‘Details scheiden Oguzhan Özyakup van overstap naar Feyenoord’

Maandag, 27 januari 2020 om

Oguzhan Özyakup is hard op weg naar Feyenoord. Maandag meldden diverse Turkse media al dat de middenvelder in de belangstelling staat van de Rotterdammers en volgens Voetbal International heeft technisch directeur Frank Arnesen de 27-jarige Turks international bijna binnen. Arnesen gaf maandag aan dat Feyenoord geen geld meer heeft om versterkingen te kopen en wanneer er een middenvelder wordt aangetrokken, dat op huurbasis gebeurt.

Özyakup zou op enkele details na rond zijn met Feyenoord. Met zijn komst heeft Dick Advocaat zijn gewenste versterkingen binnen. De trainer liet in de winterstop weten dat hij zijn selectie graag versterkt zag met een spits en een middenvelder. Maandagmiddag werd met Robert Bozenik de nieuwe spits van Feyenoord gepresenteerd in De Kuip en Özyakup zal in rap tempo volgen, zo lijkt het.

Arnesen werd maandag nog gevraagd naar de interesse in Özyakup, maar daar wilde hij niet op reageren. “We bekijken uiteraard of er iets mogelijk is”, zei hij. "Maar het is een kwestie van financiën. Kopen is sowieso uitgesloten. Als er nog iets zou komen, dan is het een huurspeler. Dan zou het om een middenvelder kunnen gaan. Het gaat om geld, en daar hebben we niet veel van. Dus we moeten creatief zijn, maar dat zijn we ook. We kunnen alleen maar huren, maar dat is ook prima. Feyenoord is hartstikke gezond, maar er is niet veel geld om te gebruiken.”

De 43-voudig Turks international is dit seizoen geen vaste basisspeler bij Besiktas. Hij kwam in de competitie slechts vier keer tot een basisplaats en acht invalbeurten. De in Nederland geboren middenvelder stapte op jonge leeftijd over van de jeugdopleiding van AZ naar Arsenal, om vervolgens in 2012 naar Besiktas te verkassen.

Langer verblijf Advocaat bij Feyenoord een optie: 'Geef ons de tijd'
Meer video's

Poll

Goede zet van Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door darleytorres)

Prima tussentijdse oplossing lijkt mij. Hooen dat hij iets extra’s brengt en dat we de stijgende lijn vol kunnen blijven houden!

Mooi en nu hopen dat ie ook wat toevoegt.

27 januari 2020 om 17:15

Ik denk dat hij in één klap Feyenoords beste middenvelder is, althans als hij zijn oude niveau weer kan halen. Ben overigens wel benieuwd wie het veld moet ruimen, het middenveld staat opzich prima nu. Köcku is Advocaat fan van dus het zal tussen Toornstra en Fer gaan denk ik.

27 januari 2020 om 17:24

vanaf links, ipv sinistera, kan dat niet?

27 januari 2020 om 17:29

Nog meer diepte weghalen op de flank. Het spel is al zo voorspelbaar en dan met een speler spelen die helemaal geen diepgang heeft.

27 januari 2020 om 17:38

@Clarkkent2, Ik denk dat hij daar iets te veel snelheid voor mist. En ik zou Sinistera altijd opstellen, speelt goed en vertegenwoordigt waarde, kapitaal op het veld bij Feyenoord is lang geleden, dat zal ik ook niet veranderen.

27 januari 2020 om 17:42

Zie geen enkele reden om Sinistera te vervangen. Is grillig maar je kan zien dat die jongen enorm veel potentie heeft.een van je spelers die veel geld kan gaan opleveren op de bank gaan zetten voor een huurling, nee dan begrijp je het.

27 januari 2020 om 20:33

Een jaar of 3 geleden was hij erg lekker bezig, daarna weinig meer van gehoord of gezien. Destijds echter een heerlijke box to box middenvelder , dit zou zomaar eens mooi kunnen uitpakken voor feyenoord

28 januari 2020 om 14:16

Ken de speler niet, dus heb er ook geen oordeel over.

Las net ook, met optie tot koop. In dat geval echt een fantastische zet, mocht hij zijn niveau halen! Ben benieuwd wie er dan geslachtofferd wordt. Toornstra is in vorm, Kokcu ons kapitaal en hij is geen speler voor de positie van Fer.

27 januari 2020 om 16:55

Mocht hij zijn niveau niet halen, dan ben je er ook weer zo vanaf zonder dat het kapitalen gekost heeft. Hier kan je je geen buil aan vallen.

27 januari 2020 om 16:57

Klopt! Eigenlijk is het eenzelfde principe als Berghuis destijds. Werd gehuurd, deed het goed, Feyenoord nam hem over voor 6 miljoen en is inmiddels één van de beste spelers in de Eredivisie.

27 januari 2020 om 16:59

Ik kan me haast niet voorstellen dat deze speler met optie tot koop wordt verhuurd. Daar is hij lijkt me iets te goed voor.

27 januari 2020 om 17:01

Pin mij er ook niet op vast. Is afkomstig van Turkse media en die zitten er wel vaker naast.

27 januari 2020 om 17:36

Als ie zo goed is, dan hoeft Besiktas niet van hem af. Momenteel is ie dus blijkbaar niet goed genoeg in hun ogen en wie weet is dat in de zomer niet anders.

27 januari 2020 om 17:28

Hangt er natuurlijk een beetje van af hoe hoog die koopoptie is.

27 januari 2020 om 17:42

Ik denk dat Kokcü moet wijken. Helaas

27 januari 2020 om 17:45

Ik denk het juist niet eigenlijk. Kokcu speelt uiteindelijk toch verder vooruitgeschoven en Ozyakup is, zoals ik hem ken als speler, toch meer een controleur naast een stofzuiger. Dus denk zelf dat Toornstra (speelt eigenlijk ook niet op z'n 'echte' plek) eerder zal wijken.

27 januari 2020 om 18:10

Kokcu of 'Orrie' is het oogappeltje van Dick. Lijkt me eigenlijk niet

27 januari 2020 om 18:21

Toornstra of Fer lijkt mij inderdaad, maar het is iig heel positief als er een hele serieuze concurrent komt op het middenveld. Zeker nu de wissels weg zijn

28 januari 2020 om 07:53

Ik hoop dat je gelijk hebt, maar ik heb het idee dat Advocaat vooral voor ervaring wil kiezen en daarom hem zal slachtofferen. De enige redenen dat Geertruida en Malacia spelen zijn omdat hun concurrenten geblesseerd zijn en niet omdat Advocaat talent wil laten ontwikkelen.

27 januari 2020 om 20:17

Niemand wordt geslachtofferd maar de beste zal gewoon spelen. Toornstra's vorm is broos, ik denk dat met name hij de concurrentie moet aangaan.

Meer dan prima versterking. Een 43-voudig international van Turkije met Nederlandse roots, is hier geboren en is iemand die de taal spreekt. Prima versterking als backup.

27 januari 2020 om 17:44

Als backup?? Deze man is beter dan jullie hele middenveld. Die gaat echt niet op de bank zitten maat.

27 januari 2020 om 18:05

Van meerdere VZ leden van Turkse afkomst is hij totaal uit vorm en is het zeker geen basis materiaal. Vandaar ook mijn mening als backup. Basis materiaal zou nog beter zijn uiteraard. Dan moet hij Toornstra vervangen want Fer en Kokcu gaan niet banken.

27 januari 2020 om 18:22

Nou een serieuse concurrent is altind fijn, voor alle 3 de spelers.

27 januari 2020 om 19:28

Ik denk dat hij ook snel op de plek van Toornstra komt te spelen, misschien direct misschien na een paar wedstrijden. Ik denk ook dat hij de beste middenvelder gaat worden! Van wat ik begrijp en gezien heb wat nonchalant en minder geworden na zn gemiste toptransfer na zijn super seizoen!! Als advocaat hem weet te raken dan kan het nog weleens een hele mooie 2e seizoenshelft worden. We strijden iig weer vol voor plek 3 en met een beetje dromen is misschien plek 2 niet onmogelijk!!

27 januari 2020 om 20:25

Ik weet niet man. Je houdt hoe dan ook veel spelers in de basis waar je niet met zekerheid op kan bouwen. Ik hoop dat de ondergrens nu echt structureel verhoogd is, we verliezen in ieder geval weinig, dat is fijn.

27 januari 2020 om 18:06

Aantal caps zeggen helaas niks, Oguzhan speelde vooral in het begin goed bij Besiktas, afgelope tijd is het niks meer met hem maar dat kan je ook verwijten aan Besiktas als elftal, hoop uiteraard dat hij wat gaat voegen aan dit Feyenoord maar ik vrees dat dit een flop word.

Ben benieuwd wat Feyenoord aan salaris mee gaat betalen, denk niet dat het veel zal zijn. Maar ik heb liever dat hij zich herpakt in Nederland, zodat we weer van hem kunnen genieten bij Besiktas of desnoods kunnen verkopen in de zomer want hij zit op een dood spoor in Turkije. Kijken of Jeremain Lens ook hetzelfde pad bewandelt. Overigens is de situatie van Oguzhan weer een voorbeeld van slecht beleid bij de Turkse clubs. We hebben hem niet verkocht toen hij nog heel wat zou opleveren, vervolgens een dik salaris meegegeven en nu zit je opgescheept met een dure speler die niks toevoegt.

27 januari 2020 om 16:55

Lens? Naar welke club dan? Feyenoord is voorin al voorzien.

27 januari 2020 om 18:07

Gok van niet. Zoals Repuiztav al zegt is Feyenoord al voorzien van een nieuwe spits door de komst van Bozenik. Lens was één van de alternatieven voorin.

Vond hem toch een hele leuke voetballer in zijn top periode bij besiktas. Werd destijds ook gelinkt aan Arsenal als ik mij niet vergis. Mocht hij zijn oude niveau weer halen, waar ik wel van overtuigd ben met Advocaat als trainer, kan het een hele leuke speler zijn voor Feyenoord. Ik zeg doen!

27 januari 2020 om 17:02

Ging in 2008 van AZ naar Arsenal en in 2012 van Arsenal naar Besiktas.

27 januari 2020 om 17:10

Klopt, maar er was een tijdje sprake dat Arsenal hem terug wou halen.

27 januari 2020 om 17:19

@texeira klopt, hij deed het toen zo goed bij Besiktas dat Arsenal serieuze interesse had om hem terug te halen. AS Roma had toen ook serieuze interesse in hem

Hopelijk kan Dickie hem een draai om de oren geven en weer aan het voetballen krijgen.

in de praktijk moet het nog blijken maar ik word toch een stuk enthousiaster van de huidige aankopen dan van de terugkeer van een Clasie of Narsingh

27 januari 2020 om 16:59

Zie je Ozyakup als een ander verhaal dan een Clasie vorig jaar, Japie?

27 januari 2020 om 17:08

@bobiku29 ik ben nooit echt een Clasie fan geweest wat ik toch beetje een overschatte werker vond, waar ik Ozyakup als hij een hoog niveau aantikte een stuk beter vond, ook omdat hij een stuk technischer is. bovendien had Clasie 3 jaar amper meer gespeeld en alleen maar de bank warm gehouden bij Southampton en Club Brugge

27 januari 2020 om 17:32

Ook voor Ozyakup geldt echter dat hij zich al lang niet bewezen heeft. Maar ik snap je wel, bovendien is dit niet een beoogde basiskracht natuurlijk. Althans, niet direct

27 januari 2020 om 17:34

Voordat Clasie naar Southampton ging behoorde hij wel tot de beste spelers van de eredivisie. Speelde ook een hele goede wedstrijd op het wk in Brazilië. Na zijn overgang is het alleen maar bergafwaarts gegaan.

27 januari 2020 om 17:38

@bobiku29 dat ben ik zeker met je eens maar dit is wel een speler die veel voetballend vermogen heeft wat dit Feyenoord middenveld wel kan gebruiken. als je die samen met Kokcu hebt staan op je middenveld komt dat de creativiteit in het elftal wel ten goede

27 januari 2020 om 17:39

@4fredondo hij deed het een tijdje erg goed inderdaad bij Feyenoord maar ik heb er nooit een toekomstige wereldtopper ingezien wat ik mensen toen soms hoorde zeggen. het was een nuttige teamspeler die hard werkte en heel af en toe een prachtige lange pass liet zien maar ik kon persoonlijk veel meer genieten van een El Ahmadi destijds. wat een beest was dat op het middenveld. die zat echt overal tussen

27 januari 2020 om 17:44

Zeker, maar Toornstra zal niet zo maar uit het elftal verdwijnen. Ik vind hem niet altijd goed spelen, maar hij is wel belangrijk. Scoort ook vaak goals op belangrijke momenten

27 januari 2020 om 17:45

@bobiku29 als ik heel eerlijk ben vind ik Toornstra veel meer brengen als Fer dit seizoen. ik zou daarom graag een middenveld zien met Kokcu, Toornstra en Ozyakup

27 januari 2020 om 18:14

En wie gaat er dan verdedigen Japie? Fer is aan de bal duidelijk niet sterk, maar zijn fysiek, tackles en kopkracht ga je missen, hoor. Althans, als je je gesuggereerde middenveld aanhoudt.

27 januari 2020 om 18:20

@mgmv Ozyakup speelde bij Besiktas ook weleens als controleur maar je hebt een punt. Fer speelt geen geweldig seizoen maar het is wel de beste verdedigende middenvelder die je hebt. dan zal misschien toch Toornstra het kind van de rekening worden al vind ik die dit seizoen wel prima spelen

27 januari 2020 om 18:23

Zou inderdaad ook kunnen dat Ozyakup a la Clasie de verdedigende middenvelder wordt. Dus dat hij spel zal maken net voor de verdediging. Het is in elk geval het 'luxe' probleem dat Dick graag wel zal willen hebben.

Mooi. Is hard nodig aangezien we op dit moment 3 (!) middenvelders in de volledige selectie hebben. Daarnaast de nodige ervaring en iemand die nog wel wat te winnen heeft (EK-selectie). Met een optie tot koop echt een meesterzet van Arnesen, maar kan me dat bijna niet voorstellen.

27 januari 2020 om 17:11

Ik denk dat we niet moeten vergeten wat voor mentor Ozkayup voor Kokcu kan zijn!

27 januari 2020 om 18:10

We hebben er 4 momenteel (Fer, Toornstra, Kokcu en Tapia) en er zijn er een aantal weggegaan. Burger is verhuurd aan Excelsior, El Bouchataoui naar Dordrecht en Kelly is terug naar Engeland. De spoeling was wel echt dun.

Wauw, Arnesen is duidelijk goed bezig. Grappig hoe voetbal gaat, ook als ik het voetbal nog steeeds om te huilen lijkt de zon weer te voorschijn te komen in Rotterdam terwijl in Eindhoven steeds meer lichtjes barsten.ozyakup in vorm maakt de Eredivisie zeker beter, hoop dat hij komt.

Prima tijdelijke oplossing, in de zomer voor Veerman gaan.

27 januari 2020 om 17:27

Of als hij goed bevalt hem definitief binnen halen zo Zou je langzaamaan de weg weer omhoog kunnen gaan met voor eredivisiebegrippen een absolute topspeler als hij zijn niveau aantikt.

27 januari 2020 om 17:33

Dat kan ook zeker. Maar zie Veerman uberhaupt wel graag komen. Evenals Alhassen Yussuf van Goteborg.

27 januari 2020 om 19:11

Mohamed Kudus heeft ook een tijdje op de radar gestaan. Ook een heerlijke speler!

Heb hem altijd een mooie, sierlijke speler gevonden. Al mag dit niet ten koste gaan van Kokcu. Toornstra is op dit moment in vorm, maar zou het minder erg vinden mocht hij op de bank terecht komen.

Een beetje het symbool van de wederopstanding van Besiktas. Had een belangrijke rol in de twee landstitels en de succesvolle CL-campagne. Daarna was hij geen schim meer van die speler en vond hij knappe Turkse actrices toch wat interessanter dan het spelletje. Toch zonde, had wel hogere verwachtingen van hem. Misschien dat deze overstap hem wel goed zou doen, weer terug in het gemoedelijke Nederland en een fijnere competitie voor frivole spelers. Want voetballen kan hij wel.

Was bij Besiktas weer opgeleefd paar jaar geleden, toen volgens mij zelfs in de belangstelling van Europese (sub)top. Kan mij herinneren dat Arsenal toen ook werd gelinkt aan een terugkeer. Blijkbaar weer wat teruggevallen afgelopen jaren, maar dat hij goed kan voetballen is zeker. Beetje vorm terugpakken en je hebt aan hem echt een prachtspeler. Wel weer zo'n typisch twijfelgevalletje met NL achtergrond, typisch Feyenoord.

27 januari 2020 om 17:28

klopt en AS Roma was ook serieus geinterreseerd destijds

En dat terwijl Advocaat kort geleden nog stellig aangaf juist niet Özyakup als versterking te willen. Letterlijk gezegd zat Advocaat niet op hem te wachten. Toch redelijk verrassend dat dan juist hij als versterking wordt gehaald. Wordt de wil van Advocaat hier dan opzij gezet door Arnessen en Co ? Dat zal Advocaat dan niet leuk vinden.

27 januari 2020 om 18:18

Ik heb het Advocaat eerlijk gezegd nooit zelf letterlijk zien zeggen. Ik heb het alleen gesuggereerd zien worden door oa VI en AD. En bovendien weet ik wel heel zeker dat er met Advocaat goed overlegd wordt.

Goed bezig Arnesen. Je kunt met weinig geld echt wel goede spelers halen. En als je wel geld hebt kun je spelers halen die er niks van kunnen. Kijk maar naar John de Jong. Arnesen is de perfecte man om het technische beleid de komende jaren vorm te gaan geven. Door de visie van Arnesen en zijn netwerk verwacht ik dat Feyenoord de komende jaren psv in sportief opzicht voorbij gaat

Ik zou als Feyenoord zijnde ook naar talenten kijken in Turkije. Vaak hebben ze veel talent maar worden ze niet (optimaal) gebruikt. Goedkope manier om jonge spelers te halen. Zou financieel ook acceptabel zijn mochten ze niet goed uitpakken.

27 januari 2020 om 23:30

Een Ravil Tagir zo even uit mijn hoofd zou Feyenoord prima kunnen scouten. Vind ook dat de door jou aangedragen aanpak goed kan werken voor Nederlandse clubs, in dit geval Feyenoord.

Een bankzitter bij Besiktas die Feyenoord er weer bovenop moet helpen, we gaan het meemaken.

Beetje offtopic maar Dick heeft wel een zwak voor Turken en andersom ook. ik gun het deze man van harte om succesvol te zijn zo tegen het einde van zijn carriere. Dick Advocaat was in Turkije erg geliefd omdat hij recht voor zijn raap was. Ik denk dat hij bij veel clubs in Turkije kan aankloppen om zaken te doen of om de koffie te gaan. Hoop dat hij Feyenoord weer dat zetje kan geven wat ze verdienen. Hoe mooi zou zijn als Ajax en Feyenoord tot de laatste ronden zouden spelen voor het kampioenschap.

Als Dick wat pit brengt in het jammergraag karakter van Ozzy is het een toptransfer. Nog 1,5 jaar geleden stond hij op de lijstjes van oa Napoli, Schalke etc.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5346
2.AZ4729
3.Feyenoord4312
4.PSV4224
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. ToureAanvaller
S. BerghuisAanvaller2113
L. SinisterraAanvaller215
L. FerMiddenvelder202
S. LarssonAanvaller204
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Zaterdag 22 februari
Barcelona hoopt te kunnen profiteren van de Europese uitsluiting van Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren