‘Hij is pas 17 en kan nog weleens groter worden dan Hakim Ziyech’

Vrijdag, 14 februari 2020 om

Henk ten Cate snapt dat de supporters van Chelsea blij zijn met de zomerse komst van Hakim Ziyech. Ajax en de Premier League-club zijn een transfersom van 40 miljoen euro overeengekomen, die middels variabelen kan oplopen tot 44 miljoen. De voormalig trainer van onder meer Ajax denkt dat de Marokkaans international in de Engelse competitie kan uitgroeien tot een sensatie. “Al kan het twee kanten op.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door nick_10)

De mogelijkheid is er, Ihattaren is op 17-jarige leeftijd natuurlijk véél verder dan dat Ziyech destijds was. Maar de groei van Ziyech de afgelopen jaren, is wel echt spectaculair geweest. Zijn spel is echt compleet geworden en hij is gewoon met afstand de beste speler van de Eredivisie.

14 februari 2020 om 07:31

Volgens mij is Ihattaren net een paar dagen 18 btw

14 februari 2020 om 07:42

Ziyech heeft er goed aan gedaan zo lang in de Eredivisie te blijven, want zijn ontwikkeling is inderdaad geweldig. Ik hoop dat het jonge spelers motiveerd niet te snel te vertrekken uit de Eredivisie.

14 februari 2020 om 07:46

Zie Ihattaren over 3 jaar wel buitenland denk ik. Dat ziyech is gebeleven heeft natuurlijk om met de cl te maken

14 februari 2020 om 08:20

3 jaar zou nog erg mooi zijn.. vrees dat het korter gaat duren.

14 februari 2020 om 08:46

Idd mogelijkheid is er want Ihattaren heeft veel potentie en is een groot talent. Vind hem nu alleen wel een beetje stilstaan in zn ontwikkeling en dat heeft ook wel te maken met het team waarin hij speelt. Hij is eigenlijk nu degene die de kar moet trekken bij PSV en dat is iets wat je eigenlijk niet mag vragen van een 17 (nu 18) jarige. In het beste geval voor de ontwikkeling van een jonge speler zijn er ervaren jongens die vertellen wat de talenten beter kunnen doen waardoor ze zich erg goed kunnen ontwikkelen. Dat mis ik bij PSV wel voor Ihattaren. Ik denk dat een De Ligt heel veel geleerd heeft van een Blind naast zich en Frenkie van een Schöne.

14 februari 2020 om 13:19

Stilstaan in zijn ontwikkeling? nou wat een onzin zeg, de jongen heeft gigantische stappen gezet in het afgelopen jaar. Hij is spelbepalend geworden voor Psv. Die jongen beseft ook steeds beter dat er meer is dan alleen aanvallen, hoewel ik vind dat de 10 om hem heen al het vuile werk moeten opknappen voor hem. Ik snap dat zoiets niet gaat als het nog maar een jongen van 17.

14 februari 2020 om 14:43

@gaeajax1994 respecteer jouw mening maar ben het er totaal niet mee eens. Vind het echt lariekoek. Hij ontwikkeld zich juist stormachtig. Ik denk juist dat je juist leert van dit soort momenten en vormdips in een team. Tevens heeft PSV ook ervaren spelers welke talenten graag ondersteunen, bijvoorbeeld Ibrahim afellay, waarbij illhataren vaker heeft aangeven daar veel aan te hebben. Verder verwacht ik dat ilhattaren zelf wel snapt dat PSV een topclub is welke zeker weer uit deze vormdip gaat komen. Als PSV straks weer een keer gaat lopen weet hij al bijna hoe het is om een heel team op sleeptouw te nemen. Maar we gaan het meemaken de komende maanden/jaren en hoe hij zich ontwikkeld bij PSV of wellicht een andere club.

14 februari 2020 om 10:50

Ziyech was ook een groot talent vroeger. Ik kan me nog herinneren dat hij bij Heerenveen speelde en opgeroepen was voor jong Oranje. En toen mocht Ziyech invallen en maakte hij in een half uurtje een hattrick voor jong Oranje. Het ene doelpunt nog mooier dan het andere.

14 februari 2020 om 11:09

We hebben met Aissatti, Bazoer, Boetius en Labyad ook genoeg voorbeelden van spelers die het lastig hebben gekregen na een goed eerste seizoen.

14 februari 2020 om 13:21

Ja hebt helemaal gelijk, het moet idd nog blijken of hij zich verder ontwikkeld. Punt is alle facetten heeft ihattaren in ieder geval. Daarnaast waren die jongens die jij nu op noemt goed maar bij lange na niet zo bepalend voor het spel van een topclub dan ihattaren nu is.

Bijzonder hoe zo'n Ziyech mentaal veranderd is qua energie in een wedstrijd. Hoe vaak hij nu doorjaagt over het hele veld. In zijn eerste 2 jaar deed ie dat niet en slenterde hij een beetje terug alsof het hem niks interesseerde. Daar reageerde het publiek dan weer op na onnodig balverlies nummer zoveel. Het balverlies is er nog steeds maar wordt door zijn nieuwe houding geaccepteerd en er lijkt steeds meer te lukken uit zijn aanvallende ballen.

14 februari 2020 om 07:04

Ik ben het hier niet mee eens. Onder Bosz vloog hij juist overal naar toe als de val verloren raakte. Hij was vaak een van de eerste die weer achter de bal aan ging. Onder Keizer was dit ook niet veel anders. Dat het publiek boos op hem was had toen meer te maken met zijn balverlies gecombineerd met het slechte voetbal van het gehele team. Ik heb dat overigens nooit begrepen, maar goed. Ziyech rent echt al vier jaar de longen uit zijn lijf voor ons en echt niet pas de laatste twee jaar.

14 februari 2020 om 07:10

Hij is er echt wel in gegroeid hoor. Destijds toen hij kwam kon hij niet eens 3 volle wedstrijden spelen in 1 week. Hij heeft zichzelf enorm verbetert en gaat volop in de strijd nu als eerste. Dat is nu echt wel anders dan 3 jaar geleden.

14 februari 2020 om 08:06

Onder Bosz grossierde hij ook in het balverlies dus dan mag je er ook wel als de brandweer achteraan. Laatste anderhalve seizoen is hij in zijn passing constanter geworden en verdedigend toch wel een stuk sterker en slimmer.

14 februari 2020 om 08:23

Volgens mij is hij onder Bosz juist ontzettend van mentaliteit veranderd en heeft het ook gewoon even geduurd voordat hij daarin ook effectief werd, dat afjagen etc. Daarnaast helpt het met afjagen ook als heel het team goed meewerkt en dat ging vorig jaar natuurlijk perfect. Dan is hij vervolgens ook succesvoller in zijn werk.

14 februari 2020 om 09:59

Publiek irriteerde zich ook aan die 10 kansloze afstandschoten per wedstrijd. Volgens mij had hij toen een heel seizoen niet van buiten de 16 gescoort, maar schoot hij elke bal van 40 meter op goal (en die belandde in de 2de ring).

Sinds wanneer is Chelsea een absolute Europese topclub? Is meer Europese subtop...

14 februari 2020 om 07:14

Sinds een jaar of 15 ongeveer. Had je nog meer vragen?

14 februari 2020 om 07:33

Ja; op basis waarvan is Chelsea momenteel een Europese topclub???! En wat is de criteria voor Europese top? Bayern,Barca,Real, Man City,Liverpool,PSG is momenteel de Europese top.

14 februari 2020 om 07:54

Vragen stellen bij Chelsea, maar PSG in dit rijtje plaatsen?? De afgelopen 8 jaar 2 keer EL en 1 x CL gewonnen, das aardig top hoor.

14 februari 2020 om 08:03

Chelsea werd in 2017 bog kampioen, vorig jaar de EL en in de afgelopen 10 jaar meer Europese prijzen dan Bayern, Man City, Liverpool en PSG. Dat het dit jaar wat minder gaat doet daar niks aan af (ondanks dat ze gewoon door zijn in de CL en top 4 spelen in Engeland) je mag het geeb leuke club vinden, vind ik ook niet. Maar Chelsea is gewoon absolute top en zullen altijd om de prijzen mee doen.

14 februari 2020 om 08:07

@ Richardpraha Op basis waarvan is PSG momenteel een Europese topclub? En wat is de criteria voor Europese top? Zelfs een Ajax heeft op dat gebied meer uitschieters gehad met een finale EL en halve finale CL. Juist PSG gaat er als eerste af als ze een serieuze tegenstander krijgen in een knockoutfase. Nog nooit de halve finale CL bereikt en de laatste 3 seizoenen niet eens de kwartfinale. En dat is dan zogenaamd wel Europese top?

14 februari 2020 om 08:26

In het seizoen dat Ajax de CL won (1994-95) haalde PSG de halve finale. Verder overigens geheel met je eens. Als je PSG tot Europese top rekent, hoort Chelsea daar ook bij.

14 februari 2020 om 09:45

@master D ik snap je punt als je kijkt naar de Europese prijzen maar dan kan je nu ook gaan zeggen dat Manchester City geen Europese top is. als je Neymar, Mbappe, Cavani en Icardi in je selectie hebt vind ik je toch wel Europese top hoor. ik ben wel met je eens dat je het dan ook een keer in Europa moet laten zien door een keer de CL te winnen

Ik moet het allemaal nog zien. Maher vond iedereen ook een schitterend talent op die leeftijd, maar kijk eens hoe het hem vergaan is....

14 februari 2020 om 08:02

Over Maher waren er ook meer dan genoeg twijfels. De meningen waren aardig verdeeld. Vooral in fysiek aspect! Daarnaast zie je toch dat de spelers van Ajax/PSV zich makkelijker aanpassen over het algemeen en grotere transfers maken dan de spelers van clubs als AZ. Kan me geen jeugdspeler van AZ herinneren die echt de top heeft bereikt.

14 februari 2020 om 08:24

Philip Cocu komt volgens mij uit de alkmaarse jeugd. Die heeft nooit wat gekost maar toch wel de top gehaald

14 februari 2020 om 08:41

Haha ik had het meer over de afgelopen jaren maar je hebt inderdaad gelijk. Cocu is begonnen bij AZ!

14 februari 2020 om 12:52

Beetje slecht voorbeeld. Cocu speelde met AZ in de eerste divisie en werd op z'n 20 ste weggehaald door Vitesse wat net gepromoveerd was. Hij stond niet bepaald te boek als een groot talent maar heeft zich ontwikkeld tot een topspeler met een uitstekende mentaliteit.

14 februari 2020 om 08:04

Zo blijft het natuurlijk.. Met die redenatie kunnen we pas iemand met terugwerkende kracht een talent verklaren als hij het heeft waargemaakt. Feit is toch wel dat Ihattaren buitengewoon goed is voor zijn leeftijd?

14 februari 2020 om 09:35

Maher moest gewoon lekker naar ajax komen maja toendertijd wou ajax niet meer dan 5 mil uitgeven op de transfermarkt. Zijn spel zou naadloos in ajax passen terwijl psv em cocu er toch een minder frivole speelstijl op na hielden

Toen ik 17 was werd weleens gezegd dat ik groter kon worden dan Jan Koller! Helaas op 1m82 blijven steken

Eerst maar zien. Hakim heeft al finale EL halve finale CL gespeeld en maakt nu een top transfer naar Engeland om in toch de beste competitie van de wereld te spelen. In het prachtige London. Liverpool en City zijn de echte leiders in die competitie, maar Chelsea zit daar met een aantal andere clubs onder. Mo moet weg bij PSV om zich echt te ontwikkelen. Alles kan niks is zeker.

14 februari 2020 om 10:54

Ideaal zou natuurlijk zijn wanneer Ihattaren komende zomer naar Ajax komt om Ziyech te vervangen. Dat zou heel veel stof kunnen doen opwaaien, maar uiteindelijk voor alle partijen de beste oplossing zijn. Ihattaren voor zijn ontwikkeling, Ajax vanwege Ihattaren en PSV omdat ze dan veel geld hebben en ze toch een beetje krap bij kas zitten in Eindhoven. Want als je jaar op jaar al je budget helemaal opmaakt dan heeft een tegenvallend seizoen consequenties.

14 februari 2020 om 14:53

@heidihallo weer zo eentje zeg man man man. Juist bij PSV heeft hij zich stormachtig ontwikkeld. Je doet net alsof Ajax 40 klassen beter is. Ilhatteren weet ook dat PSV een topclub is en er wel weer bovenop komt. Ook zie ik Ilhattaren gewoon niet snel de overstap naar Ajax maken omdat het een jongen is van de club. Maar geloof wat je wil geloven we gaan het in de toekomst zien. Ik denk ook niet dat de leiding van PSV hem naar een directe concurrent ziet gaan dat doet wel meer dan alleen ‘stof opwaaien’. Misschien bij een bod van 50miljoen dat ze gaan nadenken maar daaronder zie ik dat niet zo snel gebeuren. PSV kan beter doorselecteren met de jeugd en verder weinig uitgeven en parels zoals illhataren in de selectie houden. Ik neem aan dat het technisch bestuur van PSV dat ook wel ziet. Iedereen praat elkaar gewoon na door bepaalde analisten net als dat Bergwijn of malen naar Ajax zouden gaan.

14 februari 2020 om 14:54

Je ziet trouwens ook wat is er gebeurt als PSV 30 miljoen uitgeeft; pure middelmaat met Bruma voorop. Je echt talentvolle spelers kun je dus beter behouden ipv dure spelers kopen die niks toevoegen.

Ben niet bekend met alle talentenvijvers in Nederland, maar bij Feyenoord weet ik er wel een paar. Daar verwacht ik toch wel wat van Benita en El Moussaoui die ook nog piepjong zijn. Burger en El Bouchataoui waren nog net niet klaar voor het eerste maar laten nu bij hun verhuurperiode al direct mooie dingen zien. Sluit niet uit dat die ook smaakmakers gaan worden. Bij Ajax en PSV lopen ook echt nog wel prachtige spelers rond en als ik soms die potjes van Jong Utrecht en Jong AZ kijk zal er daar ook nog wat doorkomen. Mis in het lijstje van Ten Cate overigens wel Boadu, toch een sensatie dit jaar en heel jong nog.

Ziyech en Ihattaren onderscheiden zich wel van types als Maher en Assaiti door hun enorme mentale kracht. Dat is indrukwekkend. Want de druk op beiden is bij vlagen enorm maar ze kraken geen moment en bij Ziyech is dat natuurlijk al jaren het geval. Het percentage Marokkaanse talenten dat doorbreekt is dankzij deze twee in ieder geval op een normaal peil beland. Dat bleef toch wat achter.

14 februari 2020 om 13:03

Volgens mij is Ihattaren nog niets verder als Aissati op die leeftijd. Heb Aissati op 17 jarige leeftijd waanzinnige wedstrijden zien spelen naast Afellay op het middenveld. Ook in Europees verband. Ihattaren mag vanaf nu laten zien wat hij waard is maar is natuurlijk geen 30 miljoen waard. Bij 15 houd het wel op. Dat kan natuurlijk snel veranderen als hij meegaat naar het EK en daar ook speelminuten krijgt. Als hij daar kan laten zien dat hij op dat niveau meekan , zullen clubs sneller bereid zijn om een hele dikke transfersom te betalen. Nu nog niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

307 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 6 1 1 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

Ontketende Giroud pakt Champions League-record af van Ronaldo

Een behoorlijk gewijzigd Chelsea was woensdagavond veel te sterk voor Sevilla: 0-4. Manager Frank Lampard koos ervoor om naast Hakim Ziyech ook onder meer N'Golo Kante, Timo Werner en Masoun Mount...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren