Grote onenigheid over minuut stilte voor Kobe Bryant bij AC Milan - Torino

Dinsdag, 28 januari 2020 om 10:28Rian Rosendaal • Laatste update: 11:12

AC Milan wil dinsdagavond rondom de bekerwedstrijd tegen Torino een ode brengen aan de overleden basketballegende Kobe Bryant. De Milanese grootmacht is van plan om voorafgaand aan het kwartfinaleduel een minuut stilte te houden in het San Siro. Daarnaast zullen de spelers rouwbanden dragen. De Lega Serie A, de organisator van de Italiaanse hoogste voetbaldivisie, is tegen de wens van Milan om Bryant te eren, zo weet Sky Italia te melden.

Milan is naar verluidt echter niet van zins om de voorgenomen plannen op het laatste moment nog af te blazen. Het is nog niet duidelijk of de Lega Serie A deze dinsdag alsnog met een verbod op de proppen komt. De bekerontmoeting in het San Siro begint dinsdagavond om 20.45 uur. Bryant kwam afgelopen zondag op slechts 41-jarige leeftijd om het leven bij een helikopterongeluk in de Amerikaanse staat Californië. Zijn dertienjarige dochter Gianna overleefde de crash ook niet.

In de voetbalwereld werd geschokt gereageerd op het overlijden van Bryant, met onder meer Memphis Depay en Georginio Wijnaldum die op Instagram lovende woorden overhadden voor de oud-basketballer. Milan kwam ook met een eerbetoon, daar Bryant groot fan was van de Italiaanse club. Hij bracht in zijn jeugd enkele jaren door in Italië en raakte toen in de ban van de rood-zwarten. Marco van Basten werd in meerdere interviews aangehaald als een van zijn favoriete spelers.Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door lierse1997)

Bizar dit ze dit willen verbieden. Waarom zouden ze dit willen verbieden?

28 januari 2020 om 10:37

Jongens toch... Je kunt het overdreven vinden, maar je gaat als organisatie dit toch niet verbieden? Komen de spelers toch lekker een minuutje eerder het veld op of trappen ze een minuutje later af, lekker boeiend. AC Milan speelt nog thuis ook, laat ze dat lekker zelf bepalen joh. Waanzin dit.

28 januari 2020 om 10:41

dan laat je ze toch alleen met rouwbanden spelen

28 januari 2020 om 10:38

Waarschijnlijk omdat hij een basketbal legend was en niet van voetbal bekend was en ze het ook niet bij elke andere voetballer doen die overlijdt.

28 januari 2020 om 10:42

Kobe is opgegroeid in Italie, is altijd groot fan geweest van de grote drie bij Milan. Is Milan fan, als Milan dat 1 minuut stilte wilt houden zie ik het probeem niet. Het is niet zo dat de hele Serie A 1 minuut stilte moet houden.

28 januari 2020 om 10:38

Ik denk omdat Kobe Bryant niks voor Milan heeft betekend. Het is geen oud-speler, trainer of bestuurder, maar een Amerikaanse basketballer die er misschien 5 keer is geweest.

28 januari 2020 om 10:43

Kobe Bryant is in Italie opgegroeid en altijd AC fan geweest, vriend.

28 januari 2020 om 10:43

@zytto Wie zijn hun om te bepalen wie Milan mag herdenken? al is het slechts, slechts rouwbanden, in Engeland werd er bij Wolves of leicester ofz, paar maanden geleden een conciã«rge herdacht die al jaren daar werkte. Dat moet kunnen. Je doet er niemand kwaad mee. daarbij heb je wel het artikel gelezen? Heeft hij in italie gewoond, geleefd met Milan en is 1 vd grootste sportmensen ter wereld

28 januari 2020 om 10:56

Gewoon een hypocriete actie om het imago wat op de pimpen. Slimme truc van de marketing afdeling, dat dan weer wel. Begrijp me niet verkeerd, heel triest wat er met Kobe is gebeurd en wat mij betreft eren ze hem elk seizoen in de NBA. Maar een minuut stilte voor hem in de serie A slaat nergens op. Doen ze dat ook wanneer er een supporter die er al jaren zit komt te overlijden? Nee natuurlijk niet, waarom zou het leven van Kobe dan belangrijker zijn geweest dan het leven van die supporter?

28 januari 2020 om 11:15

jezus een herdenking van een groots mens en die actie als hypocriet afschrijven, hoe diep kan je zinken? hij heeft wat betekend voor Milan en Milan voor hem in de tijd dat hij in italie woonde. hoe is dit hypocriet? er gaan dagelijks Milanfans dood, maar welke club kent al haar fans? excact, denk maar niet dat mijn naam kennen, maar als je bekend bent, als Kobe, dan wel. zo werkt dat nou eenmaal, maar dat leek me opzich logisch.

28 januari 2020 om 11:20

DeRede dat wist ik niet.

28 januari 2020 om 11:23

Maurootje ja ik zeg ook niet dat ze het niet mogen doen, maar ik reageerde op een persoon die zich afvroeg: "waarom zouden ze het verbieden?" En dan denk ik dat fan zijn misschien niet voldoende is, want elke week gaan er fans dood van elke club als je begrijpt wat ik bedoel. Maar het is een mooi gebaar van AC Milan desalniettemin.

28 januari 2020 om 11:26

@maurootje Hij heeft helemaal niks betekend voor Milan. Als hij er niet geweest was zou Milan er nog precies zo uit zien als nu. Ja, hij was een legende als basketballer. Ja, hij heeft lang in Italie gewoond en was een groot fan van AC Milan. Is dat een reden om hem meer te eren dan al die andere grote fans van AC Milan die niet minder fan waren? Ik snap best dat mensen het hypocriet vinden dat Bryant bij Milan nu wordt geeerd met een minuut stilte alleen maar omdat hij als fan toevallig ook een fantastische basketballer was.

28 januari 2020 om 11:43

Heb je helemaal gelijk in, maar zie ik nog niet in waarom ze dit zouden moeten verbieden. Als Milan hem wil eren met 1 minuut stilte en het spelen et rouwbanden, laat ze dat lekker doen.

28 januari 2020 om 11:44

Dat is sowieso niet aan de Lega serie A om te bepalen.. als Milan hem wel als iemand beschouwt die een link met de club heeft is dat toch prima, laat ze lekker een minuut stilte houden.

28 januari 2020 om 12:02

@Master D: dit is toch de keuze van Milan zelf? Nee? Als zij graag Kobe willen eren met een minuut stilte, so what? Wat kan je daar nu tegen hebben?? Daarnaast was Kobe een publiek figuur, en die krijgen nu eenmaal meer aandacht en erkenning. Persoonlijk vind ik het ook jammer dat er nauwelijks aandacht besteed wordt aan de andere 7 mensen die omgekomen zijn maar het is nu eenmaal de trieste realiteit dat die mensen hun overlijden minder relevant is voor de grote massa.

28 januari 2020 om 12:15

@consy: Je respect uiten naar iemand voor wie je bewondering hebt is een individueel voorrecht, als de club dat graag wil moeten ze dat doen en wie ben jij om daarover te oordelen. Wat een bekrompen reactie zeg

28 januari 2020 om 12:46

Er overlijden heel veel mensen elk jaar, ook heel veel die betrokken waren bij prof clubs. De bond wil niet dat elke wedstrijd standaard begint met een minuut stilte. Dit is een bekende Amerikaanse basketballer, die wordt uitgebreid in de NBA herdacht. Maar om hem nu te gaan herdenken in Milan omdat hij ook fan was van die club, is een beetje overdreven. Maar goed, men moet het zelf weten.

28 januari 2020 om 13:37

Niks overdreven aan, blijkbaar had Milan net zo veel liefde voor Bryant als dat hij het had voor Milan, dat Milan hem wilt herdenken mogen zij zelf weten toch, het is maar 1 minuut geen 1 uur.

28 januari 2020 om 13:58

Toch heeft Speedy hier wel degelijk een goed argument. Er zijn genoeg mensen die meer dan 20 jaar ieder weekend in het stadion zitten om Milan aan te moedigen, ga je dan ook een minuut stilte houden als die overlijden? Rouwbanden mag voor zover ik weet altijd, maar als je nu een minuut stilte gaat houden dan kan je het binnenkort iedere wedstrijd doen, en dan verliest het zijn waarde.

28 januari 2020 om 14:54

@stravven, je begint met een betoog waar je in je laatste zin(terecht) op tegen bent. Elke keer stil staan voor n fan is niet te doen, voor een beroemdheid EN die banden had met de club wel, komt dat dat niet eens jaarlijks gebeurd, laat staan wekelijks. Tis prima zoals het nu gaat vind ik.

Antwoord op de meeste belangrijke vraag wordt er niet gegeven in dit artikel: waarom willen ze dit? Voetbalzone vertelt dat de Lega Serie A tegen is en vervolgens volgen twee alinea’s over het incident zelf en voetballers die er wat van vinden. Nu krijg je weer een hoop oordelen en speculaties om niks. Wel mooi en begrijpelijk dat Milan dit wil doen, gezien de achtergrond van Kobe.

Milan heeft al laten weten dat ze het gaan doen, met of zonder toestemming. Dan krijgen ze maar een boete. Wat een sterke actie van deze mooie grote club! Absurd dat de hoge heren van de Serie A erop tegen zijn.. het was niet zomaar iemand. Wel bang dat ze wellicht punten aftrek gaan geven of uit de beker zetten, natuurlijk wel extreem, maarja zal je net zien... boete zou me niet boeien. Die blijft sws onder de miljoen. Wat mil kan missen

28 januari 2020 om 11:31

Wat een goedkope actie van deze steeds verder wegglijdende club. Goedkoop zieltjes winnen over iemand die tragisch overleden is. Kijk AC Milan eens tegen de boze Serie A in gaan en een statement maken. Alles voor de publiciteit. Als je als groot fan een fantastische baskerballer bent geweest krijg je aandacht en een minuut stilte voor de media. Als je als groot fan wekelijks op de tribune zit en je club overal achterna reist krijg je geen aandacht, want dat levert geen media aandacht op. Zo klein denkt AC Milan.

28 januari 2020 om 11:54

Tjonge, alles wat deze club doet is tegenwoordig fout he. Wat is er mis mee dat je een groot fan van tevoren wil eren? Real Madrid deed het ook op de training (met camera's erbij overigens). Het is al triest genoeg.

28 januari 2020 om 12:00

Iedereen vergeet hier 1 ding en dat is dat sporters elkaar moeten steunen en herinneren en eren.. Kobe is een grootheid en vind t niet meer dan normaal dat je minuut stilte houd voor zo iemand.. Of t nou voetbal is of basketbal als een legende op zo een tragische manier sterft dan sta je daar heel ff bij stil.. is wel het minste wat je kan doen.. en dan gaan mensen allerlei dingen roepen dat t goedkoop is en dit en dat.. altijd maar dat negatieve ipv het positieve eruit te halen..

28 januari 2020 om 12:21

@master D: Iemand veroordelen op de manier waarop ze respect en bewondering tonen voor iemand; over klein denken gesproken zeg man man

28 januari 2020 om 12:29

@Master D: WoW je reacties worden kleingeestiger met de minuut. Laten we Real ( zoals hierboven aangegeven) dan ook maar betichten van goedkope marketing en laten we Neymar zijn hommage aan Kobe ( na zijn 2de doelpunt tegen Lille afgelopen weekend) ook maar veroordelen als een goedkope marketingstunt om ten koste van het overlijden van Kobe zijn eigen merk te promoten. Jeetje, van een kleingeestige manier van denken gesproken! Vind het best jammer voor jou eerlijk gezegd.

28 januari 2020 om 12:48

Tja Master D wat moet je daar nou nog op zeggen... op zo'n reactie. Het getuigt van bijzonder weinig empathie. Triest. on: Juist goed dat AC Milan dit doet uit zich zelf zonder enig belang, ze hoeven het niet te doen. Dat ze het toch doen siert deze prachtige club. Een eerbetoon aan een prachtige legende.

28 januari 2020 om 15:23

@Master D, ik dacht precies hetzelfde. Laat iedereen die jouw reactie afkeurde maar lullen. Ik ben het helemaal met je eens. Super als je overleden supporters wilt eren, maar doe het dan ook zo groot bij het overlijden van een trouwe fan die jarenlang de club achterna reist en steunt. Dit wekt de indruk dat populaire, bekende supporters met veel media-waarde er meer toe doen dan de trouwe leden van de aanhang. Hopelijk zwengelt dit de discussie aan over de gebeurtenissen waar clubs bij stil mogen staan en waarbij niet. Tegenwoordig lijken de minuten stilte en rouwbanden te pas en te onpas ingezet te worden. En ja, natuurlijk, altijd met een tragische reden, maar het is steeds minder voetbalgerelateerd en lijkt steeds vaker een marketingtrucje om goodwill te vergaren.

28 januari 2020 om 15:59

@ Detoekomst: zo werkt het toch? Kobe heeft aantoonbare banden met Milan en gezien het feit dat hij een wereldberoemd atleet was, wil Milan hem eren. Willen we dan meteen iedere club/ speler die zijn medeleven betuigt heeft, veroordelen en dit classificeren als goedkope marketing? Want de overgrote meerderheid van dezen had op geen enkele manier, in tegenstelling tot Milan, enige band met Kobe. Het is nu eenmaal de trieste realiteit dat het overlijden van een beroemdheid ruimschoots in de media gebracht wordt. Je zou in het geval Kobe haast vergeten dat er nog 7 andere slachtoffers waren, daar hoor ik echter niemand iets van zeggen. Nee Milan veroordelen dat ze hun respect willen betuigen aan iemand met wie de club een duidelijke, aantoonbare band had maar voorts wel met geen woord reppen over de andere slachtoffers.

Ik vind het vreemd om een rouwproces te organiseren voor een bekend persoon die fan is van je club maar verder geen enkele betrokkenheid heeft gekend. Ik snap de tragiek van het overlijden, dit grijpt iedereen aan maar deze aandacht is toch niet nodig? Wellicht zit ik er naast volgens velen maar ik vind dit een beetje aandachttrekkerij.

28 januari 2020 om 10:40

Heel veel clubs betuigen hun medeleven, Milan wilt dat op deze manier, niets mis mee, alles wat ze willen is een rouwband om..

28 januari 2020 om 11:13

Nee ze willen ook een minuut stilte houden voorafgaand aan de wedstrijd. Mijns inziens overigens ook helemaal niks mis mee, moet AC Milan helemaal zelf weten lijkt me. Serie A zou dit niet moeten verbieden, want wat maakt het nou eigenlijk uit? Gewoon een minuut eerder het veld op en alsnog op de geplande tijd aftrappen, problem solved!

28 januari 2020 om 11:27

Eerst was het alleen rouwbanden, minuut stilte vergt wat planning maar moet alsnog kunnen

28 januari 2020 om 12:49

De reden dat dit soort dingen altijd strikt gereguleerd worden is omdat het altijd mogelijk is dat er politieke statements gemaakt worden door zo een acties. Verder snap ik dat Milan dit wilt doen, maar als dit soort dingen altijd toegelaten gaan worden kan er elke week wel een club zijn die een minuut stilte organiseert. Snap enerzijds de reactie van de Serie A wel, Milan kan ook op andere manieren zijn respect tonen.

28 januari 2020 om 12:50

Alles kan maar het is wel overdreven. Kobe was totaal niet betrokken bij Milan anders dat hij in zijn jeugd in de buurt woonde en fan was van van Basten. Maar hij was al tientallen jaren weg, werd zelden of nooit in verband gebracht met Milan en dan wil Milan hem uitgebreid herdenken alsof er een echte clubman is overleden. Dan kan je elke week wel iemand herdenken, standaard elke wedstrijd beginnen met een minuut stilte. Mijn inziens kan je dan beter het voorbeeld van diverse Engelse clubs volgen, die herdenken eenmaal per jaar alle omgekomen fans.

28 januari 2020 om 14:58

@SpeedyAFCA Hij was fan van de club, en niet alleen van Van Basten, ook Gullit en Maldini, en zijn kleedkamer heeft hij zijn kluisje vol met Milan spullen. Dus hij heeft WEL banden met de club. Kijk eens op het FB pagina van Milan, dan zie je een interview van hem OP Milanello(trainingscomplex)ja, zo ver ging zijn banden met Milan..

28 januari 2020 om 10:43

Het is een wereldberoemde topsporter wat maakt het nou uit dat die verder geen baan heeft gehad voor Milan? Het gaat erom dat hij trotse supporter is van Milan, soms word er ook een minuut stilte gedaan voor een supporter dus zo vreemd is het niet als jr dan een minuut stilte inlast voor een van de beste basketballers aller tijden.

28 januari 2020 om 10:50

Ik snap de organisator wel. Het is mooi dat Milan hem wilt eren, maar hij had helemaal niks met voetbal te maken. Dat hij wereldberoemd was doet er ook niet toe, waarom zou je elke beroemd hij moeten eren tijdens een voetbalwedstrijd? Hetzelfde geld voor een supporter. Misschien gaat er wel elke week/dag een AC Milan supporter dood als je voor hun allemaal een minuut stilte houd, kan je er een wekelijkse traditie van maken.

28 januari 2020 om 11:05

Daarom kiezen zij ervoor om deze jongen die bekend is in Italië en er weleens kwam te eren en de minder bekende dode niet. Zoals je zelf zegt: anders kan je er een wekelijkse traditie van maken. Je doet toch niemand kwaad door deze man te eren? Ergens had ik gewild dat mijn pa zo geëerd werd, maar feit is dat ze hem niet kennen en Kobe, zelfs zonder achternaam, wel.

28 januari 2020 om 12:13

Als je elke beroemdheid gaat eren, kan je ook wekelijks aan de gang blijven. Hij heeft helemaal niks betekent voor de club en was niks meer dan supporter.

28 januari 2020 om 12:33

Maar je snapt toch wel dat het zo gaat? Een bekend persoon, die publiekelijk toont een Milanista te zijn, zo bouw je ook een band op met de Milan fans. Is nog op Milanello geweest paar jaar geleden, ging vroeger altijd naar het stadion. Zo gaat dat, deze man is zeer bekend en ook bij de achterban geliefd. Als je inderdaad elke supporter moet gaan eren, dan blijf je bezig. Maar ik denk dat iedereen wel snapt dat het zo gaat. Dat heb je nou eenmaal wanneer beroemdheden sterven. Wanneer een ander bekend iemand sterf aan een vreselijke ziekte, wordt daar in de journaals ook uitgebreid bij stilgestaan, terwijl er waarschijnlijk honderden of duizenden anderen op dat moment ook aan die ziekte lijden..

28 januari 2020 om 12:34

@AZE: dat laat je de club toch zelf beslissen? Vanuit Milan standpunt is hun zowat meest bekende supporter tragisch overleden en daar willen ze een minuut stilte voor houden. Maar tuurlijk speelt het feit dat hij een publiek figuur was mee in het feit dat Milan dit doet. Net zoals in alle berichtgeving over dit ongeluk het enkel over Kobe en zijn dochter gaat en men de andere 7 overledenen niet vermeld. Dat is nu eenmaal de trieste realiteit.

28 januari 2020 om 13:16

Nou nee dat is juist het probleem. AC Milan bepaald niet over een een minuut stilte komt, dat bepaald de organisator. Als zij zeggen dat daar geen reden voor is dan snap ik dat wel. Het is een basketballer geweest en die zal door zijn eigen club en competitie wel geëerd worden met een minuut stilte. Milan heeft er verder niks mee te maken.

28 januari 2020 om 11:00

Als de mensen daar behoefte aan hebben, dan is dat prima. Jij hebt ongetwijfeld ook behoefte aan andere dingen dan ik, we zijn allemaal anders.

28 januari 2020 om 11:03

Ik heb gisteren op de radio begrepen dat hij wel degelijk was heeft betekend voor oa AC Milan en Barcalona. Hij vloog vaak naar Europa om in de jeugdopleidingen lezingen te geven hoe te leven als topsporter. Daarbij van kinds af aan fan geweest van AC Milan, met zijn grote idool Marco v. Basten.

28 januari 2020 om 12:12

Belachelijke reactie. Sinds wanneer is respect betuigen aandachtstrekkerij?

28 januari 2020 om 14:13

Respect betuig je ook met een berichtje in de krant of een boeket voor het gezin, waarmee je het wat persoonlijker houdt. Zo zijn er nog vele andere manieren. Nu wordt het groots neer gezet, zo krijgt Milan, een prachtige club overigens, wel veel aandacht. Hier wordt natuurlijk ook bewust over nagedacht. Vaak zijn er meerdere belangen.

28 januari 2020 om 14:46

Besef even dat veel spelers hem persoonlijk kennen waaronder ook wellicht de clubleiding. Niet alles is marketing.

28 januari 2020 om 12:17

Betrokkenheid met de spelers...moeilijk te begrijpen voor je Ross. Die kenden hem wel, tuurlijk 1 minuut en wat is 1 minuut voor een legende

28 januari 2020 om 12:56

Voor een club legende vind ik een minuut stilte niet meer dan normaal maar dit is een Amerikaanse basketbal legende. Die wordt uitgebreid in de NBA en andere basketbal competities herdacht. Maar wat is zijn link met Milan anders dan dat hij fan was van van Basten in zijn jonge jaren? Hij heeft toch niets betekend voor Milan? Er overlijden toch mensen die echt veel en veel meer voor Milan hebben betekend maar die niet herdacht worden?

Mooi natuurlijk dat AC milan dit wilt doen, echter word mij niet helemaal duidelijk waarom dit verboden zou kunnen/moeten worden door de Lega serie A ?als je dit als club zijnde wilt doen moet dit toch kunnen? of zijn daar (blijkbaar) specifieke regels voor ofzo?

Met alle respect. Er overlijden wel vaker fans van clubs. Omdat deze niet bekend zijn geen minuut stilte? Kobe was fan van deze mooie club maar verder niet. Persoonlijk vindt ik dit te ver gaan. Dit zou alleen voor grootheden van de club moeten gelden

28 januari 2020 om 11:19

Als je even de reactie een paar plaatsen naar boven leest zie je dat hij wel degelijk dingen voor de club heeft gedaan. Zoals de lezingen geven voor de jeugdopleiding.

28 januari 2020 om 11:33

Er hebben wel meer mensen ooit een lezing gegeven voor de jeugdopleiding, die geen minuut stilte hebben gekregen. Goedkoop scoren dit van AC Milan.

28 januari 2020 om 11:47

Ik weet niet wat voor persoonlijke vete je hebt tegen Milan maar dit slaat natuurlijk nergens op. Hij was al van jongs af aan fan van Milan en heeft ook vaak de spelers ontmoet dan heb je al meer een link met de club dan dat je van een afstandje de club bekijkt.

Pfff over wat een gezeik zeg. Het is maar 1 minuut. Als AC dit wilt waarom niet. Ze willen hem op deze manier eer betuigen. Toppunt van mierenneuken dit

Laat ze gewoon een minuut stilte houden in Milaan...onzin om daarover te zeuren... 1 minuut stilte en daarna in 90 minuten ten onder tegen Torino. Geen probleem voor de Milanezen!

Allemaal héél erg dat Kobe Bryant door zo'n crash is omgekomen samen met zijn dochter. Máár volgens mijn info géén aparte banden met AC Milan , plús natuurlijk een Nederlandse sneer waar blijft het eerbetoon aan Rob Rensenbrink???? 2 WK finales gespeeld na Johan Cruijff 1 van Nederlandse beste voetballers ongelooflijk zelfs op het journaal alléén maar aandacht voor Kobe Bryant en 0 % voor de man die in 1978 in de laatste minuut op de paal schoot!!!

Wat een kromme vergelijkingen hier.Volgens mij beseft meer dan de helft hier niet over wat voor legende het is en ja het is in een andere takt van sport. Maar volgens mij verdienen legendes in de sport privilege omdat ze zoveel betekenen voor de sport! Ik vind die tegen meningen gewoon egoïstisch en een gebrek aan kennis wat zo iemand voor inpact heeft voor de sport. Wtf is het grote probleem van 1 minuut stilte? Dat mensen daar zo moeite mee kunnen hebben snap ik niet.

28 januari 2020 om 12:01

Doe eens even normaal zeg, privileges omdat ze wat voor de sport betekenen? Het is maar sport hoor. Echter scheen hij ook een geweldig mens te zijn naast zijn carrière en ja, dat verdient dan wel de aandacht wat mij betreft. Niet omdat hij toevallig veel beter een balletje in een hoepeltje kon gooien tov anderen. Net zo goed als dat Cruyff niet geadoreerd hoeft te worden omdat hij heel goed een balletje in een goaltje kon schoppen.

Ik snap de reacties echt niet met de vraag waarom Milan dit zou doen. Wat is er mis mee om een groot supporter te eren, die in meerdere interviews heeft aangegeven een groot Milan fan te zijn en een paar jaar geleden nog op uitnodiging van de club op Milanello is geweest? Onder Milan fans was hij zeer geliefd, dan is het toch mooi dat de club hem een laatste eer wil bewijzen, ook voor de supporters.

Ik begrijp het ook niet waarom ze dit misschien willen verbieden/blokkeren. Als Milan hierop staat en het belangrijk vind om dit te doen, kan het geen kwaad toch? Hopelijk dat ze dit alsnog gewoon kunnen uitvoeren.

28 januari 2020 om 12:53

Het kan wel moeilijke precedenten scheppen. Stel dat er in de toekomst een club een minuut stilte wilt houden voor een zeer actief politiek betrokken persoon (bv een extreem rechtste politicus), dan zou die club naar deze zaak kunnen verwijzen om die minuut te rechtvaardigen. Lijkt me dat de Serie A zo een scenario’s wilt vermijden.

28 januari 2020 om 15:45

Maar dan zouden ze toch kunnen oordelen dat het wel binnen sport mag, maar niet binnen de politiek? Daarmee kan je zoiets voorkomen. Als voetballer/voetbalclub heb je ook wel een enigszins sportieve maatschappelijke functie, terwijl politiek hier helemaal buiten staat.

28 januari 2020 om 17:19

Dat kan op zich wel maar het zal een niet al te eenvoudig onderscheid worden. Als zo een politicus nauw verbonden lopen de politieke sfeer en de sportieve sfeer al zeer snel door elkaar. Ik snap persoonlijk wel dat ze er vrij strikt op zijn.

Publiciteitsactie van AC Milan, mochten ze dit doorzetten dan verwacht ik een boete. Eer als AC Milan zijnde liever een oud-speler die zich in de jaren 50 een aantal seizoenen als rechtsback voor je club heeft ingezet dan een basketballer met een fanshirt, als je graag iemand wil eren.

28 januari 2020 om 12:26

Eresaluut van een sportclub aan een topsporter. Niks mis mee toch?

Een basketballer met een fanshirt ? Zo ontiegelijk respectloos hoe sommige mensen hier over Kobe Bryant praten . Ze hebben geen idee hoe groot deze man was . Bijzonder jammer .

Ik denk dat niemand de grootheid van de speler Kobe Bryant onderschat.het is natuurlijk helemaal aan AC Milan om hier meer aandacht aan te geven.de manier waarop is echter niet helemaal aan AC Milan. Ik snap dat in zijn algemeenheid de consus van bezoekers zoals een site als voetbalzone niet veel verder gaat dan: We bepalen zelf toch wel wat we doen en wat goed is.regels zijn er dan in principe om aan je laars te lappen als de intentie en het gebaar maar zuiver is, toch?nee, want regels zijn regels. Waarom hij wel en een ander niet? Dat zal dan elke keer de vraag zijn. Aangezien de organisator niet elk geval wil gaan beoordelen, is er een regel dat niet clubmensen (of hoe ze die regel dan ook vorm hebben gegeven) geen 1 minuut stilte krijgen. Beoordelingen zorgen voor willekeur, een gevoel van onrecht en benadeling. Dit ondervangen ze op deze manier, ook al is het gebaar misschien sympathiek.er zijn echter meer manieren om iemand te eren. Met een shirt van Kobe over je shirt voor je gaat beginnen. Als ze uitgerekend op een manier willen eren die toestemming vereist, dan moeten ze zich ook schikken als die toestemming er niet komt.maar ach, dat is mijn onpopulaire mening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1681 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Atalanta7845
3.AC Milan7531
4.Juventus7536
5.Napoli7343
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
F. KessiéMiddenvelder3511
A. SaelemaekersMiddenvelder302
Rafael LeãoAanvaller286
G. DonnarummaKeeper350
A. RebićAanvaller2611
S. TonaliMiddenvelder250
Brahim DíazAanvaller254
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AC Milan.

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren