‘Joshua Brenet staat voor terugkeer op de Nederlandse velden’

Woensdag, 29 januari 2020 om

Joshua Brenet keert mogelijk op korte termijn terug op de Nederlandse velden. De Gelderlander weet te melden dat Vitesse de 25-jarige verdediger graag op huurbasis wil overnemen van TSG 1899 Hoffenheim. In Duitsland komt Brenet onder trainer Alfred Schreuder niet in de plannen voor, waardoor hij deze maand de ruimte kreeg om op te zoek te gaan naar een nieuwe club.

Om die reden werd Brenet ook niet meegenomen op trainingskamp naar het Spaanse Marbella. Samen met Robert Zulj en Philipp Ochs werd de verdediger thuisgelaten voor de winterse trainingsstage. “Deze drie spelers zijn niet tevreden over hun sportieve situatie en streven ernaar om van club te wisselen. In sommige gevallen zijn er al specifieke aanbiedingen voor de jongens, dus het zou geen zin voor hen hebben om onder deze omstandigheden nog mee te reizen naar het trainingskamp”, liet sportief directeur Alexander Rosen weten.

In de laatste dagen lijkt Brenet dus mogelijk zijn gewenste nieuwe uitdaging te vinden. Vitesse onderhandelt momenteel met Hoffenheim over een tijdelijke overgang van de verdediger. Het contract van Brenet bij Hoffe loopt nog tot medio 2022, al speelde hij dit seizoen onder Schreuder slechts twee bekerwedstrijden. Hoffenheim nam Brenet, tweevoudig Oranje-international, in de zomer van 2018 over van PSV en in zijn eerste seizoen kwam hij nog tot achttien optredens.


Poll

Is Joshua Brenet een versterking voor Vitesse?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door tornado72)

PSV grijp je kans..... jong kent de club en nu huren heb je tijd om in de zomer iets goeds te zoeken

29 januari 2020 om 10:59

@pacmen30 ben je serieus of sarcastisch? Mocht eerste zijn, lijtk me geen goede keuze om weer middelmaat binnen te halen. Als back-up voor de backs zou kunnen. Ik vond hem wel altijd drama en beperkt.

29 januari 2020 om 11:05

Ja, en sowieso hebben ze juist een lb nodig. Brenet was toch meer rb, anders krijg je zelfde taferelen als met sadilek denk ik.

29 januari 2020 om 11:27

@martijngerbrand idd rechtsback alleen speelde ook vaak LB. Na Jetro Willems transfer speelde hij groot deel seizoen ook lb.

29 januari 2020 om 11:03

Alsjeblieft niet, zeg... Die jongen kan er niet zoveel van. Bovendien heeft PSV op rechts Dumfries en Teze al. En op links nu graag weer eens een échte linksback.

29 januari 2020 om 11:15

In de succesvolle Cl campagne van PSV was Brenet toch echt niet zo slecht op linksback. Het jaar daarvoor wel, maar daarna verbaasde hij iedereen toch hoe goed hij Willems verving toen die met een blessure uitlag.

29 januari 2020 om 14:57

Brenet is echt niet zo slecht als de meeste mensen nu zeggen. Hij was inderdaad tijdens de CL campagne zelfs verassend goed. Daarnaast is hij multifunctioneel op beide backs en heeft een goede drive naar voren. Toch zie ik liever een van Aanholt of Rodriguez komen. Als back-up zou het kunnen.

29 januari 2020 om 15:22

Ik heb Brenet echt nooit goed gevonden. Als backup voor Arias op rechts kon het destijds nog net, maar op links was het wel heel erg behelpen. En een backup op rechts heeft PSV nu niet nodig, want Teze is zeker niet minder dan Brenet.

29 januari 2020 om 11:24

Liever van Aanholt

29 januari 2020 om 11:32

Dit is een grapje toch? Die jongen werd jarenlang uitgekotst tot hij uiteindelijk weg ging, en dan nu weer terug halen?

29 januari 2020 om 12:29

Het zou mij niks verbazen als Utrecht zich in de strijd mengt. Die zijn heel erg opzoek naar een linksback want Guwara wordr uitgekotst en Maareltje is verre van het niveau dat ze dat ambiëren.

Weer een verdediger? Prima als vervanger/back up van clark...Ik zie er liever nog een spits bijkomen... die matavz legt ze er wel makkelijk in maar verzaakt ook geregeld bij het druk zetten en mee verdedigen. Buitink ben ik ook nog niet van overtuigd.

29 januari 2020 om 16:34

Hij zal denk ik niet gehaald worden voor max clark. kan weliswaar aan beide kanten, maar denk eerder dat ie komt voor de positie van lelieveld. Voorin hebben we nog genoeg spitsen. dichko, matavz, buitink kunnen dat allemaal invullen.

Dit verbaast mij. Ik had verwacht dat Brenet het niveau van Hoffenheim wel aan zou kunnen. Vanzelfsprekend dus een goede aankoop voor Vitesse. Zowel aanvallend als verdedigend vind ik dit een prima back. Het is gewoon een vrij complete back.

29 januari 2020 om 11:00

@lanjouwer meen je dit? Zijn transfer naar die club was juist heel verrassend. Hij is echt heel beperkt en mocht echt heel blij zijn dat er een club hem wilde van dat niveau. Championship was meer zijn niveau.

29 januari 2020 om 11:16

Lol Hoffenheim is gewoon een duidelijke stap omhoog ten opzichte van alle Ned clubs. Ook Ajax zal het daar nog heel lastig tegen kriigen.

29 januari 2020 om 11:20

Dit was inderdaad iets te denigrerend richting Hoffenheim. Maar ik had van Brenet (evenals Willems iets eerder) redelijk hoge verwachtingen. Het is wel een back die veel heeft in mijn optiek.

29 januari 2020 om 11:25

Willems had wel de kwaliteiten alleen mentaal moest die nog stappen zetten.

Wat moeten we daar nu mee ?? Mijn hemel. Bij Lelieveld valt nog genoeg te verbeteren, maar liever een eigen talent opstellen en laten rijpen dan een middelmatige gehuurde speler laten spelen...

29 januari 2020 om 11:01

Ik vind Brenet echt een prima back. Maar ik ben het wel met je eens. Het is toch back-up, geef dan eigen talenten de kans. Dit is gewoon zonde voor de ontwikkeling van eigen jeugd. En in dat opzicht zeer onnodig in dit geval.

29 januari 2020 om 11:36

Misschien voor de linksback positie, die is niet dubbel bezet

29 januari 2020 om 11:39

Brenet is op links echt nog een stuk minder dan op rechts.

29 januari 2020 om 16:41

@nufc_u2: Lijkt me sowieso wel vervelend. Zo'n hekel hebben aan Psv, terwijl je supporter bent van een club die met Pasveer, Obispo, Bazoer, Matavz, Beerens en straks wellicht Brenet langzamerhand een vergaarbak voor mislukte ex-PSV-ers aan het worden is.

29 januari 2020 om 16:53

Dat is idd heel vervelend, alhoewel ik Pasveer, Bazoer en Matavz nu niet als diehard Psv-ers zie, dat waren slechts passanten. Buiten dat, kan Brenet er geen snars van, een enkele goede wedstrijd daar gelaten....

29 januari 2020 om 22:28

Tja, diehard clubvoetballers bestaan sowieso niet meer, iedereen is een passant. Maar met respectievelijk 3, 6 en 3 jaar PSV hebben Pasveer, Bazoer en Matavz toch een aardig verleden in Eindhoven.

Bizar en ondenkbaar dat ik dit ooit ga zeggen maar ik denk dat Brenet momenteel een flinke versterking is in vergelijking met wat er nu staat op die positie. PSV is wel momenteel wel in hele slechte doen zeg...Edit; voor Vitesse lijkt me dit zeker een versterking

Zijn er echt PSV-supports die hem terug willen zien? Dan kijk je met een te roze bril naar het verleden, hoor. Brenet kon er niet zoveel van en speelde alleen omdat er verder echt helemaal niemand linksback kon staan. Het verbaasde me behoorlijk dat een club als Hoffenheim hem überhaupt wilde hebben.

29 januari 2020 om 11:45

Ik snap wat je bedoelt, maar het niveau van de PSV waar hij toen speelde ligt een stukje hoger dan die van het huidige psv-team. Ik zou voor van Aanholt gaan, maar dit is wel een goede alternatief.

29 januari 2020 om 11:52

Volgens die redenering kan PSV net zo goed ook Jozefzoon, Ritzmaier, Isimat en Vloet terughalen... Die speelden ook bij PSV toen het niveau nog een stuk hoger was...

29 januari 2020 om 11:58

Itt de spelers die je random erbij noemt(ex Isimat), speelde deze jongen wel basis...daarnaast denk ik serieus dat een legende als Isimat goed van pas zou komen

29 januari 2020 om 15:00

Isimat zou misschien nog kunnen inderdaad. Liever zou ik Bruma weer een keer willen zien spelen op de Nederlandse velden. Van een type Moreno kunnen we alleen nog dromen Marcelo heeft zich na PSV aardig herpakt en zou misschien ook een versterking kunnen zijn

29 januari 2020 om 12:25

@cabinessence,de technische staf van PSV heeft er nu toch juist een handje van om zeer beperkte spelers voor veel te veel geld te halen? Brenet zou qua kwaliteit prima in het rijtje Bruma Baumgartl en Boscagli passen.

29 januari 2020 om 15:02

Toch zou ik de spelers die je zegt niet te vroeg geheel afschrijven. Ze presteren nu ver ondermaats dat is een feit. Alleen in een slecht draaiend team valt er ook weinig eet te behalen. Wanneer Baumgartl die nog relatief jong is in een stabiel elftal staat en begeleid wordt kan het zeker een prima verdediger zijn. Ik heb in ieder geval nog wel geloof. Mits ze de juiste begeleiding krijgen

29 januari 2020 om 15:23

@tornado72: Klopt. Daarom hoop ik dat Vitesse heel snel doorpakt, voordat iemand bij PSV op het idee komt...

30 januari 2020 om 09:30

@t.alvez, De transfersommen van deze spelers zijn dusdanig hoog en de spelers hebben al ruime ervaring met professioneel voetbal dan mag je verwachten dat ze in de de eredivisie toch wel direct kunnen meekomen. Je kan misschien niet verwachten dat ze een elftal dragen maar gewoon meekomen zonder negatief op te vallen zou toch moeten kunnen?

Denk dat PSV de Jeugd een kans moet geven...wallenburg,de haas.theunisen..:

Dit lijkt me een prima aankoop voor Vitesse. Deed het bij PSV dan wel niet super, maar Vitesse is dan ook een stapje lager. Ik verwacht dat hij het hier gewoon goed kan doen en zich bij Vitesse weer ergens in de kijker kan spelen.

Prima back voor Vitesse, Brenet heeft het bij PSV niet slecht gedaan ondanks hij vaak aan de linkerkant stond. Die jongen is vliegensvlug en kan redelijk verdedigen niks mis mee.

Mooie club voor Brenet, hij blijkt helaas niet voldoende kwaliteiten te hebben om het te redden in de Bundesliga maar dat is geen schande. Ben benieuwd of hij op rechts komt te staan of moet concurreren met Brenet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper100
E. DasaVerdediger100
A. BrojaAanvaller105
L. OpendaAanvaller105
D. DoekhiVerdediger90
M. WittekVerdediger90
O. DarfalouAanvaller93
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

15 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren