Pierre van Hooijdonk verbijsterd na Ajax - PSV: ‘Dat is best pijnlijk’

Zondag, 2 februari 2020 om

PSV ging zondagmiddag andermaal onderuit op bezoek bij Ajax. De Eindhovenaren verloren met 1-0, waardoor er voor de vierde keer op rij niet gewonnen werd. Pierre van Hooijdonk geeft bij Studio Voetbal te kennen dat PSV in de Johan Cruijff ArenA nog slechter speelde dan hij vooraf had verwacht.

“Ja, dat is best pijnlijk. We hadden al geen verwachtingen. Maar wat er vandaag gebeurde... De eerste helft hebben ze de bal nog geen drie seconden in de ploeg gehouden. Ongelofelijk. Het was gewoon wegschieten. Of opbouwen van achteruit met alle risico’s die daarbij horen. Daniel Schwaab is geen opbouwer, dan doe je dit. Dan schiet je de bal alle kanten op”, zegt Van Hooijdonk, terwijl hij op beelden van het uitverdedigen van Schwaab wijst.

In the Zone | Denzel Dumfries: ‘Geen goed teken als ik de topscorer ben’

“Mijn God, dan breng je echt je eigen ploeg in de problemen. Als je zo wil gaan spelen in Amsterdam, ook al ben je niet in vorm... Tja. Kijk hoe Ajax staat, dan willen ze daar onderuit gaan voetballen. Dat kunnen ze niet, zeker niet tegen Ajax. Je gaat zo een ploeg die al onzeker is nog onzekerder maken door zo te spelen”, stelt de analist. Tafelgenoot Rafael van der Vaart verwijst naar de voorbeschouwing die hij voor de NOS deed met PSV-trainer Ernest Faber.

“Faber zei dat in de voorbeschouwing dat ze moesten durven om te voetballen. Ik zei: ‘Daar zit wel wat in, maar jullie kunnen dat niet’. Hij gaf ons eigenlijk gelijk. Ik vind het geen risico als je een bal op Schwaab speelt, want hij heeft alle tijd van de wereld. Maar ze kunnen het gewoon niet”, concludeert Van der Vaart. Van Hooijdonk zegt dat het overigens niet alleen achterin misging bij PSV. “Op andere delen van het veld hebben ze de bal ook continu naar een rood-wit shirt gespeeld. Collectief was Lars Unnerstall de beste speler en die was verantwoordelijk voor het enige doelpunt.”

Sam Lammers was zondag de spits bij PSV, maar Theo Janssen is van mening dat hij er nog niet klaar voor is om eerste keuze te zijn. “Ik hoop niet dat ze alle hoop op hem hebben gevestigd. Bij Heerenveen heeft hij het goed gedaan, maar bij PSV heeft hij nog niet zoveel laten zien. Hij moet er komen, misschien als tweede spits langzaam groeien. Toen Konstantinos Mitroglou erin kwam, ging het beter lopen”, zegt de oud-middenvelder. Van der Vaart is niet onder de indruk van Mitroglou: “Die kan er ook niks van.”


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Oneens over Lammers, je ziet dat die jongen nog duidelijk ritme mist na een half jaar eruit te zijn geweest. Uiterst talentvolle spits zeer compleet ook; technisch goed onderlegd, twee benig en ook best goed in de lucht. Hij moet nog wel het krachthonk in. Rest van het seizoen laten lekker in de spits laten staan en volgend seizoen samen met Malen opstellen wat hem ook alleen maar ten goede zal komen.

2 februari 2020 om 23:51

Ik had aan het begin van het seizoen het idee dat Lammers de leegte van Luuk goed zou kunnen invullen. Hij had er heus niet meteen gestaan, maar toen hij geblesseerd was kon je duidelijk zien dat Psv zo'n type miste. Met Bergwijn, Gakpo, Malen, Ihattaren en Bruma had je allemaal spelers met een actie en vooral snelheid, maar je had niemand die een bal erin kon koppen of kon vasthouden, zoals Luuk dat wel kon. Afijn, volgend seizoen beter. PSV is klaar voor dit seizoen maar dat is geen ramp, ook een topclub kan een slecht seizoen draaien. Ik hoop dat de gifbeker bijna leeg is.

2 februari 2020 om 23:58

Die ritme zal hij bij dit PSV nooit krijgen als je zag hoe vaak hij werd overgeslagen. Ook het talent Ihattare zie ik langzaam maar zeker ondergedompeld worden in de malaise en was onzichtbaar tegen Ajax. Zonde dat zulke talenten nu aan het wegkwijnen zijn.

3 februari 2020 om 07:50

" Ook het talent Ihattaren zie ik langzaam maar zeker ondergedompeld worden in de malaise en was onzichtbaar tegen Ajax. Zonde dat zulke talenten nu aan het wegkwijnen zijn" . Die jongen is helemaal niet aan het wegkwijnen, maar heeft te maken met een volstrekt onrealistisch verwachtingspatroon. Op die leeftijd pendelt bijna ieder talent tussen goede en minder goede wedstrijden, dat is de normaalste zaak van de wereld. Dat zie je ook bij Gravenbergh die ook wisselvallig is in zijn prestaties, al zie je het verval bij hem wel minder groot worden. Je mag van een jongen van 17 niet verwachten dat hij een dolend elftal op sleeptouw neemt, doe je dat toch dan getuigt dat van een volstrekt onrealistisch verwachtingspatroon. Natuurlijk zou het voor hem beter en vooral makkelijker zijn als hij betere en vooral wat meer ervaren spelers om zich heen zou hebben, maar dat is nu eenmaal niet zo. Dat hij daarom zou wegkwijnen is de grootst mogelijke onzin, het heeft alleen tot gevolg dat hij zich wat minder snel ontwikkelt omdat hij het allemaal zelf moet uitvinden in plaats van daar de helpende hand bij te krijgen van ervaren en kwaliteitsvolle medespelers. Ik snap dat je hem graag naar Ajax zou zien komen, maar zeg dat dan gewoon ipv daar omheen te draaien.

3 februari 2020 om 11:08

Het is maar wat je graag wil zien. Gravenberch had al zelf aangegeven dat hij de 1e helft hyper nerveus was maar in de 2e helft ging het alweer een stuk beter.

Het was van beide kanten gewoon extreem slecht. Het leek wel een wedstrijd tussen 2 degradanten zo slecht.

2 februari 2020 om 23:40

Ik kijk nog liever naar de IJsselmeervogels voor een seizoen dan dat ik die tweede helft van vandaag terug moet kijken, wat een armoede zeg. Passes die mislukken, bal blijft vijf seconden in de ploeg, blind de bal wegschieten en hopeloze dribbels. Het was zo frustrerend als PSV fan.

2 februari 2020 om 23:40

Heb je de wedstrijd wel gezien? Ajax was de eerste helft heer en meester, de tweede helft was alleen extreem slecht maar dat was ook wel te verwachten als er 2 aanvallers uitvallen, naast het feit dat je er al genoeg mist.

2 februari 2020 om 23:44

Jazeker en heer en meester dan ben je heel snel tevreden want was gewoonweg slecht.

2 februari 2020 om 23:47

Wat wil je dan roepen? Dat Ajax iets beter dan PSV was in de eerste helft?

2 februari 2020 om 23:51

Heer en meester vind ik ook overdreven. Ajax had leuke kansen maar zo overtuigend vond ik ze niet. Ajax was beter de eerste helft, geen heer en meester.

3 februari 2020 om 00:33

Inderdaad, en als Ajax geen last had van drie uitvallers door blessures had Ten Hag andere spelers kunnen wisselen. Als, als, als...

3 februari 2020 om 01:55

Een slecht spelend Ajax was heer en meester over dit PSV. Was ik tevreden, nee want het had 5 a 6-0 moeten worden gezien de kansen.

3 februari 2020 om 06:57

Hoezo geen heer en meester. Men was aggresief en, mede door t belabberde spel van psv, had ongelooflijk snel de bal terug in de ploeg. Op Gravenberch na, haalde iedereen toch een redelijk niveau en tegen een uiterat belabberd psv maakt je dat een helft heer en meester. Volgens mij had je 70% balbezit op een gegeven moment en 16 doelpogingen. Waaronder een paar grote. Psv 0 pogingen op doel?

3 februari 2020 om 11:36

Vijfmeterlijn, misschien had je dan de eerste helft ook al je bril op moeten zetten. Als je 16 schoten in een helft hebt, waarbij PSV een aantal keer écht goed wegkomt, PSV helemaal niks behalve 1 lullig schotje uit de tweede lijn heeft gecreeerd en ook nog eens geen balbezit heeft gehad.... ja, dan ben je dus wel heer een meester

3 februari 2020 om 15:55

Heer en meester met een 1-0 overwinning thuis is echt knap hoor.nee het was gewoon slecht en dan was PSV nog slechter als slecht.

Bijna overal mee eens behalve die laatste alinea. Lammers is verschrikkelijk lang uit de roulatie geweest, dus het is niet gek dat die jongen even moet wennen. Heeft nog te weinig bij PSV gespeeld om een oordeel te vellen. Daarbij vond ik Mitroglou een fijne toevoeging. Hij bracht rust en hield de bal in de ploeg. Hij sjouwt het hele veld over en wil de bal hebben, in tegenstelling tot veel anderen. Ik hoop dat PSV eens met twee spitsen gaat werken. Lammers en Mitro kan denk ik nog best een leuk duo zijn.

3 februari 2020 om 00:34

Eens over Lammers, Mitro vind ik juist weer onbegrijpelijk Die eerste komt er wel, die tweede is er ooit wel even geweest. Lekker gaan spelen met Lammers, echt een prima 9 als ie ritme heeft.

3 februari 2020 om 00:36

Gingen ze vond ik ook te snel aan voorbij dat Lammers er een half seizoen heeft uitgelegen. Die nuancering had wel benoemd mogen worden. Mitro is geloof ik niet in staat 90 minuten te brengen wat hij als stormram wel brengt. Fitheid is wel een issue bij hem. Nu Bergwijn weg is heb je nog twee echte vleugelspelers: Bruma en Gakpo. Ik ben wel fan van een tweespitsensysteem met een 10 erachter, maar dat zou wel zonde van Gakpo zijn. Ook de jeugd is geloof ik gestoeld op 433. Een platte 442 ben ik dan weer niet zo van, en dan heeft Ihattaren geen plekje. Zucht. Deze selectie is zo uit balans.

Die van de Vaart heeft ook weinig inhoudelijks te vertellen he. Roept alleen maar dingen als; hij kan dat niet, hij kan ook niks, die kan er helemaal niks van.

2 februari 2020 om 23:42

Ik vind Van der Vaart een fijne inhoudelijke analist, mits hij uitleg geeft. Dit doet hij altijd heel duidelijk. Hij heeft er inderdaad helaas een handje van om in één zin te zeggen wat hij denkt, dat komt soms over als wat dom geroep. Ben benieuwd of hij die uitspraak over Mitroglou nog eens onderbouwt.

2 februari 2020 om 23:43

Heb je echt een onderbouwing nodig om te weten dat Mitroglou er niks van kan?

2 februari 2020 om 23:48

Bij Benfica, Olympiakos en Marseille heeft hij echt goede statistieken weten neer te zetten. Een balvaste sterke spits als Luuk. Hij heeft weinig kansen nog gehad bij dit psv, jammer dat je zelf à la van der Vaart hem slecht noemt. Ben benieuwd of je enige redenen kunt noemen of dat je nu gewoon aan het roepen bent wat analisten zeggen.

3 februari 2020 om 11:54

Degelijke statistieken.. Om het ¨echt goede statistieken¨ te noemen gaat mij wat ver. Zeker gezien we het hebben over de Portugese, Franse en Griekse competities. In mijn ogen niet bepaald sterke competities met veelal clubs van eredivisie niveau. Een paar uitschieters daargelaten.

2 februari 2020 om 23:42

Achja hoor liever dat en dat ik even kan grinniken dan een uiteenzetting hoe goed iemand is. Het was ook gewoon slecht.

2 februari 2020 om 23:42

Ik vind hem juist altijd wel overkomen als een goede analist, hij vult het op zijn eigen manier in. En eerlijk is eerlijk, hij zegt niks raars, hij zegt datgene wat we allemaal denken maar geen analist zo durft te verwoorden.

3 februari 2020 om 00:18

Van der Vaart als analist is vergeleken met van Basten een kleuter!

3 februari 2020 om 14:35

Toch luister ik liever naar van der Vaart dan naar Marco. Mijn god, ik krijg tranen in mn ogen van de persoon van Basten. Hoe fenomenaal hij als voetballer ook was.

Als psv-fan weet ik eigenlijk niet meer wat ik moet verwachten van psv. Elke wedstrijd hoop je dat ze de situatie gaan omdraaien door overtuigend te winnen. Ajax was vandaag beter dan psv, maar ze overtuigden mij totaal niet. Er lag genoeg ruimte voor psv om ajax te slachten met een nulletje of 4. Alleen kan dat niet met het huidige spelersmateriaal. Ihattaren zat zijn eigen wedstrijd te spelen, Gakpo was onzichtbaar, Lammers speelt heel onwennig en overtuigt mij ook alles behalve, Bruma wil ik niet eens woorden aan vuil maken. Met die aanval ga je niks bereiken in de ArenA al speel je 100 wedstrijden. Je mist gewoon een killer als Lozano of een snelheidsduivel met balgevoel zoals Narsingh of zelfs Jozefzoon. Mitroglou is goed in oorlog maken in de 16 maar moet een keer het vertrouwen krijgen als basisspeler wil je iets van hem terugkrijgen. Kortom PSV is er nog lang niet en zal keihard moeten knokken de komende 13 potten om plek 3 te bemachtigen

2 februari 2020 om 23:46

Er lag genoeg ruimte om Ajax te slachten? Je beseft toch zeker wel dat wanneer Ajax Ziyech had en minder blessures zou oplopen, Psv waarschijnlijk net als Feyenoord al bij rust verloren had?

3 februari 2020 om 00:16

Wat mchit7awa probeert te zeggen is dat Ajax verdedigend echt niet top is en als PSV er zichzelf een keer goed uitvoetbalde voor een counter, het ook gelijk levensgevaarlijk zou worden. PSV deed dit alleen totaal niet, verdedigend was er paniek, de ballen werden blind naar voren geramd en kwamen totaal niet aan bij de aanvallers van Psv, er lag zeker ruimte voor Psv, als PSV aanvallend een speler als Lozano had gehad dan had PSV puur op de counter Ajax (op goals) van het veld kunnen spelen. Ja, Ajax was met name de eerste helft de bovenliggende partij maar als je zolang op de helft van je tegenstander speelt en maar 1 goal maakt, dan hoeft er maar 1 counter van PSV te komen en het kan weer alle kanten op. Je moet ook niet gaan praten over ''je beseft dat als Ajax Ziyech had PSV kansloos had verloren?'' want zo kunnen wij ook beginnen dat als PSV Malen had PSV misschien wel counter goals had gemaakt en met een gelijkspel of winst naar Eindhoven had kunnen gaan. Beide waren geblesseerd, dus ze speelde beide niet, ''als'' bestaat niet want de wedstrijd is al gespeeld

3 februari 2020 om 00:31

En weer ben ik het met Aguero eens. Je slaat de spijker altijd op zijn kop. Het is achteraf makkelijk praten met 'als' maar het is nu eenmaal al gebeurd. Malen is trouwens wel echt een gemis. Ik zie PSV niet gauw veel scoren zonder hem.

3 februari 2020 om 02:24

Wat een vreemde reactie aguero, je verwijt iemand anders dat hij een alternatief scenario gebruikt als argument, maar zelf kom je ook alleen maar met wat als.. PSV is een armoedige ploeg die niks in kon brengen tegen een half b-elftal van Ajax. Ze hebben geen enkele kans gecreëerd en moeten zich kapot schamen.

3 februari 2020 om 02:35

ALS mag niet maar je schrijft wel “ als PSV aanvallend een speler als Lozano had gehad dan had PSV puur op de counter Ajax (op goals) van het veld kunnen spelen”

3 februari 2020 om 08:04

" Er lag genoeg ruimte voor psv om ajax te slachten met een nulletje of 4 ". Die ruimte geeft Ajax altijd weg, dat is onderdeel van het spelconcept. Daar wisten vorig jaar zelfs grote clubs als Juve, Bayern en Real niet van te profiteren, dus waar je veronderstelling dat een veel mindere ploeg als PSV dat wel zou kunnen, op is gebaseerd, is mij een groot raadsel. Als je gebruik wilt maken van de ruimten die Ajax laat vallen, zal je als ploeg zelf ook ruimten laten vallen als je daar induikt en daarmee speel je een voetballende en technische ploeg als Ajax juist in de kaart. Die ruimtes waar je het over hebt, zijn in de praktijk dus maar heel relatief. Je kunt een voetballende ploeg als Ajax het best bestrijden door compact te staan en het voetballen moeilijk te maken en dat gaat natuurlijk niet lukken als je voortdurend de ruimtes induikt die Ajax laat vallen.

3 februari 2020 om 11:10

Omdat psv in het verleden wel vaker Ajax heeft ‘geslacht’ op de counter. Ik kan me de afgelopen jaren nog meerdere 3-0’s en zelfs een 4-0 herinneren

3 februari 2020 om 19:35

" Omdat psv in het verleden wel vaker Ajax heeft ‘geslacht’ op de counter. Ik kan me de afgelopen jaren nog meerdere 3-0’s en zelfs een 4-0 herinneren ". Ajax is in het verleden ook wel eens door PEC geslacht. Ik kan me natuurlijk vergissen, maar volgens mij leven we nu in een totaal andere tijd en zijn de verhoudingen een ietsje anders komen te liggen.

De analyse van vd Vaart was eigenlijk nog treffender. " je kunt spelers van alles opdragen, maar ze kúnnen het gewoon niet". Treffend en pijnlijk, maar oh zo waar helaas. Je kunt alles wel gooien op onrust, gebrek aan vorm en geen vertrouwen, uiteindelijk is er heel simpel gewoon gebrek aan kwaliteit. Wanneer gaan we dat nu eens onder ogen zien. Deze groep spelers was niks, is niks en zal ook niets worden.

2 februari 2020 om 23:45

Ik begrijp niet waarom ze Zoet hebben weggedaan ter verhuur. Die Unnerstall kan er echt weinig van ongelooflijk. In de eerste helft maakte hij fout na fout. Treuzelen met de bal, de bal verkeerd wegrossen waaruit goal kwam en ga zo maar door.

2 februari 2020 om 23:50

Zag toch aardig wat reddingen van hem eerste helft (soms met wat mazzel)maar was vaak op de goede plek!

2 februari 2020 om 23:52

Heb je Zoet wel zien keepen afgelopen twee jaar? Ik begrijp heel goed dat ze hem hebben laten gaan. Bij elke hoge bal houd je je hart vast, terwijl elk schot vanaf randje 16 gegarandeerd een goal is. De korte hoek is ook niet de favoriete plek van Zoet zullen we maar zeggen...

2 februari 2020 om 23:54

Unnerstall was echt veruit de beste (lees: enige met een voldoende) aan PSV zijde, waar heb je het over janter?? Aan de bal komt hij wel wat onzeker over inderdaad, ook een fout bij de 1-0. Maar hij had ook wel wat goede reddingen in huis hoor, Ajax had zomaar 3- of 4-0 voor kunnen staan bij rust, ware het niet dat Unnerstall een paar grote kansen buiten z'n goal hield.

3 februari 2020 om 00:17

Wedstrijd niet gezien das duidelijk. Understall heeft juist goede redingen gemaakt.

3 februari 2020 om 00:45

Fout na fout? Is letterlijk de enige rede geweest dat PSV voor rust niet al met 3/4-0 achter stond... De manier waarop hij die bal wegtrapt is natuurlijk schandalig, maar de ruimte die vd Beek vervolgens krijgt is nog veel erger. Nee, als je iemand niks kwalijk kan nemen deze wedstrijd is het Unnerstall!

2 februari 2020 om 23:48

Mwah het is en blijft de uitgeklede versie van een team (met Lozano, de Jong, en Angelino) wat Ajax ook flink gepakt heeft. Een paar aankopen en of wijzigingen en er staat weer iets. Het kan snel verkeren. Pijnlijk dat Bergwijn het ook voor gezien hield, al snap ik het wel..

3 februari 2020 om 00:23

@ Sneek, is ook zo. In de eredivisie kun je in principe in elke linie wel een kwalitatief mindere speler veroorloven, die kunnen zich dan aan de anderen optrekken. Maar PSV heeft er dit seizoen gewoon teveel. Baumgartl valt heel erg tegen, die lijkt de basisbeginselen van het verdedigen niet eens te kennen. Het verval van Schwaab is niet te voorspellen groot. Dumfries knijpt teveel, of is juist aanvallend weg (wil teveel doen). Boscagli maakt iedere wedstrijd 3 cruciale fouten. En zo steekt het elkaar allemaal in slechtheid aan. Centraal achterin is er dus een rustpunt nodig. Zelfde geldt voor het middenveld; met een goede erbij zullen Hendrix, Rosario, en Guti beter renderen. Maar an sich zijn ze allemaal te slecht. Voorin ook, Bruma is een enorme bron van onrust als meer ervaren speler, zodat nu we door blessures op Gakpo en Lammers moeten leunen, die twee jonge talenten veel te veel druk op de schouders krijgen. Ihattaren kan leuk ballen, maar je kan niet van hem verwachten dat hij het elftal stuurt. Het gebrek aan kwaliteit is dus één kant van het verhaal, maar een gebrek aan rust en leiderschap ook. Daarbij, PSV zou nooit zo ver terug zakken in niveau als de huidige selectie elkaars sterke en zwakke plekken aanvulden, deze jongens versterken de negatieve impact van elkaars zwakke punten alleen maar. Dus de teamsamenstelling is ook huilen met de pet op.

3 februari 2020 om 01:10

Helemaal Mee eens. Al dat gelul over tacktiek (hoewel ook niet bepaalde een slimmer) en inzet. PSV moet gewoon heel erg de bezem door de selection halen. Unnerstall, Ihatarem, Malen, Dumfries mogen blijven , en wellicht Lammers , Baumgartl, Hendrickx en Gakpo. Rest allemaal weg en dus nieuwe centrale.verdedigers en middenvelder kopen. En .John de Jong kan deze megaklus niet aan...

3 februari 2020 om 08:17

" Wanneer gaan we dat nu eens onder ogen zien. Deze groep spelers was niks, is niks en zal ook niets worden ". PSV heeft inderdaad een selectie die leiderschap en ervaring ontbeert en dus in onbalans is. Maar dat er helemaal geen kwaliteit in zou zitten, is de grootst mogelijke onzin. Bijna dezelfde selectie heeft het Ajax vorig jaar heel moeilijk gemaakt terwijl die ploeg een topseizoen had, ook al speelde Luuk de Jong daar een grote rol in. Een dergelijke speler mist PSV op dit moment. PSV heeft wel degelijk goede en talentvolle spelers, waarvan er ook nog een aantal is uitgeleend. Als groep steekt de selectie echter niet goed in elkaar. Daarvoor ontbreken er onmisbare kwaliteiten. PSV zou daarom moeten kijken wat de selectie ontbeert en daar gericht op in moeten kopen. Dat zal echter geen eenvoudige opgave zijn aangezien er nauwelijks geld beschikbaar is en het niet ondenkbaar is dat de club zelfs helemaal naast Europees voetbal zal grijpen en dus ook die inkomsten zal moeten missen. Het beroerde spel en de magere resultaten is uiteraard ook niet bevorderlijk voor de transferwaarde van de spelers die nog wel een bepaalde waarde vertegenwoordigen en de talenten zullen in deze moeilijke tijd ook niet snel hun handtekening zetten onder een nieuw of verbeterd contract of mogelijk op een vertrek azen als ze dat al hebben gedaan. De bestuurders van de club gaan het nog heel moeilijk krijgen om alle kikkers in de kruiwagen te houden en kunnen nu laten zien hoe goed ze in werkelijkheid zijn. Al moet je ook niet gek opkijken als ze hun biezen pakken.

Als voetballer geef je misschien wel een miljard passes in je leven (inclusief trainingen, buiten spelen etc.) en dan nog zoveel simpele ballen fout inspelen en/of wegrammen zoals Schwaab. Waarom ligt de lat zo laag?

3 februari 2020 om 00:22

Schwaab en Rosario zijn beide spelers wie helemaal geen bal moeten passen, dat kunnen ze gewoon niet. Het feit dat beide spelers weekelijks op het veld mogen staan is lachwekkend. Beide zijn echt totaal geen Eredivisie niveau en zouden bij Almere City net in de basis staan. Je kunt dan zeggen ''psv heeft niks beters'' maar Baumgartl is toch echt wel stukken beter dan Schwaab. Op het begin van het seizoen liep Viergever - Baumgartl best lekker, tot Baumgartl 1 foutje maakte en per direct geoffert werd door van Bommel. Baumgartl heeft gewoon vertrouwen nodig, is best een goeie verdediger voor Psv, heeft hij bij Jong Duitsland ook laten zien. En Rosario? Waarom niet een keer Doan op een nummer 8 positie zetten? Dat kan hij best.ik weet het niet, Faber maakt de exact zelfde fouten als van Bommel, Rosario en Schwaab blijven opstellen. Zijn de supporters de enigste wie dit zien?

3 februari 2020 om 00:36

Wauw weer ben ik het met je eens haha. Dat verdedigende blok in het middenveld met Rosario ben ik spuugzat. Ik wil een middenveld met guti en doan centraal middenveld en Mo op 10 aanvallend. Dat zou voor het aanvallend spel echt goed zijn. Het gaat keer op keer mis bij dezelfde spelers, dan ben je toch echt blind als coach. Volgens mij heeft Baumgartl de vrouwen van Faber en van Bommel eens goed te grazen genomen, want hij hoort normaliter in de basis te staan.

3 februari 2020 om 00:52

Wauw een middenveld met Guti, Doan, en Mo? Wat een geluk dat jij geen coach bent. Wie hier van kan een fysiek blok zetten? Ik vind overigens de rol die Hendrix momenteel invult op dit middenveld wel erg sterk, waarbij hij verdedigend inschuift tussen de verdedigende linie. PSV zou makkelijk moeten kunnen spellen met 1 verdedigend ingestelde middenvelder. Maarja, Guti gaat het verschil ook niet maken op het middenveld en Doan heeft daar helemaal niks te zoeken. Het is verschrikkelijk om te zien iedere week, maar het is ook niet voor niets dat ze er iedere week weer staan. PSV heeft op het moment niks beters!

3 februari 2020 om 02:01

Hendrix hoort gewoon op het middenveld te staan als enigste verdedigende middenvelder. Ihattaren hoort zowiezo op 10 en op 8 heb je dan een controleur nodig. PSV had gehoopt hier Thomas voor te kunnen gebruiken maar die is dus geen schim meer van zijn tijd bij Pec. Guti lijk ook niet te kunnen spelen op 8 dus dan blijft er niet veel over, ik denk serieus dat Doan een optie is voor op 8. Doan is toch wel een speler met inzet wie veel loopt, een speler wie een pass kan geven en toch ook een speler wie een goaltje kan maken. Tuurlijk is Doan geen niveau wat PSV wilt hebben maar voor in de Eredivisie is dit toch prima voor nu? In de zomer gewoon van Ginkel terughalen natuurlijk maar voor nu lijkt mij Doan de beste optie voor op 8.

Dit was een erg slechte editie. Ik denk dat we blij mogen zijn dat Ajax zoveel blessures heeft anders denk ik dat de competitie geen reet aan zou zijn. Nu blijft het nog spannend met az. Maar een fitte selectie van Ajax had van dit psv niks heel gelaten. Wat een puinzooi in dat elftal alleen dumfries en ihatarren hadden nog wat niveau. En unnerstal die wat ballen pakte! Jammer dat hij de bal bij vd beek in ze voeten schiet maar ze verdediging/middenveld liet hem daarna ook wel in de steek

PDV was slecht , maar wat Ajax liet zien was ook niet best . Zeker de tweede helft was van beide kanten zeer matig . Geen enkel schot op doel .....

Ik heb het idee dat Theo Janssen elke week 1 extra Theo Janssen eet. Alsie zo door gaat weegt-ie volgend seizoen 600 kilo.wel leuke analist overigens, hoewel ik het niet geheel eens ben over Lammers. Dat vind ik best een goede kapstok om je spel aan op te hangen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder262
C. GakpoAanvaller257
BrumaAanvaller183
D. MalenAanvaller1411
K. MitroglouAanvaller131
L. UnnerstallKeeper140
S. LammersAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

50 jaar
56 fans
SeizoenClubW
2006/2007 Feyenoord 0 6
2004/2005 Fenerbahçe 19 8 2 0
2003/2004 Fenerbahçe 34 24 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Alsof Ajax gaat zeggen dat ze willen stoppen omdat ze dan kampioen zijn’

Pierre van Hooijdonk denkt dat Ajax zich voornamelijk heeft laten leiden door eigenbelang bij het uitspreken van de nadrukkelijke wens om een punt te zetten achter het seizoen in de Eredivisie....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 3 april
Alexis Sánchez kan zijn loopbaan vervolgen bij Atlético Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren