Ajax doet gouden zaken door ‘sloopactie’ van Marc Overmars

Woensdag, 12 februari 2020 om 19:13Tim Siekman • Laatste update: 19:24

Woensdag werd bekend dat Ajax en Chelsea akkoord zijn over een transfer van Hakim Ziyech. De aanvallende middenvelder gaat hoogstwaarschijnlijk komende zomer voor 45 miljoen euro van club wisselen. Mike Verweij van De Telegraaf, de krant die het transfernieuws het eerste bracht, begrijpt wel waarom er sprake is van een 'relatief lage' transfersom.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door doncoxxx)

Wat mij wel opvalt is dat we (ik zelf ook) er maar vanuit gaan dat Ziyech er al heen gaat. Hij is nogal kieskeurig en het is nog lang niet zeker dat Chelsea weer CL haalt, wat een ‘eis’ was van Ziyech als je de verhalen moet geloven. Ik zie het wel goed komen daar niet van, maar eerst was er sprake van dat Ziyech alleen naar de top 10 wilde. Misschien dat hij dat heeft bij gesteld want Chelsea is natuurlijk een fantastische stap, maar het is toch nog lang niet officieel?

12 februari 2020 om 19:33

Exact. Overal wordt geroepen ‘Ziyech naar Chelsea’, maar meneer is ontzettend kieskeurig.

12 februari 2020 om 19:58

ik kan me heel goed voorstellen dat Chelsea wel in zijn plaatje past. Dat is toch een ander verhaal dan Sevilla. Hij had destijds gewoon getekend bij Roma, als die waren doorgekomen. Chelsea is natuurlijk een grotere club en hoort toch wel bij de grootsten van Europa.

12 februari 2020 om 19:58

Wie raadt het verband tussen de clubs uit dit lijstje: Barcelona Real Madrid Atlético Madrid Bayern München Borussia Dortmund Schalke 04 Liverpool Chelsea Manchester City Arsenal Manchester United Tottenham Hotspur Juventus Internazionale AS Roma Olympique Lyon Ajax

12 februari 2020 om 20:20

Ze zijn allemaal niet zo mooi als Feijenoord!!chelsea heeft geld en wellicht kan Ziyech er een geweldig salaris uitslepen. Dat zal hij misschien ook nog eens meenemen in zijn beslissing. Daarnaast is Chelsea een prima club om te spelen lijkt mij, niet mijn favoriet maar is toch een redelijke club. Ook voor de overname door die Rus had de club al z'n charme naar mijn mening.

12 februari 2020 om 20:27

Zitten allemaal in de voetballerij?

12 februari 2020 om 20:29

" Exact. Overal wordt geroepen ‘ziyech naar Chelsea’, maar meneer is ontzettend kieskeurig ". Zyech heeft zijn keuze al gemaakt, als hij niet geinteresseerd zou zijn, zouden er natuurlijk nooit onderhandelingen zijn opgestart.

12 februari 2020 om 22:16

Onzin. Als Chelsea geen champions league voetbal weet te halen, dan krabt die zich nog wel even goed achter de oren hoor.

12 februari 2020 om 20:14

Ik begreep uit het interview in het AD dat hij vooral niet naar Sevilla is gegaan destijds vanwege de TD waar hij slechte ervaringen mee had toen die man nog bij AS Roma werkte. Zo ontzettend kieskeurig is hij dus misschien niet, maar wel principieel.

12 februari 2020 om 20:38

" Ik begreep uit het interview in het AD dat hij vooral niet naar Sevilla is gegaan destijds vanwege de TD waar hij slechte ervaringen mee had toen die man nog bij AS Roma werkte. Zo ontzettend kieskeurig is hij dus misschien niet, maar wel principieel ". Zyech is beiden, kieskeurig en principieel. Hij had destijds met Ajax in ruil voor de belofte om nog een jaar te blijven, de afspraak gemaakt dat hij voor 25 miljoen mocht vertrekken. De hoogte van de afkoopsom stond dus vast en die was door zijn zaakwaarnemer aan Roma doorgegeven en Roma was akkoord met dat bedrag. Nadat Zyech een 5 jarig contract was overeengekomen en een voorcontract had getekend, was Roma ineens niet meer bereid de transfersom te betalen en toen Ajax aangaf er niet over te piekeren om over dat bedrag te willen onderhandelen, liet de club ineens niets meer van zich horen. Niet alleen niet aan Ajax, maar ook aan de entourage van Zyech zelf. De toenmalige TD van Roma is dat nu bij Sevilla en toen die zich namens Sevilla opnieuw bij de entourage van Zyech meldde, heeft die onmiddellijk voor de eer bedankt. Dat was zowel uit principe als vanwege het feit dat hij Sevilla tov Ajax geen echte vooruitgang vond.

12 februari 2020 om 20:24

Chelsea is gewoin een topclub die een wat minder seizoen heeft door de transferban. Ze hebben met odoi pulisic christensen en 2 hele jonge goede backs (heel bellangrijk tegenwoordig) met zyech erbij en een topspits doen ze over 2 jaar echt mee om de titel.

12 februari 2020 om 20:27

" Misschien dat hij dat heeft bij gesteld want Chelsea is natuurlijk een fantastische stap, maar het is toch nog lang niet officieel? ". Er ligt kennelijk een overeenkomst tussen Ajax en Chelsea en naar verluid zijn ook Chelsea en Zyech op hoofdlijnen akkoord. Ga er dus maar vanuit dat het zp goed als officieel is. Helemaal officieel is het pas als de contracten zijn ondertekend, maar een club gaat natuurlijk geen tijd en moeite in onderhandelingen steken om als overeenstemming is bereikt af te haken. De transfer van Zyech naar Roma ketste ook op het laatste moment af, maar dat was omdat Roma plotseling niet aan de van tevoren afgesproken transfersom wenste te voldoen. Nu er overeenstemming is bereikt met Chelsea lijkt Ajax daar deze keer niet voor hoeven te vrezen. Als Zyech toch weg gaat, kan e zijn vertrek maar het beste zo snel mogelijk afronden zodat je meer tijd hebt om een vervanger aan te trekken. Al lijkt Antony daarvoor de aangewezen persoon en zijn de onderhandelingen van die transfer als je de media mag geloven, al redelijk ver gevorderd.

13 februari 2020 om 10:04

@MessiBazoer CL is mooi maar ik denk dat hij de Eredivisie ook wel een beetje heeft gezien. In de PL speel je tegen genoeg tegenstanders van CL niveau

13 februari 2020 om 12:33

Dat eisenpakketverhaal is recentelijk ontkracht toen Ziyech duidelijk maakte waarom hij Sevilla afwees. Het was Ziyech's trots dat hem tegenhield. Ziyech voelde zich gepiepeld door Sevilla's TD Monchi, toen Monchi als TD van Roma besloot hem niet naar Roma te halen.

Dat is dus een schoolvoorbeeld van win-win. Zyiech heeft meer al geruime tijd meer salaris geïncasseerd en Ajax krijgt dit met 200% rendementswinst erbij terug. En voor Chelsea is hij nu pas echt goed in beeld gekomen, die liggen niet wakker van 15 miljoen meer.

Het is Ziyech gegund! Had hem wel graag bij Arsenal gezien maar vind Chelsea nu wel een mooie plek voor hem. Omdat ze daar nu met een mooi project bezig zijn met Frenkie.

12 februari 2020 om 19:36

Toch opmerkelijk, eerst verkondigen dat Arsenal je droomclub is en dan naar de concurrent. Want ik neem aan dat Arsenal hem ook wel wou halen.

12 februari 2020 om 19:52

Omdat ik GunnerFan er heb staan? Uiteraard vind ik Arsenal een mooie club. Maar ik kan bijvoorbeeld ook wel waarderen waar Chelsea nu mee bezig is!

12 februari 2020 om 19:58

Want jij als Arsenal fan zou niet voor iets van 7 miljoen per jaar naar Chelsea gaan en lekker in de Eredivisie blijven?

12 februari 2020 om 20:11

Arsenal wil hem niet halen dat is dus het ergste van alles.. Overmars zei zelf afgelopen zomer dat hij hem heeft aangeboden bij Arsenal. Echt een loser club..

12 februari 2020 om 20:22

Ik doelde op ziyech haha. Ik bedoel dat ziyech vertelde dat Arsenal zijn droomclub is. @zytto Arsenal had ook interesse dacht ik. @tilburg deze zomer zou Arsenal hem echt wel willen als ozil weg zou gaan.

12 februari 2020 om 20:46

" Toch opmerkelijk, eerst verkondigen dat Arsenal je droomclub is en dan naar de concurrent. Want ik neem aan dat Arsenal hem ook wel wou halen ". Zo opmerkelijk is dat niet. Arsenal is nog dieper gevallen dan Manu en lijkt ieder jaar verder in het moeras weg te zakken. De kans is zelfs aanwezig dat de club dit jaar voor het eerst sinds jaren geen Europees voetbal gaat halen, terwijl de CL al helemaal ver uit het zicht is verdwenen. Het is nog maar de vraag of en hoe snel de club de weg omhoog weer zal vinden. Het laatste dat je als speler van bijna 27 moet doen, isnu instappen bij Arsenal. Dat is niet alleen geen vooruitgang tov Ajax, maar zelfs een achteruitgang. Het is dan ook juist heel logisch dat hij die stap niet maakt en Arsenal heeft naar mijn weten bovendien ook nooit interesse in hem getoond.

12 februari 2020 om 20:52

Achteruitgang? Omdat? Arsenal heeft meer geld en speelt in een betere competitie. Is Europees de ‘vooruitgang’? Dan kon die ook naar rode ster of Salzburg, die spelen ook CL en Arsenal niet.

12 februari 2020 om 21:45

@Arsenal890 dan zijn ze gewoon te laat. Ziyech wordt 27 over een paar maanden, dus hij kan fysiek nog 5 jaar (?) vlammen op PL niveau gok ik. Dan snap ik wel dat je voor Chelsea kiest boven Arsenal. Bij Arsenal moet er veel gebeuren willen ze weer standaard top 4 worden. Zeker als je ziet dat ze aan kokcu gelinkt worden.

Ik vind dat nog heel netjes. Ziyech toch 1-2 seizoenen langer weten te houden en er nog 45m voor krijgen, wat meer is dan PSV voor een Lozano of Bergwijn ontving. Ajax doet weer eens goede zaken.

12 februari 2020 om 19:31

Plus dat Ziyech al 26 is. Overmars kan gewoon fantastisch verkopen. Als hij straks Dest weet te verkopen voor 26 miljoen doet hij het in mijn ogen weer fantastisch. Als je in augustus had gezegd dat Bergwijn maximaal 6 miljoen meer zou opleveren dan de rechtsback van Ajax dan was je opgenomen denk ik.

12 februari 2020 om 20:13

Ziyech is ook een stuk beter dan die twee dus vind het zeker niet gek dat het zo veel is. Sterker nog, het lijkt me nog weinig ook, maar dat was de afspraak.

Marc heeft dit toch weer fantastisch geregeld. Ziyech is een jaar langer dan verwacht bij Ajax gebleven. Hij heeft dit jaar een flinke salaris verhoging gehad én Ajax heeft netto 10 miljoen meer aan hem verdient door zijn transfer clausule eruit te halen. Iedereen blij fantastisch gedaan en nu een prachtige transfer gemaakt.

Poenerige club van Abramovic. Niks voor Ziyech. Hij had beter voor Arsenal kunnen kiezen. Veel prettiger en het voetbal van hem past daar beter. Kan hij de plaats van Ozil innemen.

12 februari 2020 om 19:33

Ik ben een arsenal fan,maar Arsenal teert de laatste jaren meer op sentiment dan prestatie,het is geen Arsenal meer op highbury met Wenger,Bergkamp,Henry,pires,vieara etc,ik heb meer vertrouwen inde toekomst van Chelsea dan Arsenal....

12 februari 2020 om 19:33

Had je het een paar jaar geleden gezegd dan had je gelijk qua conte en mourinho. Onder lampard speelt chelsea leuk aanvallend voetbal. Arsenal had ook gepast, zeker met de snelheid van auba zou het een mooie combi zijn. Denk alleen niet dat ze cl halen en arsenal mist nog veel kwaliteit

12 februari 2020 om 20:35

Door de FFP is Chelsea gelijk aan alle andere clubs, hiervoor heeft Abramovitsj inderdaad flink kunnen investeren.lampard wil nu wel met jeugd werken en gericht aankopen doen.

Ik vind het netjes van Ajax dat ze Ziyech voor een schappelijke prijs weg doen. Zo creeer je ook goodwill bij spelers. En 40+ miljoen is nog steeds veel geld hoor. Dat is nog steeds meer dan psv en feyenoord ooit hebben gekregen voor een speler. Ik vraag me alleen af hoe het team er volgend jaar staat. Vd Beek, Onana, Ziyech, misschien Neres en misschien Tagliafico.

45 miljoen voor Ziyech is helemaal niet relatief laag, wat een onzin komt er uit de mond van Ajax-supporter Mike Verweij. Het is een behoorlijk bedrag voor iemand van bijna 27 jaar die nog altijd in de Eredivisie speelt. Ziyech heeft zijn visitekaartje afgegeven vorig seizoen in de CL, maar hij heeft de afgelopen jaren ontzettend veel matige wedstrijden gespeeld en het is nog maar de vraag hoe hij gaat renderen als hij 3 keer in de week tegen clubs speelt van het kaliber Liverpool, City en Spurs. Bij Marokko valt hij ontzettend tegen, desalniettemin zal Chelsea hem van de winter gewoon af moeten staan ivm Afrika Cup. Ik moet nog maar zien of dit een succesverhaal wordt.

12 februari 2020 om 20:08

Zo simpel is het niet met leeftijd. Je kunt ook een laatbloeier zijn. Van Dijk is ook pas de laatste 2 jaar wereldklasse geworden en die is nu 28 of 29 volgens mij. Van Bommel ging volgens mij ook pas op zijn 28e weg bij Psv en die is daarna bij Barca, Milan en Bayern kampioen geworden. Leeftijd zegt niet altijd alles.

12 februari 2020 om 20:52

Het zegt wel wat over restwaarde. Als je Ziyech over 3 jaar weer zou willen verkopen is hij waarschijnlijk niet voor een vergelijkbare prijs te slijten. Uitzonderingen zijn genoeg uiteraard, maar die bevestigen enkel de regel Ik vind persoonlijk 45 miljoen een heel mooi bedrag, absoluut niet laag te noemen. Besef van geld is een beetje verdwenen denk ik, de waarde ervan althans.

13 februari 2020 om 01:57

Het speelt wel degelijk een rol, misschien niet bij het maken van een transfer, maar wel bij de waarde. Volgens mij zijn er maar 5 spelers geweest van 27 of ouder die voor meer weg zijn gegaan en dat zijn echt toppers - wereld sterren (ronaldo, Higuain, Hazard, Mahrez en Griezman).

13 februari 2020 om 07:06

Torres - walker - falcao - figo - Aubameyang - kaka om er nog maar een paar extra te noemen. 27 jaar en meer als 45 miljoen opgeleverd.

12 februari 2020 om 21:02

" 45 miljoen voor Ziyech is helemaal niet relatief laag, wat een onzin komt er uit de mond van Ajax-supporter Mike Verweij. Het is een behoorlijk bedrag voor iemand van bijna 27 jaar die nog altijd in de Eredivisie speelt ". Onzin. Zyech is in de bloei van zijn leven en op een leeftijd waarop een speler op zijn hoogtepunt is en dus ook het meeste waard. Real was bereid om voor Hazard 100 miljoen op tafel te leggen, terwijl die op dat moment nog 2 jaar ouder was en een contract had, dat nog maar een jaar doorliep. Natuurlijk speelt leeftijd een rol bij de transferwaarde van een speler, maar niet bij een speler die nog maar 26 is. En bovendien speelt die leeftijd daarbij sowieso een marginale rol omdat het transferbedrag vooral wordt bepaald door marktmechanismen als belangstelling en beschikbaarheid. 45 miljoen voor Zyech is een prijs die redelijk marktconform is, als je de onderbuik links laten liggen an afgaat op de feiten, kan je daaruit distilleren dat een bedrag boven de 50 miljoen geen regel maar uitzondering is en minder dan 1 procent van alle transfers die worden gedaan een dergelijk bedrag oplevert. Doordat Ajax 75 tot 80 miljoen heeft ontvangen voor De Jong en De Ligt, denken de supporters van Ajax kennelijk dat iedere Ajacied een dergelijk bedrag waard is en dat is in werkelijkheid is dat natuurlijk niet zo. Ajax had wellicht meer voor Zyech kunnen ontvangen als er tussen club en speler geen afspraken zouden zijn gemaakt over een mogelijke transfer, maar dat Ajax Zyech per definitie zwaar onder de prijs zou hebben verkocht, is niet zo. Dat komt omdat grote transfers met hoge bedragen, meer in het geheugen blijven hangen, maar als je naar de feiten kijkt, kom je vanzelf tot de conclusie dat dergelijke transfers maar een beperkt aantal keer per jaar voorkomen, terwijl er jaarlijks rond de 15.000 transfers plaats vinden.

Zo gaan de beste spelers voor een sppel en een ei de deur uit Daarna volgd VD Beek voor maar 50 miljoen naar Real.

12 februari 2020 om 20:06

Weet niet of jij een goed besef hebt van de waarde van geld. 45 miljoen een appel en een ei? Lijkt mij niet de absolute hoofdprijs, maar 45 miljoen euro blijft grof veel geld en het is netjes tov Ziyech.

Ik vind de bedragen tegenwoordig na de transfer van Bale naar Madrid helemaal absurd geworden. Maar als we dan toch bezig zijn vind ik 45 miljoen weinig voor Ziyech ik zit dan eerder aan een bedrag tussen de 65 en 85 miljoen te denken. Als Dest nu volgens Bayern al 26 miljoen waard is..

13 februari 2020 om 02:15

Het verschil is dat dest een talent is van 19 terwijl Ziyech is over een maand 27 wordt...er zijn zo wie zo niet zo weel spelers die voor dat soort bedragen weg gaan en maar een paar clubs die dat soort bedragen regelmatig uitgeven dan heb je het echt alleen over de top (12 clubs die meer dan 65 miljoen hebben uitgegeven). Maar zelfs een club als Bayern heeft dat maar een keer gedaan. En de enige spelers van 27 of ouder voor wie zo'n bedrag werd betaald gingen van de ene top club naar de andere.

S er nog een doorverkoop percentage voor Twente. Kan me voorstellen dat dat aardig kan oplopen als het bijvoorbeeld over 10-15% gaat boven de 14 miljoen.

12 februari 2020 om 20:07

neen

13 februari 2020 om 02:16

Nee volgens mij niet. Twente had toen direct geld nodig en Ajax kon hem toen goedkoper halen onder voorwaarde dat ze alles in een keer zouden betalen.

Is er eindelijk een Europese topclub wakker geworden. Hij heeft zich wel dubbel en dwars moeten bewijzen om eindelijk zijn transfer te krijgen. Heeft denk grotendeels te maken met zijn teleurstellende optreden met Marokko op het WK. Zijn wisselvalligheid was toen iets te extreem, maar gelukkig is zijn kwaliteit boven water komen drijven en ook zal de discussie altijd er altijd blijven of zijn risicovolle soms onnodige style. Puntje bij paaltje is de neutrale voetbal liefhebber fan geworden van de manier van spel. En kunnen alle Nederlandse kranten weer met grote letters schrijven “NEDERLANDSE MAROKKAAN” maakt toptransfer . In zo’n hypocriete wereld leven we helaas. Hopelijk kan hij het fysieke geweld van de PL vermijden want dat is denk ik zijn grootste uitdaging aan zijn voetballende kwaliteiten ligt het niet.

Hakim, we hebben van je genoten. Heel veel succes bij Chelsea

Een schitterende club... ? Een bijelkaar gekochte prijzen kast.. verkregen met verschrikkelijk voetbal... en geen historie...ongelooflijk...

13 februari 2020 om 02:32

Volgens mij staan er toch ook echt een paar Europacups in de Chelsea prijzenkast van voor het Abramovic tijdperk...en een landskampioenschap (zij het dat dat wel een stuk verder terug was).het is een van de 5 clubs die alle 3 de Europese bekers heeft gewonnen. Het is een van de weinige clubs die nog steeds in hetzelfde stadion spelen (nu al 115 jaar) als toen ze werden opgericht.dus zo klein is de historie van Chelsea nou ook weer niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3314
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren