Ihattaren wil zich op EK meten met de top: ‘Als er dan een mooie club komt...’

Woensdag, 12 februari 2020 om 06:52Yanick Vos • Laatste update: 07:00

Mohamed Ihattaren droomt van een transfer naar een Europese topclub, maar sluit een nieuw contract bij PSV niet uit. In een interview met Voetbal International vertelt de achttienjarige middenvelder over zijn toekomstplannen. Hij hoopt komende zomer hoge ogen te gooien wanneer hij met het Nederlandse elftal mee mag naar het EK. Wanneer hij op het Europese eindtoernooi merkt dat hij nog ver verwijderd is van het gewenste niveau, dan blijft hij graag in Eindhoven.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Mohamed Ihattaren met Oranje naar het EK gaat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door woenselaar)

Ene kant heeft deze jongen natuurlijk gelijk. Iedereen kan zien dat hij talentvol is en meer in zijn mars heeft dan de Eredivisie. Echter, in mijn opinie zou het beter zijn zich nog door te ontwikkelen bij Psv. Daadwerkelijk dragende speler worden. 10/15 goals en 10/15 assists.. pas dan, dan zou ik het overwegen. Hij is immers vandaag 18 geworden.

12 februari 2020 om 07:00

Ja eerst schitteren op het EK en dan nog 1 jaar bij PSV om je echt helemaal te ontwikkelen. Anders kan het nog helemaal fout gaan als hij nu in 1 keer naar Barça gaat ofzo.

12 februari 2020 om 07:07

Hij zou eigenlijk pas rond zijn 21ste moeten gaan. Dat is vrij onrealistisch maar goed, dat is het nadeel van een jeugdspeler vroeg brengen.

12 februari 2020 om 09:14

Hij heeft pas 31 wedstrijden in de benen, misschien even een paar jaar doorontwikkelen voordat hij op een zijspoor raakt.

12 februari 2020 om 09:50

Mo Ihatarren is een supertalent. Dat ziet iedereen. Maar ik wordt wel moe van het feit dat zoveel jonge spelers zo snel weg willen tegenwoordig. Volgens mij is er nog nooit een Nederlandse speler op zn 18e/19e weggegaan en gelijk een topper geworden. Terwijl er heel veel spelers zijn die eerst absolute uitblinker werden in de eredivisie en toen een impact maakten in de wereldtop. Waarom is dat dan niet meer de juiste weg? Ik vind zelfs Bergwijn obv prestaties bij PSV te vroeg vertrokken.

12 februari 2020 om 11:23

Het hangt er helemaal van af wat voor cotract psv hem bied. Spreekt daar waardering uit en dan bedoel ik een zyech achtig salaris dan blijft hij echt wel. Maar voor psv is het veel interessanter om te cashen na het EK. En ze zijn geen super salaris kwijt, ze kunnen vervangers halen en als ze ihataran dat salaris geven is het minder interessant voor andere clubs om hem te halen omdat die dan een nog hoger salaris zou willen en daardoor word hij minder waard.

12 februari 2020 om 11:45

huh? Wat zeg jij nou? een ziyech achtig salaris? terwijl hij 18 is en nog lang niet het level is van ziyech die op zn 23e bij ajax binnen kwam?en voor PSV is het beter om te cashen? Waarom 25 miljoen nu pakken terwijl als hij echt groot is PSV 80 miljoen kan cashen , plus ook nog wat successen kan vieren?

Meenemen Koeman! En neerzetten IPV. De Roon of Pröpper. Niet verkeerd bedoeld maar PSV doet het heel matig, maar ik zie Ihattaren niet heel slecht spelen. Hij kan wel eens voor een verassing kunnen zorgen bij het EK hoor.

12 februari 2020 om 07:01

Je weet dat proper en de roon geen aanvallende middenvelders zijn?

12 februari 2020 om 07:03

Nee joh. Gewoon een middenveld met Frenkie, Gini en De Roon/Pröpper. Ihattaren zou ik wel meenemen. Als hij zo doorgaat is hij over een paar jaar de nummer 10 van Oranje. Dat zou mooi zijn want we hebben echt lang gewacht op een goede 10 bij Oranje.

12 februari 2020 om 07:32

Alsjeblieft geen de Roon, snap niet wat mensen in die jongen zien, elke keer als hij gewisseld begint NL beter te lopen, elke topwedstrijd kom je achter, de Roon wordt dan vaak gewisseld en prompt komt er voetbal in de ploeg, dat gelul van Koeman dat Frenkie zo'n speler nodig heeft naast zich is alleen maar een mooi smoesje om zijn verdedigende tactiek uit te dragen.. Hij doet het zeker goed bij Atlanta maar in het NL elftal is hij niks toevoegend

12 februari 2020 om 07:52

Soms lijkt het wel alsof het een tactisch plan van Koeman is. Met de Roon in de basis beginnen, slecht spelen en de tegenstander in slaap sussen en dan de Roon wisselen om vervolgens te winnen.

12 februari 2020 om 08:18

De Roon is een goede speler daar, moet alleen meer doen en durven, ik mis in het Nederlands elftal een Strootman(hij kan niet mee maar durft wel hard en rachel uit te voeren) zo iemand missen we! En nee dat kan niemand op dit moment

12 februari 2020 om 11:26

@TVL11 zucht De Roon boven vd beek zucht waarom vergeet iedereen vd beek? Die heeft bij ajax nu toch laten zien prima als cvm te kunnen spelen?

12 februari 2020 om 11:33

Dat ja. Mijn ideale middenveld is gewoon Frenkie Donny en Gini. En zijn of van d Beek of Wijnaldum dan naast De Jong staat maakt me dan niet eens veel uit. Beide hebben bewezen op beide posities uit de voeten te kunnen.

12 februari 2020 om 12:57

Van de Beek heeft nog helemaal niets laten zien in Oranje.

Ik dacht dat deze jongens wel met beide benen op de grond stond maar hier schrik ik wel van. Hoge ogen gooien tijdens het EK? Het is maar de vraag of Ihattaren wordt opgeroepen voor het EK. Laat staan dat hij basisspeler wordt. Ik zie het niet gebeuren in zijn huidige vorm. Groot talent maar hij is er nog lang niet.

12 februari 2020 om 07:14

Precies dat, talent staat buiten kijf maar zijn rendement is nog niet heel denderend, dat is toch wel handig om te hebben wil je naar een grote club verkassen, ik zou zeggen speel eerst de eredivisie aan gort en ga dnn pas weg

12 februari 2020 om 07:15

Ai ai, de laatste 2 wedstrijden viel hij me ook al op vanwege vervelende gebaartjes naar medespelers en scheids...

12 februari 2020 om 07:28

Daarnaast ook enigszins voorbarig (los van wat je al noemt) om daar bovenop ook nog te verkondigen dat je weg bent als de juiste club voorbij komt. Zonde, leek me toch een nuchtere jongen met 2 voetjes op de grond.

12 februari 2020 om 07:41

Het woordje ALS niet gelezen. Hij blijft met beide benen op de grond ALS ik zo doorga.

12 februari 2020 om 08:05

Dan alsnog is dat toch lang noet goed genoeg voor een echte topclub? Zelfs bij Ziyech waren/zijn vaak twijfels en die is op dit moment toch een stuk beter/belangrijker.. Ihattaren zal er vast wel gaan komen maar zoald ik al zei, laat hem eerst maar eens de beste of 1 van de beste van de competitie worden, laat Depay een voorbeeld voor hem zijn, die was ook toen veruit de beste en kreeg ook geen poot aan de grond op jonge leeftijd

12 februari 2020 om 09:09

Zoals ik een tijdje terug al zei, spelers bereiden zich voor op de transfermarkt na het EK, van Bommel heeft er niets mee te maken. Speelt een speler een goed EK, dan kunnen er mooie dingen gebeuren. Lukt het niet, dan kan hij altijd alsnog via PSV de top bereiken.

12 februari 2020 om 10:05

JIj schrikt van een topsporter met ambitie. Een topsporter die een doel voor ogen heeft. Dat lijkt me eerder een jou probleem dan een probleem met de instelling van deze jongen.

12 februari 2020 om 10:15

@Superb; Wat zegt die jongen hier nou verkeerd? Er wordt hem gevraagd of hij bij PSV zal bijtekenen en hij antwoordt daar gewoon netjes op. Lees gewoon het hele interview op VI eens en zijn uitspraak begrijpend. Hij stelt het als een hypothese, spreekt zijn hoop uit en stelt zich uiterst bescheiden op in het interview. - Als hij zo doorgaat, hij hoopt mooie dingen op de EK kunnen laten zien, dan zou hij zich met de beste van Europa te kunnen meten en zou hij een aanbieding van een mooie club overwegen indien die komt, zo niet, dan denkt hij nog niet klaar te zijn voor een stap naar het buitenland en tekent hij graag bij PSV bij. - Dat is toch een logisch en realistisch antwoord? Ihattaren zegt nergens, dát hij klaar voor is een topclub of dat hij zichzelf al bij de beste van Europa schaart. Hij staat júist met beide benen op de grond.

Dus als Mo tijdens het EK er toch achterkomt dat hij nog niet klaar is voor de Europese top, wil hij misschien toch nog een jaartje in Nederland voetballen. Kom op, die jongen is 17! Is hij nu helemaal gek geworden? Laat hem lekker de komende jaren zich bij PSV ontwikkelen voordat hij ergens op de tribune in Engeland zit.

12 februari 2020 om 07:38

Snap dat je wil dat hij blijft, is de enige speler op dit moment waar het voetbal vanaf spat bij Psv

12 februari 2020 om 08:24

Vind je het gek dat mo zo denkt? Het loopt al 1 jaar niet bij PSV. En nee daar komt voorlopig geen verandering in zonder een goede trainer en td.

12 februari 2020 om 09:24

Ja dit toont echt een gebrek aan zelfreflectie. Hij speelt niet eens goed bij psv. Laat af en toe leuke dingen zien maar staat er nu alleen bij gebrek aan beter. Bij ajax zou hij niet in de basis staan. Je kunt zeggen wat he wilt maar de Ligt was na de europa league finale op zijn 17e nog niet bezig met een transfer. Die heeft zich daarna nog 2 jaar bij ajax ontwikkeld. Net zoals Mo dat bij psv moet doen

Meneer kan PSV niet eens dragen en wil dit wel gaan doen bij het nederlands elftal? Wie moet hij eruit spelen dan? Wijnaldum? De Jong? Van de Beek? Propper?

12 februari 2020 om 07:40

Lekker kort door de bocht. Denk je dat als 1 van die spelers die jij hierboven noemt nu bij Psv zou spelen het team zal dragen? In een slecht voetballend team maakt 1 speler niet het verschil.Plus hij zou hangend rechtsbuiten spelen waarschijnlijk bij NL en niet op de positie die jij denkt of de spelers waar je hem nu mee vergelijkt.

12 februari 2020 om 11:18

Feit is wel dat hij niet eens kampioen is geworden met een ploeg die daar 50% kans op heeft. Rendement is niet hoog en hij denkt nu al aan een stap naar het buitenland. Mischien is het handiger om de club waar hij zijn debuut heeft gemaakt, eerst te belonen met goede prestaties of een landstitel. Dan ban je begin 20 en kom je ook als grote meneer binnen bij een topclub. Vertrekt hij nu naar het buitenland, krijg je een Januzaj 2.0.

Nou nou nou beste jongen. Wie zegt dat je uberhaupt mee gaat, en als je mee gaat ben je nog geen basis speler. Hij mag wel even op de rem trappen. Groot talent, maar heeft lang nog niet genoeg laten zien voor zulke grote woorden.

Ik vind Bvb een perfecte club voor hem, hoog weerstandniveau en lekker op 10 achter Haaland en naast hem Sancho en Reus.

12 februari 2020 om 10:29

Ze hebben ook nog ene Julian Brandt die op dit moment 10 klassen beter is dan Ihattaren..

Met zijn mini contractje voor weinig door Mino weg te brengen naar een mooie club. Zou zuur zijn voor PSV. Toch hun groeibriljant. Voor zijn ontwikkeling misschien ook beter. PSV zal strijden om plek 2 de komende jaren door de hegemonie van Ajax. En hij wil spelen in de CL of anders in een betere competitie en trainen met beter dan middelmaat. Begrijpelijk. Zal dezelfde weg kunnen bewandelen als RVP.

12 februari 2020 om 10:35

@wouetsl "zal dezelfde weg kunnen bewandelen als Rvp." Alleen ipv Arsenal hopelijk naar Ajax Beetje zoals Wijnaldum van Feyenoord naar Psv. Bij Ajax komende 2 a 3 jaar lekker kampioen worden en veel CL matches. Dan voor hoofdprijs naar Real Madrid!

12 februari 2020 om 10:41

Schei toch uit met je hegemonie voor Ajax. Kampioen wordt je nog steeds tegen de kleintjes en ook het verschil tussen PSV en de rest van Nederland is nog steeds groot, met dit jaar als uitzondering. Ik heb dit verhaal al zo vaak gehoord namelijk..

12 februari 2020 om 11:22

Verschil tussen ajax en PSV is nog nooit zo groot geweest. Daarbij vergelijk de TD's en het transfer budget dan lijkt de hegemonie van Ajax de komende jaren ineens een stuk logischer. Maar Mo zal niet snel naar Ajax gaan helaas. PSV wil dat niet en Mino is een niet graag geziene gast van Ajax. Daarbij heeft Ajax ook zijn aankomende toptalenten. Zie Mo eerder naar het buitenland gaan. Ben benieuwd voor hoeveel? 20 miljoen? Kort junioren contractje meen ik.

12 februari 2020 om 12:59

Je gaat compleet langs het punt af? Hoe groot de onderlinge verschillen ook zijn, win je wedstrijden tegen de kleintjes en je wordt kampioen. Zowel PSV als Ajax hebben jaren gehad dat niks lukte, waarna perioden van grote prestaties volgden. En nee, niet iedere speler wil naar Ajax. Wordt er een beetje moe van...

Was hier al bang voor toen iedereen enkele maanden geleden riep dat Koeman op het EK zijn elftal al om Ihattaren zou moeten bouwen. Nu heeft hij zoals ieder talent altijd wel heeft even een dipje. Laat hem dus maar eerst wat constanter worden voordat we een 17(!)-jarige meenemen naar het EK.

Dromen mag altijd. Maar misschien is een tussenstop naar de Nederlandse top geen slecht idee.

12 februari 2020 om 09:03

Wij hebben Toornstra al lopen, toch net een niveautje hoger

Gelijk heeft die, valt geen eer te behalen bij die club in Eindhoven. Ik zou als ik Ajax was een poging doen hem los te weken, ideale opvolger voor Ziyech. Stabielere club en kan die zich beter ontwikkelen.

Gedraagt zich als een 34-jarige routinier. Niet alleen binnen de lijnen, maar dus ook erbuiten...

@Koeman; lekker thuis laten

Wat zegt hij hier verkeerd? Hij heeft ambities volkomen normaal.. als hij merkt dat hij niveau aan kan waarom zou hij die stap dan niet zetten? Ik vind dit heel realistisch van hem

Dit vind ik nou mooi nieuws op de vroege ochtend. een van de betere spelers bij de concurrent die weg wilt. Voor het Nederlands voetbal veel te vroeg, voor Ajax precies op tijd. Voordat hij daadwerkelijk een gevaar wordt lekker weggaan zodat we er geen last van hebben, dank je Mo en Mino!

Deze jongen moet naar Ajax gaan, spelen in een systeem waarbij hij tot de zijn recht komt met voetballers die de kwaliteit hebben en hem begrijpen. Bij psv word het de komende jaren echt helemaal niks, die de Jong haalt alleen maar bagger binnen, met een beetje pech spelen ze niet eens Europees voetbal volgend seizoen.

Dit keer snap ik het wel.nog een jaar voetballen in zo'n ploeg is ook verloren.hij moet juist in de luwte spelen en daarin zich ontwikkelen.nu moet hij er staat als de captain van 18wanneer hij naar een "mooie" club gaat hoop ik wel dat hij kiest voor een club die ook gebruik maakt van het opleiden van dit soort jongens.kies eventueel een stap opzij qua niveau of bijvoorbeeld richting een Schreuder, Bosz

Blijkt maar weer hoe ontzettend moeilijk het is om in het moderne voetbal talenten te behouden. Een 17-jarige knul die net komt kijken begint al over een mogelijke stap naar het buitenland als het ek lekker verloopt. Hij heeft de kwaliteiten om wereldtop te worden maar zou echt nog minstens 3 jaar bij PSV moeten blijven. Zou ontzettend zonde zijn als deze diamant te vroeg de stap zet en ergens op de bank verpietert.

Toch apart hoe snel het kan gaan, onder van bommel was meerdere malen in interviews “ik wil hier weggaan als een grote jongen” maar na die ontslag lijkt het wel of hij helemaal niks meer voelt voor de club, ik denk dat er een hele grote scheiding is tussen de directie en spelers. Kijk maar ook hoe de transfer van steven is verlopen.. achja ‘t gaat hem goed kon altijd genieten van hem op de herdgang leuke ventje!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
A. ObispoVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

18 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2021/2022 Jong Ajax 5 4 0 0
2021/2022 PSV 0 0 0 0
2021/2022 Sampdoria 0 0 0 0
2020/2021 PSV 22 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Mohamed Ihattaren laat van zich horen: ‘Dat hoofdstuk is afgesloten’

Mohamed Ihattaren heeft voor het eerst in lange tijd van zich laten horen. De middenvelder gaat tegenover de clubkanalen van Ajax in op zijn radiostilte van de afgelopen periode. In januari...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren