Varela blundert er tien dagen voor Getafe op los en drijft Ten Hag tot wanhoop

Maandag, 10 februari 2020 om

Jong Ajax heeft maandagavond een totale wanprestatie geleverd tegen Jong FC Utrecht. Erik ten Hag, hoofdtrainer van Ajax, zag op de tribune tandenknarsend aan hoe Bruno Varela liefst zeven keer moest vissen: 7-2. De Portugese doelman, die vanwege de schorsing van André Onana over tien dagen in het doel zal staan tegen Getafe bij Ajax 1, maakte met twee blunders een uitermate zwakke indruk. In het andere duel gaf Jong PSV een 2-1 voorsprong in de laatste minuten volledig uit handen tegen De Graafschap (2-3), terwijl Jong AZ in de slotfase twee punten afsnoepte van FC Volendam (1-1).

Jong FC Utrecht - Jong Ajax 7-2
Jong Ajax begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al snel drie kansen via Brian Brobbey, maar geen van de keren slaagde de achttienjarige spits erin het net te vinden. Dat was aan de andere kant van het veld anders, want in de 24ste minuut schoot Odysseus Velanas vanaf de rand van de zestien de openingstreffer binnen na een breedtepass van Tommy St. Jago: 1-0. De assistgever werd vlak voor rust ook doelpuntenmaker, toen Ajax-doelman Bruno Varela volledig mistastte bij een hoekschop. St. Jago kon de bal vervolgens eenvoudig in het doel koppen: 2-0.

Ook na rust begon Varela niet sterk. De van Benfica gehuurde goalie dook in de vijftigste minuut vol tegen de doorgebroken Velanas aan en kreeg geel en een penalty tegen. Vanaf elf meter zorgde Jonas Arweiler voor de 3-0. Zes minuten later moest Varela opnieuw vissen. De Portugees hield een inzet van Arweiler nog ternauwernood tegen, maar zag Hicham Acheffay de bal vervolgens intikken: 4-0.

Na ruim een uur deed Jong Ajax iets terug. Brobbey stoomde aan de rechterkant op en vond met een lage voorzet invaller Victor Jensen, die koud in het veld voor 4-1 tekende. Een minuut later kopte Justin Lonwijk aan de andere kant simpel binnen: 5-1. Daar kon Varela niets aan doen, maar in de 76ste minuut gaf de doelman de bal zomaar weg aan Jeredy Hilterman, die daardoor de 6-1 binnen kon schuiven. Een ongelukkige eigen goal van Jong FC Utrecht-verdediger St. Jago en een droge knal van Velanus bepaalden de eindstand op 7-2.

Jong PSV - De Graafschap 2-3
De eerste helft tussen Jong PSV en De Graafschap leverde heel weinig kansen op, maar in de 39ste minuut konden de Eindhovense beloften wél juichen. Yorbe Vertessen kapte naar binnen en schoot knap raak: 1-0. Vroeg na rust maakte Mohamed Hamdaoui er 1-1 van, door zich fraai vrij te spelen en prachtig uit te halen in de verre hoek. Toen Sekou Sidibé in de 85ste minuut op aangeven van Amar Catic voor 2-1 zorgde leek Jong PSV te gaan winnen, maar De Graafschap kwam via Ralf Seuntjens toch nog terug: 2-2. De Doetinchemmers maakten in de derde minuut van de blessuretijd ook nog de winnende treffer via Branco van den Boomen: 2-3.

Jong AZ - FC Volendam 1-1
Al in de zevende minuut zette Nick Doodeman de bezoekende ploeg FC Volendam op voorsprong in het stormachtige Alkmaar. De aanvaller deed dat door de bal vanaf de rechterkant van de zestien binnen te schuiven. Daarna werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd vanwege het onweer, waarbij bliksemschichten te zien waren. De bal mocht uiteindelijk weer gaan rollen, waarna Volendam het beste van het spel had. Toch was het Jong AZ dat langszij kwam: Ferdy Druijff tikte in de 87ste minuut van dichtbij de gelijkmaker binnen: 1-1.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

'Heb je hem weggeschopt, rotzak?' - GANZENBORD #3 met Álvarez, Varela, Tagliafico & Van der Sar
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door andyking)

Het is ook een hele matige keeper. Blunderde er op los bij Benfica en werd daar toen derde keeper.

Neem aan scherpen op goal tegen getafe. Maar die keeper was niet best natuurlijk maar iedereen speelde natuurlijk een onvoldoende.

10 februari 2020 om 21:58

Hoop Kotarski. Zal Varela wel worden vrees ik.

10 februari 2020 om 21:59

Scherpen doet het wel beter dan Kotarski in Jong Ajax toch? Kotarski zou ik echt een verrassing vinden wel.

10 februari 2020 om 22:14

Valt in mijn optiek wel mee. 11 om 12 wedstrijden waarin Scherpen in zijn eerste paar duels een aantal flinke ketsers had. Moet wel zeggen dat ik hem de laatste paar keer sterk vond keepen.

10 februari 2020 om 22:19

Waarom zat Scherpen niet bij de wedstrijdselectie?

10 februari 2020 om 22:23

@TVL11: Die gaat woensdag met 1 mee naar Arnhem en hij zou vandaag toch niet invallen omdat Kotarski op de bank zat en Varela als dispensatiespeler mocht keepen om ritme op te doen voor de EL. Hopelijk is dat plan van de baan overigens.

10 februari 2020 om 23:05

Zijn alle 4 de keepers eigenlijk ingeschreven voor de el of Kotarski of Scherpen niet?

10 februari 2020 om 23:12

Onana, Varela en Scherpen staan op de A-lijst voor de EL. Een speler op de B-lijst moet geboren zijn op of na 1 januari 1998 en na zijn vijftiende minimaal twee jaar bij de club hebben gespeeld. Hieraan voldoet Kotarski dus ik neem aan dat hij op basis van de B-lijst bij de selectie zou kunnen zitten.

10 februari 2020 om 23:33

Aha ok, duidelijk. Dank voor de uitleg.

Goede wedstrijd van jong Utrecht hebben een paar leuke talenten rondlopen daar , bij jong Ajax waren ze het wel helemaal kwijt vandaag zat ook totaal geen strijd in van hun kant

Was helemaal vergeten dat onana geschorst is... heb de blunders niet gezien maar het zal dan vast wel zo zijn. Dit belooft zeker niet veel goeds😞😞

Dit was echt heel slecht. Niet eens mager, gewoon een 1. Dit was de vervanger van 'de kabouter' die ze echt nodig hadden. Wat voor een grabbelaar is dit dan..

10 februari 2020 om 21:59

Achja lamprou deed het in Ajax 1 met 5 blunders (waarbij de scheids die penalty niet gaf). Mooi dat Varela het bewaard voor Jong Ajax .

11 februari 2020 om 00:56

Ooit blunderde Onana er ook week in week uit op los in de eerste divisie, kwam nood gedwongen in het 1e en pakte zijn kans. We kunnen Varela niet beoordelen alleen maar op deze wedstrijd, maar lekker zo net voor de wedstrijd tegen Getaffe is het niet echt. Hopelijk kan hij zich volgende week herpakken. Vanuit Ajax zijn er wel veel lovende woorden van hem, maar ken hem nog niet heel goed van die paar wedstrijdjes die hij gespeeld heeft (nog niet een bijzondere indruk achtergelaten in de wedstrijden die hij speelde/kon zich nog niet onderscheiden) om hem te beoordelen zal hij wel vaker achterelkaar zijn wedstrijdjes moeten spelen voor we hem afkraken enz.

11 februari 2020 om 08:59

@gaeajax94 beter nu tegen Jong Utrecht blunderen dan tegen Getafe. Zo een wedstrijd zit er weleens tussen. Heb vertrouwen dat hij hier van leert en gewoon goed zal keepen in de EL.

Ik zei toch dat hij voornamelijk voor de sfeer bij de selectie zit. Blunderde ook al bij Benfica.

Varela is een leuke gozer maar vanavond heeft hij wat mij betreft zijn kans om in Madrid te keepen verspeeld. Echt ongelooflijk slecht was hij vandaag, minstens 4 goals weggeven tegen het 2e van FC Utrecht, daar kun je echt niet mee aankomen bij de nummer 3 van La Liga. Ik zou eerder Scherpen opstellen. Dat is ook zeker nog geen Onana maar die maakt een stuk sterkere indruk in Jong Ajax in ieder geval!

10 februari 2020 om 23:17

Lijkt me wel wat hard hoor, op basis van één zo'n slechte pot. Ik begrijp van Ajaxfans juist dat het eigenlijk een degelijke en betrouwbare tweede doelman is. Nou weet ik niet hoe Scherpen zich bij Ajax ontwikkeld heeft, maar die heb ik vorig jaar ook meermaals zo'n verschrikkelijk belabberde pot zien spelen. Zeker aangezien het Europees is, zou ik altijd kiezen voor de ervaring van Varela. Mocht hij dan toch op zijn bek gaan, kan hij dat beter hebben dan Scherpen, die bij Ajax sowieso met een achterstand heeft moeten beginnen gezien zijn 'populariteit' bij het minder heldere deel van de fans. Mocht Scherpen spelen en een fout maken in zo'n belangrijke wedstrijd, kan je hem wel afschrijven. Varela heeft door de jaren heen meer eelt gekweekt en lijkt mij beter tegen een stootje te kunnen.

11 februari 2020 om 06:45

" Varela is een leuke gozer maar vanavond heeft hij wat mij betreft zijn kans om in Madrid te keepen verspeeld. Echt ongelooflijk slecht was hij vandaag, minstens 4 goals weggeven tegen het 2e van FC Utrecht, daar kun je echt niet mee aankomen bij de nummer 3 van La Liga. Ik zou eerder Scherpen opstellen ". Typische supporterspraat. rechtstreeks uit de onderbuik en zonder er een seconde over na e denken. De fouten die Varela maakte, gaat hij natuurlijk nooit maken om in de EL omdat Europese wedstrijden worden afgewerkt onder totaal andere omstandigheden. Onana was nu ook niet bepaald een zekerheidje toen hij nog in Jong Ajax spelen en dat heeft natuurlijk ook te maken met de omstandigheden. Spelen in een winderig stadion voor slechts een handjevol toeschouwers is natuurlijk iets heel anders dan een Europese wedstrijd spelen in een uitverkocht en kolkend stadion. Dat is niet om de wanprestatie van gisteren goed te praten, maar om die in perspectief te plaatsen. In alle andere wedstrijden dat Varela heeft moeten keepen, heeft hij een prima indruk achter gelaten, terwijl voor Scherpen het omgekeerde geldt en die pas de laatste weken laat zien waarom men bij Ajax vertrouwen in hem heeft. Door Scherpen op te stellen, zouden in 1 keer twee spelers een knauw kunnen krijgen, Varela omdat 1 slechte wedstrijd hem wel erg zwaar wordt aangerekend en Scherpen omdat hij te snel gebracht gaat worden en het niveau nog niet aankan. Het zou wat mij betreft volstrekt onverantwoord zijn om een keeper die nauwelijks ervaring heeft in zo een wedstrijd voor de leeuwen te gooien als het niet perse nodig is.

Kunnen iig met zekerheid zeggen dat we dus geen keeper hebben gehaald, maar Eddie Murphy. Wat een clown zeg. Vreesde Getafe al..

10 februari 2020 om 23:04

Hij heeft gelukkig nog 10 dagen om te trainen.. spoedcursus keepen via LOI ofzo

Oke die bal in het filmpje hierboven is balen, zo'n moment heeft elke keeper weleens in zn carrière. Balen, maar geen paniek toch? Die andere bal heb ik niet gezien..maar Oke, 2 blunders, maar 7 tegendoelpunten?? Wat was er met JA aan de hand? Ik heb de wedstrijd niet gezien..

10 februari 2020 om 22:01

Nee, maakte 3 (grote) blunders en heeft nog een penalty veroorzaakt. En nog enkele onzekere momenten waar hij ballen slecht weg boxt etc. Speelde echt een abominabele wedstrijd.. Nog een hoop andere spelers zwaar onder de maat trouwens hoor (alleen Taylor vond ik goed spelen), maar dat terzijde.

10 februari 2020 om 22:02

1-0 was houdbaar, 2-0 blunder van Varela, 3-0 schat hij fout in en geeft penalty weg. Schat erna nog een corner slecht in en laat iemand in de 5m inkoppen (ook fout Timber) en doet nog die blunder van filmpje. Het was echt tragisch.

10 februari 2020 om 23:09

Wanneer een keeper zo begint te grabbelen wordt het hele team onzeker. De verdediging durft dan ook niet meer achteruit en probeert alles verder van doel tegen te houden. Dan ontstaan er nog meer ruimtes en gaat vrijwel elke bal er in. Tsja...

Ik heb tientallen wedstrijden van Jong Ajax gezien maar een pot zo slecht als deze na de eerste goal nog nooit. Tot de 1-0 had je gewoon de kansen en minimaal 1 moeten scoren via Brobbey. Daarna zakte het in als een kaartenhuis, Varela met misschien wel de slechtste individuele performance die ik ooit heb gezien met schuld aan 4 goals. Kemper en Timber ook tragisch, Brobbey en Mendez ook niet boven de 3/10 gescoord. Medelijden met Van Gelderen en Taylor, die speelde gewoon een degelijke pot. Rest moet zich kapot schamen.

10 februari 2020 om 22:04

Heb de wedstrijd niet gezien, maar was Varela slechter dan onze Zuid-Afrikanen de afgelopen jaren? Gezien de reacties mag ik hopen dat Scherpen gaat spelen.

10 februari 2020 om 22:08

Ik kan eerlijk zeggen dat ik je ook had geloofd als Varela een andere sport zou beoefenen. Belachelijke pot van zijn kant, maar door zijn optreden komen spelers als Ekkelenkamp, Mendez, Kemper en Jurriën Timber weg met hun slechtste wedstrijd van het seizoen. Die speelde allemaal echt heel ver onder de maat. De reactie van Ten Hag na de 4e fout van Varela zei genoeg, hoofdschuddend in beeld. Die gaat het niet aandurven met Varela denk ik, Lamprou achtig optreden alleen dan tikje minder.

10 februari 2020 om 22:11

Maarja, Scherpen voor de Leeuwen gooien gaat hij ook niet doen denk ik, die vind ik (ook) nog te onzeker. Wel een zeer lastige keuze na deze wedstrijd.. ben benieuwd. Hebben we geen 4e keeper in huis? Kotarski schijnt best wat talent te hebben...

10 februari 2020 om 22:13

Reactie van Ten Hag was veelzeggend inderdaad.. Dat gaat hem echt niet worden, die jongen staat met poep in de broek onder de lat als je hem nu opstelt in Madrid. Zelfvertrouwen zal (geheel terecht) onder 0 zijn gedaald. De trainer kan niet anders dan Scherpen opstellen wat mij betreft.

10 februari 2020 om 22:14

@Martijn: en waarom zou je Kotarski wél voor de leeuwen gooien dan? Scherpen is gewoon beter dan hem op het moment.

10 februari 2020 om 22:22

Ik heb met dit soort dingen altijd een beetje moeite. Het kan haast niet zo zijn dat als je al 10 jaar bij profclubs speelt, ook genoeg wedstrijden op het hoogste niveau, dat je in de KKD tegen Jong Utrecht zó slecht speelt. Bedoel, als hij zo slecht is, dan kan het toch niet dat hij al 1,5 jaar de 2e keeper is van Ajax? Bedoel dit overigens naar Varela, niet naar jou natuurlijk. Ik weet dat de keepersopleidingen in het buitenland geregeld echt belachelijk matig zijn, met als toppunt Belgie waar een opleiding bijna niet bestaat als het om keepers gaat. Maar dit baart mij wel erg zorgen betreffende Varela.

10 februari 2020 om 22:26

Martijn, Kotarski was in de O17 goed, in de O19 prima, en in Jong Ajax tot nu toe redelijk, maar ook niet meer dan dat. Komt echt te kort nog voor het eerste.

10 februari 2020 om 22:27

@Ayrshire: Ik snap wat je bedoelt. Dit is ook vast niet representatief voor Varela's normale niveau maar hij zakte gewoon zwaar, maar dan ook echt zwaar, door de ondergrens. Dan maak je ook nog eens zo'n oerdomme blunder die elke keeper wel eens in z'n carrière overkomt én veroorzaak je een penalty. Veel pech, alles komt samen in één duel. Maar dit was echt te gek voor woorden. Je moet hem nu beschermen want hij kan never nooit vertrouwen in zichzelf hebben om een EL wedstrijd succesvol te keepen. Laat dan Scherpen maar proberen, dat kan gewoon niet slechter gaan namelijk.

10 februari 2020 om 23:06

Haha Kotarski heb ik niet/nooit zien keepen, dus kan er niks van zeggen. Scherpen daarentegen vind ik te onzeker en Varela als ik alles hierzo lees is ook niet geschikt...dus ja dan blijft er weinig over. Maar er zat enig sarcasme in mn opmerking..

10 februari 2020 om 22:04

Klikt als dat ze dachten, jong utrecht pakken we wel even

10 februari 2020 om 22:12

Het was wachten op de 1-0 voor Ajax de eerste 20 minuten, maar wat er na die tegengoal gebeurt?? Wat een afgang

Zo kan die ontzettend domme schorsing van Onana nog wel eens heel duur worden... Zo onprofessioneel. Misschien dan toch maar gewoon met Scherpen op doel beginnen, al heeft die volgens mij ook nog niet echt kunnen overtuigen.

10 februari 2020 om 22:06

Ja, dat is echt een flinke aderlating inderdaad. Onana had zijn hoofd erbij moeten houden, maar wat gebeurd is is gebeurd. Varela kun je na vanavond echt niet opstellen tegen Getafe, die kan zichzelf ook nooit vertrouwen, die staat met knikkende knieën onder de lat als je hem opstelt.. Ten Hag moet haast wel switchen naar Scherpen nu.

10 februari 2020 om 22:09

Ja, al zal deze wedstrijd ook niet representatief zijn voor de kwaliteiten van Varela natuurlijk. Misschien een idee om hem komend weekend nog eens bij Jong te laten keepen zodat ie in ieder geval wat vertrouwen en ritme op kan doen. En anders is Scherpen gewoon de beste optie inderdaad.

10 februari 2020 om 22:15

Klopt, hij zal heus wel beter kunnen dan dit, maar dat kan ik ook zo ongeveer. Komende speelronde -maandag tegen NAC- kan hij niet keepen bij Jong, dat kan alleen tegen andere Jong-teams onderling als dispensatiespeler (Varela is 25 namelijk, dus normaliter te oud voor Jong Ajax). Dus ik denk dat hij zijn zelfvertrouwen niet meer terug kan krijgen in 1.5 week.

10 februari 2020 om 22:47

Ah oké, wist ik niet. Dan houdt het op inderdaad. Kon nog wel eens lastig worden in Spanje. Gelukkig Ziyech wel terug.

10 februari 2020 om 23:17

Ja, godzijdank zijn Hakim en Daley waarschijnlijk beide terug in de basis, dat scheelt een slok op een borrel. Hopen op magie van 'ti-ta-tovenaar', zoals Ten Hag hem zo mooi noemt. De nul gaan we niet houden, dan maar zelf een paar keer scoren!

10 februari 2020 om 22:07

Schepren ontwikkelt zich wel sterk imo. Zit wel een stijgende lijn in na zijn slechte start. Kotarski is ook nog een optie. Allemaal niet echt overtuigende keepers, maar wat Varela vandaag liet zien was echt schrikbarend.

Dat de Graafschap is net een Duits elftal. Altijd winnen in de laatste minuut. Houd het mooi spannend bovenin. Maar had het niet erg gevonden als we een iets groter gat hebben.

10 februari 2020 om 22:06

Hahaha heb je zeker gelijk in verbaas me er elke keer weer over. Volgend seizoen misschien maar samen naar de Eredivisie. Gun t Henk de Jong ook enorm.

11 februari 2020 om 08:07

Ik ga er ondertussen gewoon vanuit dat ze nog winnen op het laatst hahaha. Vind het wel knap dat het ze steeds lukt. Succes iig!

10 februari 2020 om 22:07

Ik zag het seizoen al voorbij zijn.. maar pfoee, houd het wel spannend zo🙈

Komen we toch even vies hard weg in Eindhoven zeg. Moet wel zeggen dat t spel echt moet verbeteren want dit geluk heb je niet elke wedstrijd.

10 februari 2020 om 23:27

Dit geluk heb je al tig wedstrijden, het raakt maar niet op.

Sowieso een dikke onvoldoende voor de veldspelers van Jong Ajax na rust op het gebied van mentaliteit. Als je zo je kop laat hangen dan ben je het shirt van (jong) Ajax ook niet waard. Dat het kwalitatief er een dagje niet is, dat is ieder seizoen wel een paar wedstrijden bij Jong Ajax het geval. We verliezen al sinds de deelname aan de KKD ieder seizoen een paar wedstrijden per seizoen met schandalige cijfers. Het zal ook wel bij de ontwikkeling horen. Maar dat je zo je kop laat hangen dat is pas echt een schande. Complimenten voor Jong Utrecht, dat naast met inzet ook gewoon prima stond te voetballen. En tja Varela ... precies dit maakt dat hij geen 1ste doelman bij Ajax gaat worden. Wat hij deed sloeg echt helemaal nergens op. Nou ja, hopelijk een duidelijke bevestiging voor de beleidsmakers dat de opvolger van Onana niet uit eigen gelederen moet komen.

Varela kan je niet mee aankomen in de Europa League, dat heeft Jong Utrecht nu toch wel aangetoond dacht Ik zo. Wat een geluk voor Ajax dat deze wedstrijd niet afgelast is, nu weten ze het.

Wat een achterlijke vertoning van Jong Ajax vanavond! Het kan even niet lopen maar toon dan iniedergeval strijd nu laat je je compleet belachelijk maken door met alle respect beperkt elftal. En Varela wat mij betreft is dat helemaal klaar. Na het het seizoen afscheid van nemen, ongetwijfeld een heel sympathieke vent maar hij kan er echt helemaal niks van! 4 goals tegen nota bene Jong Utrecht waren volledig zijn fout. Als je hem opstelt tegen Getafe ga er daar zo hard af dat je het thuis niet maar gaat rechtzetten.

10 februari 2020 om 23:33

Ik denk dat jij Jong Utrecht behoorlijk onderschat.dat is echt een heel getalenteerd team, dat tegen standaardelftallen soms fysiek niet kan meekomen en dan in de laatste minuten onderuit gaat, maar dat voetballend echt niet veel onder doet voor Jong Ajax.

Ik heb onana in.jong óóit ook kapitale blunders zien.maken hoor en nu is hij volgens de mensen die hem toen vervloekte de beste keeper ter wereld vinden, hoop hypocriet mensen op deze voetbal aardbol

10 februari 2020 om 22:18

Vertoningen als vanavond heeft Onana nooit gehad hoor. En ja, hij maakte fouten zat in Jong destijds, en kreeg daarom toen ook kritiek zat, menigeen hield zijn hart vast toen hij naar het eerste kwam. Onana was toen 18, Varela is 26 (en basis keeper bij Benfica geweest), dat is dus al totaal niet te vergelijken. En bovendien heeft Onana zich fantastisch ontwikkeld en is hij nu inderdaad heel goed, toen was hij dat nog niet. Dat heeft niks met hypocrisie te maken..

10 februari 2020 om 22:18

Alleen was dat een tiener die net kwam kijken, nu gaat het over een keeper met jaren ervaring die 1,5 jaar (?) bij Ajax zit die gewoon meermaals in de fout gaat. Scherpen maakt fouten, Kotarski maakt fouten maar dat is vooral door slechte communicatie of situatie fout inschatten omdat ze die nog niet kennen. Je mag meer verwachten van Varela want dit was individueel één van de slechtste wedstrijd die ik ooit heb gezien van een speler bij Ajax.

Niet een verkeerd avondje voor Cambuur... 😀

10 februari 2020 om 22:24

Voor De Graafschap anders ook niet

11 februari 2020 om 10:26

Knap gedaan. Vlak voor tijd nog 2-1 achter.

Genoten van het spel van de Utrechtse talenten. Van mij mogen Culhaci Mamengi St Jago en Pabai gewoon de verdediging van het eerste vormen volgend jaar. Het hele team was top vandaag. Score is wel ietwat geflatteerd maar dat komt op het conto van die keeper, die kan er echt geen houtje touwtje van!

10 februari 2020 om 22:21

Jong Utrecht speelde een heel sterk laatste uur, een uitslag als 4-1/5-2 had niet misstaan en dan had Jong Utrecht de verdiende complimenten gekregen. Nu gaat het vooral over Varela die tragisch was, dat is wel zonde want Jong Utrecht speelde echt een hele goede pot.

Kan iemand mij vertellen hoe het zit met die regel dat spelers ouder dan 23 niet mee mogen doen met de Jong teams? Aangezien Varela al 25 is

10 februari 2020 om 22:22

Wedstrijden tussen Jong ploegen gelden iets andere regels rondom spelers die mogen spelen, waaronder over de leeftijd van doelmannen.

10 februari 2020 om 22:31

Ah oké, thanks. Zonde hoor. Ik heb hem toevallig een paar keer bij Setubal gezien en vond hem erg goed daar. Het verbaast me dat hij hier door de mand valt

Ik denk dat weinig mensen begrepen waarom Varela gehaald werd. Zijn kwaliteit weegt niet op tegen zijn (positieve) instelling. Iedereen kan een mindere dag hebben, maar ik denk dat bij Varela te vaak is. Misschien toch maar voor Stekelenburg moeten gaan?

Waar is Lamprou als je m nodig hebt?

Als Varela gaat spelen in de EL op bezoek bij bij Getafe kan de Knvb vast die inhaalpot Utrecht - Ajax gaan inplannen voor de nabije toekomst...

Van veel Ajax supporters mag je de aankopen van Overmars absoluut niet bekritiseren. Zit wel eens een missertje tussen. Wel eens.... Dan tegen Getafe maar een veldspeler op doel? Want Scherpen en Kotarski doen gewoon hetzelfde als Varela: om de zoveel minuten even lekker blunderen.,.

Volendam en Jong AZ scoren er normaal gesproken altijd op los, alleen vandaag toevallig niet.. Ik weet niet hoe het op dit moment in de rest van Nederland zit, maar met die wind in Noord-Holland vind ik het een wonder dat er nog twee doelpunten zijn gevallen.

Met een aanstaand vertrek van Onana mag er wel eens een nieuwe keeper worden gehaald. Varela is ook nog eens gehuurd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

39 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag moet ‘irritaties’ van Ziyech wegnemen: ‘Dat is juist zijn kracht’

Ajax staat komende donderdag voor de zware opdracht om alsnog de achtste finales van de Europa League te bereiken. De Amsterdammers gingen afgelopen week met 2-0 onderuit op bezoek bij Getafe....Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 23 februari
Barcelona maakt werk van de zomerse komst van Lautaro Martinez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren