Frankrijk en Spanje in de ban van vermeende quote van Antoine Griezmann

Dinsdag, 11 februari 2020 om

De situatie van Antoine Griezmann bij Barcelona is dinsdag onderwerp van gesprek in zowel Frankrijk als Spanje. De aanvaller beleeft een wisselvallig seizoen en voelt zich volgens France Football bepaald niet thuis in het Camp Nou. Griezmann heeft het idee dat hij wordt geïsoleerd, zo klinkt het, en het voetbalmagazine claimt dat de spits 'jaloezie' bespeurt bij zijn ploeggenoten in Spanje. Die berichtgeving wordt met klem weersproken door het kamp-Griezmann en door de krant Sport.

Griezmann maakte afgelopen zomer voor 120 miljoen euro de overstap van Atlético Madrid naar Barcelona. Hij begon op de linkerflank, aan de zijde van Lionel Messi en Luis Suárez, en verkeerde in de maand voor en de maand na de jaarwisseling in vrij goede vorm. Zo werd hij op 22 januari de held in de derde ronde van de Copa del Rey, door Barcelona naar een zwaarbevochten 1-2 zege op UD Ibiza te loodsen. Er gaan echter ook voldoende wedstrijden voorbij waarin Griezmann zich amper kan laten gelden, of waarin blijkt dat Ansu Fati en Messi een betere chemie met elkaar hebben. Zondagavond speelde hij geen opvallende rol bij de 2-3 zege op Real Betis in LaLiga.

France Football, het befaamde voetbalblad dat jaarlijks de Ballon d'Or uitkeert, schrijft dat Griezmann achter de schermen klaagt over jaloezie bij zijn ploeggenoten over zijn WK-zege met Frankrijk in 2018. "Oh absoluut, ze zijn jaloers op me. Het is voor mij beter om te blijven lachen", wordt hij geciteerd. Het wordt niet duidelijk welke spelers jaloers zouden zijn, maar in de finale was Frankrijk destijds te sterk voor het Kroatië van ploeggenoot Ivan Rakitic. In de achtste finale won Frankrijk nog op spectaculaire wijze van Argentinië (4-3) met Messi. De entourage van Griezmann ontkent echter dat er sprake is van een slechte relatie in de kleedkamer en verzoekt France Football om de betreffende passages te verwijderen.

Setién: 'Deze overwinning geeft onze een enorme boost'

Sport schrijft in een eigen artikel dat 'niets minder waar' is dan de beweringen uit Frankrijk. Griezmann zou nooit dergelijke uitspraken hebben gedaan, zo klinkt het; de aanvaller heeft nooit met France Football gesproken of het blad toestemming gegeven voor een interview. "De uitspraken die hij zogenaamd gedaan zou hebben, heeft hij nooit gedaan, ook niet tegen mensen die dichtbij hem staan." Overigens beweert France Football niet dat het zelf met Griezmann heeft gesproken, maar uit de berichtgeving van het magazine wordt niet duidelijk hoe men aan de informatie is gekomen.

De quotes over jaloezie bij de spelers van Barcelona zijn niet het enige opzienbarende aspect van het artikel. Naar verluidt heeft het gezin van Griezmann moeite om zich te vestigen in de stad Barcelona. Erika Choperena, de 29-jarige vrouw van de spits, zou tegenover haar vrienden klagen over een 'gebrek aan een sociaal leven'. Ze mist het leven in Madrid, stelt het Franse blad. De onvrede bij Choperena zou Griezmann er volgens France Football zelfs toe kunnen zetten om in de zomer een nieuwe club te zoeken. Zelf heeft hij nog niet gereageerd op de uiteenlopende berichten. Dit seizoen was de international in dienst van Barcelona goed voor 12 doelpunten en 4 assists in 32 officiële wedstrijden.


Poll

Doet Antoine Griezmann er goed aan om Barcelona in de zomer te verlaten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door ikweetalles07)

De speelwijze van Barcelona past ook niet echt bij Griezman. Griezman had dat zelf ook wel na kunnen gaan maar het geld is hetgeen waar hij voor gekozen heeft. Bij Ateltico was hij op zijn plek met de speelstijl die Atletico hanteerd. Het is jammer dat een club als Barcelona een speler haalt waarvan je al vooraf kunt nagaan dat het niet past qua speelstijl.

11 februari 2020 om 18:11

als aanvaller lijkt het me daar ook niet makkelijk want vanuit het middenveld en vanaf de flank krijg je niet veel ballen. Suarez schiet er dan nog wel eens een afstandsschot in of een goal uit een individuele actie maar die word vaak ook amper bediend. het zou overigens best kunnen dat Griezmann niet bij Barca past maar hij speelt eigenlijk pas sinds kort in de spits. dat hij als linksbuiten niet presteerde lijkt me logisch want hij heeft helemaal niet de kwaliteiten om op de flank te spelen

11 februari 2020 om 19:35

@japie suarez wordt bediend door messi. Een individuele actie van suarez? En ook vanuit de flanken door jordi alba.

11 februari 2020 om 20:40

Japie. Er zijn bij Barcelona voldoende spelers die een bal kunnen spelen. Daarnaast heeft Griezmann bij real Sociedad altijd op de flank gespeeld. Op fantastische wijze zelfs. Ik weet niet of jij gevoetbald hebt, maar dat verleer je niet in een paar seizoenen. Het probleem ligt hem wat mij betreft meer in hoe hij beweegt, en hoe vaak men hem zoekt. Hij komt vaak in de bal wanneer hij diep moet gaan en andersom. Ook lijkt vooral Messi hem steeds over te slaan. Dat slaat natuurlijk nergens op, maar het lijkt er wel op. Dan wordt het moeilijk om in vorm te komen. De kritiek en de druk wordt dan groter, en daarmee duiken ook steeds meer indianen verhalen op.

11 februari 2020 om 21:12

@andonis maar wie spelen die ballen dan bij Barca? Messi af en toe maar dan houd het ook wel op. verder is Griezmann niet meer de explosieve jonge speler die hij bij Sociedad was. zijn beste jaren heeft hij gespeeld als spits bij Atletico en het Franse elftal dus dan lijkt het me niet dat je die gaat halen voor een positie waarop hij al jaren niet meer heeft gespeeld. Blind heeft bij FC Groningen ook rechtsback gespeeld maar dat wil niet zeggen dat hij dat nu nog kan. dat de chemie tussen zijn medespelers en Griezmann er niet is ben ik wel met je eens. als je Griezmann in zijn kracht wil gebruiken zal je hem af en toe toch een bal moeten geven en Messi lijkt dat idd niet vaak te doen

11 februari 2020 om 22:42

Ik ben met je eens hoor dat Barcelona hem in de spits moet gebruiken. Maar hij zal meer de diepte moeten zoeken. Dat doet luis suarez ook, en die scoort toch vrij regelmatig. Nu komt hij te vaak in de ruimte van Messi en de diepe middenvelders. Op Vidal na gaat geen van die spelers de zestien in dus krijg je te veel statisch voetbal. Ik denk dat ook dat alle spelers buiten Vidal in staat zijn om Griezmann aan te spelen. Of denk jij dat Busquets, Alba, Artur, of de jong dat niet zouden kunnen?

12 februari 2020 om 00:24

@andonis dat zijn allemaal niet echt middenvelders die bekend staan als spelers die veel assists op hun naam hebben staan. Alba kan idd wel goede voorzetten afleveren maar Busquets en Frenkie zijn geen spelers die vaak een eindpass in huis hebben. dan denk je toch eerder aan creative middenvelders zoals een Ziyech of Kevin De Bruyne bv.

12 februari 2020 om 02:25

Japie. In de laatste drie seizoenen heeft Barcelona respectievelijk 116, 99, en 90 goals gescoord. Met nagenoeg dezelfde middenvelders. Dat zijn echt niet allemaal goals uit afstandschoten en individuele acties.

12 februari 2020 om 05:35

Japie jij praat altijd zo veel onzim als het om Barça gaat Suarez eordt niet bediend? Afstandsl schoten ot individuele actie? Heb je Barça in 2015 voor laatst gezien ofso? Suarez scoort alleen maar op aangeveb van zijn team genoten.. en elke keer roepen dat Barça de bruyn of ziyech nodig heeft. Dat is niet zo.. barca heeft nooit met zo'n speler gespeeld en toch scoren ze er jaren op los.

12 februari 2020 om 10:46

@barcalover123 ik vind ze de laatste 2 seizoenen toch erg moeizaam spelen en zie weinig creativiteit en dynamiek in het elftal. alles komt van Messi. het voetbal veranderd, omdat je vroeger niet zulke middenvelders nodig hebt wil dat niet zeggen dat dat in de actualiteit nog steeds werkt om in een systeem te spelen met middenvelder zonder creativiteit, diepte en scorend vermogen

11 februari 2020 om 18:27

"Geld is het geen waar hij voor gekozen heeft" ... ow vertel? Griezman lijkt me absoluut geen geldwolf + psg toonde ook intresse en die zulken ongetwijfeld maar salaris bieden. Lekker makkelijk altijd dit soort conclusies, van Atl. Madrid is toch weer een stap(je) hoger.

11 februari 2020 om 18:48

Ik blijf het ook apart beleid vinden. Hetzelfde geldt voor Frenkie. Ook die past niet goed in het systeem van 1 controlerende middenvelder. Afgelopen wedstrijd deed hij het uiteraard uitstekend. Frenkie zijn kwaliteit drijft uiteindelijk ook wel boven maar hij past naar mijn inziens gewoon beter in een systeem met 2 controlerende middenvelders. Griezmann kan dan achter de spits gaan spelen waardoor het team beter zou staan denk ik. Alleen het Systeem is aardig heilig in barca.

11 februari 2020 om 19:07

Frenkie de Jong past prima in een systeem met 1 controlerende middenvelder, maar dan hij uiteraard die controlerende middenvelder zijn

11 februari 2020 om 18:58

Ik zie hem wel in een ruildeal met Neymar richting Parijs gaan.

11 februari 2020 om 19:18

Terecht dat je het aankoopbeleid van Barca aankaart. Snap deze aankoop van hen ook niet. Tegelijk snap ik ook niet waarom een speler als Griezman voor Barca kiest. Als speler denk je toch ook na over een club, of je er qua speelstijl past en of er toevallig niet een betere speler op jouw plek loopt bijvoorbeeld.

11 februari 2020 om 20:01

De speelwijze van Barcelona past ook niet bij Barcelona. Griezmann kan prima in een 4-3-3 systeem spelen en kan bovendien ook achter de spits renderen, mocht dat nodig zijn. In zo'n twee-mans-aanval met Messi waar Griezmann in het niets verdwijnt, werkt simpelweg niet.

Vond hem vanaf de eerste geruchten al geen goede aankoop voor Barça. Bij Frankrijk valt hij zelden op en bij Atletico lijkt het al snel zo dat je iets met een bal kan, daar lopen meer houthakkers rond dan voetballers. Daarnaast hanteert Atletico een compleet andere speelstijl dan Barça waardoor men op voorhand had kunnen weten dat het lastig zou worden om hem in te passen.

Lekker wegwezen Antoine. Je bent een te leuk en sympathiek persoon om te blijven en je kwaliteiten die je hebt worden ook niet gewaardeerd getuige uit de posities die hij invult in de basis elf. Naar ADO zou de droom zijn, maar ik denk dat hij wellicht een leuke optie is voor Liverpool, Bayern, Juventus?

11 februari 2020 om 18:58

Hij belde net, hij wil heel graag naar ADO toe

Heb nooit begrepen waarom Barca griezman wilde en hij naar Barca wilde. Bij Atletico past hij kwa persoonlijkheid en speelstijl perfect. Koke, Godin en Griezman waren het hart en smoel van de ploeg en bepaalde alles. Bij Barca moet je met een kopje mata bij Messi gaan zitten.. Suárez, Piquet, Busquets staan hoger in de rangorde bij Barca. Daarnaast past de speelstijl van Barca niet bij Griezman. Gewoon lekker terug naar Atletico. Griezman blij, mevrouw Griezman blij, Atletico blij en Messi & Co ook blij

Zijn arrogante houding en uispraken uit het verleden over dat hij vond dat hij de Gouden Bal verdiende helpen natuurlijk ook niet mee

Het ziet allemaal maar minnetjes uit bij Barça, ondanks dat ze tweede staan spelen ze niet goed m.i. Ook zie ik dat er geen chemie in team zit, ook Frenkie lacht als een boer met kiespijn, Messi heeft het ook niet zo naar zijn zin.Dit seizoen is het er gewoon nog niet.Alleen kunnen ze het niet echt in openbaar zeggen, alles staat al op scherp.

Dus griezmann heeft dit gezegd maar ze weten niet wanneer en tegen wie? Hahaha wat een grap dit weer

11 februari 2020 om 19:36

Hij zei het tegen mij

Waren veel mensen die voor de transfer gebeurd die zeiden dat het geen goede match was aangezien het enorme verschil in stijl tussen atletico en barca en ook dat zijn rol al mede bezet was door messi.

Hij is altijd super blij betrokken bij ieder doelpunt van Barcelona en ondanks dat hij zijn stempel nog niet heeft gezet moeten we niet vergeten hoe vaak hij gretig genoeg speelt om in verdedigende opzicht fouten van anderen op te lossen. Hij is van toegevoegde waarde, maar van zijn prijskaartje is het ook wel logisch dat men meer doelpunten wilt zien. Hem schrijf ik pas eind van seizoen af als het nog niet klikt met de rest van het team. Soms lijkt het overigens wel als of hij overgeslagen wordt door Messi en co., maar ik daar nog niet in trappen totdat het vaker voorkomt. Het hele plaatje bij Barcelona klopt gewoon niet momenteel, dus ik denk niet dat hij nu meer succes zou hebben gehad als die voor Atletico speelde. Barcelona moet als geheel constanter presteren en dan kunnen we individuele spelers gaan aanwijzen.

Onzin natuurlijk. Maar wat me wel verbaast is dat Messi en Griezmann nog niet echt een goeie tandem vormen voorin. Ik had echt het gevoel dat dat een mooi duo zou vormen. We zijn nu bijna halverwege februari en de wedstrijden die ik gezien heb zoeken ze elkaar niet echt veel op. Althans, niet wat ik in gedachten had. En Griezmann weet zelf ook wel dat ie beter kan en moet.

11 februari 2020 om 20:04

Griezmann oogt ook te onzeker om zijn eigen spel te spelen. Hij speelt in dienst van de ploeg en elke bal die hij in de buurt van de 20 meter krijgt, gaat veelal naar Messi die hem in de meeste gevallen weigert een bal te geven.

11 februari 2020 om 20:16

Dan moet hij karakter tonen en laten zien wat ie waard is, niet elke bal moet naar Messi. Hij is het die zei dat ie op zijn niveau zit een jaar of twee geleden, laat het dan zien...

Dus iedereen begint gewoo.quotes uit te vinden? Messi zei me laatst nog bij de bakker dat hij volgend jaar stopt met voetballen en point guard wordt bij de Lakers. Hopelijk pikt een sportmedium dit op!!

11 februari 2020 om 21:23

Hahaha echt eh! Het klinkt echt als bulshit maarja als mensen altijd er serieus op reageren dan snap ik waarom ze elke dag onzin artikels maken

Griezmann moest gewoon bij Atletico blijven. Ze missen nu heb enorm. En Barca kon beter andere spelers halen voor dat prijsje.

Of terug naar Atletico waar je n held bent of zwaar cashen bij Psg, iets anders zie ik niet snel gebeuren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4914 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona5533
3.Getafe4214
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller248
L. MessiAanvaller2018
L. SuárezAanvaller1711
NetoKeeper10
M. ter StegenKeeper240
R. ManajAanvaller00
Jordi AlbaVerdediger151
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

185 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 24 8 2 0
2018/2019 Atlético Madrid 37 15 5 0
2017/2018 Atlético Madrid 32 19 7 1
2016/2017 Atlético Madrid 36 16 3 0
2015/2016 Atlético Madrid 38 22 5 0
Laatste voetbalnieuws

Braithwaite: ‘Dit shirt was ik na mijn omhelzing met Messi niet meer’

Martin Braithwaite maakte zaterdag zijn eerste minuten in het tenue van Barcelona. De noodaankoop, afgelopen week voor achttien miljoen euro overgenomen van Leganés, kwam in de laatste twintig minuten van het...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 23 februari
Barcelona maakt werk van de zomerse komst van Lautaro Martinez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren