Opvallende keuze van Mario Been: ‘Alles beter dan een linksback van PSV’

Vrijdag, 7 februari 2020 om 08:31Chris Meijer

PSV en Willem II staan komende zaterdag in Eindhoven tegenover elkaar. De Tilburgers bezetten momenteel de vierde plaats in de Eredivisie, met vier punten voorsprong op de formatie van trainer Ernest Faber. Aad de Mos en Mario Been maken in het Eindhovens Dagblad en het Brabants Dagblad keuzes tussen spelers van PSV en Willem II.

Been verkiest op de positie van linksback Freek Heerkens boven Ricardo Rodríguez. “Heerkens is geen echte linksback, maar alles beter dan een linksback van PSV. Rodríguez moet het nog laten zien. Zoals hij de laatste weken speelde is een fitte Nelom misschien wel de beste”, stelt de oefenmeester en analist van FOX Sports. De Mos denkt daar anders over: “Sowieso Rodríguez, ondanks zijn gebrek aan ritme. Heerkens heeft het nadeel dat hij steeds naar zijn rechterbeen moet. Rodríguez is altijd balvast geweest en kan met zijn ervaring iets toevoegen.”

De Mos krijgt de keuze uit Mike Trésor Ndayishimiye en Armindo Bruma. “Met Ndayishimiye is het bingo voor Willem II. Soms gebeurt dat. Bij NEC was het niet veel en bij Willem II is hij in een warm bad terechtgekomen. Hij kan misschien nog een stap naar boven maken. Met de rugdekking zit het nu ook goed bij Willem II”, zegt de oefenmeester in ruste. Been moet een keuze maken tussen Ndayishimiye en Mohamed Ihattaren. “Wat jammer om uit deze twee te kiezen. Ze verdienen het allebei. Maar Ihattaren is nog net een groter talent dan Ndayishimiye.”

Been is minder positief over Bruma, die het bij hem moet afleggen tegenover Ché Nunnely. “Zonder discussie. Die Bruma straalt helemaal geen beleving uit en loopt er maar een beetje bij met een houding van: ‘het zal allemaal wel’”, aldus Been. De Mos moet kiezen tussen Nunnely en Ihattaren. “Een eervolle vermelding voor Nunnely is op zijn plaats. Ihattaren hoort altijd in een beste elf. Ik hoop dat hij ondanks de moeilijke periode voor het team blijft werken en plezier blijft uitstralen. Dan is het een genot om naar hem te kijken.”


Poll

PSV - Willem II eindigt in een ...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door hms 030)

Nou, weten we ook weer wat Mario en Aad er van vinden.. altijd goed om te weten. In essentie is Rodriguez een goede back voor PSV maar wanneer die jongen een beetje in z'n ritme is gekomen is het seizoen al zo goed als voorbij.

7 februari 2020 om 08:45

Ik zag zelfs tijdens zijn invalbeurt in die desastreuze wedstrijd van vorige week dat die jongen zeker een toegeveogde waarde voor PSV zal zijn.maar ja ... Been ... Wie neemt die nog serieus na zijn tactische optreden ooit in Eindhoven?

7 februari 2020 om 12:32

PSV doet het ook nog pijn. De vernedering zorgde er voor dat Feyenoord in de Kuip met het mes tussen de tanden het veld op kwam. De winst van Feyenoord op PSV in 2011 was cruciaal voor het kampioenschap van Ajax.dat was destijds bij die monsteroverwinning niet zo goed gemanaged door vooral de ervaren spelers van Psv, hadden eerder de handrem erop moeten gooien.

7 februari 2020 om 13:46

Klopt, maar daarna nog meerdere malen kampioen geworden. 10-0 is wel iets wat voor altijd in de geschiedenisboekjes zou staan,dus zeker de moeite waard

Begrijp niet waarom zowel van Bommel als Faber nooit met drie mans verdediging hebben geprobeerd te spelen met Dumfries als wing back vanaf rechts in de periode dat PSV geen of slecht LB’s had. Afijn hoop echt dat Rodriguez zsm zijn ritme weer terug pakt. Heb wel vertrouwen in hem.

7 februari 2020 om 08:45

Kom je met 1 rechter wing back en drie centrale verdedigers niet alsnog een linker wing back te kort? Of bedoel je hem anders.

7 februari 2020 om 08:45

Omdat je dan ook een linker wing back nodig hebt anders is het voor de tegenstander veelste voorspelbaar.

7 februari 2020 om 09:42

Had het al een keer eerder geschreven, maar zo drastisch van systeem veranderen kan je alleen doen als je iemand in de technische staf hebt die daadwerkelijk weet hoe je moet spelen in zo'n systeem. Daarnaast vereist een 3 mans verdediging ontzettend goede communicatie en patronen, iets wat juist erg moeilijk blijkt te zijn voor onze verdediging. Het beste wat je kan doen is juist iedereen op zijn beste opstellen (dus bijvoorbeeld dan ook maar gewoon geen Bruma rechtsbuiten maar bijvoorveeld Madueke daar op zijn natuurlijke plek zetten) en een duidelijk systeem hanteren met duidelijke instructies. Je kan eventueel nog kleine aanpassingen doen om spelers beter te laten renderen, bijvoorbeeld op het middenveld 1 cvm ipv 2 en dan Hendrix of Thomas op die positie zetten voor de verdediging (stofzuiger of spelverdeler).

Tja, ben bang dat Willem II ons op 7 punten gaat zetten.... Die klappen er waarschijnlijk gewoon bovenop en ze blaken van zelfvertrouwen... Kan ik van ons team nou niet echt zeggen... De koek is nog lang niet op voor PSV

7 februari 2020 om 08:46

Die kans is behoorlijk groot.welkom in mijn wereld ...

7 februari 2020 om 11:45

De Eredivisie is echt een loterij. Eerst was het een 2 horseman race tussen Ajax en Psv. Toen werd Ajax lachend kampioen. Vervolgens een 2 horseman race tussen Ajax en AZ en nu lijkt Feyenoord zich weer een weg naar de top te knokken. Het seizoen is ook nog maar op 2/3e. In 13 wedstrijden kan nog heel veel gebeuren.

Dit zegt genoeg over Mario Been. Heeft hij niet gezien hoe Rodriguez is ingevallen ofzo? Aan alles zie je gewoon dat dit een goede speler is. Helaas enkel op huurbasis gehaald, maar gewoon een goede back.

Het zegt alles over Mario Been deze opmerking. Het feit dat PSV er niks van bakt en matige backs heeft, maakt niet dat de back van Willem II beter is. Heerkens zou bij PSV net zo weinig toevoegen als Boscagli of Sadilek. Dan heb ik meer vertrouwen in Rodriguez. Die deed het degelijk in zijn invalbeurt. Niet bijzonder, maar leverde netjes alle ballen in bij een teamgenoot en bracht rust aan de bal.

Willem2 heeft nu gewoon een goed team spirit waardoor ze de punten pakken.
En daarbij ook goede vleugel spelers met goede nummer 10

Psv moet weer terug met waar ze groot mee zijn geworden 442. Denk dat de huidige spelers er dan veel beter uitkomen. Ihattaren is je beste speler, maar nog wel erg jong en daarom nog niet zo sterk. Haal die weg uit het centrum, vanaf de zijkanten heeft ie veel meer vrijheid. Als buitenspeler bij 433 staat ie weer te geïsoleerd. Daarom de keuze voor 442. Met Mitroglou heb je een goed aanspeelpunt waarbij Gakpo de lopende man kan zijn.

Kan ook zijn dat Mario Been gewoon bedoeld dat de linksbacks die PSV de afgelopen maanden heeft opgesteld, allemaal niet beter waren dan Heerkens van Willem II. Als hij echt bedoeld dat Heerkens beter is dan Rodriguez dan klopt dat natuurlijk niet. Had bovendien een erg goede invalbeurt tegen Ajax afgelopen weekend.

Wel bijzondere tijden voor ons Willem II supporters. Normaal gesproken ga je naar Eindhoven en weet je dat je eigenlijk kansloos bent. PSV uit ligt ons gewoon niet. Paar jaar geleden begon je heel licht te denken aan een stunt toen we op 0-2 kwamen maar kreeg je in de slotfase alsnog de deksel op je neus maar dit was eigenlijk wel een van de weinige hoogtepunten voor ons in Eindhoven. Nu ga je naar Eindhoven met het idee....ja wat eigenlijk? We zijn zeker niet kansloos nu maar we gaan hier ook niet even winnen. Ik weet het gewoon oprecht niet wat ik er van moet denken. Nu is wel het moment om het negatief record te verbreken (sinds 1983 niet meer gewonnen in Eindhoven). Het enige wat ik wel weet is dat we met 1600man weer volle bak support gaan geven en dan zien we na 90min wel wat er op het scorebord staat. Net als vorig seizoen trouwens toen we met 6-1 verloren maar de support van het uitvak gigantisch was. Niet de beste maar wel de gekste was toen zeker van toepassing. Laten we hopen dat het nu de beste en de gekste wordt.

Misschien was PSV goedkoper uit geweest door Malacia te kopen. Zat volgens mij al bij jong Oranje . Feyenoord kon het geld heel goed gebruiken. Echter het lijkt me heel moeilijk om als technische staf een keuze te maken . Bij jonge spelers weet je het nooit hoe ze accamaliseren in een groep .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller93
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller81
J. DrommelKeeper80
N. MaduekeAanvaller72
BrumaAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
18 fans
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren