Forse tackle van Álvaro Odriozola leidt tot enkelbreuk op Bayern-training

Dinsdag, 4 februari 2020 om

Ivan Perisic begon de afgelopen vijf wedstrijden op rij in de basis bij Bayern München, maar de Kroaat zal voorlopig pas op de plaats moeten maken. De aanvaller heeft dinsdag op het trainingsveld namelijk een breuk in zijn enkel opgelopen. Boosdoener was nieuwkomer Álvaro Odriozola, die zijn ploeggenoot met een verkeerd getimede tackle vol op de enkel raakte.

BILD schetst dat het voorval plaatsvond aan het begin van het afsluitende trainingspotje. Meteen bij zijn eerste balcontact kreeg Perisic de forse tackle van Odriozola te verwerken. De Spanjaard putte zich vervolgens uit in verontschuldigingen, waarna Perisic door de medische staf naar de kant werd geholpen.

Rehhagel: 'Bayern München wordt kampioen en wint de DFB Pokal'

Nader onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de 31-jarige aanvaller de komende tijd aan de kant zal staan: “Ivan heeft een breuk aan de buitenkant van zijn enkel opgelopen”, bevestigde trainer Hansi Flick op de aansluitende persconferentie. “Dit houdt in dat hij vier weken rust moet houden om te herstellen. Daarna zal hij weer beginnen met trainen.”

Voor Perisic komt deze blessure als een tegenvaller, aangezien hij nog niet weet of zijn toekomst ook bij der Rekordmeister ligt. De routinier wordt dit seizoen, met optie tot koop, gehuurd van Internazionale. Odriozola speelt overigens ook op huurbasis voor Bayern: hij kwam vorige maand over van Real Madrid. In die overeenkomst is geen optie opgenomen om de overstap permanent te maken.


Poll

Denk jij dat Bayern München het gemis van Ivan Perisic op weet te vangen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door elphenomeno)
4 februari 2020 om 14:27

Dat kan gewoon gebeuren man. Je traint keihard en op snelheid dan raak je elkaar weleens. Je doet alsof het een verschrikkelijke en gemene tackel was.

4 februari 2020 om 14:35

AadMaat, eens. Je moetook niet te lief voor elkaar zijn op de training. Overigens weten we niet hoe deze tackle is gelopen, dus of hij vies of ongelukkig was kunnen wij niks over zeggen. Waarheid is dathij zich flink schuldig zal voelen. Dit gun je natuurlijk slachtoffer en 'dader' niet..

4 februari 2020 om 15:14

dat komt omdat die trainingen veel te belangrijk worden gemaakt. iedereen wil zich laten gelden omdat ze denken dat als ze goed trainen ze in de basis komen te staan en dan krijg je dit soort dingen

4 februari 2020 om 16:45

Maar dat is toch ook precies hoe het werkt, als jij consequent beter traint dan je concurrentie zul je vanzelf je kans krijgen in de basis.

4 februari 2020 om 16:58

Tenzij je concurrent in de wedstrijden beslissend is natuurlijk..

4 februari 2020 om 17:30

Sanderk91 ik vind dat je het in wedstrijden moet laten zien. genoeg voorbeelden van spelers die op de training alles raak schoten en op het veld geen knikker raakte en zo een Romario bv deed helemaal niks op de training maar maakte in het veld altijd het verschil

4 februari 2020 om 18:04

Was wel een andere tijd. Voetbal is zo bizar snel door ontwikkeld de afgelopen jaren. Theo Janssen kon een tiental jaar geleden nog met een klein buikje bij Ajax rondlopen. Maar het niveau is zo hard omhoog geschoten dat, als je niet topfit bent, je overal voorbij wordt gelopen. De concurrentie is moordend en de faciliteiten zijn eigenlijk vrijwel perfect bij topclubs. Als je op de training door de mand valt kan je dat je alleen veroorloven als je een Messi of Neymar bent. Een Perisic of Odriozola is afhankelijk van de training om zichzelf te bewijzen

4 februari 2020 om 15:23

Zou raar zijn als hij zijn teamgenoot een schop geeft in een wedstrijd

Man man man wat een geklungel weer. Nog een aanvaller minder.

Ow, dat is wel heel ongelukkig natuurlijk! Maar vooral jammer voor Perisic, die hierdoor een maand aan de kant staat en die moet Bayern toch proberen te overtuigen van zijn kwaliteiten. Verliest hier nu een maand door toedoen van een medespeler, dat maakt het extra zuur toch.

Iemand heeft opdrachten vanuit Madrid mee gekregen

4 februari 2020 om 15:07

Dan had hij beter Lewandowski kunnen schoppen hahaha.

4 februari 2020 om 17:47

Want in Madrid liggen ze ook wakker van Perisic

4 weken rust voor een gebroken enkel lijkt me wel heel erg kort...

4 februari 2020 om 14:53

Ligt eraan waar de breuk zit, binnen of buitenkant van de enkel volgens mij. Maarja de medische staff zou denk ik wel beter weten dan ons!

4 februari 2020 om 14:58

Daarna nog opbouwtraining... zal 6/8 weken zijn zoals sky zegt=> Ivan Perišić will be sidelined for 6-8 weeks with a broken outer side of the right ankle [ @Sky_Torben ]

Typisch Bayern, vanaf 2011 tot nu toe elk jaar in de belangrijkste fase vh seizoen verschillende gekwetste😂 balen! Ik ben het gewoon

Geen Perisic en geen Coman. Dat wordt nog wat. Coutinho dan maar vanaf links? Ik ben benieuwd hoe het zondag er aan toe gaat tegen Bayern. Hopelijk leert Nagelsmann van zijn fouten en stopt die met het opstellen van Adams en Haidara. Laimer vind ik ook niet goed genoeg.

Gulacsi
Mukiele
Klostermann
Upamecano
Halstenberg
Olmo
Sabitzer
Forsberg
Nkunku
Schrick
Werner
4 februari 2020 om 15:08

Dit is wel heel aanvallend, niet? 4 aanvallende middenvelders met 2 spitsen ervoor. Dan word je geheid overlopen op het middenveld. Ik denk dat deze opstelling slimmer zou zijn.

Gulacsi
Mukiele
Klostermann
Upamecano
Halstenberg
Olmo
Adams
Sabitzer
Nkunku
Forsberg
Werner
4 februari 2020 om 15:21

Ja dat zal eventueel ook kunnen al vraag ik me af of Nagelsmann het aandurft om Olmo voor de leeuwen te gooien. Die moet zijn basisdebuut nog maken. Ik denk dat het dan eerder Laimer ipv Adams wordt omdat laatst genoemde ook nog nauwelijks ervaring heeft.

4 februari 2020 om 15:32

Met beide opstellingen is er een grote kans dat Leipzig overlopen gaat worden op het middenveld. Een duo van Olmo-Adams al helemaal.

4 februari 2020 om 15:39

Met Laimer-Adams al helemaal. Daar zit 0,0 voetbal in. Dan kun je nog beter wat meer voetbal creëren van achteruit en proberen het spel te maken.

4 februari 2020 om 15:51

Dan is het een kwestie van je aanvallend ingestelde spelers meer vanuit achteren laten voetballen. Hoe het precies gaat lopen weet ik niet, waar ik wel zeker van ben is dat als je het centrale middenveld gaat laten bestaan uit een speler van 20 jaar, die dit seizoen nog geen 4 volle wedstrijden heeft gespeeld. En een speler die net anderhalve week bij de club zit, je vraagt om problemen.

4 februari 2020 om 16:18

Dat was zijn opstelling he. Ik zal pleiten voor offensief ingestelde spelers wat meer naar achteren laten spelen, compact in de as (forsberg en Sabitzer). Olmo en Nkunku kunnen dan meer vanaf de zijkanten spelen, die hebben bovendien ook nog veel snelheid. Wie weet Laimer er toch nog bijzetten voor wat meer controle en dan een spits slachtofferen (schrick). Maar we gaan zien wat Nagelsmann uit de hoed tovert.

4 februari 2020 om 15:14

Hernandez is morgen terug in de kern, Coman is zondag ten laatste ook terug, vandaag bevestigd. Gnabry is 100% fit sinds deze week dus klaar om te starten... gnabry sws flank + couti/müller, op de 10 couti/müller of goretzka die echt zeer sterk speelt met thiago & kimmich achter hem. Iedereen op Süle & perisic na zijn fit en zullen in de kern zitten. Zal een leuke wedstrijd worden thuis tegen Leipzig.. ben benieuwd want bayern is wel in vorm en recupereren coman-Hernandez ( goeie optie vanop de bank omdat ze nog niet start klaar zullen zijn na een langere afwezigheid maar zeker top voor erbij te hebben) + odriozola zal ook zijn debuut maken( wss morgen)

4 februari 2020 om 15:19

Ik vind dat Leipzig een grote fout heeft gemaakt door Demme te verkopen. Ik vind Laimer een simpele loper die voetballend zwaar te kort komt. Adams redt het fysiek nog niet en Haidara zie ik de kwaliteiten nog niet van in. Kampl is geblesseerd. Je hebt dus geen een goeie cm/cvm. Normaliter kan Konate daar nog uit de voeten, maar die is ook geblesseerd. Bayern gaat er over heen walsen ben ik bang. Zekers nu met Thiago en Kimmich zit er zoveel voetbal op het middenveld.

4 februari 2020 om 15:20

@alcantara91. Verwacht eerlijk gezegd niet dat Coutinho zal starten. Nagaande hoeveel moeite Leipzig heeft als tegenstanders hard pressen, hoe Bayern hier toch al sterk in is. En dat zowel Goretzka en Mueller vroeg naar de kant werden gehaald tegen Mainz, is het wel duidelijk hoe Flick wilt gaan spelen. Snel drukken en Leipzig vast zetten, en dat lukt beter met Gnabry als met Coutinho.

Neuer
Pavard
Boateng
Alaba
Davies
Kimmich
Thiago
Mueller
Goretzka
Gnabry
Lewandowski
4 februari 2020 om 15:27

Ja versta echt niet dat ze Demme lieten gaan... vind ik een hele goeie!

4 februari 2020 om 15:30

Klopt, ik denk dat gnabry links zal starten & müller rechts... lewy diep met goretzka achter hem, thiago /kimmich 6/8. Werner staat links voor dus vermoed ik dat de snelle odriozola zal starten en ook vanaf dan altijd zal spelen... centraal hebben we dan de fitte alaba/boa/pavard & hernandez zit ook terug in de kern. Coman verwacht ik tenlaatste binnen 2 weken in de basis( bedoeling dat hij topfit wordt tegen chelsea volgens bild/sky).

4 februari 2020 om 15:37

Odriozola laten spelen is een onnodig risico nemen, en verwacht dat Flick redelijk conservatief is. Die start gewoon met Pavard, misschien niet de snelste maar wel al ingespeeld in het team, zowel offensief als defensief. Flick gaat niets veranderen tenzij het echt moet. Met 8 tegendoelpunten in de 13 wedstrijden onder Flick staat het achterin ook prima. Daarnaast is Leizpig niet zo in vorm dat Bayern zich heel veel zou moeten aanpassen.

4 februari 2020 om 15:46

Je hebt gelijk maar Flick wou per se een snelle rechts back... die heeft hij nu dus moet hij ook spelen he.. vanaf morgen hopelijk al! Hij “schreeuwde” om een back dus moet hij hem ook opstellen.. pavard is goed op de back maar centraal sterker, ook de woorden van Flick over Pavard. Odriozola-pavard/boa-alaba-davies

4 februari 2020 om 15:56

De back was nodig omdat Sule lang geblesseerd is en met het oog op de minimum van 17 wedstrijden die Bayern nog moet spelen dit seizoen. Als je zo gaat redeneren dan had Odriozola al tegen Schalke & Mainz moeten spelen. Dat er een speler gehuurd is geeft wel aan dat het puur om een breedte speler gaat.

4 februari 2020 om 16:06

Flick Wou een basis rechts back, letterlijk gezegd “ onmiddellijke versterking” & omdat Pavard dan meer CV kan spelen”.. we hebben eig geen back nodig maar Flick wou per se ene die het niveau direct aankon. Ik hoop en denk dat hij morgen zal starten(eindelijk) met Odriozola. denk je dat dat hij voor Bu is gekomen? Kon hij net zo goed bij real blijven lekker weertje& niet naart koude Munchen... hij zal zeker en vast basisspeler zijn indien hij presteert en hopelijk vanaf morgen start.

4 februari 2020 om 18:57

Upamecano kan toch ook CVM spelen? Ik vind Upamecano voetballend best goed voor een CV. Die zal best wel op CVM kunnen.

4 februari 2020 om 19:36

Het probleem is dat ze Orban en Konate ook al missen en nu Klostermann of Halstenberg al als gelegenheids cv spelen.

4 februari 2020 om 22:53

Davies kan ook op de plek van Perisic. Alaba lb Hernandez cb (als hij fit is) anders boateng en pavard en Odriozola rb.

Ik zie alle haatreacties al komen. Hij heeft het vast niet met opzet gedaan. Jammer voor Perisic, maar misschien even jammer voor Alvaro zelf. Die wordt nu wel anders bekeken door zijn nieuwe ploeggenoten.

Odrio geeft meteen zijn visite kaartje af. Dat is nogeens een binnenkomer. Erg zuur dit voor beide jongens

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

12 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren