‘Stengs en Ihattaren worden haalbaar, maar die vergelijking is niet fair’

Woensdag, 12 februari 2020 om

Hakim Ziyech lijkt hard op weg naar Chelsea en de Eredivisie dreigt daarmee aankomende zomer een van zijn absolute smaakmakers te verliezen. De huidige spelmaker van Ajax kwam eerder uit voor sc Heerenveen en FC Twente en toonde bij al zijn werkgevers zijn eigenzinnige houding. Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, signaleert dat de Marokkaans international er desondanks toch in slaagde om uit te groeien tot een publiekslieveling.

“Zowel bij Heerenveen waar de Nederlandse Marokkaan doorbrak als bij FC Twente en later bij Ajax was het vaak van ‘you love him or you hate him’. Ondanks alle risico’s die hij in zijn spel legde en waaraan hij nooit concessies deed, sloeg het oordeel in het vorige successeizoen van Ajax definitief door naar: ‘we love him’”, laat de journalist, die Ziyech een ‘Ajax-speler pur sang’ noemt, woensdagmiddag optekenen in een column op de website van de ochtendkrant.

Ziyech botste in het verleden bij Heerenveen bijvoorbeeld met trainer Marco van Basten, terwijl hij bij FC Twente altijd achter de onder vuur liggende Alfred Schreuder bleef staan. Ook bij Ajax kreeg hij in eerste instantie flink wat kritiek te verwerken van de achterban: “Zijn eigenzinnigheid is tegelijkertijd zijn kracht want Ziyech valt in de voetballerij door weinig en nauwelijks iemand van zijn stuk te brengen. Hij volgt zijn eigen pad, ook z’n eigen carrièrepad en daarom speelt hij tot de zomer in de Johan Cruijff ArenA en niet al bij een buitenlandse club”, gaat Driessen verder.

De journalist denkt dat Ziyech vanwege deze houding ook in de Premier league uit kan groeien tot een ‘sensatie’. Als voorwaarde stelt Driessen wel dat de creatieveling, net als bij Ajax, een vrije rol moet krijgen. Nadat Erik ten Hag Ziyech de vrije hand gaf, kreeg hij volgens Driessen het beste van de speler te zien: “Sowieso is de relatie tussen de leiding van Ajax en Ziyech en de zorgvuldig gezamenlijk geplande carrière een voorbeeld voor hoe club en speler in deze moderne tijd van het grote geld met elkaar zouden moeten omgaan. Een voorbeeld van een win-win-situatie.”

Het vertrek van Ziyech lijkt het begin van een leegloop bij Ajax, aangezien ook spelers als Donny van de Beek, André Onana, Sergiño Dest en David Neres nadrukkelijk in verband worden gebracht met een transfer: “Dat wordt een heidens karwei voor technisch directeur Marc Overmars om een nieuw Ajax te formeren”, vervolgt Driessen. Volgens de columnist bestaat een ‘tweede Ziyech’ niet, maar schept zijn transfersom wel mogelijkheden voor de Amsterdammers: “Hij levert Ajax met 45 miljoen euro een dusdanig bedrag op dat Calvin Stengs (AZ) en Mohamed Ihattaren (PSV) haalbaar worden. Maar die vergelijken met Ziyech is niet fair. Vooralsnog zijn diens schoenen te groot.”


Poll

Denk jij dat Mohamed Ihattaren of Calvin Stengs aankomende zomer voor Ajax speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

116 reacties (laatste reactie door 4ever4ajax)

Had niet anders verwacht van Driessen. Vorige zomer probeerde hij Bergwijn naar Ajax te praten en nu begint hij met Ihattaren. Wat een droevige journalist is dat toch.

12 februari 2020 om 17:17

Dat is toch wat een journalist doet? Niet heel vreemd trouwens. Ihattaren is de enige speler in de eredivisie speler die qua type speler enigszins bij Ziyech in de buurt komt.

12 februari 2020 om 17:25

Er komt nooit meer een tweede Ziyech in de Eredivisie.die man is uniek.hou aub op met namen opnoemen die zijn plek zullen/kunnen overnemen !!!iahattaren moet het allemaal nog latezen zien de komende seizoenen. blijft op dit moment een talent meet niet

12 februari 2020 om 17:26

Nee joh.. echte journalisten doen onderzoek, interviewen de mensen waar het over gaat en willen daadwerkelijk de feiten achterhalen. Daar houd meneer Driessen zich al jaren niet meer mee bezig. Die voelt gewoon aan de plek waar z'n kont jeukt waar ie over gaat schrijven. Maar dan moet je gewoon lekker bij de Donald Duck gaan werken.

12 februari 2020 om 17:29

Nooit meer? Zo uniek is hij ook weer niet he. Ronaldo, zon speler krijgen we nooit meer hier

12 februari 2020 om 17:39

Vergis je niet. Zelfs zo'n speler als Ronaldo krijgen we vast weer in de eredivisie. Tot voor kort gingen we er van uit dat de absolute toptalenten niet via de eredivisie zouden doorbreken, dat het halen van Engelse talenten niet mogelijk was en dat geen enkele Nederlandse club ooit nog een rol van betekenis zou spelen in de CL.

12 februari 2020 om 17:49

Nooit meer een speler als Ziyech? Zo goed is-ie nou ook weer niet hoor. Er hebben de laatste 20 jaar zat spelers in de Eredivisie gespeeld die veel beter zijn.

12 februari 2020 om 17:57

@fcexclusief daar ben ik het niet mee eens. die geven je toch nooit een eerlijk antwoord en willen tegenwoordig zelfs bepalen hoe de interviews eruit zien voordat ze geplaatst worden. elke kritische vraag moet meteen verwijderd worden anders word het interview niet geplaatst. als je daaraan gaat meedoen vind ik je nog een veel slechtere journalist want dan breng je letterlijk helemaal niks met nieuwswaarde naar buiten

12 februari 2020 om 17:59

@migi nou, ik kan me toch niet echt iemand herinneren die de pass van Ziyech in de benen had. Sneijder was dan de laatste die dat had die ik heb zien spelen in de Eredivisie. Eriksen had ook wel een eindpass maar niet zo vaak als dat Ziyech die in huis heeft. creatieve spelverdelers zijn heel zeldzaam in het voetbal

12 februari 2020 om 18:00

Het niveau dat Ziyech nu heeft denk ik niet meer snel hoor. Ja tuurlijk zullen er altijd talent blijven die de wereldtop halen (De Ligt en De Jong recent nog), maar dat een speler van Ziyechs kwaliteiten nu nog in de Eredivisie speelt is vrij uniek.

12 februari 2020 om 18:11

Theo Janssen kon ook redelijk een bal op iemands das neerleggen 😏

12 februari 2020 om 18:14

@maverick die vergat ik inderdaad. die had ook een heerlijke pass in de benen alleen vond ik hem op Europees niveau een stuk minder beslissend als een Ziyech. daar moet ik wel bij zeggen dat Janssen wel in mindere elftallen speelde. Janssen was vooral een goede Eredivisie speler waar ik Ziyech internationaal gezien ook top vind

12 februari 2020 om 18:15

@zytto33 wat een onzin ajax krijgt steeds meer geld en kan dus ook steeds langer talenten aan zich binden. Wen er maar aan want ajax gaat een stabiele top club in europa worden juist dankzij dat ze in de eredivisie (de ideale kweekvijver) spelen. Ze krijgen minder tv gelden maar hebben ook een minder brede selectie nodig. Neres gaat bijvoorbeeld ook het niveau van zyech aantikken voordat hij verkast en dan hebben we het over unuvar nog niet gehad die gaat veel beter worden en dankzij al dat geld zal hij heel lang bij ajax gaan spelen.

12 februari 2020 om 18:21

@martijnovic natuurlijk zal Ajax altijd goede spelers blijven hebben maar spelers als Ziyech zijn zeldzaam in het internationale voetbal. de enige enigszins vergelijkbare spelers die ik ken zijn De Bruyne, Eriksen, Ozil en heel misschien Kroos. ik zal er misschien een paar vergeten maar de creatieve spelverdelers met een structurele eindpass in de benen liggen echt niet voor het oprapen

12 februari 2020 om 18:29

Hij moet het eerst nog maar laten zien dat hij internationaal top is. Want dan kan je een hoop namen aan dat lijstje toevoegen als hij al internationale echt top is ....

12 februari 2020 om 18:48

@fcvoetbal23 dit seizoen weer 4 goals in 6 wedstrijden CL terwijl je niet bij een Europese topclub speelt is natuurlijk wel indrukwekkend voor internationale begrippen

12 februari 2020 om 21:52

Eriksen vind ik persoonlijk meer een spelverdeler die laag op het middenveld staat. (hij is niet meer de 10, zoals bij Ajax) De Bruyne bestrijkt heel het veld, terwijl Kroos amper van zijn plek afkomt. Ozil is een prima vergelijking, maar de persoon die het meeste van hem weg heeft is Bernardo Silva. Balletje kort aan de voet, geweldige dribbel, fantastisch linker been en ze zijn beide op hun best op de rechterflank. Ze zijn ook beide niet te beroerd om te werken voor de ploeg. (ook niet onbelangrijk haha)

13 februari 2020 om 08:36

Volgens de cijfers krijgt juist Ajax het meeste geld bij het verdelen van de televisiegelden.ik geloof echt niet dat Ajax stabiel op het niveau van Real Madrid, Liverpool, Barcelona, MC, BM en een Juventus zal presteren.je zult de uitschieters hebben, waarvan je moet genieten. Maar je weet ook dat vervolgens Ajax wordt verzwakt omdat de andere je leeg kopen. Het is hetzelfde principe wat in de eredivisie gebeurt waar Ajax de concurrentie verzwakt door de bundel geld die zij hebben te gebruiken om de beste spelers te kopen. Hetzelfde zie je overal op verschillende niveaus.volgens mij heeft Zytto gelijk. Geniet nu lekker maar blijf realistisch.

12 februari 2020 om 17:19

Mo mag niet van PSV en Mino doet niet graag zaken met Ajax. Zou wel de beste stap voor Mo zijn. Betere spelers en CL. Maar goed je weet het nooit. Bij PSV zal hij niet blijven met zijn junioren contract en zijn maatje bergwijn die het zinkende schip al verlaten heeft. MVB had een goede band met een aantal spelers waaronder Mo. Mino zal hem wel naar Engeland brengen. Een RVP traject. Stengs is te duur en met zijn blessure geschiedenis zeer riskant. Genoeg eigen talenten ook die er aan komen.

12 februari 2020 om 17:25

Vaak is de spier in kwestie zo goed versterkt tijdens het revalideren dat een soortgelijke blessure juist niet snel voor zal komen. Snap niet dat mensen dat altijd zeggen, als hij nou erg veel blessures heeft net zoals Robben ofzo dan snap ik het nog. Zo’n blessure kan iedereen overkomen en dat wil niet meteen zeggen dat het een risico is

12 februari 2020 om 17:26

WouterSL Wie zegt dat? Als Ajax genoeg neerlegt is hij weg hoor. Ik ben benieuwd wie Ajax nu gaat halen

12 februari 2020 om 17:27

Mino doet zaken met elke club die bereid is om een commissie aan hem te betalen

12 februari 2020 om 17:57

almere67, zo simpel is het natuurlijk niet of er moet een clausule zijn. Je moet niet vergeten dat bestuurders van PSV onder druk staan! Die gaan nooit een speler aan Ajax verkopen, zeker niet als het ook nog is het grootste talent is. Daarnaast is het ook nog is zo dat er genoeg clubs zijn die ieder bod van Ajax zo evenaren.

12 februari 2020 om 18:01

Zo simpel is het wel. Degene die het meest betaald heeft hem

12 februari 2020 om 18:09

Niet als het om een rivaal gaat almere67. PSV gaat Ihattaren nooit aan Ajax verkopen. Dat heeft veel negatieve gevolgen, met onder andere woedende supporters die dat nooit zullen accepteren.

12 februari 2020 om 18:20

Lijkt me dat een speler daar ook wat over heeft te zeggen..?!

12 februari 2020 om 19:28

Nou vroeger had je club liefde nu niet meer. Ik kan genoeg voetballers opnoemen die na hun aartsrivaal gingen. Bv een cruyff,wil Jansen enz buitenland idem dito

12 februari 2020 om 19:32

De speler heeft zelf ook wat te zeggen of denk je werkelijk dat als er een Chinese club komt die de hoogste bieder is dat hij daar heen vertrekt?

12 februari 2020 om 19:36

Daar heb je gelijk in, maar je snapt dat psv, serieus geld wil hebben voor hem, en ajax gaat de kas van psv niet spekken met tientallen miljoenen euro's.

12 februari 2020 om 19:39

@woutersl: Want dat heeft Mino je zelf verteld? Wat een gezwets in de ruimte zeg

12 februari 2020 om 20:16

Tja, als je het maar vaak genoeg blijft herhalen, gaan mensen het nog geloven ook... er is geen enkel signaal dat er op wijst dat je gelijk hebt.

12 februari 2020 om 17:28

Helemaal eens dat het een droevige journalist is, maar kan me niet voorstellen dat ze bij Ajax nu hij het roept aan dergelijke spelers denken.

12 februari 2020 om 17:29

Wat zou Ihattaren moeten kosten voor Ajax? Dan denk ik toch al snel aan 35+. Niet haalbaar dus. Ondanks zijn niet al te lang lopende contract.

12 februari 2020 om 17:50

Inderdaad. Vorig jaar tuigde die eigenhandig een ongefundeerde campagne op dat Ajax toch zeker wel 40 miljoen voor Bergwijn ging neertellen, maar Overmars heeft in werkelijkheid nog geen telefoontje gepleegd dat met 040 begon. Sterker, terwijl Ajax toen ook al genoeg slagkracht had voor dat soort bedragen overstegen de aankopen nog nooit 20 miljoen. Dus wat maakt dat Ajax nu wel ineens los zou gaan in de Eredivisie. Bovendien is het de arrogantie ten top dat AZ en PSV klakkeloos in zouden stemmen met een transfer van hun kroonjuwelen naar de concurrent. Alsof Ajax de enige club is die een flinke som geld zou neer willen tellen voor die twee? Wordt Ajax concreet en wil de speler vertrekken, dan zorgen de clubs en hun zaakwaarnemers - Raiola gaat lekker met Ajax momenteel of toch niet? - dat ze wel zaken doen met andere clubs. Chelsea, Liverpool of Barcelona zullen graag hetzelfde neertellen als Ajax zou bieden, mocht Overmars zijn doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg-beleid verlaten.

12 februari 2020 om 18:17

" Sterker, terwijl Ajax toen ook al genoeg slagkracht had voor dat soort bedragen overstegen de aankopen nog nooit 20 miljoen ". Dat is volslagen onzin. Ajax heeft veel geld op de bank staan en kan dus kan meer risicos nemen dan andere clubs. Dat doet de club ook want men werkt met een CL begroting, terwijl van tevoren niet zeker is dat die ook zal worden gehaald. Als dat niet het geval is, zal dat een miljoenengat in de begroting opleveren dat zal moeten worden gedicht met de verkoop van spelers. Investeringen hebben niet alleen gevolgen voor de korte termijn (transfersom), maar ook voor de begrotingen van de jaren daarna omdat een transfersom fiscaal moet worden afgeschreven om deze als aftrekpost te kunnen opvoeren op de jaarlijkse belastingaanslag. Het is dus volstrekte onzin dat Ajax de bedragen zou kunnen uitgeven die worden genoemd, Overmars heeft al tig keer naar buiten gebracht dat Ajax niet meer dan 20 miljoen aan een speler kan en wil uitgeven en daar bij hoge uitzondering en dan niet al teveel overheen wil gaan. En dat heeft niets te maken met de bankrekening, maar alles met de Ffprgels en een naar voetbalmaatstaven bescheiden begroting. Alleen steken veel supporters liever de kop in het zand en maken zich liever wijs dat het wel kan ook als ze daarin ieder jaar opnieuw worden teleurgesteld. Overmars is gewoon werknemer van Ajax en Ajax is een beursgenoteerd bedrijf waarvan de bevoegd- en verantwoordelijkheden in de wet zijn vastgelegd. En die liggen vwh dagelijks bestuur betreft, bij de gehele directie. Iedere directeur van Ajax heeft bij ieder besluit ook de goedkeuring en toestemming nodig van zijn mededirecteuren en een transfer is zo een directiebesluit. En daarnaast moeten ook de commissarissen da nog hun goedkeuring aan geven en die doen dat alleen als de risicos beheersbaar zijn. En hoe hoger de bedragen worden, hoe minder dat zal zijn. Ajax zal nooit het Bayern Munchen van NL worden vanwege het simpele feit dat de begrotingsverschillen met de concurrenten daarvoor veel te klein zijn en de club niet zeker is van CL deelname. Als dat wel het geval zou zijn, wordt het wellicht een ander verhaal, maar de vraag is of het ooit zover gaat komen. De eerste tien jaar hoef je daar waarschijnlijk niet op te rekenen.

12 februari 2020 om 18:22

Ga je lekker gomes? Dat Driessen dit allemaal schrijft daar hoef je verder niet Overmars en Ajax bij te halen hoor en de zogenaamde slechte band met Raiola. Wat ook gewoon onzin is. Overmars en Raiola zijn beide gewoon goede zakenmannen. Bij Ajax lopen er nog genoeg jongens rond die Raiola als zaakwaarnener hebben. Echt weer een top artikel voor jou. Hoe komt het dat je zo afgunstig reageert elke keer? Zit je iets dwars? Als de speler wil en Ajax is bereid het juiste bedrag wil betalen dan kan Raiola zo hoog springen wat hij wil maar dan komt die speler gewoon. Ajax is gelukkig geen Psv waar Raiola zo'n beetje de dienst uitmaakt en iedereen zijn kont aan het likken is.

12 februari 2020 om 18:05

" Had niet anders verwacht van Driessen. Vorige zomer probeerde hij Bergwijn naar Ajax te praten en nu begint hij met Ihattaren. Wat een droevige journalist is dat toch ". Bergwijn is niet naar Ajax gegaan en Ihattaren en Stengs zullen dat met een aan zekerheid waarschijnlijkheid ook niet doen. PSV zal Ihattaren niet naar Ajax willen laten gaan en AZ heeft al aan gegegeven er ook zo in te staan.. Dat is ook logisch als je kijkt hoeveel talenten de club ieder jaar aan Ajax kwijt raakt. Daarnaast is het nog maar zeer de vraag of die spelers dat zelf ook willen. Driessen geeft zelf al aan dat Ajax aan het eind van het seizoen de nodige spelers moet vervangen, waardoor het uitermate onzeker is of er volgend jaar een kwalitatief vergelijkbaar team staat als nu. Daarbij kan en wil Ajax geen 30 miljoen op tafel leggen voor een speler uit de eredivisie omdat nog maar moet worden afgewacht of die het harde topsportklimaat met haar torenehoog en vaak onrealistisch verwachtingspatroon, mentaal aankunnen. Omdat Ajax een concurrent is en bulkt van het geld zullen PSV de club een poot willen uitrukken en afkoopsommen voor hun spelers eisen, waaraan Ajax niet kan en wil voldoen. Dat is vorig jaar bij Bergwijn gebleken en dat zal het ook weer bij Stengs doen. Bovendien moeten investeringen bij Ajax fiscaal worden afgeschreven en heeft de club al een forse afschrijfpost. Omdat de bedragen die moeten worden afgeschreven niet aan andere zaken kunnen worden uitgegeven, heeft een transfer niet alleen gevolgen voor het boekjaar waarin de speler wordt aangetrokken (transfersom), maar ook voor de begroting overige jaren die zijn eerste contract duren (afschrijving). De veronderstelling dat de club de transfersom die het ontvangt ook weer zomaar zou kunnen herinvesteren, is dan ook pertinent onjuist. Op spelers als Zyech, Neres en Tagliafico moet nog worden afgeschreven en het bedrag dat daarmee is gemoeid, zou bij een eventuele transfer vrij komen. Dat zijn echter relatief lage bedragen, terwijl spelers als Onana, Van der Beek en Dest wellicht ook vervangen moeten worden en dat bij hen niet het geval is. Ajax kan dus niet zomaar meer dan 20 miljoen uitgeven, zelfs een bedrag van 20 miljoen, kan de club slechts incidenteel ophoesten. Meerdere spelers halen die dat bedrag moeten kosten, is zo goed als onmogelijk omdat de begroting daarvoor simpelweg te laag is. Er zullen komend seizoen dan waarschijnlijk meer jeugdspelers doorstromen dan het jaar ervoor omdat Ajax financieel niet in staat zal zijn om alle spelers die gaan vertrekken, met spelers van buitenaf te vervangen. De supporters rekenen zich ieder jaar rijker dan ze in werkelijkheid zijn en dat zal ook volgend seizoen waarschijnlijk niet anders zijn. Bergwijn was veel te duur voor Ajax, waardoor de club de aandacht al snel naar Promes verlegde. Dat zal bij Boadu en Stengs waarschijnlijk niet anders zijn, tenzij AZ een vraagprijs zou hanteren die haalbaar is voor Ajax, maar dat lijkt me heel sterk.

12 februari 2020 om 20:25

Hij kiest gewoon de 2 meest creatieve jonge spelers van de Eredivisie. Dat zijn Stengs en Ihattaren, beide spelers die in principe nooit haalbaar waren voor Ajax, maar met de financiële mogelijkheden nu ineens wel mogelijk zouden kunnen zijn, want Ajax kan nu opbieden tegen clubs uit de grote competities.

13 februari 2020 om 09:32

" Dat zijn Stengs en Ihattaren, beide spelers die in principe nooit haalbaar waren voor Ajax, maar met de financiã«le mogelijkheden nu ineens wel mogelijk zouden kunnen zijn, want Ajax kan nu opbieden tegen clubs uit de grote competities ". Natuurlijk kan Ajax nooit opbieden tegen grote clubs die een begroting hebben die tot 10 keer zo hoog is als die van Ajax en een speler de mogelijkheid te geven om in een grote competitie uit te komen en een bijna gegarandeerde plaats in de CL. En dan heb ik het nog niet eens over het salaris. Het loon dat Ajax bijv. aan Tadic betaalt, kan de club met een begroting van iets meer dan 100 miljoen slechts aan een beperkt aantal spelers aanbieden, terwijl het bij clubs als Barca en Real bij wijze van spreken gelijk staat aan het minimum jeugdloon. Natuurlijk zijn ook spelers van 30 miljoen " in principe " haalbaar, als je 60 miljoen kan uitgeven aan meerdere spelers, kan je dat bedrag ook op tafel leggen voor twee. Maar dat gaat Ajax nooit doen omdat hoe hoger het bedrag is, hoe groter het afbraakrisico is en als Overmars teveel risicos neemt, zal hij door zijn mededirecteuren worden terug gefloten, terwijl hij zonder hun toestemming geen rechtsgeldig contract kan afsluiten. Ajax moet misschien wel 5 of 6 spelers vervangen en kan da ivm met de afschrijvingen die daar het gevolg van zijn, natuurlijk niet allemaal met spelers van 30 miljoen doen. Een speler van 30 miljoen, levert voor de begrotingen van de komende 5 jaar een kostenverhoging van 6 miljoen per jaar op en als het er 5 zijn dus 30 miljoen. En dat kan natuurlijk niet met een begroting die al onder druk staat omdat het halen van CL noodzakelijk is om miljoenenverlies te voorkomen en die " maar " 110 miljoen Euro bedraagt. Het is echt verbazingwekkend dat er zoveel supporters zijn die zichzelf voortdurend rijker rekenen dan ze zijn, terwijl Overmars en Van der Sar al zo vaak hebben uitgesproken dat Ajax niet meer dan 20 miljoen aan een enkele speler kan uitgeven en daar hooguit bij hoge uitzondering iets overeen kan gaan. Stengs en Ihattaren zijn alleen haalbaar als PSV en AZ bereid zouden zijn om die spelers voor een dergelijk bedrag te laten gaan en de kans dat dat gaat gebeuren, is zo goed als nihil. En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat Raiola hun zaakwaarnemer is en die niet zo goed met de club door 1 deur kan en bovendien voor zichzelf een commissie verlangt, waaraan Ajax niet wil en kan voldoen. Raiola brengt alleen maar spelers weg bij Ajax, hij heeft naar mijn weten nog nooit een speler aangebracht bij de club en gezien de commissie die hij doorgaans verlangt, zie ik dat ook niet snel gebeuren. Wellicht na dit seizoen, omdat de regels veranderd zijn en de commissie die een zaakwaarnemer mag vragen aan banden is gelegd en nog maximaal 10 procent van de transfersom bedraagt. Als de regel eenmaal van kracht zijn, zal dit bedrag in de toekomst waarschijnlijk nog verder omlaag worden gebracht.

13 februari 2020 om 14:02

Tuurlijk kan Ajax wel opbieden tegen die clubs. Ook een Real Madrid stelt grenzen aan de transfersom die men voor een speler betaalt. Dat doet iedere club. Ajax kon voorheen nooit meer dan 15 miljoen uitgeven aan een speler en heeft dat nu al een aantal keer gedaan. Zeker met de inkomsten van afgelopen jaar, die overigens bij dit jaar worden gerekend, zou men een incidentele dure transfer kunnen bekostigen. Dit is waarschijnlijk niet reã«el, maar het is in principe gewoon mogelijk. Ik denk echter dat als Ajax 35 miljoen op bijvoorbeeld Ihattaren biedt, dat de andere clubs daar lachend overheen gaan, maar waar men voorheen al moest afhaken bij de prijzen die Europese topclubs voor een speler van PSV of AZ betalen (zo'n 30 miljoen max.), zou men daar nu een enkele keer overheen kunnen gaan. Dat risico kan men gewoon nemen en bij een succes ook het dubbele weer bijschrijven, want uitblinkende Ajax-spelers zijn tegenwoordig een stuk meer waard dan die van de rest van de Eredivisie. Overigens staat de begroting helemaal niet op scherp, want Overmars is altijd uitgegaan van een begroting met maximaal Europa League-voetbal. Zoals Menno Geelen in november al zei 'de begroting is volledig gebaseerd op commerciã«le inkomsten'. Daaronder vallen volgens hem de normale ticketverkoop, de luxe tichetverkoop (business seats en skyboxen), de sponsorinkomsten en de merchandise. Die inkomsten zijn redelijk goed te plannen. Nu heeft men geã¯nvesteerd in andere commerciã«le inkomstenbronnen, zoals de miljoenen die er tegenwoordig uit China komen, maar daar hebben ze de eerste paar jaar ook verlies op gedraaid. De VS begint nu ook al winst uit te komen.

12 februari 2020 om 20:26

Hij kiest gewoon de 2 meest creatieve jonge spelers van de Eredivisie. Dat zijn Stengs en Ihattaren, beide spelers die in principe nooit haalbaar waren voor Ajax, maar met de financiële mogelijkheden nu ineens wel mogelijk zouden kunnen zijn, want Ajax kan nu opbieden tegen clubs uit de grote competities.

12 februari 2020 om 20:43

Net wat je zegt. Ik had het juist wel verwacht. Voor de laatste actuele "nieuws" feitjes, hoef je echt niet bij hem aan te kloppen.

De Telegraaf is weer eens op sensatiejacht. Met Bergwijn was ook gebakken lucht want er is nooit een bod neergelegd.

Ihattaren zou wel een enorme stunt zijn en wat mij betreft de ideale opvolger. Echter denk ik niet dat het een realistische transfer is. Je krijgt waarschijnlijk hetzelfde getouwtrek als met Bergwijn afgelopen zomer. PSV zal een enorme transfersom vragen, wat natuurlijk hun goed recht is.

12 februari 2020 om 17:20

Junior contractje dus dat zal meevallen.

12 februari 2020 om 17:26

@WouterSL, een contract is een contract, dat maakt verder geen verschil voor de prijs die PSV zal vragen. Een 'junioren' contract met een looptijd van een jaar is evenveel waard als een 'senioren' contract voor een jaar. Psv gaat Mo echt niet voor een Appel en ei aan Ajax verkopen hoor. Als Mo niet bij wil tekenen dan zal PSV hem proberen aan het buitenland te slijten, en als Ajax hem dan perse wil, dan moeten ze een concurrentie toeslag betalen.

12 februari 2020 om 17:30

Dat maakt wel uit want dankzij het Bosmanarrest kan die een rechtzaak aanspannen als psv hem een tranfer door de neus boort waar die significant door voorruit zou gaan.

12 februari 2020 om 18:04

Dan moet er alsnog een marktconform bod worden gedaan door Ajax en gezien alle ontwikkelingen rondom Ihattaren is een transfersom van 25 miljoen marktconform met nog een twee jarig contract komende zomer.

12 februari 2020 om 18:04

@huntie20 en hoevaak gebeurt het in de praktijk dat een speler dat doet? Waarom heeft Ouwejan dat niet gedaan vraag ik me af die baalde ook flink dat AZ hem niet naar PSV liet gaan.. Daarbij verwacht ik sowieso niet dat Ilhatteren voor Ajax wil spelen als je ook naar zijn laatste interview luistert en zijn voorkeur om in Eindhoven te blijven mocht hij ‘niet pieken’ op het EK. Uiteindelijk blijft het voetbal natuurlijk kan alles gebeuren alleen schat ik de kans wel zeer gering in. En mocht het gebeuren is PSV wel gelijk een stuk rijker want die gaan natuurlijk de absolute hoofdprijs vragen aan een eredivisie concurrent.

12 februari 2020 om 18:33

25 miljoen zou ik nog relatief laag vinden. Ik vind Ihattaren echt een gigantisch talent, in potentie misschien nog wel beter dan Ziyech. Voor dat bedrag moet Ajax het altijd doen.

12 februari 2020 om 18:37

PSV neemt natuurlijk onder geen beding genoegen met 25 miljoen.

12 februari 2020 om 19:42

Die zaal ga je natuurlijk niet winnen. Zelfs Suarez lukte het niet om via de arbitragecommissie van Groningen naar Ajax te gaan, aangezien zij oordeelde dat de stap te klein was. Ajax speelt nog gewoon in de eredivisie oftewel de mickey mouse league. Oftewel het verschil is te klein en dus niet signifant beter zoals jij ondersteld

12 februari 2020 om 20:28

Huntie020, dan is de vraag of ie bij PSV ook niet meer kan gaan verdienen. Als ie bij PSV grootverdiener kan worden, dan zal die hele rechtszaak op niets uitlopen.

12 februari 2020 om 21:26

Voor alle duidelijkheid ik verwacht absoluut niet dat het gaat gebeuren het was meer een reactie op het feit dat een jeugdcontract dus weldegelijk uit kan maken.

Ihattaren bij Ajax zou voor mij echt een droom zijn. Ik vraag me alleen af wat hij zou moeten kosten. Het lijkt er met zijn nieuwe zaakwaarnemer Raiola en zijn geïrriteerde gedrag op het veld steeds meer op alsof hij het niet meer naar zijn zin heeft bij psv.

Beiden moeten we niet halen, tenzij het voor weinig geld zou zijn (maar waarom zouden PSV of AZ daaraan meewerken). Als ik Ihattaren was, zou ik nog zeker een jaar bij PSV blijven en daarna (of misschien het seizoen daarna) naar het buitenland gaan. Voor Stengs is dat wel wat anders, want een stap naar de absolute top in Nederland (ajax en Psv) is denk ik wel een betere stap. Ik zie absoluut talent in Stengs, maar het komt er dit jaar echt nog niet structureel uit (en dat mag ook op die leeftijd). Hij zou zeker welkom zijn, maar 25 miljoen of iets dergelijks zou ik nooit aan hem uitgeven. Dan zou ik lekker in het buitenland gaan kijken.

12 februari 2020 om 18:29

Stengs steggelt inderdaad met zijn talent dit seizoen. Ik denk dat hij teveel wilt en te graag zijn ding wil laten zien. Ik verwacht dat hij direct het buitenland in gaat omdat de relatie met Ajax wat betreft uitgaande transfers niet al te best is en Az daarom het echte grote geld wilt zien wat Ajax niet gaat betalen denk ik, ondanks dat de stap misschien wel beter zou zijn.

12 februari 2020 om 19:26

Het is ook helemaal niet erg dat hij steggelt dit seizoen, hij is nog superjong. Ik denk eigenlijk dat het beste zou zijn als hij gewoon nog een jaar bij AZ blijft om daar de echte dragende speler te zijn of de overstap naar Ajax/psv gaat maken. Maar AZ zal uiteraard en meer dan terecht de hoofdprijs vragen die zowel Ajax als PSV denk ik niet zullen betalen. De kans is dan ook inderdaad zoals jij ook zegt groot dat hij na dit seizoen naar het buitenland gaat. En ook dat kan prima uitwerken natuurlijk.

13 februari 2020 om 08:39

Ik ben het met je eens. Echter wel een vraag want waarom denk je dat Dest wel 26 miljoen waard is?

13 februari 2020 om 15:57

Een speler is een bedrag waard als een club het ervoor over heeft. In Nederland is Dest echt geen 26 miljoen waard omdat geen enkele club dat voor hem over zou hebben (en het op PSV na ook niet zal hebben). Ik vind dat Dest nog echt aan het leren is en echt wel potentie heeft. Maar ik zou als club geen 26 miljoen nu betalen. Maar voor een Nederlandse club is 26 miljoen euro een stuk meer dan voor een club als Bayern die achterlijk veel geld heeft (en een omzet die een veelvoud heeft van Ajax). Die geven veel makkelijker geld uit. Het is ook zo dat een verkopende club een bepaalde macht heeft (al dan niet in overleg met de speler). Een verkopende club bepaalt de vraagprijs. De kopende club de verkoopprijs uiteindelijk (of de deal gaat niet door natuurlijk).

Wat is haalbaar? Wanneer je vraagprijs vermoedelijk kunt betalen? Denk toch echt dat er 3 partijen nodig zijn om tot een akkoord te komen. Daarbij is er enorme concurrentie van partijen die elk jaar alleen al 150 miljoen aan tv geld bij elkaar harken. Daarvoor moet Ajax elk jaar een de Ligt en de Jong weten te verkopen.

Of die jongens haalbaar zijn hangt toch voornamelijk van de concurrentie af. Zodra clubs als Sevilla, Arsenal of Dortmund mee gaan doen wordt het vaak al een lastig verhaal. Dit ondanks dat Ajax qua salaris en transfersom mee kunnen gaan blijft de competitie waarin Ajax zich bevindt toch het euvel. Bij een vergelijkbaar financieel verhaal zullen spelers vaak (en begrijpelijk) de top-competities prefereren. Pak een Lainez en Richarlison er maar bij als voorbeeld. Dit zal voor Stengs en Ihattaren ook opgaan, zeker als ze zich laten zien op een EK. Het verhaal van Ajax moet dan wel erg goed gaan worden om die jongens binnen te halen.

Die mogelijkheden zijn er financieel nu ook al om spelers als Stengs en Ihattaren binnen te halen. Daar veranderd de transfersom van 45 miljoen voor Ziyech niks aan. Echter of een Ihattaren als Psv'er die overstap wil maken is een tweede. Ook zit je met de vraag of je als Ajax echt zo'n niet te weigeren bod wil neerleggen, want voor minder dan 25 miljoen ga je denk ik geen van beiden krijgen. Dus ja, ga je echt zoveel hoger bieden om 2 spelers te contracteren, die ook nog lang niet in staat zijn om Ziyech 1 op 1 te vervangen.

12 februari 2020 om 18:47

Goede, realistische reactie van je. Ik zie Ajax ook simpelweg niet meer dan 25 miljoen voor een speler betalen. Niet binnen de Eredivisie, maar daarbuiten ook niet. Misschien in de toekomst, maar komend seizoen nog niet.

Haalbaar? Net alsof Ajax 50 mil. gaat neerleggen voor een speler. PSV laat niet zomaar een van hun beste spelers naar de concurrent vertrekken. Zeker niet een zelf opgeleide speler. Zelfde soap in de maak als met Bergwijn?

Ik vind het tegenwoordig hetgeen Andy vd Meyde, Dries Roelvink, Kale en Kokkie te zeggen hebben, boeiender dan de duimzuig-stukjes van Driessen... dat zegt wel genoeg lijkt me. Hoop dat ie van het weekend ook met alle winden meewaait (lees: met Storm Dennis). Zijn we weer ff van m af.

Ajax krijgt te maken met een leegloop en nu komt Ajax voor een grote uitdaging te staan. Er is geld in kas maar men gaat het nu ook flink uitgeven met grote salarissen erbij. Het moeilijkste komt nu pas voor Ajax om goede spelers aan te trekken en weer een team te formeren om zo in Europa weer te slagen zoals deze selectie heeft gedaan.mocht Ajax teveel miskopen halen en de CL niet halen volgend seizoen dan zitten ze daar ook met een hoog salarishuis en minder inkomsten. Want de salarissen bij Ajax zijn gestegen en de nieuwe spelers gaan ook flink verdienen want de zaakwaarnemers weten dat Ajax een paar honderd miljoen op de rekening heeft staan. Ajax krijgt dus geen rente op hun geld maar moet over haar eigen geld rente betalen aan de bank, haha.

12 februari 2020 om 17:50

Uitdaging? Let maar op, bij Ajax roepen ze dadelijk ijskoud tussen jaar. Plek bij de 1e twee is voldoende. Zeker als ze weer kampioen weten te worden en ver komen Europees. Dan wordt volgend seizoen echt gewoon een tussen jaar, waarbij talent beoordeeld gaat worden en aankopen de laatste kans krijgen. Ervaring genoeg in het elftal, jeugd moet de volgende stap maken.

12 februari 2020 om 18:38

Ninjakai, bedoel je dan Europees gezien een tussenjaar? Of bedoel je dat ze niet diep in de buidel gaan tasten? Want Ajax neemt met niets minder dan een kampioenschap genoegen. Dus van een tussenjaar in de Eredivisie kan natuurlijk geen sprake zijn.

12 februari 2020 om 17:50

Uitdaging? Let maar op, bij Ajax roepen ze dadelijk ijskoud tussen jaar. Plek bij de 1e twee is voldoende. Zeker als ze weer kampioen weten te worden en ver komen Europees. Dan wordt volgend seizoen echt gewoon een tussen jaar, waarbij talent beoordeeld gaat worden en aankopen de laatste kans krijgen. Ervaring genoeg in het elftal, jeugd moet de volgende stap maken.

Ik zie in Stengs voorlopig nog geen Ajax speler, van de 3 voorin bij AZ vind ik hem het zwakst, nog een jaar Eredivisie met AZ zou beter zijn voor hem. Ihattaren vind ik wel een sensatie en als PSV zich niet goed weet te versterken komende zomer zie ik hem wel weggaan.

Stengs en Boadu willen niet naar Ajax, waarom ook als topclubs als Bvb en Spurs aan ze trekken? Daarnaast zal Ihataren 50 miljoen moeten kosten en daar wil Ajax niet in mee. Sancho moet €140 miljoen opleveren wat United wil betalen. Bvb zal dan wel z’n pijlen richten op Tagliafico , Ihataren, Zaha, Kumbulla en Stengs.

12 februari 2020 om 17:41

Stap van Az naar dergelijke clubs is wel groot hoor. Carrieretechnisch-gezien is een tussenstap naar Ajax goed te verdedigen.

12 februari 2020 om 18:04

Eens maar er zijn weinig jonge toppers die het grote geld kunnen weerstaan. Bovendien willen agenten, zaakwaarnemers , tussenpersonen en zelfs familieleden een graantje meepikken. Stengs lijkt me een goede speler voor een club als BVB.

12 februari 2020 om 18:14

Tegenwoordig kun je bij Ajax ook goed verdienen. Dus dat hoeft het probleem niet te zijn.

Jajaja wat een onzin, PSV verkoopt hun grootste talent sinds Depay niet aan Ajax lijkt me.valentijn is altijd bezig. Niet dat ik Mo niet erbij zou willen hebben, maar niks aan die jongen zegt me dat hij naar Amsterdam komt, alhoewel CL spelen een groot verschil zou kunnen zijn. Ook heb je Unuvar die er aankomt, ookal is hij pas 16, dan moet jee niet 40 mil uit geven aan een jongen van Psv.

12 februari 2020 om 17:47

Ik zou niet op Unuvar wachten. Als een vervanger van Ziyech goed is, dan is hij al weer weg tegen de dat Unuvar 18 of 19 is. En als hij net Als Ziyech 1 of 2 jaar langer blijft dan vinden ze wel iets om ze samen op te stellen en dan heeft Unuvar er alleen maar voordeel van dat hij zich aan iemand op kan trekken.

Ajax moet sowieso proberen Ihattaren te halen. Die jongen heeft op zijn leeftijd al zo veel klasse en kan net als Ziyech ook nog veel verder doorgroeien in een sterker elftal dan het huidige Psv. Maar of hij haalbaar is? Van AZ zou ik Wijndal proberen te halen. Misschien ook Stengs, maar niet tegen elke prijs. Al denk ik dat ook AZ niet zal meewerken aan dit soort transfers naar Ajax. Die zien ook wel dat er komend seizoen mogelijkheden zijn wanneer Ajax de beste helft van het elftal gaat verkopen. En dat wordt voor Ajax een hele toer om redelijke vervangers te halen. Natuurlijk, er komen wel talenten aan, maar die zijn nog lang niet zo ver als b.v. Onana, Ziyech, Neres en van de Beek nu zijn. Maar als deze spelers wel naar Ajax willen verkassen, moet Ajax niet afwachten maar toeslaan. Als je voor een talent uit Brazilië alle registers wilt opentrekken, waarom dan voor Ihattaren niet??

Voor Ajax-PSV gaf Van der Sar nog aan dat hij geen interesse had om de concurrenten in de Eredivisie leeg te kopen. Hij sloot ook uit dat Ajax zich zou melden voor Stengs en Boadu. En Ajax heeft in het verleden al geprobeerd om Ihattaren te halen, maar als je naar zijn uitleg voor de keuze voor Oranje luistert, weet je dat dat een loyale jongen is. PSV is goed geweest voor hem, ik zie hem niet naar een concurrent overstappen. Nee, Ajax zal in de eigen opleiding of naar het buitenland gaan kijken als ze Ziyech willen vervangen.

Ziyech heeft inderdaad eigenlijk altijd wel een bepaalde 'stempel' gehad en is hij eigenlijk altijd wel omschreven als een 'lastige' jongen. Maar volgens mij is het echt wel het tegendeel. Ziyech is wel iemand die echt gewoon geen blad voor de mond neemt en zegt waar het opstaat en niet iedereen accepteert dat, maar ik heb bij veel oud- en medespelers en ook hoofd- en assistent-trainers gehoord waarmee Ziyech heeft samengewerkt, dat hij echt wel een hele goede jongen is en iemand die alles en iedereen probeert te helpen. Maar desondanks heeft Ziyech mij de afgelopen seizoenen wel verbaasd, maar dan op het gebied van het arbeid dat hij verricht. Bij SC Heerenveen deed hij nooit echt heel veel verdedigend werk en bij FC Twente was zo'n beetje het hele team op hem afgesteld waardoor hij bijna nooit iets in verdedigend opzicht hoefde te doen en toen hij naar Ajax ging, dacht ik dat dat hem waarschijnlijk moeite zou gaan kosten want bij Ajax moest hij wel verdedigend werk gaan doen. Maar juist op dat gebied heeft hij echt gigantische stappen gemaakt, want hij werkt over het algemeen keihard en er zijn zelfs wedstrijden geweest dat Ziyech gewisseld werd en dat ik zelfs vond dat de balans weg was en dan niet alleen in aanvallend opzicht, maar ook in verdedigend opzicht. In beide opzichten was hij meestal toch wel de aanjager bij Ajax. Voor de rest ben ik benieuwd wie Ajax allemaal binnen zal halen. Ziyech vertrekt waarschijnlijk naar Chelsea, maar ook Onana, Dest (naar Bayern München) en van de Beek zullen waarschijnlijk na dit seizoen vertrekken en ergens sluit ik niet uit dat Tagliafico, Neres (ik hoop dat hij nog minimaal 1 seizoen blijft) en Veltman zullen vertrekken bij Ajax. Veltman is opzicht wel op te vangen met Schuurs en Álvarez, bij een vertrek van Dest twijfel ik nog want Mazraoui speelt mager dit seizoen en Timber zie ik potentie in, maar het hangt er vanaf hoe hij zich de rest van dit seizoen doorontwikkeld. Voor Onana zou ik proberen om Predrag Rajkovic binnen te halen. Dat is een Servische keeper van Stade Reims, die een tijdje geleden ook al genoemd werd bij Ajax. Is pas 24-jaar en echt een goede keeper. Heeft in de Ligue 1 bij Stade Reims in 24 wedstrijden pas 19 goals (dat is echt bizar goed voor een keeper van Stade Reims) tegengehad en hij keept ook echt gewoon goed en hij moet waarschijnlijk zo'n 15 miljoen gaan kosten. Als vervanger van Ziyech zou ik toch proberen om Stengs binnen te halen en ja, Stengs speelt nu inderdaad wel wat minder. Maar niemand kan ontkennen dat hij potentie en veel talent heeft. In mijn ogen is hij echt wel een ruwe diamant en waarschijnlijk zal Stengs richting de 25 miljoen gaan kosten of misschien wel meer, maar ik heb veel vertrouwen in hem. Waarschijnlijk zal Ajax Antony nog proberen binnen te halen en die zal ook een vermogen gaan kosten, maar ik weet eerlijk gezegd niet of Ajax erin zal slagen om hem binnen te halen en ik zou als Ajax-zijnde toch proberen om Babel definitief vast te leggen mocht Antony niet komen. Ik zou Babel dan niet als basisspeler gebruiken, maar dan als stand-in voor de aanvallers en dan zal hij ook echt wel aan zijn wedstrijden komen. Mochten de spelers die ik hier heb genoemd inderdaad vertrekken bij Ajax en de genoemde spelers aangetrokken worden door Ajax, dan zou ik voor aankomend seizoen voor zo'n opstelling gaan (zie opstelling). Het Ajax-systeem is natuurlijk 4-3-3, maar in praktijk speelt Ajax momenteel eigenlijk meer een soort 4-2-3-1 wat natuurlijk gewoon eigenlijk vrijwel hetzelfde is aan 4-3-3. Tussen den voorste vier spelers zou ik dan voor positiewisselingen proberen te zorgen, zoals dit seizoen en vorig seizoen ook al het geval was.

Rajkovic
Mazraoui
Schuurs
Blind
Wijndal
Gravenberch
Martinez
Neres
Stengs
Promes
Tadic
12 februari 2020 om 18:40

Ajax wik ook Nederlands blijven, is ook een uitspraak. We zien het wel, misschien zegt Ziyech wel nee net als tegen Sevilla. Kans bestaat dat Chelsea geen CL speelt, wat dan?

12 februari 2020 om 19:01

De kans bestaat inderdaad dat Ziyech nee zegt, maar mijn gevoel zegt dat hij wel op het aanbod van Chelsea in zal gaan en zeker omdat Chelsea onder Lampard wel bezig is aan een mooi en nieuw project wat ze aan het opbouwen zijn. Dat zal tijd nodig hebben, maar dan nog zie ik Ziyech wel ja zeggen tegen dit aanbod. En ik vind als Ajacied ook dat Ajax zoveel mogelijk Nederlands moet proberen te blijven, maar ik vind het ook prima als Ajax spelers uit het buitenland haalt maar dat hangt ook van hun meerwaarde af. Overigens is de opstelling die ik heb geplaatst, toch best wel Nederlands? De enigste spelers die echt geen Nederlands zijn, zijn Rajkovic, Martinez, Neres en Tadic. Mazraoui speelt voor Marokko, maar heeft nog steeds een Nederlands paspoort en is hier geboren en getogen. Schuurs, Blind, Wijndal, Gravenberch, Stengs en Promes zijn ook allemaal Nederlanders en dat zijn dus 7 van de 11 spelers die Nederlands zijn.

Ik zie geen enkele rede waarom Ajax Stengs zou moeten aantrekken omdat Ajax zelf die pareltjes heeft die bij elke eredivisieclub al in de basis hebben gestaan. Ihattare is een ander geval, hij zou de ideale persoon kunnen zijn om Ziyech te kunnen vervangen en voor de rest gaar Ajax zich weer begeven op de buitenlandse markt.

Waarom word er nu weer sensatie en onrust gestookt door willekeurig deze namen te noemen als mogelijke aankopen?

Mohamed Ihattaren heeft de potentie om een wereldtopper te worden. dus PSV zal hem vast niet voor minder dan 45 miljoen laten gaan.

Ihattaren gaat psv niet laten vallen voor ajax

Ik zou inderdaad Ihatarren graag naar Ajax zien komen eind van het seizoen. Gewoon 30 miljoen uitgeven en je kan hem toch wel ophalen. Strengs zie ik niet als vervanger voor Ziyech. Ihattaren zou perfect zijn als tussenpaus voordat Unuvar het kan overnemen.

12 februari 2020 om 18:40

Maar waarom zou 30 miljoen voor Ihattaren genoeg zijn? Leg me dat nou eens uit...

Zou leuk zijn zo een competitie als in Duitsland, not dus! Waarom kwamen deze verhalen niet toen PSV jaar op rij kampioen werd, dat ze wellicht spelers van Ajax zouden overkopen. Ajax kreeg net een beetje sympathie van mij, kwamen minder arrogant over en gewoon leuke voetballers. Nou snap ik dat dit verhaal van de media komt, maar in het geval bergwijn deed Ajax leuk mee! In dit geval verwijt ik Ajax niets overigens. Bij Ajax wordt een uittocht verwacht van de zomer, die bij PSV (minder lucratief dat zeker) al geweest is dus de komende jaren wordt het gewoon weer spannend.

De vervanger van Ziyech loopt al in de eredivisie rond en kost veel minder dan Ihattaren of een Stengs.gewoon de ogen open houden en kijken wat die allemaal kan.hopelijk laat hij het vanavond ook zien.tannane!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5345
2.AZ5031
3.Feyenoord4613
4.PSV4525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller239
L. TraoréAanvaller82
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper220
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

283 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 19 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord moet opnieuw groot bedrag overmaken aan sc Heerenveen

Feyenoord moet een groot gedeelte van de transfersom van Sam Larsson afstaan aan sc Heerenveen. Volgens de Leeuwarder Courant houdt de competitiegenoot een miljoen euro over aan de transfer van de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 28 februari
Chelsea heeft serieuze belangstelling voor Houssem Aouar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren