Feyenoord dankzij Leroy Fer en Justin Bijlow naar halve finale

Donderdag, 13 februari 2020 om

Feyenoord maakt nog altijd kans op het veroveren van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van Dick Advocaat plaatste zich donderdagavond via een minimale zege op sc Heerenveen (0-1) voor de halve finale van het toernooi. Daarin wacht voor Feyenoord een thuiswedstrijd tegen NAC Breda. De Rotterdammers behoren voor de derde keer op rij tot de laatste vier ploegen in de beker.

Voorafgaand aan de wedstrijd eerden de spelers van Feyenoord de donderdag overleden materiaalman Carlo de Leeuw. Ze droegen ieder een shirt met de tekst 'Carlito, voor altijd in ons hart amigo'. Direct na het laatste fluitsignaal droegen de spelers gezamenlijk een spandoek met de naam van De Leeuw, aan wie de zege werd opgedragen. Feyenoord moest het stellen zonder de licht geblesseerde Eric Botteghin, die werd vervangen door Edgar Ié. Op het middenveld kreeg de weer fitte Orkun Kökçü de voorkeur boven Oguzhan Özyakup. Nieuwkomer Ié was in de tiende minuut van grote waarde voor Feyenoord, toen hij na een lange sprint over de eigen helft de opgestoomde Chidera Ejuke aan de rand van het strafschopgebied van de bal zette met een goed getimede tackle.

Het was de eerste kans voor Heerenveen, nadat Feyenoord het initiatief nam in de openingsfase. Dat leidde in de achtste minuut al tot een schot van Nicolai Jörgensen na voorbereidend werk van Leroy Fer; de spits schudde de defensie af, maar trof doelman Filip Bednarek op zijn pad. Na een klein kwartier was het alsnog raak voor de bezoekers. Na een indraaiende voorzet van Jens Toornstra van grote afstand legde Marcos Senesi de bal met het hoofd terug op Fer, die van dichtbij binnenknikte in de rechterhoek. Samen met zijn ploeggenoten nam Fer zijn rouwband af toonde hij die aan het publiek, als eerbetoon aan de overleden clubicoon De Leeuw.

Voor Fer was het zijn eerste treffer in de Nederlandse beker sinds 26 oktober 2011. Na het doelpunt van de middenvelder kwam Heerenveen beter in het spel. Waar de ploeg van Johnny Jansen aanvankelijk slordig opereerde, was er naarmate de eerste helft vorderde een duidelijkere lijn in het spel te ontdekken en beet de thuisploeg meer van zich af. Doelman Justin Bijlow moest tweemaal ingrijpen: hij pareerde een poeier van Ejuke met een katachtige redding en keerde ook een hard schot van Sven Botman, die de bal na een corner voor de voeten kreeg. Een vrije trap van grote afstand van Ibrahim Dresevic resulteerde op slag van rust in een zwabberbal die maar net over zeilde.

In de vijftigste minuut bleek Bijlow opnieuw een sta-in-de-weg voor Ejuke. De aanvaller speelde Ié vrij makkelijk uit en mocht vrij afstormen op de keeper. Hij zocht de rechterhoek uit met een laag schot, maar Bijlow kreeg zijn voet nog tegen de bal. Er ontstond steeds meer ruimte op het veld, wat resulteerde in grote kansen aan weerszijden. Jens Odgaard werkte de bal van dichtbij naast, terwijl Feyenoord rap counterde en Kökcü op Bednarek schoot. Een kwartier voor tijd trof Heerenveen de lat toen invaller Runar Espejord een voorzet van Mitchell van Bergen wilde binnenwerken. Het was de grootste kans in de slotfase, waarin Feyenoord uiteindelijk stand wist te houden.


Poll

Wint Feyenoord dit seizoen de TOTO KNVB Beker?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

148 reacties (laatste reactie door sanderk91)

Bijlow in oranje😏😏

13 februari 2020 om 22:45

In dat geval moeten we zeker overstappen naar 5-3-2.

13 februari 2020 om 22:48

Waarom niét. Hij doet het prima en er komen wat vriendschappelijke potjes aan.

13 februari 2020 om 22:51

Waarom niet? Omdat er 3/4 keepers een klasse beter zijn..

13 februari 2020 om 22:51

Die vriendschappelijke wedstrijden dan je hem iniedergeval de kans geven en dan kijken we wel weer.

13 februari 2020 om 22:55

Cilissen en Bizot sowieso mee. En dan kijken of Zoet, Bijlow, Vermeer of Krul mee gaat als derde keeper. En van dat rijtje maakt Bijlow de laatste tijd de beste indruk.

13 februari 2020 om 22:56

Laat Bijlow nog maar lekker keepen. Wellicht kun je er aan het eind van het seizoen niet omheen, maar het is heel begrijpelijk als Koeman 'm niet meeneemt. Zijn nog voldoende keepers momenteel die (terecht) een streepje voor hebben. Als Bijlow zo doorgaat komt z'n moment wel. Edit: Waar ik graag aan wil toevoegen dat ik er ook niet raar van opkijk als Bijlow meegaat als hij zo doorgaat uiteraard. Doet het uitstekend.

13 februari 2020 om 22:57

Valt reuze mee. Op dit moment zijn er geen keepers die er echt bovenuit steken.

13 februari 2020 om 22:58

Cillessen is constant geblesseerd, Krul lijkt het niet te worden voor Koeman en de rest vind ik niet per definitie beter. Bijlow is op dit moment in vorm en laat zien een all-round keeper te zijn. Wat een beetje vertrouwen van een trainer al niet met zo’n jongen kan doen. Vermeer is alleen goed op de lijn en qua leeftijd toch wel passe en Zoet is gewoon een drama. Dan heb je nog Bizot die het erg goed doet, maar dat geldt voor heel AZ. Die teren daar nu vooral op met spelers als Bizot, Boadu en Stengs, maar ik vind hem niet duidelijk beter dan Bijlow. Over Padt wil ik niet eens beginnen. Als Bijlow deze vorm kan vasthouden, verdient hij het zeker om een keer opgeroepen te worden. Ik zeg dus absoluut niet dat ie al in Oranje thuis hoort, maar de ervaring alleen al is gewoon goed voor zo’n jongen. Hij is je toekomst, want ik ga er niet vanuit dat Bizot ooit meer dan een derde, hooguit een tweede keeper gaat worden.

13 februari 2020 om 22:59

@MGMV dit is natuurlijk goed voor zijn ervaring als je hem meeneemt kan je eigelijk als nederland alleen maar voordeek van hebben

13 februari 2020 om 23:15

@goat - Zeker waar! Zou erg mooi zijn voor Bijlow en ook zeker voor Oranje. Ik denk zelf alleen niet dat Koeman zo van het wisselen is tussen zijn 'kern', al ligt de strijd om de 3e keeperspositie zeker nog open wat mij betreft. Hopelijk trekt Bijlow de lijn door.

13 februari 2020 om 23:19

wie dan? We hebben op dit moment geen keeper die zo heerst in de 11 meter of je moet Onane nog nederlander kunnen maken. Ik garandeer je op een briefje dat dat niet lukt.

13 februari 2020 om 23:32

Oranje gaat me wat te ver maar ik ben positief verrast door Bijlow. vorig jaar vond ik hem totaal geen indruk maken maar hij maakt nu een stabiele en betrouwbare indruk

14 februari 2020 om 07:36

Bijlow, Malacia, Kokcu, Geertruida.. toch wel prima talenten blijkt zo? heb het al meerdere keren aangegeven, onze talenten zijn niet heel veel minder dan die van Az. Ik durf te beweren dat Burger, Summerville en Azarkan ook snel prima meekunnen en geld kunnen opleveren. Ik denk dat je overigens nog een jaartje Dick heel erg belangrijk is. Een degelijk elftal neerzetten die resultaten halen, ook zonder goed voetbal, zorgt er nu eenmaal voor dat onze talenten ook meer waard worden.

14 februari 2020 om 08:33

Ik roep ook al tijden dat het niet aan de talenten lag, maar aan de kansen die zij kregen onder Gio. Alleen uit nood kregen zij een kans, was het vaste vriendje van Gio weer fit dan stonden ze er gewoon weer langs. Met andere woorden, talenten en aankopen kregen geen kans en het basiselftal hoefde er niet hard voor te werken. Advocaat laat nu ook Geertruida staan, terwijl Karsdorp fit is. Hij moet zijn plaats verdienen. mooi is dat

Het engeltje op Dickie zn schouder blijft maar zitten. Het zat weer erg mee!

13 februari 2020 om 22:46

Blijf maar lekker zeggen dat het alleen maar geluk is. Vooral blijven doen. Ot: Sterk eerste kwart van de wedstrijd. Daarna gelijkwaardig, al met al wel verdiend.

13 februari 2020 om 22:47

Erg mee? Zoveel kansen heeft Heerenveen toch ook weer niet gehad?

13 februari 2020 om 23:01

Nou. Paar dikke reddingen van Bijlow en 2 ballen op de lat. Kansen genoeg

13 februari 2020 om 22:48

Ja maar ook geweldig verdedigen van vooral senesi en malacia

13 februari 2020 om 23:02

Hou op man. Had de eerste helft al 0-4 moeten zijn.

13 februari 2020 om 23:20

Wanneer Feyenoord wint met “geluk” worden alleen de kansen van de tegenstander benoemd en van Feyenoord vergeten ze dat.

Bijlow lekker eerste keeper op het EK

13 februari 2020 om 23:25

Rustig aan, een keertje goed spelen tegen Heerenveen in de beker en 1ste doelman van Oranje is nogal een stap.

13 februari 2020 om 23:30

Ik vind dat je altijd, ongeacht welke speler in welke wedstrijd, als je 1 pot goed speelt, moet je sowieso mee naar het EK en verdien je een transfer naar Barcelona. Bijlow dus ook.

14 februari 2020 om 08:37

Malacia kan ook mee, Blind is te traag voor de backpositie

14 februari 2020 om 00:36

En naar Barca. Ter Stegen is een grabbelaar vergeleken bij Bijlow

14 februari 2020 om 08:36

Ho ho het is een keeper van Feyenoord he, om op dit forum naar de wereldtop geschreven te worden binnen 2 wedstrijden moet je toch wel uit Amsterdam komen

Matige wedstrijd, maar gelukkig gewonnen. Al verdiende Heerenveen wel een verlenging. Feyenoord kwam goed weg met die bal op de lat. Bijlow en Ié speelden heel sterk. Jørgensen erg slecht weer. Matige looplijnen, verloor te veel duels en te veel zeuren richting de scheidsrechter. Moet snel beter, anders Bozenik de kans geven.

13 februari 2020 om 22:53

Ie was ook vaak aan het herstellen nadat hij zelf verkeerd stond. Ik vond eerder Bijlow, Malacia en Senesi de sterkhouders

13 februari 2020 om 22:56

Die 3 schieten mij inderdaad ook te binnen. Vooral senesi ijzersterk

13 februari 2020 om 22:59

Malacia ook erg goed inderdaad. Vond Senesi ook goed, maar stond ook paar keer verkeerd, waardoor het ipv buitenspel een kans kon worden voor Heerenveen. Ik vond Ié vooral verademing met zijn sterke ingrepen, zeker tov Botteghin die ik toch steeds vaker onhandige dingen zie doen. Maar positioneel kan het inderdaad beter bij Ié.

Vreselijke partij tussen twee vreselijke ploegen. Beide teams kunnen echt helemaal niets. Feyenoord was meester in tijdrekken, Heerenveen in de bal aan Feyenoord geven. Wat een verspilde avond voetbal

13 februari 2020 om 22:47

Heerenveen speelde juist hartstikke goed voor ons doen. Beste wedstrijd van het seizoen

13 februari 2020 om 22:51

Goed was het niet. Feyenoord is ook niet best. Het was duidelijk een middenmoterpartij. Pijnlijk voor ons ook. Begin van het seizoen leek het wat

13 februari 2020 om 22:53

Wel brede middenmoot dan, tot aan plek 3. Zijn jullie ook degradatiekandidaat?

13 februari 2020 om 22:54

Typische bekerwedstrijd veel strijd weinig voetbal. Eigenlijk een typische eredivisie wedstrijd alleen dan met strijd...

13 februari 2020 om 22:55

Ik weet niet wat je gewend bent maar voor het eerst dit seizoen zag ik strijd gecombineerd aan af en toe een mooie aanval en verdedigend stond het ook prima

13 februari 2020 om 23:14

Helaas begon die strijd pas na 25 minuten. Die eerste periode stond Heerenveen continu op een paar meter te verdedigen. Daarna werd het een stuk beter en gokte Feyenoord alleen nog op de counter.

13 februari 2020 om 23:19

@Frisian: Botman leek op een gegeven moment op de Botman van eerste seizoenshelft. Zat overal weer tussen. Eindelijk. Dresevic heeft het even niet meer. Van Rhijn heeft het nooit gehad. Wat zal Woudenberg balen dat hij hiervoor is gepasseerd. En terecht dat hij baalt.

14 februari 2020 om 00:19

Ik vond het best aardig. Of het lag eraan dat Feyenoord zo bar slecht was, op hun keeper na. We maken de kansen niet af. En geven Feyenoord een goal. Weer slecht verdedigd bij de goal. Die de bal terugkopte stond weer helemaal vrij. Vond Feyenoord het eerste kwartier heel goed, maar daarna heb ik niks meer van Feyenoord gezien. Als we de kansen hadden afgemaakt hadden we gewoon 5x gescoord. Maar dat probleem hebben we na de winter. Hopelijk draait het snel om

14 februari 2020 om 07:38

Wat een onzin zeg, de eerste 25 minuten werd je helemaal weggespeeld. Daar had het minimaal 0-2 moeten staan! Daarna was het een gelijkwaardige wedstrijden waarin beide ploegen moeite hadden met een goal maken. Beide ploegen ook erg matig!!

13 februari 2020 om 22:47

Haha doet pijn jonge.

13 februari 2020 om 22:49

Zware avond gehad

13 februari 2020 om 22:52

Haha het zou natuurlijk 360 graden draaien mocht Heerenveen winnen.in een beker pot maakt de voetbal niks uit als je maar naar de halve finale gaat, vooral als je weet dat Nac je volgende tegenstander is, ze hebben natuurlijk psv en az er uit geknikkerd, maar het houd en keer op he :D. idd een zaad partij waar veel strijd was. maar Feyenoord is door, Boeie hoe. Op naar de halve finale. Dick Bedankt.

13 februari 2020 om 22:54

Zonde geluk vaart niemand wel. Zonder kwaliteit kan je ook ver komen. Knap de partij doodgelegd door massaal tijd te rekken. Zoals een echte topclub betaamt!

13 februari 2020 om 22:58

Ach hele zure reactie's van je maar ik snap je frustratie ik had er waarschijnlijk ook zo ingezeten als Heerenveen door zou gaan.maar laat je niet zo kennen joh, dat je zo zuur reageert is ff de teleurstelling,maar dat je het een middenmoot partij vindt en zo een zaad partij slaat nergens op. Succes verder in de competitie.

13 februari 2020 om 22:59

En heerlijk dat die overwinning is!

13 februari 2020 om 22:59

Wat zit je nou te janken joh? Als Heerenveen voor stond zouden ze niet tijd rekken? Tegenwoordig doet elk team dat.

14 februari 2020 om 12:20

Je hoeft ook helemaal niet goed te voetballen om van dit Heerenveen te winnen is de laatste maanden wel gebleken. 75% is vaak genoeg om de winst mee te nemen vanuit Friesland....

14 februari 2020 om 16:11

360 graden draaien? Dan sta je weer precies hetzelfde he, snelste!

13 februari 2020 om 23:57

Jouw reacties maken het wel mooier, dank daarvoor. Het was geen goede wedstrijd, maar wel spannend. Kan me jouw frustraties wel voorstellen, maar pak een biertje en zet jezelf niet zo voor lul.

Heerenveen doet zichzelf tekort, waar halen ze die aanvallers vandaan zeg haha. Ejuke doet alles alleen en leidt vooral balverlies, Odgaard werkt hard maar meer ook niet en van Bergen is ook maar een dravertje. Bekerfinale “klassieker” zou leuk zijn!

13 februari 2020 om 22:49

Poeh dat zou wel een leuke finale zijn. Van dit Feyenoord onder Dick win je niet zomaar, zeker niet in de Kuip. Ajax moet ook eerst nog maar eens langs Utrecht, wordt nog lastig zat, 2 keer.

13 februari 2020 om 22:52

Dan zal het stukken beter moeten dan vandaag. Had Heerenveen een echte spits of uberhaupt een aanvaller was het hier 3/4-1 geworden

13 februari 2020 om 23:08

3/4-1? hou op, heb je Feyenoord zijn kansen gezien? als alle kansen der in gaan dan wordt het 3-4 voor Feyenoord. Maar helaas niet elke kans gaat er in.

13 februari 2020 om 23:09

Feyenoord had ook meer kunnen en moeten scoren, bijvoorbeeld Kokcu op aangeven van Sinistera

13 februari 2020 om 23:09

Die spitsen kun je tegen elkaar afstrepen, want Jorgensen was vandaag echt slecht. En Feyenoord heeft ook nog wel genoeg kansen gehad. Neemt niet weg dat het in zo'n tweede helft zeker beter moet en kan.

13 februari 2020 om 22:50

Ik heb liever niet dat er weer twee bekerfinales worden gespeeld. Of mogen Ajax-supporters wel afreizen naar Rotterdam?

13 februari 2020 om 22:56

Dan hoop ik dat de finale geboycot wordt. Één wedstrijd moet het zijn, dan desnoods maar zonder publiek.

13 februari 2020 om 22:56

Word een hele lastige weer denk ik. T zou toch mooi zijn dat ze t weer een keer proberen. Worst case voor Feyenoord dat Ajax de beker wint in de kuip. Maja Utrecht uit voor Ajax is geen zekerheidje

13 februari 2020 om 23:06

Of in een ander stadion. Een finale zonder publiek is niet om aan te zien.

13 februari 2020 om 22:54

Als het maar één wedstrijd is. Een finale hoort één wedstrijd te zijn.

13 februari 2020 om 22:59

Klopt wat je zegt, alleen Ejuke kun je het amper kwalijk nemen, als hij het niet doet doet niemand het. Odgaard werkt inderdaad hard en is denk ik helemaal geen slechte spits maar hij krijgt zelden een voorzet of wat dan ook, dus gaat hij maar zwerven en proberen mee te voetballen wat hij totaal niet kan. Een van Bergen in vorm is een prima speler, alleen heeft het volgens mij na een goede start van het seizoen een beetje te hoog in zijn bol gekregen waardoor hij alles alleen wil doen, terwijl hij vorig seizoen juist goed bezig was door zijn snelheid te gebruiken en dan de bal voor te geven aan Lammers.

pffffff dank Keep. Jorgensen out. Nooit verwacht dit te zeggen. Tenenkrommend. Sinestera diamantje. Fer onzichtbaar sterk. En ook nog scoren. Verdient credits.

13 februari 2020 om 22:47

Nico deed bijna niets goed. Leek ook (nog) trager dan normaal

13 februari 2020 om 22:51

Nee, gewoon Feyenoord

13 februari 2020 om 22:59

Zo gewoon is dat niet als je het spel vandaag zag. Vandaar een bekerstunt.

14 februari 2020 om 09:46

Spel vandaag is een momentopname. 3x halve finale in 4 jaar, niet echt een stunt dan.

Wat mis ik de tijden dat we daadwerkelijk een spits hadden. Hadden we hier een Alves of Finnbogason gehad was het 4/5-1 geworden. Iedere wedstrijd weer, geen enkele speler die kan scoren.

13 februari 2020 om 22:54

Ach hou op, als we de kans verhoudingen vergelijken en Elke kans gaat er in dan zou het gwn 4-5 voor Feyenoord zijn, maar helaas niet elke kans gaat er in.

13 februari 2020 om 22:58

Met een goede spits creeer je natuurlijk ook nog meer dan met zon prutser als Odgaard

14 februari 2020 om 16:17

Ja, maar Jorgensen speelde minstens net zo slecht als Odgaard, friestho. Dus Feyenoord had met een betere spits ook meer kunnen creeren. Zo kun je bezig blijven, beide clubs hadden immers geen betere spits beschikbaar, anders had die er wel gestaan. Wedstrijd was vrij gelijkwaardig, als Heerenveen er een verlenging uit had gesleept was dat best te rechtvaardigen geweest, maar om nou te doen alsof Heerenveen oppermachtig was is gewoon zwaar overdreven.

13 februari 2020 om 22:57

Zoveel wordt er ook weer niet gecreëerd. Alleen die Ejuke is zo wispelturig. Daar komt veel dreiging vanaf, maar loopt zich vaak vast

13 februari 2020 om 23:01

Je kunt het hem moeilijk kwalijk nemen, als Ejuke het niet doet doet niemand het.

13 februari 2020 om 23:06

Als neutrale toeschouwer vond ik het eigenlijk een heerlijke wedstrijd. Lang spannend, vaak lag alles open, paar heerlijke reddingen aan beide kanten. Ik heb me prima vermaakt

13 februari 2020 om 23:25

Maar dat kwam door het bijzonder lage niveau natuurlijk. Dat dit team derde staat is een wonder. Dat wij met Heerenveen boven plek 16 staan ook. Twee teams maken er dan een leuke partij zijn omdat ze beiden droevig zijn

13 februari 2020 om 23:34

17 wedstrijden ongeslagen, de laatste verlies partij onder Dick was tegen Porto in de europa leugue.van plek 10 naar plek 3 sinds Dick als Trainer. Zo droevig is het niet zoals jij het laat overkomen :D. Misschien is Feyenoord te goed voor de Eredivisie, misschien moet je het zo bekijken :D .

Terecht. Niet mooi en lelijk winnen is ook winnen! 2 thuiswedstrijden in het vooruitzicht.

Een goede 25 minuten gezien van Feyenoord met de verdiende 0-1 van Fer, de rest van de 1e was maar matig tot zeer slecht in de 2e helft. Heerenveen heeft een paar goede spitsen nodig die kunnen afmaken..... Bijlow, man off the match.

Wie bij Heerenveen heeft die spitsen gescout?? Als Ejuke niet scoort kun je een nul noteren...

Heerenveen ging zo slordig met de kansen om want eigenlijk was Feyenoord helemaal niet zo goed. Gefeliciteerd Feyenoord fans.

13 februari 2020 om 22:58

Als je na 30 minuten ging kijken klopt je mening. In de eerste 30 minuten had Feyenoord gewoon een 2e moeten maken

Werd ook wel weer eens tijd om thuis te spelen in de beker.. Maar goed, uitstekende eerste kwartier waar we volkomen terecht op voorsprong komen. Daarna nog diverse aanvallen gezien met kansen om te scoren, maar uiteindelijk ook vooral moeten ploeteren voor deze overwinning. Bijlow echt uitstekend vandaag, net als Senesi (tackle/geel was wel onnodig), Fer, Toornstra en ook Sinisterra imo. Op naar de volgende ronde!

13 februari 2020 om 22:48

Erg lekker ook dat je een jongen als Larson dan nog kan brengen, die viel prima in.

13 februari 2020 om 22:52

Zeker waar. En eens dat 'ie prima inviel (het is lastig invallen in zo'n pot), zoals 'ie eigenlijk heel het seizoen wel doet.

14 februari 2020 om 07:41

Ja hij lijkt als invaller beter dan als basisspeler! Daarnaast mis ik heel erg Malacia in je verhaal, die was ook weer erg goed vond ik.

14 februari 2020 om 10:22

Malacia verdient achteraf inderdaad ook een groot compliment, vond die anderen alleen écht uitstekend. Speelde wel een goede wedstrijd en groeit echt met de week. Hapsie mag aan de bak gelukkig.

Het is niet voor het eerst dat Feyenoord sterk begint, op voorsprong komt en dan ineens de regie uit handen geeft. Dat blijft toch vreemd. Van Ie ben ik toch ook niet overtuigd. Hij is razendsnel, maar moet daf vooral gebruiken om zijn eigen fouten steeds te herstellen. We zijn door dankzij de onkunde van Heerenveen. Thuis tegen Nac moet ook lukken en dan de finale knallen.

Bijlow dan toch een goede keeper die misschien wel heel snel basis keeper word van het nederlands elftal? Dat is eigenlijk de enige zwakke plek van oranje in de toekomst alhoewel de linksback ook een zwakke plek is over een paar jaar.

Mooi dat Bijlow het goed doet. In het begin van het seizoen kreeg ik nog redelijk wat commentaar toen ik zei dat Bijlow in het doel moest staan ten koste van Vermeer, omdat het qua resultaten niet veel verschil zou maken. Met Bijlow heb je in ieder geval een jonge keeper met potentieel die zich kan ontwikkelen. Vermeer is bezig aan zijn laatste jaren, beter dan dit wordt die niet. Ook eerlijk van Dick dat hij Kokcu weer laat spelen en Ozyakup op de bank zet. Die moet zijn plek verdienen en als hij echt mee wilt naar het EK, laat die dat ook zien want de concurrentie op het Turkse middenveld is niet niks. Hij zal een hele sterke tweede seizoenshelft moeten spelen.

Beetje apart dat ik niet lees dat Heerenveen in de eerste 30 minuten maar twee keer de middenlijn is gepasseerd en dat Feyenoord heer en meester was en de 2 en 3-0 moest maken.

13 februari 2020 om 22:55

Klopt helemaal wat je zegt, echter begon Feyenoord slechrer te spelen na de 25/30ste min. Waarbij Bijlow vanaf de 38 min(!) Al begon met tijdrekken. De rest van de wedstrijd was in mijn ogen voor Heerenveen. Die gingen strijden voor elke meter, Feyenoord speelde daarna op de counter. Al om al ben ik blij dat Fey door is gegaan en niet Heerenveen.

13 februari 2020 om 22:59

Begon met tijdrekken vanaf minuut 38? Wat een onzin. Hij hield de bal 1x langer vast om rust in de ploeg te brengen omdat Heerenveen in die fase bleef komen. Dat doet elke keeper van een beetje niveau. Heeft niks met tijdrekken te maken.

13 februari 2020 om 23:03

Klopt, maar de maker van deze tekst noemt een aantal "kansen" van Heerenveen wat geen kansen waren, zoals die vrije bal die over ging of een sliding van Le of Edjuke, maar ik lees niets op die grote één op één kans van Sinnistriera in de eerste helft.

14 februari 2020 om 00:14

Die vrije bal ging net over hoor, scheelde bijzonder weinig. En in de eerste helft vertraagde Bijlow inderdaad al het spel.

Bijlow had een paar goeie acties, verdediging heel zwak . Vond het gemis van Botteghin toch wel merkbaar , is de leider achterin speelt al een paar weken goed . Verschrikkelijke wedstrijd van allebei de kanten , Heerenveen wou wel maar had de kwaliteiten niet om een goed resultaat te boeken .

Fer begint toch wel echt een belangrijke waarde te worden van Feyenoord. Senesi, IE (zou dit geen goede back zijn met zijn snelheid ?), Kokcu , Sinisterra en Berghuis zijn toch leuke spelers bij Feyenoord. Jorgensen heb je vrij weinig aan.. Traag, matig aan de bal en blessuregevoelig. Wordt het niet eens tijd voor Bannis?

14 februari 2020 om 00:37

Ik heb nog goede hoop op een sterke terugkomst van Haps. Karsdorp durf ik niet meer op te hopen maar wie weet. Larson speelt ook een prima seizoen trouwens, in ieder geval sinds Dick er is. En dan heb je Ozyakup nog. In potentie een team dat voor de tweede/derde plek en beker moet kunnen gaan.

14 februari 2020 om 09:26

@berserko Ik vind Malacia het steeds beter doen en is daarbij nog jong en doet het eigenlijk gewoon niet meer minder dan Haps. Malacia is de toekomst en er zit echt veel potentie in die jongen. Lekker laten staan die wordt echt alleen maar beter en zeker weten beter dan Haps.

14 februari 2020 om 09:49

De beste speelt, Haps zal het zelf moeten afdwingen, erg fijn dat Malacia het hem moeilijk maakt. Ik ben nog niet helemaal overtuigd van hem maar we gaan zien!

14 februari 2020 om 07:42

Ie is vooral te onrustig voor een CV, of hij qua positionering en techniek op de RB kan weet ik niet. Maar qua type speler zou het zomaar kunnen inderdaad!

Ja dat tijdrekken....zie je de laatste veel bij Top ploegen.

13 februari 2020 om 22:59

Dat vind ik jammer dat tijdrekken gezien wordt als een normaal iets. Waarom niet strijden tot de laatste seconden, waarmee je het publiek mee vermaakt en je eigen grenzen er mogelijk mee kan verleggen.

13 februari 2020 om 23:12

Dit keer trad de scheids er opzich wel goed tegen op door 7 minuten blessuretijd te geven. Dan is het niet zo'n probleem vind ik

13 februari 2020 om 23:27

@friestho: Alleen komt door het, in dit geval, extreme tijdrekken geen ploeg lekker in het spel. Dat is nogal in het voordeel van het team dat op voorsprong staat

Iedere keer als ik denk dat de Eredivisie ook best een prima competitie is. Ga ik naar ploegen als Heerenveen, Vitesse e.d kijken en schrik ik echt van hoe slecht het is, maar ook echt heel slecht. Spelers die geen bal aankunnen nemen ookal is er geen druk, veel verkeerde keuzes maken in balbezit. Zo'n Eujuke ook, hartstikke leuk als hij veel ruimte heeft, maar in de kleine ruimte zo beperkt, ook zeer weinig ook voor compleet vrij staande teamgenoten. Feyenoord ook totaal niet indrukwekkend, vooral de verdedigende organisatie was weer totaal niet op orde. Maar daar hebben ze flink schijt aan momenteel. Op naar de klassieker in de finale en weer totale paniek bij de Knvb en de lokale driehoek.

13 februari 2020 om 23:13

Als Ejuke overzicht had, had hij nooit voor Heerenveen gespeeld. Hij speelt niet voor niets op dit niveau

Bijlow een van de weinige keepers in de eredivisie die echt heerst in de lucht dat is wel lekker na Vermeer waarbij elke hoge voorzet een halve kans was...

13 februari 2020 om 23:06

Het is inderdaad echt genieten om Bijlow die ballen uit de lucht te zien plukken. Ook met volle overtuiging en zekerheid.

14 februari 2020 om 00:22

Bijlow is echt een topkeeper in wording. Wat die laat zien op zijn leeftijd....

14 februari 2020 om 07:44

Dat denk ik dus ook. Hij heeft echt alles, rust, reactie, goed in de 1 op 1, en goed bij hoge ballen. Hij heeft ook veel meer durf en lef gekregen, wellicht door op te trekken en trainen met kenneth!! Ik denk heel snel de oranje keeper!!

Er moet een merkwaardige wissel in het geheim hebben plaatsgevonden tussen Feyenoord na een kwart wedstrijd. Waren duidelijk de betere en daarna wordt het onherkenbaar. Heerenveen maakte aanspraak op de gelijkmaker, maar voorin is dat toch een tamelijk droevige zaak door gebrek aan scherpte. Net als Vitesse Ajax gisteren veel meer verwacht, uiteindelijk over 2 duels 4 clubs zien spelen die het begrip matigheid wisten samen te vatten tot 2 x 90 min. In Zeist zullen ze nu toch wel eens wat aan planning en overleg moeten gaan doen, of gaan ze er doodleuk op gokken dat Utrecht of NAC roet in het eten gooit?

Wordt nu wel eens tijd dat ze die Feyenoord supporters uit het thuis vak flikkeren. Ook nu zorgt dat weer voor een hoop onrust na de wedstrijd. Van beide kanten te triest voor woorden.

Hopen op Ajax Feyenoord in de finale.

14 februari 2020 om 10:05

Zal toch echt Ajax - NAC worden ben ik bang

14 februari 2020 om 12:21

Ik verwacht Feyenoord - Utrecht eerlijk gezegd...

14 februari 2020 om 12:29

Zou ik n mooie finale vinden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger102
S. BerghuisAanvaller109
B. LinssenAanvaller101
N. JørgensenAanvaller61
J. BijlowKeeper60
L. NarsinghAanvaller61
R. BoženíkAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

75 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 30 november
Sadio Mané is wederom op de radar van Barcelona verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren