anderlecht lekker op hun duim gaan zitten, want dit soort gedrag moet je niet belonen.

14 februari 2020 om 10:41

Er is toch geen andere club die 5 miljoen of meer gaat betalen?! De optie tot koop was hoog, maar is door Anderlecht geaccepteerd aangezien ze er vanuit gingen dat ze er geen gebruik van wilden maken. PSV moet gewoon kijken wat ze voor Lukassen kunnen vragen. Of minder dan 5 miljoen of terug naar Psv. Aan dat laatste heeft PSV ook niks.

14 februari 2020 om 12:13

5 mln is toch ook weer niet bizar veel als hij het goed doet bij Anderlecht en alles speelt? Is pas 24 en heeft nog ruim 2 jaar contract. Op zich lijkt die laatste optie mij ook niet ondenkbaar. Het is niet alsof het grote weelde is bij PSV achterin. Okay, hij heeft het natuurlijk nog nooit laten zien in een PSV shirt, maar je weet nooit hoe zo'n jongen terug komt van een succesvolle verhuur. Denk bijvoorbeeld aan El Ahmadi ooit bij Feyenoord.

Dit is wel zo'n ongelovelijk slechte verdediger, voetballend dramatisch, kan geen pass over 3m geven, tactisch dom....deze gozer mag god op zn blote knie-en bedanken dat hij ooit profvoetballer heft kunnen worden..

14 februari 2020 om 10:26

Je slaat nogal door.

2 miljoen plus 40% doorkoop percentage. Je weet nooit hoe het gaat lopen.

Fijn als een speler zijn eigen transferwaarde en de onderhandelingspositie van de club keihard onderuit haalt door te stellen dat 'hij nooit meer terugkeert' en 'psv een afgesloten hoofdstuk is'. Blijf lekker daar in België Luckassen. Je hebt hier nimmer kunnen overtuigen, het ga je goed.

De huidige nummer 9 van de Belgische competitie. Dat is pijnlijk. Het grote Anderlecht momenteel het Anderslecht.

14 februari 2020 om 10:41

Anderlecht is al jaren een club in verval. Compleet mismanagement aan de top, zowel sportief als financieel maakt dat het ooit zo Grote Anderlecht vandaag niet meer dan een middenmotor in België is, met de reputatie van een has been. Desalniettemin zie ik ze op termijn wel terugkeren naar de Belgische top. Of dat zal lukken door 3-4 miljoen te betalen voor spelers als Luckassen is echter maar de vraag...

14 februari 2020 om 10:50

Ja dat lijkt me ook niet luckassen het signaal is dat je wilt afgeven

14 februari 2020 om 12:34

Ze staan maar 4 punten van de 6de plek, dus dat relativeert de zaken toch wel. Daarnaast is er in België gewoon echt sprake van een vaste top 4-5 (waar elk jaar het 1 of 2 matig doen) dat dan nog eens wordt aangevuld met elk jaar 1 of 2 verrassingen (al kunnen Charleroi en Zulte Waregem ondertussen niet echt meer een verrassing genoemd worden). Een zwak jaar in de Belgische competitie kan echt dramatisch eindigen voor een team door de sterkte in de breedte van de competitie.

Als mensen nu eens goed lezen zegt hij: Zolang van Bommel er zit keer ik niet meer terug en die zit er nog wel even? Ja , misschien op de Herdgang te kijken naar zijn zoon maar Bommel is weg.psv doet er goed aan om Lucassen weer terug te nemen want echt slechter dan de huidige verdedigers kan niet lijkt me.

14 februari 2020 om 13:22

In hetzelfde interview zegt hij ook niet terug te keren als Van Bommel zou vertrekken. Dat kan je dus vergeten.

De slechtste voetballer die ik ooit bij ons heb zien voetballen. Onbegrijpelijke aankoop. Het zweet breekt me al uit als ik zijn naam lees. Rosario steekt af als Beckenbauer tegenover deze non-valeur.

14 februari 2020 om 11:49

En Manolev?

14 februari 2020 om 12:00

Zelfs de strapatsen van Manolev verbleken bij de onkunde van Derrick. Volgens mij heeft hij twee eigen doelpunten en een rode kaart of iets dergelijks tegen PSV gehad en toen dacht Brands dat het wel een aanwinst zou zijn. Wist niet wat ik hoorde toen het nieuws tot me kwam. Ben nog steeds niet volledig van de schrik bekomen.

15 februari 2020 om 22:57

Behich?

14 februari 2020 om 12:23

Inderdaad Child of Clay. Als ik terugdenk aan de korte tijd van Luckassen bij PSV onstaat er bij mij een beeld wat overeenkomt met de laatste uren van een hert in wintertijd op de Oostvaardersplassen. Kreupel en uitzichtloos. Zelfs bijvoeren heeft voor Derrick geen zin, omdat de strobalen genaamd Hendriks en Rosario ook geen lege maag vullen.

14 februari 2020 om 12:32

De posttraumatische stressstoonis die ik heb opgelopen na de horrorshow die Luckassen opvoerde in het Koning Willem II stadion staat gelijk aan die van een doorgewinterde Vietnam veteraan. Echter in plaats van de kanonschoten en invallende napalm schrik ik wakker van de 'hit' 'My Little Lady' die na elk balverlies van deze prutser door het stadion schalde.

14 februari 2020 om 12:51

De uitdrukking 'De gifbeker moet volledig leeg' wordt vaak gebezigd op fora en in de catacomben van de stadions. Het aantrekken van Derrick Luckassen voelt aan als een gifbekercantus waarvan de tijd uitstrekt van het moment van aantrekken tot in de eeuwigheid. Hoe grote blunders John de Jong ook maakt hij kan zich troosten met de gedachte dat het nooit slechter kan als op die donkere dag in 2017 toen deze parodie op een voetballer hopelijk per abuis werd aangetrokken.

14 februari 2020 om 14:16

Derrick Luckassen die terugkeert in het Philips stadion is net als je schoonmoeder die de ochtend na 2e kerstdag alweer op bezoek komt. Als je net van plan bent om een moeilijke tijd af te sluiten en de opwaartse lijn te pakken begint alle ellende weer opnieuw.

14 februari 2020 om 16:35

Slechtste voetballer? Hieruit maak ik op dat je nog jong bent, of heb ik dat mis? PSV is ook de club waar Abel Tamata, Joshua Brenet, Jeffrey Promayon, Behich, Edwin van Ankeren, Klas Ingesson, Timothy Derijck en Toine van Engelen onder contract hebben gestaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller62
D. MalenAanvaller63
J. PiroeAanvaller20
E. ZahaviAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper60
M. DelangheKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren