Roep om verrassing in opstelling van Ajax tegen Getafe klinkt steeds luider

Dinsdag, 11 februari 2020 om 15:48Dominic Mostert

Het is nog maar de vraag wie volgende week donderdag het doel van Ajax verdedigt in de Europa League-wedstrijd tegen Getafe. Bruno Varela leek de aangewezen man om de geschorste André Onana te vervangen in de eerste ontmoeting in de zestiende finales, maar in dienst van Jong Ajax bleek maandagavond tegen FC Utrecht dat de Portugese keeper niet in goede vorm steekt. Als het aan Peter van der Vlag ligt, kiest Erik ten Hag ervoor om Kjell Scherpen in Spanje voor de leeuwen te gooien.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie moet volgende week donderdag voor Ajax keepen tegen Getafe?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door antonieajax)

Peter wie? Hoe dan ook, ik vrees met grote vrezen voor het moment dat Onana ergens anders tekent.

11 februari 2020 om 15:56

@chrissie23 Peter van wij van wc-eend adviseren wc-eend.... "vorig seizoen keepte hij nog voor FC Emmen, net als Van der Vlag"..

11 februari 2020 om 15:59

Wat een vreemde reactie... Het staat letterlijk in de tekst wie het is. Deze man weet dus erg goed waar hij het over heeft. Scherpen doet het goed, dat liet vd Sar ook al een paar keer vallen. Hopelijk keept hij en niet Varela.

11 februari 2020 om 16:12

Ik wil de reactie verder nog wel toelichten hoor. Ik vind het een beetje raar dat aan meneer Peter van der Vlag, die op z'n oude dag nog even de tweede viool mocht bespelen achter een jochie van 18, nu gevraagd wordt naar de kwaliteiten van dat jochie. Natuurlijk zegt hij dat het een begenadigd talent is, anders zegt hij indirect dat hij op de bank zat voor een jochie dat geen geweldig talent was. Daarnaast zegt hij dat Scherpen er 'heel goed op staat' bij Ajax. Ik betwijfel ten zeerste of de technische staf van Ajax even met de heer Van der Vlag heeft gebeld om de voortgang van Scherpen te bespreken, maar het feit is dat hij dit jaar 12 potjes in de KKD heeft gekeept en geen tweede keeper van het eerste is. Zo goed staat hij er dan dus ook weer niet op. Daarnaast vind ik het heel raar dat deze persoon, waar vrijwel niemand van wist wie het was, nu opeens een podium wordt geboden, puur omdat Varela een verschrikkelijke avond had, en er weer sensatie wordt gezocht door de media. Ik dacht dat dat duidelijk zou zijn door de reactie "peter wie?" maar blijkbaar had ik dat verder moeten toelichten.

11 februari 2020 om 16:17

Ondanks de toelichting blijft het een vreemde reactie. Het is gewoon een oud-collega, kan hij er wat aan doen dat ze hem ernaar vragen. Voortaan zullen ze eerst jou bellen!

11 februari 2020 om 16:32

Als ze mij hadden gebeld had ik gezegd wat deze keeperstrainer had moeten zeggen. "scherpen is een leuke oud-collega en ik hoop dat hij het hartstikke goed doet". Hij laat zich nu een beetje misbruiken door een medium dat graag clicks wil verzamelen door te plaatsen dat iemand bevestigd heeft dat Ajax twijfelt over welke keeper op te stellen (ook al gebruikte hij niet precies die woorden, hij had moeten weten dat de media dit zou verdraaien). Het is ook behoorlijk doorzichtig natuurlijk... De media belt hem nooit, maar de dag nadat Varela wat fouten heeft gemaakt krijgt hij opeens een telefoontje. Dan moet hij verstandiger zijn en gewoon geen commentaar op een andere club geven.

11 februari 2020 om 16:42

Sjonge sjonge. Die Varela veroorzaakt 4 tegengoals en het publiek wil weten of ze geen betere keeper hebben. Ajax gaat die vraag niet beantwoorden en Van der Vlag heeft vorig seizoen met hem gekeept en is nu keeperstrainer, dan is het logisch dat ze het nu aan hem gaan vragen. Maar goed, jouw pessimistische blik over de 'media' kan ook. Weet je wel hoe de media werkt?

11 februari 2020 om 16:29

Chrissie23. Ik vind dit een onnodig denigrerende opmerking. Deze Peter vd Vlag heeft meer dan 500 wedstrijden in het betaald voetbal gekeept, met name bij Veendam, Cambuur en Emmen. Bij de laatste was hij collega van Scherpen. Daarnaast is hij nu keeperstrainer bij Cambuur. Al met al zou je kunnen zeggen dat hij best zicht heeft op het keepersvak. Ondanks dat hij wellicht wat subjectief is door de band met Scherpen, kun je zeggen dat zijn opinie best relevant kan zijn.

11 februari 2020 om 16:35

Want Ajax is dan verplicht om Varela op te stellen? Volgens mij hebben ze Scherpen en Kotarski nog en bestaat er zoiets als de transfermarkt, waardoor je een nieuwe keeper kan aantrekken.

11 februari 2020 om 17:31

@chrissie23: dat vreesden we ook toen Cillesen weg ging. En kijk hoe Onana het sindsdien bij ons doet. Ik heb het volste vertrouwen in Overmars en zie bovendien dat vooral Scherpen reuzenstappen aan het maken is in Jong Ajax. Vooralsnog zou ik na 1 dramapot in Jong niet meteen paniek gaan zaaien en Varela gewoon opstellen tegen Getafe. Tegen Groningen keepte hij prima.

11 februari 2020 om 19:32

Tja eigenlijk heel triest. Eerst blameer je met Lamprou terwijl iedereen die een beetje kijk op voetbal heeft weet dat hij net bij de lat van een ijshockey doel kan. En dan heb je nu Varela. Ja het aankoop beleid van Ajax schort aan alle kanten. Met Scherpen proberen een ronde verder te komen, is ook lachwekkend. Zucht....... Misschien kan Flappie zijn keeperspak weer aantrekken of nog beter.....jeroen Verhoeven

11 februari 2020 om 19:58

Want? Vrees helemaal niets. Ajax heeft stelselmatig de beste keeper van de eredivisie gehad sinds Gomes vertrok bij PSV zo ongeveer. Stekelenburg, degelijke keeper, wordt niets met zenuwpees vermeer. Vermeer, fantastische lijnkeeper, wat moeten we met cilissen had beter verhuurt kunnen worden, Cillissen weg, oh nee krijgen we die vliegenvanger onana, dat kan echt niet, laten we snel krul lamprou en alles wat ervaren is kopen. Ow als Onana vertrekt hebben we echt een probleem. Let nou maar op, scherpen lijkt een soort gelijke transformatie te ondergaan als schuurs en Onana in jong.

11 februari 2020 om 20:07

Cillessen werd naar mijn mening te laat gebracht. Nooit gevraagd om verhuur. Vermeer was gewoon te klein en onzeker en bracht onrust in de verdediging met toch ook al te kleine mensen.maar ik kijk even naar de reserve keepers. Dat is zo'n belangrijk element van je selectie. Hoe konden ze het bedenken om Lamprou je reserve keeper te maken? Tja en Valera maakt tot nu toe ook een bagger indruk.onana was een grote gok toen Cillesen vertrok. Die pakte gelukkig goed uit. Maar men gokte op Krul....die geblesseerd en wel werd gehaald

Iedereen gelijk weer in de paniek stand. Doe even rustig. Ja, het was echt dramatisch gisteravond en Bruno ging zeker 4x in de fout. Maar tegen Groningen deed Varela het prima, in de oefenpotten deed hij het prima en ik heb zonder uitzonderingen alle andere doelmannen ook zien blunderen in de Kkd. Zelfs Onana was bij vlagen een clown in de Jupiler League toendertijd. Het lijkt me voor de hele ploeg niet goed om nu ineens van plan te wisselen. In een Europese pot staat er toch veel meer druk op waardoor je met een hele andere concentratie speelt dan tegen Jong Utrecht. Bovendien liet de complete ploeg het ook wel helemaal lopen na de 2-0, dat helpt natuurlijk niet. Het is goed om te constateren dat het gisteren echt dramatisch slecht was, maar laten we niet doorslaan.

11 februari 2020 om 16:01

Precies, maar het voetbalwereldje is nou eenmaal erg opportunistisch. Wat mij betreft speelt Varela gewoon tegen Getafe. Hoop alleen dat het niet teveel in zijn hoofd is gaan zitten.

11 februari 2020 om 16:07

Eens. Iedereen is meteen ook de blunders van Scherpen voor Emmen vergeten in de wedstrijden nadat ie bij ons z'n handtekeninge zette. Opportunisme ten top.

11 februari 2020 om 20:55

Nou prima tegen Groningen? Bij die eerste goal ziet hij er ook niet lekker uit. Maar eerlijk is eerlijk.....veltman er Martinez staan daar ook te klungelen.

Ik heb beide keepers nog niet zien keepen dus ik kan niet oordelen wie er beter is. Wel is het goed om te lezen dat Scherpen zich goed aan het ontwikkelen is. Zeker als je hoorde wat de meeste' kenners ' over hem zeiden toen hij werd gekocht. Ik ben wel benieuwd voor wie Ten Hag kiest , misschien ook wel een idee om Scherpen op te stellen in de beker en zien hoe hij het doet

Ooh wat zal je gemist worden Onana

11 februari 2020 om 16:10

Kepa is volgens mij volgend seizoen beschikbaar 😉

Er is helemaal geen roep. Het is gewoon een krant die op zoek is naar een beetje paniek en drama. Whats New

Ik vraag mij serieus af wat bij Ajax de functieomschrijving is voor de 2e keeper? Als de 1e keeper niet kan keepen, dan hoef jij niet op goal want wij weten toch dat je niet goed genoeg bent, verder moet je gezellig zijn in de kleedkamer en altijd netjes aanwezig zijn op training? Ik bedoel, dit is dus al de 2e, 2e keeper (lamprou) die eigenlijk alleen maar op de loonlijst staat omdst een club een 2e keeper nodig heeft. Wanneer het erop aankomt dan wordt er geroepen om de 3e keeper. Makkelijk geld verdienen zo. Verder verwacht ik dat Verela gewoon gaat keepen, want dit zou toch wel een beschamende situatie zijn mocht de 3e keeper die er nog niet klaar voor is moeten gaan opdraven.

11 februari 2020 om 21:01

@puntnaarachteren Het verbaasd mij ook. Maar is het nou zo vreemd dat je selectie moet beschikken over een normale reserve keeper? Echt heel bizar dat dat belang niet duidelijk is.

Varela heeft dan wel een slechte wedstrijd gespeeld maar de kans dat hij 2 zwakke wedstrijden gaan keepen is klein. Ik denk zelf dat Varela gewoon niet geconcentreerd genoeg was en je moet je ook maar net zien op te laden op een maandag avond in een wedstrijdje tegen Jong Utrecht. Gewoon met Varela starten en dan zal het wel los lopen. Ook Scherpen kun je gerust opstellen.we weten allemaal wel dat Onana een betere keeper is dan die andere 2 dus moet je als Ajax er maar voor zorgen dat je goed speelt en zelf Getafe onder druk gaan zetten. Je moet alleen niet de keeper kort aanspelen als dat niet nodig is.

11 februari 2020 om 16:13

Nou vervelend voor 'm dat hij ergens op een achteraf veldje moet spelen maar dat is echt geen excuus! Hij weet dat hij zeer waarschijnlijk tegen Getafe moet gaan keepen. Dan zorg je toch verdomme dat je geconcentreerd en gemotiveerd bent?? Hij krijgt er ook nog vorstelijk voor betaald dus geen excuus!

11 februari 2020 om 16:26

Kansrekenen werkt hierbij niet, vorm is hierbij de variabele en Varela lijkt alsof hij ver, heel ver van zijn vorm verwijderd is.

Varela zou ik ook tegen RKC laten keepen want dit is natuurlijk wel een dramatische voorbereiding.

Ten Hag is een eigenwijze, dus des te meer mensen roepen om een andere keeper, des te meer zal hij vasthouden aan Bruno...

11 februari 2020 om 16:12

Of misschien is Ten Hag wijs genoeg om een speler niet na 1 slechte wedstrijd te laten vallen. Als hij dat deed speelden we inmiddels met de C-tjes.

11 februari 2020 om 16:23

Ten Hag heeft notabene Lamprou gelijk afgeserveerd na 1 drama pot.

Het is omdat André geschorst is en Bruno uitgerekend blundert vlak voor de Europa League ontmoeting met Getafe. Hebben mensen André wel eens zien grabbelen in de Jupiler League? Dat gebeurde zelfs met enige regelmaat. Ik denk dat de mindset tussen een wedstrijd in de Keukenkampioen Divisie en de Europa League totaal anders is. Ik verwacht dat Bruno er gewoon staat en veel meer gefocused is dan die rare grabbelwedstrijd van gisteren.

11 februari 2020 om 19:21

Wel ongelofelijk dat je keeper in 6 wedstrijden 3 gele kaarten pakt.

Geef Kjell de kans doe niet zo moeilijk, als je hem niet opsteld en geen vertrouwen geeft komt het zeker niet goed, eens moet de eerste keer zijn toch, zag je tenslotte ook met Onana was dramatisch, maar eenmaal in Ajax1 is hij uitgegroeit, tot de keeper die hij nu is.

Het was duidelijk een slechte wedstrijd van Bruno. Echter hoeveel zekerheid heb je dat Scherpen het straks beter gaat doen bij Getafe dan anders Varela gedaan zou hebben? Daar kun je op basis van 1 wedstrijd niks over zeggen. Als Varela er niks van zou kunnen, dan hadden ze hem niet nog een jaar gehuurd afgelopen zomer. Ik neem dus aan dat de wedstrijd van gisteren niet representatief is voor zijn algemene niveau.

Wie je ook opstelt, ik zou hem dan ook tegen RKC opstellen. In het geval van Varela: zodat hij (hopelijk) met een beter gevoel de EL in kan. In het geval Scherpen: zodat hij niet compleet in het diepe wordt gegooid in de EL.

Ik vind het lastig om te oordelen. Varela deed het tegen Groningen niet eens zo slecht en in de oefenwedstrijden was het allemaal ook vrij aardig. Het is daarom best opportunistisch om nu ineens te zeggen dat Scherpen moet keepen in plaats van Varela. Echter, als ik dus lees dat Scherpen in 4 van zijn laatste 5 wedstrijden de 0 heeft gehouden dan zegt dat echt wel wat. Dat betekent gewoon dat hij goed in vorm is of dat de verdediging van Jong Ajax zo sterk is dat er nauwelijks wat op goal wordt geschoten.

11 februari 2020 om 19:58

Je bent zijn geklungel bij die eerste goal alweer vergeten? Wat ik zag in die wedstrijd was een weifelende keeper. Dus maar hopen dat Onana dit seizoen verder alle wedstrijden kan spelen.

11 februari 2020 om 22:33

Die was inderdaad houdbaar, maar voorderest heeft hij ook een tweetal reddingen verricht die een middelmatige keeper uit de Eredivisie waarschijnlijk niet had gehad, vandaar dat ik ook zeg 'niet eens zo slecht'. Goed gekeept heeft hij natuurlijk ook niet in die pot.

Getafe is een maatje te groot voor het huidige Ajax, dus maakt het niet zo veel uit wie op doel staat bij Ajax. Ik neem aan - en dan praat ik veel fans van Overmars na - dat Overmars een goede stand-in voor Onana heeft gehaald. Daar mag je het volste vertrouwen in hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7972
2.PSV6535
3.AZ6428
4.Vitesse6019
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3114
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

4 fans
Keeper, 121 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 2 0 0 0
2020/2021 Jong Ajax 15 0 1 0
2019/2020 Jong Ajax 14 0 0 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 FC Emmen 34 0 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 6 mei
José Mourinho is niet tevreden over de keepers bij AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren