Conflict tussen KNVB en Olympique Lyon over Depay ligt op de loer

Vrijdag, 14 februari 2020 om

De zorgen over de bliksemrevalidatie van Memphis Depay groeien, zo schrijft het Algemeen Dagblad vrijdag. Olympique Lyon kijkt argwanend mee hoe de aanvaller in een recordtempo lijkt te herstellen van de zware knieblessure die hij medio december opliep. De Oranje-international werkt aan een documentaire over zijn herstel; een film die zijn climax zou moeten beleven op het EK in juni.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door miaauw)

Was te verwachten dit. Enige die hier wat over kan zeggen is het medisch team. Als Memphis gewoon wedstrijdfit wordt verklaard net voor of tijdens het EK, heeft Lyon geen poot om op te staan lijkt me?

14 februari 2020 om 09:26

Memphis staat bij Lyon onder contract en die betalen hem ook gewoon netjes. Ik denk dat zolang zij hem niet goed keuren juist de KNVB niks te vertellen heeft en dat vind ik ook logisch aangezien de KNVB 0 risico loopt. Voor Memphis zijn gezondheid en voor Lyon kapitaal.

14 februari 2020 om 09:41

Ik ga ervan uit dat vroeg of laat Lyon ook hierbij betrokken wordt, ook bij zijn herstel zal Lyon betrokken worden lijkt me. Het laatst wat Lyon wilt is dat dit escaleert met als gevolg dat Depay niet bij wilt tekenen, als hij fit is dan is hij gewoon fit en zal dan meekunnen naar het Ek. Hij is in December geblesseerd geraakt en in Juni begint het EK (6 maanden) revalidatie tijd. Met een sterk lichaam moet dat gewoon kunnen.

14 februari 2020 om 10:25

Met zes maanden zal hij waarschijnlijk inderdaad voluit kunnen trainen, duels aan gaan etc. Maar wedstrijdritme zal 0 zijn. Weet niet of we daar nou echt heel blij mee moeten zijn.

Ik las dat er gewoon specialisten en doktoren ook dit in de gaten houden bij het herstelprocess van Depay. Dan is er toch niks aan de hand als ze dit gewoon rustig aan doen.

14 februari 2020 om 08:56

Dat is zeker waar. Moet zeggen dat ik Lyon ook snap, die hebben Depay al een keer geblesseerd teruggekregen. Zal toch een angst zijn dat hij het overhaast. Toch zal ik erg blij zijn als hij het red.

Als Memphis meedoet op het ek dan levert dat Lyon waarschijnlijk miljoenen op. ervan uitgaande dat Nederland Europees kampioen wordt💪🏻💪🏻

Het is heel simpel. Memphis Depay is de baas over zijn eigen lichaam, het is zijn carrière en zijn leven. Hij bepaalt dus zelf of hij wil spelen komende zomer en niemand anders.

14 februari 2020 om 09:04

Dat vind ik veel te simplistisch gesteld. Lyon betaalt gewoon enkele miljoenen per jaar aan Memphis om te presteren. Als hij door overijverig te zijn zijn lichaam naar de knoppen helpt, kan Lyon daar naar mijn idee terecht ontevreden over zijn.

14 februari 2020 om 09:17

Precies dat, ontevreden zijn. Maar meer niet! Het zijn geen dingen waarin ze investeren. Het zijn mensen die zelf bepalen. Je weet namelijk nooit wat er gebeurd in de toekomst. Kijk Dem bij Barca etc. En ja ze steken er miljoenen in, maar die verdienen ze ook aan dezelfde spelers.

14 februari 2020 om 09:35

Ik vind dat er gewoon wederzijds respect tussen werknemer en werkgever. Een club mag een geblesseerde speler niet pushen om te spelen, maar een speler moet zichzelf ook niet pushen om een EK te halen (zeker niet als dat vele risico’s met zich meeneemt). Depay blijft een werknemer en die moet an sich gehoorzamen aan de werkgever.

14 februari 2020 om 09:47

Ja vanaf Nederland kant is het allemaal makkelijk lullen. Ik denk dat reacties er heel anders uit hadden gezien mocht dit bijvoorbeeld gaan over een Ziyech. Dan had het vol met reacties gestaan dat de uefa of fifa moet optreden tegen dit soort dingen.

14 februari 2020 om 10:02

Een professionele voetbalclub weet toch ook gewoon hoe de hazen lopen? Hun werknemers - de voetballers - hebben een bepaalde nationaliteit. En als ze goed zijn, worden ze opgeroepen door hun land en moet de club ze afstaan. Hoort er allemaal bij. Daar hebben de clubs - in geval van opgelopen blessures en extra belasting op de speler - last van. Maar daar hebben de clubs bij goede prestaties bij die nationale elftallen ook voordeel van door stijgende transferinkomsten. Wanneer clubs dan uitsluitend de ene kant van het verhaal blijven benoemen, dan zijn ze enigszins hypocriet.

14 februari 2020 om 10:11

Zolang de club het loon betaalt, blijft de bal gewoon in hun kamp liggen naar mijn idee. Dat betekent niet dat ze meteen alles mogen beslissen, maar ze hebben wel veel meer zeggenschap dan het nationaal elftal.

14 februari 2020 om 11:03

Lierse1997 daar zeg je het, naar jouw idee. Ik kan hier geen concrete regels over vinden wie in dit soort gevallen bepaalt. Ik denk toch echt de speler zelf. Dan kun je wel aankomen met het feit dat zij betalen, dat is ook zo, maar daar zal Depay en ik als Nederlander uiteindelijk toch complete schijt aan hebben als hij kan spelen. Risico van het vak voor Lyon en alle clubs.

14 februari 2020 om 11:32

Anders moet Lyon gewoon uit de voetbalbranche stappen en wasmachines of zo gaan verkopen. Hebben ze geen last van dit soort perikelen. Zo niet, mondje houden en genieten van Memphis op het komende EK!

14 februari 2020 om 12:45

Makkelijk praten, je kijkt puur uit Oranje oogpunt. Ik snap Lyon heel goed in deze situatie.

14 februari 2020 om 13:24

@Heidihallo, het effect is hetzelfde. Je moet een goed product leveren (lees: fit zijn op het veld). Defecte wasmachines (Depay) moeten ze repareren en dus in goede staat moet verkeren en bij normaal gebruik naar behoren dient te functioneren. Dit kan tot gevolg hebben dat je ervan uit moet gaan dat ze minder lang mee kunnen /cynisch off

14 februari 2020 om 09:20

Klopt. De club kan klagen dat het het loon van Depay betaalt, en bij een blessure onrecht wordt aangedaan. Aan de andere kant: haalt Depay dat EK en presteert hij daar goed dan wordt hij veel meer waard en daar profiteert zo'n club dan ook van. Dan zegt Lyon niet van: mwah, doe ons maar een paar miljoen minder, want dat was hij voor het EK waard.

Koeman had aangepakt moeten worden toen hij een niet fitte Depay liet spelen in een nutteloze pot simpelweg omdat Depay zo graag wou spelen.

14 februari 2020 om 10:23

En Koeman had dat moeten weten omdat? Als de medische staf en Memphis aangeven dat er groen licht is om te spelen, hoe kan Koeman dan ruiken dat hij niet fit is?

Joh, zijn club moet de Knvb niet aankijken maar Memphis zelf. De verantwoordelijkheid over de fitheid van zijn lichaam ligt helemaal bij hemzelf. Praat er met hem over, maar laat de Knvb er maar even mooi buiten.

Depay wil gewoon zo snel mogelijk weer fit worden iets wat Lyon ook zou moeten willen. En daarnaast wil Depay schitteren op het EK en daar heeft Lyon ook alle belang bij dus Lyon moet niet zo zeuren wanneer een speler flink gemotiveerd wil herstellen. Ik heb vertrouwen in Depay en zijn herstel en God zal hem bijstaan, de ware Christus wel te verstaan.en Depay wil het EK gebruiken om een grotere club te krijgen zodat Lyon een flink bedrag kan incasseren en Depay eens wat meer kan gaan verdienen ipv die 500.000 euro per maand.lyon zou Depay moeten aanmoedigen ipv zich alvast in te dekken om straks eventueel een tegemoetkoming te kunnen krijgen. Hopelijk vertrekt Depay daar snel na de zomer bij Lyon. Depay kan wel wat beters krijgen in alle opzichten dan het clubje Lyon.

14 februari 2020 om 10:25

Of Depay wilt te graag en het gaat wel finaal mis. Dan is Lyon ook volgend jaar een belangrijke speler kwijt, en mag Depay blij zijn dat een clubje als Lyon gewoon anderhalf jaar zijn salaris netjes heeft betaald zonder een wedstrijd voor de club te hebben gespeeld.

14 februari 2020 om 14:25

Lyon wil ook wel dat Depay snel fit word Sanne maar het moest wel stapsgewijs gaan en niet geforceerd zoals met Robben destijds.

Hij traint toch gewoon bij Lyon. Die houden hem iedere dag in de gaten. Zolang de medische staff geen groen licht geeft zal hij niet spelen en niet worden vrijgegeven aan Oranje. Snap de ophef echt niet. Er wordt net alsof gedaan, dat hij stiekem alleen aan het herstellen is.

Zo moeilijk hoeft dit toch niet te zijn. Lyon is zijn club en zijn dus meer bezig met de status van zijn blessure. Zolang hij niet of nauwelijks minuten heeft gemaakt daar, moet en hoort hij gewoon niet opgeroepen te worden. Mocht hij een aantal wedstrijden op rij weer hebben gespeeld en zonder problemen door zijn gekomen dan pas kan hij weer opgeroepen worden. Het zou raar zijn als Lyon hem rustig brengt maar hij ondertussen wel weer wordt uitgenodigd voor een interland, helemaal als het een oefenpot betreft. Laat die jongen rustig revalideren. En heeft hij tegen het EK ook nog nauwelijks minuten gemaakt, zal dat zijn redenen hebben. Dan is het ook beter dat hij niet opgeroepen wordt.

14 februari 2020 om 11:34

Wel joh. Meenemen, beginnen zonder Memphis. Moeten we de poule we door kunnen komen lijkt me en langzaam brengen op het EK. In het toernooi groeien.

Hoop dat ie op tijd herstelt is voor het EK. Snap alleen niet zo goed waarom hij er een hele soap van maakt!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Lyon

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.RC Lens130
8.Angers13-6
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
L. DuboisVerdediger81
MarceloVerdediger80
M. CornetAanvaller80
M. DembéléAanvaller80
M. DepayAanvaller85
T. KadewereAanvaller71
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Lyon.

1487 fans
Middenvelder, 36 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Groningen 2 0 0 0
2018/2019 Bayern München 12 4 1 1
2017/2018 Bayern München 21 5 0 0
2016/2017 Bayern München 26 13 0 0
2015/2016 Bayern München 15 4 1 0
Laatste voetbalnieuws

Strand Larsen en Van Hintum schitteren voor winnend FC Groningen

FC Groningen zet de goede reeks van de laatste weken voort. Het team van Danny Buijs zegevierde zondagmiddag met 1-3 over Fortuna Sittard, hoofdzakelijk dankzij Jörgen Strand Larsen en Bart van...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren