Onana brengt emotionele ode: ‘We zijn allebei met niets begonnen’

Donderdag, 13 februari 2020 om

Woensdag doken de eerste concrete berichten op over de naderende transfer van Hakim Ziyech naar Chelsea en een dag later volgde de bevestiging van Ajax dat de spelmaker inderdaad na dit seizoen naar Londen vertrekt. André Onana loopt donderdagmiddag middels een bericht op zijn social media-kanalen alvast vooruit op het naderende afscheid van de Marokkaans international.

“Ploeggenoot, vriend, broer… Ik wil je graag het beste wensen voor dit nieuwe hoofdstuk”, begint de doelman op Instagram. “We zijn allebei met niets begonnen en we weten allebei dat niemand je iets cadeau geeft. We hebben vier seizoenen samengespeeld en in die periode momenten meegemaakt die ik nooit meer zal vergeten.”

“We hebben gelachen, gehuild, keihard gewerkt en samen zoveel meegemaakt, dat zou ik voor geen goud willen missen. Mijn vriend, het is een absoluut genoegen geweest. Je laat altijd een lach zien en je bent altijd bereid om je ploeggenoten te helpen. We hebben nog een paar maanden om mooie dingen te bereiken. Geniet van ieder moment en wij zullen iedere dag van je gezelschap genieten. Ga ervoor, broeder”, sluit de doelman af.

Chelsea betaalt Ajax in eerste instantie veertig miljoen euro om het nog ruim twee jaar doorlopende contract van Ziyech af te kopen en deze som kan door middel van bonussen met nog vier miljoen oplopen. De kans bestaat overigens dat Onana volgend seizoen weer samenspeelt met Ziyech: de doelman wordt namelijk nadrukkelijk genoemd als mogelijke vervanger van Kepa Arrizabalaga, die dit seizoen geen indruk weet te maken onder de lat bij the Blues.

Ziyech indirect gewaarschuwd door Kluivert: 'De stap naar het buitenland wordt vaak onderschat'
Meer video's

Poll

Denk jij dat André Onana volgend seizoen eveneens voor Chelsea speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door rochester)

Haha beetje pijnlijk om te zien hoe alle sterkhouders van Ajax verdeeld worden over de topclubs in Europa 😂 voor de rest wel leuk als Onana en Ziyech samen naar Chelsea kunnen

13 februari 2020 om 16:47

Ik vind het juist wel mooi om te zien. Dit geeft weer de kans voor nieuwe talenten om door te breken. Ajax heeft dit nodig, anders kun je de jeugdopleiding wel sluiten.

13 februari 2020 om 16:48

Pijnlijk? Supermooi man. Ik heb jaren onze beste spelers naar middenmoters zien vertrekken en daar vervolgens ook niet echt zien overtuigen. En ook nu, Juventus, Barcelona, Chelsea en als we de geruchten moeten geloven ook nog Real Madrid. Ik vind het iets om trots op te zijn!

13 februari 2020 om 17:15

Ja, maar wel pijnlijk in de zin van: als al die gasten konden blijven, was Ajax nu al kampioen geweest bij wijze van. Vorig jaar stond er een selectie die Europese top was. Dat is nu aardig afgebrokkeld. Met het vertrek van Ziyech gaat dat verder en helaas hebben de vervangers nog niet laten zien de grote gaten volledig op te kunnen vullen.

13 februari 2020 om 17:46

Ja maar ze zijn gewoon onhoudbaar en onbetaalbaar geworden. Ziyech is na 7 jaar ook wel een keer klaar met ado en sparta. Met Hansen, Taylor, Gravenberch, Schuurs, Dest, Unuvar en Brobbey komt de volgende generatie er weer aan die wat moois kan gaan neerzetten. Het zal misschien nog even duren voordat het in de CL gebeurt, maar zolang Ajax spelers als Blind, Promes en Tadic kan behouden en aankopen als Antony kan doen blijft het niveau gewoon enorm hoog. We gaan niet meer zoals onder De Boer afzakken naar een elftal met Van der Hoorn, Serero, Sightorsson en van rhijn.

13 februari 2020 om 16:48

Alle sterkhouders? Je bedoelt Frenkie, De Ligt en Ziyech? Valt wel mee toch? Of tel je ook Sinkgraven en Schone mee of Suarez Eriksen Milik Vertonghen Alderweireld Sanchez? Ik vind 3 namelijk best meevallen.

13 februari 2020 om 16:56

Ik bedoel idd Frenkie, de Ligt en Ziyech. En idd Schone en dus ook Onana en misschien Dest? Uiteindelijk zo je halve elftal weg

13 februari 2020 om 17:12

3 spelers uit één team die doorstromen richting Europese top. Dat is echt wel veel.

13 februari 2020 om 17:17

Dat elftal is/was Europese top. Logisch dat er dan 3 of meer spelers doorstromen.

14 februari 2020 om 10:29

Ik raad je aan om wat minder azijn te drinken! Vorig jaar zijn er al drie belangrijke spelers vertrokken en dit jaar zullen er naar alle waarschijnlijkheid een stuk of vier vertrekken (v.d.beek, Zyjech, Onana en Neres) en in mindere maten Dest.

13 februari 2020 om 16:50

Geen Ajacied die dit pijnlijk vind hoor. Dat is het lot van de Nederlandse competitie. Voor talenten is een transfer als deze een nieuwe reden om naar Ajax te gaan.

13 februari 2020 om 16:51

Chelsea is momenteel geen topclub en daarbij juist toch een groot compliment voor Ajax?

13 februari 2020 om 16:55

Chelsea is momenteel wel een topclub, 4e plaats in de premier league met een jonger elftal dan Ajax dat is top. Kijk een club als Arsenal of Milan, das geen topclub meer met jullie 10e plek

13 februari 2020 om 17:44

@Analyticum dude het was geen aanval.. met topclub, bedoel ik city,Barca Liverpool ect. Chelsea is subtop. Niets meer, niets minder

13 februari 2020 om 18:55

@maurootje @analyticum Huidige prestaties zeggen niet zoveel over of een club een topclub is of een subtopper. Het gaat om de grootte van de club, de supportersaantallen, historie, druk, noem alles maar op. En ja, daarin zijn zowel Chelsea als Milan topclubs

13 februari 2020 om 20:24

Wauwwww mauro laat je hem zo over je cluppie praten?

13 februari 2020 om 16:53

Ik vind het pijnlijk omdat van der Sar wil aanhaken bij de topclubs maar dat niet gaat lukken als je je topspelers blijft verkopen

13 februari 2020 om 17:15

Van der Sar wilt financieel aanhaken bij de Europese subtop. En Ajax is nu eenmaal een opleidingsclub. Spelers komen en gaan. Dat is Ajax. Zolang Nederland zelf geen grote stappen maakt en afstapt van die status, zal Ajax daarin mee moeten blijven gaan. Het is al heel wat dat de clubs contracten kan opwaarderen zodat spelers blijven. Maar er komt steeds een moment dat ook deze spelers vertrekken en er opnieuw gebouwd moet worden. Het grote geld en ambitie ligt toch echt buiten Nederland. Ajax gaat zijn beste spelers altijd na een aantal jaren blijven verliezen. Dat is iets wat de supporter moet beseffen en moet accepteren. Dit team zou na de EL-finale van 2017 al leeggekocht moeten zijn. De directie verdiend alle lof voor het feit dat zij hebben gestreden om de sterkhouders nog eens 3 jaar te kunnen behouden. Op naar een nieuw hoofdstuk Ajax! Het zal vooral het eerste jaar zwaar worden maar er komen zat goede talenten aan en met de grote zak geld op de rug zal Ajax niet de minste spelers als toevoeging kopen.

13 februari 2020 om 17:49

Ajax heeft het vizier op 2024, dan komt er mogelijk veel meer geld binnen. Tv-contract loopt ten einde en dan kan Ajax hun rechten zelf verkopen. Over de hele wereld, bijvoorbeeld via internet wedstrijden kijken. (Zoals ik een NBA League Pass heb bijvoorbeeld) Ook komt dan mogelijk de Super League, een zelfstandige league. Wanneer Ajax de komende jaren (enigszins) goed presteert in combinatie met de naam en faam uit de historie maakt dat Ajax mogelijk aansluit. We gaan het allemaal zien. Maar 2024 is een bepalend jaar, zeker wat betreft de financiën. Zijn verschillende podcasts en websites die het beter uitleggen dan ik.

14 februari 2020 om 03:29

Helemaal correct. Dat is ook de reden dat Gerbrands zijn plan schreef om dan bij de 32 beste clubs van Europa te behoren. Wat overigens voor PSV een helse klus zal worden. Kijken via internet heeft de toekomst. Wat zou het heerlijk zijn als ik de wedstrijden gewoon kon streamen op mijn tv. Ik woon in Azië en Fox zond het hier eerst uit maar nu niet meer.

13 februari 2020 om 18:48

Waar is jouw glazenbol? Je praat alsof je het al zeker weet. Vooralsnig is er voor niemand behalve onana dest vd beek interesse. Vd beek moet ik ook nog maar zien. Vooralsnog lees ik alleen interesse van madrid en als zidane zijn zin krijgt komt die niet. Onana moet je een contract geven van 5 miljoen p jaar. Alleen Dest is een te groot talent voor ajax om op dit moment te houden net zoals de ligt en frenkie. Uiteindelijk gaat ajax wel zoveel geld hebben dat ze unuvar wel die 10 miljoen per jaar kunnen bieden en dat die gewoon tot zijn 25e bij ajax blijft. Dan heb je als ajax over 5 jaar echt een speler die je met een goed team om zich heen naar de CL titel kan schieten.

13 februari 2020 om 18:55

Jij vind het dus pijnlijk. Geen enkele ajacied vind dit pijnlijk. Zit nou niet weer iets negatiefs te zoeken inzake ajax vriend laat je niet zo kennen.

Onana, iemand die altijd zijn hart laat spreken. Mooi om te lezen wat een hechte band die twee hebben.

Ziyech is gewoon een legend en het zal lang duren voordat er een speler langskomt die Ajax geeft wat Hakim Ajax heeft gegeven.

Ik zie anders niet zo vaak een lach bij ziyech hoor🤔... wel mooi stuk Wat hij geschreven heeft overigens.

13 februari 2020 om 16:51

Je staat vast ook niet met hem dagelijks op t veld.

13 februari 2020 om 18:20

Ow zeker wel... buiten het voetbal om zien we elkaar regelmatig!

13 februari 2020 om 17:33

Ik wel hoor, zie hem op de training niet anders doen en in de filmpjes van ajax tv...

Als Onana het zou zo fijn vindt om met Ziyech te spelen dan komt hij toch gewoon mee?! Ik verwacht eigenlijk wel dat Chelsea in ieder geval overweegt om ook een nieuwe keeper aan te trekken, dan zou Onana best een goede optie zijn.

Natuurlijk baal ik ervan dat Ziyech na dit seizoen niet meer voor Ajax zal spelen, maar ergens was het ook bekend dat Ziyech op 'n dag zou vertrekken bij Ajax. Echt een gouden zet geweest om hem binnen te halen, maar er moet wel gezegd worden dat Ajax en Overmars Ziyech destijds niet eens wilde hebben en ze toen na de uitschakeling tegen FC Rostov in de voorronde van de Champions League geen keus meer hadden. Ik denk dat Ajax en Overmars daar allesbehalve spijt van hebben gehad, want wat heeft Ziyech Ajax laten genieten en gelukkig kunnen we nog een paar maanden van hem genieten in het shirt van Ajax. Ziyech heeft echt een gigantische impact gehad op het spel en de resultaten van Ajax en ik heb echt jarenlang niet zo'n beslissende speler van dat kaliber bij Ajax gezien. De laatste speler die zoveel impact op het spel en de resultaten van Ajax had, was volgens mij Luis Suárez. Suárez was dan niet van de oogstrelende momenten die Ziyech wel had bij Ajax, maar had wel een gigantische impact op Ajax. Overigens zie ik Onana ook wel naar Chelsea vertrekken, dan komt hij Ziyech weer tegen. Lampard heeft geen vertrouwen in Kepa en Chelsea gaat waarschijnlijk toch de transfermarkt op om een nieuwe doelman te halen. Onana is al voorzichtig in verband gebracht met Chelsea en ik zie hem daar ook wel naartoe vertrekken. Dan mag Chelsea wel 'n miljoen of 50 overmaken voor Onana.

13 februari 2020 om 19:12

Was het niet zo dat Overmars geen toestemming kreeg van de raad van commissarissen, maar na de uitschakeling ineens wel?

15 februari 2020 om 16:30

Overmars heeft toen zelfs in een interview met Ajax TV of Ajax Inside echt recht in de camera gezegd dat ze Ziyech niet nodig hadden en genoeg middenvelders hadden, en dat Ziyech daarom niet naar Ajax zou komen en niet nodig was.

Allebei met niets begonnen? Volgens mij komt Zyiech gewoon uit Dronten en zover ik heb begrepen liggen daar de standaarden net zo hoog als in de rest van Nederland? Denk dat Andre wel met een heel stuk minder is begonnen.

13 februari 2020 om 18:46

Als Drontenaar kan ik zeggen dat Ziyech uit het armere gedeelte van Dronten komt. Hoe het in zijn familie specifiek zit heb ik geen idee, maar zijn familie woont in het armere gedeelte.

13 februari 2020 om 19:06

Er zit natuurlijk ook wel een wezenlijk verschil in arm zijn in Nederland of een zijn in Afrika.

Direct Onana een salaris geven van 5 miljoen per jaar met limiet van 75 miljoen. Dat accepteert hij wel en blijft hij minimaal nog een jaar denk ik. Hij is de bellangrijkste speler van ajax in de CL. Zonder hem haal je nooit meer de halve finale.

André neemt helemaal geen persoonlijk afscheid van Hakim. Maar van een Ajax-periode samen. Want André gaat gewoon Kepa vervangen bij Chelsea. Kepa die waarschijnlijk weer terugkeert bij Bilbao. Let maar op.. Onana en Ziyech spelen gewoon volgend seizoen samen in Londen voor Chelsea!! En Overmars tsja.. Die mag zorgen dat Ajax weer met nieuwe spelers eveneens het niveau van nu kan evenaren. Onana, Ziyech, Dest, vd Beek, Neres, Tagliafico, Martínez, Gravenberch, Eiting en Ekkelenkamp zullen mogelijk niet meer in Amsterdam zijn. Dus een hele opgave voor Ajax om weer team te smeden.

Onana heeft het niet over geld als ie zegt : Begonnen met niks . Hij doelt op het feit dat toen ze beiden begonnen bij Ajax Ziyech een paniek aankoop was en Onana het geluk had dat Tim Krul geblesseerd raakte .niemand had toen verwacht dat het zulke europese toppers zouden worden . Ajax had ook niet de statusdie het nu heeft . Mooi stuk van Onana .

Mooie woorden. Hoop dat Chelsea door pakt en vol voor Onana gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5346
2.AZ4729
3.Feyenoord4613
4.PSV4224
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller229
L. TraoréAanvaller82
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper210
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

63 fans
Keeper, 23 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 21 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
2015/2016 Ajax 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Kraay jr. verbijsterd na Getafe - Ajax: ‘Dan ben je niet goed bij je hoofd’

Ajax staat volgende week voor een uitermate zware opdracht om nog de achtste finales van de Europa League te behalen. De Amsterdammers gingen donderdagavond met 2-0 onderuit tegen Getafe. Hans Kraay...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 23 februari
Barcelona maakt werk van de zomerse komst van Lautaro Martinez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren