WK-ster kan droomstap naar Ajax vergeten door verschrikkelijke blessure

Zondag, 26 januari 2020 om 10:36Dominic Mostert • Laatste update: 13:59

Eugenio Pizzuto kan een stage bij Ajax voorlopig vergeten. De zeventienjarige verdedigende middenvelder van Pachuca zou in maart naar Amsterdam gaan voor een proefperiode, maar heeft zaterdagnacht een verschrikkelijke enkelblessure opgelopen tijdens zijn debuut in de Liga MX. Pizzuto probeerde, zonder een tegenstander in de buurt, een bal te onderscheppen in het duel met Club León en ging daarbij door zijn enkel.

Pizzuto maakte in minuut 59 zijn entree als invaller, nadat hij woensdag al zijn debuut maakte in het profvoetbal in een wedstrijd tegen Mérida FC (1-1) in de Copa MX. Zes minuten na zijn invalbeurt sloeg het noodlot toe voor de jongeling, wiens enkel een kwartslag draaide. Het leverde nare beelden op en Pizzuto was zijn tranen niet de baas. Pachuca heeft nog niets vermeld over de exacte ernst van de blessure, maar het lijkt ondenkbaar dat hij snel weer op het veld staat.

Het is een grote klap voor Pizzuto, die middenin zijn doorbraak zat. Het talent werd beloond voor zijn rappe ontwikkeling: hij was tijdens het WK Onder-17, in oktober en november 2019, een van de sterspelers van verliezend finalist Mexico. Hij won de bronzen bal en was daarmee de beste speler van Mexico; alleen Adil Aouchiche van Frankrijk (zilveren bal) en Gabriel Veron van Brazilië (gouden bal) kregen een hogere onderscheiding.

De opmars van Pizzuto ging niet onopgemerkt voorbij bij Ajax. Eind november meldde het Mexicaanse Medio Tiempo dat meerdere spelers van Pachuca, te weten Pizzuto, Israel Luna, Bruce El-Mesmari (allen 17) en Bryan González (16), op proef zouden mogen komen in Amsterdam. Ze worden in dat traject begeleid door Hans Westerhof, die jarenlang technisch directeur was bij de Mexicaanse club en een verleden heeft als hoofd opleidingen bij Ajax. Eerder deze maand bevestigde Pachuca dat de proefperiodes zouden plaatsvinden in maart.

"Ik ben er heel dankbaar voor dat ik deze onvergetelijke ervaring mag gaan meemaken. Ajax is over de afgelopen decennia een van de beste clubs ter wereld", blikte Pizzuto onlangs vooruit op zijn proefperiode in gesprek met ESPN. Vanuit Mexico komen massaal steunbetuigingen door voor Pizzuto. Zo steken zijn eigen club Pachuca, tegenstander Club León en het officiële Twitter-account van de Liga MX de jeugdinternational een hart onder de riem.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door joekaa)

Ik zag het filmpje net op het Facebook-pagina voorbijkomen. Echt een verschrikkelijke blessure en zeker niet voor gevoelige kijkers. Zeker als je in de herhaling zijn voet ziet..

26 januari 2020 om 20:59

Ja inderdaad, Vooral die in de slow-motion is zo pijnlijk om te zien gaat door merg en been dit... Erg triest voor zo'n speler, hoop dat hij zich 100% zal herstellen zowel fysiek als mentaal. Wat ik me afvraag, omdat er verder niemand bij betrokken was, lag dit vooral aan het veld?

Zonde, hoop voor hem dat hij snel hersteld en z’n potentie weet waar te maken.

Wat een verhaal. En dan te bedenken dat hij alleen nog maar op proef zou gaan. Laat staan als hij een selectiespeler zou zijn.

26 januari 2020 om 11:04

Kan je deze reactie toelichten? Het oplopen van zo'n blessure door zo'n jonge voetballer was erger geweest indien hij selectiespeler was geweest (wat hij overigens dus is in Mexico)? Voor wie?

26 januari 2020 om 12:25

Voor de jongen zelf denk ik. Hij was heel blij om bij Ajax op stage te mogen komen, en nu kan dat niet meer. En nu was het alleen stage, maar stel je voor dat hij toegelaten was. Dan ben je zó dichtbij Ajax 1, en dan gebeurt dit. Ik denk dat @gewoonalex dit bedoelde.

26 januari 2020 om 13:18

Nou dan heb je in ieder geval al een contract.. Je wilt dit sowieso niet, maar met een stage heb je nog niks.

26 januari 2020 om 11:35

Het gaat er denk om dat een 17-jarige jongen die op proef zou komen bij Ajax, maar dit nog niet eens gedaan heeft, en nu geblesseerd is geraakt als groot nieuws wordt gebracht.... Het is natuurlijk wel erg overdreven om dit zo groot uit te meten...

26 januari 2020 om 11:48

Precies. Laat 2 dingen duidelijk zijn, dit gun je ter allereerste helemaal niemand. Maar om dit nieuws zo groot uit te meten omdat die op proef gaat bij een Nederlandse club en er een melding van moet worden gemaakt. Gaat dat niet beetje ver?
Of hij nu naar Ajax, Feyenoord, PSV, FC Dordrecht gaat of naar Ijsselmeervogels dat maakt niks uit.

26 januari 2020 om 11:57

Helemaal met jou eens. Als dit nou een bewezen toptalent was dat Mexico al enorm bij de hand nam en in concrete belangstelling stond van de allergrootste clubs, maar op het punt stond om voor Ajax te tekenen dan was dit groot nieuws. Maar iemand die van plan was hier op proef te komen.... Ik wil het wel weten, maar dat hoeft niet zo groot gemaakt te worden.

26 januari 2020 om 13:16

In de wandelgangen ook al een bericht over een 15 jarige speler. Je wordt misleid door de titel en je gaat toch kijken. Vervelend voor deze speler maar verder niet nieuwswaardig.

Ik zou het niet vreemd vinden als forums als Voetbalzone deze beelden niet publiceren. Het zijn akelige beelden om te zien en voor deze jongen al helemaal een drama.
Hij is nog jong en getalenteerd, hopelijk hersteld die goed en snel en kan die alsnog een mooie stap naar Europa maken!

26 januari 2020 om 11:05

Waarom? Je kan toch zelf bepalen of het kijkt of niet. We leven in een vrij land met vrije journalistiek. Waarom dit soort dingen weglaten, het is toch gewoon wat er gebeurt is.

26 januari 2020 om 11:39

Helemaal mee eens. Als we zo gaan redeneren mag niks meer in beeld worden gebracht. Beelden van een crash, mensen die onder het puin vandaan gehaald worden, beelden van aanslagen, mensen die in China bewusteloos op straat liggen door het Coronavirus en ga zo maar door. Het is echter goed dat we deze beelden zien, zodat we weten wat er speelt. Ook als het om zoiets relatief onbenulligs gaat als voetbal wil ik graag op de hoogte gehouden worden en soms horen daar minder prettige beelden bij, maar als je het niet wilt zien, hoef je niet te kijken. Dat is je eigen keuze en niet een keuze die een nieuwssite voor je zou moeten maken.

26 januari 2020 om 11:09

Het hoort bij het voetbal, kan je niks aan doen. Beetje flauw.

26 januari 2020 om 13:06

Het is nu eenmaal het leven, er gebeuren wel ergere dingen en die stoppen we ook niet weg. Je hebt een vrije keuze om wel of niet te kijken, maar laten we iets niet preventief weglaten zeg, mijn hemel

Dit is ongetwijfeld de ergste nachtmerrie die een voetballer, zeker op zo’n jonge leeftijd, moet meemaken. Ongelukkig om op deze manier geblesseerd te geraken, dit gaat door merg en been. Dit wens je niemand toe! Veel goede moed gewenst en hopelijk valt zijn droom niet voorgoed in duigen.

26 januari 2020 om 11:14

Helemaal mee eens, heb zelf op 12 jarige leeftijd een dubbele beenbreuk opgelopen waarbij mijn enkel verkeerd stond door een tackle van achter en na zoiets sta je nooit meer hetzelfde op een voetbalveld.

Ai Ai Ai dat ziet er niet best uit. Blessures al deze net als kruisbanden zijn niet te voorkomen helaas. Dikke pech dat je zulke blessures oploopt. Sterkte!

Jammer. Was de beste speler bij Mexico o17 (misschien na Efrain Alvarez). Talentvolle CVM en was heel benieuwd naar zijn proefperiode bij Ajax, helaas gaat dat niet meer door.

Vreselijke blessure. Z'n been bleef duidelijk hangen onder z'n lichaam en z'n enkel ving al z'n gewicht op. Hij zal waarschijnlijk schade hebben aan meerdere dingen in z'n enkel. Zou me verbazen als hij binnen een jaar weer op het veld staat. Ontzettend sneu voor de beste jongen.

Zo zie je maar hoe gevaarlijk het is alles op het voetbal te gooien, letterlijk bij elke actie kan het gewoon voorbij zijn al dan niet voor een lange tijd. Natuurlijk wens ik de jongen een spoedig herstel!

26 januari 2020 om 15:43

@ Tuskii Dat geldt voor alles in het leven, overigens hebben kinderen uit dat soort landen natuurlijk niet dezelfde kansen zoals wij die hier hebben. Dus in dat opzicht is het natuurlijk niet zo raar dat jonge voetballers uit tweede en derde wereld landen alles op het voetbal zetten als ze enig talent hebben.

Snel uitnodigen voor een nieuwe stage desnoods om hem gewoon al een keer de toekomst te laten zien. Het warm houden van contacten en interesse tonen is zeer belangrijk bij grotere talenten.

Brrrr, dat zag er slecht uit. Daar ging het een en ander kapot in zijn enkel. Vreselijk! Wat een pijn zal dat hebben gedaan. Zal er inderdaad wel even uit zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Pachuca


0 fans
Selectie
SpelersPositieW
A. HurtadoAanvaller161
N. IbáñezAanvaller162
R. De La RosaAanvaller152
Ó. UstariKeeper150
E. SánchezAanvaller141
K. ÁlvarezVerdediger141
G. CabralVerdediger162
Voor de complete selectie: Clubpagina Pachuca.

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren