Van de Beek gaat ‘niks overhaasten’ door transfer Ziyech naar Chelsea

Donderdag, 13 februari 2020 om 08:05Rian Rosendaal • Laatste update: 09:37

Hakim Ziyech vervolgt zijn loopbaan zo goed als zeker bij Chelsea. De Telegraaf wist woensdagmiddag, enkele uren voor de aftrap van het bekerduel met Vitesse, te melden dat Ajax een akkoord had bereikt over een transfersom van om en nabij de 45 miljoen euro. Donny van de Beek is blij voor zijn ploeggenoot, maar is zelf momenteel niet bezig met een vertrek uit Amsterdam. De kans is echter aanwezig dat de middenvelder na dit seizoen vertrekt richting Real Madrid.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Donny van de Beek naar Real Madrid vertrekt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door london calling)

Speelde heel goed gisteren! Zou heel fijn zijn als hij nog een jaar blijft...

13 februari 2020 om 08:26

Ik vond hem zelf niet zo heel goed spelen. Vind dat wanneer hij op tien speelt hij vooral voor zichzelf speelt. Dan speelt hij als tweede spits en doet verdedigend niet al teveel werk. Ik ben bang dat hij inderdaad een type Siem en Davy is. Ik zie het persoonlijk niet echt zitten bij hem maar ik hoop dat hij mijn ongelijk kan bewijzen.

13 februari 2020 om 11:14

Dat komt omdat hij de opdracht krijgt van ten hag om dan als tweede spits te spelen en niet te veel verdedigend werk doen. Het is gewoon meer een cvm dan een 10. En als die op 10 moet spelen dan maar meer als 2e spits want voor een 10 komt hij techniek en dribbelend te kort. Alls cvm/cm behoort hij nu al tot de wereldtop. Hij moet dan ook naast frenkie in oranje.

13 februari 2020 om 11:39

Van de Beek gister niet goed spelen, en veel voor zichzelf? Hij passte gister ontzettend veel en was by far de beste basisspeler bij Ajax. Kwam zn mannetje keer op keer kinderlijk eenvoudig voorbij en stichtte zodoende bijna als enige nog enigszins gevaar. Belangrijk aandeel bij de twee schitterend uitgespeelde goals ook. Ik betwijfel eerlijk gezegd of jij wel naar de goeie wedstrijd hebt gekeken.

13 februari 2020 om 11:57

Sorry maar zelfs Ziyech doet verdedigend zijn werk. Dan kan je mij niet vertellen dat van de Beek dat allemaal niet hoeft te doen ...

13 februari 2020 om 11:59

Volgens mij passt elke speler de bal veel. Wil niet zeggen dat het allemaal gelijk goed is toch? Heb de tweede helft gezien en daarin viel mij dit enorm op net als in de wedstrijden na de winterstop dat hij heel erg voor zichzelf speelt. Daarin verschillen we blijkbaar van mening.

13 februari 2020 om 12:58

Hij moet zeker niet naat frenkie in Oranje. Daar speelt namelijk Wijnaldum al. Oranje speelt met de punt naar achter en daar heb je met Propper een uitstekende speler voor. Indien er wat meer zekerheid bij moet zet je daar de Roon neer. Van de Beek heeft nog nooit goed gespeeld in Oranje.

13 februari 2020 om 14:57

@FCvoetbal ja veel spelers doen dat maar ik probeerde ermee te zeggen dat hij helemaal niet voor zichzelf speelt, maar de bal juist vaak afgeeft aan anderen. En dan nog die overstap bij de 2-0, waardoor Gravenberch kon scoren. Die had hij ook zelf aan kunnen nemen als hij voor zichzelf speelde.

13 februari 2020 om 15:25

Die overstap klopt inderdaad. Let de komende wedstrijden af want momenteel schiet hij heel veel zelf ook als een ander er beter voor staat. Dat bedoel ik met heel veel voor zichzelf en dat gebeurd steeds vaker.

13 februari 2020 om 10:53

SanMar/ hij is duidelijk over het niveau van de Eredivisie heen, daar is iedereen het wel over eens. Real Madrid zoekt een middenvelder die kan scoren, dus het is geen geheim dat Donny hoog op de prio-lijst staat bij De Koninklijke

13 februari 2020 om 12:59

je kan beter 120 miljoen betalen voor Pogba, dan 60 voor vd beek. Pogba heeft een fenomenale trap, is sterk en ook nog goed in de lucht.

13 februari 2020 om 11:51

@sanmarcos maak je maar geen zorgen over een vertrek. Er is echt geen enkele serieuze topclub die Van de Beek zal willen hebben. Alle berichten van grote clubs zijn fake. Heb je de talenten op de positie van Donny uit Duitsland, Engeland, Portugal, Spanje, Frankrijk, Italie, Belgie wel eens zien spelen? Dat is (vele) klassen beter. En dan heb ik het nog niet over de talenten uit Brazilie, Argentinie, Colombia, Nigeria, Kameroen, Ivoorkust etc. Je ziet bij de echte talenten, Frenky, Mathijs, Bergwijn, malen. Ihattaren, Dest, Ziyech, Tadic etc dat clubs meteen in actie komen of zouden willen komen. Van de Beek is een (matige) meevoetballer en helaas geen internationale top en maakt geen enkele topclub beter. Die clubs zijn niet gek. Ook Ajax maakt hij niet beter wat zijn entourage er ook over schrijft. Maar omdat er straks geen enkele club geinteresseerd is maak ik me zorgen dat deze matige speler langer bij Ajax gaat willen blijven onder het mom van zogenaamde loyaliteit. Op die belangrijke middenveldpositie hebben we een dominante spelbepaler nodig. Die het spel bepaalt op internationaal niveau, die creatief is, acties kan maken, een of twee man kan passeren, steekballen kan geven, een schot uit de tweede lijn, dynamisch en snel is. Allemaal zaken die ontbreken bij deze speler die een mindere versie is van Klaassen (die veel bepalender was voor het team dan Van de Beek). Nu zal Donny wel blijven en blokkeert hij straks doorgroei van grotere talenten en groei van het team. Jammer want ik gun hem zijn transfer naar Real Madrid, Manchester United, Barca, Psg, Liverpool of welke van de topclubs die hem zogenaamd zouden willen hebben. Overigens zijn ook clubs als Lyon, Spurs, Dortmund veel te hoog gegrepen voor deze jongen.

Dit is een verbeterde versie van Klaassen zie clubs als Dortmund,Lyon,Arsenal als zijn top,begrijp niet dat mensen hem bij Real zien slagen

13 februari 2020 om 08:31

Ik begrijp niet dat mensen hem niet zouden zien slagen. Van de Beek werkt hard, pakt zijn goaltje mee en is een speler wat Real mist. Tuurlijk zijn er betere voetballers, maar Real is een andere weg ingeslagen. Zidane werkt meer aan een hecht team wat jaren vooruit kan, door grote talenten te kopen en niet meer lukraak elke vedette.

13 februari 2020 om 09:43

'Werkt hard' vind ik zo'n waardeloos argument, net of iemand op het kantoor of in de fabriek niet hard werkt..? Is het onverzettelijkheid? wat je bedoelt?

13 februari 2020 om 10:10

Mensen dènken dat hij hard werkt. Omdat hij vaak voor het doel te vinden is, roepen mensen dat hij een dynamische middenvelder. Maar die gast staat constant naast de spits en verdedigend laat die alles lopen. De keren dat hij op 6 stond vond ik hem wel redelijk tot goed spelen omdat hij dan wordt gedwongen om niet voorin te blijven hangen

13 februari 2020 om 11:16

Denk je niet dat hij niet gewoon doet wat de trainer zegt? En dat de trainer tegen hem gezegd heeft je moet als 2e spits spelen?

13 februari 2020 om 09:09

Sinds het tiki taka voetbal grotendeels uit de mode is gevallen en veel trainers het Duitse ‘hard werken, veel rennen’ voetbal van Klopp proberen te imiteren, is er meer belangstelling voor het type VD Beek. Nou is dat geen garantie, maar je hoeft niet per se een super technische creatieve middenvelder te zijn om bij een topclub te spelen.

13 februari 2020 om 13:01

Wellicht, maar ik heb het idee dat sommigen er zo graag een potentiele topspeler in zien dat ze alles wat hij goed doet overbelichten en alles wat voor verbetering vatbaar is voor het gemak maar even vergeten. Van De Beek is absoluut geen matige speler, maar ik zie ook niet snel kwaliteiten die hem een basisplaats bij Real Madrid bezorgen. Met name zijn scorend vermogen is een zeer overschat dingetje en als hij zijn trucje niet kan uitvoeren, blijft er ook niets over waar je op het hoogste niveau op kan terugvallen zodat je als speler nog iets toevoegt.

Ik hoef Van Beek echt niet te zien bij Real. Goeie speler maar we hebben al genoeg middenvelders.valverde is daarintegen een type Van Beek. Gaat continue op en neer goed schot. Daarnaast komt nog Ceballos, Odegaard terug. Ik heb liever dat er dan geïnvesteerd gaat worden in Mbappe

13 februari 2020 om 08:34

Van de Beek is zeker geen type van Valverde. Van de Beek is frivoler, aanvallender en komt meer voor het doel. Beiden werken wel hard voor het team en Valverde is verdedigend beter.

13 februari 2020 om 08:37

Jaa daar heb je gelijk in. Maar je snapt wat ik bedoel. Valverde kan ook goed aanvallen. En hij is gewoon niet nodig.

13 februari 2020 om 11:19

Iedereen onderschat de verdedigende kwaliteten van vd beek. Als cvm is fysiek heel bellangrijk kijk naar Casimero. Madrid zoekt een speler die ook de positie van casimero kan over nemen af en toe. Valverde komt daar fysiek echt veel te kort voor maar donny kan dat prima.

13 februari 2020 om 11:37

Valverde fysiek te kort? Valverde is juist erg fysiek gooit altijd heel zijn lichaam in een duel. Verliest ook zelden een duel.

Was gisteren met afstand de beste speler van Ajax. Carel en Gravenberch komen nu nog te kort. Bij een vertrek van Ziyech en Donny staat Overmars voor een zware taak om het middenveld van Ajax weer in balans te krijgen. In Stengs zie ik het niet en Mo van Psv zal nagenoeg onhaalbaar zijn en moet je ook niet willen met die zaakwaarnemer. Voor het overige zie ik hier in Nederland geen spelers lopen die dit kunnen opvangen.

13 februari 2020 om 11:22

Die 2 komen nu nog tekort. Maar jonge spelers zoals hen kunnen in een jaar zoveel stappen maken. Als je volgend jaar begint met een middenveld martinez gravenberch eiting maak ik me absoluut geen zorgen. Je kan wel iemand halen maar die zou deze jongens alleen maar in de weg lopen.

Ik denk dat Madrid gaat afhaken. Tenzij Zidane hem echt wilt. Het is echt een 50/50 transfer. Perez koopt liever geen speler in de klasse Pogba. Maar verhouding tussen Pogba en Man Utd is daarmate verslechterd en met Fernandes hebben ze een soort van vervanger met een steeds beter spelend Fred. Real lijkt eerste te gokken op Pogba en Ruiz. Ik vermoed dat Ruiz komt. Van de Beek is wel een middenvelder van deze tijd. Hoop dat real voor Ruiz gaat geweldige middenvelder ideale opvolger van Modric.

13 februari 2020 om 11:25

Het is juist andersom perez wil donny graag maar zidane heeft liever zijn landgenoot. Heb je he5 uberhaupt gevolgd? Ik denk dat donny beter is dan pogba omdat donny meer verdedigende kwaliteiten heeft.

13 februari 2020 om 12:57

Ik heb het gevolgd de enige reden waarom Perez Donny wilt is het in verhouding tot andere spelers lage prijskaartje. Pogba is om en nabij 100 mil Fabian Ruiz ook. En als een trainer je niet wilt hebben moet je ook niet gaan.

Je vraagt je af of Ajax niet beter had kunnen anticiperen op het vertrek van veel dragende spelers komende zomer. Kans lijkt me groot dat naast Ziyech ook Dest, Van de Beek, Onana en Tagliafico weggaan. Tadic wordt intussen al wat ouder en kan ook niet oneindig mee. Van spelers uit eigen jeugd kan je niet verwachten dat ze er meteen staan en in de zomer pas nieuwe spelers halen is minder fijn gelet op de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hoe denken Ajacieden hierover?

13 februari 2020 om 09:41

@feyrus "je vraagt je af of Ajax niet beter had kunnen anticiperen op het vertrek van veel dragende spelers komende zomer. " Doen ze toch al met veel speeltijd geven aan o.a. Gravenberch, Eifting en Schuurs.daarnaast hebben ze Marin en Alvarez nog niet afgeschreven. Dest heb je Mazzroui voor, vd Beek wordt vervangen door Eifting, Ekkelenkamp en Marin. Nico was Martinez de bedoeling, maar mogelijk gaat Castillo de kans krijgen. Dus alleen Onana en Ziyech wordt een zware klus!

13 februari 2020 om 10:59

Scherpen, Martinez, Alvarez en Marin zijn toch oa om die reden gehaald al? Met daarbij dan Traore, Eiting en Gravenberch. Dest zou eigenlijk de vervanger back-up moeten zijn voor Mazraoui ipv andersom Een directe vervanger van Ziyech gaat niet eerst een jaar op de bank zitten wachten tot zijn vertrek.

13 februari 2020 om 11:28

Als zyech en vd beek vertrekken blijft de rest. Dan kan ajax weer 100 miljoen bijschrijven en is de noodzaak er niet om te verkopen. Alleen dest zie ik nog gaan omdat die perse weg wil. Nico en andre lijken me wel jongens die niet moeilijk gaan doen om nog een jaar te blijven. Alhoewel andre wel een betet contract verdiend. Ik zou direct van onana de best betaalde speler maken want die is zo bellangrijk.

13 februari 2020 om 13:29

Ik weet niet of ze meer hadden kunnen of moeten anticiperen. De selectie lijkt redelijk smal nu, maar dat komt ook door alle blessures. Wanneer ze in de winter, voor die blessures, nog twee spelers hadden gehaald had iedereen geroepen dat er te veel spelers waren. Er vertrekken elke zomer 3 of 4 basis spelers, dat zal deze zomer niet anders zijn. De enige waar ik me zorgen om maak zijn Ziyech en Onana. Middenvelders genoeg, maar met Ziyech verlies je toch een beetje de X-factor.Zo oud is Tadic nou ook weer niet, misschien voor Eredivisie begrippen, maar die kan gezien zijn fitheid nu nog makkelijk een paar jaar mee.er komen op dit moment in rap tempo een paar jeugdspelers door in de vorm van Traore, Gravenberch en Eiting, en daarnaast zitten er een paar top talenten in in jong.martinez was in principe gehaald als vervanger – backup voor Tagliafico dus die vervanger is er al maar je zou wel op zoek kunnen naar een stand in. Ik denk dat Ajax niet zo moeilijk doet over Dest omdat er in de jeugd een aantal jongens lopen die daar zouden kunnen spelen. Ik denk zelf dat ze Timber doorschuiven die speelt nu vaak centraal maar zou daar ook kunnen spelen en van hem werd altijd meer verwacht dan van Dest en anders zijn veltman en mazraoui er ook nog. Met Promes en Neres die nog terug komen heb je dan ten opzichte van de basis van gisteren niet direct een vervanger nodig. Neemt niet weg dat een extra buitenspeler geen overbodige luxe zou zijn, ik zie daar in de jeugd ook niet direct iemand waarvan ik denk, ja die is het... (ik ga er zelf van uit dat de verhuurde Bande en Lang in de komende maanden niet laten zien dat het potentiele basis spelers zijn). Het zelfde geld voor een nieuwe middenvelder. Met Promes/tadic en daar achter Gravenberch, Eiting en eventueel Martinez of Blind heb je al een redelijk bezetting terwijl ook daar in de jeugd een paar talenten lopen. Ziyech kun je niet vervangen, maar voor mijn gevoel mist een middenveld met die spelers toch iets aan extra klasse. Alleen ga je denk ik, net zoals nu, heel snel de discussie krijgen waarom er 10-15 miljoen is uit gegeven aan een speler terwijl er een paar jongens uit de eigen jeugd spelen. Ze hopen kennelijk nog steeds op Anthony dus dat zou een optie kunnen zijn, en mits betaalbaar zou ik Stengs ook wel eens in Ajax willen zien (heeft ook het voordeel dat hij op ook 10 zou kunnen spelen).

Snap nog steeds niet waarom Real hem zou willen. Hij is zeker niet slecht, maar bij uitstek iemand die profiteert van het type spel dat Ajax speelt en de creativiteit om hem heen. Gisteren speelde die overigens prima.

13 februari 2020 om 12:05

Precies dit. Het is niet nodig we hebben genoeg middenvelders.

Donny zal het lastig krijgen als ie naar real gaat, zie hem liever naar bayer gaan maar gun hem een stap naar een grote competitie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3844
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3520
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Q. PromesAanvaller166
D. TadićAanvaller169
L. TraoréAanvaller117
A. OnanaKeeper160
D. KotarskiKeeper00
N. TagliaficoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

75 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester United 10 1 0 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
Laatste voetbalnieuws

‘Solskjaer lacht het laatst na controversiële beslissing over Van de Beek’

Woensdagavond werd het geduld van Donny van de Beek opnieuw op de proef gesteld. De 23-jarige middenvelder van Manchester United had drie dagen eerder in de FA Cup-wedstrijd tegen Watford (1-0...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 17 januari
Adama Traoré moet ook de overstap naar Elland Road maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren