Vaste waarde Foor verlaat Vitesse drie dagen na einde van transferperiode

Maandag, 3 februari 2020 om 14:15Robin Bruggeman

Navarone Foor is niet langer speler van Vitesse, zo maken de Arnhemmers maandagmiddag bekend via de officiële kanalen. De middenvelder maakt per direct de overstap naar Al-Ittihad Kalba uit de Verenigde Arabische Emiraten. De 27-jarige Foor heeft zich voor de komende anderhalf jaar aan zijn nieuwe werkgever verbonden.

Het vertrek van Foor komt drie dagen na het verstrijken van de transferdeadline. De middenvelder kwam dit seizoen geregeld aan spelen toen bij de Arnhemmers en stond in de laatste zes Eredivisie-wedstrijden aan de aftrap namens Vitesse. Afgelopen zaterdag kwam hij nog 75 minuten in actie tijdens het in 0-0 geëindigde duel met ADO Den Haag.

“Navarone heeft zich altijd als een voorbeeldige prof gedragen. Hij heeft dag in dag uit keihard gewerkt en zijn prestaties waren uitstekend. Het is een jongen waar je altijd op kon terugvallen. Daarnaast was het ook een prettige persoonlijkheid, die goed lag in het team. Nadat hij transfervrij is binnengekomen in 2016 gunnen wij hem deze stap van harte”, legt technisch directeur Marc van Hintum uit.

“Voor Vitesse was het een financieel aantrekkelijke deal. Bovendien hebben we met het aantrekken van Sondre Tronstad al voorgesorteerd op een mogelijk vertrek van Navarone”, sluit hij af. Al-Ittihad wordt Foors derde werkgever in het profvoetbal. Voor zijn periode in Arnhem stond hij onder contract bij aartsrivaal NEC, dat hem ook opleidde.


Poll

Een goede stap voor Navarone Foor?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door london calling)

Bij NEC vond ik echt goed en vrij talent leek het daar. Bij Vitesse was het altijd een nuttige speler niet goed maar ook niet slecht. Haalde meestal een 6 soms ook een 4. Denk niet Vitesse spijt zal krijgen hiervan.

Op naar de zandbak en 0% media aandacht

3 februari 2020 om 14:34

Maar vermoedelijk wel een hele dikke portemonnee.

3 februari 2020 om 14:36

Pfoe zonde zeg: voor die media-aandacht doe je het

3 februari 2020 om 14:59

ik vind het ook vreemd hoor... je bent gewoon een hele goeie eredivisie spler, speelt bij een subtopper, om het jaar europees voetbal, wordt goed betaald, bent een ster in je hometown, en kan tot je 32e een mooie competitieve carriere hebben en dan kies je als 27-jarige al voor de zandbak......................... (a. bij Vites zal Foor ook 3,4 ton per jaar verdienen, dat is zo 2 miljoen tot einde carierre. (b. hoe ga je 4,5 jaar lang voetballen met 0 mensne op de tribune tegen slechte tegenstanders. alle plezier en prestatiedrang gaat dan toch weg? enige die dit volhield was die aparte Anouar Diba. (c. dit soort transfers lopen bijna nooit goed af, na een jaar komen ze vaak huilend terug, omdat de sjeik ze al zat was. en niet meer betaalde. Tis ineens heel populair geworden dat maximaliseren van je carierre, zie Veldwijk, Belhassani recentelijk. Maar als ik dan denk aan die docu van Boussoufa, dan vraag ik me echt af of het extra geld wat je verdient opweegt tegen de eenzaamheid.

3 februari 2020 om 15:43

Misschien had hij in zijn koppie wel problemen met z’n motivatie? Topsport mentaliteit is niet voor iedereen weggelegd. Daar in de zandbank is het tempo met 30 graden toch wat lager, de verwachtingen zijn lager en de salarissen zijn hoger. Men vergeet ook dat het salaris daar grotendeels belastingvrij is. Dus als hij bij Vitesse 3 ton verdiende en daar in Dubai 6 ton dan is dat praktisch vanwege de lage belasting dus 4 keer zo veel... hij heeft voor anderhalf jaar getekend dus dan is hij aan in de zomer van 2021 weer in NL, dan is ie net 29 jaar oud en kan hij hier weer lekker aansluiten in de ED, maar wel financieel onafhankelijk

3 februari 2020 om 15:46

Ik begrijp je gedachte. Deze jongen had ook prima een stap kunnen maken naar het Championship, 2. Bundesliga of een andere Europese competitie. Inderdaad waarschijnlijk tegen salarissen van 3/4 ton bruto. Maar als er ineens de mogelijkheid is om bijvoorbeeld 1 miljoen bruto per jaar (met een veel gunstiger belastingklimaat) te verdienen, is het begrijpelijk dat het lastig is om nee te zeggen. Neem daarbij in aanmerking dat wanneer hij zoals jij zegt na een jaar of twee jaar terugkeert hij zo weer bij een eredivisie subtopper/middenmoter aan de slag kan.

3 februari 2020 om 15:54

eeeeh @johanvlerksen, twee dingen: waar iedereen zich in vergist is dat je in de zandbak met een leeg stadion, geen sfeer en slechte ploeggenoten pas echt een aparte mentaliteit moet hebben om het vol te houden. Het is daar zo saai dat met de pet ernaar gooien snel gebeurd en dan zijn die eigenaren je snel zat. daarom worden contracten daar ook zoveel ontbonden. Verder...wat iedereen vergeet is dat je daar belastingvrij verdient, maar dat je daar ook ook heel veel voorzieningen dik en dan ook dik moet betalen. School van kids bijvoorbeeld of gezondheidszorg. Ook huur of eten is daar erg duur. Ik ken mensen die er gewoond hebben en die zeggen dat je toch wel een groot gedeelte van je salaris kwijt bent aan voorzieningen en luxe levensstadaard. Niet zoveel als 52% belasting maar toch, helemaal belastingvrij voordeel niet.

3 februari 2020 om 16:37

@cklarkkent een ster in zijn home town nijmegen is hij niet , wel jammer dat hij daar heen gaat maar begrijp t wel . vond het altijd een goede speler en ook bij vitesse vond ik hrm af en toe goed spelen , alleen jammer dat hij bij vitesse van de zijkant speelde , bij nec speelde hik centraal en kwam hij vaker voor de goal

3 februari 2020 om 16:52

in opheusden wel hoor...en in de molukse gemeenschap ook.... je begrijpt wat ik bedoel. Je gaat daar in een leeg stadion waar niemand je kent voor 5 miljoen euro voetballen, waar je 3 miljoen van over houdt. Terwijl je ook lekker compettetief in NL en europa kunt voetballen en dan 1,5 miljoen kunt overhouden. Heb je een leukere tijd gehad en een netwerk waarmee je daarna nog iets kan. De keuze lijkt zo makkelijk: kies voor de oliedollars. Maar in dit geval vind ik het maar oppervlakkig van Navarone Foor.

3 februari 2020 om 17:28

Weet je wat pas oppervlakkig is? Iemand veroordelen zonder zijn beweegredenen te kennen. Wie weet heeft hij wel ambitie om na zn voetbalcarriere een eigen bedrijf of stichting te starten en heeft hij daar veel geld voor nodig. Who knows../

3 februari 2020 om 17:37

Jij hebt hem echt nooit zien spelen. Zeer beperkte speler die qua motivatie en inzet het nergens buiten de KKD in Nederland red. Op een enkel mooie aafstands schot heeft hij bij Vitesse weinig tot niks gebracht. Bij Nec een lekkere voetballer maar daarna was het snel bergafwaarts!

3 februari 2020 om 19:34

2 miljoen op je 32 maakt je niet financieel onafhankelijk als je een beetje leuk uitgaven patroon hebt. Als die jongen met deze stap 6 miljoen kan hebben op zijn 32 snap ik deze stap heel erg goed

3 februari 2020 om 19:54

@clarkkent2 je denkt echt veels te veel op de korte termijn. Anderhalf jaar in de 'zandbak' is makkelijk uit te houden, we moeten ook niet doen alsof het een eeuwigheid is. Wat maakt het dan uit dat je voor lege tribunes speelt als je salaris minimaal verdubbeld. Ik ken ook een aantal jongens die daar voor ongeveer een jaar zijn geweest voor hun baan, ze komen terug als dezelfde persoon met een buitenlandse ervaring wat een mens (vaak) positief vormt. Voor mij zijn die jongens in ieder geval niets veranderd, maar hebben ze financieel een slag geslagen.

Zo'n speler had Vitesse toch als springplank moeten kunnen gebruiken naar nog een stapje hoger of een leuke middenmoter in het buitenland. Hij heeft toch wel flink stil gestaan in zijn ontwikkeling bij Vitesse.

3 februari 2020 om 15:34

Niet iedereen heeft het talent om door te blijven groeien. Een speler van het niveau Foor hebben de meeste clubs in de Eredivisie wel lopen. Ik vind het eerlijk gezegd nog knap dat hij het tot de subtop van de Eredivisie heeft geschopt, want zoveel talent heeft Foor niet.

3 februari 2020 om 16:03

Vond het hem bij NEC toch wel behoorlijk goed doen. Ook in de eredivisie. Dacht dat er bij hem toen der tijd wel wat meer potentie in zat.

Zijn briljante en vaak nutteloze acties zullen worden gemist.

Even een paar jaar z'n portemonnee vullen. Die komt wel weer terug om nog even bij een club in de onderste regionen van de ED af te sluiten.

Prima voor alle partijen lijkt mij. Met vroegh ga je er niet op achteruit en misschien dat Tronstad zelfs wel beter is. Dat het financieel ook nog wat oplevert zoals het artikel suggereert is alleen maar een bonus.

een goede stap voor Foor zijn portemonnee, maar toch niet echt voor de sportieve uitdaging?had hier bij elke eredivisie ploeg uit het rechterrijtje nog wel wat toe kunnen voegen volgens mijmaar kan niet in zijn koppie kijken, misschien vond hij dit nodig om zich financieel onafhankelijk te spelen voor de rest van zijn leven.

3 februari 2020 om 15:33

Maar goed, waarom zou je in het rechter rijtje van de Eredivisie gaan spelen voor hooguit een ton per jaar als je je financieel onafhankelijk kunt spelen in het buitenland? Foor is geen jong talent meer en wordt morgen alweer 28 jaar. Dan zou ik het ook wel weten als de kans zich voor zou doen.

4 februari 2020 om 16:08

Zo groot is de sportieve uitdaging voor hem in de eredivisie nou ook weer niet...rechterrijtje eredivisie dan hebben we het over een speler die misschien nog een keer Europees voebtal (of zeg maar 3e voorronde Uefa league) gaat halen als hoogst haalbare.het is ook geen jong talent meer die de hele toekomst nog voor zich heeft en nog naar de top door kan groeien, wanneer je dan deze kans krijgt is de keuze denk ik vrij simpel.

Dit is het beste voor beide partijen. Foor kan 1,5 jaar zijn zakken vullen en Vitesse krijgt nog een bescheiden transfersom ipv een transfervrij vertrek.foor was niet meer en minder dan een nuttige selectiespeler. Ik hoop dat zijn vervanger Tronstad ons meer gaat brengen.

Op zich een goede stap. Vitesse is wel echt het plafond voor een speler als Foor en dan kun je jezelf maar beter financieel onafhankelijk spelen in het Midden-Oosten. Verder is het voor Vitesse ook geen ramp. Zo'n speler moet je ten aller tijden op kunnen vangen.

Weet iemand de transfersom?

Tja , geef hem gene ongelijk maar vind het jammer dat het financiele plaatje niet gelijkwaardig is aan het sportieve aspect. Met zijnckwaliteiten ozu hij niet misstaan bij Feyenoord, PSV of een ibteressante Europese club. Zodra het niveau inde zandbak omhoog gaat, zal het sportueve aspect daar ook beter worden. Dit zie ik echter niet gebeuren.

Vind het wel jammer dat hij gaat, was toch altijd wel een nuttige speler. Lag ook altijd goed in de groep, wat ik ervan begrepen heb. Veel succes daar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ3613
6.Vitesse36-1
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. OpendaAanvaller2011
T. LetschUnknown
E. DasaVerdediger190
S. TronstadMiddenvelder192
M. WittekVerdediger180
J. RasmussenVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

Nederland
24 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren