Valentijn Driessen wijst Ajax op twee Eredivisie-spelers bij vertrek Ziyech

Donderdag, 13 februari 2020 om

Met het aanstaande vertrek van Hakim Ziyech naar Chelsea komt er volgens Valentijn Driessen een einde aan een ‘modelhuwelijk’. De Marokkaans international gaat de Johan Cruijff ArenA na dit seizoen voor 45 miljoen euro verlaten. Volgens Driessen heeft Ziyech in Amsterdam veel hoogte- en dieptepunten meegemaakt en ging het er achter de schermen niet altijd even vriendelijk aan toe. Voor de opvolging van Ziyech adviseert Driessen aan directeur voetbalzaken om aan te kloppen bij AZ en PSV.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Hakim Ziyech slagen bij Chelsea?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door benenbreker)

Waarom heeft iedereen het over aankopen die een vertrek van Zoyech en van de Beek moeten opvangen? Ik ben veel meer voor het kansen geven aan spelers als Unuvar, Brobbey, Taylor en Hansen. Dan heb je kans dat het volgend seizoen even wat stroever loopt, maar uiteindelijk wordt Ajax ook dan wel kampioen gezien de tegenstand in de Eredivisie.

13 februari 2020 om 07:32

Ja kampioen word je waarschijnlijk toch wel. Maar je wilt toch Europese subtop zijn/blijven? Dan zul je toch echt aankopen moeten doen en dan met jeugd bijvullen zoals eiting en Gravenberch.

13 februari 2020 om 07:38

Dat is het dilemma voor een club als Ajax. De doorstroming van spelers uit de eigen opleiding is de levensader van Ajax. Ervaring hebben ze al met spelers als Blind, Promes en Tadic. Dat is het geraamte. Dan moet je ervoor waken als Ajax-zijnde - rekening houdend met het specifieke profiel van de club Ajax - dat je niet alle andere plaatsen opvult met aankopen. En waarom zou Ajax niet met de genoemde spelers uit de eigen opleiding het goed kunnen doen in Europa? Dat kon eerder toch ook?

13 februari 2020 om 07:55

Je kunt niet de CL groep doorkomen met die jeugdspelers. Zoals ik al zei kun je wel enkele jeugdspelers er bijzetten maar moet je wel aankopen doen anders mis je weer de boot en dan was afgelopen eigenlijk voor niks.

13 februari 2020 om 07:59

Vorig jaar wist de helft van Nederland nog helemaal niet wie Ihattaren was. Het kan snel gaan in het voetbal. En zeker bij een club als Ajax. Overigens wil ik niet zeggen dat Ajax helemaal geen spelers moet kopen, alleen moet Ajax er wel zorg voor dragen dat er ruirmte is voor doorstroming. De eigen talenten - wat dus echt wel grote talenten zijn - moeten perspectief houden..

13 februari 2020 om 12:41

En waarom ben je daar zo zeker van? In afgelopen 5 jaar word je 1x kampioen. Je beste spelers gaan waarschijnlijk vertrekken en dan alsnog doen alsof je heer en meester bent en nooit tegenstand krijgt.

13 februari 2020 om 07:34

Omdat je die jongens ook fatsoenlijk wilt brengen. Dat betekent 2 talenten max erin en de rest moet een stuk verder in de ontwikkeling zijn. Je hebt t over je 2 beste spelers die beiden ook nog eens op t middenveld spelen en zorgen voor 80/90% van de creativiteit. Je gaat gewoonweg niet met zo een onervaren middenveld spelen als de creativiteit ook niet van andere komt. Dat heeft nog niet eens met een overgangsjaar te maken. Creativiteit ga je kopen en vanaf daar verder kijken

13 februari 2020 om 07:36

Als iemand van die gasten er al klaar voor was, zat die nu al duidelijk in de nek van Ziyech te hijgen en sprak niemand over een vervanger aantrekken...

13 februari 2020 om 07:36

Als je betere spelers vertrekken kun je dat niet zomaar opvangen met jeugdig talent. Ik zie Feyenoord volgend jaar niet zomaar minder worden ten opzichte van nu want daar worden niet snel spelers weggeplukt dus die opmerking over tegenstand in de competitie is een beetje ongepast. Ik hoop dat Ajax iig Ihataran haalt, zijn spel past beter bij Ajax dan bij Psv hopelijk ziet Raiola ook in dat Ihataran via Ajax hem meer gaat opleveren.

13 februari 2020 om 07:37

Je kan toch niet al die jonge jongens direct voor de leeuwen werpen. Ajax wil niet alleen kampioen worden, maar ook in Europa een rol van betekenis spelen. Dat ga je niet redden met al die jonge jongens. Sterker nog, we hebben allemaal kunnen zien hoe moeizaam het soms gaat zonder Ziyech. Tel daarbij op het vertrek van Onana, van de Beek en misschien wel Tagliafico, dan wordt de spoeling dun. Ik vind dat je iets te makkelijk zegt dat Ajax toch wel kampioen wordt. Ook in Amsterdam komt er weer een moment dat het minder goed gaat en de concurrentie gaat ook niet stil zitten.

13 februari 2020 om 09:57

" Ook in Amsterdam komt er weer een moment dat het minder goed gaat en de concurrentie gaat ook niet stil zitten ". Het ging aan het begin van het seizoen en aan het eind van de eerste helft ook al wat moeilijker, terwijl Ajax de meeste van haar wedstrijden gewoon bleef winnen. Ook zonder Zyech en Blind. Zelfs een AZ op volle sterkte wist een zwaar verzwakt Ajax pas in de 90e minuut te verslaan. Daar komt nog bij dat Psv, AZ en Feyenoord natuurlijk met dezelfde problemen te maken krijgen als Ajax. Ook die zullen hun beste spelers moeten laten gaan als ze een vertrekwens hebben. Ihattaren heeft in een interview gezegd een vertrek in de zomer al te overwegen als hij een goed WK speelt en er een mooie club komt en anders " nog een jaartje " bij PSV te blijven. Ajax krijgt door de goede prestaties op dit moment veel meer geld voor haar spelers dan de concurrentie en heeft ook nog eens een veel hogere begroting en meer geld op de bank. Terwijl er ook nog eens een onvoorstelbare lichting talenten doorkomt. De kans op een terugval zoals die bij PSV is bij Ajax door de gunstige omstandigheden veel minder waarschijnlijk dan bij de concurrentie. Ajax zal naar alle waarschijnlijkheid dan ook na de exodus die komende zomer wordt verwacht, de belangrijkste kandidaat voor de nationale titel blijven. Europees wordt dat uiteraard een heel ander verhaal, vandaar dat het heel erg onwaarschijnlijk is dat alle talenten tegelijk zullen doorstromen. Da is ook niet nodig omdat een speler als Unuvar zich ook bij Jong Ajax prima kan door ontwikkelen, beter in ieder geval dan wekelijks bij het eerste elftal op de bank te zitten.

13 februari 2020 om 07:44

Volgens mij ben ik de engie die doorheeft dat we het hier over Ajax hebben. Mocht Ajax na dit seizoen leeglopen ( in die zin dat naast Ziyech en van de Beek ook Onana, Tagliafico en Dest vertrekken), dan mag Ajax best iets kopen, maar niet alles 1 op 1 vervangen. Eerst naar de jeugdopelding kijken.

13 februari 2020 om 07:57

Helemaal mee eens. Of de jeugd de kans geven of een aankoop uit het buitenland. Waarom zouden we Az versterken

13 februari 2020 om 08:06

Je kan volgens mij moeilijk met alleen maar 17/18 jarigen spelen toch? Je ziet nu hoe die combinatie van ervaring en jeugd werkt, waarom zou je dat dan veranderen?

13 februari 2020 om 08:20

Die jongens kunnen toch nog geen 30-40 wedstrijden op het hoogste niveau, Unuvar is tenslotte 16. Daarnaast denk je wel heel makkelijk over het opvangen van Ziyech’ vertrek. In de wedstrijden zonder Ziyech en blind hadden we het aanzienlijk moeilijker.

13 februari 2020 om 08:38

Als bij Ajax de sterkhouders wegvallen dan wordt het echt niet zo maar even kampioen in de eredivsie. Als AZ de ploeg een beetje bij elkaar kan houden, Feyenoord kan doorgroeien en PSV zich kan herpakken dan denk ik dat je volgend jaar juist een mooi competitie jaar te gemoed gaat. Al die Amsterdammers denken nu net als in 1995/1996 dat ze nu onverslaanbaar zijn en blijven. Maar de toekomst heeft keer op keer anders uitgewezen. De competitie gaat in golfbewegingen en zo zal dat ook wel blijven.

13 februari 2020 om 10:08

" Als bij Ajax de sterkhouders wegvallen dan wordt het echt niet zo maar even kampioen in de eredivsie. Als AZ de ploeg een beetje bij elkaar kan houden, Feyenoord kan doorgroeien en PSV zich kan herpakken dan denk ik dat je volgend jaar juist een mooi competitie jaar te gemoed gaat. Al die Amsterdammers denken nu net als in 1995/1996 dat ze nu onverslaanbaar zijn en blijven. Maar de toekomst heeft keer op keer anders uitgewezen. De competitie gaat in golfbewegingen en zo zal dat ook wel blijven". Het is je kennelijk ontgaan, maar de positie van Ajax in het Nederlandse voetbal is radicaal veranderd tov " vroeger ", door de gunstige financiele positie kan de club vertrekkende spelers opvangen zonder er al te veel in kwaliteit op achteruit te gaan. Die weelde heeft de concurrentie niet, terwijl die natuurlijk met dezelfde problemen heeft te maken en ook hun spelers moeten laten gaan als er aan ze getrokken wordt. De uitspraak " als AZ de ploeg een beetje bij elkaar kan houden " is er eentje in de categorie " als ik de hoofdprijs in de Staatsloterij win ". Je uitspraak dat je denkt dat " je volgend jaar juist een mooi competitie jaar te gemoed gaat " is uitsluitend gebaseerd op hoop, aangezien je geen enkel idee hebt hoe de selecties er volgend jaar uit gaan zien en hoe de krachtsverhoudingen zullen zijn. Ook dit seizoen werd voorspeld dat Ajax het moeilijker zou krijgen na het vertrek van Schone, De Jong en De Ligt, terwijl de club het voor de blessuregolf cijfermatig juist beter heeft gedaan dan het jaar daarvoor.

13 februari 2020 om 08:50

Uiteindelijk is en blijft de jeugd 'de levensader' van Ajax en moet dat centraal blijven staan in haar identiteit en filosofie. Dat, gecombineerd met gerichte aankopen. En dat blijven moeilijke afwegingen. Zeker nu. Ajax wil structureel goed meedoen in de CL. Dan kun je niet alleen met talenten uit de jeugd gaan werken. Wanneer pas je die talenten dan in? De Ligt bijvoorbeeld werd al vroeg gebracht (was net nog geen 17) omdat hij inderdaad gewoon enorm getalenteerd was, maar ook omdat zijn concurrentie van aangekochte spelers minder zwaar was en Ajax nog minder inzette op 'grotere aankopen'. Ja, Sanchez liep er op dat moment rond. Maar verder een Westermann en bijvoorbeeld Viergever, die vaak linksback stond. Uiteindelijk is zo'n Unuvar op termijn de gedoodverfde opvolger van Ziyech. Vergelijkbaar type speler, al zal hij eerder vanaf links komen. Maar die jongen wordt komende zomer pas 17. Neem je dat risico of koop je zekerheid in? Dat 'zekerheidje' zit Unuvar dan in de weg. Dat kan misschien nog een jaar. Maar ook twee of drie? Dat moet je denk ik ook niet willen. Zo'n talent vroeg voor de leeuwen gooien zal op het begin door de zure appel heen bijten door wisselvalligheid, maar je krijgt er op de langere termijn iets voor terug dat voor Ajax onbetaalbaar is.

13 februari 2020 om 09:17

@heidihallo "ik ben veel meer voor het kansen geven aan spelers als Unuvar, Brobbey, Taylor en Hansen" Omdat het dan te jeugdig gaat worden. Vergeet niet dat volgend seizoen waarschijnlijk ook talenten als Schuurs, Eifting, Gravenberch, Traore en mogelijk Ekkelenkamp basisspelers worden. En jij wilt daarnaast ook nog aantal 16 jarige basisspelers maken? We hebben gewoon kwalitatieve aankopen aankopen nodig.ajax zal voor de posities keeper, linksback, wingers (liefst 2 aankopen) en mogelijk een nr 10 zeker aankopen moeten doen. Mogelijk ook een ervaren breekijzer. Vooral creativiteit is nodig. Ik ben weleens dat je aantal talenten kan doorschuiven en minuten geeft volgend seizoen. Spelers als Siem, Labyad, Varvela kan je vervangen met jonge talenen op de bank.

13 februari 2020 om 10:21

" We hebben gewoon kwalitatieve aankopen aankopen nodig.ajax zal voor de posities keeper, linksback, wingers (liefst 2 aankopen) en mogelijk een nr 10 zeker aankopen moeten doen ". Dat zijn max 6 nieuwe spelers, van wie je maar moet afwachten hoe snel z zich zullen aanpassen en die hoe dan ook de doorstroming van de jeugd in de weg zullen gaan zitten. Bovendien zitten er aankopen tussen voor posities die goed bezet zijn en dus overbodig. Zoals de nummer 10 waar Marin, Promes en Tadic prima uit de voeten kunnen en waar in de jeugd ook tal van spelers lopen voor wie hetzelfde geldt. Huntelaar is ondanks zijn leeftijd nog topfit en zou nog makkelijk een jaartje meekunnen als " ervaren breekijzer ". Ook op die positie is een aankoop allesbehalve noodzakelijk. De aankoop van 1 of meer vleugelspelers is veel noodzakelijker als Neres en Zyech beiden vertrekken omdat de spoeling daar wel erg dun wordt. Ajax heeft jeugd die wat kwaliteit betreft niet of nauwelijks onder doet voor spelers uit de categorie die Ajax van buitenaf kan halen. Het enige verschil is dat jeugd synoniem is aan wisselvalligheid en talenten op die leeftijd doorgaans nog weinig ervaring en persoonlijkheid hebben, waardoor je niet altijd op ze aan kunt en je er dus niet teveel in je selectie moet hebben.

13 februari 2020 om 10:36

@scepticus "dat zijn max 6 nieuwe spelers, van wie je maar moet afwachten hoe snel z zich zullen aanpassen en die hoe dan ook de doorstroming van de jeugd in de weg zullen gaan zitten." Eens. Ik verwacht ook dat Neres en Ziyech zullen vertrekken. Daardoor hebben we alleen Promes en Noa Lang op de flanken. Ik hoop daarom dat Ajax 2 wingers koopt. Iemand die er gelijk staat (de vraag of Anthony dat zal zijn) en iemand die achter hem kan rijpen. Dan heb je Promes en achter hem Noa Lang voor links en Anthony rechts en een back-up. In categorie dromen mag, zou Ajax ipv Anthony moeten gaan voor Dilrosun, Groeneveld en Ihattaran ... Heb je NL gasten erbij en Dilroson en Ihattaran ook (potentiele) Oranjespelers. Verder voor posities keeper en linksback zie ik niet gelijk iemand uit de jeugd dit invullen. Dus moeten wel aankopen worden. Je zou Martinez linksback kunnen zetten en achter hem back-ups Piere en Castillo, maar zou zonde zijn want vind hem goed om het middenveld. Maar op middenveld zou tenkoste gaan van Gravenberch. Lastige keuzes.

13 februari 2020 om 10:07

Deze kroegpraat van die verslaggevers verbaas ik mij ook over. Allemaal speculaties, oftewel slap gelul. Als het zou gaan over mogelijke transfers, omdat men weet van onderhandelingen die plaatsvinden is het tot daaraantoe, maar dit is gezever. Journalisten zijn geen scouts, het zijn verslaggevers, scouting dient men aan de clubs over te laten. Wat betreft de eigen jeugd, die dienen zich via Jong Ajax op eigen kracht in het eerste te spelen. Wat je ziet met Lang, Eiting en Gravenberch: die krijgen kansen en het is aan hen om die kans te pakken en zich in de basis te spelen. Zoiets gaat natuurlijk, dat moet je niet forceren. Daarnaast werkt deze manier van wrken prima. zie Fdj, Mdl, Mazraoui, Dest en Donny van der Beek. Daarnaast is Ajax het stadium van eigen jeugd eerst voorbij, Ajax wil aansluiting bij de Europese top. Basisspelers moeten kwaliteit hebben.

13 februari 2020 om 10:31

" Ajax het stadium van eigen jeugd eerst voorbij, Ajax wil aansluiting bij de Europese top. Basisspelers moeten kwaliteit hebben ". Totale onzin. De jeugdopleiding is meer dan ooit de levensader van de club en de essentie van het Plan-Cruijff is juist om talenten eerder te laten instromen zodat je er als club langer plezier van kan hebben. Het heeft natuurlijk geen enkele zin om jaarlijks 12 miljoen in de opleiding te stoppen en de talenten tot hun 20e op de bank te houden om ze vervolgens op hun 21e te moeten laten gaan. Dan schiet een jeugdopleiding zijn doel volledig voorbij. Het doel is nog altijd, misschien zelfs wel meer dan voorheen, om de doorstroming van de jeugd naar de eerste selectie zo snel mogelijk te laten verlopen. Het enige verschil is dat men lering heeft getrokken uit de fouten die gemaakt zijn in het verleden en daarbij meer kijkt naar het totaalplaatje om te voorkomen dat de selectie teveel jeugdige talenten bevat en op die manier in onbalans raakt. Maar de filosofie en visie zijn nog hetzelfde als vroeger en het zou heel vreemd zijn als dat niet zo was aangezien het Plan-Cruijff duidelijk blijkt te werken.

13 februari 2020 om 10:56

Ik snap niet waarom je mij tegenspreekt. Plan Cruyff stelt niet dat je iemand op moet stellen omdat die uit eigen jeugd komt; leeftijd heeft daar ook niets mee te maken. Wim Jonk heeft het niveau van de opleiding verhoogt met als doel dat het niveau van individuele spelers omhoog zou gaan, met als gevolg dat men goed genoeg is om zich in de basis te spelen. Ik zeg dat gewoon in mijn post. Wat jij doet is lullen om het lullen, weer drie kantjes van A4 formaat uit jouw toetsenbord met offtopic geleuter. Ik lees het allemaal niet meer. Overigens is er met het wegwerken van Jonk, Jongkind en Bergkamp allang afscheid genomen van de oorspronkelijke bedoeling van Cruyff. Overmars vaart zijn eigen koers.

13 februari 2020 om 12:07

Je hebt hebt het nu over 16 en 17 jarige jongens, daar kun je er best een van opstellen, zeker in de eredivisie. Maar niet 2 of 3. Als ze nou 2-3 jaar ouder waren geweest had je dat misschien kunnen doen.maar zelfs dan heb je ook gewoon ervaring nodig in een team. daar worden die jonge spelers ook beter van. Als er dan toch een les is die Ajax kan trekken uit de afgelopen jaren dan is het dat talent belangrijk is, maar dat als je echt wil preseteren ook erving nodig hebt.met het verloop van spelers bij Ajax is er ook helemaal geen gevaar voor de doorstroming. Er vertrekken elk jaar 3 of 4 basis spelers en 8 of meer spelers van het eerste elftal. Over 2 jaar, wanneer deze spelers nog steeds heel erg jong zijn is er dus plaats genoeg in het elftal en de selectie.

14 februari 2020 om 16:19

Jongens als unuvar, brobbey, taylor en hansen zijn afgelopen week dik ingemaakt door jong Utrecht. Het zijn leuke talenten, maar om te stellen dat je met hun (over een aantal jaar) wel even kampioen wordt gezien de tegenstand vind ik nogal een arrogante uitspraak. Ajax moet topspeler als Ziyech wel vervangen met een andere topper, want anders staat er een heel ander team!

Pracht voetballer en met recht al jarenlang de beste bij Ajax. Voor zijn stap is Bosz mijn inziens enorm belangrijk geweest. Deze heeft Ziyech laten inzien dat zijn conditie omhoog moest en hij meer kan dan alleen de steekpass geven. Zonder Ziyech is Ajax statisch dus dat gaat een dure zoektocht worden. Stemgs lijkt haalbaar Ihataren de meest gedroomde opvolger binnen de landsgrenzen. Benieuwd wat het gaat worden en Ziyech gun ik alles. Zowaar eens met Driessen. Dit waren 4 bijzondere jaren waarbij zijn eigenzinnigheid ons alles bracht inclusief meer jaren dan gehoopt. Hopelijk een laatste kunstje dit half jaar met een europese titel. T kan als vanaf nu iedereen fit blijft bedankt

Ik zie het niet bij Stengs ik zie eerder een 2de Boeitius ofzo,ach in Nederland zijn ze heel goed om spelers te hypen

13 februari 2020 om 09:21

@frankly87 Ik ben eens dat Stengs op dit moment niet goed genoeg is maar vergelijken met Boeitius gaat wel te ver haha. Enige speler die ik zou halen uit Nederland zou zijn Ihattaran. Ik zou wel toejuichen als Ajax dure gok neemt en meer dan 30 miljoen gaat neerleggen. Boadu ben ik ook fan van, maar voor zijn positie hebben we al Traore en daarachter Brobbery. Zou zonde zijn om hem te halen.

13 februari 2020 om 10:34

@MrKrillin, Traore serieus? Deze speler moet Ajax meteen afscheid nemen. Niet te veel energie aan besteden.

Ik weet niet of Stengs het niveau van Ajax of een andere topclub (al) aankan. Zou daar niet te veel voor betalen. Ihattaren zou mooi zijn, maar denk dat PSV hem dan nog liever voor minder geld aan een buitenlandse club verkoopt.

13 februari 2020 om 09:02

Maar hoe goed Ihattaren ook is hij is echt een compleet ander type dan Ziyech. Ajax moet kijken of er een speler is die druk kan zetten een fantastische pass heeft voor demoorningen en technisch goed genoeg is om te combineren.

13 februari 2020 om 09:22

@thamike "fantastische pass" je gaat Ziyech niet 1 op 1 kunnen vervangen, dus ga je anders spelen. Ihattaran brengt andere kwaliteit en de fantastische pass moet dan komen van een speler als Eifting.

13 februari 2020 om 09:50

Ik snap dat je Ziyech niet 1 op 1 kan vervangen maar Ajax heeft iemand nodig die vanuit alle standen de voorhoede kan bedienen en dat is geen Eiting, die kan zichzelf niet vrijspelen. Maar er zullen er nog meer vertrekken dus ben benieuwd hoe we dat gaan afstemmen en betrekking heeft op manier van spelen.

13 februari 2020 om 11:46

We wisten ook niet of Ziyech het niveau zou aankunnen. Die speelde bi degradatiekandidaat Twente echt de pannen van het dak en nam zijn team op sleeptouw met doelpunten en assists. Stengs heeft ongeveer dezelfde rol bij AZ. Ik denk wel dat hij een waardige opvolger zou zijn , maar ook idrissi, Boadu, Ihattaren vind ik interressante spelers.

Stengs... Ik vind het nogal meevallen met die jongen. Hij is niet heel slecht of zo maar ik zie het bijzondere niet. Itaharren daarentegen. Maar die moet nog veel leren. En PSV zal niet zo snel verkopen aan Ajax.

13 februari 2020 om 07:49

In Nederland zijn ze heel goed om spelers de hemel in te prijzen en als ze uiteindelijk een miskoop worden bij hun club gaan ze hun onvrede uiten over het bestuur

13 februari 2020 om 11:48

In Nederland zijn ze er ook goed in Spelers naar beneden te halen die week in week uit laten zien dat ze over voldoende kwaliteit bezitten.

Zal me niets verbazen als Ajax weer PSV gaat pesten met de berichten dat ze Ihataren willen kopen net als met Bergwijn maar der helemaal niets van waar blijkt te zijn

Als Driessen er kijk op zou hebben, had hij al lang opgemerkt dat Stengs een momentenvoetballer is die heel vaak lange periodes afwezig is in een wedstrijd. Om dan 1 van de meest dominante spelers van Ajax te moeten vervangen lijkt mij voor beide partijen niet ideaal. Dus in plaats van Stengs naar Ajax te schrijven kan hij beter nu al beginnen over waarom Ajax wellicht toch een deurtje verder moet kijken in plaats van achteraf te blaten dat hij nog wel heel veel mist.

Stengs en vooral Ihattaren zie ik never nooit bij het niveau Ziyech in de buurt komen, zowel sportief als mentaal niet. Vooral Ihattaren vind ik zeer overschat. Overmars kan beter over de grenzen kijken en ik neem aan dat dit proces dan ook al in volle gang is. Ik hoop wel dat Ziyech na 4 jaar Europese top weer terugkeert in de Eredivisie, op afstand de beste sspeler van de competitie, het zou leuk zijn als we hem nog eens in de Eredivisie kunnen bewonderen.

13 februari 2020 om 08:16

Ihattaren is net een maandje 18 en dus toch al wel een stukje verder dan Ziyech was op die leeftijd. Hoezo zou hij dan nooit bij het niveau van Ziyech kunnen komen? Ik moet het nog maar zien met Ziyech bij Chelsea.

13 februari 2020 om 09:14

Je zou nou dan toch enige uitzonderlijke klasse bij hem moeten ontdekken. Ik persoonlijk kan die niet ontdekken. Bij Ziyech daarentegen kon je dat wel. Toen die bij Heerenveen speelde zag je dat die alles in zich heb om bij de Europese (sub)top te slagen. Ook op het mentale vlak betwijfel ik of Ihattaren zo professioneel genoeg is ingesteld om alles te geven en alles uit zijn carrière te halen.

13 februari 2020 om 09:27

@raubaht "bij Ziyech daarentegen kon je dat wel. Toen die bij Heerenveen speelde " hahah grappenmaker. Toen Ziyech aan het doorbreken was bij Heerenveen 1 was al hij wat ouder dan Ihattaran. Je kon zien dat het een talent was, maar werd echt niet potentie toegekend wat Ihattaran wel toegekend wordt. Die is veel jonger door gebroken bij een topclub en niet een leuke provincieclub. Hij neemt PSV vaak bij de hand en is lichtpunt in verder dramatische elftal. Ook Europees heeft hij zich laten zien. Al jaren heeft iedere scout zijn naam opgeschreven.

13 februari 2020 om 10:14

Sorry maar die klasse ziet volgens mij iedereen wel. Ik respecteer je mening hoor. Maar deze jongen is net 18, heeft zijn vader verloren en zit bij een club waar het totaal niet loopt en om je dan zo staande te houden binnen en buiten het veld. Daarnaast druipt de kwaliteit van hem af en zou een stap naar Ajax heel goed voor hem kunnen uit pakken.

13 februari 2020 om 10:45

Als bij Heerenveen al te zien was dat Ziyech zou slagen in de Europese top, waarom werd hij dan gehaald door FC Twente, en niet door een veel grotere club. Ihatarren is net 2 dagen 18, speelt in een dramatisch elftal, heeft privé een ongelofelijk zware tijd gehad en laat desondanks zo veel zien. Dat getuigt van een uitstekend karakter, doorzettingsvermogen en talent.

13 februari 2020 om 11:05

@FR-RKC "als bij Heerenveen al te zien was dat Ziyech zou slagen in de Europese top, waarom werd hij dan gehaald door FC Twente, en niet door een veel grotere club. " Ik wil hier wel op inhaken. Hij kon vanuit Heerenveen al naar Ajax alleen FdB stak hier een stok voor. Die wilde perse en liever talent Sinkgraven voor meer geld dan Ziyech. Die stond bekend als lastig (had ook aanvaarding met trainer Marco van Basten). Daarnaast kon hij ook naar Feyenoord. Koos voor sportieve gronden voor Twente wat toen behoorde bij de sterkere clubs van NL. Ze haalden ook "gewoon" groot talent Fer weg bij Feyenoord voor veel geld.

Als, de vraag is als Mo vertrekt bij PSV kan hij tekenen bij bijna iedere Europese topclub. Daar ben ik van overtuigt en al helemaal met Mino Raiola. Mo is een talent van buiten catogerie als hij nog steeds potjes tegen Zwolle en Fortuna wilt spelen kan hij net zo goed bij PSV blijven. Ik denk dat hij gaat bijtekenen, al helemaal omdat Raiola al jaren lang goede banden onderhoud met PSV. Dat ligt bij Ajax wel anders wat een transfer naar Ajax volgens mij onmogelijk maakt. Maar Driessen houd van sensatie.

13 februari 2020 om 09:32

@el_guaje7 "steeds potjes tegen Zwolle en Fortuna wilt spelen kan hij net zo goed bij PSV blijven." Dit is wel onzin he! Bij Ajax zal hij ook CL spelen en speelt bij een club waar de druk veel hoger is dan bij Psv. Jullie verloren 12 keer achter elkaar en nog geen pleuris brak uit. Fans riepen v Bommel hoeft niet weg....bij Ajax was burgeroorlog uitgebroken. Daarnaast heeft Ajax individueel veel betere (ervaren) spelers. Ihattaran kan op de trainingen veel meer leren van aanwijzingen van Blind, Promes en Tadic dan bij PSV van Bruma, Schwaab en Zoet. Op trainingen bikkelen tegen jongens als Alvarez en Martinez is leerzamer dan tegen Hendrix en Rosario. Tijdens wedstrijden kunen combineren met Tadic, Eifting beter dan Hendrix en Rosario. Ajax gaat daarnaast sowieso investeren en hopelijk komen grote talenten als Anthony. Dus nee voor ontwikkeing is niet zelfde!

13 februari 2020 om 10:03

Wat een gezwets.zoveel verschil maakt dat niet die 6 wedstrijden CL. En bij PSV leert hij ook genoeg op de trainingen, alsof een speler als Promes zoveel meerwaarde biedt wat aanwijzingen betreft.

13 februari 2020 om 10:40

@kohaku o ja? van wie moet Ihattaren wat leren op het middenveld? Blind heeft gezeten bij Man U en met Oranje veel meegemaakt. Ook halve finale CL. Promes weet wat betekent spelen in het buitenland. Goed gedaan in Rusland en ook veel gespeeld in Spanje. Promes heeft ook wat fouten gemaakt en kan Ihattaren op wijzen. Bij PSV heb je geen leiders zoals Blind en Tadic. Geen kwalitatieve spelers als Promes en Martinez. Enige die echt goed zijn, zijn Ihattaran, Malen en Dumfries. Kans is groot dat Dumfries verkocht wordt. Malen komt ook net kijken. Dus nee is geen gezwets.

13 februari 2020 om 10:57

MrKrillin, ik moet het maar eens zien met Ajax die gaan in de zomer Ziyech, Onana, Taglafico, Neres en Van de Beek verliezen. Vang dat maar eens op. Ihattaren naar Ajax is een onmogelijk verhaal, dat weet jij ook.

13 februari 2020 om 11:16

@el_guaje7 Ja natuurlijk zal Ihattaran een onmogelijk verhaal is, maar wij fans mogen toch wel dromen? Daarnaast eens er vertrekken topspelers maar er blijft ook een sterk geraamte over met Mazzroui, Blind, Martinez, Tadic en Promes. Daarnaast nog selectiespelers waar rek in zit zoals Schuurs, Eifting, Gravenberch, Ekkelenkamp, Noah Lang, Alvarez, Marin en Traore die nu dus bij selectie zitten. Dus je hebt 5 basisspelers en uit de huidige selectiespelers gaan minimaal 3 a 4 spelers hun kans pakken verwacht ik. Dus Ajax zal hooguit 2 a 3 aankopen echt nodig hebben, waaronder een keeper en een buitenspeler (denk 2 stuks zelfs). Daarnaast komt er vanuit de jeugd nog aantal spelers die sws volgend seizoen meer kansen krijgen. Ajax staat er dus juist erg goed op. Kan groot dat we komende tijd niet meer ver komen in de CL maar kampioen worden en overwinteren komende jaren blijft gewoon intact.

13 februari 2020 om 11:11

Het kan ook zijn dat Ihattaren naar het rustige en warme Ajax wil vertrekken en weg van De Herdgang waar iedereen maar ruzie met elkaar heeft en spelletjes speelt😇😇

Ajax zit niet te wachten op Stengs. Ik vind het maar een overschatte voetballer die veel te veel kost. Az mag natuurlijk vragen wat het wil maar de kans dat hij niet slaagt is enorm met die spelers van Az. En Psv laat die Ihataren nooit naar Ajax gaan. Driessen moet niet zo lopen stoken.

13 februari 2020 om 10:09

Er zijn in het verleden heel veel Ajax spelers richting Eindhoven gegaan waarom zou er niet 1 psv speler richting Amsterdam kunnen gaan? Wat betreft Stengs heb je gelijk.

Dit toont de totale onzin van Driesen aan. Twee spelers noemen die niet haalbaar zijn (oké over Stemgs kan je nog twijfelen) en op twee andere posities spelen. Op het middenveld moet wel iemand komen, behalve als van de Beek blijft (waar ik niet vanuit ga) en als Ziyech vertrekt moet er voor hem een aanvaller als vervanger komen.

Gaan we nu iedere dag teksten krijgen van Driessen dat Ajax ihattaren of stengs moet halen? Die vent is wel zo sneu bezig. Jou zou de telegraaf maar hebben als krant, wat een hoop kots brengt die man uit zeg. Precies hetzelfde spelletje deed meneer Driessen bij bergwijn, we hebben allemaal gezien waarnaar dat is toegeleid. Ja inderdaad contract verlening in de zomer. Ik denk niet dat PSV ihattaren gaat verkopen aan Ajax zelfs niet met het jeugdcontract die hij heeft. Zo ja dan denk ik dat Ajax heeel flink moet gaan betalen.

Alle PSV fans hopen dat door het te bagatelliseren (Bergwijn ging ook niet) het niet gebeurd maar uiteindelijk gaat Ihatarren sowieso naar Ajax voor 25/30 miljoen. Je kan het wel 500 keer roepen uit angst maar dat helpt niks. Mooie versterking voor de Amsterdammers!

13 februari 2020 om 08:39

Leuk om zo haat te zaaien, maar voor dat bedrag gaat hij misschien naar het buitenland. Misschien gaat die wel naar Ajax, maar dan zal het bedrag een stuk hoger komen te liggen.

Ik hoop toch dat Ajax niet de fout maakt om Stengs te halen. Die jongen heeft een prachtige (functionele) techniek, maar mist snelheid en oogt mij iets te flegmatiek. In de topwedstrijden zie je hem zelden. ja, tegen antwerp & psv met 11 tegen 10 en een keertje tegen Feyenoord. Ben ervan overtuigd dat deze jongen Ajax niet verder gaat brengen. En dan te bedenken dat az waarschijnlijk een transfersom van 20+ in gedachte heeft (voor een speler die ook al eens zijn kruisbanden gescheurd heeft). Alsjeblieft Ajax, doe het niet!

Stengs en Ihattaren worden toppers dat lijkt me duidelijk. Dat ze nog niet iedere wedstrijd topspelen heeft met leeftijd en ervaring te maken maar ze hebben allang laten zien dat ze heel goed kunnen voetballen. Wat Ajax betreft denk ik dat we gewoon af moeten wachten. Overmars is niet iemand die zich laat verrassen, die heeft allang een plan a, b, en c. Het beleid van Ajax is wel het laatste waar ik me druk om maak.

Makkelijk scoren dit van Driessen, iedereen komt met deze namen. Naast het feit dat zowel AZ als Psv de hoofdprijs zullen vragen, moeten beide nog wat stappen maken voordat ze Zyech en Vd Beek kunnen vervangen. Ik heb het hierboven al meerdere keren gelezen, de jeugd moet doorstromen. Echter, ik denk dat zij de plaats moeten gaan innemen van S. de Jong, Huntelaar, Labyad, Varela en wellicht Marin (mocht deze niet kunnen aanhaken). Babel is straks ook weer weg. Voor Zyech, en voor iedere andere basisspeler (m.u.v. van miss Dest en Veltman) moet je de markt op. Ik denk dan aan Onana, Tagliafico, vd Beek en Neres.

Zijn nog niet zo goed al Ziyech natuurlijk, maar hebben veel potentie en zit nog veel rek in voor beide spelers. Ik denk alleen dat het wel erg lastig wordt om 1 van deze spelers binnen te halen. PSV en AZ zullen denk ik wel erg moeilijk gaan doen om hun grotere talenten te verkopen aan de concurent.

Had Ziyech een vrije rol??? Ajax was juist een team waarin Ziyech mocht schitteren!! Iedereen voerde zijn taken goed uit en dus ook Ziyech, die daar soms ook nog eens in uitblinkte. Maar van een vrije rol was naar mijn mening geen sprake.

Ik snap niet dat iedereen Ihattaren liever naar het buitenland ziet vertrekken, waarom? Die komt niet als een Ziyech, Frenkie of de Ligt binnen, die gaat gewoon banken en erg weinig kansen krijgen, naar welke club hij ook gaat in het buitenland. 20-30 miljoen is een schijntje voor die clubs. Het is ook geen Haaland die betrokken is bij dusdanig veel goals. Het is een erg jonge speler die zich prima laat gelden bij PSV echter is PSV niet van een dusdanig niveau dat het erg moeilijk is om daar bovenuit te steken, het is immers op dit moment de enige creatieve speler daar, hoe jammer ook. Speel eerst enkele jaren in de eredivisie, wordt kampioen, speel CL en laat je gelden bij het nationale team. Dan pas vertrekken en je komt op een andere manier binnen bij die club, veel beter voor het nlse voetbal!

Eerlijk is eerlijk wel verdiende transfer had als Feyenoord echt een kleurig hekel aan ziyech zo fijne bal techniek en zo goed aan de bal maar stiekem genoot ik ook van hem gefeliciteerd met deze transfer jonge en laat ze daar in englañd zien waar het Nederlands voetbal voor staat .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

283 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Rondo en Twitter liggen mijlenver uit elkaar bij verkiezing Speler van het Jaar

Mocht het seizoen in de Eredivisie voortijdig worden beëindigd, dan verdient Calvin Stengs volgens het merendeel van de tafelgasten van Rondo de prijs voor Speler van het Jaar. Presentator Jack van...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 29 maart
Liverpool heeft alle vertrouwen in een deal van zestig miljoen euro voor Timo Werner. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren