‘Maleisische Tune Group wil na Engeland ook clubeigenaar worden in Nederland’

Maandag, 3 februari 2020 om 08:34Chris Meijer

FC Den Bosch valt mogelijk op korte termijn in handen van de Maleisische Tune Group, zo weet het Brabants Dagblad te melden. Vertegenwoordigers van het bedrijf, dat werd opgericht door de steenrijke zakenmannen Tony Fernandes en Kamarudin Meranun, hebben reeds verkennende gesprekken gevoerd met de clubleiding van de club uit de Keuken Kampioen Divisie, terwijl de afvaardiging tevens aanwezig is geweest bij een wedstrijd in De Vliert.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door tubby)

Het wordt tijd dat er eens serieuze en vermogende investeerders in het Nederlandse voetbal komen. Ik juich dat alleen maar toe. Wat er tot nu toe is gekomen is echter allemaal troep gebleken als onbetrouwbare Chinezen die niet betalen of oplichters uit Mexico. Goede eigenaren die al succesvol bij andere clubs investeren, en daar dus niet overhoop liggen met bestuur of fans, lijken me meer dan welkom. Geen idee overigens of dit Maleisische bedrijf hieronder valt, maar kan me in ieder geval geen negatieve berichten over de eigenaren van QPR herinneren.

3 februari 2020 om 09:07

De Turkse investeerder Gün heeft anders aardig wat van mijn clubje Fortuna gemaakt. Van een grijze muis in de jupiler league tot een (vooral thuis) prima ploegje in de eredivisie. Hierbij met een van de jongste selecties in de hele eredivisie.

3 februari 2020 om 09:31

Dat wist ik niet maar dat is dan wel goed om te lezen. Zou mooi zijn als er toch meer van zulke successen komen

3 februari 2020 om 09:30

Nou de eigenaren van QPR waren een van de ergste die ik heb meegemaakt. Allemaal een bubbel die vanzelf klapt. QPR is van een Premier League club naar een degradatie kandidaat in de Championship gegaan. Buiten dat sta ik totaal niet te springen om investeerders. Moet er niet aan denken dat een club als Den Bosch miljoenen toegestopt krijgt en maar kan kopen wat ze willen.

3 februari 2020 om 10:00

Wazza? Premier league club? QPR heeft sinds 1996 welgeteld 3 seizoenen in de premier league gespeeld waarin ze respectievelijk 17e, 20e en 20e zijn geworden. Het is een championship club pur sang.

3 februari 2020 om 12:14

Ja en dat is nou precies wat ik bedoel. Ze zouden van QPR een topclub maken. Vlak voor de promotie zijn ze overgenomen door onze Maleisische vrienden. Toen hebben ze heel veel geld erin gepompt en vervolgens gepromoveerd. Het kon niet op. Alles glitter en glamour. Daarna kostte het ineens teveel (het kon ook niet goedgaan met alles wat ze deden) en nu bungelen ze onderaan in de Championship.

3 februari 2020 om 14:10

@wazza, bedankt voor de toelichting, dan is het voor mij een stuk duidelijker waarom je denkt dat het geen goede eigenaar is.

3 februari 2020 om 13:33

Wie betaalt, bepaalt. Dat werkt prima in competities als de Premier League waar clubs jaarlijks meer dan 100 miljoen euro bijgeschreven krijgen aan tv gelden alleen al. Dan ben je toch wel verzekerd van een bepaalde kwaliteit spelers zonder echt beleid te hoeven voeren. Hier in Nederland hebben clubs als Den Bosch een dermate klein achterland en zoveel concurrentie dat groeien gewoon heel moeilijk is en dan is beleid wel bepalend. Veel van die investeerders hebben nauwelijks verstand van voetbal en de daarbij behorende sportief beleid. Vooralsnog gaat het wel erg vaak mis met overnames en investeerders in middelgrote competities. Je bent daarin echt afhankelijk van organisaties als Red Bull die weten wat ze doen en niet van dubieuze zakenmannetjes die liever geld uit de club halen.

Nou als ik zie hoe Fernándes het heeft aangepakt bij QPR dan zou ik niet zo happig zijn om met zijn groep in zee te gaan.
Aan de andere kant is KKD spotgoedkoop in verhouding.

3 februari 2020 om 13:35

Maar de groeimogelijkheden zijn ook zeer beperkt. Het is wel duidelijk dat het beleid van Den Bosch niet levensvatbaar is, want anders stonden ze er wel beter voor en hadden ze geen investeerder of eigenaar nodig om de boel te redden. Als het beleid slecht is kan er wel wat geld zijn, maar groeien lukt alleen als het beleid goed is.

Ha, onze clubhopper Ester Bal weet al hoe ze weer heel netjes om de hete brei heen moet draaien. Een reactie die je kunt verwachten, als er navraag wordt gedaan. Overigens kan ik mij persoonlijk niet of nauwelijks voorstellen dat je bij FC Den Bosch - of all places - uit komt als je ook QPR en het enorme Air Asia in handen hebt, maar ik ben dan ook geen zakenman.. Kennelijk ziet men daar toch potentieel gewin in financiële, sportieve of welke zin dan ook.

3 februari 2020 om 10:06

Ester bal heeft 16 jaar bij vitesse gezeten. Hoezo clubhopper?

3 februari 2020 om 11:20

@tubby,klopt, een behoorlijke tijd. Moest daar vertrekken en dook vervolgens op bij FC Dordrecht waar ze na een blauwe maandag weer vertrok en ineens bij FC Den Bosch neerstreek door verschillende gemeenschappelijke contacten.

3 februari 2020 om 14:14

Duidelijk waar het vandaag komt maar ik zie dat niet als een clubhopper, alleen omdat ze kort bij Dordt is geweest. Op je andere punten heb ik misschien wel een antwoord. In potentie is FC Den Bosch naar mijn idee een eredivisie club, met het achterland Den Bosch en omstreken. Echter leeft de club niet zo en zijn de resultaten niet om naar huis te schrijven. Maak je van FC Den Bosch een stabiele subtopper in de eredivisie en zet je de club goed in de markt dan is het denk ik een erg mooi maar, zoals altijd in het voetbal, risicovol project.

3 februari 2020 om 15:43

Daar heeft Tubby zeker een punt. En het is geen speler hè. Als ik ergens weg bezuinigd zou worden en ik kan ergens anders gaan werken waar ik het uiteindelijk totaal niet naar m'n zin heb, dan hoop ik ook dat er een andere werkgever mij de kans geeft. In voetballand is de keuze nu eenmaal niet reuze. Blijkbaar zal ze toch wat goed doen want anders kom je nergens meer aan de bak.

3 februari 2020 om 13:38

Het is niet ondenkbaar dat Den Bosch dan een stallingsplaats wordt voor jonge spelers van Qpr. Den Bosch is klein, de schulden zijn zeer weinig voor zo'n eigenaar en de club zal wel akkoord moeten gaan als ze willen blijven bestaan. Den Bosch is dus een makkelijk doelwit als je een kleine club zoekt waar je het voor het zeggen wilt hebben. Zo'n Tune Group doet het natuurlijk niet omdat ze wat met FC Den Bosch hebben, dus je moet maar hopen dat het geen experimentje wordt.

Ik zie er ook nog wel de lol van in om een club als Den Bosch te kopen en te kijken wat daar van te maken valt. Het zal ook gaan om relatief kleine bedragen. Niet iedereen is vermogend genoeg om grote premier league clubs te kopen. Dit hoeft niet per sé een slechte ontwikkeling te zijn zolang de investeerder er maar op uit is om iets neer te zetten. Kan me niet voorstellen dat er geld met een dergelijk plan te verdienen valt.

3 februari 2020 om 10:04

Tuurlijk is er geld te verdienen, ook onze competitie groeit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Den Bosch

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.NAC Breda12-2
17.Jong PSV11-4
18.TOP Oss10-7
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
S. van BakelAanvaller80
J. de GierUnknown
G. SchalksKeeper00
K. SikkingKeeper00
J. VosKeeper00
D. BurnetVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Den Bosch.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren