Hyballa heeft geen plek voor Weijs: ‘Het is hier geen discussieforum.nl’

Woensdag, 12 februari 2020 om

Peter Hyballa zit niet te wachten op een samenwerking met Willem Weijs. De nieuwe trainer van NAC Breda heeft zijn eigen assistent-trainer meegenomen, waardoor er geen plek is in de technische staf voor Weijs. Laatstgenoemde was assistent-trainer van Ruud Brood en nam het stokje tijdelijk over na zijn ontslag. Nu Hyballa is aangesteld wil Weijs niet meer aan de slag bij Jong NAC, omdat hij deel wil blijven uitmaken van de staf van het eerste elftal. Dat ziet Hyballa niet zitten.

Weijs deed het als interim-trainer verrassend goed. Zo werd onder zijn leiding onder meer PSV uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker. Desondanks koos de clubleiding voor Hyballa als hoofdtrainer. “Willem wil leren door oefeningen te leiden op de training, maar wij moeten hier punten pakken”, is Hyballa duidelijk in gesprek met BN DeStem.. “Mijn grootste kwaliteit is veldtrainer zijn. Dit team is niet fit, dus moet ik ze eerst fit maken. Met alle respect voor Willem, ik ben 25 jaar trainer. Hij beleeft nu zijn eerste crisismoment, daar moet hij mee omgaan. Ik ken hem sinds drie jaar. We zijn een beetje anders. Ik wil met assistenten werken die echt assistent zijn en ik vind dat jonge trainers en beetje nederig moeten zijn. Dit is een heel moeilijk vak.”

Met Maik Drzensla heeft Hyballa zijn eigen assistent-trainer meegenomen. Zijn sterke punten zijn volgens de hoofdtrainer de laptop en tactiek. Met Weijs erbij zou hij ‘twee laptoptrainers’ hebben. “Het is hetzelfde als ik een tweede fysiektrainer haal, dat kan ook botsen. Het takenpakket dat Willem als assistent wil, kan ik hem niet geven”, vervolgt Hyballa tegenover het regionale dagblad. “Ik ben hier niet gekomen om een takenpakket aan trainers te geven, ik ben hier gekomen om een takenpakket aan spelers te geven. Ik doe 85 procent van het veldwerk. Willem wilde bijvoorbeeld veel trainingen leiden. Dat heeft hij inderdaad gezegd in het gesprek. Prima, maar ik vind dat ook veeleisend. Wij kunnen hem niet bieden wat hij wil en dan kan het vervelend worden. Ik heb gezegd: ‘Kijk, ik werk op deze manier. Kan je je daarin vinden?’ Hij zei: ‘Dan kan het lastig worden.’ Dan is het klaar, punt.”

Weijs heeft bij de clubleiding aangegeven dat hij zijn functie als assistent-trainer terug wil, maar dat gaat niet gebeuren. “Bij mij komt hij niet terug. Dat is geweest”, aldus Hyballa. “Als je in de eerste zin zegt: jij moet mij in alles meenemen, dan houdt het op. Ik moet helemaal niks. Assistenten zijn voor mij assistenten. Ik wil geen discussie, maar duidelijkheid. Wat vinden jullie? Dan wil ik een of twee oplossingen horen en neem ik een beslissing. Daarvoor word ik betaald. Willem en Rogier hebben een beetje een ander idee over voetbal. Dat is niet erg, maar daar heb ik nu geen tijd voor. Het is hier geen discussieforum.nl.”

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Duidelijke taal en een eerlijk verhaal vanuit de nieuwe trainert. Blijkbaar wist NAC dit al tijdens de onderhandelingen, dus is het aan NAC om met een andere oplossing te komen

12 februari 2020 om 09:55

Je bent gewoon niet goed Weijs als je als beginnende trainer dit soort dingen gaat eisen. Wees even wat nederiger en respectvol naar NAC die je deze kans überhaupt heeft geboden.

Hij is in ieder geval zeer duidelijk. Dat is opkeek een verademing. Maar nou praat Hyballa altijd wel graag volgens mij.

Iedere trainer zijn eigen voorkeur, en dit lijkt me duidelijk. Ik vond het stuk over Weijs van gisteren (of eergisteren) ook nogal arrogant overkomen dat hij vond dat hij overal in betrokken moet worden en een vinger in de pap moet hebben. Nu zal alles ook z'n schaduwkant hebben en is lastig van een afstand er echt iets van te vinden. Maar Hyballa lijkt me hier erg duidelijk, dan is het nu aan de directie om er met Weijs uit te komen mbt een exit (of hele andere functie binnen Nac).

En Willem Weijs heeft kennisgemaakt met de Duitse mentaliteit en Duitse manier van denken. Dybala heeft gewoon gelijk en het is natuurlijk van de zotte dat een assistent eigenlijk gewoon het werk wil doen van de hoofdtrainer. In Engeland is dit veel gebruikelijker. Weijs zal zich moeten schikken of gewoon eieren voor zijn geld kiezen, NAC Management kennende zal Weijs over een half jaar wel weer naar voor geschoven worden

Moet zeggen dat die assistent ook wel een hele grote broek aan trekt. NAC heeft hem ook de kans gegeven om in zeer korte tijd meerdere functies te bekleden tot zelfs interim trainer. Dat je dan meteen op hoge poten gaat eisen dat je een plek in de staf wil komt mij wel wat vreemd over.

12 februari 2020 om 08:58

Daar heeft NAC zelf aan bijgedragen door Kees van Wonderen af te wijzen met als reden dat ze iemand kiezen die meer complementair is aan assistent Willem Weijs en dat van Wonderen eenzelfde type is. NAC heeft zelf aangegeven in te willen zetten op de ontwikkeling van Weijs. Dan moet je niet verrast zijn als de heer Weijs dan verwacht betrokken te blijven bij het eerste elftal.

Volstrekt logisch, hoofdtrainer is eindverantwoordelijke en dus bepaald hij. Dat je dan als interim allerlei eisen stelt zou ik ook allergisch voor zijn.

Goede les voor Weijs, misschien bedoelde hij het niet zo hard maar zo wordt het wel opgeschreven. Leer hier van en je hebt een kans om door te groeien.

Tot zover het verhaal van NAC die voordat ze Hyballa aanstelden riepen dat de nieuwe trainer en Weijs complementair aan elkaar moesten zijn. Sowieso zit er nog wel een verschil tussen Hyballa en de eerdere kandidaat Kees van Wonderen die het niet werd. Kortom men doet in Breda maar wat.

Snap ik welvan Gaal zorgde ook altijd voor dat hij mensen om zich heen had die hem aanvulde, niet die gelijken waren.van Gaal is net als Hyballa ook erg heersend in een selectie, zijn echte trainers die alles willen horen, zien, voelen....dan moet je daar een andere type naast zitten. Van der Lem was voor van Gaal een uitkomst.

Als NAC inderdaad in eerste instantie herft aangegeven dat de nieuwe hoofdtrainer complementair aan Weijs moet zijn (of andersom), dan is dit natuurlijk een vreemde gang van zaken. Maar blijkbaar konden ze in dat profiel niemand vinden, en Hyballa zal bij de contractbesprekingen wel duidelijk zijn geweest. Het aignaal van NAC is nu dus dat ze Weijs nog niet klaar achten. Wees dan nu ook duidelijk naar Weijs: het is Jong NAC of niks

12 februari 2020 om 09:28

Andersom in de zin van dat Weijs complementair moet zijn aan de nieuwe hoofdtrainer? Want dat is nu toch dan niet het geval zoals hij aangeeft? Of begrijp ik verkeerd wat je zegt hierin want anders zou het niet heel vreemd zijn in mijn optiek.

12 februari 2020 om 09:31

We bedoelen hetzelfde. Ze moeten complementair aan elkaar zijn

"weijs deed het als interim-trainer verrassend goed. Zo werd onder zijn leiding onder meer PSV uitgeschakeld in de Toto Knvb Beker." En in de competitie 5 punten uit 4 wedstrijden gehaald waardoor directe promotie definitief uit het zicht is. Kortom, Weijs heeft er weinig van gebakken als interim.

12 februari 2020 om 09:37

Dus hij heeft 1 van de 4 wedstrijden verloren en bakt er weinig van? Ik weet niet wat jij had verwacht, maar zelden gaat het gelijk goed als er een vervanger komt. Om hem af te rekenen op het feit dat de directe promotie uit beeld is, slaat helemaal nergens op. Het kwaad was al geschied!

12 februari 2020 om 09:58

Het gaat om de punten en 5 uit 4 is veel te weinig als je mee wil doen voor promotie. Zeker was het kwaad deels al geschied, maar voor de komst van Weijs stond NAC op 3 punten van directe promotie. Erna op 10. Dan vind ik het statement dat ie het verrassend goed heeft gedaan niet terecht.

Alleen daarom ben ik blij dat Hyballa weer langs de lijn staat. Recht is recht en krom is krom, heerlijk!

Sterk verhaal. Er moet gepresteerd worden, en dan heb je geen tijd om eigen Bv'tjes te moeten gaan managen.

Dat is natuurlijk wel het lot van de assistent-trainer. Als de hoofdtrainer je er niet bij wil hebben, dan houdt het gewoon op. Simpel zat. Wel een apart verhaal trouwens, die Weijs. Geen noemenswaardige achtergrond als speler en op z'n 20e al jeugdtrainer bij Psv.

Duidelijk. Draait er niet om heen. De meeste trainers werken met een vaste rechterhand waarbij de taken onderling verdeeld zijn. Dit zou sowieso botsen .

Ik ben zeer gecharmeerd van deze Duitse trainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. OlijKeeper270
Roger RieraVerdediger272
A. VerschuerenMiddenvelder266
M. El AllouchiMiddenvelder255
L. IlićMiddenvelder255
S. van HooijdonkAanvaller246
F. StokkersAanvaller225
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

10 fans
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Zondag 23 februari
Barcelona maakt werk van de zomerse komst van Lautaro Martinez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren