Ambitieus Hertha BSC betaalt AC Milan minimaal 27 miljoen euro

Donderdag, 30 januari 2020 om 18:10Robin Bruggeman • Laatste update: 18:43

Hertha BSC heeft de komst van Krzysztof Piatek afgerond, zo melden de Duitsers donderdagavond via de officiële kanalen. De Poolse spits komt over van AC Milan, waar hij sinds begin vorig jaar actief was. Die Alte Dame maakt naar verluidt een bedrag van 27 miljoen euro over naar Italië, dat door middel van een aantal bonussen nog verder op kan lopen.

Milan nam Piatek een jaar geleden voor bijna veertig miljoen euro over van Genoa. De 24-jarige spits kende met zes doelpunten in zijn eerste zeven Serie A-wedstrijden in Milanese dienst nog een hoopvolle start, maar Piatek wist dit gemiddelde niet vol te houden. In het restant van het seizoen kwamen hier slechts drie treffers bij en in de huidige voetbaljaargang staat de teller op vier goals in achttien optredens.

Met de komst van Zlatan Ibrahimovic kreeg Piatek er onlangs bovendien een concurrent van naam bij en ook Rafael Leão en Ante Rebic beginnen zich voorin te roeren bij i Rossoneri. Milan kan de inkomsten met het oog op de Financial Fair Play-reglementen bovendien goed gebruiken en heeft daarom ingestemd met een snel vertrek van Piatek, die de afgelopen weken ook werd genoemd bij onder meer Tottenham Hotspur.

De spits komt in Berlijn terecht bij een ambitieuze club, die in de komende jaren onder leiding van investeerder Lars Windhorst hoge ogen wil gaan gooien in de Bundesliga. Om dit te bewerkstelligen werd onlangs al 25 miljoen neergelegd om Lucas Tousart los te weken bij Olympique Lyon. Hij was tot de komst van Piatek de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis. De ploeg van trainer Jürgen Klinsmann bezet momenteel de dertiende plek in de Bundesliga.


Poll

Een goede stap voor Krzysztof Piatek?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door aze/che 4 ever)

Niet gedacht ik het ooit zou zeggen met Milan, maar dit is niet eens een stap achteruit. Hertha is sterk bezig en groeiende. Denk wel dat dit een goede combinatie wordt.

30 januari 2020 om 18:20

Op het moment is het echt nog wel 2 stappen terug hoor . Hertha staat dichter tegen degradatie aan dan Europees voetbal terwijl Milan toch weer is aangehaakt bij de top6 . Maar natuurlijk is Hertha een team dat er zit aan de komen met het geld erachter dus wie weet met een paar aankopen en goed beleid dat ze ook voor de Europa plekken zullen spelen .

30 januari 2020 om 18:22

lachwekkend, sorry hoor, maar In alles is het een stap achteruit, kan hij net zo goed naar AZ, die zijn ook sterk bezig en groeiende.. hertha staat verdikke op de 14e plek, daar is Milan Ãâ¼berhaupt nog nooit geã£â«indigd, zelfs niet de laatste jaren,next.. wel wens ik hem succes, zou mooi zijn als hi Milan ongelijk geeft en hertha naar grote hoogte stijgt edit: bedoel puur als club, competitie niet meegerekend

30 januari 2020 om 18:34

Nou vergeet je wel dat de BL een topcompetitie is met bomvolle stadions. Olympia stadion is ook daadwerkelijk groter dan San Siro. Ten tweede is Berlijn een enorm grote stad waar heel veel achter te halen zit. Het is eigenlijk een schande dat de hoofdstad van Duitsland geen rol van betekenis speelt. Daar kan met deze externe investeerder zomaar verandering in komen. En jongens als Stark, Meier, Tousart, Grujic, Dilsorun, Lukebakio en Piatek hebben genoef potentie. Ik denk dat Milan niet eens extreem veel meer kwaliteit heeft dan Hertha. Laatste jaren wonnen clubs als Frankfurt, Leverkusen, Gladbach en Leipzig ook gewoon van Inter, Roma, Fiorentina en Napoli. Zo heel sterk is de Serie a nou ook weer niet.

30 januari 2020 om 18:43

sorry ik bedoelde ook niet als competitie, die vind ik redelijk gelijkwaardig en Hertha heeft een kleiner stadion dan Milan 74.000 om 80.000, maar verbaasde me wel hoe groot hun stadion was. maar als club is hertha 3 stappen naar beneden, mindere fanbase, erg leuk dat Berlijn, maar Milan heeft over de hele wereld fans, minder salaris, en wellicht voller stadion, maar bij Milan komt er ook gewoon 50.000 tot 60.000 man kijken, en tegen de grote clubs bomvol, dus dat maakt niet zoveel uit, wellicht als je over de competitite geheel kijkt wel, akkoord. dus nogmaals Bundesliga geen stap naar beneden, maar qua club, met alle respect, toch echt wel

30 januari 2020 om 18:51

Tuurlijk maar aan de ene kant voetbal innoveert. Atalanta is van nature ook een kleine club maar zijn inmiddes ook gewoon sterker dan Milan. Ben benieuwd of Milan weer terug kan komen aan de top.

30 januari 2020 om 18:55

De basis om terug te keren zal er altijd blijven. Je moet alleen mensen vinden die verstandig beleid kunnen voeren. En dat mist Milan

30 januari 2020 om 19:36

"Daar is Milan nog nooit geeindigd." Ze zijn toch gewoon een paar keer gedegradeerd in de jaren 80?

30 januari 2020 om 19:39

als Milan/italie fan heb je de wk finale toch wel gezien?

30 januari 2020 om 19:44

@Zytto34 1x en dat was door straf

30 januari 2020 om 19:55

@maurootje. Dan ben je toch (terecht) gedegradeerd?

30 januari 2020 om 20:01

@dutchmen nee want als ze het netjes hadden gespeeld als ze alsnog niet 14e geworden in die tijd.

30 januari 2020 om 20:14

Ze zijn gewoon 2 keer gedregadeerd waarvan 1 keer sportief in 1981/1982. Wist trouwens niet dat Milan ook een keer was terug gezet wegens omkoping.

30 januari 2020 om 20:15

En toen werden ze 14de, dus ze zijn wel degelijk 14de geworden in die tijd.

30 januari 2020 om 18:23

Daar ben ik het niet mee eens, Milan is dan wel in verval maar zo ver zijn ze ook weer niet teruggevallen. Ze spelen nog voor Europees voetbal ten minste en hoewel Hertha veel potentieel heeft, heeft Milan minstens even veel potentieel.

30 januari 2020 om 18:32

Jezus man.. Ben je nou serieus of? Hertha is in alles gewoon een stap achteruit, of wel 2.. Je moet niet enkel na nu kijken, maar ook na de historie.. AZ doet het ook beter dan AC Milan, maar als een speler moet kiezen hoeven ze geen moment na te denken hoor. Jezus

30 januari 2020 om 18:37

Ik weet niet hoor maar Milan zal in Dui gewoon achter Bayern, Dortmund, Leverkusen, Gladbach en Leipzig eindigen. Ik weet niet of die wel zoveel beter zijn dan een Schalke, Frankfuet, Hoffenheim en Hertha. Door de naam en nostalgie lijkt het allemaal wat.

30 januari 2020 om 18:54

Nu sla je wel een beetje door. Milan is zeker beter dan al die middelmaat ploegen die je opnoemt.

30 januari 2020 om 18:56

Ik weet niet hoor maar Schalke beteikte vorig jaar nog de laatste 16 vd CL, Hoffenheim zat ook in de CL en Frankfurt elimineerde heel wat grote ploegen in de EL. Ik zie niet in waarom Milan daar wel eventjes van zal winnen.

30 januari 2020 om 19:09

Ja leuk, maar alle drie zijn niet de ploegen die ze vorig jaar waren. Sws zijn het gewoon alle drie ploegen die het ene jaar meedoen om Europees voetbal en een jaar erop met pijn en moeite in de middenmoot eindigen. Milan eindigt standaard op een Europese plek. Ook individueel heeft Milan betere speler, 90% van hun spelers zou bij alle drie de ploegen moeiteloos de basis in wandelen, terwijl dat andersom niet het geval is.

30 januari 2020 om 19:17

Zowel Schalke als Hoffenheim presteren gewoon beter dan vorig jaar, dus je praat weer wartaal.

30 januari 2020 om 19:32

Nou zo heel veel geks zegt ie niet hoor. De ploegen in Duitsland zijn alles behalve constant, ene jaar 2e andere jaar 14e komt vaker voor dan dat ze structureel mee blijven doen. Milan is zeker niet top op het moment, dat ziet een blinde nog, maar om het nou te vergelijken met Hertha.. overdrijven is ook een kunst.

30 januari 2020 om 19:42

Hoffenheim is helemaal niet beter. Staan rond dezelfde plek, maar de selectie is stukken minder. Demirbay, Schuld, Amiri, Joeliton kwijt en van de nieuwe spelers zijn alleen Adamyan en Locadia redelijke aankopen gebleken. Dan heb ik het nog niet eens over het verschil in voetbal. Schalke is ook alleen op het ranglijst beter dan vorig seizoen. Ook bij hun is de selectie stukken minder en het spel net zo saai als vorig jaar.

30 januari 2020 om 19:46

Schalke is juist sterker geworden en hebben helemaal geen cruciale spelers verkocht. Harit en Serdar zijn weer opgebloeid. Ramann erbij. Hoffemheim heeft Bebou, Rudy, Sammasekou, Locadia, Adamyan, Stafyilidis en Dabbur erbij. Heel leuk als je alle vertrokken spelers noemt, maar noem dan geen 2 aankopen. Sebastian Rudy zal bij Milan moeiteloos meekunnen bijv.

30 januari 2020 om 19:55

Sorry hoor. Maar Schalke haalde de 1/16 finale van de CL om vervolgens met 7-0 te verliezen van City en zelfs tegen 10 man thuis te verliezen.. ze zaten in een extreem zwakke poule met Lokomotiv, Porto en Galatasaray. Geen 1 topploeg dus in een CL poule. Voor de rest ben ik wel met je eens dat Milan geen betere ploeg heeft dan veel ploegen in de Bundesliga. Competitie is ongeveer gelijkwaardig.. al vind ik Duitsland wel een stuk aantrekkelijker door de snelle en aanvallende manier van voetballen en de volle stadions!

30 januari 2020 om 20:09

Bebou is sinds zijn komt bij drie doelpunten betrokken geweest als aanvaller in 19 wedstrijden is op weg om te floppen, Stafylidis en Sammasekou spelen amper terwijl laatst genoemde hun duurste aankoop was afgelopen zomer. Dabuur is er net dus daar kan je niet eens over oordelen. Schalke is met Embolo, Uth, Rudy drie basis speler van vorig jaar kwijt en Bentaleb was ook gewoon een basis speler, dus zijn zeker wel wat spelers kwijt. Bovendien heeft Milan met Paqueta, Kessie en Bennacer prima spelers voor op het middenveld. Met die drie zou Rudy het stadion niet eens in mogen laats staan mee kunnen. Clubs als Hoffenheim en Schalke is zijn top.

30 januari 2020 om 19:45

Wat een kul man. Hertha staat 13de, ja ze zijn goed bezig in t algemeen, maar Milan is nog steeds een betere en grotere club. Ze hebben gewoon een goede coach, rugsteun, en wat geduld nodig.

Hertha is lekker bezig wat ik me wel afvraag gaan hun geen gezeur met de fifa krijgen omdat er (veel) meer geld uitgaat dan dat er binnen komt? Die argentijnse middevelder en Piatek samen zijn al 40+ miljoen kan me niet voorstellen dat er zoveel verkocht word namelijk. Ben benieuwd of Hertha echt de top gaat halen ze zijn iig goed bezig met veel talentvolle spelers nu verdediging nog even op orde krijgen en er staat een gevaarlijke ploeg.

30 januari 2020 om 18:20

Als ze maar onder een bepaald bedrag blijven neem ik aan, Herta is een best grote club gevestigd in een grote stad. Eigenlijk gewoon weer een slapende reus.

30 januari 2020 om 19:05

Ze hebbben een investeerder die er direct geld in pompt. Dat staat dan dacht ik een bepaalde termijn garant als inkomsten. Met een stadion van 80.000 een goed team en europees voetbal schieten de inkomsten vanzelf standaard omhoog

Goede transfer voor Herta, was niet de juiste spits of het juiste bedrag voor ons en bij Herta kan hij mee ontwikkelen met de ambitie. Ik denk dat hij daar weer zijn vorm kan vinden onder Jürgen Klinsmann.

Heerlijke aankoop voor Hertha. Ze hadden al een aardig team met Stark, Ascacibar, Dilrosun, Maier, Grujic (gehuurd), Plattenhardt en Selke. Nu met extra kwaliteit zie ik ze best hoog eindigen volgend seizoen in de Bundesliga. Gok dat Jarstein nog vervangen wordt en er heel wat nieuwe spelers naar Berlijn zullen gaan komen.

Tousart v Lyon komt er ook bij in de zomer, wordt een leuke ploeg!

Mooie transfer voor Hertha. Bij Milan inbrak het aan vertrouwen en aan goede wingers die ze klaar legde. Denk dat de Bundesliga hem goed ligt . Benieuwd wat Hertha voor team gaat maken . Hebben ze naast piatek en tousart nog nog meer spelers aangetrokken ?

30 januari 2020 om 18:24

Santiago Ascacibar van Stuttgart.

30 januari 2020 om 20:09

Cunha

De BL clubs hebben zich aardig versterkt deze winter. Olmo, Piatek, Tousart en Haaland zijn toch geen misselijke spelers. De komende jaren lijkt het bovenin weer spannend te gaan worden in de BL. Dat is goed vooor de competitie!

30 januari 2020 om 18:37

Can wss naar Dortmund, zou ik ook wel toejuichen! De BL wordt sterker & sterker.. lekker, heel blij om!

30 januari 2020 om 18:46

ja die hebben echt hun slag geslagen, mooie spelers

Milan was net zo goed bezig met de juiste mensen lozen, zoals Rodriqeus en Suso, is Piatek weg doen, erg dom, buiten dat Piatek een decent spits is gaat ibra ook niet lang mee, domme domme actie Milan, nouja hopen dat Daniel Maldini mag aanhaken als 3e spits..

Begon erg goed bij Milan weet ik nog. Uiteindelijk wel steeds minder gaan doen, ben benieuwd hoe ver de ambities van Hertha zijn. Milan fans blij of?

30 januari 2020 om 19:25

nee dat gaat nog zeer doen, maar het is geen dragende speler als Donnarumma, Romagnoli ect die nu weggaat, maar wel zuur

And so continues de nr 9. vloek bij Milan. Sinds Inzaghi (!) geen topspits meer gehad. Piatek speelde goed onder nr 19, krijgt afgelopen zomer nummer 9 en hij is na een belabberd half jaar alweer weg... Prima bedrag, mocht ook weg eigenlijk alleen niet zo laat in de transferperiode, op 3 spitsen steunen waarvan 1 38 is zeer riskant als je met 2 spitsen speelt.

30 januari 2020 om 19:31

Robinho?

30 januari 2020 om 19:36

Hij heeft het over nummer 9, qua nummer op het shirt. Robinho speelde met nummer 70 en later nummer 7, ook was Robinho behalve zijn rugnummer natuurlijk geen 9

Het kan snel verkeren zeg, vorig seizoen nog binnengekomen als de goalgetter die het moest gaan doen voor Milan. Bij Genoa echt knap halfjaar, bij Milan dat verder gezet en kijk nu eens.

Ik ben nog steeds niet erover uit welk beleid Hertha uitvoert. Ze kunnen beter zich concentreren op de jeugd of binnenlandse spelers. Met Windhorst hebben ze een investeerder en met KlinsmNn een ervaren trainer maar de spelers komen nu uit alle hoeken en gaten. Een overkill? De transfer van Leipzigs Cunha is morgen ook afgerond. GK: Kraft LA: Plattenhardt CV: Boyata CV: Stark RA: Kluenter CM: Ascacibar CM: Grujic LAM: Dilrosun CAM: Toussart RAM: Cunha SP: Piatek

30 januari 2020 om 19:50

Klünter cm? Stark ra? Kraft in de goal? Volg je überhaupt Bsc ? Jarstein is de nr 1 op doel (nog wel? Stark zal waarschijnlijk vertrekken dus op de cv Toro ook Duits. Klinsmann vertrekt waarschijnlijk als trainer in de zomer , hoop Kovacs er voor terug

30 januari 2020 om 20:48

Begrijpend lezen?

Gaat een mooie 2en helft van t seizoen worden 😍Selke brengt bij lange na niet genoeg op 9 en Ibitör is het beste er wel af. Köpke heeft het niveau niet . Nog hopelijk een goede cv en de jacht naar een europees ticket kan ingezet worden . Hahohe 🔵⚪💪

AC Milan heeft echt een kansloos transferbeleid, het lijkt een beetje op United. Milan heeft meer besteed dan Inter en vergelijk de teams eens met elkaar, zelfde als United tegenover Liverpool.

30 januari 2020 om 21:00

Reken maar eens uit hoeveel topclubs betaald hebben aan miskopen. Dat het nu bij Liverpool goed uitpakt betekent niet dat ze alleen maar goede aankopen hebben gedaan de laatste jaren. Oh het is Fenomeno weer. Laat maar.

Je spits verkopen voor 27 miljoen die je een jaar geleden voor 40 miljoen hebt gekocht wat een beleid bij Milaan zeg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hertha BSC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FSV Mainz 0539-17
13.FC Augsburg36-18
14.Hertha BSC35-11
16.1. FC Köln33-26
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
K. PiątekAanvaller327
D. RedanAanvaller70
R. JarsteinKeeper80
M. WinklerAanvaller10
N. KörberKeeper00
A. SchwolowKeeper260
O. AldereteVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina Hertha BSC.

0 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Feyenoord zoekt naar nieuwe verdedigers en kijkt vanwege de gebrekkige financiële mogelijkheden naar potentiële huurdeals. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren